FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Avaruudesta löydetty elinkelpoinen planeetta

35 valovuoden päästä Velan tähdistöstä on löydetty planeetta, jossa elämä voisi olla mahdollista. Planeetta nimettiin HD85512b:ksi ja se on 3,6 kertaa Maata isompi.

Taiteilijan näkemys HD85512b -planeetasta

HD85512b sisältää 30-50 asteen lämpötilan ja sen ilmasto on kostea. Se sijaitsee alueella, jossa veden on mahdollista pysyä nestemäisessä muodossa planeetan pinnalla. Veden olemassaolon on arvioitu olevan yksi elämän edellytyksistä ja täten kyseisellä planeetalla voisi olla elämää, näin kertoo myös tähtitieteilijä Lisa Kaltenegger saksalaisesta Max Planck -instituutista.

Planeetan löysivät Euroopan eteläisen observatorion (ESO) tähtitieteilijät Chilessä sijaitsevassa La Sillan observatoriossa. Löytö julkistettiin maanantaina.

Spekulaationa voisin mainita, että kun kerran elämää mahdollisesti sisältäviä planeettoja on läydetty kohtuullisen läheltä meidän teknologiallamme, niin on hyvin todennäköistä, että joku edistynyt rotu löytäisi meidätkin (Maan). Jos löydetyillä eksoplaneetoilla todellakin on elämää, oletettavasti jopa älykästä niin loppujenlopuksi matka ei ole avaruuden mittakaavassa kovin pitkä. HD85512b:stä matkustaminen puolella valonnopeudella kestäisi noin 70-vuotta.

Myös muita Maankaltaisia planeettoja (eksoplaneettoja) on läydetty lähiaikoina:
http://paranormaaliblogi.net/index.php/2010/09/30/maan-lahelta-loydetty-mahdollisesti-asuttava-planeetta/
http://paranormaaliblogi.net/index.php/2008/09/17/maan-kaltainen-planeetta-loydetty/
http://paranormaaliblogi.net/index.php/2010/03/27/maan-kaltainen-planeetta-loydetty-lahelta/

Lähteet ja lisätietoa: Helsingin Sanomat, Iltasanomat, YLE, Wikipedia

Tykkäys ja jakotoiminnot:

34 kommenttia aiheeseen: Avaruudesta löydetty elinkelpoinen planeetta

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • Ogeli sanoo:
 • turret tusk sanoo:

  taas löytyi..

 • alkanu tulemaan kuin sieniä sateella

 • Nova sanoo:

  Kyllä näin tuppaa olemaan;) mikä ihan lohduttavaa kuulla tässä sekalaisessa maailmassa

  toivottavasti ihmiskunta muuttuu avoimemmaksi ja yhtenäisemmä’ksi jotta voitaisiin suunnata yhdessä resorit avaruuden tutkimiseen ja kaikkeen mikä on meille tärkeää, ei aseet eikä sotiminen

 • JaniP sanoo:

  Unta odotellessa on kiva pohtia että minkälaisia sivilisaatioita jossain siellä onkaan. Ehkä tähystelevät tännepäin miettien juuri samaa asiaa. Viestiä on vaan mahdotonta saada kulkemaan perille, tai sitten viesti on tänne saapunut mutta se on pidetty salassa tai sitä on ihmisen mahdoton havaita tiedä häntä.

 • Sinapinsiemen sanoo:

  Jokaiseen uutiseen, jossa kerrotaan ehkä elinkelpoisen planeetan löytyneen on kommentoitu, että ihmisen pitäisi mennä sinne. Joku ilmoitti jo halunsa muuttaa toiselle planeetalle.

  Miksi? Eikö elokuvista olla saatu jo ihan tarpeeksi kauhuskenaarioita eri rotujen välisistä sodista? Miksi ihmiskunta ei voisi pysyä omalla planeetallaan sen sijaan, että menisi tuhoamaan toisetkin?

  On tietenkin mielenkiintoisia nämä uutiset ja kyllä niitä planeettoja tutkia saa, olisihan se mielenkiintoista jos löytyisi muutakin älyllistä elämää, mutta joka asiassa on ne huonotkin puolet…

 • Jees sanoo:

  Koska sinne on pakko mennä ja päästä eikä siitä päästä mihinkään, eikä haluta päästä. Elämänhalu menisi sen siliän tiän kun uteliaisuus menisi.. Elämä on loppuunsa vaan uuden oppimista, kokemista ja näkemistä varten eikä mitään pelkkää oravanpyörän puurtamista varten.

 • Jees sanoo:

  eikä haluta päästä = Eikä halusta päästä*

 • Entity sanoo:

  http://www.eurekalert.org/pub_releases/2011-09/e-fne091211.php

  Teknologia, jolla eksoplaneettoja kyetään ylipäätään havaitsemaan on aika tuore. Todennäköisesti se kehittyy vielä ja todennäköisesti noita planeettoja löytyy vielä lisää.

  Jos ihmiskunta tahtoo selviytyä mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen, sen on levittäydyttävä avaruuteen. Maapallon rajat tulevat lopulta vastaan, kun olot kehittyvät. Motiivi lähtemiseen voisi monille olla sama kuin miksi aikanaan ihmiset tekivät vaarallisen ja vaivalloisen matkan meren yli Amerikkaan siirtolaisiksi, mahdollisuus parempaan elämään edes tuleville sukupolville.

  Elokuvat ovat, sinapinsiemen, yleensä juuri sitä mitä sanot: kauhuskenaarioita. Ahdaskatseista väkivaltaviihdettä jopa. Todellisuus voi olla tässäkin asiassa tarua ihmeellisempää. Itse pidän melko mahdollisena, että jos joskus tapaamme älyllisiä olentoja joiden alkuperä on muualla maailmankaikkeudessa, emme välttämättä pysty kommunikoimaan heidän kanssaan kovin syvällisellä tasolla. Kahdella planeetalla tuskin kehittyy olentoja, joiden sisäinen kokemus olemassaolosta on edes suuntaa antavasti samanlainen. Heidän aistinsa eivät vastaa meidän aistejamme, he muodostavat käsitteensä eri tavalla, jos ylipäätään muodostavat käsitteitä. Ehkä avaruuteen pystyisi matkustamaan sivilisaatio, joka ei tunteita tai ajattele, vaan on luonnollisesti kehittynyt logiikkapiiri, joka on meistä sieluton. Ehkä avaruuden muukalainen ei ole biologinen olento ollenkaan, vaan biologisen sivilisaation koneellinen jälkeläinen, vaikkapa jonkinlainen hyper edistynyt tekoäly, jonka olemassaolo voisi jopa jäädä meiltä havaitsematta.

  Ehkä älylliset olennot ovat jääneet planeetoilleen, ehkä he ovat älykkäitä niin kuin valaat ja apinat ovat älykkäitä. Sopeutuneita omaan ympäristöönsä, mutta vailla tarvetta tai kykyä kehittää teknologiaa ja pohtia olemassaoloaan.

  Melkein kaikki mitä voidaan kuvitella voi olla mahdollista ja voi olla, ettei ihmisen lähtökohdista edes voida arvailla millä tavalla elämä muualla on kehittynyt. Tällä hetkellä on olemassa viitteitä siitä, että avaruudessa voisi olla yksisoluista elämää. Todisteet siitä saadaan luultavasti lähivuosina. Voi olla mahdollista, että monisoluista elämää ei ole kehittynyt missään muualla. Se on epätodennäköistä, mutta se on kyllä mahdollista.

 • tomm1 sanoo:

  sinne sitte elämää jos sinne pääsee

 • turret tusk sanoo:

  jos olis lähempänä..

 • Jees sanoo:

  On myös mahdollista että ihminen on kehittynyt sellaiseksi kuin se on syystä ja elämänmuodot muualla vastaisivatkin oletettua enemmän tuntemiamme vastaavia tästä koska sama syy-seuraus suhde pätisi sielläkin.

 • kabanossi sanoo:

  oi miksi tyhmät ihmiset kuvittelee, että jos avaruudessa on elämää, niin siellä on PAKKO olla samanlaiset edellytykset elämälle kuin maapallolla? ei ihme, että ammutaan aina ohi, kun tähdätään vain samankaltaisiin planeettoihin.

  ehkäpä ihmiskunta on poikkeus ja meillä elämä on erillaista kuin muualla.

 • Gabe sanoo:

  Kaippa noilla uusilla maankaltaisilla löydöillä yritetään saada rahaa avaruustutkimukseen.
  Eipä vielä tiedetä minkalaisia olosuhteita siellä on.

  Lähin, edes jonkinlaista elämää ylläpitävä, planeetta taitaa kuitenkin olla mars. Venuksen pinnallakaan ei taida kovin kuuma olla, joten mahdollisesti sieltäkin voisi jotakin löytyä.

 • Höpönpöpö sanoo:

  kabanossi, kyllä ihan fiksutkin ihmiset kuvittelevat, että fysiikan lait pätevät maailmankaikkeudesa, ja että elämä tässä maailmankaikkeudessa muodostuu niistä alkuaineista, joita tässä maailmankaikkeudessa esiintyy. Lisäksi voisit huomioida etteivät olosuhteet tuolla planeetalla nyt ainakaan ihmiselle ihanteelliset ole, joten oletetun elämän ko. planeetalla oletetaan toki poikkeavan jossain määrin omastamme.

  Avaruus ei ole paikka Maapallon ulkopuolella, vaan sen ympärillä. Me olemme avaruusolentoja.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Gabe, Venuksen pinnalla on aika pirun kuuma. En silti väitä etteikö joku outo eliö voisi sielläkin viihtyä. Mutta ei sellainen, joka vierailisi täällä viljasatoja tallomassa.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Eivätkä edes Telluksen olosuhteet ne optimaalisimmat liene. Happihan meidätkin lopulta rappeuttaisi, ellemme kuolisi johonkin muuhun ennen sitä.

 • Ogeli sanoo:

  Galakseja on järjetön määrä, mutta on väitetty että juuri tämä meidän asuttamamme olisi täynnä ihmisen kaltaisia olentoja. Voi vaan sitten kuvitella minkälaisia muita olentoja muissa galakseissa tai ulottuvissa onkaan, ne voivatkin olla jotain ihan muuta.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Öööö… Tarkennatko, Ogeli, kuka moista on väittänyt..? Ja tietenkin ne mitä todennäköisimmin muissa galakseissa olisivat jotain muuta, mutta eivät sentään ihan mitä vaan, sillä kyllä ne muutkin galaksit ovat tässä samassa maailmankaikkeudessa!

  Ja ulottuvuuksistasi voit hourailla ihan mitä huvittaa, ja niin voisin minäkin – jos huvittaisi. =)

 • Ogeli sanoo:

  Hyvin useat lähteet, kuten useat tutkijat, teorioitsijat ja kanavoitsijat. Yksi tunnetuimpia heistä on David Wilcock. Suosittelen lukemaan hänen uusimman kirjan, Sourcefield Investigations joka sisältää myös paljon tieteellistä ”faktaa”. Tietenkin valtavirran tiedemiehet ym Stephen Hawkingit moiselle nauravat. Toistaiseksi.

  Ja ne ulottuvuuksien väliset matkustajat eivät juuri sen kummempia ole. 🙂

 • turret tusk sanoo:

  onhan noita maapallon kaltaisia planeettoja.. ensinhän se oli 40 valovuoden päässä ja tämä 35 valovuotta että niitä on tuolla kaukana.. kohta niitä löydetään lisääkin..

 • Höpönpöpö sanoo:

  Ogeli, David Wilcockille nauraa jokainen, joka ymmärtää edes jotain edes jostain… Suosittelen lukemaan ”faktan” sijasta faktaa.

 • Ogeli sanoo:

  Mikä Wilcockista tekee niin naurettavan?

 • Jees sanoo:

  Olisi tietenkin mahdollista että muu elämä olisi aivan täysin erilaista ja eri lähtökohdista. On kuitenkin tyhmää pitää ihmisen kaltaista elämää epätodennäköisempänä sillä se on ainut älyllinen elämänmuoto josta on todisteita. Ei se pois sulje muunlaisia vaihtoehtoja mutta jos olosuhteet on samat niin on myös mahdollista että evoluutio ja todennäköisyydet menevät samantyylisiä ratoja ja samantyylinen olio kehittyisi =)

 • Höpönpöpö sanoo:

  Wilcockista tekevät naurettavan hänen pseudotieteelliset ’teoriansa’, jotka vähät välittävät faktoista.

 • Entity sanoo:

  Wilcock on viihdyttävä mies, mutta ei erityisen vakavasti otettava.

  Maapallon kaltaiset planeetat ovat aika todennäköisiä elämän etsimispaikkoja, koska mekin perhanat täällä pyöriskelemme. Ei tarvitse kuin kuopaista nenäänsä oikein kunnolla ja saa näytteen tavarasta, joka suorastaan kuhisee elämää. Muunkaltaiset elämänedellytykset menevät pidemmälle arvailujen maailmaan.

  Ja sitten tulee sekin vielä vastaan, että jos joissakin oloissa kehittyisi fyysisesti meidän kaltaisemme olento, ei se välttämättä olisi kehitynyt henkisiltä ominaisuuksiltaan kaltaisemmaksi. Me olemme yhdyskuntaeläimiä, jotka välittävät tietonsa seuraaville sukupolville ja meillä on sisäsyntyinen tarve yhteustyöhön, mutta toisenlaisetkin selviytymisstrategiat voivat johtaa yhtä lailla menestykseen. Evoluutio ei ole ohjelmallista, vaan se pelaa enemmän tai vähemmän onnekkaan sattuman kautta. Esimerkiksi yllättävän usein kuulee tarinoita sairauskohtauksista ja väkivaltarikoksista, joiden uhri on selvinnyt koska paikalle on sattumalta osunut lääkäri tai vastaava. Nämä tarinat jäävät elämään, koska onnettomammat yksilöt, joiden onnettomuuspaikalle eksyy pelkkiä levyseppähitsaajia tms. vievät omansa multiin mukanaan. Samalla tavalla me emme tiedä epäonnisista isoserkuistammme, joiden selviytymiskeinot ajoittuivat vääriin olosuhteisiin tai esi-isistämme, joiden yhteistyönmuodot olivat tehottomia tai jopa tuhoisia.

 • turret tusk sanoo:

  uutisissa oli että on löydetty planeetta jolla on kaksi aurinkoa..

 • Höpönpöpö sanoo:

  Mutta eihän mediaan voi luottaa! 😉

 • turret tusk sanoo:

  olisi mukavaa jos lähempää löytyisi tuollaisia planeettoja ja sitä voisi mennä tutkimaan tiedemiehet..

 • pekka-eerikki sanoo:

  Pablo Picassoa lainaten

  ”Everything you can imagine is real”

  Jos miettii, että tämä universumi on rajaton ja miettii siihen mahdollisuuksia, esim elämänmuodonmahdollisuuksia, niin eikö periaatteessa niitä elämänmuotoja voisi olla juuri sellaisia, kuin osaa vaan kuvitellakkaan näillä meidän aivoilla? Kait siihen joku laki on olemassa, että esim. sellaista paikkaa ei voisi olla missä ei ole mitään hyvää. Voisi juurikin kuvitella, että tietty tasapaino pitää sillä elämänkehdolla olla. Niissä puitteissa varmaan kaikki mahdollisuudet on totta jossain. ? Miksi ei?

 • Ufomies sanoo:

  Vela I eli Unzervalt Star Control II:sta. X)

  Tosin siinä Velan asutettu planeetta oli pienempi kuin Maa.

 • kakka sanoo:

  🙂

 • kakka sanoo:

  iso pääääääääääääääääääääääää lällä läää

 • the3lektro sanoo:

  Varmaan sieläkin väki ajattelee että ois kiva päästä vierailemaan mutta on niin kaukana:D terkut niille

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *