ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

Mysteerinen Pumapunku

Pumapunku on iso temppelialue, joka sijaitsee Tiwanakussa, Boliviassa. Puma Punku tarkoittaa, “Puuman ovi”.

Pumapunku on tehty noin 15000 vuotta ekr, mutta uusimpien arvioiden mukaan 200 vuotta ekr. Temppeli on 17 metriä korkea ja pituutta alueella on 500 metriä.

Temppelialueen kiistellyin ominaisuus on se, että miten tuona aikana oli mahdollista tehdä noinkin sivistynyt alue. Rakennusaineena on käytetty mm. graniittia ja muuta kovaa kiviainesta. Kovien kivien työstäminen mm. kuparityökaluilla, joita tuona aikana normaalisi oli, olisi ollut mahdotonta. Tästä huolimatta Pumapunkusta löytyy tarkkoja muutaman millin paksuisia uria ja pienen pieniä reikiä. Myös palat on leikattu palapelimaisesti ja sopivat yhteen kuin nakutettu. Kivenlohkareet painavat satoja tonneja ja painavin on 800 tonnia painava!

Pumapunkun rakentaminen olisi nykyaikanakin vähintääkin erittäin vaikeaa, ellei jopa mahdotonta.

Kuva Pumapunkun rakennuspalasista

Kysymys kuuluukin, miten ja millä työkaluilla Pumapunku on rakennettu?

Lisätietoa History Channelin videossa:

Videolla kerrotaan mm. että työn jälki on todiste, että kiveä on työstetty koneellisesti!

Tässä myös jonkun randomin tyypin kommentteja siitä miten rakennus olisi voitu tehdä:

Mitä mieltä sinä olet? Onko Pumapunku avaruusolentojen tekemä vai oliko sen aikaisilla tekijöillä ylivoimaista teknologiaa?

Lähteet: wikipedia.org/wiki/Pumapunku, world-mysteries.com/mpl_6.htm

Kiitos vinkistä jetb0x ja crypto.chrome.

Lue myös Coral Castlen mysteeristä.

Mainos: Tsekkaappa uudistunut shoppimme. Nyt voit helposti suunnitella myös oman tuotteesi!

Tykkäys ja jakotoiminnot:

73 kommenttia aiheeseen: Mysteerinen Pumapunku

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • keppu sanoo:

    Voi pliis ”nykyyän mahdotonta”. Oon nähny muutaman vähän näyttävämmänkin rakennelman kuin tuon kivikyhäelmän.

  • Wespa sanoo:

    Ei ole kyse ulkonäöstä vaan tekniikasta, sekä käytetystä kiviaineesta. Oli käytetty mm. kivainesta, jonka ohi menee kovuudessa vain timantti. Pitää ottaa myös huomioon, että suurin kiven palanen painaa 800 000 kiloa!

    PS. Lause oli ”vähintääkin erittäin vaikeaa, ellei jopa mahdotonta”.

  • keppu sanoo:

    Joo niin kuulema! Kaikki, paitsi yksi(ainoa järkevän oloinen), videon hörhöistä suu vaahdoten selittää uskomuksiaan, ilman pienintäkään skeptisyyttä.

    Eikä oikeesti onnistu 800 000 kilon painon nostaminen nykypäivänä? Muuritkin oli vain erikokoisia lohkareita siellä täällä, hiuottu sopimaan toisiinsa.

    edit: joo huomasin, toi ”jopa mahdotonta” vaan osui, kun miettii millaisia ja mahdottoman näköisiä rakennelmia nykyään on rakennettu.

  • Wespa sanoo:

    Mahdollisesti onnistuukin, mutta vaatii todella järeän kaluston. Vähän googlettelin, niin imeisesti maailman suurin nosturi voi nostaa 1179340 kiloa, joten tuolla voisikin onnistua. Rakennelman rakennusaikaan lohkareiden nostaminen, saatika kuljettamien alueelle sen aikaisella normaalilla kalustolla on mahdotonta… Jotain tuntematonta teknologiaa väittäisin siis käytetyn. Olisi kova homma nykyaikanakin, mutta tuosta jollekin urakkaa koittaa tehdä tuosta jäljitelmä vaikka turkuun. 🙂

    PS. Mielestäni aika outoa sanoa jotain hörhöksi jos hän pohtii sinulle tarinanomaisesti mahdollisuuksia.

  • Aaron sanoo:

    Näin joskus pätkän jossa yksi kaveri rakenteli huvikseen Stonehengen pienempää kopiota ilman moderneja työvälineitä. Hän esimerkiksi nosti kamanakiviä pikku hiljaa kiilojen ja vipujen avulla.

    Yksinään.

    Kyllä muinaisaikojen ihmiset ovat olleet ihan yhtä fiksuja kuin nykyihmisetkin, ja ovat tehneet yhtä sun toista hämmästyttävää kivikaudelta asti. Ei siihen tarvita avaruusolentoja.

  • WM_ sanoo:

    Hörhöjä kaikki joilla eroavat mielipiteet tai näkökulmat 🙂
    Minkälainen kansa lie tuolla asunut?
    Onhan pyramidienkin rakennustyö aivan huima saavutus, mutta silti pelkin ihmisvoimin niitä luultavasti rakennettu

  • Naabi sanoo:

    Monella tuntuu olevan harhakäsitys, kuinka ihmiset olisivat ennen ollet älyllisesti heikompia verrattaessa nykyihmiseen.

    Entisaikaan ihmiset joutuivat hyödyntämään aivokapaseettiaan jokapäiväisessä elämässä, jolloin ajattelun taso säilyi korkealla, toisin kuin nykypäivänä, ainakin tiettyjen sivustojen jutuista päätellen. (vitsi :D)

    Mutta ihan ihmisten kekseliäisyyden ja toimivan yhteistyön tuloshan tuo on, ei sinällään mitään ihmeellistä, vaikka ei tietenkään nykyihmiseltä ilman nykyajan apuvälineitä onnistuisi.

  • SirkkuPerkele sanoo:

    siis nehän entisajan ihmiset lähti pois maapallolta ja jätti jälkeensä tollasen muistomerkin…

  • Hexa- sanoo:

    niin no siis suoraan sanottuna sitä me emme voi tietää. 15000v sitten eläneet ihmiset, ajatelkaa kuinka alkeellista kaikki se tegnologia oli ei osattu sulattaa metallia ynm joten sen tegnologian on oltava erittäin alkeellista kuten varmanakin jo hyvin tiedätte.
    se että tuollaisia kivenmurikoita joita tuossakin temppelissä on käytetty on monia tuhansia ja isoimmat painaa tuon 800k/kg + se että useissa kivissä on ”laserin” tarkat leikkaus saumat + kuviot ja se miten ne on kasattu..
    seuraavaksi voidaan pohtia minkä takia noinkin järkyttävä temppeli on rakennettu,
    on suhteellisen villiä ajatella että muinaiset ihmiset yrittäisivät rakentaa tuollaista yksin. sen ajan apuvälinein ja mies voimin
    tähän samaan asiaanhan voidaan lisätä liitteenä vielä mausteena se että joissakin temppeleissä on maalauksia jotka kuvastavat lentävää lautasta ynm ufoa,->
    sitä ei todellakaan kukaan pysty kieltämään, mutta on aivan täysin mahdollista että ufot olisivat tuleet maapallolle viimeisen 15000v aikana jos kerran tänäkin päivänä noita ufohavaintoja on tajuton kasa ja lieneekin täysin ajan kysymys koska tuo kyseinen ufo-mysteeri tulee valtaväestön tietoon.

    mutta yhtä kaikki on aivan turhaa tulla kieltämään tuota mahdollisuutta,mutta en varmaksi väitä että asia noin olisi.

    lisättäköön vielä – jos kerran tuo käytetty kivi aines on mahdotonta työstää tuon ajan hakuin ynm työkaluin niin eikö se olisi jo melkein täysin silkka mahdottomuus leikata nuo kivet viiva suoraan siten että kaikki saumat ovat täysin yhteen sopiviä toisiinsa+ ottakoon vielä huomioon etät tuon ajan ihmiset ( jos ) ovat tehneet nuo yksin ovat aivan varmasti tietoisia tuosta mission imposible;:sta.. ja silti temppeliä ei ole rakennettu mitenkään yksinkertaisesti mutta joo hienohan näitä on miettiä, joskus jopa löytää ratkaisun moneenkin muita askarruttavaan kysymykseen kuin tarpeeksi laskee mielikuvituksen kanssa rataa ^^

  • jetb0x sanoo:

    Siis tähä on oikeasti varsin mielenkiintoinen tapaus. 15000 vuotta sitten, oli alkeellisemmat työkalut kuin pyramideja rakennettaessa, joten loogista ja tervettä järjenkäyttöö suositellaan 🙂 Miten hel*etissä ne on roudannu noin isoja palasia tonne ja päällekkäin? Miten ne on leikannut ne noin tasaisesti? Siellä joissan paikoin oli poranjälkiä (muistaakseni). Ja paljon muuta.

  • Wespa sanoo:

    Paljon puhutaan täällä keksiliäisyydestä, mutta se ei selitä tekniikkaa, jolla kivet on hiottu ja tehty pieniä reikiä. Siihen ei pelkkä hyvä idea riitä, vaan se vaatii työkaluja (joita ei tiettävästi ollut tuon aikaisilla ihmisillä), josta voi vetää johtopäätöksen, että heillä oli vähintäänkin nykyaikaisia työkaluja ja esim. lasereita käytössään. Olen toki avoin erilaisille selityksille ja vaihtoehdoille. Sen aikaisilla työkaluilla ei vaan voi tuollaista rakennelmaa tehdä (hiominen, reikien teko, tarkat jäljet, palojen sovittaminen yhteen jne.) ja tutkijoiden mukaan kyseisillä ihmisillä ei ollut edes kirjoitustaitoa.

    Kiviaineksen siirtäminen on myös ollut kova homma koska alueella ei ole edes puita joita olisi voinut käyttä vieritysalustana ja tehdä vinssejä. Mahdollisesti luista olisi kuitenkin saanut jotain vinssejöä mahdollisesti rakennettua.

  • OPK sanoo:

    Ihmisen mielikuvituksen köyhyydestä on se todiste, että kun jokin _vielä_ selittämätön ilmiö iskee ihmisen tietoisuuteen, niin se selitetään aina huuhaalla kuten avaruusolioilla. Keskiajalla televisiokin olisi ollut selittämätöntä ja yliluonnollista, johon on kuitenkin aivan luonnollinen selitys.

  • Righer sanoo:

    OPK, miksi sanot ufojen olevan huuhaata? Millä selität kaikki nuo hiomiset, reikienteot ym? Tieteeseen, tai tässä tapauksessa siihen ”ei huuhaaseen” et voi vedota, koska on mahdotonta että ihmiset olisivat tehneet nuo rakennelmat kivitaltalla.

    Ufot ja paranormaalit ilmiöt ovat aivan normaaleja asioita, jotka ovat meille selittämättömiä ja yliluonnollisia vielä nyt.

  • Tunhhu sanoo:

    Täytyypä laittaa omakin lusikka tähän soppaan ja hämmentää.
    Huvittavaa lukea kuinka suurimmalla osalla ihmisistä tuntuu olevan kauhea tarve todistella kaikesta ”mahdottomasta”, että kyllä se on ihmiset tehny, kyllä se on mahdollista jnejne. Maailmaan ja Universumiin mahtuu kuulkaas niin paljon käsittämättömiä asioita joita ei ihmisen pieni mieli vaan voi käsitellä/prosessoida. as simple is that. Silti toisilla on joku vika päässä ja on pakko keksiä mitä älyttömimpiä ”keinoja” miten nämä asiat on tuolloin onnistunut, kun se ehkä älyttömimmältä kuulostava vastaus onkin totta ? Jo se että tuohon aikaan on tehty ”jumalille” (jotka tulivat taivaasta lautasilla?) tuollaisia ihmisen käyttöön aivan järjettömiä komplekseja luulisi kertovan, että tuskin kukaan on huvikseen tuommosia rakentanut/rakennuttanut.. miettikää että tuokin rakennelma valmistusvaiheessa on vaatinut varmaan tuhansia kuolonuhreja jos se on ihmisvoimin kasattu. mitä järkeä ?

  • Zeerios sanoo:

    Kyllä nykyäänkin kuolee tuhansia ihmisiä vuodessa tehdessään vaan töitään. Tunhhun kommenttiin vaan…

    Huomaa että jotku iskee silmänsä vaan tohon 15000 ekr. Kun se on oikeesti 200 ekr.
    ”Determining the age of these ruins has been a focus of researchers since the site’s discovery. Currently archaeologists date the beginning of the Tiwanaku culture to some time around 1500 BC, and the construction of the Pumapunku complex to around 200 BC. Previously, in the early 1900s, Bolivian engineer Arthur Posnansky,[5] based on astronomical alignments, concluded that Tiwanaku was constructed as early as 15,000 B.C, possibly even older, and was not an original construction of the Tiwanaku.”

    ”Tiwanakut” tullu sinne ja alkanu rakentaa yhteisöö rakennustyömaan ympärille. Joku isoherra keksiny jouten olijoille jotain tekemistä. Eli rakennelma olis niinku jonkinlainen ikuisuusprojekti joka lopulta uuvutti ympäröivän yhteisön satojen vuosien kuluessa sukupuuton partaalle. Onhan sitä voitu rakentaa vaikka kuinka kauan. Onhan noita ikuisuusprojekteja ja hullujen päähänpistoja myöhemmältä ajaltakin.

  • TeleMakkara sanoo:

    Suurin osa intenetin artikkeleista kertovat painavimpien kivien arvioidun olevan 100-450 tonnin luokkaa.

    Suora sitaatti Wikipedian artikkelista: ”Some of the blocks are said to weigh in the range of 100–130 tons.”

    Lisäksi nuo 15000 vuoden ikäarviot ovat todenäköisesti täyttä huhaata:
    ”Determining the age of these ruins has been a focus of researchers since the site’s discovery. Currently archaeologists date the beginning of the Tiwanaku culture to some time around 1500 BC, and the construction of the Pumapunku complex to around 200 BC.”

  • Prisoner sanoo:

    Tässä lisää kivimysteereitä:

    http://digitaalinenelama.com/?p=3183

    Toivottavasti sulle Wespa sopii, että lainasin teksiäsi tuonne…?

    Toki sopii kun olit asiallisesti laittanut lähteenkin. 🙂
    – Wespa

  • spookynen sanoo:

    Nykypäivän ihminen on niin oman egonsa sokaisema, ettei osaa kuvitellakaan, että joskus meitä ennen on ollut yhtä kehittyneitä kulttuureita kuin nykyään!
    Mieluiten sanoisin, että KEHITTYNEEMPIÄ kuin meidän tämänhetkinen yhteiskuntamme, joka siis on kaikinpuolin LÄPIMÄTÄ!

  • WM_ sanoo:

    Spookynen, en muista kenenkään epäilleen entisten ihmisten älykkyyttä, työkaluja kyllä.
    Sen verran metallimiehenä voin sanoa, ettei kuparilla ihan kiveä koputella 🙂

  • Kyyrme sanoo:

    Kyllä on mietittyvää kuinka tuo on saatu kasaa, mutta ei kyllä tuon tyypin puheet hirveästi vakuuta. Vaan eihän sitä tiedä, jos sinne on syntynyt ihminen jolla on käyny kunnon älynväläys, miten nuo tehdään. Sitten voihan ne pienet, suuret siniset muukalaiset leikkiny hiekkakakuilla. Sitten vielä Tuhhulle, eihän niistä ihmishengistäkään tänäänkään niin hirveästi välitetä.

  • No, tämähän nyt todistaa vain sen että ihmisillä on ollut tuohon aikaan kehittyneemmät työkalut kuin tähän asti on luultu.

    Tuohon, että ko. alue olisi rakennettu 17 tuhatta vuotta sitten eli 15 000 eaa täällä tartutaan myös yllättävän hanakasti, vaikka nykytietämyksen mukaan rakennukset ovat pikemminkin noin 2200 vuotta vanhoja. Kenen asiaa ajaa, että jatkuvasti valitaan se äärimmäisin ja näin myös epätodennäköisin vaihtoehto?

  • Wespa sanoo:

    Aivan ja tässä onkin tarkoitus spekuloida mitä ja kenen nuo työkalut olivat? Aika yliluonnolliseltahan se vaikuttaa, että tuohon aikaan olisi osattu esim. laaserilla leikata kiveä, mutta ehkä meillä todellakin on väärä käsitys ollut vanhoista kansoista.

  • Hohhoijaa... sanoo:

    Joo…
    Ensinnäkin on iso ero onko kyseessä 15000 vuotta vai 2200 vuotta vanha rakennelma.
    Toiseksi, kivi kuluu 2000:ssa vuodessakin todella paljon, joten ihmettelen, kuinka niitä leikkausjälkiä voidaan vielä nähdä?

    Egyptin pyramidejäkin on aikoinaan pidetty käsittämättöminä suorituksina ja niistäkin on saanut lukea, että ihmiset eivät voisi niitä rakentaa. Väärin!
    Ennen muinoin on ollut olemassa esim. sellainen juttu, kuin orjatyövoima. Tarpeeksi jannuja kun tarttuu köysiin, niin murikka, kuin murikka alkaa liikkumaan.
    Vipujen, kiilojen, pyörien ja järjen käyttö sallittu…

  • Aivan. Esimerkiksi Saksaan 1930-luvulla väsättyjä moottoriteitä ei samaan tahtiin kyettäisi tänä päivänä Suomessa askartelemaan. Pistää miettimään minkähänmoista teknologiaa Hitler on betelgeuselaisilta avukseen saanut…

    Se seikka, että leikkaukset näyttävät jonkun mielestä laserilla leikatuilta ei todellakaan ole sama kuin ’ne ovat laserilla leikattuja’.

  • WM_ sanoo:

    Höpö, noista työkaluista olisi varmaan jotain tarkempaa tietoa meille jäänyt, jos olivat kehittyneempiä?

  • WM, mutta näistä parikymmentätuhatta vuotta täällä arkkitehtuuria harjoittaneista alieneista ei mitään tarkempaa tietoa edes kaivata? Kunhan joku keksii, että uhvomiehethän ne, niin siinäpä olet taas laput silmillä kulkeva skeptikko, joka ei mistään mitään ymmärrä, jos etsit jotain maanläheisempää vaihtoehtoa, vai..? =)

    Lukuisia jo käyttöönkin ehtineitä työkaluja on aikojen saatossa unohdettu ennen uutta ’keksimistään’. Vertaa nyt vaikka Arkhimedeksen tai Leonardo da Vincin keksintöihin.

  • wm_ sanoo:

    Uhvoja en itse ole ehdottanut, mutten myöskään pois sulkenut.
    Pari tuhatta vuotta sittenkään ei mitään kovin kummoisia välineitä ollut.
    Ja kuparista ei kovin kummoisia edes saa tehtyä. Minkähänlaisia muita materiaaleja alueella on?

  • Korn sanoo:

    Itse en keksi tuolla mitään järkevää selitystä…
    Tuli vain villinä ajatuksena mieleen kun moni marisee ufoista että jos niitä olisi niin ne olisivat jo tehneet itsensä julki. Muinaisaikojen ihmiset elivät hyvin yksinkertaista ja maanläheistä elämää. He kunnioittivat luontoa ja toisiaan ja elivät henkisesti korkeammalla tasolla. Uskon että toisen maailman olennot ovat hyvinkin voineet olla heidän apunaan ja opastamassa heitä. Ajanmittaan ihmiset ovat muuttuneet yhä itsekeskeisemmiksi ja pinnallisemmiksi, he eivät enää tajuaisi ja osaisi arvostaa vierailijoita vaan suhtautuisivat heihin vihamielisesti ja suppeakatseisesti. Uskon että jos tämä maailma ihmisineen joskus lähtee henkiseen kasvuun, saattaa nuo vierailijatkin palata takaisin opastamaan tätä luomakuntaa jälleen askelen eteenpäin.
    Tämä nyt ei varsinaisesti liittynyt tuohon kysymykseen mutta sanoisin vastaukseni että ”ulkopuoliset” apuvoimat ei ole poissuljettuja tässä tapauksessa 🙂

  • Korn sanoo:

    Enkä siis tarkoita tällä henkisyydellä jumalaan tms uskomista vaan ihan sitä henkistä tietoisuutta itsestä ja ympärillä olevista asioista.

  • TeleMakkara sanoo:

    ”Aivan ja tässä onkin tarkoitus spekuloida mitä ja kenen nuo työkalut olivat? Aika yliluonnolliseltahan se vaikuttaa, että tuohon aikaan olisi osattu esim. laaserilla leikata kiveä, mutta ehkä meillä todellakin on väärä käsitys ollut vanhoista kansoista.”

    Mutta rakennelmien iän määrittäminen on olennainen osa työkalujen spekulointia. 15000:lla ja 2200 vuodella on aika merkittävä ero työkalujen kannalta.

    Omasta mielestä tuollaiset leikkausjäljet eivät olisi mitenkään mahdottomia sen ajan teknologialla. Luotilangalla ja kenties sukupolvien ajan jatkuneella hiomisella voisi hyvinkin saada tuollaista jälkeä aikaan. Aikaa ja motivaatiota noilta kavereilta tuskin puuttui.

  • wm_ sanoo:

    Korn, mielenkiintoinen teoria. Joku heimo voi ihan hyvinkin olla henkisesti korkea-kehittynyt. Henkisiä asioita ovat mm. unet, chakrat.. mutta myös uskomukset mm. usko sieluun ja sielun hyvinvointiin 🙂

    Pyramideissa on kuvioita erilaisita ihme kappaleista, joita villillä mielikuvituksella voisi yhdistellä lentäviinlautasiin. Myös patsaat joilla on suippopää ovat mielenkiintoisia. Lisäksi erilaiset jumal-olennot ja jättiläispatsaat.

  • nephilim sanoo:

    Mahdollisesti temppelit ovat rakentaneet jättiläiset, joita eli ennen vedenpaisumusta. Amerikassa esim. tunnetaan tarinoita ’isojalasta’, joka saattaa olla niiden jälkeläinen. Tämä selittäisi miten suuret kivet on saatu siirrettyä.

    Toinen mahdollisuus on Jumalan pojat eli langenneet enkelit, jotka eli maanpäällä aikojen alussa. Näillä tai muilla avaruuden henkivalloilla saattoi hyvin olla Puma Punkun tekemiseen soveltuvaa tietotaitoa.

  • Pari tuhatta vuotta sitten rakennettiin mm. Colosseum ja Akropolis, ensimmäiset pyramidit jo paljon aiemminkin, eli ei tuo nyt mitenkään järjen ulottumattomissa olisi kuvitella että nämäkin kivet olisi kyetty pystyyn pykäämään. Työkalujakin varmasti jossain vaiheessa löytyy kunhan saadaan tuota viidakkoa perattua ja kaivaukset edistyvät. Lisäksi nuo muinaisten intiaanien temppeleistä löydetyt oudot UFO-kuviot on jo niin moneen kertaan todettu ihan maallisiksi jutuiksi, että sikälikin tämä ulkopuolisen avun todennäköisyys jää kyllä mielestäni kovin olemattomaksi. Hienoa työtä ovat kyllä kieltämättä tehneet.

    En myöskään pidä kovin todennäköisenä uskomusta siitä, että ihminen 2000 vuotta sitten olisi henkisesti sen kehittyneempi ollut. Toisia ja eriheimoisia on koko tiedossamme olevan historian aikana aina kohdeltu vahvempien toimesta melko nuivasti. Ihminen ei juuri ole tänä aikana muuttunut, yhteiskuntien moraalisäännöstöt kylläkin. Mutta aina on ollut esimerkiksi niitä, joiden mielestä toisia ei saisi tappaa ja yhä on heitä, jotka sen kernaasti milloin mistäkin syystä ovat valmiita tekemään.

  • Kannattaa nyt todellakin tehdä ero tuon virheellisen ajoituksen (17 000 vuotta sitten) ja nykytietoon perustuvan (2 200 v.) välillä. Jos tämä olisikin pystytetty 15 000 eaa. olisi kyseessä jopa Höpönpöpön leuat loksauttava monumentti, mutta sittenkin pohtisin ensin muut kuin yliluonnolliset vaihtoehdot läpi.

    Eikä taideta nykyäänkään jättää nostokurkia ja työkaluja valmiiden rakennusten ympärille lojumaan, joten se seikka ettei työkaluja ole löytynyt umpeenkasvaneesta viidakosta ei käsittääkseni ole varsinainen mysteeri.

  • minttusekäville sanoo:

    Mielenkiintoinen tapaus.

    On mahdotonta sanoa, kuinka nämä ovat syntyneet. Itse kuitenkin uskon, että maan päällä on kauan sitten ollut pakostakin kehittyneempiä asukkaita, mitä esimerkiksi tänä päivänä.

    On pelkkiä spekulaatioita, onnettomia yrityksiä selittää kaikki aina ns. luonnollisella tavalla. Kuka voisi näyttää nämä selitykset toteen? Joo, olen katsellut dokkareita, missä ihmiset erilaisilla vivuilla sun muilla väittää kaiken onnistuvan. Ei vain ole oikein vakuuttanut, koska kuitenkin aina niihin selityksiin jää liika aukkoja.

    Miedän maapallolle mahtuu paljon selittämättömiä asioita ja rakenteita, eikä tämääkään ole ainoa omaa luokkaansa. Egyptinkin pyramiidit ovat hyvin pieniä siihen verrattuna, mitä on löydetty, mutta mitkä yritetään syystä tai toisesta pitää pimennossa.

  • SuoMursu sanoo:

    Ai mahdtotonta? Meillä on tommonen takapihalla, ja oon rakentanu ihan itse.

  • pseudoarkeologi sanoo:

    Muistaakseni von Dänikenin kirjoissa kerrotaan Puma Punkusta löytyneistä maanalaisista ”akvedukteista”. Merkillistä putkissa on se, ettei niissä ole lainkaan alaosaa, vaan pelkkä suojaava kovera yläosa. Vedensiirtoon niitä ei siis ole käytetty. Mitä niissä sitten on kulkenut? Sähkökaapeleita? Robotteja? Ufomiesten lemmikkejä?

  • crypto.chrome sanoo:

    tää ei kyllä liity mitenkään aiheeseen, mutta en voi kyllä kun hmetellä tän netin meininkiä. Tossa alhaalla lukee mainos jossa lukee että soita halvalla boliviaan.
    siis mitä ….tua.
    Joo soitanpa tästä muuten boliviaan , boliviaan…
    kaikille tutuille..
    joo.-o
    Eipä olis kyllä tullu toikaan mieleen, mutta kai sitä pitää soittaa kun kerta noin halvalla lähtee.
    hi amigo..mi gringo.

  • Zeerios sanoo:

    Missä tommone mainos o.. ei mul vaa näy mitää O_o tosin voi johtuu ku o adblock 😀

  • Fu5e sanoo:

    Nää on ihan kiintoisia juttuja. Muistelen yhtä ohjelmaa jossa tarkasteltiin just näitä erillaisia monumentteja ja rakennelmia joiden tekeminen olisi ollut niihin aikoihin miltei mahdotonta.

  • crypto.chrome sanoo:

    no ei sitä nyt tällä kertaa näkyny. voiii harmi,

  • Skorpuruz sanoo:
  • Jani sanoo:

    Mitä enemmän mietin tätä Pumapunkua, sitä käsittämättömämmältä se vaikuttaa.
    (käsittämättömämmältä.. kiva sana)

  • JoOoO sanoo:

    jos maan vetovoima on ollut silloin heikompi kuin nyt ja kivet on painanut vähemmän silloin..:)tai on ollut isoja jätti hormooni-ihmisiä tai eläimiä joilla on voimaa löytynyt..tai yksinkertaisesti jumala on vain vähän jeesannut..:)

  • pseudoarkeologi sanoo:

    Tuli muuten mieleen että mitä, jos Puma Punku onkin atlantislaisten rakentama?

    Atlantiksesta peräisin oleva tekniikka varmasti selittäisi raunioiden omituisuudet.

    Rakennusten teossa on voitu esim. käyttää voimakristalleja tai telepatiaa. Tuolloin on myös vielä Amerikkaa asuttanut megafauna. Rakennettiinko temppelit mastodonttien ja jättiläislaiskiaisten avulla?

    Samoin voisi miettia onko esim. mammutteja tai sarvikuonoja käytetty pyramidien ja Baalbekin rakentamisessa avuksi. Esim. Baalbekin temppelin vanhimmat osat on jopa Puma Punkua mahtavammat. Siinä on käytetty 3 jopa 750 tonnin painoisia kappaleita. Läheiseltä kaivokselta on myös löydetty 1200 tonnin painoisia lohkareita, jotka on louhittu Baalbekiin.

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Baalbek

  • ”Atlantiksesta peräisin oleva tekniikka varmasti selittäisi raunioiden omituisuudet.”

    No, nyt kyllä ihan nolottaa kun en ite tuota heti hokannut…

  • Hulupattaja sanoo:

    Puma punkun rakennustekniikka todellakin hämmästyttää, mutta pitää hitusen palauttaa jalkoja maanpinnalle, ennen kuin lähdetään noihin alieneihin ,ja telekineesiin.
    Ihmistyöllä ,kun ei tuohon aikaan ollut mitään arvoa, mikä selittää miksi kaikkiin muihinkin, suuruudenhulluihin rakkennushankkeisiin helposti ryhdyttiin. Se että joku kivenmurikka painaa 800 tonnia, ei vielä kerro yhtään mitään.
    Jos louhin perunakellarin kallioon, voi siitäkin sanoa ,että hämmästyttävä perunakellari painaa miljardi tonnia! Millä kummalla se on siirretty? Vaikka sitä tosiassa ole liikuteltu yhtään mihinkään.
    Ainut mikä itseäni pumapunkussa hämmästyttää on tuo tarkka työstöjälki. Mutta se ei vielä tarkoita ,että siihen olisi tarvittu jotain avruusajan tekniikkaa. Jos yhden murikan työstöön pistetään 1000 työläistä ,ja 100 silloista insinööriä, niin väkisin jotain jälkeä syntyy, vaikka vain milli viikossa kynsillä raapimalla. 2000 orjaa voi sitten santapaperilla hioa urat.

  • Stuge sanoo:

    tohon aikaan ei tietenkään osattu kasata kivenmurikoita toisten päälle, vaan ufot teki ne…millai ne ylipäätänsä osasi pysyä hengissä tai syödä jos ne tarvitsi apua avaruudesta miten rakennella kiviröykkiöitä…aika kovalla kädellä sen aikasta älykkyyttä aliarvioidaan.

  • Hexa- sanoo:

    Stuge huoh. selvästi huomaa ettei olla taas selailtu muiden postauksia.

  • Hulupattaja sanoo:

    Puma punkun rakennustekniikka todellakin hämmästyttää, mutta pitää hitusen palauttaa jalkoja maanpinnalle, ennen kuin lähdetään noihin alieneihin ,ja telekineesiin.
    Ihmistyöllä ,kun ei tuohon aikaan ollut mitään arvoa, mikä selittää miksi kaikkiin muihinkin, suuruudenhulluihin rakkennushankkeisiin helposti ryhdyttiin. Se että joku kivenmurikka painaa 800 tonnia, ei vielä kerro yhtään mitään.
    Jos louhin perunakellarin kallioon, voi siitäkin sanoa ,että hämmästyttävä perunakellari painaa miljardi tonnia! Millä kummalla se on siirretty? Vaikka sitä tosiassa ole liikuteltu yhtään mihinkään.
    Ainut mikä itseäni pumapunkussa hämmästyttää on tuo tarkka työstöjälki. Mutta se ei vielä tarkoita ,että siihen olisi tarvittu jotain avruusajan tekniikkaa. Jos yhden murikan työstöön pistetään 1000 työläistä ,ja 100 silloista insinööriä, niin väkisin jotain jälkeä syntyy, vaikka vain milli viikossa kynsillä raapimalla. 2000 orjaa voi sitten santapaperilla tasotella urat.

  • Tmuzki sanoo:

    Olisihan tuo aika jännä jos alienit olisivat olleet apuna, mutta todellisempana vaihtoehtona pidän sitä että näiden kivien kanssa on työskennelty todella kauan ja hitaasti. Kyllähän sitä jälkeä alkaa kiveen syntymään jos muutaman sata tai tuhat vuotta hinkkaat sitä kiveä ja nostamiseen värväät jumalattomasti porukkaa.

  • Infrequentia sanoo:

    En pidä millään muotoa mahdottomana ideana sitä että tällaisten rakennusten kasaamiseen on saatu myös maapallon ulkopuolista apua. En aliarvioi sen aikaisten ihmisten aivokapasiteettia vaan ihmettelen työn jälkeä ja sitä että samantapaista pitkälle kehittynyttä rakennustaitoa esiintyi joka puolella maapalloa. On mahdollista että Puma Punku sekä muut arkkitehtuurin mestarinäytökset ovat täysin ihmisen luomia ilman ylimääräisiä apuvoimia – tuona aikanahan ihmisillä ei ollut muuta kuin aikaa jota oli hyvä käyttää nikkarointiin ja rakentamiseen. Egyptin pyramidien hieroglyfeistä on tulkittu että pyramidit rakennettiin ihmisvoimin sekä ”jumalien avustuksella”. Von Dänikenin kirjan ja muitten teoksien lukemisen jälkeen pidänkin mielen avoimena myös sille mahdollisuudelle, että muinaiset ”jumalat” olivatkin itseasiassa maapallolle laskeutuneita vierailijoita toiselta planeetalta. Katsokaa tuo koko 90-minuuttinen dokumentti mistä tuo lyhyt klippi on napsaistu, suosittelen. 🙂
    http://www.youtube.com/results?search_query=History+Channel+Ancient+Aliens+2009+HD

  • Erich von Dänikenhän nyt on Sveitsin vastike kotoiselle Rauni-Leenallemme. Ei kannata ihan keuhkoon asti vetää tämän miehen viisauksia… ;P

  • Infrequentia sanoo:

    Olen kyllä tietoinen siitä että läheskään kaikki kirjassa olleet tiedot ei ole vedenpitäviin faktoihin perustuvia (herra on itse tunnustanut sen) mutta kyllä se kirja avasi silmät eri mahdollisuuksille. 🙂

  • crypto.chrome sanoo:

    Sinänsä tässä esiintyvät dogumentit eivät ole kovin laadukkaita. Puma pumkusta ei saa hyvää kokonaiskuvaa.
    jonkinlainen 3d mallinnus animaatio olisi kyllä paikallaan.
    Se auttaisi ainakin määrittelemään minkälainen puma pumku on mahdolisesti ollut ja olisi helpompi tutkia mitä käyttöä varten se on tehty. Onko selkeästi rituaalisia alueita, mitä ovat maanalaiset verkostot, onko rakentamissuunnat ilmansuuntien mukaiset, kolojen siajainti paikat, muita koloja joissa olisi voinut sijaite esim voimakiviä tai tekniikkaa tai kalloja.
    Noin suuret sileät pinnat dioriitistä viitaisivat kyllä joko aivan äärimmäiseen pitkäpinnaisuuteen tai korkea teknikkaan ( timanttihionta, laser, suurpainevesijärjestelmä, etc. )

  • jup jup sanoo:

    Aluks tuli mieleen et jos joku asiantuntija joka on nähny ne ja tutkinu noita pitkään sanoo et näyttää et ois työstetty koneellisesti niitä kiviä niin silloinhan siihen voi uskoa? Paitsi että nykyään on vaan niin paljon sellasia jotka ei välttämättä sano asiaa niin kuin se on jos se edistää esim. niiden kirjan myyntiä tai sit ne uskoo vaan niin paljon siihen asiaan ettei ota kaikkia asioita huomioon. Mut sen voin sanoo et kukaan meistä ei oo varmaan noita tutkinu tai nähny livenä et vaikee meidän on sanoo mihinkään suuntaan. Toisin kuin ammattilaiset jotka noita tutkii.. Mut silti kun ne kaikki silti sanoo erilailla.. Et ota siitäkin sit selvää.

    Ite mietin kun ne isot palikat kasattiin päällekkäin niin miks sen piti olla niin korkee? Ja siihen ois pitäny rakentaa pikkasen pitkä luiska et ne ois voinu laittaa siihen.. Jos ois ollu sama periaate kuin pyramideissa. Ja jos siinä oli kaupunki tai joku et sellasta luiskaa ei ois voinu tehdä siihen niin miten sit? Pitäis kans miettii et oliko siellä kuinka paljon ihmisiä mistä sais orjia tekeen tollasta ja jos ois ollu vähän ihmisiä niin ei ois kannattanu tuhlata tohon aikaa. Jos siellä olis ollu vähän ihmisiä ja se ois rakennettu suhteellisen nopeasti niin se tukis teoriaa et olis tullu vähän jotain ylivoimasta apua.

    Tarttis oikeesti jonkun puolueettoman tutkijan sinne joka on avoin kaikelle eikä sillä ois oma lehmä ojassa.

    Joten jos uskotaan sitä tutkijaa joka sanoo et sitä ois koneella tehty niin sit vois olla joku yli voimainen apu ollu kyllä käytössä. Oli sit avaruus olennot auttamassa tai sit ne oli jotenkin keksiny jotain mitä muut ei.. Tai jos tutkija sanoo et se on voitu tehdä ihan normaalisti niin sit se varmaan tietää sen teorianki miten se tehtiin. Mut sitä odotellessa….

  • qwerrytjtyr sanoo:

    Näyttäisi siltä ettei tuo dioriitin käyttö välttämäti tuottanut ongelmia, sillä sitä ovat käyttäneet useat muinaiset kansat rakennuksissaan ja taiteessaan.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Diorite

  • matkailija sanoo:

    mistä ne keksi ton 15000 vuotta? siel oli mammutti jään päällä silloin.vähän ennen jeesusta korkeintaan.egyptin pyrät kovempi juttu! teitä hämää noi suorat linjat ja kalut samat kovat kuin egyptin pojilla.kattoo doku dokumentteja tietaa jotain!

  • Hulupattaja sanoo:

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Diorite_Vase_Neqada_II_Predynastic_Ancient_Egypt_Field_Museum.jpg
    Jos siitä dioriitistä tämmönen ruukku on sorvattu, niin kai nyt taloelementitkin pystyy tekemään. Eli ei se niin mahdoton työstettävä ollutkaan.

  • killokki sanoo:

    Olisi mukava tietää, mitä ainesta se ruukku oikeen on, ettei vaan olis iha vaan savea. Olisi aika vaikeaa joillain ihmeen savityökaluilla graniittia alkaa sorvimaan…

    Ja jostain oon lukenu jotain, et tietyn äänitaajuuden avulla oltaisiin saatu laboratorio-olosuhteissa tonnejakin painavia kiviä. Minua ihmetyttää eniten se tarkkuus, kuinka ne kuviot on tehty. Itse olen nyt ufo-teorian kannalla, mutten poissulje mitään vaihtoehtoja.

  • juha sanoo:

    ensimmäisenä tulee kyllä mieleen kun vaihtoehtoja miettii että ehkä jonkin sortin vesileikkausta olisi osattu käyttää

  • Shrax sanoo:

    Ei ketään sattus tietää mikä toi kiven molekyyli rakenteen muutos juttu tossa ton kommentoijan videossa on?

  • heheheheh! miksi ihmeessä joku ufo olisi tuollaosen tehnyt?! 😀 halutakseen kuuluisuutta?:D

  • Sämi sanoo:

    Woi wespa! oot sie niin pirun viisas xD

  • Sämi sanoo:

    Ihmettelijä. ehkä siksi jotta haluaisi näyttää ihmisille jtain. tai yrittää näyttää että ulkopuolista elämää ON.

  • shakaali sanoo:

    siihen ei varmaan olisi helpompia tapoja?!

  • jatu sanoo:

    Nostetaas taas tätä topikkia ylös.
    Miten hemmetissä tämä voi olla mahdollista, ilman ulkopuolisen apua?

  • Mielestäni sanoo:

    Joku sanoi että 2000 vuodessa kiviaines kuluu liikaa jotta saumat olisi tunnistettavissa. Käsittääkseni kalkkikiven ja timantin kulumisessa on suuria eroja.(ääriesimerkki) temppeliin käytetyt kiviaineet ovat erittäin kovia ja niitä on äärimmäisen vaikea työstää. Olen työskennellyt kivilouhoksella ja voin väittää että temppelin rakentaminen yli kaksituhatta vuotta sitten olisi jo pelkästään kiven työstämisen puolesta mahdotonta puhumattakaan muista ongelmista. Hienojen saumojen suoriin leikkauksiin tarvitaan lujaa pöyrimisnopeutta ja sitäkautta se täytyy jäähdyttää jottei synny kuumenemisjälkiä. Jos 200ekr todella oli sirkkeli, erikoislaikka ja jäähdytysvesijärjestelmä, mistä sähkö tuli? On pakko todeta että sokeita olette ketkä väittävät tätä raennelmaa puhtaasti ihmisen tekemäksi.
    Suunnittelu oli erikoinen. Miksi monimutkainen rakenne? – Siksikö ettei temppeli vain olisi samallainen kuin muilla, tai että se kestäisi pitkään ja seisoisi täällä viellä tuhansien vuosien jälkeen? Jos kansa oli kirjoitustaidoton, miten tietotaito olisi siirtynyt eteenpäin ja opettanut heitä rakentamaa juuri isoista kivistä ilman laastia rakennelman, kun taas toinen vaihtoehto olisi tehdä rakennelma pienistä kivistä saven avulla.

    Kuvittele itse aloittavasi mahdottoman tuntuinen projekti joka olisi toteutettavissa järkevästi tuhansien vuosien päästä. Rakenna itse vaikka orgaaninen ja kierrätettävä eko-kerrostalo, ehkä tuhannen vuoden päästä?

  • Ogeli sanoo:

    Suurin osa näistä monumenteista on rakennettu puhtaasti mielen avulla. Yhteisvoimin.

  • jatu sanoo:

    Ei auta enää mielenvoima noissa rakennuksissa. Kyllä noissa on tarvittu paljon enemmän kuin mieltä ja voimaa.

  • jatu sanoo:

    Ei taida enää yhteinen mieli riittää, tuossa tarvitaan iso läjä kovia työkaluja, tai jotain mitä me ei vielä ymmärretä?

  • Ogeli sanoo:

    🙂

  • Urmo Kiiskinen sanoo:

    Useat näistä kommenteista todistaa, että vielä tänäkin päivänä on paljon ihmisiä joiden ajatusmaailma on samalla tasolla kun metsälammen ahvenella. Tuskin se ahven tajuaa, että on muitakin lampia, järviä, meristä puhumattakaan, missä on elämää.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto