ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

Mothman – Sanansaattaja rinnakkaisulottuvuudesta?

mothman_imageMothman (”Koimies” tai ”Perhosmies”) on suuri, aavemainen olento, jonka kerrotaan ilmestyneen 60-luvun lopulla yli sadalle henkilölle Point Pleasantin kaupungin alueella Länsi-Virginiassa, Yhdysvalloissa. Olennosta tehtiin havaintoja noin vuoden ajan.

Olennon ulkonäön kuvauksissa on ollut jonkin verran eroja, mutta suuri osa silminnäkijöistä on kuvaillut olennon noin kaksi metriseksi, pöllömäiseksi (sillä ei ollut selvää kaulaa tai päätä) olennoksi. Selässä sillä kuvaillaan olevan valtavat, koimaiset siivet, joiden kärkiväli olisi jopa yli kolme metriä, ja sen silmät ovat pyöreät ja kirkkaanpunaiset. Sen kerrotaan liikkuvan sekä lentäen että kävellen. Lentäessään sen on sanottu pitävän kirkuvaa, hiirimäistä ääntä, mutta eräs silminnäkijä kuvasi ääntä naisen huudoksi. Jotkut silminnäkijät kertoivat nähneensä olennolla selvästi miehen vartalon ja kasvot.

Ensimmäinen havainto Mothmanista on marraskuulta 1966. Olento oli lähtenyt nuorisojengin auton perään, ja vaikka nuoret ajoivat minkä pääsivät, olento pysyi kannoilla vaivattomasti. Poliisit uskoivat kauhuissaan olevia nuoria, ja lähtivät haravoimaan aluetta jossa nuoret olivat olennon nähneet, mutta poliisit jäivät ilman tuloksia. Tämän tapahtuman jälkeen poliisille alkoi virrata puheluita oudoista ufo-havainnoista (mm. puista löytyi syviä, siistejä reikiä ja nähtiin outoja valopalloilmiöitä) ja radioitten sekä radiopuhelimien äänihäiriöistä. Asukkaat joutuivat myös merkillisten poltergeist-ilmiöiden uhreiksi ja he olivat nähneet outoja eläimiä. Kerrotaan, että alueelta kuului vielä selittämättömiä vauvojen itkua ja naisten kirkumista. Useat ihmiset raportoivat oudoista, mustiin pukeutuneista miehistä, jotka saattoivat tulla keskellä yötäkin silminnäkijän oven taakse kyselemään olennosta ja muista tapahtumista.

Mothman on kuuluisa Ohio-joella tapahtuneesta onnettomuudesta, jonka Mothmanin sanotaan ennustaneen ja varoittaneen tästä, tai jopa aiheuttaneen itse onnettomuuden. Jouluaattona vuonna 1967 Ohio-joen ylittävä Silver Bridge -silta romahti liian raskaan kuormituksen takia surmaten 46 ihmistä. Mothmanin kerrotaan myös ilmestyneen Etelä-Dakotassa heinäkuussa 2001, jolloin sen uskottiin ennakoivan WTC-iskuja. Mothmanin ilmestymisen ajatellaan siksi ennakoivan suurta katastrofia, jossa ihmisiä tulee kuolemaan.

Mothmania tutki mm. John Keel, joka myöhemmin kirjoitti aiheesta teoksen The Mothman Prophecies. Keel itse uskoi, että Mothman ilmestyi nimenomaan varoittaakseen Silver Bridgen romahtamisesta. Kirjassa Keel tuo myös esille teoriansa ”rinnakkaisulottuvuudesta”, josta Mothmanin kaltaiset olennot saattaisivat olla kotoisin. Kirjassa hän kertoo olleensa Mothmanin kanssa jonkinlaisessa puheyhteydessä, ja Mothman ennusti hänelle tapahtuman, jossa presidentti Johnson sytyttää Valkoisen Talon joulukuusen valot, ja koko maahan tulee valtava sähkökatkos. Kun kuusen valot sytytettiin, sähkökatkosta ei tullut, vaan täysin samaan aikaan Silver Bridge romahti. Hän kertoo myös saaneensa olennolta ennustuksia Marilyn Monroen ja Robert Kennedyn kuolemista.

Mothmanille yritettiin löytää luonnollinen selitys. Skeptikot arvelivat olennon olevan Mothmanin kokoinen hietakurki, joita alueella oli tuolloinkin runsaasti. Mothmanin punaisten silmien ajateltiin tulleen kurjen pään punaisista täplistä. Mothmanin on ajateltu siis olevan jokin suuri lintu, kuten korppikotka, jonka ruumiin pikkupojat löysivät vuonna 1967.

Kirjasta ja tapahtumista on tehty myös elokuva Mothman – Sanansaattaja (The Mothman Prophecies), jossa John Keeliä näyttelee Richard Gere. Elokuvassa ufo-ilmiöt on jätetty taka-alalle, joten siksi suosittelen lämpimästi lukemaan ensin itse kirjan.

mothman2

mothman1

Artikkelin kirjoitti Minna V. ja sillä osallistuttiin Paranormaali Blogin artikkelikilpailuun.

Lähteet:
http://www.paranormaali.com/2008/10/15/mothman/

http://fi.wikipedia.org/wiki/Mothman
http://en.wikipedia.org/wiki/Mothman
http://www.ufofinland.org/index.php?id=3&pid=1157
http://www.paraview.com/mothman_central.htm
http://www.proofparanormal.com/proofarticle7.html

Voit myös katsoa videon, jossa tutkitaan Mothmanin tapausta.

Tykkäys ja jakotoiminnot:

44 kommenttia aiheeseen: Mothman – Sanansaattaja rinnakkaisulottuvuudesta?

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • wildchild sanoo:

    erittäin mielenkiintoine juttu. on tullu itekki tutkittuu tätä juttuu jonku verra

  • Toni M. sanoo:

    Cool. Itteäänki on joskus tuo olio kiehtonu siitä lähtien kun leffan näin 🙂

  • leatherman sanoo:

    Tästä on kyl tehty hieno elokuva. Muutenkin mielenkiintoinen tapaus. Merkillistä tässä kyl oli juurikin se, että niinkin moni oli raportoinut tästä samasta ilmiöstä. Vähän ulkonäkö muuttuu aina kerronnan mukana 😉

  • Korn sanoo:

    Tuo Mothman leffa on kyllä paras elokuva jonka olen nähnyt. Yksi ikisuosikeistani. Kannattaa ehdottomasti katsoa jos aihe vähääkään kiinnostaa.

  • RedMal sanoo:

    Mothman Prophecies on kieltämättä loistava elokuva ja vieläpä pelottavakin sellainen. Juttu kiinnostaa muutenkin, mutta en ole päättänyt uskonko siihen vai en.

  • P.O.D sanoo:

    Mutta pitää muistaa että fiktio fiktiona ja fakta faktana en väitä että tämä olisi asia mitä ei ole mutta monet asiat myös netissä on huijausta ja pitää muistaa myös se että koko ilmiö tuli tunnetummaksi vasta elokuvan jälkeen joten kaikkea mitä netissä lukee ei kannata uskoa =) Mutta omasta mielestä mothman on erittäin mielenkiintoinen tapaus jota haluan itsekkin tutkia hieman enemmän kiitos tästä artikkelista ^^

  • Sir Lancelot sanoo:

    Todella mielenkiintoinen juttu.Itsekin olen asiasta kuullut ennenkin mutta elokuvaa en ole nähnyt. Pitääpä katsoa.

  • wildchild sanoo:

    suosittelen lukemaan kirjanki jos on jossain saatavilla. Parempi kuin elokuva yllätys yllätys, mutta on se leffakin yks parhaimmista mitä oon nähny. Elokuvasta on kanssa jätetty paljo olennaisia asiota pois mitä kirjassa on.

  • Shadowzjin sanoo:

    Kyl uskon et tällast ei oo olemas. Jos olisi niin mistä tällaisetkin tulisi? Ei ne noi vaa jakokulmal jakaudu jostai toisest elukast tms. Ja en usko et tollane karvane elukka osais matkustaa ulottuvuuksist toisiin. Ja kuvanlaatu heittää vähän. Ja eiköhän tällaiset olisi jo amerikan salaisen poliisin tms. tyypit napannut tutkittavaksi tai hiljentäny saman tie jos tollane ois olemas. Mielestäni kyseessä on jonkunlainen feikki. Liian vähän kuvia todisteeksi.

  • Kerttu sanoo:

    Arvaan, että mothis on jotain intiaanien juttuja menneisyydestä spirit-tasolla nykypäivässä.

  • ManualTheGreat sanoo:

    Mothman leffana oli yksi niitä syitä miksi ikinä kiinnostuinkaan paranormaaleista asioista ylipäätänsä.

  • Hexaa sanoo:

    Shadowzjin njuu katoppa vaikka einsteinin 10 ulottuvuudesta teoria

  • cafI sanoo:

    Itse katoin jonkin Mothmanista kertovan tv ohjelman , ja kiinnostuin asiasta, mutta tiesin sen dokumentin/ohjelman perusteella jo kaiken, mitä tässä sanottiin #)

  • space_ace sanoo:

    oon itse nähny kyseisen leffan. Oli hyvä! suosittelen teille kaikille,
    jos ette halua ostaa niin menkää lähimpään leffavuokraamoon lainaamaan tämä
    ”mothman sanansaattaja”. niin ja koskahan tulee kokemuksia? niitäkun ei ole 2kk tullut.
    olisi ihan mielenkiintoista lukea niitä taas.

  • Haerski sanoo:

    Omasta mielestäni Mothman Prophecies oli harvinaisen epäonnistunut filmatisointi. Koin enemmän jännitystä lukiessani nettiartikkeleita aiheesta, kuin elokuvaa katsoessani ja se on jo todella huonosti.

    Yleensäkin suhtaudun Mothmanin legendaan aika skeptisesti. En ole ainakaan muistaakseni koskaan kuullut, että kukaan Point Pleasantin ulkopuolelta olisi suurimmaan kohun aikaan nähnyt ”Koimiestä”, mikä taas herättää kysymyksen onko kyseessä sittenkin vain kylälästen toteuttama härski huijaus? Loppujen lopuksi meillä on vain muutaman silminnäkijän todistus ja siihen materiaali sitten loppuukin. Sillan romahdus saattoi hyvinkin olla vain ”onnekas” sattuma, joka toi legendalle lisäarvoa. Rahaa tarinalla on ainakin osattu tehdä, eikä John Keel ole nettosaajista ainakaan se vähäisin.

  • Ada sanoo:

    vau…

  • Ogeli sanoo:

    Mothman – kuoleman enkeli?

  • Shadowzjin sanoo:

    En kiellä etteikö näit ulottuvuus juttui ois olemas mut miten tollane karvatuppo pystys siirtyä ulottuvuudest toiseen

  • Peku sanoo:

    jooo

  • MIE OON MAICK sanoo:

    Huoh.. yhtä urbaani juttu kun loch ness tai lohikäärmeet.
    Ja mitä noihin kuviin tulee, niin joku riepu jääny siltaa kii, ja toisessa kuvassa tuuli vie sitä mukana. Mikä lie tekstiilin ystävä napannut kuvan, josta sitten joku nimeä mainitsematta, on käynyt hakemassa, ja keksinyt sitten päästä selaamalla lehteä tai jotakin, missä kerrotaan ”koimiehestä”, että tämä on MOTHMAN! Kirjan olen lukenut, ja kyllä oli samaa toistoa kokoajan.
    Mut joo, hyvä artikkeli muuten, mutta en tähän mothmaniin tuu ikinä uskomaan.

  • Dee sanoo:

    Erittäin mielenkiintoinen mölli, mokoma artikkeli, jonka nyt vasta tajusin lukea, pakotti piirtämäänkin oman näkemykseni tuosta otuksesta. : D

  • ::-Japi-:: sanoo:

    kumma! Miks Mothman nähää vaa amerikoissa?

  • wildchild sanoo:

    mothman on saatetttu nähä englannissakin. 1970. luvulla Mawnan Cornwallissa nähtiin mothmanin tapainen olento jota kutsutaan nimellä ”Owlman” tunto merkeissä on kyllä eroavaisuuksia, mutta silminnäkijät on kertonut ihmismäisestä olennosta jolla oli suuret siivet selässä, puniaset hohtavat silmät ja olento liikkui lentäen ja piti kirkuvaa ääntä.

  • wildchild sanoo:

    1967 mothmanin havainnot loppuivat ja tasan kymmenen vuoden päästä 1977 owlman nähtiin ensimmäisen kerran

  • UsKo sanoo:

    Ja owlman eli pöllömiestä yritettiin selittää pöllöllä mutta silminnäkijöiden mukaan se oli liian iso ollakseen mikään maailman pöllöistä

  • Kyyrme sanoo:

    Hyrr… Tästähän tuli ikävä fiilis, kun lueskelin. Voisihan tuosta alkaa ottaa enemmänkin selvää

  • LonelySoul_ sanoo:

    wau, kiinnostava juttu. 8> joskus tuli JimD:ssä Mothmanista juttua, sitä kattelin. alko kiiinnostamaa ihan tosissaa, ja olis kiva nähdä itse leffa 😉

  • killokki sanoo:

    oon kuullu, et nuita otuksia ollaan havaittu vain pimeassa. Osa tapauksista on osoittautunut tavalliseksi polloksi. En kylla vaita ettei osa tapauksista olisi oikeita, mutta itte en oikeen usko tohon… voihan se kuiteski olla olemassa. Sori, jos toistan mita artikkelissa sanotaan, ennoo varma mut en jaksanu lukea artikkelia.

  • Osku sanoo:

    eikös se oltu nähty ennen WTC:tä kans?

  • juoru sanoo:

    Luin kerran jostain et mothmanit oli lontoon bridgen joskus 1940 luvulla katkasseet ja ihmisiä kuoli niin v**usti

  • tavallinen tallustaja sanoo:

    Joku jättiläis lepakko-vampyyri :B
    Joo ei…saattaahan tuo olla oikea…ken tietää…

  • paranormal sanoo:

    ois kiva nähä se jimD ,koska muo alkoi kiinnostaa toi juttu ja kyllä se voi olla olemassa. Mutta ooteko huomaa neet että kaikki jutun on tapahtunut vanhaanaikaan esim. tää jeesus vampyyri jutut jne.

  • Jejj sanoo:

    Haluisin kyllä nähdä tästä jonkun dokumentin, tai sitten sen leffan. Erittäin kiinnostava aihe.

  • wildchild sanoo:

    youtubesta löytyy useampi dokumentti aiheesta.

    http://www.youtube.com/watch?v=tO830ynPzA0

    esim tuossa.

  • huihui sanoo:

    BATMAAN! 😀
    se oli siis totta, mä toivoin aina pienenä et näkisin battiksen <;

    noei, mutta hieno artikkeli, tosiaan! :O

  • Lakey sanoo:

    toi mis on noi kaks kuva sillasta siin voi olla eksyny korppi kotka XD

  • Sillalta tippuva vauva

  • Jännää sanoo:

    Kiinnostava aihe. Ei pöllö ei lepakko ei ihminen. Saattaa olla joidenkin lajien risteytys tai sitten se on vain nopeasti kehittyvä evoluutio jostain eläin lajista en ole varma.

  • sara sanoo:

    Hyi. Järkyttävän näkönen.

  • SecretUchiha sanoo:

    kiinnostuin aiheesta kovasti ja aion kattoo elokuvankii jos youtubest tai jostaa löyän 😉

  • Japi sanoo:

    Olen pahoillani, mutta en voi antaa kirjoitelmasta 1 tähteä enempää; teksti on lähes kokonaisuudessaan lainausta ja kaiken lisäksi internetin suuret totuudetkin ovat pesiytyneet tähän artikkeliin. Asia virheet ovat tullet mukaan suoran lainaamisen takia, edes kaikkein tärkeimpiä perusasioita ei ole tarkistettu, kuten sillanromahduspäiväksi väitetään jouluaattoa 67, vaikka se oli oikeasti 15.12.1967. Eli juu ei, silkkaa höpöä. Sinällään kiintoisa tarina tosin, mutta joku käytännön pilahan tämä oli kai, mitään tosi pohjaista varoitusta tms. sillan romahtmisesta ei tietääkseni ilmennyt, se on jälkikäteen selitykseksi keksitty yhteys.

  • Kuuhaukka sanoo:

    Toi on kuulkaas ihan tavallinen iso pöllö. Kai nyt tommone näyttää isolta ja pelottavalta pimeessä, ku istuu jossaki pienes auton käkkäräs, ja pimeest tulee tommone iso pöllö! Nii siinähä rinnallaa tuntee ittensä iha pieneks. Mun sukulainenki on nähny semmottee jättipöllöm…. 2m ainaki… Ja pöllöiden silmät hehkuu iha v*****i punasena pimees… ja oon nähny semoottee outoa vai mitä? Sarjassa tosta noin, ja sen nyt huomais kuka vaa, et se on pöllö ku se levitti ne siipensä.

  • ankat lammessa sanoo:

    oon nähny ton leffan, aika hienosti tehty..

  • Nooa sanoo:

    Mothman on ehdottoman positiivinen olento. Usa on tehnyt hahmosta kopioidun robotin jolla säikyttelee ihmisiä. Kun aito Mothman on jossakin nähty, tulevat Mibit sitten kyselemään tapahtumista.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto