ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

Gnostinen seura

”Gnosis on kosminen oppi, joka pyrkii saattamaan entiselleen jokaisen meidän sisällä olevan kapasiteetin elää tietoisella ja älykkäällä tavalla”
– Samael Aun Weor

Gnostinen seura

Gnostinen seura on Jyväskylässä toimiva esoteerinen ryhmä, joka pyrkii välittämään transendentaalista tietoa kaikille ihmisille sukupuoleen, ikään tai rodulliseen taustaan katsomatta. Gnostinen seura on osa kansainvälistä AGEAC järjestöä (Gnostinen Seura Antropologisille, Kulttuurisille ja Tieteellisille Tutkimuksille), jolla on toimipisteitä ympäri maailmaa.

Seuran kursseilla käsitellään mm. seuraavia aiheita:

  • Itsetutkiskelu
  • Meditaatio
  • Unityö
  • Antropologia
  • Symbolismi
  • Numerologia
  • Shamanismi

Lisätietoa aiheesta löydät seuran kotisivuilta: gnostinenseura.fi

Tykkäys ja jakotoiminnot:

19 kommenttia aiheeseen: Gnostinen seura

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • Totuus sanoo:

    Kuulostaapa oudolta

  • Haukka sanoo:

    Taas jotain new age-hömppää josta ei vakavaa tieteellistä tutkimusta löydä etsimälläkään. Ei näin, ei näin…

  • Jonizz sanoo:

    Samaa Mieltä Haukan Kanssa…

  • joakim sanoo:

    gnostilaisuus oli hyvinkin mielenkiintoinen suuntaus joskus alkukristillisyyden hämärissä. gnostilaiset sentään ymmärsivät metaforien päälle eivätkä ottaneet kaikkea niin ylettömän kirjaimellisesti kuten kristityillä (ja vaikka muslimeista nyt puhumattakaan) tuppaa olee tapana. gnostinen seura sensijaan kyllä hiukan new age -hapatukselta vaikuttaa…

  • Haukka sanoo:

    Otsikossa lukee muuten ”Gnostisen seura”. Eikö sen pitäisi olla ”Gnostinen seura”?

  • takioni sanoo:

    H.P. Blavatskyn Salainen oppi -kirjat taitavat sisältää aikas samaa.
    Onko kukaan tutustunut niihin ja teosofiaan? Paljon hienoja vaikeita sanoja ja määritteitä asioille, jotka voisi ilmaista yksinkertaisemminkin. Perusteita taitaa löytyä lähes kaikkien valtauskontojen alkuajoista. Kristinuskollakin on nykyäänkin tahonsa, joissa asiat otetaan henkisemmin kuin ihan peruskirkko opettaa. Muslimien suufeilla on varsin kiinnostavat näkemykset ja kokemukset. Ja juutalaisilla on kabbalah. Hinduilla ja buddhalaisilla hengellinen aspekti tulee selkeämmin esille.
    Itseasiassa suurin osa nyky new age jutuista juontaa juurensa tuonne historian hämärään. Ne ovat vain saaneet epäilyttävän maineen, kun hommasta on tullut bisnestä (rahan vaikutus) ja jotkut ovat valjastaneet asian omaksi hyödykseen (halutaan olla ihailtuja guruja ja kanavoijia).
    Tutustukaa kaikkeen, mutta olkaa kriittisiä avoimin mielin.

  • Ruby sanoo:

    ”Vakavaa” tieteellistä tutkimusta ei useimmista paranormaaleista ilmiöistä voida vielä käydä, koska tiede itsessään ei ole kehittynyt riittävästi eikä keinoja kunnolliseen tutkimukseen ole käytössä toistaiseksi.

  • Cernunnos sanoo:

    Ruby:
    Mitä tarkoitat? Paranormaaleiksi väitettyjä ilmiöitä on tutkittu enemmän kuin tarpeeksi. Esim. taikavarpuja ja parapsykologisia ilmiöitä kuten selvänäkö tai telepatia voidaan tutkia puhtaasti tilastollisin menetelmin: tulokset eivät ole poikenneet kontrolloiduisssa kokeissa tavallisista tilastollisista todennäköisyyksistä.

  • Ruby sanoo:

    Ainakin psykologi Joseph Banks Rhinen zener- korteilla suorittamat kokeet osoittivat melko yksiselitteisesti, että osa PSI- kykyjen testiryhmän kokelaista saivat jatkuvasti tilastollisesti keskimääräisiä parempia tuloksia. Eräs kokelaista (Hubert Pearce) suoritti selvänäköisyystestin jonka tulos ällistytti ainakin testaajat:Kahdeksan kuukauden aikana suoritetuissa 1850 yrityksessä Pearce saavutti niin monia oikeita arvauksia, että todennäköisyys tällaisen tuloksen saavuttamiseksi sattumanvaraisesti voitiin ilmaista yhden suhteella lukuun, jossa luvun 10 jäljessä oli 21 nollaa. Jopa skeptisimmät myöntelivät tuohon aikaan, ettei sitä voitu pitää pelkkänä yhteensattumana.

    Mutta totuus on, että paranormaalit ilmiöt kuten selvänäköisyys ovat usein sekä koehenkilön että kokeensuorittajan mielentilasta riippuvaisia, jonka vuoksi niitä on hankala suorittaa tai uudelleensuorittaa jatkuvasti tiukoissa koeolosuhteissa. Ilmiöt ovat silti hyvin todellisia.

  • Zodium sanoo:

    Plääh.. mua ärsyttää ku en enää melkein koskaan muista näkemiäni unia :/

  • Wespa sanoo:

    Aika kiinnostava seura kyseessä. Kiitos Calemran artikkelista. 🙂

  • Cernunnos sanoo:

    Ruby:
    Valitettavasti nuo luvut eivät merkitse mitään, jos kokeita ei ole toteutettu kunnolla. Rhine itse todennäköisesti toimi täysin hyvässä uskossa, mutta silti hän sortui toistuvasti erilaisiin huijauksiin ja virheisiin. Rhinen kokeita ei ole onnistuttu toistamaan kertaakaan, ja osa Rhinen parapsykologisista kokeista, kuten telepatia Lady Wonder hevosen kanssa pystyttiin osoittamaan suoraan vääriksi. Esim. Lady Wonderin tapauksessa eläin reagoi omistajan pieniin liikkeisiin.

    Minulle jäi edelleenkin epäselväksi, että miten tieteen kehittymättömyys vaikuttaisi asiaan. On myös mielenkiintoista, että sanot että ”kokeensuorittajan mielentila” vaikuttaa asiaan. Mitä tarkoitat tällä? Jos viittaat ns. EE-ilmiöön, siihen on kaikesta kokeellisesta psykologiasta tuttu selitys: http://www.skepsis.fi/ihmeellinen/ee-ilmio.html ”Mielentilan” syyttäminen kuulostaa minusta lähinnä epätoivoiselta käsienheiluttelulta.

  • Ruby sanoo:

    Cernunnos:
    Kyllä tiede vielä kehittyy, eikä jää paikoilleen polkemaan. Kvanttifysiikassa on monia hyviä esimerkkejä siitä mihin suuntaan todennäköisesti ollaan menossa. Suosittelen katsomaan dokumentin What the bleep we know täältä paranormaaliblogista, ellet sitten pidä sitäkin tieteenmuotoa pelkkänä pseudotieteenä. Täytyy muistaa että kehitystä ei tapahdu ilman uusia ideoita, näkökantoja ja uskallusta. Ja kyllä, uskon EE- ilmiöön, sillä näin asiat vaikuttaisivat olevan. Käsittääkseni Rhinen tapauksessa kukaan muu ei sortunut huijauksiin kuin ehkä osa koehenkilöistä (vaan eivät suinkaan kaikki) ja yltiöskeptiset Rhinen vastustajat, jotka suorastaan kusetuksella olivat valmiita todistamaan miehen saamat tulokset hölynpölyksi.

  • Cernunnos sanoo:

    Ruby:
    Niin, tarkoitin että Rhine sortui huijausten kohteeksi =) Rhine vaikutti koemenettelyissään kyllä täysin vilpittömältä, mutta se ei silti poista sitä tosiasiaa että koemenettelyt olivat puuttelliisia.

    Mutta mistä uskot EE-ilmiön johtuvan?

    Kvanttifysiikkaa pidän kyllä tieteellisesti toteutettuna erittäin mielenkiintoisena ja lupaavana tieteenalana. Mutta new age-piirien väärinkäyttö, valehtelu ja sen käyttö puolivillaisen virheellisesti oman oppinsa tukena taasen on lähinnä oksettavaa: http://en.wikipedia.org/wiki/What_the_Bleep_Do_We_Know#Academic_reaction

  • Dissu sanoo:

    Eikä tuollainen kurssi maksa paljoo….. Turhaa rahastusta

  • pauli sanoo:

    Taitaa sivustolla lukea että kurssi ei ole maksullinen, mikä on positiivinen asia kun katsoo nykytarjontaa.

  • Nekku sanoo:

    Gnostisella seuralla ei ole mitään tekemistä oikean gnostiikan kanssa. Se on
    Samael Aun Weorin kirjoihin perustuva henkilökultti. Englannin kielistä kriittistä
    materiaalia löytyy netistä runsaasti.

  • Jussi sanoo:

    On monia Samael Aun Weorin nimen alla toimivia järjestöjä, joista valitettavasti monet ovat turmeltuneita ja harhaanjohtavia kouluja, jotka ovat vääristäneet alkuperäistä opetusta. Johtuu ihmiskunnan karmasta, että tällaista on saanut tapahtua.

    Nuo koulut, jotka väittävät edustavansa suoraa ”elävien Mestarien” linjaa Samael Aun Weorin ”kuoleman” jälkeen, ovat erehtyneitä. Samael Aun Weor työskentelee intensiivisesti ja kuka tahansa nöyrä etsijä voi pyytää hänen apuaan.

    Kulttimaiset koulut, jotka hyväksikäyttävät oppilaitaan fyysisesti tai psykologisesti, jotka käyttävät huumeita jne. jne. ovat suoria vastakohtia Samael Aun Weorin opille.

    On parasta opiskella alkuperäistä opetusta syvällisellä ymmärryksellä suoraan lähteestään Samael Aun Weorin kirjojen ja luentojen kautta. Tämä on ainoa tapa löytää ristiriidat koulun ja opin välillä. Kukaan todellinen gnostinen valotyöntekijä ei välitä persoonallisuuksista, liikkeistä, mielipiteistä, panettelusta, politiikasta jne. vaan pelkästään Totuudesta, joka tekee vapaaksi.

  • Jussi sanoo:

    Gnostinen seura (Jyväskylässä) jakaa kyllä kokemukseni perusteella kaikkein laaja-alaisinta ja perustavanlaatuisinta opetusta aiheesta, mihin olen törmännyt oikeastaan millään saralla, ei tietenkään ainoastaan teorian tasolla, vaan nimenomaan käytäntöä ja kunkin omakohtaista kokemusta painottaen. Älyllis-tiedollisen kulttuurin laajuus ja tehokkaiden käytännön harjoitusten määrä tuon järjestön piirissä on vaikuttava.

    Opetus perustuu tosiaan varsin tiukasti portugalilaisen mestarin Samael Aun Weorin valmistamaan järjestelmään ja opetuksiin. Voi siis kysyä, onko se aitoa gnosista, jos tukeudutaan jonkun toisen opetuksiin? Itse katson, että perusteellinen opetusjärjestelmä, jonka on (väitteen mukaan, ja ihan perustellustikin) luonut 100% tietoinen yksilö, jota tiedostamaton egoistinen psykologia ei enää heittele millään tavalla, on hyvä ohjeistava tuki ja vertailukohta, koska ihmisluonne on tunnetusti taipuvainen välttelemään ja kiertelemään totuutta kaikilla mahdollisilla tavoilla, aina ja viimeiseen saakka.

    Aidossa gnosiksessa henkisenä tienä on kuitenkin pohjimmiltaan kyse vakavasta ja intiimistä elämäntavasta. Niin kauan kuin ego eli ”minä itse” eri muodoissaan on meissä olemassa ja pyrkii ajamaan moninaisia tarkoitusperiään ja välttelemään kaikkea, mikä ei täsmää sen mielihalujen kanssa, niin on olennaista olla varteenotettava totuudellinen tinkimätön peili, jota vasten peilata omia oikkujaan.

    Mitä tieteeseen tulee, sen todellinen kehitys ja kasvu lapsen kengistä aikuisuuteen odottaa vielä sitä hetkeä, kun kukin tieteentekijä malttaa pysähtyä ja kääntää huomionsa vaihteeksi sinne, missä kaikki havainnot todellisuudesta tapahtuvat ja mistä ne saavat alkunsa. Pelkkään älylliseen tieteilyyn ja päättelyyn keskittyminen kehittää sitä kaikista pinnallisinta ja epäluotettavinta havaintokykyä (älyä) ja heikentää entisestään vielä jäljellä olevia kognitiivisia kykyjämme.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto