ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

Itsesytyntä

Itsesytyntä eli SHC (spontaneous human combustion), jossa ihminen syttyy äkisti palamaan ilman näkyvää syytä on yksi pelätyimmistä rajatiedon osa-alueista. Palo tuntuu saavan alkunsa ihmisen sisältä, eikä suinkaan ulkoa päin eikä vaikuta ympäristöön niin vakavasti. Muilla eläimillä tätä ei ole koskaan tavattu, eikä lääkettieteellisesti paljoa keskusteltu eikä tutkittu, koska sen paradoksit tekevät siitä teoriittisesti mahdottoman tapauksen. Ristiriitana tässä on, että ei tunneta keinoa, miten ihmiskudos voi kehittää niin valtavan lämpötilan, että se mahdollistaa melkein täydellisen ruumiin palamisen ja silti jättää ympäristön lähes vahingottomattomaksi.

Vaikka ihminen valettaisiin jollain herkästi syttyvällä aineella, sekä vielä juotettaisiin täyteen ainetta, ja sen jälkeen tuikattaisiin liekkeihin, niin sekään ei riitä polttamaan ihmisruumista niin täydellisesti, kuin nämä itsesytyntä tapaukset, joista usein jää jäljelle vain käsi, jalka tai vastaava. Silminnäkijä kuvauksien mukaan ihminen ei pala suurella ja keltaisella/oranssilla liekillä, vaan pienellä ja sinisellä liekillä. Tapauksista on myös selvitty hengissä, jotkut harvat ovat menettäneet vain käden tai jalan.

Koska itsesytynnälle ei ole tieteellistä selitystä se luokitellaan paranormaaliksi ilmiöksi. Sen aiheuttajiksi on esitetty soluissa olevan hapen ja vedyn syttymistä, tieteelle tuntemattomia hiukkasia ja aineetonta tekijää, eli niin sanottua kundaliinienergiaa. Happi ja vety eivät kuitenkaan ole soluissa sellaisessa muodossa, että ne voisivat syttyä. Yksi selitys myös on niin sanottu ”kynttiläsydänefekti, jossa ruumiin rasva toimii polttoaineen tapaan ja vaatteet ”sydämenä”. Kun iho palaa puhki, niin sula rasva valuu ulos  ja pitää liekkiä yllä joka mahdollistaa ruumiin täydellisen palamisen.

Katso itsesytyntätapauksen kuva tästä (huom ei heikkohermoisille!).

Dokumentti aiheesta:

http://www.youtube.com/watch?v=RQGYGrpab7s

Katso dokumentin muut osat tästä: Osa 2, 3, 4, 5.

Artikkelin kirjoitti Antti ja sillä osallistuttiin Paranormaali Blogin artikkelikilpailuun.

Lähde: wikipedia.org

Haluatko sinäkin ottaa osaa artikkelikilpailuun? Lue lisää tästä.

Tykkäys ja jakotoiminnot:

44 kommenttia aiheeseen: Itsesytyntä

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • RedMal sanoo:

    En olekaan koskaan kuullut tällaisesta, mielenkiintoinen artikkeli. Pitääpä katsastaa dokumentti huomenissa.

  • Ogeli sanoo:

    Tuosta olen lukenut ja hrr… Aika karmaisevalta kuulostaa.

  • quilu sanoo:

    mielenkiintoinen kuva, hiukan epäselvä vain.

  • quilu sanoo:

    ”Sen aiheuttajiksi on esitetty soluissa olevan ja vedyn syttymistä”

    ”olevan”- ja ”ja” sanan välistä kenties puuttuu jokin sana?

  • Korn sanoo:

    ”Happi ja vety eivät kuitenkaan ole soluissa sellaisessa muodossa, että ne voisivat syttyä. ” on seuraava lause, joten kaippa siitä tuo happi sana puuttuu välistä.
    Itse artikkeli on mielenkiintoinen. Jotenkin vain kuulostaa uskomattomalta että kehon rasva voisi palaa tuollatavoin. No mene ja tiedä…

  • Kirjoittaja. sanoo:

    Joo, kappas siitä puuttuu sana ”hapen” Anteeksi virhe.

  • roi sanoo:

    googlesta löytyy paljon kuvia hakusanalla ”spontaneous human combustion”. mielenkiintoisen näköistä ja todella outoa. en keksi mitään selitystä tuolle, mikä ei tietty ole ihme josseivat tiedemiehetkään..

  • No-Face sanoo:

    Tässähän saa ruveta pelkäämään että syttyis palamaan itsekseen.
    Kyllä ne tuolle(kkin) löytävät vielä ratkaisun ja sitten alkavat lääkefirmat myydä pillereitä jotka pienentävät syttymisriskiä 90 %. Hyvä bisnes idea.

  • L0nkero sanoo:

    Olisihan se jännä jos tuo olisi totta. Tuo kuva on karsean näköinen. Yhh, miksi nuo jalat ovat jääneet tuollain palamatta :x. Onko näitä syttymisiä muuten saatu kuvattua mitenkään videolle?

  • quilu sanoo:

    Kunpa olisikn saatu videolle kuvattua. Olisi mielenkiintoista katsoa.
    Kärsiiköhän ihminen tästä pahastikkin, tästä itsesytyntä tapauksesta..?

  • No-Face sanoo:

    Voisin kuvitella että jos sytyt ulkopäin niin sekin sattuu, että jos sisältäpäin niin tuska taitaa olla hetken aikaa aika kova. Entä jos jotenkin ehtisi juoda vettä kun tulee suusta tulta. Kattokaa tuo dokumentti ja kuunelkaa noiden palomiesten ja poliisin kommentit ennekuin sanotte ettei voi olla totta tai väitätte feikiksi (vaikka kukaan ei ole väittänytkään).

  • Wespa sanoo:

    Tällaiset syttymistapaukset ovat hyvin harvinaisia. Mielestäni siis turha pelätä koko asiaa. Voin sanoa, että 99,99999% varmuudella teistä kukaan ei syty palamaan. 🙂

  • Kristhor sanoo:

    Itsesyttymisessä ei ole mitään yliluonnollista. Katsoin dokumentin missä tutkittiin mikä saa ihmisen syttymään itsestään. Itsesyttymisessä ihminen toimii kuin kynttilä, ihmisen rasva on kuin kynttilän vahaa.

  • Kridfick sanoo:

    Aika jännä.. En voi sanoa muut..

  • vuokralainen sanoo:

    joku nainen on todella sytyttänyt 😀

  • BlackDeath sanoo:

    😀 aika hyvin tuo alku: jossa ihminen syttyy äkisti palamaan..blaablaa…muilla eläimillä tätä ei olla koskaan tavattu.
    Aika elukoitahan myö taijjetaan olla 😛

    Mut tämä on aika mielenkiintoinen aihe. Hyvä hyvä!

  • aquafortis sanoo:

    Anteeksi, luin otsikon ensiksi todella pahasti väärin >_> …

    Nyt ensimmäiseksi providasin mielelläni mutuaman linkin:

    http://www.csicop.org/sb/9612/shc.html
    http://www.crystalinks.com/shc.html
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/158853.stm
    http://skepdic.com/shc.html
    http://skepchick.org/skepticsguide/index.php/topic,6572.0.html

    Eli kyse on vain ilmiöstä, jota kutsutaan nimellä ”wick effect”. En jaksa selittää tarkemmin. (Katsokaa linkit ja hämmästykää)

    Wespa:”Tällaiset syttymistapaukset ovat hyvin harvinaisia. Mielestäni siis turha pelätä koko asiaa. Voin sanoa, että 99,99999% varmuudella teistä kukaan ei syty palamaan. ”

    Kysehän ei siis vieläkään ole sattumasta, vaan miten sinä onnistut kämmäämään tulen kanssa kunnolla. Tai sitten joku toinen sytyttää (murhamielessä) palamaan.
    Eivätkä nämä tapaukset niin harvinaisia loppujen lopuksi ole… (Katso linkit)

    *Paras/mielenkiintoisin artikkeli tähän mennessä* Onnea.

  • mursu sanoo:

    mielenkiintoista. googlasin kuvia hakusanalla ’spontaneous human combustion’
    Miksiköhän jalat jäävät jäljelle? mikseivät nekin pala? :S

  • ITSagony sanoo:

    Siellä dokumentin toisessa osassa noin 5min paikkeella kerrotaan TV:stä joka on osittain sulanu ja sen vieres on nukke erittäin paloherkissä vaatteissa.
    Ja nukelle ei ole käynyt kuinkaan.

    Murhaajanuket taas asialla.

  • Wespa sanoo:

    Kysehän ei siis vieläkään ole sattumasta, vaan miten sinä onnistut kämmäämään tulen kanssa kunnolla. Tai sitten joku toinen sytyttää (murhamielessä) palamaan.

    Voi pitää hyvinkin paikkaansa vaikka yleensä syttymissyytä ei ole saatu selville. Yhdessä tapauksessa mm. nainen syttyi palamaan, mutta tuli kerettiin sammuttamaan. Lopuksi syyksi selviytyi hänen taskussaan ollut simpukka, jonka hän oli poiminut rannalta. Simpukassa oli arvelujen mukaan ollut ruutia ilotulitteesta, sekä jotain muuta ainetta, joka aiheutti kemiallisen reaktion. Tässä siis ei ainakaan mistään normaalista tupakan kanssa kämmäilystä ollut kyse. Tuotakaan naisen tapausta ei olisi varmaan saatu selvitettyä jos hän olisi palanut kokonaan…

    Sen mitä ymmärsin aikoinaan jostain dokumentista, niin ihminen palaa kohtuu helposti rasvan takia. Jaloissa ja käsissä ei rasvaa ole niin paljoa ja siksi yleensä tapauksista jää raaja tai pari jäljelle. Näissä tapauksissa ihminen palaa pienellä liekillä polttaen samalla rasvaa ja siksi palaminen ei välttämättä riitä sytyttämään huonekaluja tms. Toki niitä mysteerejäkin aina on eikä vielä olla täysin varmoja, että pystyykö tälläkään syyllä selittämään kaikkia tapauksia.

  • vuokralainen sanoo:

    hyvä ei tarvinu mursulle selitellä ite asiaa miks jalat/raajat jää jäljelle

  • julle sanoo:

    Mursuil on muuten hyvä rasvakerros, watch out½!

  • vuokralainen sanoo:

    😀

  • Kerttu sanoo:

    Kerran töllöstä tuli ohjelma missä todettiin, että jos on kesähelteellä katettu ulos pöytä ja tarjolla on lisukekulhossa majoneesia, niin majoneesi voi syttyä aivan itsestään palamaan. Siinä on jotain sellaisia ainesosia, jotka lämmössä syttyvät palamaan. Olisikohan nuo itsesytyntä-ihmiset syöneet kosolti huoneenlämpöistä majoneesia ja joka sitten on lämmennyt mahassa lisää…? Onko selvitetty mistä kohtaa kehoa palo saa alkunsa? Mahalaukusta vai?

  • JeiBei sanoo:

    Tästä tuli joskus dokumentti telkassa. En muista, että milloin ja mikä kanava… Yhden tapauksen syy oli vaatteiden keskeinen kitka, joka roihautti tukan palamaan. Niitä oli muitankin tapauksia, en valitettavasti muista niiden syytä.
    Joku paloi keittiössään, eikä muu talo syttynyt.

    Karmivia tapauksia, pakko sanoa.

  • Möö sanoo:

    South Parkissa käsiteltiin tätä asiaa. Johtuu suolikaasujen pidättämisestä.

    Anteeksi. Oli ihan pakkoa sanoa… 9_6

  • juha sanoo:

    Näin aiheeseen liittyvän dokumentin joskus ja ikävä kyllä en muista ihan tarkkaan mutta muistaakseni fosfori kaasut joita muodostuu joistakin ruoista voisi olla syttymisen syy ja justiin vaatteet ja rasva sitten toimii kynttilän tavoin niin kauan kun rasvaa riittää ja nimen omaan pienillä alueilla missä vaate peittää ihon…

  • JeiBei sanoo:

    Ja kun ihmisessä oleva rasva palaa niin liekkien lämpö ei ole niin korkea että se sytyttäisi esim. Talon.

  • juha sanoo:

    Itse asiassa sitä lämpöä mitattiin niin se oli todella kuuma mutta jotenkin se rajoittuu vaatteiden alle. Kyseisessä dokumentissa sytytettiin sian ruho sängyssä peiton alla ja useita tunteja se paloi kuumana mutta hyvin pienellä alueella kunnes koko sian rasva taisi levitä pitkin kämppää ja sytytti räjähdysmäisen palon mutta ennen sitä edes sänky ei syttynyt.

  • juha sanoo:

    Ainiin ja tosiaan se syttymiseen liityvä asia voi huonolla säkällä johtua siitä kun fosfori reagoi suolistoon joutuneen hapen kanssa jotka yhdistyessä syttyy palamaan.

  • sanefax sanoo:

    Sanoisin, että paras artikkeli tähän mennessä.

    Etsiskelin Googlen kautta kuvia tästä, tietysti englannin kielellä ja täytyy sanoa, että osa näytti erittäin feikatuilta. Toiset olivat sitten erittäinkin todellisia.

    Jännä juttu, jos jostain löytyisi videomateriaalia.
    Melkeen alko pelottaa. Toivottavasti laktoosi-intorelanssi ei lisää riskiä itsesytyntään, jos se tapahtuisi nyt sitten suoliston kautta.
    Etelämmässä ihmiset olisivat pulassa, he kun kestävät sitä laktoosia vielä huonommin 🙂

    Loppu meni vähän off-topic.

  • Kristhor sanoo:

    itsesyttymisessä ei ole mitään yliluonnollista. katsoin dokumentin missä selitettiin miten se tapahtuu.

  • Kerttu sanoo:

    Just joo muistelin mäkin joskus kuulleeni tosta fosforin syypäisyydestä. Eix sitä liene kaloissa tahi jossain? Seuraavan kerran kun syön kalapuikkoja pidän kastelukannun visusti vieressä.

  • juha sanoo:

    En muista mistä kaikesta sitä fosforia tuli mutta herneistä ainaki.

  • huuhaa sanoo:

    Metaani se vain siellä palaa.. ei saa pidätellä pieruja, tai käy kuin Kennylle.

  • JeiBei sanoo:

    Juu, puhumme samasta dokumentista… mutta siitä on niin kauan aikaa, kun se tuli, niin en muista mitään siitä. 😀

  • TW;silu sanoo:

    Mielenkiintoisin artikkeli! erittäin hyvä 🙂 kiinnostava aihe kylläkin juu.

  • Zoltan sanoo:

    FISS-BUMM!

  • Kristhor sanoo:

    tää artikkeli pitäisi poistaa kilpailusta, koska itsesyttymisessä ei ole mitään paranormaalia

  • jotain sanoo:

    Kristhor löytyykö tätä dokumenttia mnkä olet katsonut niin jostain netistä..?

  • JJ sanoo:

    Niin, youtubesta pitäs löytyy aiheesta dokumentti jossa muistaakseni oli syttyminen kans selitetty vatsassa muodostuvilla kaasuilla.. siit on aikaa ku katoin telkkarista sen dokumentin, mut muistasin että oli ihan pätevä.. juontajana oli herra Bruce Dickinson ( Iron Maiden )!

  • goottityttö 95 sanoo:

    Oho. Toi kuva on tosiaan vähän epätarkka…Näinkö mä väärin, vai oliko sen jalat ihan ok-kunnossa?

  • lorttotyttö sanoo:

    Mielenkiintoinen teoria tuo että on murhattu tms, juonut viinaa ja syttynyt siksi tuleen.Sukulaiseni on juonut elämänsä aikana niin paljon viinaa ettei varmaan puolen suomen kansalaiset riitä sen viinamäärän kuluttamiseen, hän on täysi sieni.Ei ole vielä syttynyt yllättäen palamaan.

    Miten tuon höttöteorian puolustajat muuten perustelevat sen, että ruumiin alla ollut matto esim, ei ole juuri lainkaan palanut, eikä liioin mikään muu koko ympäristössä?

    Kaikkihan tiedämme miten tuli käyttäytyy, se leviää ja polttaa koko talon..nyt kuitenkin vain ruumiin yläosa on palanut ja sitten sammunut.

    Tajuaako ihmiset minkälaisen kuumuuden tuollainen tuhkaksi palaminen paikallaan vaatii ja mitä sen kokoluokan tuli tekisi ympäristölle?

    Tiibetin munkit harrastavat tummo nimistä joogaa, joka lämmittää ruumiin korkeisiin lämpötiloihin, tämä on tieteellisesti todistettua faktaa.Ruumiinlämpö on mitattu ja se nousi niin korkeaksi, että litimärkä lakana joka olkapäille laitettiin, kuivui nopeasti vain höyryn noustessa siitä.

    Wim Hoff, on muunmuassa mestari tässä joogassa ja herralla onkin maailmanennätys jäävedessä istumisessa kauiten (ruumiinlämpö ei edes laskenut), maratonin juokseminen suomen lapissa avojaloin pelkissä shortseissa talvella, sekä jään alla pituussukeltamisen maailmanennätys.Käsittääkseni kiivennyt myös jollekin vuorelle shortsit jalassa, joten kylmänkestoa löytyy joogan ansiosta.

    Ei liene mahdotonta kuvitella että jos kerran tällainen mekanismi ihmisruumiissa on, voisi se joutua jotenkin epäkuntoon ja kärventää ihmisen.

    Tietenkin jos ei usko todistettuja faktoja, voi käpertyä sinne peittonsa alle ja uskotella itselleen että eihän tuota voi olla olemassa.

  • turret tusk sanoo:

    eikös tästä ollut iltalehden sivuillakin juttu..

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto