ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

Paranormaali tutkimusretki Helsinkiin

Ketkä olisivat kiinnostuneita lähtemään bongaamaan kummituksia Helsinkiin?

Kohteena Eläintarhanlahti, Porthaninrinne 2. Kerrotaan, että 1850-luvulla nuori tyttö hukuttautui toivottomasti itkien Eläintarhanlahteen, koska tämän isä myi hänet ilotaloon rahapulan takia. Näillä tienoilla asuvat väittävät vieläkin kuulevansa nuoren tytön kolkkoa itkua syysöisin.

Paikka on suhteellisen lähellä keskustaa ja voi olla monillekin tuttu, tällä on huonot ja hyvät puolensa. Helsingin yöelämä saattaa haitata tutkimuksia. Toisaalta paikalle on helppo päästä varsinkin kun monet parkkipaikat ovat ilmaisia iltakymmenestä lähtien.

Ne jotka asuvat Helsingissä kuljetus ei ole ongelma eikä mikään, mutta niille jotka asuvat Helsingin ulkopuolella suosittelen tulemaan omalla autolla, koska bussit maksavat epäinhimillisen paljon tähän aikaan.

Ajankohtaa en ole tarkemmin päättänyt, mutta jonain viikonloppuna ja yöllä tietenkin. Itselleni käy melkein mikä tahansa viikonloppu. Viikonloppu on ongelmallinen, koska yöelämää on enemmän, mutta kuitenkin parempi näin kuin arkiyönä. Lauantain ja sunnuntain välinen yö on mielestäni paras vaihtoehto.

Varusteina itselläni on vain digikamera ja videokamera, jonka taidan teknisten ongelmien takia kuitenkin jättää pois. Otan myös mukaan muistion, johon kirjaan mm. omia kokemuksia ylös. Toivon, että joltakulta löytyy äänityslaite, jolla voi äänittää eri taajuuksilla ja tietysti muitakin varusteita.

%MINIFYHTML376b7b05a1deccfca712fe92cae6100316%

Tässä kaikki tällä kertaa, muistakaa kysyä jos jotain jäi epäselväksi ja mielellään saa ehdottaa omia ideoita.

Tykkäys ja jakotoiminnot:

31 kommenttia aiheeseen: Paranormaali tutkimusretki Helsinkiin

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • loppi sanoo:

    kuka tuonne lähtee selvinpäin palelee.

  • Kristhor sanoo:

    lol kyll siellä kestää kunhan varustautuu kunnolla

  • Eikös tuolla rannalla sentään o kaupan kaikkee mahdollista, että hyvinhän siellä saa doupattua… =)

  • Huttu sanoo:

    Vitsit kun pääsis johonkin vanhaan linnaan tekee tollasta tutkimusta.

    Miksi muuten aina noissa kaikissa TAPS jutuissa ja muissa aaveohjelmissa ne hyörii pilkkopimeässä?

    Suurin osa havainnoista on kuitenkin tehty päiväsaikaan. Eikö se ole vain hupsu urbaanilegenda että aaveet ilmestyvät juuri yöllä 😀

  • Kristhor sanoo:

    Yöllä ainakin erottaa parhaiten, jos valokuvassa on jotain poikkeavaa esim

  • Stuge sanoo:

    ”Miksi muuten aina noissa kaikissa TAPS jutuissa ja muissa aaveohjelmissa ne hyörii pilkkopimeässä?”…niinpä, onko joku todistanut että kummitukset on yöeläimiä???? Ehkäpä yöllä on helpompi todeta kaikki epämääräiset valot, varjot ja äänet kummitusten tekeleiksi, kun päivänvalossa niille löytyis helposti selitys.

  • Viole sanoo:

    Todellisuudessahan homma menisi niin, että paikan ollessa täynnä viikonlopunviettäjiä, sekä ohikulkeva liikenne pitäisivät varmasti huolen siitä, että kukaan ei kuule, tai koe yhtään mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Ei yhtään milloinkaan. Olosuhteet ja ns. ”alustava suunnitelma” la-su yöksi, on sitä huonointa mahdollista.

    Toiseksi tarvitaan varustusta. Onkohan herroilla ja rouvilla minkäännäköistä käsitystä siitä, millaisen äänittimen tulette tarvitsemaan noinkin avaraan tilaan? Siellä ei nimittäin mp3-soittimilla, tai vastaavilla hirveästi äänitellä. Tekniset vaaatimukset ovat hurjat. Videokameraa jos haluatte, tulee sen pystyä kuvaamaan pimeässä (lux) ja tarkasti – kamerakännykät, tai <500€ videokamerat voitte hiivata samantien roskiin.

    Videokamera, kunnon äänitallennin, laserlämpömittari ja EMF-mittari, tai reissu on turha. Jotain voi jäädä korvien väliin, mutta mitään ylös ette tule saamaan.

    Viesti lienee selvä, eli harrastajana voisin sanoa, että _oikeasti_ asialliset varusteet, suunnittelu ja päämäärät ylös. Vähän realismia, kiitos.

    Godspeed!

  • Stuge sanoo:

    ”kunnon äänitallennin, laserlämpömittari ja EMF-mittari” noi vehkeet voi heittää saman tien vaikka kuuhun. Mitä ihmettä se todistaa jos jokin fakin geiger-mittari värähtelee jossain huoneessa, missä väitetään kummittelevan tai lämpökamerassa näkyy jotain hehkuvaa. Nää laserlämpömittarit, emf-mittarit, äänitallettimet sun muut värähtelee vaikka merenpohjalla ja tallentaa ”kummitusten kuiskailuja”…noilla vehkeillä ei todistella yhtään mitään, paitsi epämääräsiä ääniä pimeessä ja typeriä värähtelyjä siellä sun täällä.

  • Kristhor sanoo:

    Viole en ole väittänytkään, että välineet olisivat hyvät, jos löytyisi tarpeeksi ”tarpeetonta” rahaa, olisin jo aikoja sitten ostanut nuo välineet. Ehdotinkin juuri, että niiltä joilta löytyy parempia varusteita ja kiinnostusta ovat enemmänkin kuin tervetulleita mukaan. Jos ei niin, pitää tyytyä tarjolla oleviin mahdollisuuksiin.

    Harrastajana voisitkin ehdottaa miten tämä homma kannattaisi hoitaa ja sinulta varmaan löytyy myös oikeat varusteet. Olen avoin ehdotuksille.

  • Slasher- sanoo:

    Toi vois olla ihan kiva reissu. Itse asun tässä Helsingin kupeessa, joten tonne ei olis edes pitkä matka. Johonkin vanhaan linnaan ois kyllä hulluu mennä yöksi. Yksin meikäläisen pääkoppa ei kyl kestäis!

    Tiedeuutiset kootusti: kookas.fi/news/87

  • Huttu sanoo:

    Minkään museolinnan väki ei varmaan suostu siihen että sinne tulisi yöksi pieni porukka tutkiskelemaan.

    Tollasissa paikoissa olis mieletön historia.

  • Jani sanoo:

    TAPS perusteli muistaakseni pimeässä tutkimista mm. sillä että, kummitusten on helpompi manifestoitua pimeässä. Kun taas valoisassa ympäristössä manifestoituminen vie todella paljon energiaa, tai se ei onnistu lainkaan.

  • A-E sanoo:

    Messissä mäyräkoiran kanssa

  • Wespa sanoo:

    Kyllä aika monissa halvemmissakin videokameroissa on yökuvaustoiminto. En tiedä kuinka hyvin se toimii ihan pilkkopimeässä, mutta itsellänikin on yksi aika vanha videokamera (analoginen) jolla voi kuvata tuota pimeänäkötoimintoa käyttäen… Silti halvallakin laitteistolla saa aina jotain aikaiseksi ja se on parempi kuin ei mitään.

  • Kristhor sanoo:

    Luulen, että Viole viittasi tuossa aikaisemmin kuvan laatuun.
    Mun videokameralla kuvaamisessa ei oo mitään ongelmaa, mut tiedostojen kanssa taas on tullut ongelmia. Ne on nimittäin ihan sairaan isoja, sen siitä saa kun on hyvä laatuista video materiaalia. Toisaalta digikamerallakin saa lyhyitä videoita, mutta laatu on paljon huonompi.

  • pläski-oulu sanoo:

    Mua kiinnostais lähtee, jos ois kimppa kyyti, en meinaa omista autoo saatikka ajokorttii…

  • SuoMursu sanoo:

    Voisin tullakin, mutta kukaan ei pääse kuskaamaan. Olis kiva jos Turun seudullekin vois järjestää tommosia retkiä.

  • Skauris sanoo:

    Voisin tulla paikalle 😀
    Näin kun pk-seudulla asustelen.

  • Skauris sanoo:

    Muistanko ihan väärin että Wespa olisi asustellut Turussa?

    Kelasin vain että mikseivät turkulaiset voisi järjestää kimppakyytiä?

  • Wespa sanoo:

    Turun lähellä asustelen joo, mutta en turussa.

    PS. En tiedä pääsenkö itse paikalle. Johtuu vähän ajankohdasta yms.

  • Wespa sanoo:

    En kommentoi lähteen luotettavuuteen, jokainen tehkööt omat päätelmänsä. Asiasta saa helposti kuitenkin lisätietoa esim. googlettamalla.
    Tässä Jose haastattelussa:
    http://paranormal.about.com/library/weekly/aa061598.htm

  • Fenu sanoo:

    Olisi mielenkiintoista kyllä lähteä kanssa mukaan tuonne tutkimaan.

    Mutta ei ole aikaa välttämättä. Ja vaatii hieman rahaakin että saa kuljettua sinne. Laitteisto ei ole tällä hetkellä oikeen mitään mutta saisin lainaan hyvän digikameran että edes kuvia saa otettua. Diginauhuri on hankinta listalla varmaan seuraavana. Työttömänä on paha hankkia laitteita ja olisi mukava saada tietää jos joku firma lainaisi/vuokraa lämpökameroita yms.

  • Jani Lassila sanoo:

    Olen sikäli kiinnostunut, että suunnittelemme pienellä porukalla Helsinkiin satunnaisia vierailuja alueen kummitustaloihin ja paikkoihin, joista voitaisiin tehdä pieni kooste myöskin nettiin mikäli jotain kiinnostavaa löytyy.

    Ehdotettu paikka ja aika ovat erittäin huonoja Violen mainitsemista syistä, ellei päätarkoituksena ole ennemminkin viihteellinen miitinki. Miitinkiähän on suunniteltu Hengen ja tiedon messujen yhteyteen, mikä ettei siinä yhteydessä voisi käydä pienemmällä porukalla jossakin sopivassa paikassa, joka ei vilise viikonlopunviettäjiä. Voin ottaa asian harkintaan ja katsoa sopivampaa paikkaa.

    Btw, ensi vuonna on sitten varsinainen kummitustalokierroskin. Tammikuinen kokeilu oli menestys (yleisöä n. 30 henkeä), joten pakkohan se on uusikin kierros jossain vaiheessa järjestää. Tiedustelut asiasta tähän osoitteeseen: Paratutkimus@gmail.com

  • Jani Lassila sanoo:

    Pimeäkuvaustoimintoon pitää todeta, että joissain tilanteissa se voi olla jopa haitaksi. Erilaisia konkreettisia mutta huonosti erottuvia kohteita kuvatessa ehkä ok, mutta valoilmiöissä pitäisi kuulemma käyttää enimmäkseen ilman (toki referenssikehystä voi selkeyttää siirtymällä tilapäisesti yökuvaukseen, jos tilanne sen sallii).

  • Kristhor sanoo:

    Jani, ehdotuksesi kuulostaa todella kiinnostavalta.
    Täytyy myöntää, että paikka ja aika, jotka valitsin eivät ole ollenkaan niin otollisia. Ensiksi ajattelin kohteeksi Tuomarinkylän kartanoa, mutta tulin siihen tulokseen, että sinne on vaikeaa päästä ja paikalla oleskelusta pitäisi pyytää lupakin.

  • gtu sanoo:

    Kuka täysjärkinen nyt tonne lähtee palelee ja bongailemaan jotain ”kummituksia”? 😛

  • Kyyrme sanoo:

    Hei itse olisin erittäin innostunut tästä asiasta. Ainut paha asia on se, että on juuri tämän kuukauden viikonloput yöhommia… Kameraakaan ei edes löytyisi. Vain innokas ihmettelijä. Vaan kuinkas tieteellisesti itse tuota katsoisit vai pidätkö rasahduksiakin outoina. Itse kun yritän skeptikon silmin tuota katsoa, mutta jos pääsee mukaan pistä tietoa tulemaan. Mielummin vähän pidemmällä varotusajalla, että saisin vapaita pyydettyä.

  • Ennustajan_tytär sanoo:

    Hmm… Tollaset retket vaikuttaa kiinnostavilta 🙂 Vois hyvin harkita, jos pääsee tulemaan lukio-opiskelun tiimellyksestä 😀

  • plaa sanoo:

    Onko ikärajaa?

  • aleksi sanoo:

    Millon tää olis ja onko ikärajaa?

  • yyyhyyyy!:( tulisin mut matka on liian pitkä !! 🙁 🙁 🙁

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto