FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Kuukauden kommentti

Petri:

On se hyvin jännä kun vieläkin tätä UFO asiaa pidetään kummallisena ja sille naureskellaan vaikka todisteita puolesta on vaikka kuinka. Hyvin on ihmismassojen aivopesu toiminut minkä USA muistaakseni aloitti joskus 50-luvulla ja tämä aihe piti saada pidettyä piilossa. Ja jos disclosure projektin porukka ole pätevää tekemään luotettavia havaintoja sotilaallisine tutkineen niin sitten ei kukaan ihminen ole.

Kun ottaa huomioon kaikki varmaan jo tuhannet luottavien ja pätevien virallisten tahojen silminnäkijähavainnot sekä niihin liittyvät tutkahavainnot niin tämän pitäisi olla ollut jo pitkän aikaa itsestäänselvä että täällä lentelee muutakin kuin meidän koneita tai sääpalloja.
Mutta ei.. ufoskeptisyys kukoistaa edelleen ja media naureskelee koko asialle ja mikä pahinta, suurimpaan osaan ihmisistä tuo aivopesu toimii yhä!

No ei kai se toisaalta ole ihme kun vuonna 2018 on vielä ihmisiä jotka ihan oikeasti uskovat maapallon olevan litteä 🙂

Mutta toisaalta ymmärrän senkin että ajatus siitä että avaruudessa on paljon meitä älykkäämpiä olentoja on monille hyvin pelottava ja on helpompi pistää sormet korviin ja yrittää sivuuttaa koko asia. Suotakoon se heille joita pelottaa, kaikki eivät oikeasti ole vielä valmiita kohtaamaan totuutta. Tämähän oli juuri silloin 50-luvulla yksi kriteeri sille että tästä aiheesta päätettiin tehdä naurettava ja UFOihin liittyvä havaintoja alettiin salata. Onhan se ehkä ihmiskunnan historian suurin uutinen ja olisi ehkä sekoittanut maailman joten toisaalta ymmärrän että tuohon päätökseen tultiin. Mutta eikö olisi jo nyt aika alkaa raottaa totuuden verhoa.. ja ehkä niin jo tehdään kun aiheesta aina välillä uutisoidaan onneksi ihan vakavasti kuten tässä tiedemiehen puolesta jonka rohkeudelle nostan hattua.

10 maailman ihmeellisintä otusta

Noin 15 000 uutta eläin/eliölajia löydetään vuosittain. Tässä lista oudoimmista ja siisteimmistä maapallollamme elelevistä otuksista.

Kummituseläin

Kummituseläin

Kummituseläin on hauskan näköinen, suurisilmäinen otus

Kummituseläimet (Tarsiidae) ovat Kaakkois-Aasian saarilla eläviä kädellisiä. Ne ovat pääasiassa yöaktiivisia eläimiä; ne hyppivät ja kiipeilevät puissa innokkaasti. Kummituseläinten vartalo on n. 20 cm ja häntä 25 cm pitkä ja karvaton. Pää on pyöreä ja voi kääntyä jopa 180°. Kummituseläimen smaragdinvihreät silmät ovat poikkeuksellisen suuret. Eturaajojen sormissa sillä on litteät kynnet ja leveät tarttumalevyt. Hyvin pitkillä takaraajoillaan kummituseläimet hyppivät sammakkomaisesti puusta toiseen saalistaessaan hämärissä pikkueläimiä (yöperhosia, matoja, hyttysiä).

Olmi

Olmi

Olmi elelee maanalaisissa vesistöissä ja järvissä

Olmi (Proteus anguinus) on sokea salamanteri, joka elää Dinaaristen alppien karstimaiden maanalaisissa vesistöissä ja järvissä. Sen pituus on 25–30 cm. Olmin ruumis on pitkulainen ja raajat ovat heikosti kehittyneet. Sen eturaajoissa on kolme sormea ja takaraajoissa kaksi varvasta. Olmilla on kolme ulkoista kidusparia ja sen kidukset ovat punaiset. Väriltään se on valkeankeltainen, mutta se tummenee auringonvalossa. Olmin ruokavalioon kuuluvat kaikki pienet eläimet, jotka ovat ajautuneet ulkoa virran mukana esim. madot ja pienet äyriäiset.

Ai-Ai

Ai-Ai

Tämä Ai-Ai nimeä kantava otus saattaa olla pelottava näky yöllä. Madagaskarissa sen uskotaankin tuovan huonoa onnea.

Ai-ai eli sormieläin (Daubentonia madagascariensis) on Madagaskarin itärannikon sademetsissä elävä puoliapina ja sormieläinten heimon (Daubentoniidae) ainoa laji.

Ai-ai on kotikissan kokoinen, suurisilmäinen ja -korvainen yöeläin, jolla on tuuhea turkki ja pitkä häntä. Sen sormet ovat pitkät ja hoikat. Kapean keskisormensa avulla se kaivelee puissa eläviä toukkia, toisinaan se syö hedelmiäkin.

1900-luvun alkupuolella ai-ain luultiin kuolleen sukupuuttoon, kunnes yksi yksilö havaittiin vuonna 1957. Harvoin näyttäytyvä ja yöaktiivinen laji saattaa silti olla yksi Madagaskarin yleisimmistä puoliapinoista.

Madagaskarin asukkaat uskovat Ai-Ain tuovan huonoa onnea.

Tummakiikarikala

Barreleye-kala

Tämän kalan pään sisällön voi nähdä ohi uidessaan

Tummakiikarikala (Macropinna microstoma) -niminen kalalaji tunnetaan siitä, että sen pää on läpinäkyvä.

Tähtikuonokontiainen

Tähtikuonokontiainen

Tähtikuonokontiainen on jännän näköinen ilmestys

Tähtikuonokontiainen eli tähtikuonomaamyyrä (Condylura cristata) on pohjoisamerikkalainen pieni kontiaisten eli maamyyrien heimoon kuuluva nisäkäs. Lajia esiintyy Itä-Kanadassa ja Yhdysvaltojen koillisosissa.

Otuksen tunnistaa sen oudosta, erikoisesta, punaisesta naamasta.

Nelisilmäkala

Tämä kala saattaa hämmästyttää vedessä uiskentelevia

Nelisilmäkala (Anableps) on kala joka asustelee Etelä-Amerikan alueella.

Tämän hyönteisiä syövän kalan silmät ovat jakautuneet keskeltä kahtia ja tämän takia se pystyy katselemaan samanaikaisesti niin veden pinnalle, kuin veden allekkin.

Molukkirapu

Molukkirapu

Molukkirapu on yksi vanhimmista vielä elossa olevista elävistä

Molukkirapu (Limulus polyphemus) on elävä fossiili, joka elää valtamerissä. Sen sukulaisia eli merissä jo 400–350 miljoonaa vuotta sitten. Nykyisin heimosta elää neljä lajia, muut niistä ovat pienikokoisempia ja niitä tavataan Aasian rannikoilla. Molukkiravut kehittyivät ilmeisesti meriskorpioneista. Nimestään huolimatta molukkirapu on läheisempää sukua hämähäkeille ja skorpioneille kuin ravuille. Molukkirapu kykenee kasvattamaan hävinneen raajan tilalle uuden.

Muurahaiskäpy

Muurahaiskäpy on söpön näköinen nisäkäs

Muurahaiskävyt (Pholidota) ovat muurahaisia syöviä hampaattomia ja pitkäkielisiä nisäkkäitä, joiden koko ruumista vatsaa lukuun ottamtta peittää keratiinista koostuvien kovien, teräväreunaisten ja käpyjen suomuja muistuttavien levyjen muodostama panssari. Muurahaiskävyt ovat ainoita nisäkkäitä, joilla on tällainen puolustuspanssari. Petoja vastaan ne puolustautuvat kääriytymällä palloksi, kuten vyötiäisetkin, mutteivat ole näille läheistä sukua.

Muurahaiskäpyjä elää Afrikassa Saharan eteläreunan ja Etelä-Afrikan valtion pohjoisrajan välisellä alueella. Aasiassa niitä elää Kaakkois-Aasiassa ja Intiassa.

Aksolotli

Aksolotli

Aksolotli voi kasvattaa raajansa takaisin

Aksolotli (Ambystoma mexicanum) on meksikolainen salamanterieläinlaji. Aksolotli on tunnettu esimerkki neoteniasta eli vajaasta yksilönkehityksestä: niiden ulkoinen kehitys pysähtyy yleensä toukkavaiheeseen, eli ne jäävät pensasmaisilla kiduksilla hengittäviksi vesieläimiksi. Ne saavuttavat kuitenkin sukukypsyyden ja lisääntyvät tässä vaiheessa.

Aksolotleja on käytetty paljon tieteellisissä tutkimuksissa sillä niiden raajojen kasvatuskyky on aivan omaa luokkaansa verrattuna ihmisiin ja muihin eläimiin.

Karhukainen

Karhukainen

Karhukainen on pieni 0,1 – 1.5mm pitkä sitkeä eliö

Karhukaiset (Tardigrada) on yksi eläinkunnan pääjaksoista. Ne ovat pieniä jaokkeisia eläimiä, jotka muistuttavat niveljalkaisia ja ovat luultavasti niille sukua. Suurimpien aikuisten ruumiinpituus voi olla 1,5 mm, pienimpien alle 0,1 mm. Juuri kuoriutuneet toukat voivat olla alle 0,05 mm.

Karhukaista on sanottu melkein kuolemattomaksi. Ainoana eläimenä karhukainen selvisi elossa 12 vuorokautta avaruuden tyhjiössä. Säteilyä otus kestää ihmiseen verrattuna 500-kertaisen määrään. Olento selviää myös -272  – 151 asteen lämpötilassa.

Mikä listasta on lempiotuksesi?

Olemme myös Facebookissa, käy tykkäämässä. 🙂

Lähteet ja lisätietoa:
fi.wikipedia.org/wiki/Kummituseläimet
fi.wikipedia.org/wiki/Olmi
fi.wikipedia.org/wiki/Ai-ai
en.wikipedia.org/wiki/Barreleye
fi.wikipedia.org/wiki/Tähtikuonokontiainen
en.wikipedia.org/wiki/Four-eyed_fish
fi.wikipedia.org/wiki/Molukkirapu
fi.wikipedia.org/wiki/Muurahaiskävyt
fi.wikipedia.org/wiki/Aksolotli
fi.wikipedia.org/wiki/Karhukaiset

cracked.com
divaboo.info
myscienceacademy.org
yle.fi/uutiset/karhukaista_ei_saa_hengilta/5694288

Tykkäys ja jakotoiminnot:

20 kommenttia aiheeseen: 10 maailman ihmeellisintä otusta

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • WeAreNotAlone sanoo:

  Mun vaimoni puuttuu tuolta listalta 😀 Ja ny töihin.

 • Akvinolainen sanoo:

  Karhukainen näyttäisi olevan näistä mielenkiintoisin. Avaruudessa elävänä, säteilyä ja äärimmäistä kylmyyttä kestävänä, se näyttäisi olevan todellinen tähtimatkaaja ja samalla ehdokas todelliseksi ”mamuksi” sanan varsinaisessa merkityksessä.

  Onkohan karhukaiset dna jo selvitetty?

 • Entity sanoo:

  Karhunkainen selviytyy ääriloloissa, koska se voi vaipua kuivahorrokseen, siitä tulee väliaikaisesti niin kuollut kuin elävä eläin voi olla. Bakteerit tekevät samaa. Temppu on tuskin mahdollinen esimerkiksi nisäkkäille.

  Ja ihan sivuhuomautuksena, joka minusta ansaitsee tulla huomautetuksi, ”mamu” on peräisin virastokielestä, jossa sitä käytetään lyhenteenä lyhenteiden joukossa. Se on vakiintunut arkikieleenkin, luultavasti siksi että ihmiset ovat pölkkypäitä.

 • Niklas Kovalainen sanoo:

  Barreleye-kala on nopean Googlauksen perusteella: Tummakiikarikala (Macropinna microstoma)

  Molukkiravusta mielenkiintoinen info: sen veri on sinistä. Koska sillä ei ole hemoglobiinia joka saa värinsä raudasta, vaan hemosyaniinia joka taasen saa värinsä kuparista.

 • Mikko Mallikas sanoo:

  Missäs universumissa se Wespa matkustelee ku Dome:kin julkaisee tällästä ennen sua
  http://dome.fi/viihde/ajankohtaista/tiedemiehet-vaittavat-loytaneensa-fossiloitunutta-muukalaiselamaa

 • Wespa sanoo:

  Kiitos Niklas korjauksesta. Lisäsin artikkeliin nyt oikeat tiedot. 🙂

 • moskeijan kynnys sanoo:

  Nykyään tässä blogissa on liikaa mainoksia ja niissä liikaa egoja, joten muutama hassu elukka on kyllä positiivinen suuntaus.

 • Hepsuli sanoo:

  Toi aksolotiili… 😀

 • Kake sanoo:

  tää muistuttaa meitä hyvin kuinka monipuolinen elämä voi olla jo yhellä pelkällä pienellä pallolla suuressa multiversumissa,että siitä sit vaan väittään että missään muualla ei voi olla elämää kun täälä..

 • Sampo sanoo:

  Eikö ole muuten hassua että kaikki lupaillut suuret mullistukset skipattiin vaan kun mitään erikoista ei tapahtunutkaan. Hassut eläimet on vuoden ekoja uutisia, eikä maya-maailmanloppu tms. Paljon mahtuu taikauskoa nykymaailmaankin.

 • Hauska huomata miten monista otuksista on otettu mallia Pokemojan suunnitellessa. 🙂

 • R. A. Tionaali sanoo:

  Taisi se joulukuun non-eventti tappaa tämän blogin.

  Sen jälkeen ei ole tullut kuin muutama hassu mainos ja tälläinen artikkeli.

  Loppuiko epäusko, tempaistiinko uskovat pois maailmalta vai mistä on kyse?

 • Migael sanoo:

  Varmaan välillä pitää myös muistaa lomailla. Paljon tapahtuu jatkuvasti. Uutta sisältöä säännöllisesti.

 • Ogeli sanoo:

  Wespa on ollut järjestämässä Parapäiviä, jotka olivat viime viikonloppuna. Eiköhän siihen mennyt paljon aikaa ja energiaa.

 • Wespa sanoo:

  Jeps viikonloppu meni järjestelyissä ja matkustamisessa. Tulin tässä vasta maanantai-iltana kotiin ja suunnittelen toki tässä uutta sisältöä sivustolle. Olkaa kuulolla. 🙂

 • ankat lammessa sanoo:

  toi karhukainen on aika jännä kaveri.. tossa kuvassa se näyttää ihan imurin pölypussilta 😀

 • Helena sanoo:

  Aksolotli ja karhukainen. ♥ Aksolotli voi muuttua myös vesieläimestä maaeläimeksi: http://www.hs.fi/paivanlehti/tiede/Ollako+aksolotli/a1359773017327
  Hassua, että jotkut edelleen jaksaa puhista siitä, kun ei maailmanloppua tullutkaan. Ei kai kukaan täysjärkinen sellaista odottanut… Henkinen ilmasto on kyllä muuttunut ja ehkä se onkin uuden ajanjakson alku.
  Mä olen myös herännyt arvostamaan tämän planeetan monimuotoista elämää ihan uudella tavalla, kun olen tajunnut, miten hidasta tämä ihmisen kehitys on ja miten mahdottomalta tuntuu ajatus avaruusmatkailusta saati ulottuvuuksien välisestä matkailusta… Ehkä meidän pitääkin oppia arvostamaan toisiamme ja omaa planeettaamme ennen kuin meitä päästetään minnekään sombailemaan. 🙂

 • Nikkeli sanoo:

  Moij aika nice! :DDDD

 • Ron sanoo:

  Jeee

 • I wish I would have located your web-site quicker! I had about 25% of what I was looking for and your website has that, and the rest of what I had to have to complete my research. Thank you and keep up the good work!

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot