Sivu 1/2

Olemmeko ainoat?

Lähetetty: 04 Marras 2008, 16:47
Kirjoittaja Doc
Lueskelin tässä foorumia, ja Wespa oli tehnyt ketjun jostain maakopiosta. En usko maakopioihin, mutta hyvin vahvasti uskon että tässä ei olla ainoita universumissa. Ajatelkaa nytten, ihminen ei ole käynyt edes kuussa, saatikka sitten kauempana kuin Pluto. Jos nytten linnunradalta ei löydy elämää muualta, miksei muualta löytyisi? Miten voimme selittää ihmeet jotka pistin toiseen ketjuuni. Kypärä tuntemattomasta metallista, laskeutumisalustat mexikossa ja täydellinen aivoleikkaus kivikaudelta. Aloittakaamme keskustelu siitä että onko muualla maailmassa elämää.

Re: Olemmeko ainoat?

Lähetetty: 04 Marras 2008, 16:55
Kirjoittaja Korvapuikko
Ei ole mitään todistetta että niitä olisi tapahtunut ollenkaan joten turha sellaisille tapahtumattomille jutuille on selitystä hakea. En usko että ollaan yksin maailmankaikkeudessa ja uskon että pidemmälle teknologiassa kehittyneitäkin olentoja on mutta ei niitä ainakaan maapallo kiinnosta, kyllä siitä muuten olisi paljonkin kunnon todisteita.

Re: Olemmeko ainoat?

Lähetetty: 04 Marras 2008, 17:05
Kirjoittaja Jonii
Tietysti elämää on muualla maailmankaikkeudessa. Pitäisi vain paikallistaa että missä.

Kannattaa pitää mielessä teknologian singulariteetti. 200 seuraavan vuoden aikana tulee tapahtumaan enemmän kuin koko tähänastisen historian aikana yhteensä. Tuhannen vuoden kuluttua ihmisyys on jotain aivan muuta kuin nykyään. 2000 vuotta, ja olemme todennäköisesti käyneet satojen tuhansien valovuosien päässä maapallolta. Kymmenen tuhannen vuoden kuluttua täällä asustelevat olennot ovat luultavasti jotain jotka ovat lähempänä kaikkivoipaista jumalaa kuin mitä me pystymme edes kuvittelemaan. Transhumanismi on jo nyt nostanut päätään, ja kehitys voi olla jopa nopeampaa kuin mitä tässä esitin.

...Ja kehitys jatkuu. Miljoona vuottakin on pelkkä silmänräpäys koko universmin historiassa. Miljoona vuotta meitä edellä olevan sivilisaation olemassaolo on enemmän kuin todennäköistä, mutta meillä ei ole edes alkeellisinta mahdollisuutta ymmärtää miten kovin kaukana tuollainen sivilisaatio olisi meistä. Olisi jopa tieteellisesti täsmällisintä kutsua näitä jumaliksi, sillä juuri sitä nuo meille olisivat. Kaikkitietäviä, kaikkivoipaisia ja kaikkialla läsnäolevia. Mitä he tekevät, tahtovat ja suunnittelevat, tuota tuskin voimme edes arvailla.

Re: Olemmeko ainoat?

Lähetetty: 04 Marras 2008, 18:20
Kirjoittaja Zrud
Kuva

Niin... ihan jo perus maalaisjärjellä kun ajattelee niin voi jo sanoa että EMME ole ainoat...

Re: Olemmeko ainoat?

Lähetetty: 06 Joulu 2008, 15:55
Kirjoittaja Nemesis
enpä usko että prikulleen samanlaista maapalloa löytyisi, mutta voihan avaruudessa olla elämää, koska avaruushan on suunnattoman iso, loppumaton avara tila niin aika kumma ois jos siellä olis vaan yks planeetta jossa olis elämää..

Re: Olemmeko ainoat?

Lähetetty: 06 Joulu 2008, 16:04
Kirjoittaja Jonii
Kuinka moni täältä pyrkii aktiivisesti kommunikoimaan muurahaisten kanssa? Odotteletteko että muurahaiset muodostavat yhteisen neuvoston jonka kautta he voivat puhua meidän kanssamme? Yritättekö kirvapeltoon tehdyillä merkeillä kertoa näille että näiden tulee lakata tuhoamasta ympäristöään?

Ettekö? En minäkään. Silti monet tuntuvat kuvittelevan avaruusolioiden noin toimivan.

Re: Olemmeko ainoat?

Lähetetty: 09 Joulu 2008, 02:04
Kirjoittaja Wespa
Jonii kirjoitti:Kuinka moni täältä pyrkii aktiivisesti kommunikoimaan muurahaisten kanssa? Odotteletteko että muurahaiset muodostavat yhteisen neuvoston jonka kautta he voivat puhua meidän kanssamme? Yritättekö kirvapeltoon tehdyillä merkeillä kertoa näille että näiden tulee lakata tuhoamasta ympäristöään?

Ettekö? En minäkään. Silti monet tuntuvat kuvittelevan avaruusolioiden noin toimivan.


Aivan, mutta silti olemme tutkineet muurahaisia ihan kiinnostuksesta, joka johtaa...

Re: Olemmeko ainoat?

Lähetetty: 09 Joulu 2008, 07:39
Kirjoittaja Jonii
Wespa kirjoitti:
Jonii kirjoitti:Kuinka moni täältä pyrkii aktiivisesti kommunikoimaan muurahaisten kanssa? Odotteletteko että muurahaiset muodostavat yhteisen neuvoston jonka kautta he voivat puhua meidän kanssamme? Yritättekö kirvapeltoon tehdyillä merkeillä kertoa näille että näiden tulee lakata tuhoamasta ympäristöään?

Ettekö? En minäkään. Silti monet tuntuvat kuvittelevan avaruusolioiden noin toimivan.


Aivan, mutta silti olemme tutkineet muurahaisia ihan kiinnostuksesta, joka johtaa...

...Siihen että ihmisiä on saatettu tutkia ihan kiinnostuksesta?

Syystä tai toisesta en oikein hahmota tämän ajatuksen merkitystä.

Re: Olemmeko ainoat?

Lähetetty: 09 Joulu 2008, 17:55
Kirjoittaja Regendos
Zrud kirjoitti:ihan jo perus maalaisjärjellä kun ajattelee niin voi jo sanoa että EMME ole ainoat...


Maan ulkopuoliseen (älylliseen) elämää uskovat, että he olisivat meitä teknologisesti kehittyneempiä ja viisaampia. Elämä, joka on muodostunut maapallolle on tullut monen sattuman kautta. Joku kansakunta on voinut myös mahdollisesti kuolla sanotaanko meteoriitin törmäykseen. Sitäpaitsi, kuka sanoo ettemme ole ensimmäinen älyllisen elämän muoto koko universumissa? Joidenkin pitää olla ensimmäisiä. Meillä ei ole mitään varmaa tietoa ulkoavaruuden historiasta, jotenka emme voi sanoa kuinka kauan elämän syntyminen tuolla on ollut mahdollista.

En pidä todellakaan mahdottomana ajatuksena ettemmekö olisi ensimmäisiä.

Re: Olemmeko ainoat?

Lähetetty: 10 Joulu 2008, 20:19
Kirjoittaja Jaarno
Jossakin muualla on/on ollut varmasti elämää. Pitää ottaa huomioon se aikajana kuinka kauon maailmankaikkeus on ollut olemassa. Millä todennäköisyydellä meidän lähipiirissämme olisi älyllistä elämää joka olisi kehityksessä vähintään meidän tasolla?

Re: Olemmeko ainoat?

Lähetetty: 10 Joulu 2008, 20:26
Kirjoittaja Regendos
Jaarno kirjoitti:Jossakin muualla on/on ollut varmasti elämää. Pitää ottaa huomioon se aikajana kuinka kauon maailmankaikkeus on ollut olemassa. Millä todennäköisyydellä meidän lähipiirissämme olisi älyllistä elämää joka olisi kehityksessä vähintään meidän tasolla?


Alkeellista elämää onkin ollut. Muistaakseni marssista löydettiin jotain alkeellisia eliöitä tämän vuosituhannen aikana. Älyllinen elämä onkin asia erikseen. Se on tänne tullut niin monen sattuman kautta, että samanlaiset sattumat ovat hyvin epätodennäköisiä muualla.

Re: Olemmeko ainoat?

Lähetetty: 10 Joulu 2008, 22:36
Kirjoittaja Hartsa
Toisaalta, jos ajatellaan että maailmankaikkeus on ääretön niin maapallolla elämän käyntiin lähdön todennäköisyys saa olla kuinka pieni tahansa, jos sitä yritetään äärettömän monta kertaa niin pitäisi tulla ääretön määrä onnistumisia.

Kysymys osittain mahtaakin piillä onko maailmankaikkeus ääretön? Olen nähnyt joissain dokkareissa jotain lukuja esitettävän montako aurinkoa maailmankaikkeudessa on, tai jotain sellaista, mutta ihmettelen vain mistä nämä luvut on revitty jos omasta aurinkokunnastakin viimeinen planeetta löydettiin vasta joku aika sitten.. (ja joka btw useammassa kuin yhdessä kanavoiduissa lähteessä tullut vastaan jo aikapäivät sitten..) ja jos on olemassa joku tietty luku montako aurinkoa on niin kai ne tutkijat sitten myös tietää mihin se avaruus päättyy? Seinäkö se jossain tulee vastaan, vai mikä?

Ai niin, ja puhumattakaan että kaikki elämä ei välttämättä ihan samanlaista sattuisi olemaan kuin täällä maassa, vaan evolvoitunut oman ympäristönsä mukaan..

Re: Olemmeko ainoat?

Lähetetty: 10 Joulu 2008, 23:08
Kirjoittaja Regendos
Maailmankaikkeushan ei voi olla ääretön, jos se laajenee jatkuvasti. Tälläisen käsityksen minä olen saanut. Jos jokin voi laajentua, niin silloinhan sillä täytyy olla raja/reuna mikä laajenee.

Ja jos auringoilla tarkoitat lämpöä hohkaavia planeettoja, niin niitä on kyllä enemmän kuin tämä meidän aurinkomme.

Re: Olemmeko ainoat?

Lähetetty: 11 Joulu 2008, 01:02
Kirjoittaja Hartsa
Tarkoitin itseasiassa auringolla ihan yleensäkin tähtiä, lipsahti vain väärin. Ja tuo laajenemisteoria on käsittääkseni yksi teoria muiden joukossa, hallitseva sellainen tässä vaiheessa kuitenkin. Mutta vaikka laajenemista tapahtuisikin, kyllä äärettömään voi plussailla lukuja ihan rauhassa, ei se lopputulosta muuta. Tietysti jos alkuräjähdysteoriaan uskoo (mikä tuntuisi äkkiseltään olevan selkeässä yhteydessä laajemisteoriaan?) niin silloin tietysti tulee paradoksi eteen, pystyykö pienestä kasvava muuttumaan äärettömäksi jossain vaiheessa? Ei varmaankaan.. paitsi jos se kasvaa äärettömästi.. äärettömyys itsessään on kyllä jännä käsite.

Mutta no, siinäpä on taas valinta että mihin haluaa uskoa. Taitaa olla harvoja asioita joissa new ageilijat ja tieteilijät tuppaavat olemaan samaa mieltä. Siis tuo universumin pulssiliike. Ja varmaan toinen perustavaa laatua oleva kysymys onkin siinä että oliko elämä maapallolla randomi juttu vai onko taustalla jokin voima. Siltikin, vaikka jätettäisi pois korkeammat voimat, universumi on rajallinen, kyseessä on sen verran isot luvut että melkoiselta tilan haaskaamiselta tuo tuntuisi, jos olemme maailmankaikkeuden napa.

Re: Olemmeko ainoat?

Lähetetty: 11 Joulu 2008, 15:22
Kirjoittaja Danae
Kyllä melko varmasti jossain päin maailmankaikkeutta on jotain elämää.
Tosin vaikea sitten sanoa, onko se kehittynyttä vaiko alkulima tasolla.
Silti, voihan jossain universumin toisella laidalla olla melko samanlaiset olosuhteet omaava planeetta kuin tämäkin. En pitäisi mahdottomana.

Re: Olemmeko ainoat?

Lähetetty: 13 Joulu 2008, 12:43
Kirjoittaja Nemesis
tuntuis aika hurjalta jos oltas yksin koko jättimäisessä maailmankaikkeudessa, voihan jossai tuhansien miljardien valovuosien päässä olla meidän kaltaisia ihmisiä.. tai eläimiä

Re: Olemmeko ainoat?

Lähetetty: 04 Huhti 2009, 17:54
Kirjoittaja Rie-chan
Doc, ensinnäkin; mä pelästyin sun avataria ihan hirrrrmuisesti! ;( *snif*

Joo, mutta mä en usko että avaruudessa olisi muuta elämää, mutta se onkin vain mun mielipide...
Oon aina miettiny, miks ne on just jotain tyyliin ''marsilaisia''? Miksei vaikka uranuslaisia? 88DD
Joo, ei se kyl kuulosta kovin hyvältä, mutta kuitenkin...

Re: Olemmeko ainoat?

Lähetetty: 04 Huhti 2009, 21:23
Kirjoittaja Jaarno
Noh "Marsilaisillahan" tarkoitetaan juuri Marsissa asuvia alieneita. Eli jos vaikka elokuvassa on Uranukselta tulleita alieneita niin ei niitä Marsilaisiksi sanota vaan kenties Uranuslaisiksi. :)

Re: Olemmeko ainoat?

Lähetetty: 04 Huhti 2009, 22:36
Kirjoittaja WM_
Emme ole tutkineet vielä edes omaa galaksiamme, joten hyvin mahdollisesti elämää jossain muodossa voi olla muuallakin. Jos jokin "sattuma" joka mahdollisti elämän täällä on kerran tapahtunut, miksei se uudelleen olisi tapahtunut?
Uskon vahvasti ettemme ole ainoat.

Re: Olemmeko ainoat?

Lähetetty: 04 Huhti 2009, 23:03
Kirjoittaja viltsu
Miks me jauhetaan koko ajan avaruudesta, kun omia meriäkään ei oo vielä tutkittu kunnolla?