ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

Paranormal State – Jakso 1

Paranormal State LogoUusi Paranormal State -niminen sarja, jossa kummitustutkijat tutkivat erilaisia kummittelevia taloja ja auttavat perheitä, on alkanut pyörimään Amerikoissa. Ensimmäinen jakso on nyt ilmaiseksi katsottavissa. Sarjassa seurataan viisihenkisen Paranormal Recearch Societyn tutkimuksia.

Jaksoselostus:
Äiti soittaa Paranormal Research Societylle ja kertoo, että hänen poikansa, Matthew näkee kummituksia. Matthew kertoo, että kummituksen nimi on Timmy. Myöhemmin selviää, että läheisessä metsässä kuoli aikoinaan Timmy niminen nuori mies. Matthew myös tunnistaa Timmyn valokuvasta. Paranormal Recearch Society pyrkii auttamaan perhettä, sillä heillä on vaikeuksia nukkua, koska yöllä kuuluu ylimääräisiä ääniä ja tavarat liikkuvat…

Katso ensimmäinen jakso ilmaiseksi tästä!

Lisää sarjasta voit lukea täältä:
http://www.aetv.com/paranormal-state/index.jsp

Tykkäys ja jakotoiminnot:

7 kommenttia aiheeseen: Paranormal State – Jakso 1

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • Haukka sanoo:

    Minun mielestäni aika nuoria tutkijoita, meno oli kyllä lähempänä uskontoa kuin oikeaa tiedettä. Välineinä Raamattu, pyhää vettä ja saarnaamista (vaikka kyllä muutama high tech välinekin oli). Ja eikö tutkijan pidä olla kannassaan neutraali? Minne kaikki objektiivisuus on kadonnut? Välillä nämä tutkijat käytöksellään lähinnä näyttivät, että kiskotaan todisteita vaikka väkisin.

    Useimmat noista kokemuksista varmaankin selittyvät sillä että kun uskoo tarpeeksi vahvasti esim. kummituksen läsnäoloon niin sen myös tuntee. Jos aiotaan tieteellisesti osoittaa kummitusten olemassaolo, niin ei todisteiden pidä perustua siihen, että tutkija ”tuntee jonkun näkymättömän läsnäolon” tai joku mahdollisesti huomionkipeä pikkupoika on nähnyt Kuudes aisti -elokuvan ja kertoo näkevänsä kuolleita ihmisiä.

    Yrittäisivät kutsua henkiä kirkkaassa päivänvalossa. Silloin tuskin tuntee mitään, koska mitään ei varmaankaan edes odota tapahtuvan. Pimeys tavallaan kuin luo tunnelmaa ja herkistää aistit äärimmilleen, jolloin pieninkin narahdus saattaa kuulostaa kovemmalta kuin se oikeasti on. Ja nämä uskonnolliset apuvälineet (Raamattu, pyhä vesi, saarnaaminen) ovat osaltaan luomassa tätä lumevaikutusta.

  • Wespa sanoo:

    Hehän menivät sinne selvittämään onko ilmiö aito vai ei. Jakso (niinkuin koko sarja) oli viihteellisesti esitetty musiikin ja hienon editoinnin kera, mutta se ei laske tapahtumien todistusarvoa. Ryhmällä oli mukanaan mm. psykologi, joka piti pojan puheita aitoina. Kun he tutkivat tapausta he selvittivät faktoja ja tulivat siihen tulokseen, että ilmiö ja tapahtumat olivat olleet aitoja. Neutraalisti siis lähtivät tutkimaan ja tulos on mikä on.

    Ilmiön aitoutta todistavat myös:
    – Poika tunnisti henkilön kuvasta
    – Poika tiesi kuolleen henkilön henkilökohtaisia asioita
    – Tutkijat kuulivat ääniä (kaikki samaan aikaan)
    – EVP-nauhoitukset
    – Psykiatrin lausunto, että poika ei valehtele

    Pitää myös todeta, että ryhmän avustus auttoi ja ilmiöt katosivat. Viikkojen päästä poikakin oli ihan eri ihminen ja pystyi taas elämään normaalia elämää.

    Mitä tähän pimeyteen tulee, niin mitä jos henkien on silloin parempi ”operoida”, joka voi johtua siitä, että silloin mm. elektronisia laitteita on vähemmän päällä (mm. telkkari ja valot sammuksissa). Voi myös olla, että emme aisti henkiä valoisassa, koska aistimme eivät ole silloin tarkemmillaan. Oletetaan nyt vaikka, että henkiä on olemassa, miten niitä sitten pitäisi karkoittaa? Ryhmän perustajalla on kuitenkin monien vuosien kokemus ja kerättyä tietoa muilta tutkijoilta, jotenka he varmasti tietävät mikä auttaa ja mikä ei.

  • Tanja sanoo:

    Tästä tuli mieleen, että voisit laittaa tänne jonnekin ilmoitusluontoisen asian siitä, että Jimiltä tulee lauantaisin klo 20.00 Haamutiimi (Ghost Hunters) -niminen ohjelma, jossa tutkitaan kummittelua. Erittäin mielenkiintoisen sarja, vaikka vasta kaksi jaksoa olen katsonut.

  • Wespa sanoo:

    Tanja, your wish is my command. 😉

  • Haukka sanoo:

    Ote wikipediasta:
    ”Objektiivisuusperiaatteen tavoitteena on varmistaa se, että tutkija ei vaikuta tutkimuksen kohteeseen, vaan lopputulos perustuu ”tutkijan ja tutkittavan aitoon vuorovaikutukseen”. Tämä varmistetaan sillä, että:

    * Objektiivisuudessa samankaltaisissa tilanteissa vertailuun käytetään samoja tunnusmerkkejä.
    * Eksaktilla kielenkäytöllä varmistetaan se, että esitettävä asia voidaan ymmärtää vain yhdellä tavalla.
    * Tulokset ovat toistettavissa, jolloin toiset tutkijat saavat samoilla koejärjestelyillä samoja tuloksia.
    * Tulokset yhtäpitäviä muiden teorioiden antamien tulosten kanssa.
    * Lopputulos ei ole itsensä kanssa ristiriidassa.”

    Omasta mielestäni kyseinen tapaus ja sen tutkinta ei täyttänyt kaikkia objektiivisuuden tunnusmerkkejä.

    Tutkijat toivat hieman epäilyttäviä välineitä joilla he alkoivat karkottaa henkiä (esim. Raamattu) ja pitivät istuntoja. Mitään fyysisiä vaikutuksia kyseisillä menetelmillä ei saada (tai voida mitata) vaan tulokset voidaan yhtä hyvin selittää psykologialla, kaikki tapahtui vain tutkittavien ja tutkijoiden mielissä.

    Jos EVP-tallenteille on tarttunut outoja ääniä ne voivat olla lähtöisin itse tutkijoista vaikka he eivät niitä tietoisesti tuottaisikaan, liikkuuhan ouija-lautakin oikeasti sitä koskettavien lihasvoimalla vaikka kukaan ei sitä tietoisesti liikutakaan. Tutkijat voisivat mieluummin vaikka esittää kysymykset hengille soittamalla ne esim. jollakin nauhurilla jonka nauha on varmasti todettu puhtaaksi taustaäänistä ja samalla nauhoittaa toisella puhtaaksi todetulla laitteistolla huoneessa kuuluvia ääniä. Ihmisillä on muuten tapana luoda järjestystä kaaokseen, olemme kuulevinamme sanoja kohinan seassa tai vaikkapa nähdä kasvoja oudoilla pinnoilla.

    En muista oliko pojan kanssa puhunut psykiatri (psykologi ja psykiatri ovat muuten 2 eri asiaa, psykiatri tutkii mielenterveysongelmia ja määrää tarvittaessa lääkitykselle kun taas psykologit ovat näitä jotka toimivat mm. ammatinvalintaohjaajina) osa tätä ryhmää vai joku ulkopuolinen mutta jos hän oli yksi kummitustutkijoista se voi vaikuttaa oleellisesti asiaan. Hän voi mm. johdatella poikaa eri sanavalinnoilla tai omalla käyttäytymisellään kysellessään tältä kummituksista. On aivan eri asia jos kysyy pieneltä lapselta ”näitkö kummituksen” tai ”ethän nähnyt kummitusta”. Poika voi myös vaikka keksiä näitä juttuja päästään kun huomaa psykiatrin olevan hyvin kiinnostunut ko. asiasta, ts. kertoo mitä psykiatri haluaa kuulla. Ja pienillä lapsilla on muutenkin usein mielikuvitusystäviä ja muutenkin vilkas mielikuvitus.

    Poika on voinut selvittää alueen historiaa tai kuulla siitä, kuolemahan ei ole pieni juttu missään ja ei siitä tainnut kovin kauaa ollut edes kulunut. Sitten hän on voinut kehitellä siitä sitten itselleen maailman jossa hän näkee kuolleita ihmisiä, myös media on voinut vaikuttaa tähän. Itsellä tuli mieleen Kuudes aisti -elokuva, poikahan on voinut ottaa siitäkin mallia. Hyvä keino saada huomiota.

    Ja sitten vielä pimeydessä havainnoinnista. Ihmisen aistit ovat kaikki helposti huijattavissa oli kyseessä sitten näkö-, kuulo-, haju-, tunto- tai makuaisti (tai kuudes aisti :P). Tallentuiko tutkijoiden laitteistoille yhtä selviä ääniä kuin he olivat kuulevinaan? Jotenkin uskon että näin ei käynyt. Heillähän on huippulaitteet joilla pitäisi havaita pieninkin normaali ja epänormaali asia mutta silti he tuntuivat pelaavan pääasiassa omien aistiensa ja tuntemustensa varassa.

    Omasta mielestäni tutkijoiden tuoma apu taas oli enemminkin psykologista apua. Kun he niin kovasti karkottivat henkiä, joita ei välttämättä ollut edes olemassa ja kertoivat sitten henkien todennäköisesti paenneen, uskoi poika perheineen tämän ja kaikki palasi ennalleen.

    Anteeksi kun aloin taas esitelmöimään.

  • Wespa sanoo:

    Tuo objektiivisuusperiaate ei oikein sovellu tähän kyseiseen juttuun, koska tässä ei ole niin paljon mitattavia tuloksia ja tuloksien toistettavuus ym. on vaikeaa, koska et voi pyytää haamua esim. heiluttamaan samaa lamppua kahta kertaa eri päivinä, mutta ryhmä pysyi kyllä muuten objektiivisena mm. tutkiessa alueen historiaa ja käyttämällä tätä psygologia selvittämään todistajien mielentilan yms. Varmasti jonkinlaisia mittaustuloksia ja äänitteitä ym. oli lisääkin, mutta valitettavasti niitä ei voi kaikkia tällaisessa sarjassa näyttää.

    Epäilyttäviä välineitä karkoittaa haamuja? Millä niitä sitten pitäisi karkoittaa, joillain Ghost Busters tykilläkö? Siunauksiahan ei kohdistettu henkilöihin, vaan asuntoon ja kummituksiin. Jos he ennen heräsivät yöllä ääniin ja esim. aamulla vaatteet olivat huoneen toisessa päässä, kun yöllä laitettaessa ja tämä loppui, niin silloinhan se auttoi. Ihmiset on helppo leimata mielenvikaisiksi tai hulluiksi, mutta tästä ei ollut mitään näyttöä.

    osa tätä ryhmää vai joku ulkopuolinen mutta jos hän oli yksi kummitustutkijoista se voi vaikuttaa oleellisesti asiaan. Hän voi mm. johdatella poikaa eri sanavalinnoilla tai omalla käyttäytymisellään kysellessään tältä kummituksista.

    Se oli ryhmän ulkopuolinen henkilö, joka pyydettiin paikalle (koska haluttiin selvittää puhuuko lapsi totta jne.) nimenomaan kyselemään pojalta. Psygologi pyysi poikaa johdattelematta kertomaan omin sanoin tapauksista ja sitten esitti lisäkysymyksiä. Eiköhän kokenut psygologi tiedä aika hyvin suggestion/johdattelun voiman ja osaa kysyä oikealla tavalla.
    Lapsista myös huomaa hyvin helposi kun he keksivät juttuja tai valehtelevat ja varsinkin psygologi osaa erottaa henkilön, joka oikeasti on kokenut jotakin, henkilöstä, joka keksii juttuja. Tottakai lapsi olisi voinut jotenkin ottaa alueen historiasta selvää, mutta eikö se ole aika kaukaa haettua, kun sille ei näyttöä löydy. Jos hän vaikka olisi saanut jostain selville, että alueella on kuollut Timmy niminen henkilö, niin miten hän olisi saanut selville miltä henkilö näyttää ja hankkinut henkilökohtaisia tietoja, joita kuolleen omaiset henkilöstä tunsivat? Se olisi vienyt myös paljon aikaa…

    PS. Kaikki samalla alueella olevat tutkijat kuulivat samaan aikaan raskasta hengitystä (nurkassa), jolle ei löydetty järkevää selitystä (ei ollut eläimiä tms.). Vai väitätkö tämän olevan skeptikkojen suosiossa olevan joukkohallusinaation?

  • Emil sanoo:

    googlesta ei löytynyt mitään tietoa mistään timothy shiresta, lieneekö keksitty juttu koko homma…

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto