ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

Maailman ihmeellisimpiä muinaisjäännöksiä – Osa 1

Käsittelen tässä artikkelissa maailman ihmeellisempiä muinaisjäännöksiä/artifakteja.

Dropa-kiekot

Dropa kivet

Dropa kiekot - Klikkaa suuremmaksi

Dropa-kiekkoja löydettiin Himalajan vuoristossa sijaitsevista luolista vuonna 1938. Niiden iäksi arvioitiin 10000-12000 vuotta. Halkaisija kiekoissa on noin 22 cm ja paksuus 2.5 cm. Keskeltä löytyy pyöreä n. 2 cm läpimittainen reikä ja pinnalla on hienosti kaiverrettu kierteinen ura. Kiekosta tulee helposti mieleen vanha fonografilevy.

Urat koostuvat lähes mikroskooppisen pienistä hieroglyfeistä, jotka ovat jonkinlaista kirjoitusta. Pekingin esihistoriallisen laitoksen tutkijat yrittivät tuloksetta tulkita niiden sisältöä 20 vuotta. Myöhemmin kuitenkin tri Tsum Um Nui sai tutkimukset kunnolla käyntiin. Hänen mukaansa kirjoitukset kertoivat ihmisistä, jotka käyttivät itsestään nimeä Dropa. Aluksi hän arveli tekstien liittyvän myytteihin tai uskonnollisiin seremonioihin, mutta saatuaan käännöksensä valmiiksi, hän tuli toisiin ajatuksiin. Hän laati asiasta lyhyen esityksen, mutta yliopisto kielsi julkaisemasta sitä, koska tarina oli liian kummallinen ollakseen totta.

Myöhemmin teksti kuitenkin julkaistiin. Tsum Um Nuin mukaan kiekot sisältävät tarinan siitä, miten toiselta planeetalta tullut avaruusalus joutui tekemään pakkolaskun Himalajan vuoristoon ja sen matkustajat löysivät luolia suojapaikakseen.

Kiekkojen valmistustekniikka ja alkuperä on tuntematon.

Antikytheran kone

Antikytheran kone

Osa koneesta - Klikkaa suuremmaksi

Vuonna 1902 löydettiin mielenkiintoinen artefakti Antikyheran saarelta. Objekti löytyi sukeltamalla laivan hylystä. Sen arvioidaan olevan yli 2000 vuotta vanha.

Esineen käyttötarkoitus oli epäselvä, mutta 1970-luvulla historioitsijat tutkivat möykkyjä gammaradiografilla ja päättelivät niiden kuuluneen laitteeseen, joka muodostui 30 erilaisen hammaspyörän yhdistelmästä ja kolmesta erilaisella asteikolla varustetusta osoitintaulusta.

Myöhemmin esine saatiin uudelleen valmistettua. Tässä video laitteen toiminnasta.

Irakin muinainen paristo

Irakin paristo

Kuva paristosta - Klikkaa suuremmaksi

Tässä on yli 2000 vuotta vanha paristo joka tunnetaan nimellä Baghdadin paristo. Paristo löydettiin Parthian kylästä, joka on nykyään osa Irakia.

Paristo on savimaljakko, jonka sisällä olevan kuparisylinterin sisällä oli rautasauva. Tämä viittaa löytäjän, arkeologi Wilhelm Königin mielestä siihen, että kyseessä oli jonkinlainen paristo. Teoriaa vahvistaa myös se, että sauvat olivat jonkin hapon (esim. etikan) syövyttämät.

Lähteet: netikka.net/mpeltonen/mysteerit.htm, ancientx.com, http://fi.wikipedia.org/wiki/Antikytheran_kone, http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=2785.

Katso myös Osa 2, jossa on Klaus Donan mielenkiintoinen haastattelu.

Tykkäys ja jakotoiminnot:

19 kommenttia aiheeseen: Maailman ihmeellisimpiä muinaisjäännöksiä – Osa 1

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • Simple sanoo:

    Dropa-kiekoista en ollut ennen kuullutkaan, mutta mielenkiitoinen juttu taas jälleen 😀 Hieman lisää tietoa olisin kaivannut kyllä.

  • Huttu sanoo:

    Dropa-kiekoista tuli joskus dokumentti, oli ihan mielenkiintoinen aihe kyllä. Harmi vaan nuo kiekot ovat nykyään kateissa, varmaan jonkun yksityiskeräilijän holveissa.

    Myytinmurtajat joskus kokeili jäljentää tota irakin patteria mut ei ne saanu sitä oikein toimimaan.

  • Infrequentia sanoo:

    Dropa-kiekoista olen lukenut ennenkin, mielenkiintoinen aihe sinänsä. Ihmettelen vain, että miten Tsum Um Nui on saanut selville kiekkojen kertoman tarinan, onhan täysin tuntematonta kirjoitusta varsin vaikea tulkita. 🙂

  • Zeerios sanoo:

    luulis et 10k vuodes alkaa kaiverrukset olee kulunu pois jo tommosista kiekoista 😉 ihmekkää jos ei saa mitää selvää.

  • Wespa sanoo:

    Ihmettelen vain, että miten Tsum Um Nui on saanut selville kiekkojen kertoman tarinan, onhan täysin tuntematonta kirjoitusta varsin vaikea tulkita.

    Totta, mutta kyseessä on kuitenkin hieroglyfien kaltaista kirjoitusta. Symboleja ja kuvia siis. Kuvista on helpompi tulkita kuin vain kirjaimista joiden alkuperää ei tunnista… Niinhän se sananlaskukin menee, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. 🙂

  • WM_ sanoo:

    Mutta miten on mahdollista että noiden kiekkojen tekstit ovat niin vanhoja, sillä tunnetusti Sumerilaiset kehittivät kirjoitustaidon ja ne eli noin 6000 vuotta sitten 😮

  • Huttu sanoo:

    Joo wespa mutta jos sulla ei ole mitään referaattia että mitä mikäkin hieroglyfi tarkoittaa et voi tulkitat niitä oikein, varsinkaan jos se on ennestään tuntematonta tyyliä..

    Ei egyptiläistenkään hieroglyfejä osannut kukaan tulkita ennen kuin löydettiin Rosettan kivi jossa oli sama teksti hieroglyfeillä kirjoiettuna, kreikaksi ja vielä joksikin kolmanneksi kieleksi.

  • skeppo sanoo:

    Nuo dropa-kivet ovat Erich von Dänikenin kirjaansa keksimä urbaanilegenda.

    http://skepticwiki.org/index.php/Dropa_Stones

    1. Ei ole mainintaa Tsum Um Nuista kiinalaisissa lähteissä. Tsum Um Nui ei ole edes kiinalainen nimi.

    2. Ensimmäinen maininta kivistä on Erich von Dänikenin kirjassa Chariots of the Gods, joka on tunnetusti täynnä virheitä. Dänikenin mainitsema lähde, scifikirjailija Alexander Kazantsev, on itse kieltänyt kertoneensa tarinan.

    3. Tuntemattomia kieliä ei ole onnistuttu ratkaisemaan ilman Rosettan kiven kaltaisia avaimia tai tunnettuja sukulaiskieliä. Ratkaisematta nykyään on esim. Pääsiäissaarten rongorongo-kieli. Hieroglyfien ratkaisu ei onnistu kuvia tulkitsemalla.

    4. ”Dropa-kivet” muistuttavat muinaisia kiinalaisia jadekiekkoja, joita laitettiin hautoihin mukaan.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Bi_%28jade%29

  • Wespa sanoo:

    Totta Huttu, mutta yleismaallisia merkkejä voi tulkita kuten: puu, aurinko, taivas, pilvet yms. (jos on siis havainnollisesti kuvattu/piirretty) ja monet ovat aika suuntaa-antavia noidenkin lisäksi, joista voi päätellä jonkin verran. Egyptiläisistä hieroglyfeistäkin joistain voi päätellä jotain vaikka ei hieroglyfeistä tietäisi mitään…

    Kiitos skeppo lisäinformaatiosta. 🙂

  • Huttu sanoo:

    No jos lähdetään päättelemään kuvioista jotain merkitystä niin päästään Zacharias Sitzinin(?) maailmaan, kaveri keksi päästään merkitykset hieroglyfeille ja näin kehitti yhden naurettavimmista myyteistä ikinä, nimittäin nibirun ja muut annunaki myytit siihen rinnalle.

    Tosiasia vaan on että jos sulla ei ole referaattia niin et voi millään saada mitään järkevää tulosta aikaiseksi. Toki voit sanoa että kuvassa on vaikka puu, mutta mitä se puun silhuetti meinasi sen ajan ihmisille? Mikä sen symbolinen sanoma on? Ei se oikeasti ole niin helppoa mitä luulet.

    Esim hieroglyfeillä on jokaisella omat äänteet, katot puun ja pilven kuvaa ja päättelet että siinä kerrotaan kesästä, mutta kun ne oikeat äänteet otetaan mukaan niin siinä sanotaankin esim ”koira”

  • skeppo sanoo:

    Tuli noista hieroglyfeistä mieleen vielä, ettei Rosettan kiven löytyminen ratkaissut automaattisesti hieroglyfien arvoitusta, vaikka kivi sisälsi demoottista ja kreikkalaista tekstiä. Kesti 20 vuotta ennen kuin ranskalainen Champollion onnistui tulkitsemaan merkit, kun tunsi koptin kieltä, joka on sukua muinaisegyptiläisten kielelle. Tämäkään ei vielä ratkaissut kaikkia hieroglyfien saloja, koska Rosettan kivi on melko nuori (n. 200 eKr.) ja kieli oli muuttunut.

    Nykyäänkin löytyy vielä selvittämättömiä tekstejä:
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Selvitt%C3%A4m%C3%A4tt%C3%B6m%C3%A4t_tekstit_ja_symbolit

  • tuplavee sanoo:

    Niin katsoinkin tässä YouTubesta dokkarin noista dropa-kiekoista,”UFO-Files-China’s Roswell”,taisi olla kyseisen pätkän nimi…

  • linkkasin joskus tajuntaan tällaisen linkin, jossa on ainakin pari hyvää mysteeriä lisää: http://www.cracked.com/article_16871_6-insane-discoveries-that-science-cant-explain.html

  • osku sanoo:

    EIkös tuo patteri ollut egyptiläisten keksintö? ;o

  • mangopaa sanoo:

    O_O

  • Tinuviel sanoo:

    Tuo paristo on kyllä aikamoista veikkailua.Tällaista naurettavaa ylitulkintaa tulisi välttää… Mihin sitäpaitsi moista olisi tarvittu, kun paristokäyttöisiä laitteita TUSKIN oli keksitty? Mielestäni kyseessä on vain jonkun tylsistyneen ihmisparan ajanviete.

  • Entity sanoo:

    Periaatteessa yksinkertaisiin luonnonilmiöihin perustuvia laitteita, kuten patterit on ihan hyvin voitu rakennella jo sumeriassa. Se että joku ihminen tai yhteisö tekee jonkin keksinnön, ei välttämättä tarkoita että se tulisi automaattisesti joka puolella käyttöön.
    Antiikin kreikkalaiset tunsivat höyrykoneen, mutta ainut käytännön sovellus sille olivat lasten lelut. Muinaisilla kreikkalaisilla kun oli jo orjatyövoimaa tekemään kaikki raskaat työt, eikä konevoimaa tarvinnut valjastaa käytännön töihin.
    Tälläkin hetkellä ne tekniset laitteet, joita käytämme kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden kuluttua, ovat jo olemassa ainakin insinöörien pöytälaatikoissa. Luultavasti paljon on myös sellaisia keksintöjä, jotka eivät koskaan yleisty.

    Dropa-levyt, jos olisivat 10000-12000 vuotta vanhoja, olisivat merkittävä löytö juuri siksi, että ne olisivat kouriintuntuva todiste esihistoriallisen korkeakulttuurin olemassaolosta. Itse olisin mielissäni, jos sellaisia löytyisi, mutta se ei tietysti tarkoita että niin kävisi. Silti on arvokasta kysyä itseltään aina joskus, että onko maailma tosiaan sellainen, kuin historian oppikirjoissa väitetään.

  • rocky sanoo:

    Minä olen aina asiaa niin ajatellut. Kun ottaa asiat ja tapahtumat huomioon.
    Että elämme pian saduissa kerrottuja aikoja. Eli kun on kerrottu saduissa esim , jättiläisistä, mereneidoista niin jostainhan se on lähtenyt liikkeelle? Eikös vain. Minusta tuntuu että IHMISET todellakin tulevat ihan lähiaikoina ihmettelemään että mitä täällä tapahtuu. Isoja hyviä muutoksia tulossa. Minun mielestäni salailun AIKA POIS. Ja kaikille ihmisille oikeus tietoon koska samalla pallolla ollaan kaikki. Miksi pitäisi salata asiat? Miksi sanotaan että ei voi kertoa ihmiset järkyttyy.
    En minä ainakaan järkyttyisi jos minulle kerrottaisiin että kaikki saduissa tapahtuneet ovatkin totta, ei se vain lisäisi mielenkiintoa niitä kohtaan. Ja sekin on totta. Että mitä useampi utelias ihminen on, sitä enemmän me voidaan tutkia oppia tietämään.

  • Arska sanoo:

    Jos kiinnittää huomion vain tuohon Dropa-kiekkojen hieroglyfi kirjoitukseen, eikä siihen mitä se tekstikäännösenä sisältää, niin pelkästään siinäkin on jo ristiriitaa ja ihmeteltävää riitävästi.

    Dropa-kiekkon urat koostuvat lähes mikroskooppisen pienistä hieroglyfeistä, jotka ovat jonkinlaista kirjoitusta ja niiden iäksi arvioitiin 10000-12000 vuotta. Mutta ensimmäiset ihmisten tekemät hieroglyfit kirjoitettiin paljon aikaisemmin esidynastisen kauden lopulla noin 3100–3000 ennen ajanlaskun alkua. Ne ovat lyhyitä leimatekstejä kivessä ja saviastioissa. Dropa-kiekon hieroglyfi kirjoitus ikänsäpuolesta viittaa korkeakulttuuriin, koska ne ovat paljon vanhempia kuin ihmisten tekemät ensimmäiset leimateksti hierolyfi kirjoitukset kiveen ja saviastioihin.

    Dropa-kiekkojen toinen kummallisuus on että varhaisin tunnettu yksinkertaisten mikroskooppien (suurennuslasien) käyttö juontaa juurensa linssien laaja käyttöön silmälaseissa vasta 1200-luvulla. Meillä ei siis vielä tunnettu (mikroskooppia) apuvälineeksi 10000-12000 vuotta vanhojen Dropa-kiekojen mikroskooppisen pieneen hierogfikirjoitukseen, eikä myöskään ihmisten tekemiä hieroglyfejä tunnettu noin varhaiselta ajalta, kun mitä Dropa-kiekoissa oli. Kuka siis valmisti Dropa-kiekot?

    Dropa-kiekoista tuli joskus dokumentti TV:stä. Harmi vaan nuo kiekot ovat nykyään kateissa. Valtavirta-tiede haluaa salata Dropa-kiekot niihin sisältyvät kaikki ristiriidat ja myös siksi että niistä löytyi vielä noin kummallinen kirjoitus toiselta planeetalta tulleeseen avaruusalukseen, joka teki tuolloin pakkolaskun Himalajan vuoristoon ja sen matkustajat löysivät luolia suojapaikakseen. Myös yliopisto tiede tietysti kielsi julkaisemasta sitä, koska tarina oli heidän mielestään liian kummallinen ollakseen totta, tai siksi että valtavirtatiede puuttui asiaan kovaotteisesti ja vei Dropa-kiekot mennessään.

    Ongelmana on että, UFOjen esim. toiselta planeetalta tulleiden muukalaisten ja paranormaalien tieteelle tuntemattomien, eli ylilunnollisten havaintojen ja kokemusten määrittely ei mahdu tiedemaailman normeihin ja seurauksena on loputon kädenvääntö tieteeseen uskovien kanssa siitä kuka päättää, että ilmiö on todellinen.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto