ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

Derren Brown hämmästyttää uusimmalla tempullaan

Brittiläinen mentaalitaikuri Derren Brown hämmästytti katsojia uusimmalla tempullaan. Hän ennusti lottorivin kaikki kuusi numeroa oikein suorassa televisiolähetyksessä hieman ennen kuin lottorivi julkistettiin. Numerot hän kertoi valinneensa aikaisemmin samana päivänä. Oikea rivi oli 2, 11, 23, 28, 35, 39.

Derrenin temppu oli osa Channel 4 -kanavan uutta ohjelmasarjaa, jossa hän esittää toinen toistaan uskomattomampia temppuja.

Tässä vielä video tempusta:

Miten temppu on mielestäsi toteutettu?

Tempun selityksen voit katsoa tästä.

Kiitos vinkistä Nikolle.

 

Tykkäys ja jakotoiminnot:

90 kommenttia aiheeseen: Derren Brown hämmästyttää uusimmalla tempullaan

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • WM_ sanoo:

    Juuri pari päivää sitten katselin herran videoita, erittäin mielenkiintoisia!
    Tuohon en kyllä osaa sanoa ratkaisua, joka kovimpia skeptikkojakin miellyttäisi!

  • Merlin sanoo:

    Tuo vihko, johon Derren kirjoittaa lottonumerot ylös on todennäköisesti jaettu kuuteen osaan, joissa jokaisessa osassa on kirjoituksen tunnistin, joka taas lähettää kirjoitettua numeroa vastaavan signaalin jokaisen pallon omaan vastaanottimeen. Palloissa on todennäköisesti vastaanottimen lisäksi jonkilainen pieni projektori sisällä, joka heijastaa pallon pinnalle kirjoitettua numeroa vastaavan luvun.

    As simple as that.

  • matruska sanoo:

    Joka tapauksessa ei se tota ennustanut, tavalla tai toisella kusetti. Jos toi muka osais tehdä tolleen. Se olis miljoonääri kun lottois aina oikein. bullshit

  • Eikös tämä herra Brown ole näitä ’pim-olet-hypnotisoitu’ -feikkejä..? Saatan toki erehtyä henkilöstä koska tällaiset humpuukimaakarit lähinnä pistävät haukotuttamaan…

  • Wespa sanoo:

    Matruska suosittelen katsomaan tuon selitysvideon, jossa kerrotaan miten se tehtiin… Yhdeksi mahdollisuudeksi hän antaa tietynlaisen ennustamisen…

    Höpönhöpö Derren Brown ei ole feikki vaan enemmänkin mentaalitaikuri. Hän ei käytä maksettuja katsojia tms. Suosittelen tutustumaan Derrenin tuotantoon tarkemmin. Suuressa osassa hän itse kertoo miten tempun suoritti. Hän mm. pelasi montaa (olikohan 8 tai 10) mestarishakin pelaajaa vastaan ja voitti heistä useamman vaikka ei osaa pelata shakkia kunnolla. Tämän hän teki matemaattisen kikan avulla, jonka hän myös kertoo kyseisessä videossa.

    Monet Derrenin tempuista perustuvat mm. suggestioon.

  • Hexa- sanoo:

    Höpönpöpö juu taas on ilo mainita sinulle että kyseinen henkilö ei ole mikään humpuuki mies toisin kun omalla ennakko luulollasi taas meinasit hänet siihen omana laatikkoosi laittaa. eihän sielä toisessa laatikossa taidakkana sulla vielä mitään olla?
    heko”..

  • SirTurska sanoo:

    Joo itekki olen katellut näitä tän jätkän videoita aika paljon ja täytyy kyl sanoo, että kohdehenkilöiden reaktiot ovat yleensä erittäin aidon oloisia. muutenkin hauska jätkä. 🙂

  • Ogeli sanoo:

    Derren Brown on niitä harvoja taikureita ja hypnotisoijia, joka vaikuttaa täysin aidolta ja uskottavalta. Todella mielenkiintoinen tyyppi.

  • zakker sanoo:

    Jonninnäköstä kuvatrikkiä olettaisin olevan kyseessä.
    Esm. Tuo missä pallot ovat olisi rajattu jossain vaiheessa pois, kamera ei kyllä pysynyt ihan tyystin paikoillaan mutta itse heppu jähmetty aika hyvin tuijottamaan telkkaria.

  • Huttu sanoo:

    Mä muistan ton shakki jutun. Se meni niin että se oikeasti laittokin ne mestaripelaajat pelaamaan keskenään ja toimikin vaan välikätenä siinä.

    Pelaajat oli symmetrisesti laitettu rinkiin, ja vastakkaisilla pelaajilla oli nappulat siten että toisella puolella oli valkoiset mestarilla, ja toisella puolella mustat.

    Sitten kun toisen puolen mestari liikutti valkoisia johonkin kohtaan, Brown liikutti ne samat valkoiset vastapuolen laudalla. Täten hän ikäänkuin vain välitti mestarin siirron you know.

    Mut joo, mun mielestä nä kaikki on tavalla tai toisella feikkejä. Kyllähän Chris Angelkin väittää olevansa oikea mindfreak, ja kyllähän hän hämmästyttääkin porukkaa. Mutta on ne 100% tosia ne temput? Ei, ne on vain perinteistä silmänkääntö temppuja ja maksettuja katsojia. Ei siinä mitään taianomaista ole..

  • Eikös tämä siis olekaan sama Derren Brown:

    http://video.google.com/videoplay?docid=-2428437236878343763#

    Tämä nyt valitettavasti on yhtä kaukana aidosta hypnoosista tai suggestiosta kuin Salatut elämät on Citizen Kanesta. Luuleeko joku täällä oikeasti, että tässä tapahtuu jotain ’mentaalimagiikkaa’..?!? Hyvät hyssykät sentään… =)

    Ja aivan oikein, Wespa, niinhän tämä herra Brown heti kättelyssä toteaa, ettei käytä maksettuja katsojia tms. joten miksi epäillä muuta? Tottahan toki hän olisi alustanut tempun kertomalla sen olevan amatöörinäyttelijöillä toteutettu räpellys, jos näin olisi, vai..?

  • Stuge sanoo:

    Siks sen nimi onkin taikatemppu…ei kenenkään pidä ymmärtää sitä tai ottaa selvää, ainoastaan muut samanlaisia tekevät taikurit voi tietää miten se tehdään. Mitäs h***etin järkee taikatempuissa olis jos joka kerran tempun jälkeen joku ukko tulis lavalle selittään miten temppu tehtiin, taikatempuista menis hohto täysin. Ne on hienoja temppuja aika yksinkertaiset selitykset niissä aina on miten ne tehdään ja toi toinen video on vaan hehkutusta ja vaihtoehto mitenkä tuota temppu ei varmasti tehty…Eräänlaista hypetystä ja onnistuneen tempun illuusion ylläpitämistä, ratkaisu on varmasti yksinkertaisempi, mut antaa taikureiden taikoa siihen ei liity minkäänlaista paranormaalia.

  • Hexa- sanoo:

    hahahahahhaha

  • On tietysti mukava tuottaa sinullekin iloa, Hexa, vaikka pahoin pelkään, että ilosi oli jälleen hieman ennenaikaista. Olen ko. temppuilijaan tutustunut ja harvinaisen heppoiseksi todennut. Itse asiassa kuulen nyt ensimmäistä kertaa kenenkään ottaneen näitä herra Brownin tempauksia todesta! Ehkä kannattaisi hankkia perustietonsa hypnoosistakin jostain muualta kuin fiktiivisistä tv-sarjoista ja seikkailukertomuksista.

  • Thti sanoo:

    Tietääkö wespa tai joku, et miksi googlen ”Google” tekstin aiheena on viljapelto-kuvioit? =D kattokaapas http://www.google.fi

  • Olisi myös rattoisaa jos Hexa jaksaisi hieman availla yhä kryptisemmäksi käyvää kommentointilinjaansa… Kerro toki meille muillekin mikä mieltäsi riemastuttaa? =)

  • Hulupattaja sanoo:

    Lottoarvontaahan ei voinut ,ei sittne millään nauhoittaa hetkeä ennen lähetystä, ja tätä kautta sitten simpsalapimpsa darren sai lottorivin tietoonsa. Suomessa pelaaminen päättyy 20.30, ja viking loton 19.00. Lähetykset 20.45 ja 20.25. Viking lotolla pystyn jopa minä tekemään moisen taikatempun, ilman ,että rikon mitään sääntöjä, ja toisaalta pystymättä voittamaan yhtään mitään. Mutta, mutta eihän tässä ole muuta vaihtoehtoa, kuin että jätkä on mentaalitaikuri selvänäkijä, joka suggestion avulla saa viestejä toisesta ulottovuudesta.

  • Hexa- sanoo:

    siis Höpönpöpö: tätä derreniä ei voi todellakaan verrata muihin ” taikureihin”. joo derren tekee joitakin ihan tempuiksi luokiteltavia asioita mutta se ei muuta sitä tosi asiaa että derreni ei osaisi tehd oikeita ”taikuuksia”. käytän kyseistä sanaa koska tuo temppu kuulostaisi varmaankin sinun korvassasi taas normi tempuilta.
    eli lähinnä ajatusten lukua ja ynm

    sitä paitsi Höpönpöpö: katso nyt edes muutama derrenin tuotantokausi ennenkuin tulet tänne taas laukomaan omia (” varmoja”) väitteitäsi siitä että derreni on vedettävissä samaan kastiin esim Criss Angelin kanssa..

  • Wespa sanoo:

    ”Lottoarvontaahan ei voinut ,ei sittne millään nauhoittaa hetkeä ennen lähetystä”

    Ei voinut, koska kyseessä oli suora lähetys. Ihmiset itse pystyivät vaihtamaan kanavaa ja tarkistamaan asian että lottoarvonta tuli samaan aikaan toiselta kanavalta.

  • Wespa sanoo:

    Tietääkö wespa tai joku, et miksi googlen “Google” tekstin aiheena on viljapelto-kuvioit?

    Itse ihmettelin samaa, mutta eipä tule mieleen miksi näin on. Ehkäpä nyt viljapeltokausi on lopuillaan (tosin kai loppunut jo aieminkin)…

  • Wespa sanoo:

    Tämä nyt valitettavasti on yhtä kaukana aidosta hypnoosista tai suggestiosta kuin Salatut elämät on Citizen Kanesta. Luuleeko joku täällä oikeasti, että tässä tapahtuu jotain ‘mentaalimagiikkaa’..?!? Hyvät hyssykät sentään… =)

    Tuossa mainitsemassasi linkissä aiheutettu ei ole hypnoositila vaan transsinkaltainen tila. Mentaalimagiikka on ehkä kaukaahaettu sana, voisin sanoa, että ehkäpä suggestio kuvaa tuota paremmin. Tietyillä ärsykkeillä saadaan siis tuotettua tietynlainen tila. Derreniä epäiltiin näyttelijöiden käyttämisestä ja joku ryhmä menikin paljastamaan häntä, mutta toisin kävi. Joutuivat toteamaan, että kaikki oli ihan validia psygologiaa, suggestiota ja taikuutta.

    Jos sinua kiinnostaa, niin suosittelen Derrenin kirjojakin, jossa opetetaan paljon näitä tekniikoita. Yhtä suggestiotekniikkaa käyttää mm. varkaat Venäjällä, jonka avulla saa kohteen antamaan vapaaehtoisesti lompakkonsa (ei tiedosta mitä tekee), mutta tämä ei toimi kaikkiin.

    Lisää myös täältä:
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Suggestio
    Ja tässä esimerkkivideo suggestiosta (lopussa selitys):
    http://www.youtube.com/watch?v=befugtgikMg

  • Hulupattaja sanoo:

    ”Ei voinut, koska kyseessä oli suora lähetys. Ihmiset itse pystyivät vaihtamaan kanavaa ja tarkistamaan asian että lottoarvonta tuli samaan aikaan toiselta kanavalta.”

    Just tuota tarkoitin, että olikohan se varmasti suoralähetys, se minkä ihmiset näki? Kun pelaaminen päättyy yleensä reilusti ennen arvontaa, niin mikään ei sääntöjenkään puitteissa estäisi suorittamasta sitä, tällä kertaa hiukan etuajassa, että darren saa numerot, ja kansalle näytetään sitten viralliseen lähetysaikaan nauhoite arvonnasta.

  • keppu sanoo:

    ”Just tuota tarkoitin, että olikohan se varmasti suoralähetys, se minkä ihmiset näki?”

    Luuleksä että toisen kanavan lottoarvonta noin vaan rupee jonkun derrenin temppuihin mukaan?

  • Hulupattaja sanoo:

    ”Luuleksä että toisen kanavan lottoarvonta noin vaan rupee jonkun derrenin temppuihin mukaan?”
    Tiedäksää sitten mihin tv-yhtiöön, ja mediataloon se toinen arvonnan lähettänyt kanava kuului? Kato kyl mä vähän luulen ,että niinku ylen kanavat on ylen kanavia, ja bonnierin kanavat on bonnierin.
    Mutta vakavasti puhuen tuon teorian voi toki unohtaa, jos ne oli eri firman kanavat.

  • Hexa- sanoo:

    noniih wespalle taas kerran pisteet selventämisestä.

  • Wespahan nyt pikemminkin tyypilliseen tapaansa saivartelee, eivätkä hänen ’selvennyksensä’ perustu juuri muuhun kuin ilmeiseen sinisilmäisyyteen, jota itse en pidä kovinkaan kadehdittavana ominaisuutena. Mutta jälleen kerran nähdään miten hankalaa on asia-argumentein keskustella uskovaisten kanssa… =)

    Jos tuo zombie-pläjäys menee aikuiselta ihmiseltä läpi, ei kyllä voi kuin onnitella uskon voimasta!

  • Hexa- sanoo:

    Stuge tietynlaista paranormaalia siihen kyllä tavallaan liitty jep jep…

  • Hexa- sanoo:

    Höpönpöpö wespa puhuu oikeastaan miten asiat on, kun taas sinä et tunnu tietävän monistakaan asioista mitään mihin kommentoit- huomattiinse jo tässäkin derren artikkelissa- monet eivät edes jaksa enään väitellä asioista kanssasi.
    oletko oikeasti niin sokea ettet huomaa omaa negatiivisuuden täyttämää skeptisyyttäsi? jota yrität väkivalloin selittää muille piilotetuin viestein.

  • WM_ sanoo:

    Jeps, kaksi osapuolta joista kummallakin on kamala tarve ottaa toiselta tikkua silmästä vaikka itsellään on silmässään tukki!

  • Hexa- sanoo:

    en vain siedä sitä että kyseinen henkilö väittää joka postauksessa oli aihe sitten
    vilja kuviot,ufot,henkiparannukset,aaveet,kummitukset, siis joka uutisesta suurinpiirtein- sen olevan täyttä sontaa- ehkei ihan noin suoraan mutta viljelee pikkuhiljaa ja lopulta antaa selvästi ymmärtää asian olevan näin!.. ynm en todellakaan jaksa selittää kaikkea mitä ehkä pitäisi, tosin se on varmaan parempi niin. säästyyhän siinä oma ja muidenkin terveys ^^

  • Stuge sanoo:

    ”Stuge tietynlaista paranormaalia siihen kyllä tavallaan liitty jep jep…” öö ei liity. Mä en ole oikein perehtynyt taikatemppuihin, joten en tiedä niistä paljoakaan. Ne on temppuja, taikaTEMPPUJA. Tää nyt oli yksi temppu muiden joukossa, tää olisi ollut vakuuttava jos ennustetut numerot olisi ollut näkyvissä samaan aikaan kun loton palloja alkoi tippumaan, sitten vasta ne olis ennustettu oikein. Tai se äijä olis sanonut päivää ennen lottoa että nämä tulee olemaan oikeat numerot, tai vaikka minuutti ennen lotonarvontaa. Sitten olisin uskonut kaverin ”piileviin kykyihin”. Eikä näin, että kun loton numerot on tullut selville niin sen jälkeen paljastetaan ”ennustetut” numerot, jälleen kerran emme me voi tietää mitä oikeiden lottonumeroiden julki tulon ja ennustettujen numeroiden paljastamisen välillä tapahtuu.

  • Hexa- sanoo:

    Stuge tarkoitin lähinnä yleisesti ottaen derrenin videoita.. ajatusten lukua ja sen sellaista

  • Huttu sanoo:

    ”en vain siedä sitä että kyseinen henkilö väittää joka postauksessa oli aihe sitten
    vilja kuviot,ufot,henkiparannukset,aaveet,kummitukset, siis joka uutisesta suurinpiirtein- sen olevan täyttä sontaa- ehkei ihan noin suoraan mutta viljelee pikkuhiljaa ja lopulta antaa selvästi ymmärtää asian olevan näin!.. ynm en todellakaan jaksa selittää kaikkea mitä ehkä pitäisi, tosin se on varmaan parempi niin. säästyyhän siinä oma ja muidenkin terveys ^^”

    ——-

    Ei sitä noin henk. koht. tartte ottaa Hexa. Siinä on sellanenkin juttu että vielä ei ole tullut yhtään kivenkovaa todistetta joka antaisi aihetta hyväksyä esim. noita mainitsemiasi juttuja tosina.

    Itse haluan ihan periaatteesta nähdä hyvät ja aidoiksi todetut todisteet, oli kyse sitten ihan mistä tahansa meidän normaalin elämän ulkopuolisesta jutusta. Uskominen sokeasti kummituksiin ja yms yliluonnollisiin asioihin kuului sinne lapsuusvaiheeseen, ja tilalle on tullut kriittinen ajattelutapa.

    Ja selitä ihmeessä Hexa, ja anna linkkejä sun hyväks huomattuihin todisteaineistoihin, en pyydä niitä siksi että nauraisin sulle, vaan ihan oikeasti mielenkiinnon takia. Saapahan niistäkin keskustelua aikaseks.

    Jos oot löytäny jotain hyvää matskua ufoista, avaruusolennoista, aaveista.. niin, share the fun eh ?

  • En minäkään täällä todellakaan kenenkään kiusaksi yritä keskustella, enpähän vain hyväksy mitään puolivillaista todisteeksi yliluonnollisesta tai vaikka maan ulkopuolisesta älystä. Riippuu kai kuulijasta/lukijasta miten negatiivisena tällaista asennetta pitää, mutta miksi suuttua siitä, että joku haluaa uskoakseen edes jotain järkeviä perusteita ja todisteita? Aiemmin on myös jo esitetty toive, että keskustelijat puhuisivat vain omasta puolestaan…

    Loukkauksista en välitä vähääkään, mutta jos väittää ettei keskustelukumppani tiedä mistään mitään, niin olisi toki fiksua hieman valottaa miten tällaiseen johtopäätökseen on tullut ja eritellä mitkä väitteet on kokenut totuuden vastaisiksi.

    Tuossa zombie-videossa näytetty tapa, jolla Derren Brown muka vaivuttaa pelaajan hypnoosiin, tai vaikka suggestiotilaan, tai ihan mihin vain miksi Wespa ko. transsia haluaa väistellen kutsua, on yksinkertaisesti mahdotonta ja silkkaa satua. Homma ei vain kerta kaikkiaan toimi noin. Kyllä suggestiosta ja hypnoosista on sivutolkulla tieteellistäkin tekstiä maailmassa, ei tarvitse sitä ilmiselvintä itsensä silmänkääntötempuilla elättävää viihdetaiteilijaa uskoa! Ja kyllä tällaisen pelleilyn pitäisi todistaa kyseinen maagikko feikkaajaksi. Miksi sitä ei saisi sanoa ääneen? Meillä kaikilla on aivot, eivätkä ne käyttämisestä kulu…

    Ja mitä tuohon lotto-ennustukseen tulee on suorastaan älyllisyyttä halventavaa väittää että tuossa tapahtuisi minkään tason ennustus. Aivan kuten Stugekin edellä perustelee.

    Kertokaa nyt hyvät ihmiset miten aikuisen on oikeasti mahdollista tänä päivänä uskoa ennustuksiin tai taikuuteen?!? Jopa kummituksiin?!? Suomessa vuonna 2009?!? Mitä ihmeen negatiivista sokeutta on olla uskomatta moisiin satuihin..? Herramunjee… =)

  • ”Tuossa mainitsemassasi linkissä aiheutettu ei ole hypnoositila vaan transsinkaltainen tila. Mentaalimagiikka on ehkä kaukaahaettu sana, voisin sanoa, että ehkäpä suggestio kuvaa tuota paremmin. Tietyillä ärsykkeillä saadaan siis tuotettua tietynlainen tila.”

    Esimerkkitempussa Brown ilman minkäänlaista ennakkokontaktia vaivuttaa kohdehenkilön häkellyttävän syvälle tähän mainitsemaasi ’tietynlaiseen tilaan’ videopelistä tulevilla muutamalla valon välähdyksellä. ’Tietynlaiset ärsykkeet’ ovat siis pari nopeasti toistuvaa kirkasta sykäystä monitorilla. Haluaisin vilpittömästi sinun, Wespa, omin sanoin selventävän miten tämä mielestäsi on mahdollista? Entä vaikuttaako henkilön käytös tässä ’transsinkaltaisessa tilassa’ (sinun määritelmääsi käyttääkseni) uskottavalta sen perusteella mitä tiedät transsista, suggestiosta ja hypnoosista? Tämä on hyvin tärkeää kyseisen ’mentaalitaikurin’ (jälleen sinun käyttämäsi määritelmä) luotettavuuden selvittämiseksi. Sen perusteella mitä itse olen aiheesta lukenut temppu näyttää yksinkertaisesti mahdottomalta. Joten minun vaihtoehtoni on, että kohdehenkilö on syystä tai toisesta juonessa mukana.

    Arvaan, että nyt kun minut on leimattu sokeaksi negaatioita väkivaltaisesti tyrkyttäväksi häiriköksi, joka kommentoi lähinnä asioita, joista ei mitään tiedä, sinä, Wespa, jätät vastaamatta tähän kommenttiin. Olethan aikaisemmin jopa antanut selkeästi ymmärtää, että mielestäsi on aivan sopivaa keskustelukulttuuria vastata vain niihin kysymyksiin, joihin haluaa vastata. Itse olen tästäkin ainakin sen verran eriävää mieltä, että mielestäni hyviin tapoihin kuuluu tällöin ainakin ilmoittaa miksi katsoo aiheettomaksi vastata esitettyihin kysymyksiin.

    Sivustosi ovat mielenkiintoiset, siksi kai osallistun täällä kommentointiinkin. Käsittääkseni kommentointi on sallittua myös niille, jotka eivät sellaisenaan niele kaikkea mitä meille syötetään. Olen myös huomannut etten suinkaan läheskään ainoana täällä edusta tätä kantaa paranormaaleihin asioihin. Rakentavan ja mielenkiintoisen keskustelun aikaansaamiseksi toivoisin jatkossakin perusteltuja kommentteja herjausten ja yliolkaisuuden sijaan. Toki mielikuvituksen rento lento ja päätä huimaavat teoriatkin ovat tervetulleita. Fiksua olisi kuitenkin olla esittämättä aivan kaikkea mieleen juolahtavaa faktana.

    Tällainen sivustohan elää ja kuolee käyttäjiensä kiinnostuksen mukana. Omasta mielestäni monipuolinen ajatusten vaihto on tämän sivuston parasta antia. Tosin sen laadussa on parantamisen varaa. Siihen kai voimme me kaikki paranormaaleista aiheista kiinnostuneet yhdessä vaikuttaa. Jos se sallitaan…

  • SirkkuPeekele sanoo:

    Katsoitteko selitysvideon? Osa uskoo osa ei, ei tässä ketään olla pakottamassa uskomaan mihinkään, mutta yrittäkää selittää ettei joku paranormaali ilmiö ole sitten paranormaali. Ei teillä ole vastauksia valmiina sama kun yrittäisi ratkaista pluslaskua missä sanotaan että käytä kertolaskua. Kokeilkaa käytännösssä tuota kolikkojuttua esim. se on kyllä ihmeellistä mutta se toimii :D, its mindblowing ”onhan se aina tietty että jos sulla on kannatusjoukkoja niin pärjäät paremmin jotenkin kummasti, tahdonvoima auttaa riippuu taas ihmisestä.

  • Wespa sanoo:

    Höpönhöpölle

    En minäkään täällä todellakaan kenenkään kiusaksi yritä keskustella, enpähän vain hyväksy mitään puolivillaista todisteeksi yliluonnollisesta tai vaikka maan ulkopuolisesta älystä. Riippuu kai kuulijasta/lukijasta miten negatiivisena tällaista asennetta pitää, mutta miksi suuttua siitä, että joku haluaa uskoakseen edes jotain järkeviä perusteita ja todisteita?

    Kyllähän se vähän ärsyttää joskus kun jää kuva, että joku puhuu lämpimikseen kun sen sijasta voisi ottaa asiasta selvää itse tutkimalla. Sama vika tosin minullakin on että en jaksa aina toisten puolesta tutkia asioita tarkemmin, mutta näillä mennään. Tällä viittasin siis enemmänkin tuohon transsiin ja aivopsykologiaan josta kyllä löytyy tietoa. Tässä Derrenin tapauksessa (linkittämäsi video) tosin en näe mitään yliluonnollista vaan normaalia ihmisen psykologiaa.

    Myös rummutuksella voi vaivuttaa transsiin (monet heimot käyttävät tätä hyväksi) ja yksi ärsyke on valo jota voi siis tiettyinä pulsseina käyttää varsinkin jos henkilö on keskittynyt. Valo ja äänien taajuudet/pulssit vaikuttavat mm. Alfa, Theta ja Beta-aivoaaltoihin. Mm. meditaation ja unen aikana aivoaallot ovat erilaiset kuin hereillä ollessa. Tietyillä ärsykkelillä saadaan siis aivot mukautumaan haluttuihin aivoaaltoihin varsinkin jos henkilö on keskittynyt (ei toimi kaikkiin). Video on tietenkin edioitu eikä näytetty kuinka kauan henkilö sitä pelasi jne. ja pelaajia saattoi olla useitakin joille ei toiminut, mutta uskon kyseessä olevan ihan normaalin psygologisen/aivotoimintaan liittyvän ilmiön josta hieman jo kerroinkin. Eli hyväksi käytetään valoärsykettä jolla on vaikutus ihmisen tietoisuuteen/aivotoimintaan (epileptikkokin voi saada kohtauksen valoärsykkeistä).

    En tiedä tarkkaa ilmiön nimeä, mutta voit asiaa enemmän tutkia jahka kiinnostaa.

    Kyse ei ole mistään humpuukista vaan ihmisen psykologiasta. Hypnoosikin on todellinen asia jolla ihmiseen voidaan vaikuttaa ja häent saada tietynlaiseen tilaan, ei siinä ole mitään ihmeellistä.

    Rakentavan ja mielenkiintoisen keskustelun aikaansaamiseksi toivoisin jatkossakin perusteltuja kommentteja herjausten ja yliolkaisuuden sijaan.

    Sitä minä nimenomaan myös toivon ja en ymmärrä kommenttisi loppuosaa ollenkaan jossa oletat, että jätän vastaamatta kommenttiisi. Toki joskus olen jättänyt vastaamatta mutta en ymmärrä miten se liittyy juuri tähän aiheeseen josta minulla on kiinnostusta puhua, joskus en vaan jaksa keskustella tai väitellä kun lähtökohdat ovat niin erit ja saisi kirjoitella romaaneja ja heittää linkkejä ihan liikaakin… Nyt kuitenkin vaivauduin, mutta ihan sama lopulta mihin päätökseen itse tulet.

    Olen myös aina painottanut, että kaikenlainen kommentti suuntaan ja toiseen on sallittua hyvän maun rajoissa (ei loukkauksia jne.) ja näen monipuolisen keskustelun hyvänä vaikka joskus jääkin provosoinnin maku ja joskus jopa sellainen olo, että olisi voinut vaivautua asiaa itse tutkimaan sen sijasta että väittelee asiasta, mutta onhan se hyvä saada tänne monipuolista keskustelua.

    Monesti on jäänyt vain negatiivinen ja vähättelevä kuva kommenteista ja se on aiheuttanut monesti myös vastareaktion. Toivon siis, että ihmiset ymmärtäisivät muotoilla asiansa asiallisemmin menemättä tyhmyyksiin… En halua osoitella sormella ketään, mutta pyydän ihan yleisesti, että pyrkikää kommentoimaan asiallisesti ja edes hiukan ymmärtämään toisen näkökulmaa asioihin. Uskon, että meillä kaikilla on toisistamme opittavaa.

    PS. Katsoitko aikasemmin antamani linkit?
    PPS. Kiinnostaisi tietää Höpönhöpö, että kuinka paljon olet katsonut Derrenin tuotantoa?

  • Wespa sanoo:

    Tässä myös linkkejä jotka valoittavat lisää miten suggestiolla voi vaikuttaa ihmisen mieleen. Suosittelen katsomaan jahka sinua kiinnostaa todella tietää miten homma toimii monella eri tasolla ja erilaisilla ärykkeillä:
    http://www.youtube.com/watch?v=ybmOlQRuaYM
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Transsi
    http://en.wikipedia.org/wiki/Altered_state_of_consciousness
    http://www.salespractice.com/forums/t-1090.html

  • WM_ sanoo:

    ”Kertokaa nyt hyvät ihmiset miten aikuisen on oikeasti mahdollista tänä päivänä uskoa ennustuksiin tai taikuuteen?!? Jopa kummituksiin?!? Suomessa vuonna 2009?!? Mitä ihmeen negatiivista sokeutta on olla uskomatta moisiin satuihin..? Herramunjee… =)”

    Kerro hyvä ihminen mitä vikaa on olla avoin asioille ja yrittää tutkia niitä, kehittää niitä tukevaa tutkimustyötä ja mahdollisesti näin blogin kautta jakaa kiinnostusta muillekin.

    Maailmassa on niin paljon selittämättömiä asioita että silkkaa laiskuutta sanoa ”tiede ei tunne sitä, sitä ei ole olemassa” Nimenomaanhan sitä halutaan tutkia.

    Sitten kun tuot minulle 100% täydellisen todisteen miten maailma ja kaikkeus toimii, kiitän ja kumarran. Se että haluaa välttämättä olla sulkeutunut, ei tarkoita että pitäisi vetää muutkin samaan jamaan.

    Esim aurat, spinwheel.. Väitätkö tosissasi että ne kaikki näihin kykenevät valehtelee? Ihan läpällä? : )))))
    Minulla on ystäviä jotka osaavat toinen nähdä auroja ja toinen pyörittää tuota hyrrää. Jos ei ystäviin edes voi luottaa, minkä hemmetin takia luottaisin sinunkaan toitottamaan totuuteesi kun sinun totuutesi todellisuusperä ei eroa minun totuuteni todellisuusperästä.

    ”mutta kun tiede…!” Joo, sen puolella minäkin olen ja osoita ainoakin tiedemies joka ei ole tiedemies siksi että haluaisi tutkia elämän rakennetta ja miten se toimii? Osoita yksikin todellinen tiedemies joka kulkee laput silmillä. Tieteen tarkoitus ei ole jaella lappuja silmille vaan nimenomaan pyrkiä parempaan ymmärrykseen!

    Kvanttifysiikka on alkanut ottaa hyvin jo askeliaan, kumpa tahti jatkuu..

  • ”…en ymmärrä kommenttisi loppuosaa ollenkaan jossa oletat, että jätän vastaamatta kommenttiisi.”

    Oletukseni oli lähinnä keskustelutaktiikkaa ja käytännön psykologiaa, jolla varmistin saavani vastauksen. =) Kiitos joka tapauksessa nopeasta ja kattavasta vastineestasi.

    En missään vaiheessa kiellä transsin, suggestion tai hypnoosin olemassa oloa, kritiikkini kärki kohdistuu tapaan, jolla Derren Brown muka kohdehenkilön johonkin tämänkaltaiseen tajunnan tilaan vaivuttaa. Esimerkkinä käyttämäsi shamanistinen rummutus yms. keinothan perustuvat käsittääkseni monotoniseen toistoon, jota jatketaan minuuttikaupalla. Derren Brownin tekniikka, jota kutsun täksi ’pim-olet-hypnotisoitu’ -metodiksi on meille länsimaalaisille tutumpi viihdesarjakuvista, seikkailuromaaneista, televisiosarjoista ja elokuvista. Käsitykseni mukaan ihmisen tajunnan tilaa ei voi muuttaa ainakaan ilman ennakkorentoutusta ja suggestiota sormia napsauttamalla kuin fiktiossa.

    Mainitsit myös epilepsian, ja tiedossasi varmasti on, että henkilöä, jolla on tämä taipumus ei missään tapauksessa pitäisi altistaa esimerkissä tapahtuvaan toimintaan. Se olisi yhtään liioittelematta hengenvaarallista. Kuitenkaan Brown ei voi tietää randomisti valitsemansa henkilön mahdollisista taipumuksista. Jos siis kohde olisi randomisti valittu. Tämä jo yksin on melko varma merkki feikkauksesta. Tuskin Brownkaan on niin hölmö, että riskeeraisi tuottoisan uransa? Taalan tulo loppuisi takuulla kuin seinään jos Brown huolimattomuuttaan aiheuttaisi harmia koekaniinilleen. Joten hän ei voi valita ’uhriaan’ umpimähkäisesti. Lisäksi kuvatun kaltainen kokemus saattaisi laukaista pahankin psykoosin siihen taipuvaisella. Moinen olisi siis Brownilta paitsi vastuutonta myös typerää. Onko Derren Brown mielestäsi kenties typerä ja vastuuton?

    ”PS. Katsoitko aikasemmin antamani linkit?
    PPS. Kiinnostaisi tietää Höpönhöpö, että kuinka paljon olet katsonut Derrenin tuotantoa?”

    Katsoin. Haluan vielä painottaa, että toki Derren Brown on suht osaava viihdyttäjä/esiintyjä ja uskoisin hänen omaavan keskivertoa paremmat perustiedot aiheistaan. Niinpä hän myös osaa käyttää hyväkseen yleisiä harhaluuloja näistä.

    Derrenin tuotoksia olen seurannut yhteensä n. viitisen tuntia. Kieltämättä, joskus hän on kiehtovan vaikuttava. Tärkeämpää on kuitenkin se, että usein hän sortuu liian nopeaan ja huolimattomaan tuotantoon paljastaen metodinsa tieteellistä tarkastelua kestämättömiksi. Olen nähnyt Brownilta niin kömpelöitä virityksiä, etten näe tarpeelliseksi tutustua tuotoksiinsa enempää.

    Ja vielä tästä lotto-ennustuksesta. Maailman historiassa ei ole todistettavasti milloinkaan oikeasti onnistuttu ennustamaan yhtään mitään, eikä sitä tee tässä tämä taikurikaan. Siksi hän onkin taikuri eikä ennustaja. =)

  • ”Kerro hyvä ihminen mitä vikaa on olla avoin asioille ja yrittää tutkia niitä, kehittää niitä tukevaa tutkimustyötä ja mahdollisesti näin blogin kautta jakaa kiinnostusta muillekin.”

    Ei tietenkään mitään jos asian noin muotoilee. Mutta miksi olla avoin kaikelle? Kaikki on kohtuuttoman paljon. Miksi olla avoin vaikka sille, että merenneitoja on olemassa? Sille, että kuu on juustoa? Että maa on pannukakku ja kuussa on muista galakseista saapuneiden avaruusmatkailijoiden tukikohtia? Miksi olisin avoin sille, etteivät astronautit koskaan käyneet kuussa? Että muoviselta näyttävä outo olio on ulkoavaruudesta saapunut mystinen elämänmuoto, jonka DNA:ta eivät perinnöllisyystutkijamme seikkaperäisistä laboratoriokokeista huolimatta edes löydä? Että Derren Brown osaa ennustaa lottorivin? Kaikkea nyt vain ei voi eikä pidä uskoa sen tiedon pohjalta, joka meillä on maailmastamme.

    Mitä vikaa on siinä, että tiedämme asioita, joiden pohjalta voimme sulkea mahdottomat teoriat pois ilman, että niitä kaikkia pitäisi tutkia joka ainut kerta aivan kuin emme jo tietäisi sentään jotain? Eikö laput silmillään pikemminkin kulje se, joka ei hyväksy jo saamaansa tietoa vaan sokeasti uskoo kaiken mahdottoman hölynpölyn, jota hänelle yritetään syöttää?

    Monet ihmiset varmasti uskovat aivan tosissaan omaavansa jotain paranormaaleja kykyjä. Se ei tällöin tee heistä valehtelijoita. Mutta todistetta heidän kyvyistään ei voida saada. Monet myös valehtelevat omaavansa kykyjä, joita heillä ei ole. Esimerkiksi Derren Brown varmasti tietää omat rajansa, vaikka esittääkin omaavansa kykyjä, joita hänellä ei ole. Tämä sallitaan koska hän on viihdetaiteilija, taikuri. Ihmisten ei oikeasti oleteta kuvittelevan hänen tekevän muuta kuin temppuja. Hän esittää ne kuitenkin tavalla, joka mielestäni on moraalisesti arvelluttava siitä syystä, että hän itsekin varmasti tietää monien oikeasti uskovan hänen ’kykyihinsä’.

    Se, ettei tiede pysty vastaamaan aukottomasti kaikkeen ei tarkoita, että kaikki mitä tiede on jo saavuttanut olisi arvotonta ja voitaisiin ohittaa kuin kuljettaisiin ne kuuluisat laput silmillä.

  • WM_ sanoo:

    Et sinä voi tietää onko näillä ihmisillä kykyjä, joten miksi itse sokeanlailla tuomitset heidät?

    Ja totta, ei pidä sokeasti uskoa että maa on litteä, eli ei pidä sokeasti uskoa tiedettä, koska sehän sitä aikoinaan väitti 😉
    Tosin itse kyllä uskon tiedettä, mutten palvo sitä.

  • Hexa- sanoo:

    Höpönpöpö EI jummmmm… Maailman historiassa ei ole todistettavasti milloinkaan oikeasti onnistuttu ennustamaan yhtään mitään-
    hahhaha miten voit kertakaikkiaan sanoa noin naurettavaa. ja juuri muutamalla sanalla perustelit hyökkäyksiäsi hätä valheita nuo olivat. ja kyllä kyvyistä voi todisteet saada ja on saatu EI EIeei

  • WM toivon ettet loukkaannu, mutta pingpongiin en kanssasi ryhdy.

    Hexa, mikä tarkalleen ottaen lauseessa ’maailman historiassa ei ole todistettavasti milloinkaan oikeasti onnistuttu ennustamaan yhtään mitään’ on mielestäsi naurettavaa? Jos tiedät yhdenkin toteutuneen ennustuksen kerro se ihmeessä muillekin. Ja edelleen, Hexa-kulta, jos sinulla on todisteita paranormaaleista kyvyistä, niin älä panttaa niitä.

    Ja molemmat, kertokaa toki myös missä kohdin argumentointini on mielestänne virheellistä ja miksi?

  • WM_ sanoo:

    Miksi ilman todisteita leimaat jonkun feikiksi kun yhtä todennäköisesti se voisi olla jotain aivan muutakin?

  • Voisitko tarkentaa mitä nyt tarkoitat? Vastaan kunhan tiedän mistä tarkemmin ottaen yrität keskustella… Mielestäni en ole leimannut feikiksi mitään mikä ’yhtä todennäköisesti voisi olla jotain aivan muuta’.

  • WM_ sanoo:

    Otetaan nyt taas esimerkki mukaan:
    http://paranormaaliblogi.net/index.php/2008/01/13/chi-energian-hallintaa/
    Videon katsottuasi sanot ”feikki”
    Kysymys kuuluukin, ”miksi?”

  • Kröhöm… Jos nyt ei ’ennusteltaisi’. =)

    Mielipiteesi ja väitteesi tulisi perustua jo esittämiini lausuntoihin, kiitos. Kertoisitko siis koska olen leimannut feikiksi mitään mikä ‘yhtä todennäköisesti voisi olla jotain aivan muuta’, niin korjaan joko virheeni tai väärinkäsityksesi. Voisitko sen lisäksi, että syyttelet minua osoittaa nyt vaikka tämän kuluvan keskustelun kommenteistani löytämäsi asiavirheet?

  • WM_ sanoo:

    Asiavirheet?
    Tuo esimerkki olikin esimerkki. Eli jos sanot sen heti feikiksi. Tai kuka tahansa

  • Itse voisin melkeinpä ennustaa, että jos postaisin tänne tärähtäneen kuvan pyykkiin menevistä kalsareistani ja kertoisin sen esittävän Sirius B:stä saapunutta ektoplasmaa niin Hexa hyppäisi hiihtohaalareistaan ja julistaisi Lopullisen Totuuden vihdoin valjenneen skepsismin pimeydessä vaeltaville ja WM toteaisi ettei hänen hallussaan ole mitään sellaista tietoa, joka oikeuttaisi epäilemään kuvan lähettäjän tulkintaa joten omalla tavallaan se varmasti on jonkinlaista plasmaa sillä onhan toki plasmatelevisioitakin…

    Pirun hankala yrittää keskustella kun ei aina tekstin perusteella voi olla varma keskustelukumppanin äidinkielestä! =)

  • Huttu sanoo:

    Todella! 😀

    Ja tuo kanssa että kun sitten yrittää antaa mielipidettä siitä että miksi joku asia on mielestään feikki, niin se ammutaan alas alta aikayksikön. Yritä siinä sitten saada mielipidettään julki kun leimataan idiootiksi melkein.

    Miksi edes enää kommentoida mihinkään postiin?

  • Toki alas saa ampua, ainakin itseäni jopa ivata ja piikitellä, mutta jos sen tekee ilman minkäänlaisia perusteluja osuu kyllä pilkka ns. omaan nilkkaan…

  • Wespa sanoo:

    ”Derren Brownin tekniikka, jota kutsun täksi ‘pim-olet-hypnotisoitu’ -metodiksi on meille länsimaalaisille tutumpi viihdesarjakuvista, seikkailuromaaneista, televisiosarjoista ja elokuvista.”

    Oletko tietoinen videoeditoinnista? Henkilöhän on voinut pelata vaikka useita tunteja tuota peliä, mutta vain vähän aikaa näytettiin… Valoäryskkeillä on vaikutuksensa kiellät sen tai et…

  • Valoärsykkeillä on todellakin vaikutusta jos halutaan aikaiseksi se edellä mainittu epilepsia-efekti. Transsiin/hypnoosiin ei kyllä edes Derren Brown ketään vaivuta tuolla metodilla. Vaikka pelaisi tuntitolkulla, mitä editoinnista huolimatta ei todellakaan tainnut tehdä. Jos kommentointi ja ’keskustelu’ on taas tässä nähtyä tasoa niin lastentarhahan tämä saitti on, loukkaannutpa siitä tai et….

  • Wespa sanoo:

    Joo tämä on mennyt aika vastakarvaan vänkäämiseksi koska olemme samasta asiasta eri mieltä. Sinä uskot, että on käytetty näyttelijää tms. kun minä uskon, että kyseessä on aito psykologinen ilmiö. Vähän samantapainen kun tuossa yhdessä linkkaamassani videossa, jossa saadaan kohde luovuttamaan lompakko, siinä kohde menee myös transsin kaltaiseen tilaan (on silti hereillä) ja ei tiedä mitä tekee. Valitettavasti minulla ei ole antaa linkkiä, jossa kerrottaisiin enemmän miten valolla voi vaikuttaa ihmiseen, mutta koitan vielä jatkaa etsintöjä.

    Transsi tarkoittaa muuntunutta tietoisuuden tilaa. Periaatteessa siis elokuvaan keskittyessä kun ei havannoi ympäristöään vaipuu jo tietynasteiseen transsiin vaikkakaan ei ole kyse yhtä syvästä tilasta kuin siinä videossa jossa henkilö näyttää vaipuvan pelin vaikutuksesta transsiin.

    PS. Jos lastentarha tarkoittaa sitä että on erimieltä kanssasi, niin selvä se. Tervetuloa piirileikkiin, tähän ikuiseen looppiin. 😉
    Toivon kuitenkin että tuollaisten mielestäni turhien aliarviomisien ja loukkausten sijaan pysyttäisiin itse asiassa. Hienosti osasit asiasi kuitenkin muotoilla, mutta turhaa tuollaiset heitot. Lastentarha ei mielestäni kuvaa mitään muuta kuin omaa sisäistä kivaa maailmaa, on se sitten sinä itse tai tämä hieno yhteisö. Jokaisella on tästä samasta asiasta monia eri mielipiteitä, mutta tietoinen loukkaus voitaisiin jättää pois. Mielestäni loukkauksiin meneminen kuvastaa omaa heikkoutta joissain tapauksissa, ehkä se on se ego joka ottaa vallan ja heittää turhuuksia, kun ei ole enää muuta sanottavaa. Siinä vähän pohdittavaa meille kaikille. 🙂

  • Hexa- sanoo:

    Höpönpöpö jokos huomaat miksen jaksa kaikkia sinun haluamiasi teorioita ja todisteita tänne kirjoitella…

  • Huttu sanoo:

    Eikös se olisi loogisinta vaan kinkittää ne teoriat ja todisteet jotta ei edes pääsisi väittelyä ja pingpongia kehittymään?

    Jos ei aio todisteita esittää niin ei kannata niiden kanssa leveillä ja esittää kaikkitietävää

  • Wespa sanoo:

    Ping Pongi vaatii aina kaksi tai enemmän henkilöitä. 😉

  • Hexa- sanoo:

    ei vaan tässä on nyt kyse siitä Miksi en jaksa höpön kanssa yrittää keskustella täts it ei ole kyse mistään todisteitten panttaamisesta tai muustakaan..

  • WM_ sanoo:

    Höpö alkaa taas vaipua tuohon naurettavaan toisien nälvimiseen..
    Jos on kaverille liian iso leikkikenttä, voi jättää tulematta.
    Tarkoitan että opettele käyttäytymään niin saadaan hyviäkin keskusteluja aikaan!

    Tosin oli täällä eräs toinenkin nick joka aika kovaa kävi muiden mielipiteiden päälle.

    Ei henkilökohtaisuuksiin, ne voidaan jättää pois.

  • Lärvi sanoo:

    joko se Höpönpöpö murtu haha

  • Juu, aivan kappaleina ollaan… =)

  • WM_ sanoo:

    Lärville sama, käyttäydytäänhän nyt!

  • Jos nyt et ylentäis itteäs ketään täällä komentelemaan. =) Eiköhän sun paikkas, WM, oo ihan tossa samassa hiekkalaatikossa Hexan ja Wespan kanssa…

  • WM_ sanoo:

    just, no, heitelkää toki toisianne ämpäreillä ja lapioilla missä haluatte, ihan samahan tuo minulle on, mutta niin kauan kuin minä olen ylläpidossa, en katso toisiin kohdistuvaa haukkumista enkä epäkohteliaisuuksia täällä.
    Jos se on niin vaikeaa yrittää ymmärtää ja kunnioittaa toista niin voi oikeasti jättää sen kommenttinsa laittamatta.

  • killokki sanoo:

    Kattoo vaan eka ohjelman ja kirjottaa numeron 😀

  • Hexa- sanoo:

    Höpönpöpö haha oles nyt sielä ihan omissa oloissas vaan. ja mieti omia kirjotelmias että mahtaisko olla mitään perää

  • Edelleen, Hexa, osoita jokin asiavirhe näissä kommenteissani ja esitä ne todisteet, jotka väität sinulla olevan. Muuten toi sun raakkumises on täysin turhaa, eikä enää edes kovin huvittavaa…

  • nekkuli sanoo:

    Höpönpöpö kyllähän niitä kaipaamiasia todisteita on tänne monet kerrat pastettu, lisäksi tämä netti on niitä hyvinkin pullollaan. Omista väitteistäsi ei vaan oikein tahdo löytää sitä ”todistetta” väitteittesi perustaksi.

  • Hexa- sanoo:

    juurikin niin.

  • Taikuri sanoo:

    Siis ei rutto kun ottaa päähän että ihmiset on noin skeptisiä. Heti kun ei löydy järkevää selitystä niin sillon ainoo selitys on ”näyttelijät” tai että on etukäteen järjestetty jotain.
    Sanottakoon että oon harrastanut taikatemppuja 10 vuotta ja voin sanooe ettei mitkään derrenin temput oo etukäteen järjestettyjä. JA toi on myös oikeeta hypnoosia. Oon varmasti enemmän perillä hypnoosista kun sinä. Sitäkin oon melkein viisi vuotta harrastanut ja voin vakuutta että noin on kaikki mahdollisia, myös toi zombie juttu. Siitä en tosin tiedä että onko se mies hypnotisoitu jo etukäteen mutta joka tapauksessa ne on kaikki mahdollisia tehdä ilman avustajia tai näyttelijöitä. END

  • Huttu sanoo:

    Jaa, mistäs sä tiedät miten Derren tai kuka tahansa muu tekee ne temppus vaikka ootkin 10 vuotta taikatemppuja harrastanu?

    tuskinpa ne kertoo temppujaan ihan tosta vaan kenelle tahansa ketä väittää tekevänsä taikatemppuja. Eli oot ihan yhtä ulalla kun me muutkin.

    Toi on vähän sama kun sanon että joo oon kuule poika tässä nyt 10 vuotta tehnyt makaroonilaatikkoa että kyllä mä jukoliste tiedän ihan varmaan paremmin kun sää miten Gordon Ramsay paistaa entrecote-pihvin nih!

    Kaikki taikatemppujen tekijät käyttää silmänkääntö-temppuja ja muita mahdollisia vippaskonsteja jotta ne saada yleisön haukkomaan henkeään. Monet kovanluokan taikurit on ihan sanonutkin suoraan että ei oikeaa magiaa ole, se on vain showta ja silmänkääntöä. Chriss Angel mm. sanonut näin. Kyllähän sun pitäs se tietää taikuuden harrastajana? Vai kuvitteletko että taikuudessa on kyse oikeasta magiasta? Siinä tapauksessa kannattaa ne Harry Potterit jättää vähemmälle 😉

    Noin taikatempuista ihan yleisesti, joten näyttelijät ja muu maksettu lavaste on nykypäivän taikashow jutuissa ihan mahdollista. Varsinkin televisioiduissa sellaisissa joissa painoarvo on viihteessä

  • Taikuri sanoo:

    Sanon nyt ihan eka ettei kannata sanoa mitään jossei tiedä mistä puhuu. Tiedän kyllä miten Derren tekee ton tempun koska ei Derren ole ainoa ketä tekee tota temppua, eikä hän ole myöskään se ketä on ton tempun alunperin keksinyt. Toi temppu on vanha mutta sitä ei alunperin tehty lottopalloilla vaan ennustettiin esim. mitä lukuja katsojat sanoo.

    On monia lähteitä mistä niitä temppuja oppii. Täytyy päästä eka taikuripiireihin sisälle.

    Juu ja siis en oo mikään kolikoita korvista vetelevä setä vaan ihan oon sivutyönä tehnyt esim. juhlissa, yrityksissä ja muissa tilaisuuksissa.

    Ja sitten toi sun kommenttis on niin naurettava. Tiedät vissiin näistä asioista aika vähän jos luulet että yksikään taikuri väittää omaavansa yliluonnollisia kykyjä. Tottakai ne temput on silmänkääntöä yms. Luulisi että lapsikin sen ymmärtää. Taikurit on henkilöitä jotka viihdyttää näyttämällä jotain mahdotonta. Meediot sun muut on niitä jotka väittävät omaavansa jotain kykyjä.

    Toi on aika säälittävää että kun et muuta keksi niin täytyy alkaa morkata toista. Taidat olla itse se joka ei osaa edes sitä makaronilaatikkoa tehdä?

    Tottakai kaikki lavasteet on mahdollisia, mutta kyllä muut taikurit sen huomaa jos homma menee liian ”mahdottomaksi”

    Ammattilaisena voin sanoo sen verran etten luokittelisi Chriss Angelia mitenkään kovan luokan taikuriksi. Hän on se joka käyttää lavasteita ja kameratemppuja. Ne kovanluokan taikurit on semmosia mistä sä et oo kuullutkaan mitään. Ei se että esiintyy telkkarissa tarkota sitä että on jotenkin parempi. Dai vernon oli yksi taikuuden huipuista. Lienetkö kuullut hänestä? Tai Slydini, Lepaul, Erdnase, Malone , Daryl, Thompson?

    Kiitos.

  • Huttu sanoo:

    noh ihan läpällä lähinnä heitin ton HP jutun, ja oli kyllä mauton nyt kuin näin jälkikäteen sitä luen. Pahoittelut.

    Joo myönnän kyllä että en ole pahemmin kuullut noista taikuuden ammattilaisista joita mainitsit. Tiedä sitten miksi heidän juttujaan ei niin paljoa kuule tai näe, mahtavatko jäädä sinänsä noiden tv-taikureiden jalkoihin vaikka ovatkin varmaan todella hyviä? Vai ovatko nuo mainitsemasi jo jääneet historiaan?

    Oon aina aatellu että vaikka olisikin piireissä sisällä, niin niitä parhaimpia temppuja ei paljastettaisi muille siinä pelossa että nämä voisi parantaa temppuja ja saada ikäänkuin mainetta alkuperäisen tempun tekijän siivellä tai jotain.

    Eikös Derren nyt kuitenkin vähän antanut olettaa että hän olisi kuitenkin ennustanut ne numerot? En kyllä usko ennustamiseen yleensä joten siinä on sitten mieletäni joku teknillinen selitys. Pystyisitkö vihjaamaan meille miten se ehkä on tehty kun sulla on sitä sisäpiiritietoa? 😀

  • Hexa- sanoo:

    Huttu kyllä tuosta ennustamisesta olen elämäni aikana lukenut ja etsinyt tietoa. eikä tuo ennustus touhu ole todellakaan mahdotonta. se on joo ihan oikeasa olet erittäin vaikeata selittää, miten voidaan ennustaa tulevaa,mutta tässä maailmankaikkeudessa on erittäin monet asiat mahdollista. Eiikä myöskään pidä liikaa turvautua siihen skeptisyyteen mikä joillekkin tulee luonnostaan, mitä enemmän on yliluonnollisten asioiden kanssa tekemisissä ja kerää tietoa, sitä paremmin pystyy kaikkia asioita ymmärtämään ja omaksumaan ihan alitajuntaisesti. meditoikaa ihmiset joka päivä siinä on teille elämänne tärkeimpiä ohjeitä jos haluatte tietoisuuden kasvua!-

    ja mitä noihin hypnoosi juttuihin tulee, se on aivan luonnollinen asia ja Tosi.
    mutta tuota lottonumeiroiden ennustamista silti epäilen erittäin vahvasti, Joka ei taas tarkoita sitä että muut ennustukset olisivat turhuutta- eihän se niin mene ehei
    ^^

  • Taikuri sanoo:

    Juu ei mitään. 🙂

    Toi syy vois olla siinä etteivät nämä ”huiput” koe tarvetta esiintyä telkkarissa. Niillä on ihan tarpeeksi keikkoja muutenkin eikä rahastakaan ole pulaa. Osa heistä on kuollut mutta osa elää. Ja siinä oli vasta jäävuoren huippu.

    Taikurit on kyllä toisilleen tosi avoimia ja jos ei jotain temppua haluta paljastaa niin sitä ei myöskään esitetä, koska taikurin mieli toimii eri tavalla ja toinen taikuri kyllä huomaa miten temppu tehdään. Esim Vernon ja Marlo käyttivät koko elämänsä parannellen muiden temppuja. Toki he keksivät uusiakin. Taikurit arvostaa vaan sitä jos jollakin on jotain uutta mikä tekee siitä tempusta paremman.

    Derren vähän vihjasi siihen, mutta lopussa se sano jotain tyyliin ”jos joku kysyisi minulta miten tein sen, sanoisin vain että se oli temppu”. En voi oikeen mitään vihjeitä annella kun tempusta lähtee se hohto ja mielenkiinto jos sanon miten se tehdään. Sen voin kuitenkin sanoa että ei niitä loton numeroita voi ennustaa etukäteen. Siinä olit oikeessa.

  • Taikuri sanoo:

    Sori Hexa mutta en usko ennustamiseen. Toi Derrenin temppu eikä muutkaan sen temput ole suoritettu millään yliluonnollisilla taidoilla.

    En usko muihinkaan ”meedioihin” tai ennustajiin. Ihan vaan sen vuoksi että tiedän tän harrastukseni vuoksi ne metodit mitä ne käyttää. Esim. monet käyttää cold readingia.

    Joskus oikeen oon miettinyt että kuinka hyvät rahat sillä saisin jos rupeisin jotain tommosta meediota esittämään.

    Derrenhän joskus oikeen lähti kiertämään Anerikkaa esittäen meediota ja ajatuksien lukijaa. Ja suurin osa ihmisistä usko siihen.

    En toki tyrmää sitä mahdollisuutta etteikö tuo vois olla mahdollista, mutta ei vielä ole tullut semmosta todistetta mitä en ole pystynyt suoralta kädeltä toteamaan feikiksi.

    Oon pariin kertaan käynyt ennustajalla ja se on oikeen kivaa huomata miten huonoja ne on siinä. sitten kun sanoo että ne on väärässä niin heti tulee joku ”Nyt ei oo energiatasot kohdallaan” repliikki. Joskus näytin yhdelle ennustajalle tempun ja se luuli oikeesti että osaan jotain yliluonnollisia kykyjä.

  • Hexa- sanoo:

    kuulostat jo hieman höpönpöpöltä 😀
    no joka tapauksessa maailman historiassa on tehty joitakin ennustuksia jotka ovat osoittautuneet todeksi ynm joten en edes jaksaisi kiistellä siitä etteikö ennustaminen olisi mahdollista.

  • Taikuri sanoo:

    Ennustaminen on mahdollista, sen kyllä myönnän. Mutta kuinka usein ennustukset toteutuvat? Jos saadaan lähelle 100 prosentin osumatarkkuus niin silloin voidaan puhua ennustuksesta.

    Ajatellaan asiaa näin. Heität tikan tikkatauluun. Se ei osu keskelle. Heität toisen tikan. Sekään ei osu. Jatkat heittämistä kunnes tikka osuu keskelle ja väität että siinä on jotain ihmeellistä.

    Tottakai jotkut ennustukset osuvat oikeaan. Jos tehdään niitä ennustuksia tarpeeksi niin joku niistä osuu varmasti. Ja useampi jättää osumatta.

    Onko sinulla mitään väittämiesi todeksi että ennustus on totta?

  • Hexa- sanoo:

    no tuota taas ei voida verrata. yhtä hyvin voidaan sanoa että etteivät ne osanneet edes tuota ennustamisen taitoa- vaan ”muka ennustivat ynm
    ennustaminen joko on mahdollista tai ei jeah ^^

  • Huttu sanoo:

    Viittaatko Hexa esim. Nostradamuksen ennustuksiin?

    Mielenkiintoisia ennustuksia kyllä, mutta hirvittävän vaikeita tulkita ja hänen teksteissään on hirveästi kieliopillisia virheitä jotka muuttavat ennustusta radikaalisti.

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Nostradamus

    Nostradamus eli siinä 1500-luvulla, joten luulen että hänenkin ennustukset ovat täyttyneet useamman kerran 500 vuoden aikana kun eri henkilöt tulkitsee niitä tekstejä niin että ne sopii juuri tapahtuneeseen asiaan.

    Vitsit nettikin on täynnä erilaisia ennustuksia, niitä on niin paljon että jo melkeen tilastollisesti jonkun niistä on toteuduttava, vähän niinkuin Taikurin tikkataulu-esimerkki.

    Heh työporukka menee välillä käymään jossain Naantalissa olevalle kuulemma hyvälle ennustajalle, pitäsköhä mennä seuravaks mukaan 😀

  • ”no joka tapauksessa maailman historiassa on tehty joitakin ennustuksia jotka ovat osoittautuneet todeksi…”

    On se kumma, että Hexalla riittää voimia tällaisten väitteiden jatkuvaan kirjoitteluun, mutta ensimmäistäkään todistetta väitteilleen ei Hexaattori kuitenkaan toistuvista kyselyistä huolimatta kykene esittämään… =)

    Ja Taikuri vois päättää haluaako esiintyä harrastajana vai ammattilaisena. Nyt sanot olevasi kumpaakin? Ei järin vakuuttavaa… Kumma, ettei tuonkaltaista ’hypnoosia’, jota Brown esittää käytä kukaan hyväkseen. Jos homma noin toimii ja useimmat sen voivat oppia niin luulis melkein keinoa käyttävän muutkin kuin muutama moskovalainen taskuvaras… =)

  • Hexa- sanoo:

    Höpönpöpö nonii tulihan sieltä tällekin päivälle mittava annos tuotakin soopaa.

  • Taikuri sanoo:

    Taikatemput ovat harrastukseni. Harjoittelen joka päivä useita tunteja. Esiinnyn erillaisissa tilaisuuksissa, mutta taikatemput eivä ole päätyöni.

    Syy tuohon ettei tuota hypnoosia käytetä kovin usein on se että se ei ole järin luotettavaa. Se ei onnistu joka kerta, eikä monikaan halua ottaa sitä riskiä että epäonnistuu.

    Edit. Monet rikolliset käyttävät covert hypnoosia jotta saavat esim. kassalta rahat. Tästä tapauksestakin oli jotain uutisissa.

  • ”Höpönpöpö nonii tulihan sieltä tällekin päivälle mittava annos tuotakin soopaa.”

    Kyllä tätä ’soopaa’ täältä piisaa, niitä Hexan todisteita väitteilleen odotellessa. =) Edelleen voisit osoittaa jonkin asiavirheen kommenteissani, joita väität valheellisiksi. Kun kerran suunnilleen kaikki mitä olen kommentoinut on mielestäsi täyttä tuubaa, ei luulisi olevan kovin mahdotonta osoittaa seikka tai pari totuuden vastaisiksi? Kovin hankala ottaa meuhkaamiseesi kantaa ilman kyseistä informaatiota.

  • Hexa- sanoo:

    Höpönpöpö eihän minun enään tarvitse, onhan sen jo eräät myöskin huomanneet

  • Millähän perusteella? Hexa-pieni, kyllä ihan kaikilta odotetaan jonkin sorttista totuus- ja todellisuuspohjaa väitteilleen. Etenkin kun ne sinun tapauksessasi lähes aina on kohdistettu johonkin kommentoijaan, ei hänen kommentteihinsa. Ja aina kieltäydyt järkähtämättömästi tarkentamasta herjauksiasi.

  • Hexa- sanoo:

    tottakai kohdistan kun pääsen siten vähemmällä 🙂 katsoskun mitä järkeä mainita samaa asiaa moneen kertaan? varsinkin jos kohde henkilö ei näytä millään omaksuvan asiaa.

    mies joka ei usko ufoihin,viljakuvioihin,ennustuksiin,henkiparantamiseen, hypnoosiin,
    pyytää lisää totisteita” eih kuule ei nyt ihan motifaksuunit riitä vielä.
    vai olettaisitko että munkki joka on kokenut mielen täydellisen selkeytymisen kertoisi arjen tallaajalle mitä on saanut selville ? ei kainyt ihan kuitenkaan ^^

  • Hexa- sanoo:

    Höpönpöpö sitäpaitsi kyseinen väitehän on ihan silkkaa sontaa.
    lähes 95% olen viitannut tekstiin.

    Etenkin kun ne sinun tapauksessasi lähes aina on kohdistettu johonkin kommentoijaan, ei hänen kommentteihinsa.

  • Ranttali sanoo:

    Ihmisen psyyke rakennettu niin, että aikojen ja paikkojen järjestykset todella helposti hämärtyvät, kun johonkin asiaan todella uskoo tai muuten liikaa innostuu. Jos lottonumerot olisi todella oikeasti 10 minuuttiakaan etukäteen ennustettu, se olisi ollut niin suunnaton maailmanlaajuinen sensaatio, että tuskin olisi jäänyt Suomenkaan pääuutisissa huomioimatta! Ja varmasti koko arvonsysteemiä olisi jo alettu uudelleen suunnittelemaan! Onhan väitteitä myös ”suurten” amerikkalaisten selvänäkijöiden kuten Jeanne Dicksonin (nimestä en varma) todella tarkasti oikein menneistä ”ennustuksista”, mutta mitään luotettavia todisteita ei silt ole, oliko tapahtuman vain väitetty etukäteen ennustetun vai loogisesti jo muutenkin odotettavissa. Suomen tv:ssä oli aikoinaan 2 vkon koe, jossa mukana Suomen parhaat selvänäkijät ja tilastotieteilijä. Parhaitten selvänäkijöiden tulokset olivat n. 30 % luokkaa, tilastotieteilijän tulos lähes täydellinen! Mm. merkittäviä lento-onnettomuuksia pystyy kuulemma tilastoista ennustamaan lähes päivälleen. Samoin ihmisen koko elämänkaaren melko luotettavasti, jos tarpeeksi lähtöparametrejä tiedossa. Uskon itsekin lottorivin melko tarkkaan ennustukseen, kun tiedossa toteutuneet rivit mahdollisimman pitkältä ajalta ja lasketaan luonnollinen ”käyrä” tuleville riveille tietokoneella. Se ei muuten perustu perinteiseen todennäköisyyslaskentaan, vaan luonnolliseen ”pakkoon” tietyn numeron esiintyä taas tiettynä ajankohtana tietyssä järjestyksessä.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto