ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

Erikoinen kivi

Sain sähköpostiini kuvia erikoisesta ja ehkäpä oudonkin näköisestä kivestä. Aionkin nyt jakaa kanssane nämä kuvat saamani viestin kera.

Eli lähetän tässä kuvaa kivestä jonka taannoin löysimme autotallin rakentamisen yhteydessä, kolmesta eri suunnasta kuvattuna. Kivi itsessään on noin 16,5 cm pitkä, toisesta suunnasta 5 cm levä ja toisesta 4 cm. Tyypiltään ukonkiveä ja täynnä läpijohtavia pieniä koloja ja kiteiden peittämiä onkaloita. Kapeammassa päässä havaittavissa tinanharmaata ”metallisen” näköistä jälkeä joka on kuin palanut kiinni. Kiinnostus kiveä kohtaan kasvoi, kun yhtenä yönä röökiltä havahduin autotalliin josta löysin tämän monen vuoden jälkeen hyllystä. Kiven kaivamisesta esille on jo 5 vuotta.T: Janne (Mercs)

Erikoinen kivi. Klikkaa suuremmaksi.

Erikoinen kivi. Klikkaa suuremmaksi.

Erikoinen kivi - kuva #2. Klikkaa suuremmaksi.

Erikoinen kivi - kuva #2. Klikkaa suuremmaksi.

Erikoinen kivi - kuva #3. Klikkaa suuremmaksi.

Erikoinen kivi - kuva #3. Klikkaa suuremmaksi.

Itselleni tulee kuvista mieleen meteoriitti. Olkoon mikä on, mutta hienolta ja mielenkiintoiselta se ainakin näyttää mielestäni. Mitä mieltä olette?

Voit myös ladata kuvat suurimmassa koossa alkuperäisina kuvatiedostoina tästä (ZIP-paketissa).

Kiitos kuvista Jannelle. 🙂

Jos sinulla on erikoisia tai outoja kuvia, niin niitä saa lähettää osoitteeseen yhteys[at]paranormaaliblogi.net.

Tykkäys ja jakotoiminnot:

35 kommenttia aiheeseen: Erikoinen kivi

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • Gamma sanoo:

    Vaikuttaa erittäinkin tyypilliseltä kuonankappaleelta. http://www.gtk.fi/aineistot/kiviopas/meteori-kuona.htm

  • tuputhy sanoo:

    näyttää sulaneelta jotenkin. Voisi olla tosiaan joku meteoriitin kappale tms. Täältä meiltäpäin löytyy tuolta joen rannasta semmoisia huokoisesta kivestä olevia kappaleita, joissa on samantapaisia muutoksia. En sitten tiedä, ovatko peräisin teollisuudesta, vai mistä.. tuo kappale ei näytä niin huokoiselta, kuin täältäpäin löytyneet, jotka näyttävät melkein sellaiselta laavakiviltä, mitä käytetään kaasugrillissä.

  • Jonizz sanoo:

    Jos kiven omista sattuu lukemaan tätä niin on helppoa selvittää onko tämä meteoriitti vai ei.

    Eli otat tavallisen kompassin ja menet kiven viereen ja katot jos neula heilahtaa/hailahtelee niin kivi on silloin meteoriitti,jos ei tapahdu mitään niin se on jokin muu sitten =).

    Syy: Meteoriitit ovat magneettisia.

    Tästä näin katsottuna kivi ei ole meteoriitti,koska väri on valkoinen, yleensä meteoriitit ovat mustia tai ruskeita.

  • köhmä sanoo:

    mullakin on hyllyssä ollut melkosen outo kivi jo monta vuotta,on musta ja osin lasittunut. Siihen jää ainakin magneetti kiinni täytynee kokeilla tuota kompassi juttua. Kivi on myös kokoonsa nähden raskas.

    ja muistuttaa ulkonäöllisesti jonkin verran tuota kuvan kiveä.

  • Pauli sanoo:

    Ei varmasti ole kyllä meteoriitti, ne eivät ole tuon värisiä, eikä niiden rakenne ole noin huokoinen ja hauras.

    Ja meteoriitit EIVÄT ole magneettisia. Mutta lähes jokaiseen meteoriittin tarttuu magneetti voimakkaasti kiinni. Aito meteoriitti on hyvin painava, ja näyttää lähinnä joltain laavakiveltä.

  • Korn sanoo:

    Eikö tuo kannattaisi kiikuttaa jollekkin kivitutkijalle?

  • jaaco96 sanoo:

    kyllä muistuttaa meteoriitiltä

  • jumalvelho sanoo:

    joku hämärä kappale 😀

  • nalle karhu sanoo:

    hei! kun kattoo tota ekaa kuvaa tosi tarkasti ihaku siin olis kaks koiraa kokeilkaa olkaa hyvät ja jos huomaatte sen mul ei oo näkö vikaa

  • Totuus sanoo:

    Olkoot mitä on, mut mua ei kivet hirveästi säväytä. Oli ne minkälaisia tahansa

  • radisti sanoo:

    Meteoriittejäkin on ainakin kahdentyyppisiä,rauta ja kivi sellaisia
    ja rautameteoriittiin magneetti voi tarttuakkin.

  • Infrequentia sanoo:

    Löysin kerran hyvin samannäköisen kiven, paitsi että se oli vihertävä ja halkaistua sen sisältä löytyi erivärisiä kerroksia (melkein kuin sateenkaari :D) ja joku heebo kertoi sitten että kyseessä oli ihan tavallinen rapakivi. Hmpf.

  • Ada sanoo:

    yksinkertainen syy: 1. ehkä palanen siitä mikä tuhosi dinot tai TAI joko meteoriitti:)

  • öö sanoo:

    MITÄ PARANORMAALIA TÄSSÄ ON???

    jeesus sentään…

  • JP sanoo:

    Voi olla että kyseessä on kivimeteoriitti, mutta väritys on hieman outo.

  • UFO sanoo:

    Joku meteoriitti varmaa.. mutta todella vanhan näköinen

  • gh0stb0y sanoo:

    Mieleen tuli heti meteoriitti! 😀 Mutta korallin on myös HIEMAN saman näköisiä kun tuo ”kivi”

    ”öö (15:51:46) :

    MITÄ PARANORMAALIA TÄSSÄ ON???

    jeesus sentään…”

    Wespan touhuja helpottaakseen sanon tän ite. Tänne blogiin lisätään myös kaikkea kummallista mikä ei välttämättä edes liity kummituksiin, UFOihin yms… Ja eikö tuo möhkäle oli sun mielestä kummallinen? Harvoin taidat löytää tuollaisia ”kiviä” mistään.

  • gh0stb0y sanoo:

    Korallit*

  • aquafortis sanoo:

    Alkaa jo epätoivoiseksi mennä, kun kivenmurikoista aletaan uutisoida. Onhan se oikean komea kivi joo… Mutta jos nyt pidättäydytään niissä ”paranormaaleissa” aiheissa ja jätetään geologia geologeille.

  • verottaja sanoo:

    Näyttäisi jääkauden aikaansaamalta kiveltä. Jääkaudella jäämassojen edetessä ja vetäytyessä jää kuljetti mukanaan kaikkea irtonaista maanpinnalta, ja kivet hioivat toisiaan.

  • Lh_Dreamer sanoo:

    ”mullakin on hyllyssä ollut melkosen outo kivi jo monta vuotta,on musta ja osin lasittunut. Siihen jää ainakin magneetti kiinni täytynee kokeilla tuota kompassi juttua. Kivi on myös kokoonsa nähden raskas.

    ja muistuttaa ulkonäöllisesti jonkin verran tuota kuvan kiveä.” ~köhmä

    Malmikivi varmaan.

  • Zoltan sanoo:

    Kiviäkin kiinnostaa.

    Tai no, vähintäänkin kiviä.

  • Mercs sanoo:

    Kiitokset kaikille kommenteista. Vein kiven tänään suurehkon etsinnän jälkeen paikalliselle geologille joka sahasi siitä palan. Hän sanoi kiven olevan normaalia kvartsia jossa on vuorikristallin kiteitä sisällä.

    Kolojen ja jälkien syntyminen on tapahtunut kauan sitten kun sinappimaisella kaasuuntuvalla kiviaineksella on tullut tarve purkautua ulos kallion sisästä. Geologi kertoi muutamista tapauksista jossa jotkut olivat tuoneet erivärisiä, mutta juurikin koostumukseltaan samanlaisia kiviä hänelle meteoriittina.

    Infrequentia:
    ”Löysin kerran hyvin samannäköisen kiven, paitsi että se oli vihertävä ja halkaistua sen sisältä löytyi erivärisiä kerroksia (melkein kuin sateenkaari :D) ja joku heebo kertoi sitten että kyseessä oli ihan tavallinen rapakivi. Hmpf.”

    Eli samanlainen tapaus oli tämäkin.

    Sitten pientä blastausta:

    Jos nyt joku veti herneen nenään tästä aiheesta, niin voi suksia samantien v***uun. Tämä blogi kun vissiin käsittelee kaikkia hiukankin erikoisia asioita. En tarkoita että nyt pitäis jokaisesta sepelikivestä postailla kuvaa, sattui vaan kohdalle ja kiinnosti tietää muiden mielipiteitä.

  • Ogeli sanoo:

    Heh, tuohan on on jonkun esihistoriallisen mammutin jäätynyt pökäle.

    Jos oikeasti tuo on meteoriitti, nii myy ihmeessä se Ebayssa, tienaat hyvät rahat 😀

  • malmi sanoo:

    Tarkistappa alueen historia, et onko esim. järvimalmia nostettu ja jalostettu alueella.
    Kotikylältäni löytyy noita kiviä röykkiöittäin vanhalta järvimalmin jalostuspaikalta 1800 luvulta. toiminta on ollut hyvin yleistä.

  • jussee sanoo:

    ettei olis vaan salaman iskusta lasittunutta..?

  • Lihis sanoo:

    Ettei jussee vaan asia ole jo selvinnyt

  • Mercs sanoo:

    Tässä on ollut aikojen alussa merenpohja, ja joistakin paikoista kun kaivaa maata, niin löytyy helvetisti hiekkaa ja vanhoja simpukankuoria. Kokemäen Sääksjärvi (joka on meteoriitin kraateri) on täynnä järvimalmia. Olen joskus siellä sukeltaessani löytänyt mitä ihmeellisimpiä lohkareita pohjasta.

  • Acipenser sanoo:

    Hei.

    Koen, että tässä täytyy korjata kommenteissa esiintyneitä väärinkäsityksiä meteoriiteista. Seuraavat väitteet ovat esiintyneet:

    ”Meteoriitti on magneettinen”
    ”Meteoriitti on raskas”
    ”Meteoriitti on tumma”

    Kaikki nämä voivat olla meteoriitin ominaisuuksia. Meteoriitit koostuvat samoista aineksista kuin muukin aurinkokunta – poislukien volatiilit kaasut. Kuten radisti tuolla aiemmin sanoi, meteoriitit jaetaan luokkiin niiden koostumuksen mukaan, ja karkeasti ne voidaankin jakaa kiviin ja rautoihin (ja kivirautoihin, eli seoksiin aiemmasta kahdesta). Tämä ei kuitenkaan ole kattava luokitus.

    Rautameteoriitit, jotka koostumukseltaan vastaavat oletetusti maapallon ydintä, koostuvat rauta-nikkeliseoksesta. Niissä näkee kiillotetussa pinnassa etsattuna monikulmaisia Widmanstätten-rakenteita, jotka ovat varsin kauniita:

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9f/Widmanstatten_IronMet.JPG

    Kivimeteoriitit taas ovat kondriittisia, joka tarkoittaa niiden edustavan aurinkokunnan keskikoostumusta. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden mineraalikoostumus on melko rauta-magnesiumvaltainen, ja siten ne ovat usein melko tummia ja raskaita. Joissain tapauksissa niissä voi essintyä magnetiittiä tai magneettikiisua, jotka ovat magneettisia mineraaleja. Samoin niissä saattaa esiintyä metallista rautaa (jolloin ne ovat niitä kivirautameteoriittejä).

    Eli: Rautameteoriitit ovat raskaita ja magneettisia (siis magneetti tarttuu niihin, eivät ne itsessään välttämättä ole magneetteja). Usein rapautumispinnaltaan tummia, mutta kiillotettuina metallihohtoisia.

    Kivimeteoriitit voivat olla raskaita ja/tai magneetti saattaa tarttua niihin, ja ne ovat usein tuoreelta pinnalta tummia

    Kivirautoihin pätee molemmat.

    Maapallolta löytyy kuitenkin varsin runsaasti kiviä jotka ovat raskaita, tummia ja magneettisia, mutta eivät meteoriitteja. Paljon enemmän kuin meteoriitteja. Näiden lisäksi löytyy hyvin paljon todella oudon näköisiä kiviä, jotka kuitenkin ovat ihan ”tavallisia” kiviä.

    Jos törmää erikoiseen kiveen, siitä kannattaa kysyä geologilta. Jos sitä oikeasti epäilee meteoriitiksi, kannattaa kääntyä luonnontieteellisen museon Kivimuseon puoleen, erityisesti etsiä käsiinsä professori Martti Lehtinen. Hän on äärimmäisen kiinnostunut meteoriiteista, sekä tutkinut niitä eniten Suomessa. Toinen vaihtoehto selvittää oudon kiven alkuperää on lähettää se Geologian Tutkimuskeskuksen kansannäytepalveluun, joka tutkii sinne lähetetyt kivinäytteet ja kertoo tuloksista lähettäjälle.

  • sTEMU(8 sanoo:

    jos olisin argeologi, olisin kiinnostunut tästä.
    Muttakun EN ole, niin ei kiinnosta mitkään kivet.

  • Karvalakki sanoo:

    Koska haluan geologiksi, olen kiinnostunut tästä kivestä. Ja haluaisin enemmän kuin kovasti päästä rassaamaan tätä lähemmin. Tuo on niin erikoinen, vaikkei se olekkaan meteoriitti. Se on hieno. Mutta voisi kuvitella, että se olis voinu tulla jostain avaruudesta kun se on niin kurttuinen ja sellainen kuin meteorit nyt yleensä on 😀

    Ja sitten, onko se nyt ihan välttämätöntä valittaa ettei ole paranormaalia? Minusta on hienoa että täällä on välillä ihan arkisiakin erikoisuuksia. Ne antaa motivaatiota arkeen kun muistaa, että tavallisissakin asioissa voi olla jotain erikoista. Minusta tämä oli mielenkiintoinen juttu. Jos jollekkin ei kelpaa niin voi pitää suunsa supussa ja mennä vaikka demi.fi ruinaamaan. Siellähän niitä ufoja on.

  • Ja taas sanoo:

    Lol myy pimeeseen kauppaan, saat kunnon voitot. Onhan noita kiviä vaikka minkälaista niin galaktista kuin maallsita. Mutta kaikki maallinen on avaruudesta? Tä. Congratulations

    En menisi heti sanomaan sitä miksikään meteoriitiksi yms.

  • Mikko sanoo:

    Jos nyt joku veti herneen nenään tästä aiheesta, niin voi suksia samantien v***uun. Tämä blogi kun vissiin käsittelee kaikkia hiukankin erikoisia asioita. En tarkoita että nyt pitäis jokaisesta sepelikivestä postailla kuvaa, sattui vaan kohdalle ja kiinnosti tietää muiden mielipiteitä.

    Täysin samaa mieltä!!!!!! Naurettavaa että täällä on porukkaa jotka alkaa heti päteen ja vinoileen jos ei satu oleen just sellanen asia mist on ite kiinnostunu tai on omasta mielestä kiinnostava juttu…Älkää kommentoiko jos ei oo muuta asiaa ku haukkua kaikkia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • J Fox sanoo:

    Mulla itelläni oli lapsena (ala-asteella) aika outo kivi. Se oli puolikkaan kananmunan kokoinen. ns pyöreä, muttei kuitenkan symmetrisesti pyöreä, punertavan ruskea ja siinä oli ympäriinsä pieniä reikiä. Löysin sen kerran äitini kanssa rantatien penkereeltä. Ikävä kyllä kivi katosi johonkin, koska lapsena ei tajua säilyttää tollasia myöhempää tarvetta varten.

  • sepi sanoo:

    ei tuo nyt niin ihmeellinen ole..

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto