ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

Palautetta kaivataan dokkarista

Ajattelin nyt tehdä harvinaislaatuisen blogauksen (eli ihan sellasen tavallaisen) ja avautua hieman omista ajatuksistani.

Moni varmaan onkin katsonut nyt tuon dokumenttini ja siinä saadun yhteyden (kolmas osa). Ajattelen tässä nyt pikaisesti hiukan kertoa omia tunteitani/ajatuksiani ja kysyä vinkkejä.

Täytyy tunnustaa, että pelko oli suuri edes julkistaa koko dokkaria, varsinkin kolmatta osaa. Eniten minua pelotti ihmisten mielipiteet ja ns. hulluksi leimaaminen. Kuitenkin vastaanotto oli ajattelmaani positiivisempi ja pääsin peloistani taas yli. Tällä hetkellä jännittää kuitenkin lähipiirin reakoiminen tähän yhteyteen.

Mutta miten olisitte itse toimineet? Jos saisitte mielenkiintoisen viestin kauttanne, niin pitäisittekö sen omana tietonanne vai jakaisitteko sitä eteenpäin varsinkin jos siitä voisi olla apua monelle? Itse päätin jakaa viestin eteenpäin, vaikka hiukan itse olenkin välillä ollut epäilevällä kannalla siitä, että miten se lopulta tulee tai mistä se tulee. Silti se on hyvin positiivinen ja energinen prosessi.

Nyt kuitenkin mietityttää, että miten jatkaa eteenpäin. Yhteyttä ja viestien vastaanottamista, sekä jakamista aion jatkaa (MAinalla on varmasti paljon vielä asiaa), mutta missä. Jännä sinäänsä, että vaikka kyseessä on Paranormaali Blogi, niin joskus tulee sellaisia kommentteja, joista olen saanut kuvan, että tänne ei haluta tekemiäni videoita, (esim. vlogauksia yliluonnollisesta) vaikka aihepiiriin sopivatkin.

Olisi kiva kuulla mielipiteitänne, että haluatteko näitä kuvattuja viestejä/kanavointeja tänne blogiin, pidänkö esim. vain youtuben puolella, vai kokonaan oma sivusto viesteille? Kertokaa kommenttina mitä mieltä te olette. Miten ja millä tavalla edetä?

– Wespa

Tykkäys ja jakotoiminnot:

29 kommenttia aiheeseen: Palautetta kaivataan dokkarista

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • Jaarno sanoo:

    Jos itse tuollaisen kokemuksen saisin en melko varmasti sitä KAIKILLE läheisille kertoisi. Monet ei ymmärtäisi yhtään jne.
    Mutta nettiin pistäisin varmasti ja muutamille kertoisinkin. Että omasta mielestä ihan oikein teit kun tuon ”julkaisit”

    Hyvä myös että blogin puolella julkaiset näitä. Mielelläänhän nuita katsoo. Eipä nuista nyt haittaakaan voi olla. Jos joitakin ei nuo kiinnostaa niin jättää katsomatta. 🙂

  • Neo sanoo:

    Musta on just kivaa että laitat näitä kanavointeihin ja henkimaailmaan liittyviä juttujakin tänne, ne kiinnostaa mua henkilökohtaisesti paljon. Toki on sitte Henkimaailma-blogikin ja sitä seuraan myös, mutta mun mielestä on hyvä idea laittaa sun omiin kokemuksiin liittyviä asioita tänne.

  • Julree sanoo:

    Katsoin nuo kolme osaa ja en näe syytä miksei näitä voisi julkaista täällä blogissakin. Oli ihan mukavaa kurkata bloginpitäjän normipäivään ja yhteyshän oli varsin mielenkiintoinen tapaus ja sanoma tärkeä.
    Pitäisikö sitten olla oma osio noilla sun videoilla jos jotain häiritsee että ne tunkeilee etusivulle muitten uutisten joukkoon. No itseäni ei haittaa.

  • Hetkinen… Ihan nyt vaan tarkistan, mutta ihan oikeastikos tuossa oli mielestäsi kyse jonkinlaisesta yhteydestä maan ulkopuoliseen älyyn? Siis tämän dokumenttisi kolmannessa osassa tapahtuva kanavointi oli ihan live-kuvaa tapahtuneesta?

  • Wespa sanoo:

    En ole 100% varma itsekkään kuten mainitsin, mutta samalla linjalla aion jatkaa ja ottaa asiasta tarkemmin selvää. Siksi tuossa onkin, että Scifiä, alitajuntaa vai aito yhteys maan ulkopuoliseen älyyn? Jokainen tehköön omat päätelmänsä. Kanavointiin ei tarvitse uskoa, mutta itse viestit ainakin kiinnostavat minua varsinkin jos niistä on apua itselleni ja muille, siksi aion jatkaa tällä tiellä.

  • WM_ sanoo:

    Itse pidän hyvänä asiana julkaista täälläkin.
    Blogi on sinun: Kuten hyvä bändi, mielelläni tunnen ja tiedän jotain itse muusikoistakin 😉

    Ja jos ei muuta niin ainakin ylitit itsesi ja pelkosi ja kasvoit sitä kautta 🙂
    (y)

  • Jussi sanoo:

    Heipsan,

    Tuli mieleen, et mun mielestä vois olla tärkeetä tiedostaa entiteetin tarkotusperä / mitä siitä seuraa kun jotain tietoo jakaa eteenpäin – siinä mielessä, ettei tietoa jakavalla entiteetillä oo mitään hidden agendoja.

    Universaaleista laeista en tiedä sen koommin, syvemmillä tasoilla toimivista sellasista, et onko 100% rehellisyys moisessa kommunikaatiossa vaadittua (olennolta, olennon tarkoitusperiä kysyttäessä siis), joten siihen onko yksilön mahdollista miten vaikuttaa välityn tiedon autenttisuuteen, on vaikea sanoa mitään – mut tokihan tieto syvemmältä tasolta on aina tietoa syvemmältä tasolta, joten siitä voi olla monelle hyötyä vaikka siinä ois mitkä agendat taustalla – eikä hidden agendat välttämättä ees onnistu – tulee niitä epäonnistumisia varmasti moniulotteisille entiteeteillekin.

    Yks juttu, mikä tietty on varma, et jos kanavoi omaa korkeeta minäänsä (tulevaisuudesta), tuskin tarvii epäillä et ois kusettamassa itseensä (..tai mistäpä sitäkään tietää.. heh..)

    Hienoa, ja onnittelut riman ylittämisestä. Rehellisyys on parasta, ja tää on korkeimman luokan rehellisyyttä kun ylittää sellasen rajan mikä hiukan etukäteen saattaa jännittää, ja mitä ihan kaikki ei välttämättä ensikuulemalta ymmärrä. Näissä prosesseissa myös monesti oppii, ketkä on niitä ihmisiä ketkä on aidosti tukena.

    Nämä kommentit videota vielä katsomatta. Ja onneksiolkoon, vielä kerran. Hienoa!

  • Aleksi sanoo:

    En usko kanavointiin. En ymmärrä miksi hyvän viestin levittämiseen tarvitaan joku maan ulkopuolinen kanava. Ja mitä olen asiaan tutustunut, niin monilla ns. kanavoijilla on selkeästi vain rahastus mielessä.

    Mutta tosiaan, jos sulta tulee hyvää juttua, jonka julkistamisesta voi olla joillekin hyötyä.. niin aivan kuin itse sanoit, se viesti on tärkein.

    Muista kuitenkin että moni ei tule ymmärtämään, ja tulet mahdollisesti kohtaamaan negatiivisia mielipiteitä.

  • Wespa sanoo:

    Näin tunnetasolla voin sanoa Jussi, että entiteetti ajaa hyvää ajatusperää, jonka voi nähdä itse viestissäkin. Toki negatiivinen tai positiivinen on meidän ihmisten itse keksimiämme juttuja ja lopulta kaikesta voi saada negatiivista tai positiivista, mutta uskon, että suurin osa ihmisistä näkee kyseisen tiedon positiivisena.

    Mitä itse entiteettiin tulee, niin uskon, että kyseessä on kollektiivinen entiteetti (monta olentoa tai henkeä), mutta MAina on vain labeli joka kuvaa jokseenkin tätä kollektiivista prosessia, sikäli kun nimeä pyysin. 🙂

    Tämän nimen moninaisista merkityksistä voisinkin tehdä piakkoin videon. 🙂

  • A-E sanoo:

    Minusta Youtube toimisi ihan hyvin. Paranormaaliblogii, voisi tehdä navagaatio palkkiin erilaisen napin, josta päähän tähän Wespan Dokkariin/ videoblogi…

  • Hassua kyllä, ettei tällä Mainalla ollut sitten mitään uutta sanottavaa sinulle/kauttasi meille kelleen. Lähes sanasta sanaan toisteli samaa tuttua mantraa, jota Wespalta on jo totuttu kuulemaan. Mutta eiväthän nämä avaruusystävämme koskaan ole kenellekään kertoneet mitään mitä ei jo tiedettäisi. Mielenkiintoista… vaiko eikö?

  • Hulupattaja sanoo:

    ”En ole 100% varma itsekkään kuten mainitsin, mutta samalla linjalla aion jatkaa ja ottaa asiasta tarkemmin selvää.”
    Aika vaarallista leikkiä. En ota millään tavalla kantaa siihen ,että oletko oikeasti yhteydessä johonkin Mainaan, tai Lailaan, koska minun mielipiteellä ei ole mitään väliä siihen, miten itse asian koet, mutta kannattaa kyllä pikkusen olla varovainen miten syvälle noihin houreisiin ”kanavoidessa” uppoutuu.

  • wm_ sanoo:

    Höpö, mitä väliä tiedolla on? Tieto ei luo iloa ja rakkautta.

  • Stuge sanoo:

    ööööö….tää touhu alkaa meneen jo liian pitkälle. Mä luulin et tält saitilta voi katsastaa uusimmat uutiset liittyen paranormaaliin ja se on tehny hyvää työtä sen kohdilta. Mut toi sängyssä makaaminen ja kommunikoiminen entiteeteille tai mille nyt sit saitkaan ”yhteyden” alkaa meneen jo yli oman hilseeni. Luuletko oikeesti että joku oman ajattelukyvyn omistama henkilö uskois tohon?

  • Latex sanoo:

    Jokainen uskoo/ kokee miten haluaa. Minusta aihe oli paranormaaliblogiin liittyvää. Jos näet videon haamusta, et tiedä onko se oikea, mutta jotkut uskoo niin sama pätee wespan videoon, Ei ehkä uskottavan näköistä mutta itseensä uskominen on se tärkein sanoma. Oli yliluonnista tai ei.

  • Juu, tuli kyllä viimeistään nyt todistetuksi, ettei täällä juuri kaivata ’oman ajattelukyvyn omaavia henkilöitä’ kommentoimaan postauksia. Itsekin kuvittelin aluksi, että täällä voisi näihin ’todisteisiin’ tutustua asiallisen ja aikuisen keskustelun ryydittämänä, mutta hillitöntä älyn ja logiikan loukkaustahan tämän tason ’tutkimustyö’ jo on. Oma mielenkiinto ainakin lähenee loppuaan ja viimeisetkin uskon rippeet ihmisen kykyyn käsitellä rationaalisesti paranormaaleja ilmiöitä koki jälleen pahan iskun suoraan navan alle. Saitti varmasti porhaltaa jatkossakin näiden foliohattujen voimin, mutta kaikenlainen älyllinen dialogi tulee tällä pelillä varmasti loistamaan jatkossa jossain aivan muualla. Harmi kyllä.

  • WM_: ”Höpö, mitä väliä tiedolla on? Tieto ei luo iloa ja rakkautta.”

    Tähän kiteytyy loistavasti taso, jolla täällä tieto käsitetään.

  • WM_ sanoo:

    Oleellista ei mitenkään ole se, onko tiedon alkuperä mistä lähtöisin. Tuossa viestissä kerrotuista asioista voi ulista vaikka maailma tappiin, että niistä on puhuttu, mutta jos niitä ei omaksu vaan edelleen rutisee todenperäisyydestä, joka on itse viestin rinnalla mitätön seikka, on kuin seinille puhuisi.

    Jos henkilö omaksuu positiiviset elämän asenteet, kohtelee toisia hyvin ja pyrkii rakkauteen, on hän varmasti erittäin miellyttävä henkilö; kun taas ulisija joka ummistaa silmänsä opetukselle ja vaatii vain jotain mitätöntä sivuseikkaa on varmasti erittäin hankalaa ja mitäänsanomatonta seuraa.

    Plus, Wespa ei koskaan sanonut että kyseessä olisi totuus, eikös otsikkokin ollut jotain että ”fiktiota vai mielikuvitusta?”?
    No, tässä sinulle opetuksen todenperäisyys, jonka varmasti haluat kuulla, kyseessä oli MIELIKUVITUS. Noin oletko iloinen. Minä en varmaksi sano mikä se on mutta jos se nyt noin kivaa on saada tietoon se niin kiva jos autoin 🙂

    Ja nyt itse aiheeseen, eikä se ole ainut: kanavoinneista voisi ola sinulle paljonkin hyötyä elämääsi ja asennoitumiseen muita kohtaan (:

    Namaste sun muu foliohattuisten tervehdys vain sinne 8)

  • Righer sanoo:

    Mielestäni kyllä näitä saisi laittaa mielellään myös tänne paranormaali blogiin, mutta jos jotkut ovat sitä vastaan, voihan nämä laitaa myös henkimaailmaan? =)

  • WM_ muista toki jatkossakin, ettet tiedä minusta ja useimmista täällä kommentoijista yhtikäs mitään. Ja kun oma maailmankatsomuksesi on tullut harvinaisen selväksi on ainakin minun vaikea käsittää miten noin suppeasti maailmann näkevän henkilön kuin sinun voisi edes kuvitella kykeneväksi tarjoamaan elämän ohjeita muille. Tuollainen on pelkästään noloa, naiivia ja typerää…

  • WM_ sanoo:

    Eiköhän elämänohjeita me jokainen tarvita?
    Käyttäytymisestä on turha tinkiä.

  • WM_ sanoo:

    Mielestäni siinä että etsii hyvää tapaa elää, ei ole mitään säälittävää, pelkuruutta tai mitään eksyneeseen ihmiseen viittaavaa.

    Vähän veikkaan ettet ole ihan siitä positiivisimmasta päästä joka tukee ja arvostaa muita? Ainakaan et anna sitä kuvaa viesteissäsi.

    Käyttäytymisesi ja haukkumisesi antaa todella aihetta ottaa vaaria viisaista sanoista, oli ne jonkun mielikuvitusta, muualta luettua tai mitä vaan, kunhan viestin sisältö on kasvattavaa.

  • MikGo sanoo:

    Todellakin kannattaa postata tänne, erittäin mielenkiintoista! Liittyy myös täysillä paranormaali blogin sisältöön. Eihän tämä ole mikään uutiskanava tai virallinen tieteissivusto, niin kuin vastustelijat mielestäni tätä kuvailivat.

  • Hartsa sanoo:

    Kannattaa muistaa, arvon epäilijät, että kukaan ei pakota ketään katsomaan sellaisia materiaaleja jotka eivät kiinnosta. Melko moni on valitellut vlogeista, mutta eiköhän noiden ohi ole melkoisen helppo rullailla. Ne sitten voivat katsoa nämä joita sattuu kyseinen materiaali kiinnostamaan.

    En kuitenkaan usko vlogijulkaisuden vähentävän muun täällä käsiteltävän materiaalin määrää, lähinnä näkisin noiden olevan vain ylimääräisenä extrana, joten hieman ihmetyttää nämä negatiiviset asennoitumiset niitä kohtaan.

    Rakentava kritiikki on tietysti eri asia, ja sen pitäisi aina olla tervetullutta jotta vlogaaja itsekin pystyy kehittymään tekemisissään. Mutta jos rakentavakin kritiikki puetaan haukkuihin ja verhotaan negatiivisuuteen, niin harva sitä itse asiaa jaksaa sieltä loskan seasta yrittää tonkia.. eli kannattaa miettiä kumpi on tärkeämpää: Se että pääsee solvaamaan toista palautteen varjolla, vai se itse asian kommentointi. Sitten voikin karsia vaikka siitä vähemmän tärkeästä vähän pois. Säästyy aikaa ja vaivaa kaikilta.

    Itsekin olen osin sitä mieltä, että jos näitä kanavointeja(jos moisesta on siis kyse) aiot enemmänkin julkaista niin ne sopivivat ehkä paremmin henkimaailman puolelle, koska sitä seuraavat ovat pääosin avoimempia uusille vaihtoehdoille, ja osaavat odottaa myös mielipiteisiin perustuvia elämänohjeita yms. omaa ajattelua kirvoittavaa tekstiä/tarinaa. Tämänkertainen liittyi Wespan päivästä kertovaan dokumenttiin, joten sehän sopii tänne oikein hyvin. Ja vaikka näkisitte parhaaksi julkaista mahdolliset tulevatkin kanavoinnit täällä, niin se ei toki minua häiritse, kun hiirenrullalla pääsee niistä ohi, ellei satu kiinnostamaan.

    Kaikkia on tietysti mahdoton miellyttää. Osa etsii varmasti pelkästään kummitustustarinoita täältä, osa kenties ufo videoita jne. Kuitenkin, lienee kaikilla oikeus löytää täältä juuri itseäänkin kiinnostavaa ”paranormaali” -kategorian alle jollain tapaa sopivaa materiaalia, vaikkei se sama välttämättä vierustoveria kiinnostaisikaan.

    Millä tapaa nämä tällaiset sitten tekee ihmisistä naiveja tai riistää oman ajattelukyvyn ihmisiltä? Tai edellyttävät em. ominaisuuksia omaavaa ihmistä. En minä ainakaan tiedä mitä mieltä olla tuosta Wespan kanavoinnista, mutta mitä se haittaa? Se on yksi näkökanta ja mahdollinen tapaus mikä tuossa on voinut tapahtua, mielessäni voin käydä tusina muuta vaihtoehtoa läpi ja kuka minua komentaa uskomaan yhteen tiettyyn näistä? Ei käsittääkseni kukaan. Tällainenhan vain luo uusia mahdollisuuksia, eikä päinvastoin. Jos itse on juurtunut liian syville uskomuksiinsa ja nämä sotii jollain tapaa niitä vastaan niin vahvasti, että pelkän vaihtoehdon näkemisestä pitää suuttua, niin sitten on ehkä omissa uskomuksissa tarkastelemisen varaa.

    Ristiriitainen mielipide ei kuitenkaan tietääkseni anna mitään erikoislupaa henkilökohtaisuuksiin menemisille, tai muuten epäsoveliaalle kielenkäytölle.

  • Vaskikäärme sanoo:

    Olen samaa mieltä Hartsan kanssa kaikesta mitä hän sanoi.

    Kannattaa myös muistaa, että se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa, eli jotain noissa jutuissa täytyy olla, koska aiheuttavat toisissa aina niin vahvjoa reaktioita.

    Itsestäni kaikki paranormaalia sivuava materiaali on tänne tervetullutta, niin kauan kun ylläpito pitää terveen itsekriittisyyden ja ei väitä mitään suoralta kädeltä Ainoaksi Totuudeksi jota ei saa kyseenalaistaa.

    Kyseenalaistamisen taso sen sijaan kertoo aika paljon kysyjästä itsestää, henkilökohtaisuuksiin meneminen, haukkuminen ja ilkeily eivät ole muuta kuin huonoa ja lapsellista köytöstä.

    Älyllinen keskustelu aikuisten kesken tarkokoittaa mielestäni suvaitsevuutta ja toisen maailman kuvan kunnioitusta molempiin suuntiin, jos tämä pohja on kunnossa, voi olla hyvinkin eri mieltä keskustelun menemättä silti lapselliselle haukkumis, kinastelu tai mustamaalaus tasolle.

    Jos kykenee kunnioittamaan toisen maailman kuvaa toisen omana valintana, pyrkimättä käännyttämään oman totuutensa tai edes tieteen tai ”rationaalisen älyn” nimeen, on jo pitkällä.

    Yhteenvetona, vlogeja voi rauhassa julkaista täälläkin, rullatkoot hiirellä ohi ne joita aihe ei kiinnosta/ärsyttää.

    Kiitos tähänastisesta Wespa, jtka vain!

  • Chioy sanoo:

    Ehkä tuossa on juuri jokin kahtiajako, että tieteellisemmät tyypit tykkää seurata enemmän logiikka peräistä parablogia ja taas avoimet filosofiset mielet enemmän henkimaailmaa. Nyt olet vähän sekoittanut näitä ja huomannut, että ihmisillä menee vähän aikaa tottua muutokseen. Pakkosyötöltähän tuo toisille saattaa tuntua. Aivan kuin heittäisi kiven lampeen, aaltoja on odotettavissa.

    Luulen et ylität omia pelkojasi sitä tahtia jo, että muut ei ehdi mukaan. Anna meille vähän aikaa kanssa, jookos? =)

    Rakkaudella,
    Chioy

  • ^veerä^ sanoo:

    Lisää Mainalta (?) viestiä tänne vain. Se oli kiintoisan näköstä. Musta tuo viesti anto rohkeutta itse kokeilla tuollaista yhteyden yrittämistä. Kai he (ketä niitä viestejä ikinä lähettääkään) sitä varmaan haluavatkin? Koska jos he joskus haluavat tulla tänne (tai onnistuvat keksimään jonkinlaisen tavan) niin eikö se olisi vain hyvä jos täällää olisi ystäviä ja suopeamielisiä ihmisiä joiden kanssa kommunikoida toisella tavalla jos päin naamaa puhuminen ei luonnistu?
    Mutta rohkeasti vaan lähetä koska mua kiinnostaa 🙂

  • penaalipete sanoo:

    Joo ei siinä mitään että joku on noinkin omistautunut ”harrastukselleen.” Mutta mulla tippu ainaki pohja tän blogin uskottavuudelta ja näin päin pois. Skeptikko kun olen ja ehkä senkin takia blogia mielenkiinnolla seuranneena tää oli ehkä se viimenen niitti… Mielipahaa en kuitenkaan kellekkään halua aiheuttaa mutta neuvoisin kuitenkin tälläisen aihealueen käsittelijöitä pysymään anonyymeina. Kiitos ja anteeksi -penaali-

  • Chimuno sanoo:

    Sun blogi, sun säännöt. Jos jotain ei kiinnosta, niin paljonko vaivaa siitä tulee ohittaa yksi uutinen scrollaamalla? Sitäpaitsi jos postaat tänne youtuben lisäksi, tieto voi saavuttaa enemmän ihmisiä. Eli ehdottomasti jatkat :D!

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto