FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Kuukauden kommentti

Petri:

On se hyvin jännä kun vieläkin tätä UFO asiaa pidetään kummallisena ja sille naureskellaan vaikka todisteita puolesta on vaikka kuinka. Hyvin on ihmismassojen aivopesu toiminut minkä USA muistaakseni aloitti joskus 50-luvulla ja tämä aihe piti saada pidettyä piilossa. Ja jos disclosure projektin porukka ole pätevää tekemään luotettavia havaintoja sotilaallisine tutkineen niin sitten ei kukaan ihminen ole.

Kun ottaa huomioon kaikki varmaan jo tuhannet luottavien ja pätevien virallisten tahojen silminnäkijähavainnot sekä niihin liittyvät tutkahavainnot niin tämän pitäisi olla ollut jo pitkän aikaa itsestäänselvä että täällä lentelee muutakin kuin meidän koneita tai sääpalloja.
Mutta ei.. ufoskeptisyys kukoistaa edelleen ja media naureskelee koko asialle ja mikä pahinta, suurimpaan osaan ihmisistä tuo aivopesu toimii yhä!

No ei kai se toisaalta ole ihme kun vuonna 2018 on vielä ihmisiä jotka ihan oikeasti uskovat maapallon olevan litteä 🙂

Mutta toisaalta ymmärrän senkin että ajatus siitä että avaruudessa on paljon meitä älykkäämpiä olentoja on monille hyvin pelottava ja on helpompi pistää sormet korviin ja yrittää sivuuttaa koko asia. Suotakoon se heille joita pelottaa, kaikki eivät oikeasti ole vielä valmiita kohtaamaan totuutta. Tämähän oli juuri silloin 50-luvulla yksi kriteeri sille että tästä aiheesta päätettiin tehdä naurettava ja UFOihin liittyvä havaintoja alettiin salata. Onhan se ehkä ihmiskunnan historian suurin uutinen ja olisi ehkä sekoittanut maailman joten toisaalta ymmärrän että tuohon päätökseen tultiin. Mutta eikö olisi jo nyt aika alkaa raottaa totuuden verhoa.. ja ehkä niin jo tehdään kun aiheesta aina välillä uutisoidaan onneksi ihan vakavasti kuten tässä tiedemiehen puolesta jonka rohkeudelle nostan hattua.

Ulkomaalaisen kuvaama UFO-video Suomesta

Tämä video on kuvattu Helsingissä. Kuvausajankohta Marraskuu 2008.


UFO ,Helsinki, Southern Finland 3rd November 2008

Mikä on videolla näkyvä valoa hohtava kohde? Voisiko kyseessä olla avaruusalus, vai sittenkin esim. jonkinlainen ilmaan lähetettävä valolyhty?

EDIT:
Toimituksen huomautus. Jotkut videon osittain katsoneet ovat puhuneet mm. Venuksesta, sekä turhasta valopallosta. Pyydänkin katsomaan videon kokonaan, sillä myöhemmin kohde/kohteet näkyvät tarkemmin. Siinä näkyy monta valoa, joka luo mahdolliselle alukselle kolmiulotteisuutta, joka ei viittaisi Venukseen tai normaaliin lentokoneseen tms.

Kiitos vinkistä A-E:lle.

Lisää Suomeen liittyviä videoita ja artikkeleita voit katsella tästä.

Tykkäys ja jakotoiminnot:

44 kommenttia aiheeseen: Ulkomaalaisen kuvaama UFO-video Suomesta

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • Salenka sanoo:

  ihaku oisin nähny joskus ennenkii, sanosinko et sateenliitti iha hyvi joka on lähellä maan ilmakehää?? who knows??

 • Henrik sanoo:

  Hieman epäselvä, mutta aika outo kun vaihtaa väriä, jos ei kamerasta johdu.

 • Hexaa sanoo:

  HEI!
  saman kaltainen nähtiin kans kavereiden kanssa Nokialla marraskuun aikoihin mutta paljon ismpi ja lensi matalalla jossain vähän ylemopänä puita..
  kirkas kuin mikä ja viahto muotoo ja meni suht nopeeta ja katos sitte pienen pilveen eikä näkyny sen jälkeen….
  oli kyl tosi outo en saanu kuvaa/ videoo otettua ( ehtinyt)…
  MUtta voin taata ettei ole mikään lentokone,helikopteri.. pallosalamakaan tuskinyt oli…

 • A-E sanoo:

  Vähän samalainen video on, mutta se on kuvattu Helsingissä lähellä merta. Tämä on erilainen

 • FinShady sanoo:

  Jollain surkeella kamerapuhelimella kuvataan vaan Venusta joka näkyy näinä aikoina hyvinkin kirkkaana taivaalla ja saattaa vaikuttaa ”vaihtavan värejä”…

 • Wespa sanoo:

  Ei vaikuttanut mielestäni surkealta kamerakännykältä. Kohtuu-tarkka kuva mielestäni, sekä zoomaus… Välillä myös näyttää, että kohteessa on useita erinäisiä valoja.

 • jeje sanoo:

  Pyh. Joku on vaan taas juonu vähän upcideria 😉

 • kärmes sanoo:

  miks en mä nää ufoja:(

 • Mimmu sanoo:

  Hexaa,
  Meilläpäin myös. Rovaniemen seudulla joulukuun aikaan.
  Se ei ollut Venus, sillä Venus oli sillä hetkellä ”kohteen” oikealla puolella.
  Täälä tämä valoilmiö oli ensin normi tähden kokoinen. Sitten se laajeni, ja sen jälkeen taas kutistui normaalin tähden kokoiseksi.
  Tämä ”tähti” alkoi tippumaan taivaankantta alaspäin, se meni viistosti alasoikealle toisen tähden luo, ja palasi sitten taas ”linjaan” . Sen jälkeen tämä katosi näköpiiristämme.

  Joten, mikäs se sitten oli? Kertokaahan näkökulmanne.

 • Huttu sanoo:

  Aika jännä, mikälie

 • Hullu9474 sanoo:

  Mä näin just tommosen Vuokatissa viikko sitten.

 • Hullu9474 sanoo:

  Tuo UFO on näkynyt monessa paikkaa Suomea. Onko Suomessa siis ufoaalto?

 • Hexaa sanoo:

  siis todellakin
  ollaan kaverin kanssa koitettu selittää sitä muille eivät tahdo uskoa
  on jäänyt kaivelemaan kyllä

  kertokaapa muuten mikä on se tähti joka näkyy aina iltaisin ja on noin 5-10x suurempi kuin normi tähdet ja loistaa hemmetin kirkkaasti?
  jossain lukee että se on avaruus asema muuta siihen en usko..
  mahtaisko olla planeetta nibiru? jonka rata on kulkee maapallon ohitse
  vai onkose sitten ufo tai muu planeetta kertokaapas..
  ennen sitä meinaan ei siinä ollut ( noin 6kk sitten ilmesty

 • ManualTheGreat sanoo:

  Venus ensin tuli mieleen, sitä on tullu itekin kattletua tässä iltoina. Se myös vaikuttaa välkkyvän vihreänä, punaisena ja keltaisenoranssina.

 • Milla sanoo:

  kertokaapa muuten mikä on se tähti joka näkyy aina iltaisin ja on noin 5-10x suurempi kuin normi tähdet ja loistaa hemmetin kirkkaasti?
  jossain lukee että se on avaruus asema muuta siihen en usko..
  mahtaisko olla planeetta nibiru? jonka rata on kulkee maapallon ohitse
  vai onkose sitten ufo tai muu planeetta kertokaapas..
  ennen sitä meinaan ei siinä ollut ( noin 6kk sitten ilmesty

  —————————————–
  Luin ton viestin ja ihmettelen samaa itsekin. Viimeksi olen nähnyt ton kyseisen ”jättitähden” eilen illalla ulkona kun olin savukkeella. Olen poikaystäväni luona viikonloput ja se näkyy niitten pihalla joka viikonloppu. Asun raahessa ja olen nähnyt kyseisen ilmiön melkein joka ilta.
  Minulle on sanottu että se olisi jonkun näköinen planeetta mutta en sitten tiedä. Se nimittäin liikkuu ja on joka päivä eri kohdalla taivasta. Tietenkin johtunee maapallon pyörimisestä mutta olen itsekkin ihmetellyt aika pitkään kyseistä tapausta.

  Olisi kiva saada selville mikä se mahtaa olla. Jos joku tietää enemmän niin olisi kiva saada informaatiota. 🙂

 • Mimmu sanoo:

  Kyllä se Venus taitaapi olla. En oikein usko, että se on Nibru. Itsekkin olen sitä tuijotellut, ja istunut katsomassa sitä n. 2 h. Ja kyllähän se liikkuu. Mutta uskon, että se johtuu vain ja ainoastaan maapallon pyörimisestä. 🙂 Ja tuosta värivilkunnasta. Minustakin tuntuu, että siinä välkkyy sellainen puna-vihreä valo….

  Ja tuosta, kun ootta yrittäny selittää muille. Meillä on sama vika.Ollaanhan me yritetty sitä järkrkeillä, ja käydä kaikki mahdolliset syyt läpi, mutta ei oikeen mikään oo vastannu sitä liikerataa mikä sillä ”tähdellä” oli. Ja lisään viell tohon edelliseen selitykseen, että se tapahtui n. 5 s.

 • Totuus sanoo:

  esim. katulamppua kuvatessa tulee tuommoista värehdintää. Zoomaat eestakaisin vaan. Epäilen ainakin

 • Hexaa sanoo:

  noniin nyt ainakin joku on huomannut mitä hain takaa 🙂
  kiitokset teille huomaavaisuudesta.

  täytyy ruveta ehtsimään tietoa tosta ” jätti tähdestä” itsee kyllä kaivelee asia liikaa
  ja viime marraskuun valo pallo ilmiö taitaa jäädä mysteeriks ufoksi minä sen ainakin ristin:=)

 • BeeBee sanoo:

  Mielenkiintoisen näköinen tuo valoilmiö kyllä. Siinä vaiheessa, kun zoomattiin lähelle ja kuvassa näkyi rinnakkain useita valopisteitä, kohteella oli ainakin minun mielestäni selkeä kolmiulotteinen muoto. Jännä juttu, kun tosiaan valopisteiden määrä vaihteli, samoin kuin kirkkaus. Oli mikä oli, niin aika hyvä video, ja tarkastikin saatu zoomattua aika-ajoin, vaikka toki kuvaajan käsi täriseekin.

 • woranA sanoo:

  Uskomatonta että moni on nähnyt noita mitä minäkin olen nähnyt 😀 noita ufoja tai mitä lie ilmiöitä. Luulin että olen tulossa hulluksi, ku jatkuvasti iltasin näin niitä. Mitä ihmettä ne on? Oma ilmiö oli se, että kohde ilmesty keskelle taivasta, ja sitten se vähä aikaa pysyi paikallaan, ja sitten se suureni, ja siinä alkoi välkkyä kaikennäköisiä valoja, ja myös valot näytti pyörivän, niinkuin ufo, en tiedä onko se ufojen pyöriminen joku urbaanilegenda.
  Ja kun tämä kohde lähesty jonkinnäköistä korketa mastoa, siinä välähti punanen valo, eli se ns. ”keltanen” esine, muuttui punaiseksi, ja katosi.

  En tiedä sitten. Ihmeellistä jos jotkut muutkin on nähnyt.

 • Ada sanoo:

  en muista mikä päivä olisko se ollu joku 24.2? en muista kun äiti oli hakemassa mua koulusta. Meillä on siinnä tiellä puita josta näkyy joksukseen läpi koska niissä oli reikiä (puut oli vierekkäin). Näin kaks valoa, siellä taivaalla, ne olis näkyny isompana lähelta ja siellä oli pientä mustaa takana. No tirkistelin mitkä ne valot vois olla. Näin ne kakso valoa silleen lähellä toisia. Sitten äkkiä toinen valo sammuu ja silmänräpäyksessa toinen, siellä ei ollu enää mitää! mistä toi vois johtuu?

 • Ogeli sanoo:

  Minäkin olen huomannut sen suuren tähden, Venuksen. Hienohan se on muihin tähtiin verrattuna.

  Ja mitä tuohon ns. ufoon tulee, niin saattaa se olla ihan hyvin vaikka säähavaintopallo tai jokin vastaava.

 • Hexaa sanoo:

  Ogeli Joo siitä menene takuuseen ettei se ianakaan ole mikään säähavainto pallo…
  nimittäin saman kaltainen valo nähtiin Nokialla viime marraskuussa.
  suuri ja kirkas kun mikä ja lensi tasaisella vauhdilla vaakasuoraan ja vaihto väriä ja katos yks kaks!

 • Hexaa sanoo:

  muistaakseni vie vaihto korkeuttakin välillä

 • Ufomies sanoo:

  Hep! Nyt natsaa! BBorg tahi muut SUTry:n/innokkaat ufotutkijat!

  Napatkaapa käsiinne Uforaportti 10, sivu 58-59!

  Eikö kyseessä vaikuttaisi olevan jotakuinkin identtinen kohde/ilmiö?

  Tapahtumapaikka luonnollisestikin Helsinki. Ilmansuunnat olisi syytä tarkastaa sekä tästä videosta että 24.10. 2002 tapauksesta, mikäli tapausta tutkinut ufotutkija on vielä ruodussa ja tietojen selvittäminen mahdollista!

 • Hexaa sanoo:

  juuu. tilannehan on se että sama pallo on nähty ympäri suomea.. ei pelkästään helsingissä:

 • joo sanoo:

  Taas yksi huono laatuinen kuva..pelkkää zoomailua vaan ja epäselvää valosotkua. ei mitään uutta tässäkään. Nämä on ihan turhaa ajan vietettä seurata tällaista. T.Kyllästynyt.

 • Hullu9474 sanoo:

  Taas näkyi illalla Maskun suunnalla. Se on varmaa, että se ei oo Venus, koska Venus on paljon suurempi, eikä vaihda väriä.

 • metele sanoo:

  venus näyttää joskus tosi oudolle kun sitä kuvaa videokameralle, tiedä sit..

 • Huttu sanoo:

  Asutteko te ihmiset luolissa tai tynnyreissä ? Niin kauan kuin muistan on talviyön taivaita hallinnut planeetta Venus… Mikä välillä loistaa jopa varsin kirkkaasti taivaalla jos on esim napakkaa pakkasta.

  Voin hyvin kuvitella miten joku ulkomaalainen tulee uuteen maahan jopa toiselta puolelta maapalloa jossa saattaa hyvinkin olla erilainen näkymä tähtitaivaalle, ja alkaa kuvaan ku ei oo koskaan nähny Venusta noin kirkkaana. Jos tähtien valo välkkyy ja vaihtaa väriä ilmakehän vaikutuksesta, niin miksi ei planeettojen valo voi tehdä samalla tapaa eh ?

  Jukoliste et näille repeilee välillä ku ihmiset vaahtoaa jostain nibirusta tai avaruusasemista/avaruusolioiden emoaluksista. Huomaa hyvin miten porukan yleistieto on jossain hanurissa ku ei edes Venusta tunnisteta. Suosittelenkin kaikille oikein sivistävää retkeä paikalliseen tähtitorniin, ite oon käyny Ursan tornilla Turussa monta kertaa ja oon oppinut oikein paljon hyödyllistä tietoa

 • warlock sanoo:

  näin samantapaisen marraskuussa 2008 24 päivä kello 9-10 aikaan jklssä ihmetelin mikä oli tuli metsästä päin ja aluks oli oranssi sit tummeni punaiseksi oli 15 minutii paikalaan ilmassa ja lähti hitaasti eteen päin sit hävisi yhtä äkkiä

 • JP sanoo:

  Videon valopiste ei ole planeetta venus, koska marraskuussa vuonna 2008 planeetta sijaitsi matalalla etelätaivaalla ja laski horisontin alle pian auringon jälkeen. Videossa tuntuu ainakin minusta, että aurinko on ollut horisontin alla jo useampia tunteja, samoin myös venus.
  Itse en osaa tuohon nyt mitään järkevää lähteä veikkaamaan, joten jätän tilanteen auki.

 • Risku sanoo:

  Alkuillasta käytännössä yli puolille öitä näkyy taivaalla Venus kirkkaimpana kohteena (kaakko->lounas), toiseksi kirkkain seuraa sitten myöhemmin illalla taivaanrannassa Orionin perässä alapuolella näkyvä Sirius.
  Suurin osa tässä ketjussa olevista kuvauksista sopivat noihin kahteen siis tähteen tai kaksoistähti Siriukseen ja Planeettaan nimeltä Venus.

  Liekö katuvalojen syy vai nykyisen peruskoulun, enää ei tunnisteta edes taivaan peruskohteita kuten ennen. Kansakouluaikana on vielä päätähtikuviot ja muu vastaava ollut ns. luonnontieteen ulkoläksyjä.

  Mutta tämä sivuosoite kannattaa laittaa talteen ja tarkistella missä mikin taivaan kohde on tiettyyn aikaan tietystä paikasta katsottuna:
  http://www.ursa.fi/extra/taivaalla/tahtikartta/

  Venus on kyllä kirkas nyt, en muistakaan milloin kyseinen planeetta olisi ollut yhtä kirkas kuin se on ollut tänä talvena. Alkutalvesta se erottui jopa pilviharson läpi iltaisin! Luultavasti se nyt vaan sattuu olemaan sopivassa kulmassa aurinkoon nähden maasta katsottuna. Tai sitten näkyvää valon aallonpituutta riittää auringosta enemmän nyt kun auringonpilkut ovat auringossa vähempänä kuin sataan vuoteen. Tuohon sattaisi myös ursan sivuilta löytyä hyväkin selitys kun viitsisi penkoa, vaan enpä nyt ole kokenut asiaa omalta kohdaltani tärkeäksi.

  Tosin muutama havainto tässä ketjussa kertoo myös jostakin muusta, enkä lähde arvailemaan, onko se sitten ollut ufo, lentokone, helikopteri tai satelliitti vai paperileija.

 • Hexaa sanoo:

  NO ei ..
  SIiis ei tuo videon valopallo ole mikään veenus.. me puhuttiin siitä kirkkaasta tähdestä mikä näkyy aina illalla.. joka on 10x muita suurempi se voikin olal ehkä venus..
  mutta
  siis tuo valopallo on jotain aivan muuta..
  tosiaan nähtiin eilen ruotsin laivalla vähän saman tapaienne aika hassu itseasiassa

  valo( tähti) niinsanotusti eli keltainen helveitn suuri tähden muotoinen x lensi puiden yläpuolella tasaista vauhtia ja sen yläpuolella lensi lentokone niin siinä näki että se ei ainakaan ollut lentokone siis se oli jotain .. jotain.. sitten sen valot vaan hiipu
  se tosiaan lensi vaakasuoraan ja ensin palo kirkkaasti jonkun 5min ja sitten valot rupes hiipuun ja sit pimeni

 • LUC1FER sanoo:

  joo itsellä tuli kanssa tuosta ufosta mieleen, että takapihalla joskus tupakilla ollu, ja kattonu taivaalle tähtiä, kunnes keskelle taivasta ilmestyy iso pallo, joka välkky. No siinä se sitten möllötti pari minuuttia, kun tupakan tumppasin, se oliki liila, no siinä sitten suu auki kattelin vähä aikaa , ja se kasvo melkee 4x muita tähtiä isommaksi. Sitten se violetti väri vaihtui takas keltaseksi, ja siinä sitten alko jotain muitaki värejä menemään eri paikoissa välkkyy, ja taivas oli äänetön, ja tämä ilmojen nautilus meni sitten siitä yli, ja pitämättä mitään ääntä, ja näytti se aika isolta, ollakseen sateliitti, ja aika matalallakin oli. No sittenkun tulin taas tunnin päästä tupakille, siellä se sitten taas möllötti, ja sitten se lopulta katos kun sitä vähä aikaa kattelin, keskelle taivasta sammui. En tiedä sitten, puhummeko kenties samasta ufosta. Merkillistä, ja nää Venus-pellet, voitte tunkea Venukset sun muut planeetat takalistoon, mitään niistä se ei nimittäin ollut.

 • warlock sanoo:

  joo saataa olla sama minkä näin lucifer se tuli pienenä pisteenä metsästä päin ja isoni koko ajan leijui hiljaa ilman ääntä pysähtyi 15-20 mintiks ja leijui 3 kerostalon yläpuolella noin 300 metrissä se oli suunileen 6-7 metrii joka suuntaan se oli oranssi aluksi ja muutui veren punaiseksi jossa meni mustia railoja sit se eteni hiljaa vähän matkaa pois päin ja se niinkuin hävisi niin nopeeta ettei sitä ehtinyt etes nähdä en tiedä mikä oli mut helvatan hieno

 • warlock sanoo:

  niin ja se tähti mistä puhutte ei ole tähti eikä myskään palentta se on jokumuu vahvasti epäilen enisinkään sitä ei ole enne ollut mitään noin isoo ja vertkaapa sitä muihin muut sen rinalla on kuin itikan paskoja ja välillä näytäis siltä ihan kuin se lähenisi koko ajan ja se loistaa myös joskus päiväläkin hhmm ..ja jos se tosta vielä isonee tai lähenee niin sit se ei ole kuin komeetta:)

 • warlock sanoo:

  niin ja se tähti mistä jotkut täällä keskustelee voi olla myös nibru-x koska kävin katsoo nasan otamii kuvii ja siellä mainitiin myös että sen pitäisi näkyä taivaalla2009 alkaen.

 • Ufomies sanoo:

  Totta kai Venus suljetaan aina ensin pois, ennen kuin ruvetaan hätiköimään. (Valitettavasti, siltikin, Venus aiheuttaa järjettömän määrän havaintoilmoituksia joka vuosi…)

  Äly hoi! Tutkimus on tutkimusta, blogin floodaaminen mukaviisastelulla on oman typeryyden alleviivausta.

 • xFileAgent sanoo:

  Hmm.. Itse muistan hyvin, oliko kenties uudenvuoden aatto vai milloin mutta joulukuun loppua oli kun lähes täysin samanlaisen pallon näin välkkyvän taivaalla, tiettyä ”kehää” kiertäen..kyseessä saattoi tietysti olla jonkin sortin armeijan harjoitus mutta olihan sillä oma viehätyksensä =D

 • Ismo sanoo:

  Tähtiharrastajana voisin sanoa 99% varmuudella sen olevan Venus, kun zoomataan tarpeeksi lähelle kameran linssi ikään kuin pirstoo valon moneen osaan, saman ilmiön saa aikaan kun katsoo kaukoputkella tai kiikareilla ikkunan läpi.

  Terv. Ismo

 • Ilonpilaaja sanoo:

  Pistänpä 200 000 € vetoa, että nuo valot ovat katuvaloja. Tuolla ”takanahan” menee bussi, joka ei katoa minkään objektin taakse. Uskonpa, että se näkyisi myös ympäristössä, koska voimalla on aina vastavoima, miten tuo siis voisi olla noin lähellä maata ilman, että se liikuttaisi ilmaa.

 • Ilonpilaaja sanoo:

  Ja sitten siitä tähdestä, kyllä se taitaa olla Venus. Katsokaapas kun Auringon valo hejastuu Venuksesta Maahan, voi tuo valo pirstoutua mm. ilmakehässä olevassa vesihöyryssä.

  Että silleen.

 • teppo sanoo:

  Se kirkas tähti joka erottuu selvästi muista,ja kun katsoo tarkemmin ei edes näytä tähdeltä koska on pitkula ei ole Venus vaan Jupiter ja yksi Jupiterin kuista. Kiikareilla näkee hyvin sen että siinä on itseasiassa kaksi valopistettä. Komean näkoinen kyllä on

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot