Sivu 1/4
					
				Kilju
				Lähetetty: 22 Syys 2008, 20:14
				Kirjoittaja Regendos
				Olen tässä miettinyt kuinkakohan kiljun valmistus onnistuisi. Löysin yhden ohjeen, jolla voi tehdä pienen annoksen kiljua 1,5l pullossa.
1l kädenlämpöistä vettä
2dl sokeria
2tl hiivaa
Nämä hämmennetään ja annetaan käydä 4-8 päivää jolloin saadaan 6-16% kiljua.
Se, mikä minulle tuli tässä mieleen, että mistäköhän saisi halvan mittarin aloholipitoisuuden laskemiseksi? Ei tarvitsisi arvailla kuinka vahvaa juomaa on saanut aikaiseksi - jos edes minkään vahvaa.
			 
			
					
				Re: Kilju
				Lähetetty: 22 Syys 2008, 20:22
				Kirjoittaja Tonza133
				Eikös kiljun valmistaminen ole suomessa laitonta, ellei siihen lisää tarpeeksi marjoja tai hedelmiä?
			 
			
					
				Re: Kilju
				Lähetetty: 22 Syys 2008, 20:26
				Kirjoittaja Ali G-
				Regendos kirjoitti:Olen tässä miettinyt kuinkakohan kiljun valmistus onnistuisi. Löysin yhden ohjeen, jolla voi tehdä pienen annoksen kiljua 1,5l pullossa.
1l kädenlämpöistä vettä
2dl sokeria
2tl hiivaa
Nämä hämmennetään ja annetaan käydä 4-8 päivää jolloin saadaan 6-16% kiljua.
Se, mikä minulle tuli tässä mieleen, että mistäköhän saisi halvan mittarin aloholipitoisuuden laskemiseksi? Ei tarvitsisi arvailla kuinka vahvaa juomaa on saanut aikaiseksi - jos edes minkään vahvaa.
Eikö 7 päivässä tullut kirkastamonta kiljua, joka on kuulemma pahaa... Siksi se lapotaan...
http://www.kilju.info/ tuolta löydät lisää asioita, mutten suosittele että alat valmistaa sitä, se on laitonta ja valtio menettää alkoholi-yhtiöiden miljoona-verot, jos kaikki ihmiset alkavat tehdä alkoholi-juomia
 
			
					
				Re: Kilju
				Lähetetty: 22 Syys 2008, 20:31
				Kirjoittaja Tonza133
				Eli se valmistaminen on laitonta, ellet lisää siihen marjoja tai hedelmiä tarpeeksi, jolloin siitä tulee lakiteknisesti viiniä tai olutta...
			 
			
					
				Re: Kilju
				Lähetetty: 22 Syys 2008, 20:33
				Kirjoittaja Ali G-
				Tonza133 kirjoitti:Eli se valmistaminen on laitonta, ellet lisää siihen marjoja tai hedelmiä tarpeeksi, jolloin siitä tulee lakiteknisesti viiniä tai olutta...
Mutta valtio menettää miljoona-tulot, talous menee syöksykierteeseen lamaa ja sitten kaikki on itkemässä kaduilla... En itse ole valmistanut kiljua... Siis miten siitä tulee lakiteknisesti viiniä tms. tuleeko veroja?
 
			
					
				Re: Kilju
				Lähetetty: 22 Syys 2008, 20:44
				Kirjoittaja Esimerkki
				Ali G- kirjoitti:Tonza133 kirjoitti:Eli se valmistaminen on laitonta, ellet lisää siihen marjoja tai hedelmiä tarpeeksi, jolloin siitä tulee lakiteknisesti viiniä tai olutta...
Mutta valtio menettää miljoona-tulot, talous menee syöksykierteeseen lamaa ja sitten kaikki on itkemässä kaduilla... En itse ole valmistanut kiljua... Siis miten siitä tulee lakiteknisesti viiniä tms. tuleeko veroja?
 
Niin mutta kuin Tonza133 sanoi, kun lisäät tarpkeeksi marjoja tai hedelmiä litkusta tulee kotiviiniä tms. Jonka tekeminen ei tiedettävästi ole laitonta. Nämä on näitä lakeja joita ei voi mitenkään valvoa tehokkaasti, sama jossain tv-luvassa joka on jämähtänyt viime vuosituhannelle.
Ja asiaan, ollaan joskus kaveriporukassa kokeiltu tehtyä kiljua muistaakseni tuolla ohjeella ja pahaahan siitä tuli ei sitä voinu juoda. Luultavasti teimme jotain väärin vai pitääkö kiljun maistua niin pahalta? En ole juonut "oikein" tehtyä kiljua.
 
			
					
				Re: Kilju
				Lähetetty: 22 Syys 2008, 20:46
				Kirjoittaja Ali G-
				Esimerkki kirjoitti:Ali G- kirjoitti:Tonza133 kirjoitti:Eli se valmistaminen on laitonta, ellet lisää siihen marjoja tai hedelmiä tarpeeksi, jolloin siitä tulee lakiteknisesti viiniä tai olutta...
Mutta valtio menettää miljoona-tulot, talous menee syöksykierteeseen lamaa ja sitten kaikki on itkemässä kaduilla... En itse ole valmistanut kiljua... Siis miten siitä tulee lakiteknisesti viiniä tms. tuleeko veroja?
 
 
Niin mutta kuin Tonza133 sanoi, kun lisäät tarpkeeksi marjoja tai hedelmiä litkusta tulee kotiviiniä tms. Jonka tekeminen ei tiedettävästi ole laitonta. Nämä on näitä lakeja joita ei voi mitenkään valvoa tehokkaasti, sama jossain tv-luvassa joka on jämähtänyt viime vuosituhannelle.
Ja asiaan, ollaan joskus kaveriporukassa kokeiltu tehtyä kiljua muistaakseni tuolla ohjeella ja pahaahan siitä tuli ei sitä voinu juoda. Luultavasti teimme jotain väärin vai pitääkö kiljun maistua niin pahalta? En ole juonut "oikein" tehtyä kiljua.
Ja sehän pitää lapota, miten minä tiesin mutta sinä et!!? En kyllä varmaan ikinä tee tuota kiljua, hyi hemmetti, ja valtio menettää tulonsa siinä!! 

 
			
					
				Re: Kilju
				Lähetetty: 22 Syys 2008, 20:47
				Kirjoittaja Tonza133
				Ja et keräile turhia viestejä?
			 
			
					
				Re: Kilju
				Lähetetty: 22 Syys 2008, 21:38
				Kirjoittaja Regendos
				Nyt pysytään aiheessa. Ali G-, tunnut hieman provosoivan täällä olevia käyttäjiä ja aiheet tuppaavat menevän hieman ohi raiteiden. Pyydän, että pitäisit itsesi hieman kurissa. Mielipiteen saa ilmaista, mutta inttäminen ei vie mihinkään.
			 
			
					
				Re: Kilju
				Lähetetty: 22 Syys 2008, 21:44
				Kirjoittaja Tonza133
				Kerrothan, jos rupeat tekemään sitä kiljua, niin voin soittaa poliisit paikalle... 

 
			
					
				Re: Kilju
				Lähetetty: 22 Syys 2008, 21:51
				Kirjoittaja Regendos
				Heitän pari hassua marjaa sekaan niin saan kotiviiniä. Mutta, mistäs saisin näitä alkoholipitoisuuden mittaamiseen tarkoitettuja välineitä?
			 
			
					
				Re: Kilju
				Lähetetty: 22 Syys 2008, 21:56
				Kirjoittaja Tonza133
				"Viini ja olut tarvikeliikkeistä"
Ei nyt vaan parempaa vastausta löytynyt edes googlettamalla.
			 
			
					
				Re: Kilju
				Lähetetty: 23 Syys 2008, 06:37
				Kirjoittaja Exitium
				Eihän kiljun tekoon tarvitse kuin sokeria, hiivaa, vettä ja ämpärin.
			 
			
					
				Re: Kilju
				Lähetetty: 23 Syys 2008, 11:17
				Kirjoittaja ValkeaLeidi
				Regendos kirjoitti:Olen tässä miettinyt kuinkakohan kiljun valmistus onnistuisi. Löysin yhden ohjeen, jolla voi tehdä pienen annoksen kiljua 1,5l pullossa.
1l kädenlämpöistä vettä
2dl sokeria
2tl hiivaa
Nämä hämmennetään ja annetaan käydä 4-8 päivää jolloin saadaan 6-16% kiljua.
Se, mikä minulle tuli tässä mieleen, että mistäköhän saisi halvan mittarin aloholipitoisuuden laskemiseksi? Ei tarvitsisi arvailla kuinka vahvaa juomaa on saanut aikaiseksi - jos edes minkään vahvaa.
Voin tunnustaa tehneeni joskus kyseistä ainetta kyseisenkaltaisella ohjeella noin kymmenen vuotta sitten.. 

 Maku on aivan hirvittävä, mutta pönttö menee sekaisin 

 Suosittelen kotiviinimäisempää ratkaisua, ei tarvi miettiä oksentamista koko aikaa.. Voi kamala mitä sitä on tullut teini-ikäisenä tehtyä, yäk..
 
			
					
				Re: Kilju
				Lähetetty: 23 Syys 2008, 15:16
				Kirjoittaja Gitarre
				Kiljustakin saa erittäin hyvää kunhan malttaa ja osaa... 
http://www.kilju.info/index.php?option= ... t&Itemid=2 Tuota olisi tarkoituksena tehdä kavereiden kanssa 10 litraa 

 
			
					
				Re: Kilju
				Lähetetty: 23 Syys 2008, 15:42
				Kirjoittaja Tonza133
				Exitium kirjoitti:Eihän kiljun tekoon tarvitse kuin sokeria, hiivaa, vettä ja ämpärin.
+ marjoja, jos siitä haluaa laillistaa...
 
			
					
				Re: Kilju
				Lähetetty: 23 Syys 2008, 16:19
				Kirjoittaja Regendos
				ValkeaLeidi kirjoitti:Regendos kirjoitti:Olen tässä miettinyt kuinkakohan kiljun valmistus onnistuisi. Löysin yhden ohjeen, jolla voi tehdä pienen annoksen kiljua 1,5l pullossa.
1l kädenlämpöistä vettä
2dl sokeria
2tl hiivaa
Nämä hämmennetään ja annetaan käydä 4-8 päivää jolloin saadaan 6-16% kiljua.
Se, mikä minulle tuli tässä mieleen, että mistäköhän saisi halvan mittarin aloholipitoisuuden laskemiseksi? Ei tarvitsisi arvailla kuinka vahvaa juomaa on saanut aikaiseksi - jos edes minkään vahvaa.
Voin tunnustaa tehneeni joskus kyseistä ainetta kyseisenkaltaisella ohjeella noin kymmenen vuotta sitten.. 

 Maku on aivan hirvittävä, mutta pönttö menee sekaisin 

 Suosittelen kotiviinimäisempää ratkaisua, ei tarvi miettiä oksentamista koko aikaa.. Voi kamala mitä sitä on tullut teini-ikäisenä tehtyä, yäk..
 
Johtunee siitä, ettei sitä ole suodatettu esim. kahvinsuodattimen läpi. hiiva pistää mahan kuralle, joten en ihmettele jos alkaa oksettaa ja varpusparvi lentelee.
 
			
					
				Re: Kilju
				Lähetetty: 24 Syys 2008, 11:51
				Kirjoittaja ValkeaLeidi
				Kyllä me se suodatettiin, tai ainakin yritettiin, mutta karmeaa kuraa se oli silti.. lämmöllä oikein muistelen. 

   Kaveri yritti käyttää sakea kotona joskus samoihin aikoihin. Hänen äitinsä oli yllättynyt varsin iloisesti, kun vaatekaapissa käymässä ollut pullo oli räjähtänyt sinne. Vieläkin naurattaa, mokoma pahvi. 

 
			
					
				Re: Kilju
				Lähetetty: 24 Syys 2008, 12:27
				Kirjoittaja aavenainen
				Regendos kirjoitti:Olen tässä miettinyt kuinkakohan kiljun valmistus onnistuisi. Löysin yhden ohjeen, jolla voi tehdä pienen annoksen kiljua 1,5l pullossa.
1l kädenlämpöistä vettä
2dl sokeria
2tl hiivaa
Nämä hämmennetään ja annetaan käydä 4-8 päivää jolloin saadaan 6-16% kiljua.
Se, mikä minulle tuli tässä mieleen, että mistäköhän saisi halvan mittarin aloholipitoisuuden laskemiseksi? Ei tarvitsisi arvailla kuinka vahvaa juomaa on saanut aikaiseksi - jos edes minkään vahvaa.
he he ja ikä riittää ihan kympillä 

 tuonkin juomiseen..?? vai myytäväksikö tenukepeille meinasit 

 
			
					
				Re: Kilju
				Lähetetty: 24 Syys 2008, 17:52
				Kirjoittaja Ali G-
				Mua on mietityttänyt miten kiljun voi lapota? Mistä niitä lappoja saa ja onko muita kirkastamis-tapoja ja saako hiivankin pois sen viikon käymisen jälkeen jollakin toisella tavalla?