FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Kuukauden kommentti

Petri:

On se hyvin jännä kun vieläkin tätä UFO asiaa pidetään kummallisena ja sille naureskellaan vaikka todisteita puolesta on vaikka kuinka. Hyvin on ihmismassojen aivopesu toiminut minkä USA muistaakseni aloitti joskus 50-luvulla ja tämä aihe piti saada pidettyä piilossa. Ja jos disclosure projektin porukka ole pätevää tekemään luotettavia havaintoja sotilaallisine tutkineen niin sitten ei kukaan ihminen ole.

Kun ottaa huomioon kaikki varmaan jo tuhannet luottavien ja pätevien virallisten tahojen silminnäkijähavainnot sekä niihin liittyvät tutkahavainnot niin tämän pitäisi olla ollut jo pitkän aikaa itsestäänselvä että täällä lentelee muutakin kuin meidän koneita tai sääpalloja.
Mutta ei.. ufoskeptisyys kukoistaa edelleen ja media naureskelee koko asialle ja mikä pahinta, suurimpaan osaan ihmisistä tuo aivopesu toimii yhä!

No ei kai se toisaalta ole ihme kun vuonna 2018 on vielä ihmisiä jotka ihan oikeasti uskovat maapallon olevan litteä 🙂

Mutta toisaalta ymmärrän senkin että ajatus siitä että avaruudessa on paljon meitä älykkäämpiä olentoja on monille hyvin pelottava ja on helpompi pistää sormet korviin ja yrittää sivuuttaa koko asia. Suotakoon se heille joita pelottaa, kaikki eivät oikeasti ole vielä valmiita kohtaamaan totuutta. Tämähän oli juuri silloin 50-luvulla yksi kriteeri sille että tästä aiheesta päätettiin tehdä naurettava ja UFOihin liittyvä havaintoja alettiin salata. Onhan se ehkä ihmiskunnan historian suurin uutinen ja olisi ehkä sekoittanut maailman joten toisaalta ymmärrän että tuohon päätökseen tultiin. Mutta eikö olisi jo nyt aika alkaa raottaa totuuden verhoa.. ja ehkä niin jo tehdään kun aiheesta aina välillä uutisoidaan onneksi ihan vakavasti kuten tässä tiedemiehen puolesta jonka rohkeudelle nostan hattua.

Kummitteleeko Turun linnassa? – AaveData tutki asiaa

AaveData -niminen tutkimusryhmä pakkasi kamansa ja suunnisti kohti Turun linnaa.

Turun linnassa ryhmä otti yhteyden tuonpuoleiseen ja kyseli erilaisia kysymyksiä. Nauhoituksista ilmenee, että ryhmä sai kysymyksiinsä myös vastauksia.

Linnassa videolle taltioitui myös muita outouksia. Katso video tutkimuksista alta.

YouTuben puolella ryhmä vakuuttaa olevansa oikealla asialla.

Me emme koskaan tekisi tätä työtä jos pitäisi asioita ”feikata”. Haluamme tuodan tasan sen tiedon mitä kohteista saamme ja jaamme mielellämme ne kanssanne.

Myös uusia jaksoja on tulossa…

AaveDatan Facebook:
www.facebook.com/aavedata

AaveData Youtubessa:
www.youtube.com/user/aavedata

Ryhmän kotisivut:
aavedata.com

Tykkäys ja jakotoiminnot:

49 kommenttia aiheeseen: Kummitteleeko Turun linnassa? – AaveData tutki asiaa

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • aapo sanoo:

  Onpas vakuuttavan näköisiä noi kummitukset 😀
  Tulee ensimmäisenä mieleen joku pölypallo.
  Mikä toi noitten radio vempelekkin on, mistä noita saa?

 • yrjo.taneli sanoo:

  Vaikuttaa liian hyvälle materiaalille ollakseen totta.

 • Antti Kukkola sanoo:

  Feikki

 • Xjazz sanoo:

  Ainakun lausutaan Feikki olisi hyvä myös perustella tämä väite ? se on helppoa kätkeytyä sanan taakse jota ei osaa perustella.

 • ankat lammessa sanoo:

  perustelu on vaikeaa

 • Joku joo sanoo:

  Laite on niin sanottu ghost box mikä skannaa radio taajuuksia nopeeseen tahtiin. Alan harrastajat uskovat että henget pystyvät kommunikoimaan tämän laitteen kautta…Huom Laite ei ole NS: EVP nauhuri

 • jatu sanoo:

  Aika hyvin kun ovat päässeet tutkimaan Turun Linnaan. Pakko olla joku tuttu siellä hommissa?
  Mielenkiintoinen video.

 • HExa sanoo:

  Nyt pitää sanoa, että jostain kumman syystä uskon täysin videon aitouteen, maailmassa on monia hämmästyttäviä ja selittämättömiä asioita ja henget ja ns kummitukset eri muodoissaan ovat niistä yksi esimerkki, ja uskon vakaasti että on mahdollista alati kehittyvällä teknologialla saada niistä myöskin varmuus ja näyttöä.
  muistakaa että asia miten se halutaankin sanoa on hyvin arka julkaistaakseen todisteena valtamediassa ja lyödäkseen ihmisten massa keskuudessa lävitse joten näitä asioita vain ei uskota eli ( mitään ei uskota mikä ei 1000% varmuudella ja eri tahojen yhteis näytöllä Julisteta aidoksi ja todeksi ) Joten kai te ymmärrätte että tätä haurasta pilvilinnaa ei tulla ikinä romahduttamaan ellei ole pakko ja ellei laskennallisesti seurauksien tulosta tiedetä!

 • Tumppi sanoo:

  Ois ton voinu näyttää paremmilla väreilläkin kun on tollanen työmaa halogeenivalaisinkin päällä. Yrittävät kai lisätä uskottavuutta jollain night vision efektillä. Ja jos jonkun aaveen saa puhumaan niin pitääkö sen sanomisille nauraa oikein porukalla?

 • Apinateoria sanoo:

  Minulla on tuo sama laite ja noiden nauhoitukset ovat selvästi aitoja. Laite ei tosiaan ole EVP-nauhuri, sillä se ei tallenna, mutta pesunkestävä EVP-laite se on. Tavallisella nauhurilla tai tallentimella saa enemmänkin kuiskauksia, mutta tuon laitteen avulla oletetun kummituksen puheäänikin yleensä kuuluu niin hyvin että iästä ja sukupuolesta voi tehdä päätelmiä. Se liitttää kaiuttimeen radion skannauksen lisäksi taustakohinaa, joka auttaa kantamaan paranormaalia ääntä. Saman voi tehdä tietokoneella jos osaa.

  Ei ole takeita että äänet ovat kuolleiden ihmisten. Monet pitävät niitä demoneina, jotka matkivat jo kuolleita ihmisiä. Mene ja tiedä.

 • WeAreNotAlone sanoo:

  Tässä on dokkari, ja puhutaa EVP:stä ja alieneista, jotka osaisivat mahtavalla teknologialla esiintyä kummituksina mm. Jaksot 1-8.

  http://www.youtube.com/watch?v=Sz91F2PdyPM

 • Entity sanoo:

  Voi pyhä jysäys, ensin keijut ja enkelit muuttuvat avaruusolioiksi ja nyt aaveetkin ovat jo heikäläisiä. Tarpeeksi erdistyneellä teknologialla mikä tahansa on mahdollista. Maaplaneettakin voisi olla valepukuinen avaruusolio, jos vain oletetaan että on jokin avaruuskansa, jonka mielenkiinto on suuntautunut geologiseen elämänmuotoon saavutettuaan kaikkivoipaisuuden.

 • WeAreNotAlone sanoo:

  Entity

  Älä nyt ota kaikkea vakavasti, eivätkä ne muutu avaruusolikoiksi, vaa ne ovat niitä ja heidän teknologiaallaan. Se on vain teoriaa, mutta kyllähän kaikki tietää sen, että alieneita on. Koita ny vaa pitää hermot kurissa 😉

 • Asiantuntija sanoo:

  Meni vähän ohi, että mikä tässä on siis yliluonnollista noiden väitteiden mukaan?

  Siis väittääkö ne tosissaan, että ne muka puhui tuossa kummituksen kanssa?

  Eihän tuota usko erkkikään! Eihän tuossa filmissä ole mitään yliluonnollista, joku jonne siellä vaan vastailee! 😀

  Ja meikäläinen vielä uskoo moneen juttuun, mutta en tällaiseen pelleilyyn, että tyypit makoilee kuin kesäretkellä jossain pimeässä ja juttelee kummituksen kanssa! RIMA ON ALITETTU!

 • rtytyrytftgfh sanoo:
 • kummitus sanoo:

  Tässä online EVP äänittäjä. Nyt vain kaikki äänittämään asuntonsa kummitusten ääniä 🙂

  http://www.project-reveal.com/#/online-evp-recorder/4569532097

 • patteri sanoo:

  aika puheliaita ja selkeäsanaisia noi haamut. epämääräsemmät äänet ois kuulostanu aidommilta, mutta mikä minä olen tuomitsemaan.. tosin jos ihka aito nii mahtavaa.

 • crack sanoo:

  Mielenkiintoista. Itselläni on Turun linnasta omakohtainen paranormaalikokemus.

  Olin muistaakseni 14-vuotias, kun tämä tapahtui. Pelasin tuohon aikaan vielä jalkapalloa ja olimme joka kesäisellä jalkapalloturnaus-matkalla, tällä kertaa Turussa. Pelien ohessa oli 4 päivää aikaa tutustua Turun kaupunkiin. Kävimme tuomiokirkossa ja tietenkin Turun linnassa. Kiertelimme joukkueen kanssa ympäri linnaa oppaan johdolla. Kun pääsimme linnassa olevaan tyrmä/vankila osaan tapahtui jotain outoa. Seison muistaakseni jonkun aggressiivisen vangin sellissä, kun äkillisesti tuntui, kun joku ”magneettinen” voima yritti mennä korvani sisään. Kuulin jotain puhetta korvani sisällä, mutta en enää muista mitä se oli. Sitten korvassani alkoi kuulua jonkinlaista huutoa/sekavaa tuskallista naurua tai jotain vastaavaa. En enää muista. Säikähdin niin pahasti ja mietin koko loppu turnauksen, että jokin pahan vangin henki yritti tehdä jotain minulle/ottaa yhteyttä minuun. Se tunne oli jotain niin outoa. Kuin jokin iso ampiainen olisi mennyt korvani sisään ja puhunut jotain. Ja tämä tapahtui juuri samaan aikaan kun opas selitti meille tästä vangista. En kertonut tästä kellekkään mutta minuun se jätti kyllä vaikutuksen, jonka varmasti muistan.

  Sikäli uskon tähän Turun linnan kummitteluun, niinkuin yleisestikkin. Henkimaailma on mielenkiintoista. Olisi kiintoisaa mennä itsekkin takaisin tuonne linnaan ja tehdä vähän tutkimuksia 🙂

 • timo sanoo:

  olen kummitus

 • Wespa sanoo:

  Asiantuntija paljonko olet tutustunut EVP-laitteistoihin, Spirit Boxin ym. toimintaan?

  Vastauksia noilla tosiaan saadaan, joka on toistettu useiden eri ryhmien toiminnassa. Jos laite toimii kuten sen pitää ja kuten eri ryhmien tulokset näyttävät, niin vastauksia näyttäisi tulevan. Aina on hyvä olla vähän kriittinen ja skeptinen, mutta totuuden voi saada vain asioita tarpeeksi tutkimalla, ei hätäisillä johtopäätöksillä.

 • Haerski sanoo:

  @Wespa
  EVP-laitteisto on vähän turhan hienon kuuloinen nimi perus matkaradiolle, joka on haksattu kierrättämään radiotaajuuksia nopeasti. Herrasväki siis kuvaa pölypalleroita ja juttelee radiolle, joka aina silloin tällöin löytää signaalin, jolloin seuraa tuollainen epämääräinen möläys, josta voi halutessaan kuulla ihan mitä vain. Välillä tulee jotain radiohittiä ja useammassakin videosta olen tunnistanut Yle Ykkösen uutistenlukijan ja radiokuuluttajan, jotka eivät tietääkseni ole ainakaan vielä kuolleita tai sen puoleen muitakaan henkiolentoja. Ehkä pitäis tarkistaa asia vielä Yleltä, ettei tule tehtyä ”hätäisiä johtopäätöksiä”.

  MIllaista itsepetosta vaatii tosissaan uskoa, että kuolleet siellä juttelee, kun samoilla taajuuksilla toimii kymmeniä radiokanavia, jotka lähettävät ohjelmaa 24/7?

  @Apinateoria
  ”Se liitttää kaiuttimeen radion skannauksen lisäksi taustakohinaa, joka auttaa kantamaan paranormaalia ääntä.”

  Äänen kohina tarkoittaa vain sitä, että vastaaotettu signaali on liian heikko kokonaan ylittämään elektronisen laitteen itse tuottaman taustakohinaa. Kohina on siis pelkkää satunnaissignaalia, joka on lähtöisin laitteesta itsestään, eli se ei todellakaan ”auta kantamaan” yhtään mitään, vaan peittää sitä vastaanotettavaa signaalia.

 • Akvinolainen sanoo:

  Youtubessa liikkuu video ja ohje, missä halvasta matkaradiosta saa oman ghostboxin. Ko. radioita myytiin kympillä mm. Clas Olssonilla joskus. Olen monta kertaa halunnut kokeilla moista, aina se on jäänyt. Turun video innosti taas.

  Jos joku ottaisi selvää mistä niitä radioita vielä saa, niin kirjoitelkaa.

 • Apinateoria sanoo:

  @Härski
  SB-7 kylläkin tuottaa taustakohinaa ja sen tarkoitus on nimenomaan kantaa niitä ääniä, ei peittää. Ne äänet eivät tule radiotaajuuksia pitkin vaan syntyvät jollain lailla paikan päällä. Ne oletetut aidot äänet siis. Joku tutkimus väitti että äänet olisivat kohinan tihentymiä. Saattoi olla Matti Pitkänen joka näin päätteli. Hän on oppiarvoltaan tohtori ja tutkii kyseistä ilmiötä. Ne mölähdykset tietenkin voivat olla vaikka niitä YLE:n uutistenlukijoita ja tämä luonnollisesti syö laitteelta uskottavuutta. Jostain syystä ne vain osaavat vastata kysymyksiin ja ovat selvästi interaktiivisia. Usein äänet ovat niin selviä ettei kyse voi olla vain halusta uskoa ja tulkita asioita toivomallaan tavalla.

  Periaatteessahan koko radiota ei edes tarvita. Mikä vain laite jolla voi toistaa ääntä riittää, vaikka kännykkä jolla voi tallentaa. Tuo laatikko on vain hieman erilainen tapa.Tästä voisi kai jauhaa tunteja, mutten jaksa. On turhauttavaa selittää jotain asiaa, jonka kuka vain voi kokeilla todeta itse. Satun tietämään ilmiön todelliseksi, koska olen itse kokeillut. Minun ei tarvitse tyytyä toisten juttuihin, koska jaksoin nähdä hieman vaivaa. En silti voi suositellä sillä ihmisiä on seonnut pienemmästäkin.

 • Helena sanoo:

  Feikiltä vaikuttaa ja henk.koht. mua ärsyttää tekijöiden välinpitämätön asenne henkiolentoja kohtaan. Ei varmaan kovin korkealta tasolta tule viestiä. Saattaahan nuo laitteet toimia, mutta tuossa videossa kuulostaa enemmän siltä kuin joku köhisisi naapurihuoneessa kännykkään. Kommentit ovat tämän videon parasta antia! Sain parhaat naurut pitkään aikaan! 😀

  Itse olen saanut viestiä telepaattisesti ja sitäkin voi helposti väittää mielikuvituksen tuotteeksi, Mutta itse tiedän, etten ole kuvitellut mitään. Siinä vaiheessa, kun joku olento kertoo minulle, mitä tulee tapahtumaan, todisteet ovat aika vahvat. Tosin saan kyllä ennakkoaavistuksia muutenkin eli ehkä mulla on vaan yhteys ”korkeampaan minääni” tai sitten olen joku alien. 😀

 • Haerski sanoo:

  @Apinateoria
  ”Jostain syystä ne vain osaavat vastata kysymyksiin ja ovat selvästi interaktiivisia.”

  Olen katsonut näitä videoita ja kuunnellut äänitteitä oman osani, enkä ole vielä koskaan kuullut selkeää vastausta yhteenkään kysymykseen ja useimmiten ei saada mitään vastausta, ennen kuin kysymys on esitetty useaan kertaan, eli aika heikko on tuon interaktiivisuudenkin laita. Pakostahan se laite jossain vaiheessa sattuu jollekkin kanavalle, eli vastaus seuraa väistämättä ennemmin tai myöhemmin.

  Tässäkin videossa illuusio vastauksista luodaan tekstityksellä. Pari kertaa olen kokeillut kuunnella ilman että katson tekstitystä ja ihan täyttä diipadaapaa sieltä tulee. Aika paljastavaa näissä videoissa on myös se, että vastauset on aina joku yksi sana, tai lyhyt lause, joka tulee pätkittäin ja usein välissä vaihtuu puhuja ja parhaassa tapauksessa kielikin. ”Tutkijoille” tuntuvat siitä huolimatta kelpaavan materiaaliksi…

  ”Usein äänet ovat niin selviä ettei kyse voi olla vain halusta uskoa ja tulkita asioita toivomallaan tavalla.”

  Eivät ole. Tätä lausetta voit jankata vaikka miljoona kertaa, mutta se ei tee siitä yhtään todempaa. Tällainen aineisto ei kelpaa minkään valtakunnan todisteeksi paranormaalista ilmiöstä. Piste.

  ”On turhauttavaa selittää jotain asiaa, jonka kuka vain voi kokeilla todeta itse.”

  Miksi todeta asia itse, kun minua kokeneemmat ihmiset ovat nähneet jo tämän vaivan ja laittaneet nämä hämmästyttävät tulokset nettiin meidän muiden ihmeteltäväksi? Eiväthän nämä välttämättä mitään feikkejä ole, mutta tuloksista ja vedetyistä johtopäätöksistä voi kirjaimellisesti olla ihan mitä mieltä vaan haluaa. Sen verran häiriintynyttä puuroa sieltä tulee.

  ”En silti voi suositellä sillä ihmisiä on seonnut pienemmästäkin.”

  Niinpä niin. Jouduin edellisessä työpaikassani itsestäni johtumattomista syistä kuuntelemaan kaiket päivät Radio Novaa ja pakko myöntää, että sekoaminen oli jo lähellä. Ehkä parempi etten kaiva syvemmälle.

 • Karhu IV (A) vapaaksi kauppoihin sanoo:

  ”Ainakun lausutaan Feikki olisi hyvä myös perustella tämä väite ? se on helppoa kätkeytyä sanan taakse jota ei osaa perustella.” Miten niin? Eikö pitäisi ennemmin perustella, miten niin tuo ei ole feikki. Tuo ”kummituksen puhe” kuulostaa siltä kuin joku puhuu toisessa päässä, sopivan kaukana olevaan itkuhälyttimeen tai lasten leikki lälläriin..

 • Asiantuntija sanoo:

  Ei sillä Wespa, etteikö nuo laitteet ”toimisi” ja miksipä ei joku joskus jopa olisi tuollaisella kummituksen ääntä rekisteröinyt.

  Mutta tämä näiden suomalaisten puuhastelijoiden tekele on kyllä rimanalitus. Eivät itsekään kestä juttujaan ja naureskelevat siinä vieressä.

  Kukaan tositutkija ei naureskelisi ja jos oikeasti kuulisi oikeita täsmääviä vastauksia, niin paatuneinkaan tutkija ei olisi noin rauhallinen, sillä kuten joku (oliko härski) jo sanoikin, niin eihän ne ”vastaukset” useinkaan ole mitenkään selviä.

  Itsellä on yliluonnollinen kokemus, jolle on myös toinen todistaja, joten todellakin uskon ja ns. tiedän, että paljon yliluonnollista ja henkimaailmaa on, mutta kyllä tämä aavedata alittaa riman. Olisivat edes yrittäneet olla uskottavia.

 • Asiantuntija sanoo:

  Niin ja itse en henk. koht. ole tuollaisilla laitteilla mitään tehnyt.

 • Entity sanoo:

  WeAreNotAlone, ei teoriasi ole teoria, jos sitä ei tue kuin mahdollisuus, että kaikki yliluonnollinen on peräisin emoalukselta. SE on spekulaatiota, teoriaksi se muuttuu vasta sitten kun se ennustaa edes lähelle jonkin havaittavissa olevan tapahtuman ja sille löytyy edes jotain etäisiä todisteita.

  Hermoni eivät tällaisesta mene, mutta ihmisten hölmöyden edessä ei voi vaietakaan.

 • Entity sanoo:

  Turun linnan vangeista muuten sellainen pikkujuttu, että heidän pahuutensa on helposti kyseenalaistettavissa. Siihen aikaan kun siellä oli vielä vankeja, heidän ainut rikoksensa saattoi olla se että valtaapitävät eivät pitäneet heistä. Esimerkiksi muuan tunnettu esi-isäni virui Turun linnan tyrmässä nimenomaisesta syystä.

 • WeAreNotAlone sanoo:

  Entity

  Ihan miten vaa sinä itse haluat tulkita asioita 😉

 • Entity sanoo:

  WeAreNotAlone, tulkinnanvaraistahan kaikki on. Tosiasiatkin saadaan saivarreltua halki poikki ja pinoon, jos niin halutaan. Johtopäätös, että kummittelukin, kaiken muun muassa, on avaruuden muukalaisten tekoa, vetää niin monta mutkaa suoraksi että tekis mieli kiljasta.

  Onhan se totta, että jos teknologia on tarpeeksi kehittynyttä, sillä voidaan tehdä mitä vain. Ongelma on vain siinä, että jos aletaan spekuloida pitkälle viedyllä teknologialla, mikä tahansa voi olla mahdollista. Ehkä meillä ihmisillä on nyt ongelmia saada energia riittämään elämänmuotomme ylläpitämiseen, ratkaistaan asia hyppäämällä ajatuksissa vuoteen 2060, kun maailman filosofikeisari leikkaa nauhan ensimmäisen täydellisesti toimivan fuusiovoimalan avajaisseremoniassa. Oletetaan että vanhoilla päivilläni sairastun syöpään, jota ei voi parantaa. Ei hätää: laitetaan ukko jäihin ja herätetään vuonna 2500 henkiin entistä ehompana. Tai havaitaan outo valoilmiö taivaalla, joka ei muistuta tunnettuja luonnonilmiöitä eikä nykyisiä lentolaitteita, se on kaukaa avaruudesta matkannut häiveluotain, joka näkyy vain erityisolosuhteiden vallitessa. Tai pyöritetään vesilasia quija-laudalla, ufomies se vaan kikkailee edistyneellä vetosäteellä, jota ei voida havaita aisteillamme eikä teknologiallamme.

  Todennäköisempiäkin selityksiä esimerkiksi kummittelulle on. Ensimmäinen on väärin tulkittu ja/tai puutteellisesti havaittu ilmiö, tällaisia kummitteluja olen itsekin todistanut. Toinen on tietoisesti toteutettu huijaus, kuten esimerkiksi Uri Gellerin koko paranormaali ura. Kolmas vaihtoehto on psykologinen selitys, halu uskoa luo eräänlaisen joukkopsykoosin, jossa ryhmä vahvistaa toistensa paranormaaleja kokemuksia, niin että luodaan yhdessä hyvin todellisen tuntuinen paranormaali kokemus (verratkaa tilanne luovaan ideapalaveriin, jonka muistiinpanoissa on pelkkää huttua tai herätyskokoukseen, jossa ukot ja akat heittävät kuperkeikkoja pyhän hengen kunniaksi), neljäs mahdollisuus on aito ESP-ilmiö, jossa jokin olemassaoleva, mutta huonosti ymmärretty, ihmisen psyyken osa tuottaa ilmiön, joka havaitaan kummitteluna. Kun selitysmalleja käydään läpi järjestelmällisesti todennäköisimmät pois sulkien, edetään kohti epätodennäköisimpiä. Lopputulos voi hyvin olla, että jokin tapaus jää selvittämättömäksi, mutta jos luonnollisten selitysten pois sulkeminen on tehty tarpeeksi huolellisesti ja tapaus kirjattu riittävän luotettavasti, saattaa löytyy totuuden kultajyvä.
  …tai sitten voi painaa foliohatun syvemmälle päähän ja katsoa youtubesta videon, jossa huumehörhö funtsii vähän tämän maailman totuuksia.

 • Ulululululululullulu sanoo:

  ^^ 😀

  /facepalm

 • Karhu IV sanoo:

  We are not alone.. HAHHAHHAHAHHAHAHAH

 • lolmid sanoo:
 • N- sanoo:

  Koskettava ja upea video. Saisipa johdonmukaisia kysymyksiä monesta asiasta, eikä testisanoja vain. Erittäin mielenkiintoista!

 • Andy Kuk sanoo:

  Tuskin siihen aikaan ku Turun Linnassa on ollut asukkaita on puhuttu Suomea. Ennemmin
  Ruotsia

 • Entity sanoo:

  On siellä ollut suomenkielisiäkin (ainakin Turunkielisiä) töissä, ei se linna ole kellunut omana todellisuutenaan Suomen maaperällä, vaan sen ympärillä on ollut elämää niin kuin muuallakin missä asutus on keskittynyt. Aateliset ovat varmasti olleet ruotsinkielisiä. Lisäksi voisi kuvitella, että noin keskeinen rakennus on ollut jossain, enemmän tai vähemmän virallisessa, käytössä aina ja henkiäkin on voinut tarttua mukaan useamman vuosisadan ajan.

  Turun linna on paikka, jossa on mahdollisuus kummitteluun, jos jossain kummittelee.

 • Aavedata sanoo:

  Kiitokset kommenteista täältäkin foorumilta!

  Ghost Box on kokeellinen laite, jolla todellakin saadaan vastauksia esittämiimme kysymyksiin. Kuka sen vastaa niin siihen emme ota kantaa vaan ainoastaan siihen, että tarjoamme katsojille ja kuuntelijoille 100% vääristämätöntä materiaalia kohteistamme. Turun Linnan Ghost Box keskustelut olivat hyvin mielenkiintoisia mutta olemme saaneet aiemmista kohteistamme jopa selvempiä vastauksia esittämiimme kysymyksiin. Esimerkkinä kysymykseeni ”onko tänne joku kuollut”? Vastaus tuli välittömästi yksi ihminen. Toisessa tutkimuksessa kun kyselin peräkkäin useita kysymyksiä niin sain täysin relevantteja vastauksia peräkkäin. Nimekseen kertoi Matti. 🙂 Myös sanelimiin saadaan vastauksia ilman radion vaikutusta mutta harvemmin.

  Vaikka olemmekin saaneet todella häkellyttäviä keskusteluja/vastauksia aikaan niin emme edelleenkään väitä mitään vaan esitämme saadut tulokset teille sellaisenaan.

  Kiitos!

  http://www.facebook.com/aavedata
  http://www.aavedata.com
  twitter: #aavedata tai #kummituspäiväkirjat

 • ululululululululululululululululu sanoo:

  ^^ 😀

 • Wespa sanoo:

  Itse näen, että feikki -sanalla tarkoitetaan tarkoituksellista huijausta. En usko, että sellainen olisi kyseessä. Laitteella saatiin jotain vastauksia, vastausten todenperäisyyttä ja laitteen toimintaa voidaan toki tarkistella monesta eri näkökulmasta, silti en usko että ryhmä olisi huijaustarkoituksella menossa…

 • NOT sanoo:

  Kaikille feikki-kommentojille: Aavedata ei väitä kommunikoivansa kummitusten kanssa! Jos olisi suuri pätemisen tarve, niin luulisi että he kehuskelisivat sillä että ovat saaneet todisteita tuonpuoleisesta? Ryhmällä on ihan oikea asenne, tutkitaan ja jaetaan tuloksia, jokainen tekee sitten omat johtopäätöksensä, uskoako vai ei.

 • Lownrgy sanoo:

  en kattonu vielä videota enkä lukenu kommentteja. halusin heti näin kärkeen vaan kertoa että ko. Aavedataryhmä kävi taannoin yökylässä asuttamassani kohteessa (ei itseni mutta ex-asukkaan pyynnöstä) ja tämä sakki on 100% oikealla asialla ja täysin ilman minkäänlaista huomionhakuisuutta tehnyt omaa hiljaista duuniansa, hankkinut tarvittavaa laitteistoa ja ammattitaitoa ja viettänyt pitkiä öitä paikoissa joihin te ette viitsisi mennä, täysin oikean ja aidon asian vuoksi. Ja sitten tsekkaamaan materiaalia, josko täl kertaa ois natsannu 🙂

 • Lownrgy sanoo:

  tosiaan tuon videon ois voinut laittaa ainaki ensin ilman noita tekstityksiä (ainahan voi kuunnella silmät kiinni) jotta tulis autenttisempi kokemus, aivan selkeästi tekstit johdattaa liikaa tulkintaa. materiaali itsessään on aivan häkellyttävää.

 • JayeS sanoo:

  Aika mielenvikast tuolla turussa…

 • tiedoksi sanoo:

  Joskus ghost boxista tulee vastaukseksi kokonaisia lauseita, niin että yksi lause rakentuu 5-10 radiotaajuuden yli (kun laitehan skannaa niitä nopeaan tahtiin). Mitenkäs arvin skeptikot selittävät tämän?

 • Entity sanoo:

  Joko kyseessä on on aito EVP tai aito väärintulkinta. Skeptikko kallistuu sille kannalle, jota todistusaineista tukee ja jos eroa ei voi tehdä, joudutaan toteamaan että kyseessä on selittämätön ilmiö.

  Pareidolia, eli ihmisaivon sisäänrakennettu taipumus muodostaa viitteellisistä tiedoista merkityksiä, on melko vahva kandidaatti monen kummittelun aiheuttajaksi.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Pareidolia

  Skeptikolta on turha tivata lukkoon lyötyä kantaa, koska koko ajattelutapa perustuu siihen että pyritään ottamaan asiat vastaan sellaisenaan antamatta niille merkityksiä, joita niillä ei luonnostaan ole. Se on toki hiukan kyseenalaista, että onko mitään todella objektiivista näkemystä mahdollista muodostaa. Minusta oikeaan ymmärrykseen pyrkiminen on silti parempi kuin päänsä täyttäminen epämääräisellä roskalla.

 • katja sanoo:

  toi oli niin feikkiä kun olla ja voi parempiakin huijaus asioita ole nähdyt kun tämän tässä ei ole mitää aitoa kaiki oltii tehty konella ja kameroilla. ja minä joka uskon 89% henkimailmaa niin eise oikein noin helposti tomi jollakin kallilla aikuisten leluilla. siihen tarvitaa rituaaleja ja näkemys asioita. eikä aikuoten lelluila. ja jos noin olisi ollut oikeita kummituksia niin öööh tos paika olise vakila tyrmä mis se yks vaki kuoli traakiseti ja yksin, ja vaatetus oli aivan erilainen siihen aikaan. ja tiedän asioita turun linnasta kun käyn sielä ihan jatkuvasti joka vuosi vällilä opastuksella ja välillä ilman opastusta että voi tutkia paikkoja rauhassa.

 • EverythingIsPossible sanoo:

  Katja: sain jotenkin käsityksen että ikäs on jotain kymmenestä alaspäin xD

  Mutjooo mun mielestä vaikuttaa ihan aidolta, enpä usko että aavedata feikkaisi tuollaista.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot