FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Kuukauden kommentti

Petri:

On se hyvin jännä kun vieläkin tätä UFO asiaa pidetään kummallisena ja sille naureskellaan vaikka todisteita puolesta on vaikka kuinka. Hyvin on ihmismassojen aivopesu toiminut minkä USA muistaakseni aloitti joskus 50-luvulla ja tämä aihe piti saada pidettyä piilossa. Ja jos disclosure projektin porukka ole pätevää tekemään luotettavia havaintoja sotilaallisine tutkineen niin sitten ei kukaan ihminen ole.

Kun ottaa huomioon kaikki varmaan jo tuhannet luottavien ja pätevien virallisten tahojen silminnäkijähavainnot sekä niihin liittyvät tutkahavainnot niin tämän pitäisi olla ollut jo pitkän aikaa itsestäänselvä että täällä lentelee muutakin kuin meidän koneita tai sääpalloja.
Mutta ei.. ufoskeptisyys kukoistaa edelleen ja media naureskelee koko asialle ja mikä pahinta, suurimpaan osaan ihmisistä tuo aivopesu toimii yhä!

No ei kai se toisaalta ole ihme kun vuonna 2018 on vielä ihmisiä jotka ihan oikeasti uskovat maapallon olevan litteä 🙂

Mutta toisaalta ymmärrän senkin että ajatus siitä että avaruudessa on paljon meitä älykkäämpiä olentoja on monille hyvin pelottava ja on helpompi pistää sormet korviin ja yrittää sivuuttaa koko asia. Suotakoon se heille joita pelottaa, kaikki eivät oikeasti ole vielä valmiita kohtaamaan totuutta. Tämähän oli juuri silloin 50-luvulla yksi kriteeri sille että tästä aiheesta päätettiin tehdä naurettava ja UFOihin liittyvä havaintoja alettiin salata. Onhan se ehkä ihmiskunnan historian suurin uutinen ja olisi ehkä sekoittanut maailman joten toisaalta ymmärrän että tuohon päätökseen tultiin. Mutta eikö olisi jo nyt aika alkaa raottaa totuuden verhoa.. ja ehkä niin jo tehdään kun aiheesta aina välillä uutisoidaan onneksi ihan vakavasti kuten tässä tiedemiehen puolesta jonka rohkeudelle nostan hattua.

Mirin Dajo – Hollantilainen fakiiri

Huom! Artikkeli ei välttämättä sovi heikkohermoisille.

Hollantilainen ihmemies Mirin Dajo sai kuuluisuutta toisen maailmansodan jälkeen taidoillaan. Nykyään hänet on kuitenkin melkein kokonaan unohdettu ihmeellisistä taidoistaan huolimatta.

Mirin Dajon promokuva

Mirin Dajon keho voitiin lävistää erilaisilla esineillä, esim. miekoilla ilman, että hänelle tuli siitä mitään huomattavaa vahinkoa. Miekkoja lävistettiin hänen kyljestään, selästään, sekä erilaisten sisäelimein, kuten mm. sydämen ja maksan läpi. Yhdessä tapauksessa miekka kuumennettiin ja kun se työnnettiin Mirinin kehon läpi, päästi se sihauksen.

Mirin Dajo esitteli taitojaan useaan otteeseen samalla kertoen, että jumala käytti hänen kehoaan. Mirinin mielestä materialsimi johtaa ainoastaan kärsimykseen ja sotiin. Hän kertoi myös, että ihmisten pitäisi hylätä materialistinen maailmankuva ja hyväksyä, että on olemassa isompi voima, jota hän kutsui nimellä lähde.

Yksi todistajista kertoo:

Mirin Dajo seisoo hiljaa keskellä huonetta. Hänen yläruumiinsa on paljaana vyötäröön asti. Silmänräpäyksessä apulainen astuu hänen taakseen ja iskee miekan kovalla voimalla hänen selkänsä läpi munuaisten kohdalta. Kuolemanhiljaista. Hämmästyneet oppilaat ja lääkärit tutkivat miehen…

Mirin Dajoa tutkittiin useaan otteeseen lääkäreiden toimesta. Hänet passitettiin myös röntgenkuvauksiin pistomiekka vielä kehossaan.

Röntgenkuva Mirin Dajosta miekka vielä läpi hänen mahastaan

Röntgenkuva Mirin Dajosta pistomiekka vielä kehossaan

Esityksiä oli useita ja yhdessä mm. lääkärit itse saivat tunkea esineitä Mirinin kehon läpi. Kun miekat tai muut esineet poistettiin, niin joskus kehossa näkyi pieniä arpia, mutta ei mitään vakavaa. Hänet saatettiin lävistää yli 50 kertaa päivässä ja joinain päivinä lävistämisiä tehtiin jopa yli 100.

Oli yleistä, että esitysten aikana henkilöt saattoivat pyörtyä, ja ainakin yksi raportoitu sydänkohtaus sattui myös.

Mirinin kehon läpi syöstään vettä

Dajo vaikutti olevan täysin tuhoutumaton ainakin yhtä tapausta lukuunottamatta. De Groot kertoi, että kävelylenkkinsä aikana Dajo mursi kätensä, mutta pystyi vähän ajan päästä taas käyttämään sitä, niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Tämä sopii hyvin kuvaan, jossa Mirin Dajo oli yli-ihminen vain silloin, kun hän niin halusi. Hän eli täysin normaalia elämää, mutta tavallaan sai käännettyä taidon aina halutessaan päälle tai pois.

Videoita – Ei sovi heikkohermoisille!

Osa 1 – Katso kohdasta 2:40 eteenpäin

Osa 2

Lähteet: wikipedia.org, philipcoppens.com/mirindajo

Kiitos vinkistä Gammalle.

Tykkäys ja jakotoiminnot:

67 kommenttia aiheeseen: Mirin Dajo – Hollantilainen fakiiri

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • Juu sanoo:

  tää on ihme mies kyllä 🙂 on guinnesin ennätysten kirjassa muistaakseni 😀 eikä ihme. upeeta!

 • tulehtuja sanoo:

  Kova jätkä.

  Kuoli rautanaulaan:

  ”He was allegedly instructed by voices to eat a steel needle which he did on May 11, 1948. It was surgically removed on May 13, 1948. Ten days later he laid down on a bed and apparently was in a trance-like state for the next three days. After that he was pronounced dead. The medical examiner performed an autopsy which revealed Dajo had died of an aortic rupture.” (Wikipedia)

 • Juhani sanoo:

  just tällästä oon miettinyt että jos jokin dnassa menee vikaan saako ihminen tälläsiä erityisiä voimia vai onko ne oikeasti jotain suurempaa? mitä ei vielä tajuta!

 • Wespa sanoo:

  In Switzerland, the voices told Dajo to eat a steel needle, which a doctor would later surgically remove, without narcosis. On May 11, 1948, Dajo did as his spiritual guides told him to do and a doctor consented to surgically remove the needle, though the procedure was performed under narcosis, on May 13, 1947. Indeed, the dagger remained inside for two days. About ten days later, Dajo lay down on the bed, while De Groot went to collect his wife from the airport. When they returned, they found Dajo still on the bed. De Groot knew that Dajo often meditated, or had out of body experiences and then, as now, he checked whether Dajo had a pulse, which he had. The following day, Dajo was still in bed; he had never been in such an extended trance state, but again, Dajo was breathing and had a pulse. On the third day, De Groot checked again, but this time, there was no pulse or breathing. Dajo was pronounced dead on May 26, 1948, his death having occurred approximately 12 hours before De Groot had discovered his death.

  An autopsy was performed almost immediately (even though the law stated that a period of three days had to pass before one was performed) and this revealed that Dajo had died of an aortic rupture – a verdict contested by De Groot and the surgeon, but whereby both were unable to officially contest it, if only because De Groot was a foreign national. In retrospect, De Groot realised that Dajo had known he would die soon: when he left the Netherlands some months before, he told De Groot he would not see his country again. And he told De Groot that he should not assist him when he swallowed the steel needle; if he had, De Groot would have been liable for prosecution.

 • Gamma sanoo:

  Tuo artikkelin röntgenkuva on väärä. Wikipedian mukaan se esittää hänen nielemäänsä neulaa, johon hän kuoli. Tässä kuvassa näkyy ainakin se miekka: http://www.listzblog.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/pierce.jpg

  Täältä löytyy video Mirin Dajon esiintymisestä ja lääkärin selitys ilmiölle: http://www.youtube.com/watch?v=xvEH64F6Upk

  Täällä video häneen kohdistuneisiin tutkimuksiksiin liittyen, siinä näyttää olevan myöskin rötgenkuva kehon läpi menevästä miekasta: http://www.youtube.com/watch?v=3tdnsRod9Zk
  Jatkoa edelliseen: http://www.youtube.com/watch?v=NOvaWIZr1aw

 • Gamma sanoo:

  Kiitos nyt on oikea kuva ja videotkin löytyy. 🙂

 • Wespa sanoo:

  Taikurin ja lääkärin selitys ei mielestäni sovi kuvaan muutaman seikan takia. Siinähän ehdotettiin, että hänelle olisi tehty pikkuhiljaa reikää kehon läpi aina muutama sentti kerrallaan pitäen haavaa auki ja sitten tempussa olisi työnnetty tämän arpikudoksen läpi miekka.

  Muutamia seikkoja joiden takia pidän tuota kohtuullisen mahdottomana Mirinin tapauksessa:

  1. Mirinillä oli useita avustajia, jopa itse lääkärit saivat työntää miekkoja hänen lävitseen.
  2. Miekkoja työnnettiin useista eri kohdista.
  3. Miekat lävistivät mm. maksan ja sydämen.

  Hänellä olisi pitänyt olla avustaja, jonka kanssa hän olisi tarkkaan suunnitellut kohdan ja kulman mistä miekka menee. Arpikudoksen tekeminen olisi ollut myös pitkä prosessi. Kuitenkin avustajia oli monia ja lääkäreiden suorittamat kokeet/työnnöt eivät sovi kuvaan, siihen että olisi ollut tietty kohta mistä työntää, varsinkin kun yhdessä tapauksessa lääkäri työnsi miekan läpi samalla katsoen toiseen suuntaan (ilmeisesti koska oli niin groteski näky). Myös epäonnistuneista työnnöistä on raportteja, miekka on mm. kolahtanut luuhun.

  Olisi myös vaatinut paljon taitoa työntää tietystä kulmasta tiettyä reittiä pitkin, sekä se olisi vaatinut monen ihmisen osallisuuden jopa lääkäreistä tähän tempun pitkäaikaiseen suunnitteluun. Suunnittelullakaan ei olisi voitu työntää sydämen tai maksan läpi ilman todellista suurta vahinkoa.

  Mirin suoritti myös toisenlaisia tekoja, mm. nieli nauloja, lasia, sekä partakoneen teriä.

  PS. Korjasin/vaihdoin röntgenkuvan.

 • WM_ sanoo:

  Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka tuo on hoksannut omaavansa tuollaisen kyvyn? 😀

 • Hexa- sanoo:

  no pakkoihan siinä olla yliluonnollista jos noin monta lävistystä on tehty
  ja mies ei kärsi mitään vahinkoa ja elintoiminnot toimivat normaalisti myöskin näemmä. vai vieläkö väki tarvitsee lisää todisteita? itse sanomahan tolla kaverilla oli ihmiskunnan kannalta tärkeä, toivottavasti ihmiset aukaisisivat silmänsä vain..

 • lownrgy sanoo:

  WM_: päivien mittaisia ruumiistairtautumisia meditoinnin yhteydessä, sieltä varmaankin.

 • Kumma juttu et kohdassa 8:30 -> kaveri ja kameramies näkevät kovasti vaivaa, jotta me emme näkisi mihin se terä katoaakaan… ’Parantuneen’ ’haavan’ ’näemme’ vasta kun Dajo on peittänyt sen jonkinlaisella laastarintapaisella. Hieno temppu kyllä.

 • …ja just hetkeä ennen näemme kuinka avustaja ojentaa jotakin Dajon käteen ohittaessaan hänet.

 • Onks kellään linkkiä missä tuota ammutaan jousella?

 • WM_ sanoo:

  Onks kellään linkkiä missä kaveri lävistetään miekalla lääkäreiden läsnäollessa ja siitä otettaisiin röntgen-kuvia? Olisiko mahdollista että ton kaverin terveyttä testattaisiin katujyrällä 😉

  see the sarcasm

 • Luuleko joku nyt ihan tosissaan, että kyseessä olisi muuta kuin ns. taikatemppuilu..?

 • No jos siitä voi amatöörit tökkiä noita miekanteriä läpi niin miksei sama toimisi nuolen lävistäessä Dajon..? Paitsi tietenkin jos avoimin mielin otamme huomioon, että jossain maailmankaikkeuden äärettömistä ulottuvuuksista on todellisuutta se yksinkertaisin kaikista äärettömistä mahdollisuuksista; että Mirin Dajo viilaa teitä linssiin. =)

  Ja juuri tämä taitaa olla juuri se todellisuus. Aika jännää, vai mitä?

 • oli tekniikka mikä tahansa niin onhan tuo nyt melko selvää että kaverin läpi on aika paljon metallia menny. en sitten tieä mikä kohta höpönhöpön mielestä näyttää linssiin viilaamiselta, ehkä se että kaveri halusi esiintymisen lisäksi syystä tai toisesta myös saarnata rauhan ja rakkauden sanomaa?

 • Ai, niin, unohdin ettei huiputus olekaan huiputus jos samalla hoetaan hippimantraa… My mistake! =) Eikäku, vai miten se nyt oli…

 • Entä mitäs mieltä teoriasta on Wespa? Eikös sun logiikan ja maailmankuvan mukaan pitäisi olla myös lukematon – no, oikeastaan ääretön – määrä maailmankaikkeuksia ja todellisuuksia, joissa Dajo on taitava stuntmies ja silmänkääntäjä? Miksei siis tämä todellisuus voisi olla yksi niistä?

 • siis sitä yritin kysyä että mikä höpönpöpö sun mielestä dajosta tekee huijarin ja silmänkääntäjän? väitätkö, ettei kaveria todellisuudessa lävistetty?

 • Skauris sanoo:

  Luin ensin että hollantilainen friikki 😀

 • Taikuri sanoo:

  Pakko kyllä sanoa että kyseessä ei ole silmänkääntötemppu, ja kyllähän tuo on tosiaan mahdollista ilman mitään yliluonnollistakaan. Sen tosin haluasin nähdä kun Dajon sydän lävistetään miekalla. Ja olen kyllä skeptikko lähes kaikissa yliluonnollisissa asioissa, mutta kyllä tuo on mahdollista niin kauan kun ei lävistä sisäelimiä.

 • Wespa sanoo:

  No jos siitä voi amatöörit tökkiä noita miekanteriä läpi niin miksei sama toimisi nuolen lävistäessä Dajon?

  Aivan voisi toimiakkin. En tosin tiedä onko tuollaista tehty, mutta näiden tietojen mukaan mitä olen lukenut, niin on käytetty enimmäkseen erilaisia miekkoja. Nuolien jäälkeen olisi varmaan pyydetty konetulisaseita ja räjäyttämistä.

  Otan mielenkiinnolla vastaan teorioita miten tempun olisi voinut toteuttaa ns. normaalisti. Tämän hetkisistä tempputeorioista en ole järkevää löytänyt. Uskon, että miekkoja on kuitenkin helpompi työntää välttäen luita kuin esim. nuolia ampuessa. Lävistettyä miekkaa on myös helpompi tarkastella ja se menee koko kehon läpi, toisin kuin törröttämään jäänyt nuoli.

  Wikipedia kertoo, että Miriniä olisi myös mahdollisesti ammuttu päähän:
  Although not as widely documented as his sword piercing feats, there were claims by his name that said his invulnerability had been proven by numerous means. In the interview by Time, he also declared his invulnerability having been tested with burning irons, boiling water and having been shot through the head from half a yard distance in two opportunities. He supported this by exhibiting two scars allegedly from the shots, one in the center of the forehead and the other above his right eye.

 • WM_ sanoo:

  Aina luotetaan lääkärien sanaan (kuten sikainfluenssan kanssa) mutta jos aihe sotii omaa maailmankuvaa vastaan niin ei uskota samoja kavereita

 • Avalon sanoo:

  Eipä tässä mielestäni mitään yliluonnollista ole, mutta enpä pidä mahdottomanakaan. Karkeasti arvioiden yhdellä ihmisellä sadasta miljoonasta esiintyy usein jonkinlainen mutaatio, joka mahdollistaa esimerkiksi pituuden liikakasvun, suunnattomat voimat tai vaikkapa suuren älykkyyden.

  Kuka tietää, jos vaikka Dajon geeneissä on tapahtunut muutos joka mahdollistaa kudosten ja limakalvojen nopean uusiutumisen? Ihmisen vatsalaukun sisäpintahan uusiutuu valtavalla nopeudella ettei vatsahapot polttaisi reikää mahaan. Ehkäpä tuosta samaisesta geenistä joka ohjaa vatsalaukun kudosten nopeaa uusiutumista on myös kopioitunut muihin elimiin? Tällöin miekan lävistäessä Dajon elimen, se aloittaisi välittömästi uusiutumisen vatsalaukun tavoin ja olisi parantunut sekunneissa miekan irroittamisen jälkeen.

  Tämä selittäisi myös Dajon luumurtuman, tarkemmin sanottuna sen mitä varten normaali luumurtuma aiheutti ongelmia Miril Dajolle siinä missä tavalliselle ihmisellekin.

  Mitään muuta en keksinyt. Pleiotropia nyt vain kuulosti hyvälle mahdollisuudelle.

 • jaskajokunen sanoo:

  Tekeekö jokin asia; asian luotettavaksi, jos monta eri tahoa niin väittää…

 • WM_ sanoo:

  jaska, tottakai. Oikeudessakin uskotaan enempi sitä, kummalla on näyttää enemmän todisteita (mm. silminnäkijät)

  Kumpaa uskot: yhtä ystävääsi joka kieltää polttaneensa tupakkaa vai kymmentä toista, jotka väittävät todistaneensa sen?

 • Wespa sanoo:

  Mielestäni monen tahon kertominen on luotettavampaa kuin yhden tahon kertominen. Kyseessä on kuitenkin mielipidekysymys, kun luotettavuus on jokaisen itse luoma psykologinen asia. Mutta mihin jaskjokunen kommentillasi nyt viittaat? Väitätkö, että lehtijutut ja todistajat ym. valehtelevat vai mistä moinen kommentti? Entäs mitä mieltä olet videosta?

 • Summer Girl sanoo:

  No ton uskon! Lueskelin tuolla noita muitakin kommentteja, ja silmiin sattu tällänen Tulehtujalta: Kuoli rautanaulaan.
  No sitä sitten jäin miettimään 😀 Katos kun jos ei mistään muusta vahinkoo! 😀

 • katsoja: sanoo:

  Jooh…. Wespa, musta toi on aika sillee jännää… (Tää on myös muillekin kuin Wespalle :3) Koska…. Siis eihän nyt herranjestas normaali ihmine vois iha vaa tollee miekkaa lävitse muljauttaa! PARANORMAALIA :O

 • Summer Girl sanoo:

  Ja oikeinpa sanoo se ukko että ”Jumala käyttää minua hyväkseen” tai jotain tollasta siellä lukee! 😀 Että aika uskovainen kai ollu? Ja monta vuotta lie ollukkaan jos toisen maailmansodan jälkeen huomasi kykysä! Ois sotiin ollu hyvä ihminen… Ois voittanu ne yhet! Se on kuolematon ihminen..

 • katsoja: sanoo:

  Sumemr Girl: Mm…. Varmaa joku muslimi / patriarkka… Joku uskovaine ukkeliini >:D

 • Summer Girl sanoo:

  Jep! Mutta ei muslimeista puheenaiheita, jooko? Niille tehään aina ympärileikkaus! Että kiitos, oo hiljaa niistä Katsoja.

 • muumaa sanoo:

  Eikö tuo satu? :’D

 • Pete sanoo:

  Mielenkiintoinen ukkeli. Henkilökohtaisesti uskon että kaveri on aito. Onhan näitä fakiireja ollut maailman sivu.

  Ymmärrän myös että jos itse ei ole kokenut mitään mullistavaa niin on hyvin vaikea uskoa muuhun kuin arkitodellisuuteen.

  Mielenkiintoista minusta on myös seurata ihmisten kommentteja kun he törmäävät johonkin mikä ei sovi heidän maailmankuvaansa. Kuten näkyy toiset pitävät tuota mahdollisena ja näkevät että on asioista mitä emme vielä tiedä.

  Toiset taas ovat päättäneet jo etukäteen että tuo ei voi olla mitenkään mahdollista joten kyseessä on oltava joku temppu.. todisteiden määrällä ei tällöin ole mitään väliä.

  Ja jokainen yrittää sitten verisesti puolustaa omaa näkökantaansa ja käännyttää muita.. aika koomista itse asiassa. 🙂

 • Napo sanoo:

  ”Sumemr Girl: Mm…. Varmaa joku muslimi / patriarkka… Joku uskovaine ukkeliini >:D”
  Patriarkka? En menis sanomaan.

 • WM_ sanoo:

  Pete, osuit täysin naulankantaan! 😀 Pisteet siitä!

  PS. Läppäriltäni lähetetyt viestit eivät näemmä saa nimimerkilleni kuuluvaa avataria. Koettakaa kestää siis ilman aina välillä 🙁

 • Juu, fakiireita ja muita taikatemppulijoita on ollut maailman sivu ja kaikki ovat nimenoman tempuntekijöitä. Todisteiden määrä ei todellakaan ole ratkaisevaa vaan niiden laatu tai ylipäänsä niiden esiintyminen.

 • Wespa sanoo:

  Toki huijareita löytyy joka alalta. Silti suosittelen katsomaan jokaista juttua henkilökohtaisesti sen mukaisten faktojen valossa.

 • Summer Girl sanoo:

  No kuule Napo. En minä tuota kommentoinut. Valita Katsojalle! Turha mulle huutaa, ku en oo syyllinen. Mutta Wespa… Mieti hei hetkinen… Onko toi huijari!? Ei tunnu siltä!

 • Wespa sanoo:

  Ei tunnu minustakaan huijarilta. En ole vielä löytänyt selviä viitteitä huijaukseen, jotka olisivat minut huijauksesta vakuuttaneet.

 • WM_ sanoo:

  Miksi lääkäreihin yms uskotaan kun ne suoltaa omaa tarinaasi, mutta selkä käännetään kun ne ovat sinua vastaan? Ei sillä ettenkö joskus itsekin tätä tekisi 😀

 • Summer Girl sanoo:

  Okei Wespa. Uskon että et oo samanlaine ku ennen. Kommenttien suhteen …

 • 555+111 sanoo:

  Osaahan David Copperfield lentää ja Chris Angel kävellä vetten päällä.
  Angelin tempussa oli uima-allas täynnä ihmimisiä ”todistamassa” ihmettä. Eli kävely vetten päällä oli totta kun siellä toistakymmentä ihmistä kertoi ettei mitään huijausta ole tapahtunut. Ai niin, ennenvahaan ihmiset olivat rehellisiä, eihän silloin valehdeltu.

 • Mr.Ufo sanoo:

  Miten se tekee ton??

 • Kaveri suojaa tuon etupuolen ulostuloaukon kameralta kunnes on saanut sen peitettyä jollakin, ehkä laastarinpalalla tms. Se viittais yhden mahdollisuuden olevan, että Dajon läpi on operoitu muutamia ’putkia’, joita pitkin tuollaisen lävistyksen voi tehdä suhtkoht sutjakkaan. Mutta tämä nyt on aivan puhdas arvaus, joka perustuu maallikon tietoihin ihmisen fysiologiasta ja nähtyy huonolaatuiseen kuvamateriaaliin. Eikä Dajonkaan kaikki lävärit o välttämättä samalla tekniikalla toteutettuja.

  Ainoa näitä harrastava kaveri Dajo ei suinkaan ole, kyllä näitä jokunen löytyy. Nimiä en muista, mutta eiköhän jossain kinkybileissä vastaan o jokaiselle tullut… Muistaisin nähneeni kaverin, joka lävisteli itseään ihan välttelemällä elintärkeitä organismeja, mutta se homma kävi kyllä astetta hitaammin kuin Dajolla. Ja jonkun muistelisin moista temppua tehdessään vahingoittaneensa itseään kuolettavasti… Varmaan tarkempia tietoja löytyy vaikka sieltä interwebzistä…

 • Huttu sanoo:

  Suosittelen kaikkia katsomaan sellaista ohjelmaa jossa paljastetaan taikatemppuja, tais tulla Jimiltä.

  Kävivät läpi mm. Chriss Angelin veden päällä kävelyn 🙂 Siellä oli jotain pleksirakenteita muutaman sentin syvyydessä ja oikeasta kuvakulmasta ne ei näkyny kameralle.

  Taikatemppujen maailma on pelkkää silmänkääntöä. Me tavalliset kuolevaiset ei edes osata ajatella miten ne kaikki toimii.

 • Von Qlippoth:
  ”siis sitä yritin kysyä että mikä höpönpöpö sun mielestä dajosta tekee huijarin ja silmänkääntäjän? väitätkö, ettei kaveria todellisuudessa lävistetty?”

  Anteeksi viivästys, huomasin tän vasta juuri.

  En muista väittäneeni Dajoa ’huijariksi’. ’Linssiin viilaamisesta’ puhun synonyymina silmänkäännölle eli taikatemppuilulle. Siinä hän on taitava, enkä kuvittele kykeneväni arvailemaan oikein ainakaan kaikkia hänen jippojaan. Mutta kamoon, uskotko, että Dajon arpi noin vain parani saman tien kun miekka vedettiin pois? Läpihän noi näyttäis menevän, en tiedä miten se tässä tehdään, mutta ilmiö on entuudestaan tuttua. Miksi meille ei näytetty prosessia..? Älä sano, että meitä taas ’suojeltiin’…

 • WM_:
  ”jaska, tottakai. Oikeudessakin uskotaan enempi sitä, kummalla on näyttää enemmän todisteita (mm. silminnäkijät)

  Kumpaa uskot: yhtä ystävääsi joka kieltää polttaneensa tupakkaa vai kymmentä toista, jotka väittävät todistaneensa sen?”

  No, huh-huh… Toivottavasti et ihan oikeuskansleriksi tähtää tolla oikeustajulla! =)

  Kyllä se nyt oikeusvaltiossa on nykyään kuules niin ettei niitä silminnäkijöiden todistuksia ihan määrällä mitata. Jotain on pystyttävä toteen näyttämään jos puolustuu onnistuu edes kyseenalaistamaan todistukset. Nykyään oikeusvaltiossa ei silminnäkijätodistukset juuri paina niiden todistetun epäluotettavuuden takia.

 • Gamma sanoo:

  Höpöhöpölle: Oletko tosiaan sitä mieltä että miekka ei oikeasti lävistänyt Dajoa vai mitä tarkoitat silmänkäännöllä?

  Silminnäkijöiden todistuksissa vaikuttavat tietenkin määrän lisäksi laatu ja olosuhteet. Suurempi määrä todistajia antaa kuitenkin usein enemmän mahdollisuuksia vetää johtopäätöksiä, varsinkin jos silminnäkijät ovat toisistaan riippumattomia.

 • baranorm sanoo:

  Kyllä James Randi tuonkin homman selvittää hetkessä;-)
  James tietää kaiken. Kysykää siis Jamekselta.

 • Don H sanoo:

  Ihmisen kehon voi lävistää piikeillä tietyistä kohdin. Mutta vain piikeillä. Jos joku olisi ruvennut survomaan sapelia Miristä läpi niin lopputulos olisi toinen.
  Esimerkiksi vatsan lävistäminen piikillä ei ole joogille kovin dramaattinen temppu kunhan tietää mistä kohtia tökkii.
  Jutussa selitettiin että Miriin sai tökkiä huoletta pistomiekalla mutta kyllä videoista näkyy että erittäin rauhallisesti ja tarkkaan avustaja miekkaa työntää kehon läpi. Joka siis kertoo vain siitä että heidän tiedossaan oli Mirin ruumiin sisäelinten kohdat ja avustaja osasi ohjata pistomiekan herran läpi. Veikkaisin että Mirillä on kivun siedossa anomaliteetti, hän ei mahdollisesti tunne ollenkaan kipua, joka mahdollistaa rauhallisen käyttäytymisen tilanteessa.

  Jos joku kuvittelee että sykkivän sydämen läpi voi työntää yhtään mitään niin se henkilö asuu jo sellaisessa mielikuvitusmaailmassa ettei kannata päätä edes yrittää kääntää. Jos näkisin röntgenkuvan siitä kun Mirillä on pistomiekka sydämen läpi uskoisin. Mutta luettuna väitteenä en sitä usko.

  Reiän arpeuttaminen keskivartalon keskeltä läpi on lääketieteellinen mahdottomuus. Samoin on salaisten putkien rukkaaminen ihmisen läpi mahdotonta. Keho hylkisi vierasta putkea välittömästi.

 • Wespa sanoo:

  Kyllähän tuossa myös pistomiekan lisäksi näytettiin toisenlaista miekkaa, jota tungettiin läpi.

  Toiseksikin miten selität sen, että verta ei tule ollenkaan? Entä useat avaustajat, johon kuuluivat mm. riippumattomat lääkärit, joista yksi työnsi miekan läpi katsomalla samalla samalla toiseen suuntaan?

 • Höpönpöpö sanoo:

  ”Toiseksikin miten selität sen, että verta ei tule ollenkaan? Entä useat avaustajat, johon kuuluivat mm. riippumattomat lääkärit, joista yksi työnsi miekan läpi katsomalla samalla samalla toiseen suuntaan?”

  Näihin on olemassa äärimmäisen yksinkertainen selitys. Temppu on huolella suunniteltu ja toteutettu. Eikä ihan kaikkea tarvitse uskoa, vaikka sen filmiltä näkisikin. Ei kyllä taida olla mitään niin älytöntä väitettä ettei täällä joku henkeen vetäisi…

 • Gamma sanoo:

  ”Reiän arpeuttaminen keskivartalon keskeltä läpi on lääketieteellinen mahdottomuus.”

  Lääkärit ovat toista mieltä. Erään lääkärin mukaan arpikanavia voisi muodostua sisäelimistä kehon pinnalle paiseiden syntymisenkin yhteydessä.

  Lienee mahdotonta, että Mirin Dajon läpi voitaisiin työntää miekkoja pelkällä käsituntumalla. Kyllä se edellyttää joko niitä fisteleitä tai sitten sitä että hänen kehonsa kykeni jotenkin uudistumaan hämmästyttävän nopeasti vahingoittumatta.. Videoista ja muusta aineistosta pitää sitten päätellä, minkälaisia hengenlahjoja hänen kykyjensä selittäminen edellyttää.

  Verenvuodon puute voisi liittyä joko verenseisautuksena tunnettuun kykyyn tai sitten hyvin parantuneisiin fisteleihin. Tosin itselleni on epävarmaa, oliko miekka tosiaan ihan puhdaskaan kudosnesteistä tai verestä, vaikka ulos sitä ei näkyvästi pursunnutkaan.

  Henkilökohtaisesti olen vakuuttunut siitä, että kyse ei ollut mistään tempusta vaan hänen kehonsa aidosti lävistettiin eikä hän ilmeisesti kyennyt tuntemaan myöskään kipua tai oli sitten hirvittävän harjaantunut peittämään kipunsa. Voi olla että hänen kykynsä on mahdollista selittää ilman paranormaaleja kykyjä vaikka hirmuisia hengenlahjoja hänellä on omalla sarallaan eittämättä ollutkin saadakseen itsensä lävistettyä tuolla tavoin.

 • 2010 sanoo:

  nimim. Höpönpöpö, oletko lukenut tältä sivustolta yhtäkään juttua johon uskoisit?

 • Höpönpöpö sanoo:

  2010:
  ”nimim. Höpönpöpö, oletko lukenut tältä sivustolta yhtäkään juttua johon uskoisit?”

  En. Huomaan kyllä, ettet itse lue mitään mikä ei istu ahtaaseen maailmankuvaasi. Omasta mielestäni on hyvin mielenkiintoista ottaa selvää myös omistani poikkeavista käsityksistä.

 • 2010 sanoo:

  ”En. Huomaan kyllä, ettet itse lue mitään mikä ei istu ahtaaseen maailmankuvaasi.”

  Minusta se olet sinä jolla on ahdas maailmankuva. 🙂

  ”Omasta mielestäni on hyvin mielenkiintoista ottaa selvää myös omistani poikkeavista käsityksistä.”

  Mitä mielenkiintoista on tutustua asioihin joita ei pidä mahdollisesti paikkansa pitävänä?

 • Höpönpöpö sanoo:

  2010:
  ”Mitä mielenkiintoista on tutustua asioihin joita ei pidä mahdollisesti paikkansa pitävänä?”

  Mot. Mistäs tiedät, ettei jokin asia pidä paikkaansa ellet tutustu siihen? Ja nämä UFO- ynnä paranormaalijutut ovat kiehtoneet mieltäni aina. Olisi mahtavaa törmätä edes yhteen tapaukseen, joka ei kättelyssä vaikuttaisi naurettavalta. Sitä odotellessa…

 • TheLord sanoo:

  Niin… Tarina kertoo ettei se ollut teräs naula, vaan naula olikin tehty jostain muusta metallista, jonka Dajo tiesi tappavan itsensä.(epäpyhitettyä metallia? hetkellinen voiman epätasapaino –> tulehdus?)

 • Apinateoria sanoo:

  ”Olisi mahtavaa törmätä edes yhteen tapaukseen, joka ei kättelyssä vaikuttaisi naurettavalta. Sitä odotellessa…”

  Miten tämä on kättelyssä naurettava? Tämä on mielenkiintoisimpia juttuja aikoihin, toisin kuin joku kummitteleva pikkutyttö, joka tosiaan on naurettava.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Arvoisa Apinateoria, tarkoitin tuossa edellä, että olisi mielenkiintoista törmätä johonkin paranormaaliin ilmiöön tai UFO-havaintoon, joka ei vaikuttaisi naurettavalta. Dajon temppu on toki näyttävä, vaativa ja mielenkiintoinen, mutten usko tähän mitään yliluonnollista sentään liittyvän.

 • Entity sanoo:

  Muistitemppuja on tietysti helppo tehdä, ”muistaakseni näin kinkybileissä lävistyksen”. En kaikkia kommentteja jaksanut lukea, myönnän siis tässä velttoilleeni. Jonkun mielestä siis röntgenkuvassa näkymättömän putken operoiminen fakiirin kehoon on huomattavasti uskottavampi selitys, kuin se että jostain syystä miehen kehon voi lävistää miekalla mistä vain. Varsinkin, kun sellaisen putken olisi oltava materiaalia, jollaisia on kehitelty vasta satakunta vuotta Mirin Dajon jälkeen.

  Se miten naurettavalta jokin vaikuttaa on ihan itsestä kiinni, eikä sille voi mikään ulkopuolinen taho mitään. Täytyy vain tasapainoilla sokean uskon ja sokean skeptisyyden välillä. Itse koen skeptisyyden huomattavasti helpommaksi, mutta myös hedelmättömämmäksi lähtökohdaksi. Omien ajatustapojensa haastaminen on hyvin vaikeaa, varsinkin jos uskoo ymmärtävänsä miten asiat menevät. En usko että on olemassa mitään yliluonnollista, mutta tiedän ettemme tunne vielä murto-osaa luonnollisista ilmiöistäkään.

 • VonClown sanoo:

  Eiköhän tuo ole mahollista tehä kelle tahansa kunhan tietää mistä kohdasta työntää ettei lävistä mitään elimiä tms.

 • kaape sanoo:

  Huomasitteko yhden asian? aina kun ton jätkän läpi työnnettiin jotain (vaikkapa miekka) näyttäis siltä että hän lopettaa hengitämisen. en minä ainkaan huomannut että olis rintakehä liikkunut yhtään koko aikana kun mies oli lävistettynä. miksi?
  vai katsoinko vain väärin?

 • turret tusk sanoo:

  se ei taida kyllä olla mahdollista..

 • Eleclya sanoo:

  missä kaikki veri on O.o

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot