Lääkkeet ja lääketiede

Yhteiskunnallinen, tieteellinen ym. toisinajattelu, joka ei sovellu muihin osioihin
Avatar
Hartsa
Vuoden foorumilainen 2008
Viestit: 452
Liittynyt: 22 Tammi 2008, 20:33
Paikkakunta: Kuopio

Lääkkeet ja lääketiede

ViestiKirjoittaja Hartsa » 10 Joulu 2010, 18:38

Heipparallaa. Tässä perjantai-illan tylsyydessäni ajattelin uutta aihetta pukata, kun elo on melko vähissä tällä foorumilla ollut pitemmän aikaa. Aihe nyt on semmonen että harvaa ehkä sen kummemmin kiinnostaa, kun terveysjutut eivät paljon tunnu vastakaikua aiheuttavan yleensä, mutta yrittänyttä ei laiteta.

Elikkäs. Mikä on teidän näkemyksenne lääketieteeseen ja yleisesti ottaen lääkityksiin? Onko Suomen(/länsimaalaisten) lääkärien lähestymistapa asioihin järkevä? Minun näkemys asiasta on lähinnä, että heittetään reseptiä niskaan aina kun mahdollista oli oireesta tai aiheuttajasta mitään käsitystä tai ei. Jos ei muuta niin masennuslääke on aina "turvallista" määrätä. Miksi siis näin, "masentuneita" oli käsittääkseni (muutama) vuosikymmen sitten murto-osa tästä päivästä. Ovatko ihmiset oikeasti niin paljon masentuneempia nyt,vai lätkäistäänkö masennuslääkkeet heti päälle jos sattuu olemaan huono päivä, tai ei muuta lääkitystä sille hetkelle keksitä? Meneekö lääketiede tässä mielessä eteenpäin, vai ottaa takapakkia, sillä että yrittää korjata asioita lääkkeillä jotka olisivat korjattavissa ihan luonnollisin keinoinkin?

Tämä kuvaa mielestäni oikein hyvin länsimaalaista ajatusmaailmaa lääkkeiden suhteen: http://www.youtube.com/watch?v=p0V0Et2owbI vaikken itse tyypistä yhtään tykkääkkään, niin pointit ovat turhan hyviä sivuutettavaksi.

Ja pistettäköön sitten vielä loppuun ihan asiallinen linkki ainoasta tietämästäni Suomalaisesta lääkäristä joka uskaltaa kyseinalaistaa nykyisiä taivahista asetettuja säädöksiä lääkehoitojen suhteen ihan ääneen asti: http://www.anttiheikkila.com/ En itse ole perehtynyt aiheeseen sen kummemmin, mutta onpas outoa jos tosiaan ei mitään järkeviä/pitäviä tuloksia löydy monen lääkkeen kohdalla joita ennemmin tai myöhemmin suurimmalle osaa kansasta määrätään. Eli kenties niitä omia aivoja voisi käyttää myös tuolla kouluttautuneiden piirissä. Mutta ainakin minusta on vaikuttanut siltä että mitä korkeammalla koulutus menee niin sitä vahvemmin uhrit aivopestään omaan uskontoon. Rohkaistaan ajattelemaan, mutta vain omien auktoriteettien sisällä.

Nooh, oma ennakkoasetelma kävi lienee selväksi, mutta keskustelua pystyyn ihan vapaasti jos täällä vielä keskustelijoita löytyy :)
"I reject your reality and substitute my own"

Avatar
Aqua vitae
Vuoden foorumilainen 2009
Viestit: 2572
Liittynyt: 20 Touko 2008, 16:54
Paikkakunta: Kirkkonummi
Viesti:

Re: Lääkkeet ja lääketiede

ViestiKirjoittaja Aqua vitae » 10 Joulu 2010, 19:40

Medikalisaatio on nähtävissä ennen kaikkea antidepressanteissa, joiden tehosta plasebojen ulkopuolella on melko vähän konkreettista dataa muutenkin. Joten ainakin sieltä päin voin lähteä myöntelemään kantaasi.

Kipulääkkeet ovat asia erikseen ja siitä vielä täysin erikseen mm. rokotteet tai muut vastaavat.

Antti Heikkilää en tue, sen verran maailmankuvani hänen kanssaan eroaa. Tosin jos taas tullaan tähän masennukseen liittyvään medikalisaatioon, niin meidänkin kahden mielipiteet ovat samalla värähtelytaajuudella. ;)
Ihminen halajaa taivaalle, koska sieltä näkee enemmän.

Andromedan Star Nation
Henkiparantaja
Viestit: 398
Liittynyt: 20 Helmi 2012, 15:33

Re: Lääkkeet ja lääketiede

ViestiKirjoittaja Andromedan Star Nation » 16 Tammi 2014, 13:13

Siltähän tuo näyttäisi, että halutaan hoitaa vain itse oiretta, puuttumatta itse syyhyn joka oireet aiheuttaa. Nyky finanssikapitalismin aikana puhutaan paljon siitäkin, miten lääketehtaat kustantavat "ilmaisia lomamatkoja" lääkäreille, jos suosittelevat jonkin tietyn valmistajan lääkkeitä. Itämainen lääketiede on toiminut hyvin tuhansien vuosien ajan, joten miksi ei toimisi niin myös tänäkin päivänä. Lääkebusiness on maailman toiseksi paras liikevaihdoltaan, edelle menee vain sotateollisuustuotanto. Vähän jos asioita tutkii, huomaa myös sen että samoja omistavia tahoja löytyy molemmista.
Antti Heikkilää tuli aiemmin paljonkin seurattua. Hänellä ja THL:n Pekka Puskalla on ollut erimielisyyttä kotimaisista ravintosuosituksista. Puska onkin tainnut jäädä jo eläkkeelle hiljattain.

Suomen osalta kummallista on ollut se miten kansainvälinen lääkevalmistaja Klaxo-Smith-Kline on maksanut sponsorirahaa THL:lle. Pandemrix-rokotteesta on seurannut mm. Narkolepsiaa melko paljon rokotteen ottaneille. Pandemia epäilyn aikaan kaikki kausi-influenssatkin nimettiin sikainfluenssaksi jotta mahdollisimman moni olisi saatu ottamaan tuo rokote. Näin siis ilman tarkempaa diagnoosia, joka kuitenkin yleensä pitäisi tehdä ja tehdään.

Pelonkauppiaat olivat mediassa myös v.2006 jolloin meitä peloteltiin mahdollisella lintuinfluenssaepidemialla. Suomessakin Tamiflu niminen lääke myytiin apteekeista alta aikayksikön loppuun ja joku teki suuret rahat. Donald Rumsfeld oli ostanut lääketehdas Rochelta tätä ennen heidän tähtianisviljelmänsä. Tähtianis on pääraaka-aine esim. Tamiflu-lääkkeessä. Lääke osoittautui melko tehottomaksi, mutta väliäkös sillä kun Rumsfeld teki kuitenkin miljardien voitot hyvin nopeasti.

Sitten v.2009 meitä peloteltiin taas possuflunssaepidemialla ja seuraukset jo tiedämmekin rokotteen ottaneiden osalta. Pandemiaa ei tälläkään kertaa tullut, vaikka niin meille uskoteltiin jälleen. Monen rokotteen ottaneen elämä on kuitenkin pilalla koko loppuelämänsä ajan.

RaahenTiikeri
Valaistunut
Viestit: 43
Liittynyt: 01 Maalis 2013, 18:49

Re: Lääkkeet ja lääketiede

ViestiKirjoittaja RaahenTiikeri » 27 Helmi 2014, 20:11

Andromedan Star Nation kirjoitti:Nyky finanssikapitalismin aikana puhutaan paljon siitäkin, miten lääketehtaat kustantavat "ilmaisia lomamatkoja" lääkäreille, jos suosittelevat jonkin tietyn valmistajan lääkkeitä.


-siitä olen samaa mieltä,että medikalisaatio sucks ja nykylääketiede on monessa suhteessa erehtynyttä Vain Oireen hoitoa.
Mutta tähän "ilmaisten lomamatkojen" juttuun täytyy sanoa,että jo vuosia on ollut lääkkeen vaihto-oikeus jossa potilas voi apteekissa halutessaan ottaakin kilpailevan valmistajan halvemman tuotteen.
Eli lääkärit eivät käytännössä voi vaikuttaa siihen,minkä firman tuotetta potilas lopulta ostaa.

Avatar
freyan
Jäsen
Viestit: 20
Liittynyt: 07 Helmi 2014, 01:40
Paikkakunta: Pori

Re: Lääkkeet ja lääketiede

ViestiKirjoittaja freyan » 27 Helmi 2014, 21:26

Kovin syvällisesti en aio asiaan perehtymättömänä ottaa kantaa, mutta kuten Andromedan sanoi;
Andromedan Star Nation kirjoitti:Siltähän tuo näyttäisi, että halutaan hoitaa vain itse oiretta, puuttumatta itse syyhyn joka oireet aiheuttaa.

En tiedä päteekö tämä ihan kaikkeen, mutta jos puhutaan psyykkisistä sairauksista, niin tämä on ihan totta. Itse sain otteen tuosta aikoinaan eräästä apulannan biisusta, jossa siis sanottiin, että "lääke siirtää oiretta hetken kauemmas, mutta kuitenkaan ei poista ongelmaa." Tajusin, ettei kyseessä ole pelkästään kappaleen sanoitus vaan tuohan on ihan totta. Kieltäydyin pitkään mielialalääkityksestä juuri tuon takia, mutta kun lopulta sitten ajauduin niin huonoon jamaan, niin päätin luopua periaatteestani ja otin lääkkeet "terapian" tueksi. Ja nyt useamman vuoden erilaisia lääkkeitä eri psyykkisiin oireisiin syöneenä voin sanoa, että eivät ne lääkkeet sitä sairautta paranna, mutta niiden avulla on helpompi elää.

Fyysisistä sairauksista en sitten paljoa tiedäkkään. Itselläni on epilepsia ja syön siihen lääkkeitä ihan mieluusti, sillä ilman niitä saan kohtauksia jatkuvasti. En edes tiedä, miten muulla tavoin tähän voisi puuttua...

En tiedä sivuutinko nyt aiheen, jotenkin radikaalisti, mutta these are just my thoughts ja sillai.


Palaa sivulle “Vaihtoehtoajattelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa