Kuulutko kirkkoon?

Esittäytymiset, gallupit ja muu yleinen jutustelu

Kuulutko kirkkoon?

Kyllä
69
55%
En
56
45%
 
Ääniä yhteensä: 125

Avatar
Kalkkaropää
Kummitus
Viestit: 65
Liittynyt: 04 Joulu 2011, 22:16

Re: Kuulutko kirkkoon?

ViestiKirjoittaja Kalkkaropää » 26 Maalis 2013, 13:41

OSITutkimusseura kirjoitti:On se hienoa miten muiden ihmisten henkilökohtainen kerhotoiminta voi aiheuttaa näin paljon närää toisissa ihmisissä. :tapu:
Tämän threadin hienoin puoli on se, että vaikka kuinka ihmiset puolustelevat kirkosta eroamista ja kirkossa pysymistä, tuskin kukaan muuttaa omaa kantaansa, oli sitten kirkollisen kerhon jäsen tahi ei.
Tässä threadissa onnistuu myös hirveän helposti ylivakavien ihmisten trollaaminen. Ehdottomasti parasta Pblogin popcorn luokkaa. :peukku:

Mä en yritä muuttaa kenenkään kantaa, suuntaan enkä toiseen. Jokasella on oikeus uskoa mihin sontaan haluaa, enkä sitä oikeutta ole keltään poistamassa. Siinä nyt vaan on se pointti, että jokaisen kuuluisi mun mielestäni haluta että kirkon vaikutus yhteiskuntaelimiin saataisi kytkettyä pois. Siitä eteenpäin kun tämä toteutuisi, kirkkoon kuuluminen olisi nimeomaan kerhotoimintaa, johon kellään ei ole vastaansanomista.

Mutta nautiskele vaan poppareistasi, kertoo ennemmin kykenevyydestäsi tai ennemmin kykenemättömyydestäsi ajatella asioita, jos et muka humoristista "naureskelen tyhmyydellenne"-tyylistä järkevämpää kommenttia keskusteluun pysty tuomaan.

Tämä on kanssa mikä tässä vituttaa, että kun ihmisillä on uskontokriitiikkiä kohtaan se tabu käsitys, että kun se on yksilön "henkilökohtainen asia"(jota se toistaiseksi ei pelkästän ole) niin sen kuuluisi olla jotenkin immuuni kritiikille. Jos minä vastustan lähinnä kaikenlaisen järjestäytyneen uskonnollisuuden vaikutusvaltaa yhteiskunnassa, niin ei se tarkota että eväisin keltään yksilöltä oikeuden uskoa mihin ajatukseen nyt kukin itse kokee helpoottavammaksi tukeutua. Päinvastoin, mä kannatan sitä vaikka sen itse huvittavaksi, että tarpeettomaksi koenkin, mut jos joku muu sen avulla pääsee taas yhden päivän lisää eteenpäin elämässään tyytyväisenä, niin hei good for you. Se on sitä uskonnonvapautta mitä todellakin kannatan, kyseenalaisilla konsteilla hankittu yhteiskunnallinen asema uskonnollisella intituutiolla ei.

Avatar
OSITutkimusseura
IhmisSusi
Viestit: 979
Liittynyt: 04 Touko 2009, 22:59
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Kuulutko kirkkoon?

ViestiKirjoittaja OSITutkimusseura » 26 Maalis 2013, 14:52

Tämä nyt sattuu olemaan niitä aiheita, mihin on vaikea vakavasti ottaa mitään kantaa, varsinkin kun kummankin puolen argumentit on sitä: "Meidän isi syö teidän isin" luokkaa. Eli angsti lentää puoleen ja toiseen, tosin enemmän angstia tuntuu löytyvän "kirkonpolttajien" toimesta. :D
- Pasi

Oulun Selittämättömien Ilmiöiden Tutkimusseura
OSIT Ry

http://www.osit.fi
http://ositutkimusseura.blogspot.com

S-postit:
ositutkimusseura[at]gmail.com
pasi[at]osit.fi

Serafi
Valaistunut
Viestit: 47
Liittynyt: 03 Touko 2012, 09:21

Re: Kuulutko kirkkoon?

ViestiKirjoittaja Serafi » 26 Maalis 2013, 14:55

Kalkkaropää kirjoitti:


Ensimmäinen toteamuksesi on joko äärimmäisen tietämätön tai surullisen naivi. Oli kumpaa tahansa tai molempia, väite on epätosi.

Kyse ei vaan ole niin mustavalkoisesta asiasta, että "jippii kuulun perinteestä, aivan sama mulle mitä tää lahko edustaa". Vihamielisyyteni ja halveeraukseni on nimenomaankin tuon kaltaisesi sokean lampailun syytä, joka tässä on tullut havaittua helvetin yleiseksi nykyään. Uskontokuntaan kuuluminen kun ei edelleenkään tässä maassa ole vain henkilökohtainen ja täysin yhteiskunnallisesti merkityksetön asia, kuten sen kuuluisi olla. Se, että perinnekuulimisellasi ja hiljasella hyväksymiselläsi olet mukana hidastamassa yhteiskunnan kehittymistä on mun mielestä yksinkertasesti huolestuttava ilmiö.

Kerroppa miten kirkkoon kuuluminen hidastaa yhteiskunnan edistystä, ihan nyt konkreettisia esimerkkejä miten tänä päivänä tämä homma menee. Kirkkohan se tulee kokoajan jälkijunassa muuttamalla näkemyksiään vastamaan nyky-yhteiskunnan tarpeisiin, ei niinkään toisinpäin. Eli yhteiskunta kehittyy kirkosta huolimatta.
Ongelmat uskontojen kesken ( ja ateistien) johtuvat juurikin suvaitsemattomuudesta jota molemmat osapuolet viljelevät tasaiseen tahtiin. Et voi sanoa että jos yksi kirkkoon kuuluva ihminen on suvaitsematon että se tarkoittaisi sitä että koko uskontokunta olisi. Ja myös toisinpäin. Kannattas vaan vetää jokaisella syvään henkeä ja miettiä niitä omia ongelmia miksi toisten erilaisuus ärsyttää. Kaikki nyt vaan ei ole samanlaisia, samasta muotista muovattuja aivottomia olentoja jotka eivät kykene yksilölliseen ajatteluun. Se että kuuluu kirkkoon ei tee kenestäkään aivotonta lammasmassaa joka ei omaa ajattelukykyä. Mielipiteeni poikkeaa kirkon näkemyksistä hyvinkin paljon mutta pystyn elämään rauhassa sen kanssa vaikka samaanaikaan kuulunkin kirkkoon.

Uskonnon- ajatuksen ja omantunnonvapaudesta on onneksi säädetty laissa, jota tosin monet rajoittavat joko tietämättömyyttään tai ihan vain suvaitsemattomuuttaan. Lueppas vaikka iltasaduksi itsellesi jotta ymmärrät mitä uskonnonvapaus tarkoittaa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Uskonnonvapaus

Just... Kalkkaropää varmaan kelpaa fanaattisesta ateismista. Fanaattinen ateisti siis vaahtoaa netissä, kaikkein sairaimmat tapaukset harrastavat jopa bussimainontaa!

Kyllä fanaattinen ateismi on ihan fanaattiseen uskonnollisuuteen verrattavaa touhua! Törkeä pilkkaaminen on selkeä osoitus isojen pahojen ateistien suvaitsemattomuudesta. Ohessa fanaattisten uskovaisten suvaitsemattomuutta, joka on (Serafin mukaan) ilkeään nettikirjoitteluun verrattavaa toimintaa:


Ei kalkkaropää vielä kovinkaan fanaattinen ole, likinäköinen kuitenkin.
Kuten sanoin, molemmat ääripäät ovat huonoja, eikä kumpikaan edistä yheiskunnan kehitystä. Ei kannata vedellä herneitä nenukkiin, ihan turhaa koska se ei sun eikä mun elämää hetkauta mihinkään suuntaan mihin uskontoon toinen kuuluu. Vasta siinä vaiheessa se hetkauttaa kun aletaan vääntämään onko toisella oikeutta harjoittaa vapaasti omaa uskoaan vai ei.
Elämä ei ole ongelma, joka pitäisi ratkaista, vaan todellisuus joka on koettava.
-Sören Kierkegaard

Avatar
Kalkkaropää
Kummitus
Viestit: 65
Liittynyt: 04 Joulu 2011, 22:16

Re: Kuulutko kirkkoon?

ViestiKirjoittaja Kalkkaropää » 27 Maalis 2013, 14:34

Serafi kirjoitti:Kerroppa miten kirkkoon kuuluminen hidastaa yhteiskunnan edistystä, ihan nyt konkreettisia esimerkkejä miten tänä päivänä tämä homma menee. Kirkkohan se tulee kokoajan jälkijunassa muuttamalla näkemyksiään vastamaan nyky-yhteiskunnan tarpeisiin, ei niinkään toisinpäin. Eli yhteiskunta kehittyy kirkosta huolimatta.

No esimerkiksi siten, että eduskunnassa on kristillisdemokraattinen puolue, jonka ajamien arvojen perustelu ei vaadi sen kummempaa syytä kuin yhden vaivasen kirjan. Tietyt lait edelleen toimivat epätasa-arvoisesti ja asia ei mihinkään pitkälti muutu koska kirkolla ja uskovaisilla on täysin perusteeton määrä valtaa yhteiskunnan hallinta elimissä.

Kuten jo tiedä kuinka monenteen kertaan tämän totean, mulle on aivan sama mitä ihmiset omassa pikku päässään ajattelee, siihen heillä on oikeus, mulle on jopa aivan sama jos joku haluaa ylläpitää valikoitua kerhotoimintaa, ei mua harmita jos en vaikka pääse liittymään moottoripyöräkerhoihin kun en omaa prätkää saati kiinnostusta niihin, mutta kun tilanne kirkon kanssa ei ole vielä verrattavissa, vaikka näin monet hyväksyjät tuntuvat kuvittelevan. Mitä enemmän näitä perinne ajattelijoita on ja se kirkko saa anteeksi ja osana sitä ollaan vaikka ei aatteellisesti ihan samoilla linjoilla ollakkaan, niin tasan yhtä pitkään jatkuu tämä älyttömyys.

Ongelmat uskontojen kesken ( ja ateistien) johtuvat juurikin suvaitsemattomuudesta jota molemmat osapuolet viljelevät tasaiseen tahtiin. Et voi sanoa että jos yksi kirkkoon kuuluva ihminen on suvaitsematon että se tarkoittaisi sitä että koko uskontokunta olisi. Ja myös toisinpäin. Kannattas vaan vetää jokaisella syvään henkeä ja miettiä niitä omia ongelmia miksi toisten erilaisuus ärsyttää. Kaikki nyt vaan ei ole samanlaisia, samasta muotista muovattuja aivottomia olentoja jotka eivät kykene yksilölliseen ajatteluun.

Jooh no tässäkin asiassa tuntuu olevan vähän kirkonsisäsesti jakosuutta, niinkuin joku tässä ketjussa kai aikasemminkin kirjotteli, että ei ole mitään selkeää yhtä linjaa joka olis kirkon linja, koska näin minimoidaan häviikkiä, kun porukka ei tästä kuolevasta instituutiosta ihan heti eroa, nimenomaan koska ei ole "virallista linjaa".

Mut toisaalta taas vaikka nää suvaitsemattomimmat raamatuntulkitsijat olisikin vähemmistö kirkon sisällä, se että se sisäinen ristiriita vaan "annetaan olla" eikä näitä ääritulkintoja tuomita saati varsinaisesti puolletakaan, osottaa kirkolta vastuun pakoilua ja samanlaista hiljaista hyväksyntää, jota nää perinteen vuoksi kirkossa olijat osottaa. Jos kerho ei osaa mitään kantaa asioihin ottaa, niin ei kai nyt helvetti sentään sellasseen kerhon voida perustellusti antaa vaikuttaa asioihin, jotka koskee kaikkia ihmisiä.

Se että kuuluu kirkkoon ei tee kenestäkään aivotonta lammasmassaa joka ei omaa ajattelukykyä. Mielipiteeni poikkeaa kirkon näkemyksistä hyvinkin paljon mutta pystyn elämään rauhassa sen kanssa vaikka samaanaikaan kuulunkin kirkkoon.

No en noin ole väittänytkään, pointtini on ennemmin se, että en tiedä kumpi on surullisempaa, se että olet kykeneväinen itsenäiseen ajatteluun, mutta et sen perusteella uskalla toimia vaan annat hyväksyntäsi olemalla hiljaa vai se ettei oikeasti kykene itsenäseen ajatteluun.

Uskonnon- ajatuksen ja omantunnonvapaudesta on onneksi säädetty laissa, jota tosin monet rajoittavat joko tietämättömyyttään tai ihan vain suvaitsemattomuuttaan. Lueppas vaikka iltasaduksi itsellesi jotta ymmärrät mitä uskonnonvapaus tarkoittaa.

Tiedän varsin hyvin uskonnonvapauden idean ja merkityksen, enkä edelleenkään ole siihen ollut kajoamassa. Joka tapauksessa en voi kuin kokea pientä ironista huvittuneisuutee siitä, että lähtökohtasesti ateistien ajama ja läpi puskema ajatus on nyt käänteisesti uskovaisten suurin peruste sille miksi heitä ei saa kritisoida..

Ei kalkkaropää vielä kovinkaan fanaattinen ole, likinäköinen kuitenkin.
Kuten sanoin, molemmat ääripäät ovat huonoja, eikä kumpikaan edistä yheiskunnan kehitystä. Ei kannata vedellä herneitä nenukkiin, ihan turhaa koska se ei sun eikä mun elämää hetkauta mihinkään suuntaan mihin uskontoon toinen kuuluu. Vasta siinä vaiheessa se hetkauttaa kun aletaan vääntämään onko toisella oikeutta harjoittaa vapaasti omaa uskoaan vai ei.

Selitä missä kohtaa tarkalleen ilmenee tämä likinäköisyyteni. Ja selitä samalla miten ei ole likinäköistä edistää epätasa-arvoa hyväksymällä sitä edistävän intituution aseman yhteiskunnassa, vain koska nää epätasa-arvot eivät varsinaisesti sun omaa merkityksetöntä elämääsi hetkauta? Selitä miksi pidät ja kuinka perustelet uskonnon vapautta tärkeämmässä merkityksessä olevaksi kuin vaikka seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoa? Edelleen jos likinäköisyyttä pitäisi veikata tuo termi taitaa osuvammin kallistua teikäläisen suuntaan..

Ja molemmista ääripäistä, kehtaan edelleen väittää, että asiat olisi huonommin jos äärikristillinen diktatuuri astuisi voimaan kuin ääriateistinen. Se on totta molemmat olisi todennäköisesti pahoja, mutta äärikristillinen ja todennäköisesti oikeistolainen hallinto olisi itselle henkilökohtasesti täysin sietämätön yhtälö verraten ateistiseen.

OSITutkimusseura kirjoitti:Tämä nyt sattuu olemaan niitä aiheita, mihin on vaikea vakavasti ottaa mitään kantaa, varsinkin kun kummankin puolen argumentit on sitä: "Meidän isi syö teidän isin" luokkaa. Eli angsti lentää puoleen ja toiseen, tosin enemmän angstia tuntuu löytyvän "kirkonpolttajien" toimesta.

No se on hienoa nähdä kuinka selvästikkin paikkaat keskustelun "heikkoa tasoa", ottamalla asiallisesti kantaa ja tuomalla siihen välillä näitä kantaaottavia asiapitoisia postauksia. Oikein hieno suoritus.
Viimeksi muokannut Kalkkaropää, 27 Maalis 2013, 14:44. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
OSITutkimusseura
IhmisSusi
Viestit: 979
Liittynyt: 04 Touko 2009, 22:59
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Kuulutko kirkkoon?

ViestiKirjoittaja OSITutkimusseura » 27 Maalis 2013, 14:44

Kalkkaropää kirjoitti:Oikein hieno suoritus.

Oikein paljon kiitoksia. :) Pyrin aina yleisen tekstin mukaiseen laatuun.
- Pasi

Oulun Selittämättömien Ilmiöiden Tutkimusseura
OSIT Ry

http://www.osit.fi
http://ositutkimusseura.blogspot.com

S-postit:
ositutkimusseura[at]gmail.com
pasi[at]osit.fi

Avatar
Kalkkaropää
Kummitus
Viestit: 65
Liittynyt: 04 Joulu 2011, 22:16

Re: Kuulutko kirkkoon?

ViestiKirjoittaja Kalkkaropää » 27 Maalis 2013, 14:50

OSITutkimusseura kirjoitti:
Kalkkaropää kirjoitti:Oikein hieno suoritus.

Oikein paljon kiitoksia. :) Pyrin aina yleisen tekstin mukaiseen laatuun.

No mikäli yleinen teksti on ylitse ymmärrykykysi ja täten myös et sen mahdollista laatupotentiaalia osaa oikein tulkita, suosittelen pidättäytymään kannanotosta. Ei muuten, mutta keskustelun tason kritisoiminen kusee vähän omaan nilkkaan jos ei sitä edes yritä sitten omalla osallaan parantaa, miten tarkalleen ottaen siis olet parempi kuin nämä "douchebag" ateistit tai marttyyriuskovaiset?

Avatar
OSITutkimusseura
IhmisSusi
Viestit: 979
Liittynyt: 04 Touko 2009, 22:59
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Kuulutko kirkkoon?

ViestiKirjoittaja OSITutkimusseura » 27 Maalis 2013, 15:27

Jos löydät kohdan jossa kerron olevani parempi kuin muut, ilmoita toki.
Naureskelen vaan sille, kuinka ylivakavasti ja henkilökohtaisesti tämän aiheen keskustelu voidaan ottaa. Tämän threadin teksti on muuttunut monta sivua sitten ihan liian angstiksi meuhkaamiseksi, eli juurikin muksujen hiekkalaatikkotappeluksi.
Elä ja anna elää varmaan sopisi hyvin tähänkin aiheeseen ohjenuoraksi eikä lähdetä samantien vaahto suussa ampumaan alas kaikkien muiden kommentteja ja elämänkatsomusta jos ne eivät ole 100% angstaajan omaa näkökantaa.
Tietysti jos ajattelee olevansa übermensch ja oman kantansa olevan se ainoa ja oikea, on peli jo menetetty.
Taidan laittaa tämänkin threadin ignoreen kun alkaa olemaan Suoli24 laatua. :)
- Pasi

Oulun Selittämättömien Ilmiöiden Tutkimusseura
OSIT Ry

http://www.osit.fi
http://ositutkimusseura.blogspot.com

S-postit:
ositutkimusseura[at]gmail.com
pasi[at]osit.fi

Avatar
Kalkkaropää
Kummitus
Viestit: 65
Liittynyt: 04 Joulu 2011, 22:16

Re: Kuulutko kirkkoon?

ViestiKirjoittaja Kalkkaropää » 27 Maalis 2013, 17:22

OSITutkimusseura kirjoitti:Jos löydät kohdan jossa kerron olevani parempi kuin muut, ilmoita toki.
Naureskelen vaan sille, kuinka ylivakavasti ja henkilökohtaisesti tämän aiheen keskustelu voidaan ottaa. Tämän threadin teksti on muuttunut monta sivua sitten ihan liian angstiksi meuhkaamiseksi, eli juurikin muksujen hiekkalaatikkotappeluksi.
Elä ja anna elää varmaan sopisi hyvin tähänkin aiheeseen ohjenuoraksi eikä lähdetä samantien vaahto suussa ampumaan alas kaikkien muiden kommentteja ja elämänkatsomusta jos ne eivät ole 100% angstaajan omaa näkökantaa.
Tietysti jos ajattelee olevansa übermensch ja oman kantansa olevan se ainoa ja oikea, on peli jo menetetty.
Taidan laittaa tämänkin threadin ignoreen kun alkaa olemaan Suoli24 laatua. :)

No suosittelen, en siksi että keskustelun laatu olisi huonoa, vaan koska et selvästikkään kykene osaa siihen ottamaan..

Väännetään nyt sitten rautalangasta pointtejani, jotka eivät selväsikkään tunnu välittyvän ainakaan teikäläiselle rivien välistä. Tuo "naureskelusi" = turhia kommentteja, joilla pyrit tuomaan ilmi jonkinlaista ylemmyyttä keskustelun osanottajia(painottuen erityten näemmä sinne ateistien puolelle) kohtaan, kritisoimalla keskustelun tasoa jne. olet itse enemmän se, joka keskustelua työntää sinne "suoli24"-suuntaan. Halveeraat keskustelua, koska koet olevasi sen yläpuolella = koet olevasi parempi, tätä meinasin tuolla että oletko yhtää parempi kuin kritiikkisi kohteet.

Sen sijaan, että keskustelua pyrkisit kehittämään haluamaasi parempaan suuntaan, ironisesti alennut haukkumaan itse keskustelua, joka äkkisilmäyksellä on suurempi tason alentaja kuin koko keskustelun kaikki ateistiset tai uskovaisten "laaduttomat" osaanotot yhteensä. Eli joko ota keskusteluun tosissas osaa sitä parantaaksesi, jos nyt todellakin sen laaduttomaksi koet, tai ignooraat kuten jo sanoitkin tekeväsi.

En voi olla välttymättä ajatukselta, että otat itse tän asian sen verran henkilökohtasesti, että siksi ateistien kommentit niin paljon kirpaisee ja kun et näemmä järkevään objektiiviseen keskusteluun ole kykeneväinen niin purat mielipahasi tai ilmaiset kykenemättömyytesi Argumentum ad hominemilla.

Serafi
Valaistunut
Viestit: 47
Liittynyt: 03 Touko 2012, 09:21

Re: Kuulutko kirkkoon?

ViestiKirjoittaja Serafi » 27 Maalis 2013, 20:48

Kalkkaropää kirjoitti:No esimerkiksi siten, että eduskunnassa on kristillisdemokraattinen puolue, jonka ajamien arvojen perustelu ei vaadi sen kummempaa syytä kuin yhden vaivasen kirjan. Tietyt lait edelleen toimivat epätasa-arvoisesti ja asia ei mihinkään pitkälti muutu koska kirkolla ja uskovaisilla on täysin perusteeton määrä valtaa yhteiskunnan hallinta elimissä.


Eli kuten arvasinkin et pystynyt osoittamaan mitään esimerkkejä. Jos puolue joka sijoittuu oikealle kansallisen kokoomuksen kanssa on sinun mielestäsi uhaksi yhteiskunnan kehitykselle niin sitten on. Sitten voidaan sanoa että kaikki puolueet jotka sijoittuu keskusta oikealle on uhaksi yhteiskunnalle. Suomen kristillisdemokraatit haluavat vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin kristillistenarvojen pohjalta ( omien sanojensa mukaan), joten eiköhän tuossakin ole enemmän yksilöstä kysymys kuin pahasta pahasta kirkosta. Mites sitten kaikkien kansanedustajien ja ministereiden kuuluminen kirkkoon tahi oma usko? Miten tämä vaikuttaa sinun mielestäsi yhteiskuntaan? Tulisiko kaikkien edustajien olla ateisteja ettei vaan takana olisi kristilliset arvot? Entäs sitten tasa-arvo meitä tapakristittyjä kohtaan? Onko oikein että meidän asioista päättää elin joka ei ole kuullutkaan kristillisistä arvoista?

Jooh no tässäkin asiassa tuntuu olevan vähän kirkonsisäsesti jakosuutta, niinkuin joku tässä ketjussa kai aikasemminkin kirjotteli, että ei ole mitään selkeää yhtä linjaa joka olis kirkon linja, koska näin minimoidaan häviikkiä, kun porukka ei tästä kuolevasta instituutiosta ihan heti eroa, nimenomaan koska ei ole "virallista linjaa".


Tämä on todentotta mutta kuolevaksi en kirkkoa nimittäisi. Kirkko joutuu monessa asiassa ottamaan uuden suunnan mutta ihmisten sielunhoito ei koskaan katoa maanpäältä. Tottakai kirkon sisällä on ristiriitoja, niitä on kaikissa ryhmissä oli sitten kyse puolueista tai Janakkalan juniori jalkapalloilijoista. Aina on olemassa yksilöitä jotka edustaa sitä mikä toiselle ei sovi. Tekeekö se sitten koko ryhmästä huonon ja kykenemättömän? Ei tee. Siinä vaiheessa ehkä jos kaikki aika menee sisäisten asioiden selvittelyyn eikä oikeita hommia voida hoitaa lainkaan. Ymmärrät varmaan pointin.

Tiedän varsin hyvin uskonnonvapauden idean ja merkityksen, enkä edelleenkään ole siihen ollut kajoamassa. Joka tapauksessa en voi kuin kokea pientä ironista huvittuneisuutee siitä, että lähtökohtasesti ateistien ajama ja läpi puskema ajatus on nyt käänteisesti uskovaisten suurin peruste sille miksi heitä ei saa kritisoida..

Seuraavana lainaus sinulta:
Kun se päivä koittaa, että ihan oikeasti nämä herra ja rouva kristityt sun muut lahkolaiset, pystyy vilpittömästi pitämään henkilökohtaisena asianaan oman uskonsa, muita tuomitsemattomina, tekopyhyydestä vapaina ja rauhallisin mielin niin sitten vasta ne ansaitsee vapauden uskolleen.



Tässäpä oiva esimerkki siitä miten sallit uskonnonvapauden kaikille.

Selitä miksi pidät ja kuinka perustelet uskonnon vapautta tärkeämmässä merkityksessä olevaksi kuin vaikka seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoa? Edelleen jos likinäköisyyttä pitäisi veikata tuo termi taitaa osuvammin kallistua teikäläisen suuntaan..

Missä helvetin vaiheessa olen näin väittänyt? Uskonnonvapaudesta puhunut vain enkä verranut seksuaalivähemmistöjen tasa-arvon kanssa. Kuten olen sanonut, kaikkien ihmisten tasa-arvo keskenään pitäisi toteutua vaikka edustaisi mitä ryhmää. Tasa-arvo kuuluu kaikille, uskonnonvapaus kuuluu kaikille. Ihan nyt näin selvennykseksi. Ja uskallampa väittää ettei ateisteista löydy sen enempää tai vähempää ihmisiä jotka kannattaa tasa-arvoista kohtelua ja oikeuksia seksuaalivähemistöille. Ei kirkkoon kuulumattomuus tee sinusta yhtäkkiä kaikkia rakastavaa, tasa-arvoisesti kohtelevaa ihmistä. Sen tekee sydän ja sielu.
Elämä ei ole ongelma, joka pitäisi ratkaista, vaan todellisuus joka on koettava.
-Sören Kierkegaard

Avatar
Kalkkaropää
Kummitus
Viestit: 65
Liittynyt: 04 Joulu 2011, 22:16

Re: Kuulutko kirkkoon?

ViestiKirjoittaja Kalkkaropää » 27 Maalis 2013, 22:48

Serafi kirjoitti:Eli kuten arvasinkin et pystynyt osoittamaan mitään esimerkkejä. Jos puolue joka sijoittuu oikealle kansallisen kokoomuksen kanssa on sinun mielestäsi uhaksi yhteiskunnan kehitykselle niin sitten on.

En ole puhunt mistään uhkista vaan hidasteista. Ja siis ihan oikeasti..? Onko sun mielestäsi demokraattisen yhteiskunnan edun mukaista, että joku puolue saa ajaa muka pyhiä kyseenalaistamiselta "vapaita" arvojaan paikassa, jossa päätetään meidän jokaisen elämään mahdollisesti vaikuttavista asioista, perusteena yksi helvetin muinainen kirja..? Eikä siinä muka ole sulle "perustetta"? Noh mainitaan nyt vaikka konkreettisiksi esimerkeiksi tuo avioliittolain epätasa-arvot ja eutanasia, vähän vaan rupeaa tuntumaan, että on aivan sama mitä tässä luettelisi koska mikään järkiperänen argumentti ei tunnu koskaan uskovaiselle riittävän.

Sitten voidaan sanoa että kaikki puolueet jotka sijoittuu keskusta oikealle on uhaksi yhteiskunnalle. Suomen kristillisdemokraatit haluavat vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin kristillistenarvojen pohjalta ( omien sanojensa mukaan), joten eiköhän tuossakin ole enemmän yksilöstä kysymys kuin pahasta pahasta kirkosta.

Edelleenkin on yliarviointia väittää, että näitä hihhuleita voisi uhkaksi luokitella näin en muistaakseni ole missään vaiheessa ees sitä ilmaissut.

Mitä tulee "kristillisiin arvoihin", se on kutakuinkin sama kuin "tunnepohjanen" ajattelu politiikassa. Ollaan omaksuttu raamatun vanhoilliset arvot, jotka vielä ylensä tulkittu ihan päin vittua omia emotionaalisesti vaikuttuneita mielipiteitä ja pelkoja vastaamaan, eikä näin ajatteleva ihminen yksinkertasesti ole pätevä päättämään kaikkien asioista, ehkä se homma toimii sen omassa elämässä mutta ei kaikkien.

Ennen kuin jälleen väärintulkitset mitä haen takaa, niin ei en järkiperäisellä ajattelulla tarkoita, että vaikka "vanhusten hoidosta rahat pois, ne kuolee kumminkin kohta", vaan että kansanedustajan kuuluu ollaa kykeneväinen ajamaan demokraattisia ja tasa-arvoisia arvoja, ei äänestämään "ei" jossain tasa-arvo kysymykysessä vain kun "minä en tykkää" etc.

Mites sitten kaikkien kansanedustajien ja ministereiden kuuluminen kirkkoon tahi oma usko? Miten tämä vaikuttaa sinun mielestäsi yhteiskuntaan? Tulisiko kaikkien edustajien olla ateisteja ettei vaan takana olisi kristilliset arvot? Entäs sitten tasa-arvo meitä tapakristittyjä kohtaan? Onko oikein että meidän asioista päättää elin joka ei ole kuullutkaan kristillisistä arvoista?

Lue yllä. Saavat kuulua, jos tämä kuuluminen ja usko on kuten sen kuuluu hänen henkilökohtanen elämänfilosofiansa. Jos ne asiat mitä hän edustajan ajaa omaa ns. oman lehmän ojassa, niin ei.

Saanen kyseenalaistaa väitteesi, että ateistit eivät olisi tietoisia kristillisista arvoista, kumminkin suuriosa nykypäivän moraaliopista pohjautuu raamattuun ja ateistit monesti saattavat olla enemmänkin perillä raamatun sisällöstä kuin sen emotionaalisesti itselleen mielekkäällä tavalla tulkitsevat uskovaiset.

Mitä kristittyjen tasa-arvoiseen kohteluun tulee, eikö historia nyt aika hyvin ole sen näyttänyt että kummalla osapuolella on ehkä enemmän rahkeita siihen tasa-arvoiseen kohteluun, sen edistämiseen ja siihen pyrkimiseen? Edelleen, uskonnonvapaus on ollut ateististien ajamaa, ateistien uskovais vainuista en muista kuulleeni historian tunneilla, näin kun asiaa mietit haluatko valaista mihin perustat uskomuksesi, että ateistinen hallinto ei voisi olla tasa-arvoinen kristityille? Ja muistele sitä historiaa, niin ei tarvi tätäkin kysymystä heittää bumerangina takas..

Kysymys on ennemmänkin siitä, että puolueettomaan ajatteluun kykenevä valtaelin on parempi kuin omaa agendaansa ajava, kuka tietää ateistinen hallinto voisi muodostua diktatuuriksi, mutta rohkenen epäillä. Tää pätee myös muuhun arvomaailma-ajatteluun kuin vain uskovaisiin. Surullista silti huomata, että se homma ei vaan ihmisen itsekkään luonnon takia tunnu näin toimivan..

Tämä on todentotta mutta kuolevaksi en kirkkoa nimittäisi. Kirkko joutuu monessa asiassa ottamaan uuden suunnan mutta ihmisten sielunhoito ei koskaan katoa maanpäältä.

Kuolemisella tarkoitinkin lähinnä sitä tämän mallista valtioninstituuttia. Sen lahoaminen on ennen pitkää väistämätöntä. Ihminen on niin pohdiskeleva olento, että varmasti noiden "henkisten" asioiden miettiminen ei lopu koskaan.


Tottakai kirkon sisällä on ristiriitoja, niitä on kaikissa ryhmissä oli sitten kyse puolueista tai Janakkalan juniori jalkapalloilijoista. Aina on olemassa yksilöitä jotka edustaa sitä mikä toiselle ei sovi. Tekeekö se sitten koko ryhmästä huonon ja kykenemättömän? Ei tee. Siinä vaiheessa ehkä jos kaikki aika menee sisäisten asioiden selvittelyyn eikä oikeita hommia voida hoitaa lainkaan. Ymmärrät varmaan pointin.

Niin, eli kutakuinkin myönnyit pointtiini. Kyllä mä kehtaan väittää, että ryhmä joka on ajavinaan tiettyjä arvoja mutta ei oikeen tiedä mitä ne arvot on tai ainakaan tunnusta tietävänsä, niin on aika hyödytön ja hidaste jos heillä jonkinlaista sanan valtaa niissä tärkeissä asioissa on. Kukaan muka ei ole mitään mieltä, eikä mitään linjaa ole mutta silti äänestetään kuin se linja olisi hyvinkin selkeä.

Kun se päivä koittaa, että ihan oikeasti nämä herra ja rouva kristityt sun muut lahkolaiset, pystyy vilpittömästi pitämään henkilökohtaisena asianaan oman uskonsa, muita tuomitsemattomina, tekopyhyydestä vapaina ja rauhallisin mielin niin sitten vasta ne ansaitsee vapauden uskolleen.

Tässäpä oiva esimerkki siitä miten sallit uskonnonvapauden kaikille.

Niin ehkä käytin vähän absoluuttiselta kuulostavia lausenemuotoja,mutta edelleen se perimmäinen pointti oli, että uskonnonvapaus on henkilökohtaselle tasolla yksilölle ihan ok, mutta saanhan minä sen silti tuomita, että joku vaikka kivittää vaimonsa kun se meni pettämään ja hänen uskossaan niin kuuluu rankaista. En mä silti niin karismaattinen ole tai omaa psyykkisiä taitoja, jolla näiden ihmisten uskonnon vapautta pystyisin rikkomaan.

Hallintoelimissä edelleenkään ei kuulu tällasia yksilöitä olla, mikä tässä mun mielipiteessä nyt on niin vaikea ymmärtää vai koitko tuon sepostukseni niin loukkaavaksi, että tahdot sen jotenkin väkisin nähdä uskonnonvapautta kieltävänä mitä se ei ollut?

Missä helvetin vaiheessa olen näin väittänyt? Uskonnonvapaudesta puhunut vain enkä verranut seksuaalivähemmistöjen tasa-arvon kanssa. Kuten olen sanonut, kaikkien ihmisten tasa-arvo keskenään pitäisi toteutua vaikka edustaisi mitä ryhmää. Tasa-arvo kuuluu kaikille, uskonnonvapaus kuuluu kaikille. Ihan nyt näin selvennykseksi

Näin tuon kirjotuksesi periaatteessa voi loogisesti miettien tulkita.

Kuulut kirkkoon-> Et samaa mieltä kaikesta, mutta osana (hyväksyt hiljaisesti sen ajaman arvomaailman etc.) -> Et näe ongelmaa ja kannatat kirkon kiinni olemista valtionkirkkona-> Kannatat kristillisten arvojen tuontia politiikkaan -> Kristillisdemokraatit suurimpia vastustajia homoavioliittolakeihin. = Ei ole sulle ongelma.

Sitten toteat:
"Ei kannata vedellä herneitä nenukkiin, ihan turhaa koska se ei sun eikä mun elämää hetkauta mihinkään suuntaan mihin uskontoon toinen kuuluu. Vasta siinä vaiheessa se hetkauttaa kun aletaan vääntämään onko toisella oikeutta harjoittaa vapaasti omaa uskoaan vai ei." -> Uskonnon vapauden rikkominen= sinulle tasa-arvo ongelma.

Perustele jos päätelmäni on jollain asteella epätosi. Jos väität että se on, olet tekopyhä(no suprice there).

Ja uskallampa väittää ettei ateisteista löydy sen enempää tai vähempää ihmisiä jotka kannattaa tasa-arvoista kohtelua ja oikeuksia seksuaalivähemistöille. Ei kirkkoon kuulumattomuus tee sinusta yhtäkkiä kaikkia rakastavaa, tasa-arvoisesti kohtelevaa ihmistä. Sen tekee sydän ja sielu.

Hmm.. Ei ole mitään yhtä selvää "ateismin linjaa", koska edelleenkään se ei ole mikään uskolahko jossa on kaikkeen vastaus. Ateismi on vain uskon puute jumalaan. Muu on sitten ihmisten henkilökohtasta mielipidettä, mutta yleisellä tasolla luulen ateistien olevan hyvinkin tieteeseen luottavia ja siihen perustaen jos nyt haluaa stereotyypin vetää niin homoseksuaalisuus on varmasti aika yleisesti ateistien silmissä luonnollisesti selitettävä ilmiö, täten siis voidaan sanoa heitä hyväksyvimmiksi ja ymmärtäväisemmiksi.

Mutta pohjimmiltaan ei oikeen voi kysyä tai sanoa "mitä mieltä ateisti olisi", koska ateismi ei kuvasta mitään muuta kuin sen kannan kysymykseen "onko jumala olemassa?".

Sielu on taas niitä käsitteitä, jolle hörähtäisin lievästi jos heittäisit perusteena päin naamaa. :D Sillä sen enempää mässäilemättä, totean että termillä "sielu" ei ole mulle mitään paino arvoa tai merkitystä ja viimeksi kun ihmisen anatomiasta kuulin niin sydämen tehtävä on pumpata verta. Että se siitä sitte..

Serafi
Valaistunut
Viestit: 47
Liittynyt: 03 Touko 2012, 09:21

Re: Kuulutko kirkkoon?

ViestiKirjoittaja Serafi » 28 Maalis 2013, 09:30

Plaaplaaplaa, oikeasti et taida oikein lukea omia kirjoituksiasi. Puhut siitä että kuinka kirkko hidastaa yhteiskunnan kehitystä mutta sitten et pysty tekemään mitään muuta kun vetoamaan pieneen puolueeseen eduskunnassa jonka YKSI vaikuitteista on raamatun opettamat moraalisäännöt. Naurettava kirkon syyllistäminen nyky-yhteiskunnan ongelmista on sinun näkemyksesi asioista koska olet ilmeisesti henkilökohtaisella tasolla tullut "loukatuksi" kirkon tai muun vastaavan yhteisön toimesta. Eutanasia ja avioliitto samaaa sukupuolta olevien kanssa ei ole yhtäkuin yhteiskunnan kehitys eteenpäin . Jälkimmäisessä on kyse tasa-arvosta ja ensimäisessä sellaisista moraalisista asioista joissa vaikuttaa jokaisella omat moraalikäsitykset takana ja vaikka toisilla vaikuttaisi oma usko niin mitä sitten? Kyllä se saa siellä vaikuttaa, jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen myös yhteiskunnallisella tasolla.
Ymmärrätkö että ihminen on kokonaisuus? Kukaan terve ihminen ei erottele omaa tunne-elämää ja henkilökohtaisia käsityksiä työstänsä vaan ne aina vaikuttavat siellä takana tavalla tai toisella. Tää väittely alkaa käydä tylsäksi koska et tee mitään muuta kuin hoet samaa näkemättä ongelmia siinä että kaikki meistä on yksilöitä oli uskonnolinen vakaumus mikä tahansa. Sulle kirkkoon kuuluva = massaa ja ateisti = yksilö. Ja tämä tekee asian väittelystä jopa vähän absurdin kun haluat että kaikki toimii konemaisesti ilman omia kokemuksia, kasvatusta, tunteia ja uskonnollista vakaumusta, siis kaikkia niitä asioita jotka tekee meistä ihmisiä.
Antaa olla, olemme vahvasti samaa mieltä siitä että olemme eri mieltä.
Elämä ei ole ongelma, joka pitäisi ratkaista, vaan todellisuus joka on koettava.
-Sören Kierkegaard

Avatar
Kalkkaropää
Kummitus
Viestit: 65
Liittynyt: 04 Joulu 2011, 22:16

Re: Kuulutko kirkkoon?

ViestiKirjoittaja Kalkkaropää » 29 Maalis 2013, 01:36

Serafi kirjoitti:Plaaplaaplaa, oikeasti et taida oikein lukea omia kirjoituksiasi. Puhut siitä että kuinka kirkko hidastaa yhteiskunnan kehitystä mutta sitten et pysty tekemään mitään muuta kun vetoamaan pieneen puolueeseen eduskunnassa jonka YKSI vaikuitteista on raamatun opettamat moraalisäännöt.

Haa, olenko havaitsevinani pientä luovutusvoittoa? Eipä siinä, tässä olla mitään kilpailemassa, mutta eipä ole teikäläisenkään puolelta tullut mun väitteitäni kumoavia saati omiasi puoltavia "todisteita".

Jollakin asteella, näemmä perusteettomasti, oletin että sulla olisi kiinnostusta ja tietämystä historiasta ja uskonlahkojen tekosista, että mun ei niitä syitä nyt tarvisi enempää luetella. Tätä listaa voi edelleen jatkaa vaikka kloonauksen, kantasolu- että muun geneettisen tutkimuksella jne. Mutta kuten taisin sanoakin on aivan sama mitä tietämättömällä tai haluttomalle ihmiselle luokittelee, kun minkäänlainen peruste ei kelpaa.

Naurettava kirkon syyllistäminen nyky-yhteiskunnan ongelmista on sinun näkemyksesi asioista koska olet ilmeisesti henkilökohtaisella tasolla tullut "loukatuksi" kirkon tai muun vastaavan yhteisön toimesta. Eutanasia ja avioliitto samaaa sukupuolta olevien kanssa ei ole yhtäkuin yhteiskunnan kehitys eteenpäin . Jälkimmäisessä on kyse tasa-arvosta ja ensimäisessä sellaisista moraalisista asioista joissa vaikuttaa jokaisella omat moraalikäsitykset takana ja vaikka toisilla vaikuttaisi oma usko niin mitä sitten? Kyllä se saa siellä vaikuttaa, jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen myös yhteiskunnallisella tasolla.

En kirkkoa itse ongelmista syytä, mutta hidaste se silti on. Aikoja sitten vanhentunut kokoelma muinaisten ihmisten kansantaruista ja moraaliopeista ei vaan enää nykyään pitäisi olla pätevä perustelu mihinkään ja siihen lähtökohtaisesti maailmankatsomuksensa perustavan ei kuulu olla päättämässä asioista, joita he eivät ymmärrä saati osaa sen paremmilla perusteilla vastustaakkaan.

Ja ei en ole tullut loukatuksi minkäänlaisen uskonnollisenyhteisön tasolta, korkeintaan puhtaasti ihmisluonto on se mikä mua lähestylkoon oksettaa aina sillon tällöin, mutta pyrin sitä sen verran sietämään kun on pakko ja odottelen sitä päivää jos joku sattuis sitä uskoa ihmisyyteen palauttamaan. Eipä ole palauttanut ja päivä päivältä tulen skeptisemmäksi että koskaan palautuukaan.

Ja eutanasiako ei ole mielestäsi ihmisoikeudellinen dilemma? Ihminen, joka ei halua olla toisille taakka ja elämä ei ole enää nautittavaa pitää vaan jatkaa kivuliasta olemassaoloaan, jotta meidän rakkaat pikku moralistit eivät vaan joutuisi elämään yhteiskunnassa jossa armo ja kuolevan tahto on tärkeämpää kuin läheisten haluttomuus päästä irti ja ylittää henkilökohtaiset itsekkäät tulkintansa ihmiselämän arvosta? Kyllä sillä siinä mielessä on musta paljonkin väliä jos se mitä joku vanha kirja sanoo on tärkeämpää kuin että kärsivä läheinen saa vihdoinkin kaipaamansa levon.

Käypä eutanasian laittomuuden takia viimisissä voimissaan kärsivää syöpäpotilasta,joka tahtoisi jo rauhan, moikkaamassa ja sano tälle, että sun mielipiteesi ja tulkintasi on tärkeämpää kuin hänen kärsimyksensä lopettaminen. Varmasti tulee oikein hyvän ihmisen tunne siinä vaiheessa.

Ymmärrätkö että ihminen on kokonaisuus? Kukaan terve ihminen ei erottele omaa tunne-elämää ja henkilökohtaisia käsityksiä työstänsä vaan ne aina vaikuttavat siellä takana tavalla tai toisella.
Tää väittely alkaa käydä tylsäksi koska et tee mitään muuta kuin hoet samaa näkemättä ongelmia siinä että kaikki meistä on yksilöitä oli uskonnolinen vakaumus mikä tahansa.

Ymmärrän, mutta terveen aikuisen ihmisen pitäisi olla nimenomaan kykeneväinen hallitsemaan tunnepuolensa sen verran hyvin, että päivittäinen elämä pysyy kasassa eikä siitä liikaa vaikutu.

Ja totta kai kaikki vaikuttaa, mut jos vaikutus on niin suurta, että ei voi työssään toimia niin voiko tätä ihmistä kovin terveeksi luokitella. Yhtäläillä epäpätevä on se äänestää homo avioliitolle "Ei", koska "en tykkää hyh yök", kuin vaikka sairaanhoitajan joka haistattaa potilaalle vittua eikä suostu hoitamaan, siksi kun potilas kakkasi vaippaansa ja haisee. Ja ei siinä mitään, kyllä homoavioliitoille voi ja saa ja pitää äänestä "EI" jos siihen on hyvät perusteet. Toistaiseski en ole yhtään loogista ja järkiperäistä argumenttia sitä vastaan tosin tnähnyt.

Luulen, että väittely alkaa käymään tylsäksi, koska et osaa saati edes koe tarvetta omaa kantaasi perustella. Voidaan mun puolestani vaikka alottaa alusta. Minä kuuntelen ja sinä aloitat ensin kertomalla miten ja ketä tää nykyinen systeemi palvelee, miksi se on pätevä kaikinpuolin toimiva ja tasa-arvoinen ja miksi sitä ei pitäisi muuttaa ja kehittää. Toistaiseksi tää ei ole auennut mulle postauksissasi, jossa lähinnä vain keskityt väittelmään kuinka minun mielipiteeni ovat tyhmiä ja "likinäköisiä". Osoita toki avaruutesi, jota en ole vielä havannoinut.

Sulle kirkkoon kuuluva = massaa ja ateisti = yksilö. Ja tämä tekee asian väittelystä jopa vähän absurdin kun haluat että kaikki toimii konemaisesti ilman omia kokemuksia, kasvatusta, tunteia ja uskonnollista vakaumusta, siis kaikkia niitä asioita jotka tekee meistä ihmisiä.
Antaa olla, olemme vahvasti samaa mieltä siitä että olemme eri mieltä.

Ihminen yksilönä on taas sellanen idea, josta olen vähän kiikun kaakun. Tavallaan kyllä, olen geneettiseltä rakenteeltani ja dna:ni on erilainen kuin kenenkään muun, ajatteluni saattaa poiketa enemmistöstä jne. ja näitä eroja löytyy kaikilta.

Mutta toisaalta ihmisluonnolle yleinen ahneus, itsekeskeisyys on niin "meidän luonnossa", että olen alkanut kokemaan ihmisen yksilöllisyyden käsitteen absurdiksi, sillä pohjimmiltaan jokaikinen ihmisen teko on oman hyödyn ja edun pyrkimistä. Mutta tää menee jo liian filosofiseksi eikä oikeen kuulu samaan aiheeseen.

En niinkään pyri ihmisten yksilöllisyyden illuusion rikkomiseen, saati muutkaan kuvailemasi asiat olisi se mitä "haluan". Pohjimmiltaan kumminkin kaikki ihmiset ovat "koneita", kemiallahan me toimitaan. Mitä ihmisen omiin kokemuksiin, tunteisiin, kasvatukseen etc. tulee, niin en halua, että ihmisillä ei näitä olisi, mutta koen paremmaksi suhtautumisen, jolla näistä asioista nimenomaan ammennetaan oppia ja tietoa, sen sijaan että ei kehitytä mihinkään suuntaan kun jo "tiedetään" vastaus. Miksi emme voisi "olla ihmisiä" siitä huolimatta, että emme takerru tiettyihin ajatuksiin vain koska ne antavat lohtua tai helpottavat elämää? Esimerkiksi lapsena isän puolesta hakatun ihmisen on parempi ikävästä kokemuksestaan "ottaa opiksi" ja olla kasvattamatta lapsiaan samalla tavalla, sen sijaan että sen tunneryöpyn antaa katkeroittaa ja sen purkaa niihin lapsiin ja potentiaalisesti antaa taas yksi sukupolvi lisää tälle tavalle kasvattaa lapsia.

Serafi
Valaistunut
Viestit: 47
Liittynyt: 03 Touko 2012, 09:21

Re: Kuulutko kirkkoon?

ViestiKirjoittaja Serafi » 29 Maalis 2013, 20:23

Syytäthän ihan suoraan, sanot että kirkko hidastaa yhteiskunnan kehitystä ja kun sulta kysytään että miten niin et osaa vastata. Avioliitto ja eutanasia kysymyksiin kun vaikuttaa muukin kuin kirkon kanta eikä näin ollen voi yksistään selittää asioiden etenemisen hitautta sillä että paha kristinusko ja kirkko vaikuttaa ihmisten elämässä.
Mitä kantasolututkimuksiin ja kloonaukseen tulee, on taas siinä kysymys moraalisesta dilemmasta ihmisillä. Mikä on eettisesti oikein? Milloin elämä alkaa? Missä vaiheessa abortti pitäisi kieltää ja jne. Kysymyksiä voidaan esittää vaikka kuinka paljon ja edelleenkään kyse ei ole kirkosta vaan ihmisten omasta käsityksestä joka on muotoutunut kasvun matkassa. Ja siihen kasvuun on vaikuttanut moni asia, sanoisin että kirkon merkitys on suurimmalla osalla lähes merkityksetön. Ja kuten olen jo sanonut sataan kertaan, lahkolaiset eli ääripäät ovat huonoja.
Yritä nyt hyvä ihminen ymmärtää lukemaasi. Sitä et selvästi ole tähän mennessä tehnyt koska penäät perusteluita joita olen sinulle kertonut koko ajan. En nyt lähde esittämään kantaani eutanasiaan koska siitä tulee pitkä väittely eikä se kuulu edes tähän topikkiin.
Summa summarum, kirkon merkitys asioissa on pieni Suomessa. Kirkko ja seurakunnat toimii ihmisten hyväksi monessa asiassa, kuten ruoka-apu ja vähävaraisten auttaminen. Kirkon valta on minimaalisen pieni verrattuna esimerkiksi yritysten valtaan Suomessa. Näen kirkon olemisen Suomessa olevan lähes harmitonta kerhotoimintaa jolla ei ole yhteiskunnallisesti negatiivisia vaikutuksia Suomessa koska valta yhteiskunnallisista asioista on jossain ihan muualla. NIin ja muuten, mielipiteitä ei tarvitse perustella koska ihmisillä on OIKEUS omaan mielipiteeseen vaikka se eroaisikin sinun mielipiteestä. Ihmiset saavat äänestää avioliittolaissa EI niillä perustein mitä on ilman että täytyisi niitä perustella. En usko että kovinkaan moni edes haluaa äänestää että EI koska suurin osa meistä ihmisistä kun kannattaa tasa-arvoa.
Itsehän viljelet näennäistä tasa-arvoa. "Jos nämä ja nämä on näin niin sitten se sopii" "Uskonto ei saa vaikuttaa koska se on minun mielestä liipalaapaa" ja niin edelleen. Sinunkin tulisi ymmärtää se että vaikka sinun maailmankatsomuksesi eroaa uskovaisten maailmankatsomuksesta, ei se tee siitä sen oikeampaa ja anna sinulle oikeutta ehdollistaa toisten oikeutta vaikuttaa yhteiskunnallisesti vain koska uskoo jumalan olemassa oloon. Kyllähän nyt tuollaisen tasa-arvon kannattajan tulisi tällainen pikku juttu huomata että vaikka nyt kiihkouskovaiset olisivatkin tuomitsevia, tarvitseeko sinun olla? Ehkä olet jo hieman kyyninen kuten minäkin mutta sen sijaan että angstaisin maailman epäreiluutta yritän itse toimia toisin ja vaikuttaa asioihin omalla tavallani. No joo, menee taas niin OT joten antaa olla.
Elämä ei ole ongelma, joka pitäisi ratkaista, vaan todellisuus joka on koettava.
-Sören Kierkegaard

Avatar
Kalkkaropää
Kummitus
Viestit: 65
Liittynyt: 04 Joulu 2011, 22:16

Re: Kuulutko kirkkoon?

ViestiKirjoittaja Kalkkaropää » 30 Maalis 2013, 03:39

Serafi kirjoitti:Syytäthän ihan suoraan, sanot että kirkko hidastaa yhteiskunnan kehitystä ja kun sulta kysytään että miten niin et osaa vastata.Avioliitto ja eutanasia kysymyksiin kun vaikuttaa muukin kuin kirkon kanta eikä näin ollen voi yksistään selittää asioiden etenemisen hitautta sillä että paha kristinusko ja kirkko vaikuttaa ihmisten elämässä.
Mitä kantasolututkimuksiin ja kloonaukseen tulee, on taas siinä kysymys moraalisesta dilemmasta ihmisillä. Mikä on eettisesti oikein? Milloin elämä alkaa? Missä vaiheessa abortti pitäisi kieltää ja jne. Kysymyksiä voidaan esittää vaikka kuinka paljon ja edelleenkään kyse ei ole kirkosta vaan ihmisten omasta käsityksestä joka on muotoutunut kasvun matkassa. Ja siihen kasvuun on vaikuttanut moni asia, sanoisin että kirkon merkitys on suurimmalla osalla lähes merkityksetön. Ja kuten olen jo sanonut sataan kertaan, lahkolaiset eli ääripäät ovat huonoja.

Se miksi nää aiheet muka ylipäätään on "ongelmallisia", on nimenomaan nämä lähtökohtaisesti kirkon ja hengellisen väen "moraaliset" opit ja tietämättömyys, tulee niitten kautta asioiden vastustus sitten niitlä originaali tahoilta, tai yksityisihmisiltä, jotka saman kirjan henkeen mussuttavat. Ei siinä, tietenkin tiedettä pitää tutkia ja toteuttaa ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa ylläpitävin konstein, mutta ei tässä toisaalta oltaisi 1100- luvulta edetty minnekkään jos kirkon ja sen moraaliopin mukaisen ajattelun oltaisi annettu vaikuttaa asioihin. Ihmisen anatomiasta ei tiedettäisi ilman ruumiden "häpäisemistä" yhtään mitään jne. Sitä sopii kanssa miettiä kuinka monia niistä lääkkeistä ja hoitokeinoista saisit olla ilman jos nämä kaiken järjen ylitse ajavat tunnepuolen moraali argumentit luokiteltaisi millään asteella päteväksi.

Yritä nyt hyvä ihminen ymmärtää lukemaasi. Sitä et selvästi ole tähän mennessä tehnyt koska penäät perusteluita joita olen sinulle kertonut koko ajan. En nyt lähde esittämään kantaani eutanasiaan koska siitä tulee pitkä väittely eikä se kuulu edes tähän topikkiin.

Eli kantasi on kutakuinkin vastaan, kuten arvelinkin. Sulle tulisi paha mieli jos kärsivä saisi jotain armoa ja se sun paha mielesi ajaa sen kärsijän tuskien yli. No onneksi sulla on moraalit ainakin kohdillan eikö?

Ja kuinka se ei kuulu? Oliko sillä ajamani pointti nyt sitten näitä huonoja perusteita, koska se mahdollisesti ajaisi sun ajamasi moraaliopin puolustuksen naurunalaiseksi?

Summa summarum, kirkon merkitys asioissa on pieni Suomessa. Kirkko ja seurakunnat toimii ihmisten hyväksi monessa asiassa, kuten ruoka-apu ja vähävaraisten auttaminen. Kirkon valta on minimaalisen pieni verrattuna esimerkiksi yritysten valtaan Suomessa. Näen kirkon olemisen Suomessa olevan lähes harmitonta kerhotoimintaa jolla ei ole yhteiskunnallisesti negatiivisia vaikutuksia Suomessa koska valta yhteiskunnallisista asioista on jossain ihan muualla.

Perustele, kuinka jokaikisen lapsen nimeämis ja rekisteriin lisäys lähtökohtaisesti kirkon kautta tapahtuva prosessi, josta kylkiäiseksi saa väh. 18 vuoden veropakon, jos vanhemmilta ei saa lupaa erota ja verotettavaa tuloa kertyy, on "pieni asia"? Siis vaikka näin alkuun.. Lisäksi voisin taas toistaa itseäni ja anella sulta perustetta miksi avioliittolainsäädäännön aiheuttamat tasa-arvo ongelmat, jonka muuttamista halusit sen myöntää tai et, enimmäkseen vastustaa uskovaiset tahot, on pieni asia jaadaa jaadaa, mutta tullut jo aika selväksi että on sama kuin seinältä yrittäisi pyytää jotain järkiperäistä argumenttia. Ei tule tapahtumaan.

Ja kirkon hyväntekeväisyys on nopealla tukinnalla prosentuaalisesti kirkollisveroista aika olematonta, n. 10 prossan luokkaa, että parempaa hyväntekoa olisi heittää se euro päivässä vaikka kadulla pummille händyyn..Ei siis mitenkään pätevä peruste olla tukemassa vastaavanlaista instituutiota.

Kerhotoimintaa se ei ole, sillä siinä mukana olemisella on edelleen niitä yhteiskunnallisia vaikutuksia. Simple as that. Edelleen niillä prätkäkerhoilla ja valtionkirkolla on aivan käsittämättömän valtava ero, koita nyt jo sisäistää se.


NIin ja muuten, mielipiteitä ei tarvitse perustella koska ihmisillä on OIKEUS omaan mielipiteeseen vaikka se eroaisikin sinun mielipiteestä.

Väärin että oikein. Sananvapaus antaa sulle vapauden ähistä, kuten vastavuorosesti mulle myös ähistä takaisin. Kumminkin, argumentointiympäristössä ei oikeen voi vaan huudella asioita ja olettaa että niitä ei tarvisi perustella. Sille, että sinä olet tätä mieltä, täytyy olla syy jolla perustelet miksi olet tätä mieltä. Ja mutu ei vaan ole pätevä syy.

Ihmiset saavat äänestää avioliittolaissa EI niillä perustein mitä on ilman että täytyisi niitä perustella. En usko että kovinkaan moni edes haluaa äänestää että EI koska suurin osa meistä ihmisistä kun kannattaa tasa-arvoa.
Itsehän viljelet näennäistä tasa-arvoa. "Jos nämä ja nämä on näin niin sitten se sopii" "Uskonto ei saa vaikuttaa koska se on minun mielestä liipalaapaa" ja niin edelleen.

No kumpikohan sitä näennäistä demokratiaa tässä sitten haluaa.. Tuon näkemyksesi perusteella, esim. on täysin hyväksyttävää, että puolue äänestää jotakin vastaan vain koska puolue johtaja määrää näin " ei tarvi perustella, aivan yhdentekevää mitä valitaan ei ole mun asiani".

Ok, suurinosa kannattaa tasa-arvoa, miksi tätä ei ole "Kansanedustajien" toimesta päätetty? Koska koko hommaa vastustavat tahot ovat vaikuttamassa asioihin. Ja suoraan sanottuna pätemättömät kaverit niistä asiosita päättää.

Sinunkin tulisi ymmärtää se että vaikka sinun maailmankatsomuksesi eroaa uskovaisten maailmankatsomuksesta, ei se tee siitä sen oikeampaa ja anna sinulle oikeutta ehdollistaa toisten oikeutta vaikuttaa yhteiskunnallisesti vain koska uskoo jumalan olemassa oloon.

Miksi jonkun henkilökohtaisen elämänfilosofian pitäisi vaikuttaa kaikkien ihmisten elämään? Tai varsinkin kun se henkilökohtainen filosofia ei todellakaan ole enemmistöön ihmisistä soveltuva?

Kyllähän nyt tuollaisen tasa-arvon kannattajan tulisi tällainen pikku juttu huomata että vaikka nyt kiihkouskovaiset olisivatkin tuomitsevia, tarvitseeko sinun olla? Ehkä olet jo hieman kyyninen kuten minäkin mutta sen sijaan että angstaisin maailman epäreiluutta yritän itse toimia toisin ja vaikuttaa asioihin omalla tavallani.

Eihän mun tarvi olla, enkä ole, mutta ei hyväksyntä tarkota, että ei voisi koskaan mitään vastaan sanoa mielipidettään. Ja mä koen, olise sitten uskovaisten mielestä kuinka vääryttä ja ahdistavaa tahansa, niin se että joku vähän pakottaa kyseenalaistamaan sitä pakettia on vaan ihan hyväksi. Vuosisatoja jälkeenjäänyt ajattelu on ihan hyvä ottaa välillä lohduttavuudestaan huolimatta ulos tähän nykymaailmaan ja pyyhkästä pölyt pois.

Serafi
Valaistunut
Viestit: 47
Liittynyt: 03 Touko 2012, 09:21

Re: Kuulutko kirkkoon?

ViestiKirjoittaja Serafi » 30 Maalis 2013, 11:43

En ota kantaa eutanasiaan koska en näe asiaa niin yksiselitteisenä mitä sinä. Tottakai voidaan kirjoittaa ja esittää asia tunteisiin vetoavalla syöpä sairas tarinalla mutta mihin pitää vetää raja? Missä kulkee se raja että voidaan "antaa" toisen suorittaa itsemurha? Onko omaisilla mitään oikeuksia? Mahdollistaako eutanasia väärinkäytöksiä ja jne. Tiettyihin eettisiin kysymyksiin pitää pystyä vastaamaan ennen kuin asiasta voidaan tehdä virallista päätöstä. Oma kantani on suurimmaksi osaksi myönteinen mutta kuten sanoin en näe asiaa täysin yksiselitteisenä kärsimystarinana jota kerrotaan että saataisiin ihmiset puoltamaan eutanasiaa. Tätä varten kyllä pitäisi laittaa oma topikki koska tänne tämä ei kuulu, Oli vain pakko korjata väittämäsi siitä että kantani olisi kielteinen, sinä et tunnu ymmärtävän sitä että minä en näe asioita niin mustavalkoisena kuin sinä.
Yritykset pitävät valtaa tässä maassa. Suurimmaksi osaksi meidän hyvinvointiin vaikuttaa talousasiat ja tällä hetkellä valta niistä on niillä joilla on rahat. Eli rikkaat päättää meidän köyhien asiat ja ahneita kun ovat, eivät päätökset ole lähes koskaan hyvinvointia edistäviä. Avioliittolaki on yksi pieni osanen hyvinvointia ja tasa-arvoa mutta ei todellakaan niitä lakeja joilla taataan yhteiskunnan kehittyminen parempaan suuntaan. Se on vain osa sitä. Jos oikeasti olet sitä mieltä että se on kirkon syytä että lakia ei ole aikaisemmin säädetty niin sitten olet. Minä olen taas ennemmin sitä mieltä, että syynä on ihmisten ennakkoluulot ja "inho" kaikkea erilaista kohtaan. Melkeimpä kaikkia vähemmistöjä kohdellaan tässä maassa epäreilusti ja se on väärin.
Mutu tuntuma erittäin hyvä perustelu omalle mielipiteelle koska järki vaikuttaa vain osana meissä. Jos jonku mielipide on avioliittolakia vastainen syynä "epäluonnollisuus" niin sitten on. Onko tämä mielipide lyhytnäköinen ja ennakkoluuloinen on tietenkin mutta voidaanko sanoa että tällaisella ihmisellä ei olisi oikeutta omaan mielipiteenseensä, no ei tietenkään voida. Vaikka siellä taustalla vaikuttaisi tunteet (inho) ja raamattu ei se tee mielipiteestä "väärää". Etkö näe omaa ristiriitaisuuttasi siinä että penäät uskovaisilta päätöksiä ilman elämänfilosofiaa mutta itseltäsi et? Sinun maailmankatsomuksessa ei ole jumalaa ja teet päätökset sen perusteella, uskovaisten on ja he tekevät päätöksiä sen perusteella. Kumpi näistä vaihtoehdoista on se oikea? Jos vaadit että koko kansa tekee päätökset ilman maailmankatsomuksen vaikutusta niin silloin sinäkään et saa esittää väittämiä oman maailmankatsomuksesi perusteella. Koska kirkko eikä usko vaikuta sinun elämässäsi et voi vaatia sitä samaa muilta. Ihmisten pitäisi oppia tekemään päätöksiä ilman muiden vaikutusta, mutta koska olemme laumaeläimiä teemme päätöksemme monesti vain miellyttääksemme meitä ylempää tahoa. Se on puhdasta oman edun tavoittelua. Tämä koskee siis kaikkia, niin uskovaisia kuin ateisteja.
Viimeisestä argumentistasi olen kanssasi samaa mieltä. On hyvä ravistella valtio valtaa ja vanhoja tapoja. Eihän muutosta tapahtuisi ellei koskaan kyseenalaistettaisi yhtään mitään. En näe asiaa vain niin kuin sinä näet, kirkko ei mielestäni ole paha ja huono vaan ihmiset yksilöinä on. Jos otamme itse vastuun yhteiskunnan kehityksestä ja osaamme tehdä ne oikeat päätökset tapahtuu kehittymistä parempaan suuntaan. Ja jotta osaisimme ne päätökset tehdä tulee kaikkia asioita katsella joka ikisestä suunnasta eri tavalla.
Elämä ei ole ongelma, joka pitäisi ratkaista, vaan todellisuus joka on koettava.
-Sören Kierkegaard

Andromedan Star Nation
Henkiparantaja
Viestit: 398
Liittynyt: 20 Helmi 2012, 15:33

Re: Kuulutko kirkkoon?

ViestiKirjoittaja Andromedan Star Nation » 16 Loka 2013, 10:59

tuputhy kirjoitti:Samaa mieltä kuin valkea leidi. En sano, että täällä keskusteluissa syntyisi ruumiita uskonnon takia, mutta maailman sivu suurin osa sodista on syttynyt uskonnollisista erimielisyyksistä. (lue: vallanhalusta) Mielestäni Suomessa nämä ns. "valtionkirkot" on ok, mutta jos lähdetään tarkastelemaan jotain lahkoja, niin niissä ainut päämäärä tuntuu olevan hallita ihmisiä, määrätä, miten pitää ajatella, toimia tai jopa pukeutua.. minusta siitä on uskonto kaukana! Kaikki lahkot pitäis lailla kieltää, jos ei kelpaa ortodoksien tai lutherilaisten opit, niin uskokoon kukin miten haluaa, ei sitä varten tarvitse mitään lahkoa perustaa!
ps: itse en kuulu kirkkoon.

Juuri noin. Itse kuulun kyllä kirkkoon vaikken kirkkouskovaisena itseäni kyllä pidä.

redrum666
Jäsen
Viestit: 7
Liittynyt: 12 Touko 2015, 15:46

Re: Kuulutko kirkkoon?

ViestiKirjoittaja redrum666 » 12 Touko 2015, 17:16

En kuulu kirkkoon.Omasta mielestäni kaikki hyvä ja paha lähtee itsestä liikkeelle.Jos olisi pakko rinnastaa johonkin uskomukseen,se olisi lähimpänä satanismi.Ja satanismi on elämäntapa,hyvinpitkälti mitä sovellan vielä tänäkin päivänä.

Avatar
Wespa
Ylläpitäjä
Viestit: 2091
Liittynyt: 14 Tammi 2008, 01:16
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Kuulutko kirkkoon?

ViestiKirjoittaja Wespa » 03 Joulu 2015, 21:30

Erosin kirkosta aikoinaan, kuten olen aikasemminkin kertonut. Tässä viikon sisällä kuitenkin jalkani kulkivat takaisin kirkkoon, kävin kahdessakin eri kirkossa kääntymässä. Koitin etsiä pappia käsiini koska asiat olivat menneet aika rankoiksi, usean päivän painajaisputki ja tuntui kuin kämppä olisi paholaisen vallassa... Ihan normaalia, että heitän välillä porukkaa pois mun kämpästä, mutta sitten kun kämppä alkaa heittämään mua pois, niin menee aika rankaksi. :D

Kaikki alkoi siitä kun pohdiskelin yliluonnollisen, jumalan ja paholaisen yhteyttä. Tiedosin, että meissä kaikissa elää dualismi, meissä kaikissa on personofoitu hyvä ja paha. Kävin usean päivän mielessäni lävitse helvettiä, dualismia, kuolemaa, hyvyyttä, Auringon räjähtämistä jne...

Lopulta noin kuusi päivää kestänyt tuskani (jolloin ei muuten näkynyt päivääkään aurinkoa, satoi kokoajan ja oli pilvistä, nautin sateesta) osottautui siunaukseksi. Sain itsestäni irti uusia puolia, unirytmini parani, aloin käymään lenkillä, aloin juttelemaan enemmän ihmisille, opin lisää itsestäni ja kaiken tämän teemoilta olen löytänyt itsestäni saatanalliset treenausvoimat. Jouluksi tulossa niin maar nautinnollinen sixpäkki, että on heittersseillä ihmeteltävää.

Kirkkoon sen verran, että kävin siellä tosiaan hakemassa apua (vaikka en pappia löytänytkään) ja pyysin anteeksi syntejäni (mm. sitä että heitin kissan joskus pienenä lapsena). Noista ajoista opittu ja olen nykyään kasvissyöjä, en syö edes kanaa enkä kalaa. Mikaelin kirkossa oli harjoittelemassa 6-9 luokkalaisten lapsikuoro. Alottelivat virittelemällä viuluja yms... Lauloivat lauluja ja yhdessä kohtaa esitystä, yhtään valehtelematta lauloivat kuin linnut, kuin olisi ollut 100 lintua laulamassa, pääskysiä yms... Parasta acapellaa/beatboxia ikinä, tuli tippa linssiin, tsirp tsirp. :) Menee siinä rajalla, että oliko tämä yliluonnollinen kokemus vai olivatko vaan niin maan perhanan hyviä (olisimpa kuvannut kännykällä). Linnunlaulun lisäksi yhdessä vaiheessa tuli siipien havina, joka lisäsi tunnelmaa ja taas tuli tippa linssiin, tunnelmat olivat niin vahvat ja ihanat. Tämä kesti ehkä noin viisi minuuttia, jonka jälkeen jatkoivat normaaleilla virsillä yms. :)

Pitänee joskus taas kierrellä kirkoissa, Tuomiokirkossa sain järjestelmänvalvojanaiselta hyviä iskuvinkkejä ja muutaman ihanan halauksen. <3 + manaajan numeron, jota en onneksi tullut tarvinneeksi

Niin kirkkoon kuulumiseen, en kuulu virallisesti kirkkoon, mutta Jumalan suomin oikeuksin I'ma back. :) Niinkuin nainenkin tuomiokirkossa mainitsi, niin ei se kirkollisveron maksaminen ole niin tärkeää, kunhan itse tuntuu kuuluvansa. Nyt on olo kuin olisi suojaus molemmista suunnista. <3
- Kaikella tiedolla on kolme vaihetta: 1. Sitä pilkataan. 2. Sitä vastustetaan raivokkaasti. 3. Se hyväksytään itsestäänselvyytenä. -Arthur Schopenhauer
Me on Youtube - Meitsi tuubissa
Suomen Galaktinen Liitto
Tärkeät linkkini - Click på here

Andromedan Star Nation
Henkiparantaja
Viestit: 398
Liittynyt: 20 Helmi 2012, 15:33

Re: Kuulutko kirkkoon?

ViestiKirjoittaja Andromedan Star Nation » 03 Joulu 2015, 21:53

Rankka kokemus sinulla. Itseasiassa tämä loppuvuosi on ollut itselläkin sellainen, että pintaan on tullut kovin kummallisia tuntemuksia. Osan ollessa asioita, jotka on luullut jättäneensä jo taaksensa, mutta nämä on täytynyt käsitellä vielä uudestaan. Tästä muistuukin tuo yhdeksän oivalluksen tie niminen kirja, sekä kymmenes oivallus samalta kirjailijalta ( James Redfield). Tuota lukiessa, tästä on siis aikaa jo vuosia, niin moni asia loksahti tuolloin paikalleen.

Ziblomax
Kummitus
Viestit: 62
Liittynyt: 07 Joulu 2015, 21:57

Re: Kuulutko kirkkoon?

ViestiKirjoittaja Ziblomax » 17 Joulu 2015, 23:10

En kuulu kirkkoon. Olen jonkin verran kiinnostunut ortodoksisesta kirkosta. Ortodoksinen teologia vaikuttaa kiinnostavalta ja käytännölliseltä.

Kristilliset kirkot eivätkä vapaat suunnat ole suuremmin vakuuttaneet ainakaan toistaiseksi. Jos kuuluisi johonkin uskontoon niin voisihan se antaa jonkinlaista suuntaa ja hengenkorviketta elämälle, jos ei muuta.


Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa