FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Yle Areena – Tiededokumentti: Aivot ja älykkyys

1/3. Synnynnäiset nerot. Onko poikkeuksellinen lahjakkuus synnynnäistä ja pystyykö sitä tiukalla harjoittelulla entisestään kartuttamaan? Marc Yu on jo seitsemänvuotiaana mestaripianisti. T: National Geographic, USA.

Esitysaikaa vielä 30 päivää jäljellä.

Tykkäys ja jakotoiminnot:

8 kommenttia aiheeseen: Yle Areena – Tiededokumentti: Aivot ja älykkyys

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • circle sanoo:

  Todella mielenkiintoinen dokumentti ja ennenku kukaan matalaotsainen valittaa että tämä ei kuulu paranormaaliblogin aiheisiin, ovat mielestäni tuon kyseisen lapsen lahjat lähes paranormaalit.

  Hyvä Wespa!

 • Wespa sanoo:

  Kiitos WM_:lle linkityksestä. Pitääpä katsella tuo jossain vaiheessa kun olen aihetta sivuavaa videotakin tekemässä jossain vaiheessa. 🙂

 • Uku sanoo:

  Annetaan kaikkien kukkien kukkia.

  PS. Tässä kommentoinnissa on ilmeisesti jonkinlainen bugi, koska ensimmäinen viesti katoaa aina bittiavaruuteen. Vai meneekö se suoraan moderoitavaksi ilman ilmoitusta?

  Testattu: Mozilla Firefox selaimella.

 • hattivatti sanoo:

  kyl on noita synnynnäisiä neroja. esim. kaverin pikkusiskolla on joku erikoinen sävel korva, ois pääsy sibelius lukioon mut ei halunnu. sit noi autistit. kaverin äiti opettaa niit tai jotain, mut kuitenkin joku niist pystyy sanoo viikon päivän jos kysyt että esim. 27.8.2026, ja toinen pystyy soittaa pianolla jonkun biisin minkä on just kuunnellu….

 • WM_ sanoo:

  Uku, itse olen huomannut ongelman, mutten ratkaisua vielä.
  Autistit ovat erittäin mielenkiintoisia. Harmi vain, että heillä usein on muuten vaikeaa eläminen.

 • Mercury sanoo:

  Luin juuri päivällä netistä eri artikkeleja aiheena ”Älykkyys”. Muutamassa artikkelissa tuli vastaan ettei älykkyys ja lahjakkuus kulje käsi kädessä, ja tunneäly on vielä oma asiansa.

  Olen itse ollut siinä uskossa, että esim. matemaattinen lahjakkuus korreloi musiikillisen lahjakkuuden kanssa, mutta tämäkin asia tuli tyrmätyksi. Ihminen voi oppia hallitsemaan uusia asioita erinomaisesti ahkeralla harjoittelulla ja toistolla ilman kyseisen alueen erityislahjakkuutta. Lahjakkuus kylläkin auttaa asiassa.

  Jotenkin kuitenkin itse olen huomaavinani eron esim. musiikissa sen suhteen soittaako muusikko instrumenttiaan sydämestään vai mekaanisen oppimisen tuloksena.

  Mutta takaisin alkuun – onko lahjakkuus älykkyyttä? Ja mitä se älykkyys sitten on? Monenlaisia testejä on olemassa, mutta mitä ne ihmisestä lopulta kertoo?

  Hattivatille: Kannattaa muistaa, että vaikka monet savantit ovat autisteja, kaikki autistit eivät ole savanteja. Toisaalta moni muusikko ja tiedemies yhdistetään nykyään autismin kirjoon kuuluvaan Aspergerin-syndroomaan, eli neurologiseen poikkeavuuteen verrattuna ns. normaaleihin aivoihin.

 • Wespa sanoo:

  Annetaan kaikkien kukkien kukkia.
  PS. Tässä kommentoinnissa on ilmeisesti jonkinlainen bugi, koska ensimmäinen viesti katoaa aina bittiavaruuteen. Vai meneekö se suoraan moderoitavaksi ilman ilmoitusta?

  Viestisi meni roskakoriin/tarkistettaviin. En tiedä mistä syystä kun ei kirosanoja ym. sisältänyt. Joku väliaikainen bugi varmaan. Pitäisi toimia ihan normaalisti kyllä niin että eka viesti menee kyllä läpi ellei ole mitään sensuroitavaa Akismetin mielestä.

 • Samppa sanoo:

  VOIKO oikeasti olla että kun yle areena poistaa tämän dokkarin, se häviää koko vitun netistä…
  Olen nähnyt tämän dokkarin mutta yksi kaveri kohta kuolee masennukseen koska se pitää itteään liian tyhmänä kaikkeen..
  Kaikki on lumiosityn syytä sillä se anto mun kaverille aivan alaarvoiset pisteet ja nyt sitä ei oo näkyny viikkoihin koulussa
  MISTÄ voin ladata tämän dokumentin????

  APUA!

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *