ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

Unimuistia tutkimassa

Julkaisin kesäkuun (09) lopulla kyselyni, joka koski unien muistamista. Nyt olen koonnut vastauksista yhteenvetoa ja julkistan senkin nyt.

Idea unimuistin tutkimisesta heräsin omasta kiinnostuksestani selkounia ja niiden näkemistä kohtaan. Olen harjoitellut selkouneksintaa vuodesta 2006 ja aina kun alan luovuttaa, jatkan taistelua. (Hyvin rasittavaa, oikeastaan typerää enää minulla) Selkounia nähdäkseen pitää ensin muistaa uniaan. En muistanut. Monet minua läheiset ihmiset taas muistavat hyvin ja halusin tietää miksi, miksi minä en, mutta joku muu!

Huomasin, että henkilö, joka muistaa uniaan, on tietysti erittäin hyvä muistinen muutenkin, toisin kuin minä. Ja hän suunnittelee mm. tulevaa päivää, toisin kuin minä. Eli käyttää aivojaan aktiivisesti sellaisissa asioissa, joihin en itse edes kiinnitä huomiota.

Halusin varmentaa epäilykseni ja tein tutkimuksen.

Tässä on linkit yhteenveto –tiedostoon (kuvina), jossa on paljon numerotietoa, toivottavasti ei liian sekaisesti, sekä vastaajien omia mielipiteitä tärkeistä asioista:

http://img407.imageshack.us/img407/2600/yhteenveto1.jpg
http://img683.imageshack.us/img683/7676/yhteenveto2.jpg
http://img121.imageshack.us/img121/9135/yhteenveto3.jpg
http://img121.imageshack.us/img121/1526/yhteenveto4.jpg

Tässä on vielä youtubeen pukkaamani video, jossa esittelen henkilökohtaisia tapoja tutkia unia:

Tässä vielä selkokielellä yhteenvedosta:

27% vastasi muistavansa hyvin unia. Heistä suurin osa vastasi muistinsa olevan erinomainen tai hyvä ja pienempi osa vastasin muistin olevan kohtalainen tai heikko. Heistä 64 henkilöä sanoi suunnittelevansa tarkasti tai jonkin verran, kun taas 48 vastasi ”suunnittelen vähän” tai ”tuskin ollenkaan”

Aika hyvä-muisti-painotteista, eikö?

Uniaan lähes ollenkaan muistavia oli kyselyssä vain 15, joten niin pienestä lukumäärästä on paha mtn puristaa, mutta näistäkään kukaan ei omaa erinomaista muistia. 6% heistä suunnittelee tarkasti. 40% suunnittelee jonkin verran, toiset 40% suunnittelee vain vähän ja 14% suunnittelee tuskin ollenkaan.

Unipäiväkirjaa pitää 45 hkl ja ei pidä 281.

Kyselyyn osallistui siis noin 424 osallistujaa. Tässä huomaa pientä tulosta sen suhteen, että hyvällä muistilla ja suunnitelmallisuudella voisi olla jotain apua unia muistaakseen. –Ainakaan siitä ei mitään haittaa ole jos muistisi on hyvä!

Tutkimus julkaistiin Paranormaali Blogissa sekä blogin yhteisössä ja foorumilla, Höyhensaaret.info/foorumi:lla sekä olin aiheen tiimoilta yhteydessä Lucidipedian ylläpitoon. Kiitos

WM_ @ Paranormaali Blogi

Tykkäys ja jakotoiminnot:

22 kommenttia aiheeseen: Unimuistia tutkimassa

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • Tobiaz sanoo:

    Mielenkiintoinen tutkielma, itsekin seikkailen unien parissa aika paljon koska näen aika erikoisia unia.
    Selkounista muista parhaiten ne, missä unessa tajuamisen jälkeen harjoittelen lentämistä, mikä joskus osottautuu hankalammaksi kuin sitä ajattelee, esimerkkinä oltiin muutaman sukulaisen kanssa semmoisen pienen hökkelin katolla jossa tajusin että olen unessa ja osaan varmasti lentää, hyppäsin ilmaan enkä lähtenyt tippumaan vaan jäin leijailemaan ja huusin serkuille että katsokaa ja puristin kädet nyrkkiin ja jännitin niitä, kun huitaisin kädet eteenpäin kuin supermies konsanaan niin koko mies heilahti muutaman metrin taaksepäin, siinä sitten hain sitä tuntumaa ja tasapainoilin.
    Muistan aika hyvin uniani koska joskus ne palailee päivätajuntaan oudolla tavalla ja näin olen huomannut erikoisen unirykelmän joka johtaa juurensa muutamia vuosia taaksepäin, uni saattaa jatkua toisella kertaa ihan eripaikasta mutta tunnen ja tiedän että sama maailma, aika, tunnelma esiintyy. Aika satunnaisia kuvia muistan mutta ehkä merkittävin mieleen jäänyt kohta oli lähes täysin murentunut kaupunki ja edessäni oli joki jonka ylitse meni silta, sillan toisella puolella oli erikoisen näköisiä tankkeja ja helikopterin oloisia lentohärveleitä. Viimeisimpiä uneja tähän liittyviä on ollut kuin taaksepäin kelauksesta, näin taivaan täynnä noin metrin levysiä ja neljän metrin korkeita kiekkoja, joita meni myös maassa pyörivänä, näin yhden alienin joka oli noin 3metrinen, jonkinlainen armori ja ilmaapitävä kypärä päässä. Tässä kävi vielä muutakin mutta tulee liian pitkä viesti jos kertaan kaiken.
    Kerran on myös unihalvaus tapahtunut josta ei ole aikaakaan kuin muutama kuukausi, en pelästynyt alussa mutta kun ajattelin että nyt voisi kokeila ruumista irtautumista niin heti tuon ajatuksen jälkeen alkoi tuntumaan että valuin ruumista ulos ja tuota tunnetta säikähdin ja aloin pyristelemään ulos tuosta tilasta, joka meinasi osottautua mahdottomaksi kunnes latasin kaiken energian ja ponnistin niin lujaa kuin voin itseäni ylös, tuntui kuin silmät olisi muljahtanut ympäri ja näin lyhyen näyn jostain niitystä.. heti tuon jälkeen sain itseni ylös ja oli hiukan uupunut olo.
    Sorry kun tuli pitkä kertomus mutta täytyi purkaa ajatuksia kun kerrankin oli aihetta 🙂

  • WM_ sanoo:

    Siinä olikin mielenkiintoisia pointteja!
    Itse en ole ikinä kokenut unihalvausta, joka on sääli sinänsä!
    Mutta todellakin, mielenkiintoisia unia 🙂

  • Hexa- sanoo:

    itse taas rakastan unia ja ajan viettämistä unimaailmassa, viimeyönä nukuin n12h heräsin 4x unen aikana ja jokaisen kerran jälkeen pääsin samaan uneen takasin myöskin unen muistaminen pääpiirteittäin tapahtuu heräämisen jälkeen. Normaalisti yritänkin mielenkiinnolla muistella pitkin päivää viime unen tapahtumat, lisäksi nään unia miltein joka yö. Unihalvausta taas en ole muistaakseni nähnyt, mutta jotakin tuon tapaista olen tainnut. selkounia taas jokusen kerran, minusta onkin omituista miten ”aivot- pystyvät luomaan maailman niin tarkasti ja aidosti unessa, myöskin se että paikat ja tapahtumat tulevat useimmiten täysin randomilla eli et ole aikaisemmin nähnyt mitään asiaan liittyvää ettei sen takia sitä voi ns alitajunnan piikkiin/ aikaisempiin kokemuksien piikkiin laittaa. + enne unet ynm hieman paranormaalimmat asiat myöskin tuovat oman mielenkiintosa asiaan 🙂

  • WM_ sanoo:

    Hexa, saatko selkounen halutessasi? 🙂

  • jaahas sanoo:

    dejavuuta tulee alinomaan jos on saanut nukuttua hyvin, hyviä unia

  • Hexa- sanoo:

    WM_ en suinkaan, ne taas ovat mahtavia jos sattuu sellainen tulemaan, mutta uskon että vankka harjoittelu nostaa todennäköisyyttä selkounien näkemiselle rutkasti,
    oletan myöskin että on olemassa oikopolkuja jotka lisäävät selkounien ”ilmestymistä.

  • Wespa sanoo:

    Kiitos paljon unitutkimuksesta ja artikkelista. Videokin oli mielenkiintoinen ja informatiivinen. Lucidunia olenkin nähnyt aina silloin tällöin ilman mitään sen kummempia valmisteluja. Ainoastaan olen huomannut, että selkouneen olen päässyt helpommin kun olen herännyt kesken yötä ja vähän aikaa viettänyt aikaa hereillä (jotain n. 30 minuuttia, joskus alle) esim. unia muistellessa ja asioita pohtiessa. Sitten olen mennyt takaisin nukkumaan ja selkouni on alkanut.

    Jännästi selkouneni alkavat lähes aina niin, että makaan omalla sängylläni nukkumassa (siis näen itseni omassa sängyssäni unessa) ja lennän ikkunani läpi. Muutamia kertoja minut on myös viety jonkun toisen tahosta ikkunan läpi, mutta selkouni on alkanut samalla tavalla, että makaan unessa sängyssäni. 🙂

  • WM_ sanoo:

    Minä taas en ole siihen ikinä onnistunut 😀 Minulla ne on alkanut unista, kun olen tajunnut jotain oudoksi. Esim kaksi kuuta taivaalla tai kännykkäni eri värinen -> hei tämähän on unta! 😀

  • heipula sanoo:

    Hei!
    Mielenkiintoinen tutkimus. Olisi kiva myös jos joku tietäisi jotain ja kertoisi ns. valveunista. Itse näen niitä enemmän. Yritin etsiä tietoa netistä, mutta aika vähän löytyi. Joskus olen nähnyt myös lucid-unia, mutta harvemmin.
    Miksi kutsutaan muuten niitä tilanteita, kun luulet herääväsi, teet aamutoimet, sitten tajuatkin, että et olekaan tehnyt mitään, vaan nukut vielä sängyssäsi. Sitten olet heräävinäsi ja teet taas aamutoimet, kunnes taas tajuat, että unta sekin oli. Ärsyttäviä nämä tällaiset.:)

  • ajsdje sanoo:

    heipula :
    sitä kutsutaan laiskuudeksi

  • telac sanoo:

    Uniaan lähes ollenkaan muistavia oli kyselyssä vain 15, joten niin pienestä lukumäärästä on paha mtn puristaa, mutta näistäkään kukaan ei omaa erinomaista muistia. 6% heistä suunnittelee tarkasti. 40% suunnittelee jonkin verran, toiset 40% suunnittelee vain vähän ja 14% suunnittelee tuskin ollenkaan.

    >pienestä lukumäärästä on paha mtn puristaa

    >>on paha mtn puristaa

    >>> mtn

    Oikeesti?

  • heipula sanoo:

    Ai niin juu. Sitä se olikin…xD

  • WM_ sanoo:

    heipula, se on valeherääminen 🙂
    telac, mikä oli ongelma?

  • sad sanoo:

    luin tän eilen ja kokeilin saada ja sain hehe.. sen selkounen siis..

  • WM_ sanoo:

    Hienoa! 🙂

  • Eric sanoo:

    Täällä selkounien että unien muistamisen mestari. Todellakin voin yhtyä samaan artikkelin kirjoittajan kanssa, että unien muistaminen saattaa olla yksi tärkeimmistä asioista unikikkailuun, mutta ilman selkeää tahtoa ja päämäärää en ole ikinä onnistunut saamaan selkounia. Vain jos tahdon tehdä, tutkia tai nähdä unissani jotakin, selkounet iskevät joidenkin päivien päästä.

    Nykyisin olen täysin viihdemielessä aloittanut pitämään unipäiväkirjaa, koska unet unohtuvat yllättävän nopeasti. Vaikka muistaisi unen päivienkin päästä, se tulee unohtumaan ellei sitä muistele ahkerasti. Sen takia on hauska pitää unipäiväkirjaa, koska sitä lukiessa huomaa miten kummallisia asioita onkaan tullut nähtyä.

    Pakko myöntää, olen tehnyt selkounissani jo niin paljon asioita, että mielikuvitus ei enää meinaa riittää keksimään mitää uutta.

  • sad sanoo:

    Mites ku lähdin lentämähän ni mul tuntu korvissa vähä saman lailla ku lentokoneen nousuissa??? Tai sit mä vaan luulin et tuntu.. 😀

  • WM_ sanoo:

    Eric, oletko vieraillut Höyhensaarten foorumeilla?
    Kokemuksistasi olisi mielenkiintoista kuulla lisää!

    sad, unessa voi tapahtua kaikenlaista :)Jos kuvittelet sen tapahtuvan lentoon lähdössä, se tapahtuu.

  • Almighty Kake sanoo:

    Unet saa muistumaan helposti siten että pitää unipäiväkirjaa ja psyykkaa itseään nukkumaan mennessä muistamaan unet. Unipäiväkirjaan kannattaa kirjoittaa kaikki unenpalasetkin jotka muistat ja joka aamu kun heräät niin otat sen unipäiväkirjan ja kynän käteen vaikka et muistaisikaan uniasi. Sitten vain muistelet niin kauan että tulee jotain mieleen ja kirjoitat sen ylös vaikka muistikuva olisikin vain joku sumuinen hattivatti sateessa. Ja jos valveunia haluaa niin kannattaa alkaa harjoittaa realitycheckausta. Yksi tapa on kirjoittaa A isolla käteesi ja katsella sitä noin 3 kertaa tunnissa joka päivä. Siten voit ehkä tehdä näin unissasi jolloin A ei ole todennäköisesti enää A vaan jotain muuta josta tiedät olevasi unessa.

  • Mercury sanoo:

    Selkounia tuli harrastettua teini-iässä enemmän. Onhan se ihan hauskaa että voi ohjata asioita unessaan haluamaansa suuntaan. Kolikon kääntöpuolena on unihalvaukset, joita on ollut lapsuudesta lähtien. Ahdistavin kokemus tosin tuli reilu viikko sitten erittäin väsyneenä nukkumaan mennessä. Aistiharhat valoista ja matalasta voimistuvasta humisevasta äänestä ja jonkin läsnäolosta ei ole sieltä hauskimmasta päästä kun et pysty muuta tekemään kuin silmiäsi pyörittelemään. Luin vasta gradun aiheesta, jossa oli myös hyvää kokeilun arvoista vinkkiä, kuinka noista unihalvauksista selviää ehkä helpommalla.

  • Röpötäti sanoo:

    mietin tässä, että kauan pitää nukkua ennenkuin aikooo aloittaa WBTB:n ? = D kiitos Jutusta ! olen jo kauan halunnut harjoittaa kyseistä unimuotoa tai jotain :: D

  • Tabel sanoo:

    Sain tietää selkounista vasta joitakin päiviä sitten, mutta otin asian suurella mielenkiinnola vastaan. Tutkin asiaa ja juttelin kaverini kanssa siitä.

    Kappas vaan, ensimmäisenä yönä näin unen, jossa kyseinen kaverini oli. Kysyin unessa kaveriltani, että ”tääkö on sitä selkounta?” Kaverini vastasi myöntävästi, ja kokeilin heti mielikuvitustani. Ensiksi taioin rikkinäiset asiat ehjiksi, ja sitten alkoi lentäminen ym todellisuudessa mahdoton. Aika mahtava kokemus.

    Yllättävän pitkään pystyin hallitsemaan unta, mutta sitten voimat alkoivat hiipua, ja heräsin.

    Nyt vaan ankara harjoittelu päälle, ja uudestaan unen syövereihin!

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto