FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Kuukauden kommentti

Petri:

On se hyvin jännä kun vieläkin tätä UFO asiaa pidetään kummallisena ja sille naureskellaan vaikka todisteita puolesta on vaikka kuinka. Hyvin on ihmismassojen aivopesu toiminut minkä USA muistaakseni aloitti joskus 50-luvulla ja tämä aihe piti saada pidettyä piilossa. Ja jos disclosure projektin porukka ole pätevää tekemään luotettavia havaintoja sotilaallisine tutkineen niin sitten ei kukaan ihminen ole.

Kun ottaa huomioon kaikki varmaan jo tuhannet luottavien ja pätevien virallisten tahojen silminnäkijähavainnot sekä niihin liittyvät tutkahavainnot niin tämän pitäisi olla ollut jo pitkän aikaa itsestäänselvä että täällä lentelee muutakin kuin meidän koneita tai sääpalloja.
Mutta ei.. ufoskeptisyys kukoistaa edelleen ja media naureskelee koko asialle ja mikä pahinta, suurimpaan osaan ihmisistä tuo aivopesu toimii yhä!

No ei kai se toisaalta ole ihme kun vuonna 2018 on vielä ihmisiä jotka ihan oikeasti uskovat maapallon olevan litteä 🙂

Mutta toisaalta ymmärrän senkin että ajatus siitä että avaruudessa on paljon meitä älykkäämpiä olentoja on monille hyvin pelottava ja on helpompi pistää sormet korviin ja yrittää sivuuttaa koko asia. Suotakoon se heille joita pelottaa, kaikki eivät oikeasti ole vielä valmiita kohtaamaan totuutta. Tämähän oli juuri silloin 50-luvulla yksi kriteeri sille että tästä aiheesta päätettiin tehdä naurettava ja UFOihin liittyvä havaintoja alettiin salata. Onhan se ehkä ihmiskunnan historian suurin uutinen ja olisi ehkä sekoittanut maailman joten toisaalta ymmärrän että tuohon päätökseen tultiin. Mutta eikö olisi jo nyt aika alkaa raottaa totuuden verhoa.. ja ehkä niin jo tehdään kun aiheesta aina välillä uutisoidaan onneksi ihan vakavasti kuten tässä tiedemiehen puolesta jonka rohkeudelle nostan hattua.

Dokumenttielokuva esittelee todisteita kuoleman jälkeisestä elämästä

Paranormaali on mielenkiintoinen alue. Elämme kuitenkin materiaalisessa todellisuudessa ja tämän takia yksi asia paranormaalien ilmiöiden piiristä kiinnostaa meistä monia eniten, nimittäin todisteet.

Toisen todellisuuden olemassaoloon sekä elämän jatkumiseen perustuvia todisteita on saatu kuitenkin taltioitua kerrotaan The Afterlife Investigations – The Scole Experiments dokumentissa. Dokumentissa näytetään miten tiedemiehet ja tutkijat ovat suorittaneet aiheen ympärillä useiden vuosien tukimustyötä, jossa he ovat olleet yhteydessä henkimaailmaan. Yksi tutkimuksiin osallistuineista tutkijoista on tiedemies Rupert Sheldrake.

The Afterlife Investigations – The Scole Experiments -dokumenttielokuva käsitteleekin henkimaailmaa tukevia todisteita.

Afterlifeinvestigations

Videolla käsitellään mm. henkilöä joka saa radionsa kautta viestejä rajan takaa. Videolle ja tyhjille valokuvafilmeille ilmestyy mielenkiintoisia asioita kuten kummitusmaisia kasvoja, valokuvia menneistä tapahtumista ja outoja kuplia. Koetilassa olleet henkilöt näkivät kummitusten ilmestyvän ja koskettavan heitä, tämä lisäksi tilassa havainnoitiin erilaisia ilmassa pyöriviä valoja, jotka saatiin myös kuvattua videolle.

Näiden lisäksi videolla kerrotaan myös miten tilaan materialisoitui tyhjästä esineitä joihin kuului mm. vanha sanomalehti, koruja ja jopa kerran kameraryhmän kuvatessa kukkasia jotka tippuivat lattialle.

Skeptikot ovat kuitenkin olleet äänekkäitä ja epäilleet ilmiöitä feikatuiksi, tästä huolimatta kokeissa vapaasti käyskennelleet tiedemiehet ja huijauksen ammattilaiset eivät ole löytäneet mitään huijaukseen viittaavaa ennen ilmiöitä, ilmiöiden aikana eikä ilmiöiden jälkeen.

Oudot ilmiöt ovat tapahtuneet hyvin tarkkojen olosuhteiden alla, eikä niille ole vielä tänä päivänäkään löydetty normaalia selitystä. Ainoaksi mahdollisuudeksi ilmiöille näyttäisi jäävän elämän jatkuminen kuoleman jälkeen sekä aidon toisen ulottuvuuden olemassaolo.

Todisteisiin kirjataan myös maailmankuulun meedio Allison Duboiksen haastattelu, jossa hän pystyy kertomaan tarkkaan kuolleen henkilön kuolintavan tietämättä kyseisen henkilön nimeä tai identiteettiä.

Katso mullistava The Afterlife Investigations – The Scole Experiments dokumenttielokuva alta.

Lisätietoa tehdyistä koesessioista ja sessioiden aikana selittämättömästi kehittyneitä valokuvia voi katsella tarkemmin The Scole Experimentin kotisivuilta.

Tykkäys ja jakotoiminnot:

33 kommenttia aiheeseen: Dokumenttielokuva esittelee todisteita kuoleman jälkeisestä elämästä

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • Vergilius sanoo:

  Melko pitkä pätkä näyttäisi olevan. Mutta tuo ”todisteita” -sana jää kummittelemaan niin pahasti päähän, etenkin tässä esitetyssä kontekstissa, joten kenties voisinkin tuon katsoa läpi ja tehdä muistiinpanoja. Rupert Sheldraken pseudotieteilyyn olen jo tutustunut aikaisemmin, ja hänen juttunsa on jo aikaa sitten laitettu tieteen romukoppaan.

 • hypnoze sanoo:

  Erittäin mielenkiintonen pätkä! peukkua !

 • Entity sanoo:

  Törmäsin tässä taas onnekkaasti myytteihin, kun kirjastosta lähti mukaan Jungin kirjoittama popularisoitu essee piilotajunnasta ja myyteistä.
  Myytit ovat meistä ihmisistä erillisiä olentoja, joilla on kyky vaikuttaa meihin ja jotka ovat tavallaan osittain olemassa meistä riippumatta.
  Kiinnostus paranormaalista on varmaankin kaipuuta väkevämpään alkuperäiseen kokemusmaailmaan, jonka olemme kulttuurimme kehittyessä unohtaneet.

 • Annu sanoo:

  Oispa suomenkielinen tekstitys tohon dokkariin 🙂

 • theWonderer sanoo:

  Aika vakuuttavaa, pakko sanoa. En siis ole uskonut siihen että kuolleiden kanssa voi kommunikoida ja pidän kuolemanjälkeistä elämää vähintäänkiin epävarmana, mutta tuossa dokumentissä kerrottujen kokeiden tuloksia on kyllä paha mennä kieltämään.

 • theWonderer sanoo:

  Mulle tuli mieleen sellainen idea että entä jos kyseessä onkin ihmisten kollektiivisen alitajunnan ääni ja vaikutus? Kollektiivisessa alitajunnassahan koko ihmiskunta on yhtenäinen ja ehkä myös kuolleetkin.

 • Entity sanoo:

  theWonderer, kaikki voidaan kieltää uskottavasti. Meedioiden antamiin todisteisiin voidaan aina liittää ne tapaukset, joissa meediot ovat huijanneet jopa asiantuntijoita.

  Kollektiivinen alitajunta ei ole kovin suoraviivainen ilmiö. Jos se tuottaisi jäsenneltyä, sellaisenaan ymmärrettävää tietoa, se ei olisi enää alitajunta, vaan kuuluisi päivätietoisuuden piiriin. Kollektiivista alitajuntaa ei myöskään ole olemassa irrallaan ihmisistä, vaikka sillä on oma energiansa, joka voi aiheuttaa hyvin erikoisia ilmiöitä.

  En usko edelleenkään sellaiseen henkimaailmaan, jossa kerran eläneet ihmiset jatkaisivat persoonallista olemassaoloaan, mutta jotain hämärää on olemassa. Jotkut sanovat astraalitasoksi sitä paikkaa, johon kerran eläneiden ihmisten henkien jäännökset jäävät hajoamaan, niin kuin heidän luunsa muuttuvat tomuksi maan povessa. Minusta ajatus on uskottava, jos heitetään kuikkaa kristillisen kulttuurin dualismilla ja unohdetaan puheet tästä todellisuudesta irrallisesta henkimaailmasta.

 • Karhu IV sanoo:

  Kollektiivinen alitajunta ei ole mikään varmasti olemassa oleva ilmiökään, se on ihan hyvä muistaa. Se on vain edesmenneen psykologin teoria.. Jää vain noista viesteistä sellainen kuva että kollektiivinen alitajunta olisi todistettu asia. 🙂

  Carl Gustav Jung (26. heinäkuuta 1875 – 6. kesäkuuta 1961)

 • Ogeli sanoo:

  Ihmisten usko on hämärtynyt henkimaailmasta jo sen takia, että oma minäkuvamme on vääristynyt. Ego ja persoonamme ei tule mukaamme kuollessamme, koska niitä meillä on ollut aiemminkin. Ne ovat vain rooleja. Tietoisuutemme, tieto kaikeasta kokemastamme, energiamme on todellinen minämme joka on jumalallista energiaa. Ikuisesti olemassaoleva voima.

  Ongelma on siinä, että me miellämme egomme eli mielemme itseksi. Se aiheuttaa meille turhaa kärsimystä, koska tietoisuutemme vain On. Meidän todellinen minämme on siis se tietoisuus egon takana, mutta ego on aina äänessä joten tietoisuus on useimmilla hautautuneena sen alle. Joskus tietoisuutemme valo pääsee kuitenkin kajaistamaan ja silloin koemme välkähdyksiä rauhasta ja tasapainosta.

  Tietoisuutta ei voi horjuttaa, mutta ego on kuin pieni paatti merenm armoilla. Sitä heilutellaan niin ettei se tiedä itsekään, että minne se on joutunut ja miten.

  Ei luontokaan ala tai lopu ikinä mihinkään. Aamu muuttuu päiväksi, päivä illaksi, ilta yöksi. Kevät muuttuu kesäksi, kesä syksyksi jne.

 • Virtanen sanoo:

  Dokumentti menetti uskottavuutensa valopallojen kohdalla, johon lopetin.

 • theWonderer sanoo:

  No eivätpä skeptikot ole voineet niitä valopallojakaan selittää. Virtanen, katsopa se uudelleen ja ihan kokonaan. Saattaisit oppia jotain uutta.

 • harmia sanoo:

  Unohtui yksi mahdollisuus mikä noita voi aiheutaa . . nimittäin DEMONIT niille ei tuota vaikeuksia huijata ihmisiä, muka kuolelleiden henkinä esiintyminen ja tavaroiden tiputtelu sinne tänne. Nauravat vain ihmisten hyvä uskoisuudelle partaansa. Pointtina silti demonien vehkeilyille on saada ihmiset mm. uskomaan, ettei kuolemaa ole vaan, kuoleman jälkeen sielu jatkaa matkaansa kuolemattomana ja jää jopa kummittelemaan tänne.

  Ensimmäinen valhehan tällä demonilla oli kun esiintyi käärmeenä ja käski Eevaa syödä sen hedelmän kielletystä puusta sanoen ensimmäisen valheen ” ette suinkaan kuole” ja sama valhe jatkuu tänäkin päivänä tällaisten kaiken maailman hömpötysten muodossa. Ja sehän onkin tarkoitus viede ihmisiä mukanaan valheillaan tuhoon niin paljon kuin suinkin, koska tietää päiviensä olevan lopussa.

 • Wespa sanoo:

  Uskonnollinen näkökulma tutkittavissa olevassa asiassa on mielestäni väärä. Demonien varjolla on kirkko peloitellut, salannut ja sensuroinut paljon asioita. Mutta onko kirkko oikeassa tässä asiassa? Onko olemassa vain taivas ja helvetti? Itse en usko, että näin olisi… Moni asia viittaa astraalitodellisuuden olemassaoloon, ruumistaairtautumiskokemuksista lähtien.

  Demonien varjolla kirkko on peloitellut, salannut ja sensuroinut tietoa myös avaruusolennoista sekä ufoista.

  Mitä jos kirkon hallintakeino pelottelun ja muun varjolla itse onkin demonien työtä, mitä jos Jumalan maailma on paljon laajempi kuin maapallo, helvetti ja taivas?

  On olemassa muitakin kirjoja kuin raamattu, myös muita uskonnollisia tai henkisiä kirjoja. Myös muita kirjoja joiden väitetään olevan Jumalan itse kirjoittamia tai Jumalan kautta kirjoitettuja. Näihin kuuluu jopa Keskusteluja Jumalan kanssa kirjasarja joka on Neale Donald Walchin kirjoittama. Tässä kyseisessä kirjasarjassa annetaan Jumalasta, uskonnoista ja maailmastamme täysin uudenlainen kuva jossa selitetään paljon asioita. Kannattaa kyseenalaistaa aina kirkonkin motiiveja, raamattukin on lopulta vain vanha kirja, hyvin rajoittunut sellainen (sekä monta kertaa uudelleenkirjoitettu/muunneltu kirkon toimesta) joka kuvaa sen ajan kulttuuria.

 • Marja sanoo:

  Aika metka kirja: Gary R. Renard: Maailmankaikkeus katoaa. Ei helppo mutta haastava, kuten jatko-osansakin. 😀

  http://www.taivaankaari.fi/?p=product&id=39

 • Kk- sanoo:

  Thewonderer, lapsi hyvä, valopallot on selitetty sen miljardi kertaa, eikä niitä enää tarvitse kenellekkään selittää. Hyönteisiä, pölyä, ja muuta pientä lentävää. Ei ne ole mitään maagista turbosielua tai mitä ikinä kyseinen huuhaadokumentti väittääkään.

  Ja sitten sitatoidaan raamattua aivan kuin se olisi faktapohjainen julkaisu… voi jeesus sentään.

 • Vergilius sanoo:

  ”No eivätpä skeptikot ole voineet niitä valopallojakaan selittää.”

  Skeptikoilla ei ole todistuksen taakkaa. Meidän tehtävämme ei ole selitellä valopalloja. Todellinen skeptikko sanoo valopalloilmiöön, ”en tiedä”, mikäli hän ei tiedä.

  Ja muistaakseni Raamatussa Eevaa kehoitti syntiinlakeamukseen Lucifer, eli sathana (<– anti sensuurisana), ei demoni. Lucifer oli arkkkienkeli. Tosin on heitetty myös spekulaatiota että se käärme olisi ollut Samael, juutalainen kuoleman enkeli, (joka toisinaan yhdistetään yllämainittuun piruun) tai Lilith. Kristinuskossa demonit rinnastetaan pahoihin henkiin, ei langenneisiin enkeleihin. Anyway, koko Vanha Testamentti on vain törkeä kopio sumerialaisten Gilgamesh-eepoksesta. Lukekaa, niin näette 😉

 • Entity sanoo:

  Ha satan, vastustaja, on enkelille annettu toimi juutalaisessa mytologiassa, joka on tosin sekin sen verran monipolvinen rakennelma, etten edes yritä väittää siitä mitään syvällistä tietäväni.

  Kollektiivinen alitajunta on jotain, jonka olemassaoloon itse uskon. Mutta en usko mihinkään mystiseen elämän kirjastoon, johon yksilö voi ottaa telepaattisen yhteyden tarpeeksi gurujen kirjoittamia kirjoja ja kursseja ostettuaan. Ymmärrän sen tarkoittavan kaikkea sellaista ainesta kulttuurissamme, joka ei ole salonkikelpoista ja suoraan ilmaistua, vaan rahvaanomaista, taikauskoista ja vaistoihimme liittyvää. Sellaista väkevää kuvastoa, joka viittaa maailmaan kun ei vielä ollut muuta kuin suo, kuokka ja Jussi.
  Ei tarvitse kuin kävellä syksyisessä metsässä ja puut alkavat pian jutella ja maan poveen nukkuneita Antero Vipusia alkaa näkyä. Mutta oleellista on tietysti että on tietoinen siitä, että antaa maailmankuvansa rajojen venyä, koska muuten on olemassa vaara että vinksahtaa liikaa sisäisten vaikutelmiensa pariin, eli vain jalat maassa on turvallista kulkea, vaikka tiedostamattomiin kuviinsa tutustuisikin.

  Meedioiden istuntoihin tämä liittyy siten, että yhtä lailla ihminen voi heijastaa omat toiveensa ja pelkonsa siinä ja saada hyvinkin merkityksettömät vihjeet tuntumaan merkityksellisiltä.

 • WeAreNotAlone sanoo:

  Vergis

  Demonit kyllä rinnastetaan Paholaiseen, he olivat Luciferin enkeleitä, jotka häädettiin taivaasta Luciferin kanssa. Mutta teoksia löytyy joka lähtöön 😀

 • Vergilius sanoo:

  WeAreNotAlone

  Nimenomaan teoksia ja käsityksiä löytyy joka lähtöön. Esim. Danten Jumamainen näytelmä, jonka katsotaan runsaasti vaikuttaneen juuri siihen käsitykseen, että Luciferin seuraajista tuli demoneja. Myös apokryfikirjoissa on erilaisia versioita ja selityksiä asioista. Ja esim. Kabbalan mukaan demonit synyivät Lilithin ja Aadamin yhtymisestä.

  Raamattuun sitten päätettiin poimia sopivat palaset. Lukekaa Gilgameshia niin huomaatte mitä tarkoitan. Vanhan testamentin jutut ovat paljolti sumerialaisilta kopioitu. Esim. Aadamin ja Eevan tarina ja kielletyn hedelmän puu (Tiedon puu) ja myös esim. Nooan arkki -kertomus.

 • Vergilius sanoo:

  Piti kirjoittaa siis Jumalainen näytelmä 🙂 Niin, ja satuinpa huomaamaan, että Wikipediassa oli sattumoisin lainaus Gilgameshin vedenpaisumuskertomuksesta.

  Sen sankari oli Utnapištim. Arkki oli kertomuksen mukaan valtavan ison kuution muotoinen, jonka jokainen sivu oli 120 kyynärää ja joka oli jaettu yhdeksään osaan. Utnapištim lastasi arkkiin omaisuutensa. Alkoi etelämyrsky, joka paisutti vedet ja pimensi maan. Avara maa särkyi saviruukun tavoin. Jumalat säikähtivät itse aiheuttamaansa vedenpaisumusta.

  Kuuden päivän ja seitsemän yön jälkeen tyyntyi ja vesi laski niin, että korkein vuorenhuippu ilmestyi näkyviin. Maa oli muuttunut savimaaksi. Laiva oli ajautunut Nisirin vuorelle. Utnapištim odotti Nisirin vuorella ja laski lentoon ensin kyyhkysen, joka palasi, sitten pääskysen, joka palasi, ja lopulta korpin, joka ei palannut. Utnapištim uhrasi tämän jälkeen jumalalleen. Kukaan muu kuin Utnapištim vaimoineen ei pelastunut tulvasta. Kuulostaako tutulta? 🙂

  Tämä muistuttaa toista sumerilaista vedenpaisumuskertomusta Ziusudrasta. Sumerilainen kertomus siirtyi muuntuneena vanhababylonialaiseen Atrahasis-eepoksen perinteeseen ja myös muuttuneena Raamattuun. Hallelujah.

 • WeAreNotAlone sanoo:

  Vergis

  Mitä opimme Raamatun tarinoista, varsinki Aatamin ja Eevan, ja viel Nooan tarinasta. Olemme näiden tarinoiden mukaan sukurutsareita kaikki 😀 Olis kannattanut kirjoittajien miettii loppuun asti, kun alkaa tarinoimaan pjornojuttui 😀

 • jeesjees sanoo:

  Ihmiset uskoo kaikenlaista.. Valitettavasti tämä on buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllshieeeeeeeeeetttttttttttt

 • Googletinvähän sanoo:

  juu eikös tää scole experiment oo jo todettu huijaukseksi? taikatemppuja jne? ja oikeet tiedemiehet ”joitten on sallittu tutkia” eivät ole nähneet yhtään mitään ihmeellistä tms? eli vaikee varmaan todistaa jos ei sallita tulla tutkimaan? 😀

 • Ogeli sanoo:

  Vergishän on paneutunut muinasmytologiaan oikein antaumuksella. 🙂

  Tarinat voivat olla vanhempia kuin uskommekaan. Jo kuten tiedämme, totuus tuppaa usein myös olemaan tarua ihmeellisempää. 😉

 • Visitor sanoo:

  Soul is immortal, body does not. Simple.

 • Vergilius sanoo:

  ”Soul is immortal, body does not. Simple.”
  What do you mean by that -body does not. Does not what? And pardon me, how on earth is that kind of a logic in any way, simple? When I glide my eyes along (gibberish)lines like these, my mind just pumps up tons of questions.

  You said soul is immortal. Okay then, what is a soul? Does a soul even exist? If so, how do you know that? Where does it exist? How does it exist and what made it? What makes it immortal? Why do we have a soul? Does everyone have a soul, or everything? Microbes? Animals? Ect. ect. Simple? This isn’t simple by far. Have a jolly weekend m8.

 • Israfel sanoo:

  Visitoori, löörn to spiik Suomea prkele. This is suomenkielinen foorumi.

 • Ogeli sanoo:

  Eikös tuo ole ”soul is immortal, body is not?

 • Timo Jutila sanoo:

  Ny ska vi rilla!

 • otus sanoo:

  Ffindir diolch i chi

 • Akvinolainen sanoo:

  Vergilius: ”Anyway, koko Vanha Testamentti on vain törkeä kopio sumerialaisten Gilgamesh-eepoksesta.”

  Aivan, sieltä löytyy kaikki keskeisen vanhan testamentin myytit, kuten vedenpaisumus, luomiskertomus, paratiisi jne.
  Tarinoita on siirretty uuteenkin testamenttiin, kuten johannes kastaja-myytti ja jeesuksen ylösnousemus.

  Uudessa testamentissa viitataan hauskasti ”kolmeen itämaan tietäjään”, jolla korostetaan itämaiden viisautta ja näin ollen kristityt myöntävät osittain kirjallisen kopioinnin.

  Useimmat teologit ovat sitä mieltä että gilgamesin ja vanhan testamentin yhtäläisyydet olisivat juutalaisten babylonin vankeudesta tuomia. Tähän keskustelu yleensäkin sitten loppuu.

 • Akvinolainen sanoo:

  Gilgamesh on humaani ihmisen kasvutarina. Itseasiassa ilman mitään yliluonnollista. Aika pitkälle tavallinen ruumiistairtautumiskokemus.

  Eepos lyhyesti ja ytimekkäästi:

  Se on tarina itsekkäästä ja julmasta kuninkaasta, joka homo-ystävänsä kuoleman surussa menettää elämänuskonsa ja haluaisi kuolla, jotta näkisi vielä rakkaansa.

  Hän löytää tien tuonpuoleiseen astraali ja ruumistairtautumiskokemusten myötä ja ylittää monien vaiheiden jälkeen jopa kuolemanvirran (Tuonelan joki), johon tarvitsi 12 kpl 60 kyynärän sauvaa? Vaivoin ylitettyään sauvoilla virran hänelle sanottiin että kuolemattomuuden ihminen voisi saavuttaa lisäksi syömällä 7 loitsuleipää? valvetilassa.

  Lisäksi jumalat valistivat, että ihmisruumis ei ole pystynyt tähän vielä ja hänen kuuluisi palata ruumiiseensa takaisin ja elää hyvä elämä rakkaittensa kanssa ja ja toivoa homo-kaverinsa jälleennäkemistä sitten kuoleman jälkeen.

  Gilgames otti opiksi tästä, eli hyvän ja humaanin elämän sekä oppi iloitsemaan rakkaistaan maan päällä, sillä nyt hän tiesi kuolemassa odottavan viimein iänkaikkinen elämä.

 • Entity sanoo:

  Ei minusta voi sanoa reilusti, että vanha testamentti on kopio yhtään mistään. Se on syntykulttuurinsa suullisen perinnön ilmaisu. Samankaltaiset tarinat kulkevat laajallekin ihmisten mukana. Nykyään elossa olevien suullisten perinteiden tutkimus on huomannut niissä piirteen, että tapahtumat suullisessa perinteessä ovat aina paikallisia ja korkeintaan pari sukupolvea sitten tapahtuneita. ”Kaverin kaveri kävi Turussa pitseriassa ja siellä…”.

  Esimerkiksi antiikin ajan kristinuskoa edeltäneen Orfeus-kultin keskushahmo syntyi neitsyt NN:sta, kärsi petollisten naisten käsissä kuoleman, haudattiin, nousi ylös taivaisiin ja niin päin pois.
  Mutta hän myös oli aikapoika soittelemaan ja laulelemaan, osasipa harpullansa soittaa sellaista musiikkia että eläimet ja ihmiset kaikki pysähtyivät kuuntelemaan.

  Siitä vanha Väinämöinen
  alkoi soittoa somasti
  hauinruotaista romua,
  kalanluista kanteletta;
  sormet nousi notkeasti,
  peukalo ylös keveni.
  Jo kävi ilo ilolle

  Soitti vanha Väinämöinen.
  Ei ollut sitä metsässä
  jalan neljän juoksevata,
  koivin koikkelehtavata,
  ku ei tullut kuuntelemahan,
  iloa imehtimähän.

  Törkeää plagiointia, sanon minä!

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot