FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Kuukauden kommentti

Petri:

On se hyvin jännä kun vieläkin tätä UFO asiaa pidetään kummallisena ja sille naureskellaan vaikka todisteita puolesta on vaikka kuinka. Hyvin on ihmismassojen aivopesu toiminut minkä USA muistaakseni aloitti joskus 50-luvulla ja tämä aihe piti saada pidettyä piilossa. Ja jos disclosure projektin porukka ole pätevää tekemään luotettavia havaintoja sotilaallisine tutkineen niin sitten ei kukaan ihminen ole.

Kun ottaa huomioon kaikki varmaan jo tuhannet luottavien ja pätevien virallisten tahojen silminnäkijähavainnot sekä niihin liittyvät tutkahavainnot niin tämän pitäisi olla ollut jo pitkän aikaa itsestäänselvä että täällä lentelee muutakin kuin meidän koneita tai sääpalloja.
Mutta ei.. ufoskeptisyys kukoistaa edelleen ja media naureskelee koko asialle ja mikä pahinta, suurimpaan osaan ihmisistä tuo aivopesu toimii yhä!

No ei kai se toisaalta ole ihme kun vuonna 2018 on vielä ihmisiä jotka ihan oikeasti uskovat maapallon olevan litteä 🙂

Mutta toisaalta ymmärrän senkin että ajatus siitä että avaruudessa on paljon meitä älykkäämpiä olentoja on monille hyvin pelottava ja on helpompi pistää sormet korviin ja yrittää sivuuttaa koko asia. Suotakoon se heille joita pelottaa, kaikki eivät oikeasti ole vielä valmiita kohtaamaan totuutta. Tämähän oli juuri silloin 50-luvulla yksi kriteeri sille että tästä aiheesta päätettiin tehdä naurettava ja UFOihin liittyvä havaintoja alettiin salata. Onhan se ehkä ihmiskunnan historian suurin uutinen ja olisi ehkä sekoittanut maailman joten toisaalta ymmärrän että tuohon päätökseen tultiin. Mutta eikö olisi jo nyt aika alkaa raottaa totuuden verhoa.. ja ehkä niin jo tehdään kun aiheesta aina välillä uutisoidaan onneksi ihan vakavasti kuten tässä tiedemiehen puolesta jonka rohkeudelle nostan hattua.

Ajan illuusio

Onko aika illuusio? Näin uskovat aikaa ja sen rakennetta tutkivat tiedemiehet.

Olemme kehittäneet erilaisia mittausvälineitä tutkimaan aikaa, mutta tiede ei sulje pois esim. sitä mahdollisuutta, että aika voisi kulkea myös takaperin. Myös ihmisten välinen kokemus ajasta saattaa vaihdella, sinun aikasi ei olekkaan minun aikani.

Ajan voi käsittää myös nopeudeksi, jolla eri ilmiöt tapahtuvat. Esimerkiksi suuressa painovoimakentässä aika kuluu suhteellisuusteorian mukaan hitaammin kuin pienessä painovoimakentässä.

Erään käsityksen mukaan aikaa ei ole olemassa, vaan se on aivojen luoma illuusio liikkeestä. Ei ole olemassa aikaa, on vain tämä hetki joka tunnetaan ikuisuutena.

Lisätietoa ajasta, sekä sen illuusiosta alla olevalla dokkarilla, joka perustuu tiedemies Brian Greenen [2] kirjaan.

The Fabric of the Cosmos – The Illusion of Time

Lisätietoa: fi.wikipedia.org/wiki/Aika

Tykkäys ja jakotoiminnot:

20 kommenttia aiheeseen: Ajan illuusio

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • Ogeli sanoo:

  Aika on mielenkiintoinen käsite. 🙂

 • Wespa sanoo:

  Jeps, aika jännää. ;D

 • Marianne sanoo:

  Mutta sitten on taas toisia tutkimuksia jossa aika ei olisi illuusio vaan pienen pieni hiukkanen kaiken muun keskellä. Kyseistä aihetta on tutkittu laajalti erinäkökulmista mutta kukaan ei ole vielä pystynyt todistamaan teorioitansa oikeiksi. Mielenkiintoisia ja hienoja ajatelmat ja tutkimukset ovat, teoreettinen fysiikka on muutenkin hyvin mielenkiintoista 🙂

 • Entity sanoo:

  Mielenkiintoinen video. Hyvin kaukana omasta ymmärryksestäni. Itse en luonnontieteen opinnoissa päässyt kandin tasoa pidemmälle koskaan ja hyvä niin.

 • patteri sanoo:

  jep, nyt kun aloin miettimään niin onhan aika meidän itse keksimä käsite. on olemassa vain ikuisuus, ei aikaa, sillä se perustuu vain tiettyihin toistoihin kuten auringon kiertämiseen ja maapallon pyörimisliikkeeseen ja näistä pilkottuihin pienempiin jaksoihin. mutta jos aikaa ei ole olemassa niin ei olisi myöskään aikamatkustamista…

 • Entity sanoo:

  Tuohon ajassa taaksepäin matkustamisen mahdottomuudesta tuli mieleen muutama ajatus. Juontaja käytti yhtenä todisteena aikamatkailun mahdottomuudesta sitä, että aikamatkaajia ei tiedettävästi ole koskaan näkynyt. Entä jos syynä on se, että ihmiskunta tuhoaa itsensä ennen kuin aikamatkustus opitaan? Tai ehkä ihmiskunta muuttaa muotoaan niin, että vaikka joku matkustaisikin ajassa, emme tajuaisi häntä ihmiseksi tai välttämättä edes kykenisi havaitsemaan häntä.

  Tai ehkä se vaatii sellaisia energiamääriä, ettei niitä ole yksinkertaisesti mitenkään mahdollista tuottaa, vaikka luonnonlait ajassa matkustamisen sallisivatkin? Tämä täyttää foliohattuni uusilla ajatuksilla, asiallisempien asioiden kustannuksella 🙂

 • Wespa sanoo:

  Yhden teorian/selityksen mukaan aikamatkustajia ei ole näkynyt, koska aikamatkustuskoneella pääsisi ajassa taaksepäin vain maksimissaan siihen hetkeen kun se on tehty.

 • 2010 sanoo:

  UFO-kontaktihenkilö Alex Collier on myös sanonut, että aika on pelkkä illuusio. Myös tila ja liike ovat illuusioita.

  Andromedalaiset, joilta Collier on saanut tietonsa, kertovat mitä heille käsitteet

  – tila (space)
  – aika (time)
  – liike (motion)

  tarkoittavat:

  We understand ’space’ to be a multi-dimensional mirror of consciousness, and the concepts of ’time’
  and ’motion’ as illusions. What does this mean to you of your world?

  What appears to be ’time’ and ’motion’ are in reality only the movement of consciousness upon a higher space or dimension.

  http://www.whale.to/b/collier.pdf

 • 2010 sanoo:

  Korjaan omaa kommenttiani eli siis Andromedalaisten mielestä noista kolmesta käsitteestä kaksi eli ”aika” ja ”liike” ovat illuusioita. Kolmas käsite eli ”tila” on sitten ”multi-dimensional mirror of consciousness” miten sen sitten kukakin haluaa suomentaa.

 • Kuolemantuoja sanoo:

  Mitäs mieltä ootte tästä?

  http://www.youtube.com/watch?v=o6jBK1ZV-qs

 • Sande sanoo:

  Aika, jonka tänä päivänä ymmärrämme, ja väline, jolla sitä jokainen mittaa on mielestäni nykypäivänä yksi pahimpia ihmisten kahlitsijoita ja stressin aiheuttajia.

  Aika on suhteellinen käsite ja siten myös mielenilluusio. Maapallolla tunnetut ajanmittausyksiköt eivät päde muualla avaruudessa. Perhosen elinkaari saattaa olla perhoselle iäisyys, mutta ihmiselle, joka on oppinut tunnit ja minuutit vain hetken ilo.

  Meditoidessa aika taas menettää merkityksensä.

 • Ogeli sanoo:

  ”Tila/aika on tämä kolmannen ulottuvuuden fyysinen todellisuus, jossa fyysinen kehomme ja siihen sidottu tietoisuus elävät. Tässä olemismuodossa tilalla on kolme ulottuvuutta ja ajalla on yksi. Voimme liikkua tilassa, mutta ajan koemme lineaarisesti etenevänä janana, jonka kulkuun emme voi vaikuttaa. Voimme korjata vain läsnä olevan epätasapainon.”

  Lähde: Yhden Laki.

  Myös multiversumiteoria on mielenkiintoinen:
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Multiversumi

 • Entity sanoo:

  Tuossa videossahan annetaan hyvä selitys sille miksi aika kulkee vain menneisyydestä tulevaisuuteen: entropian kasvaminen. Alkutilassaan universumi oli hyvin järjestäytynyttä ja alkuräjähdyksen jälkeen epäjärjestys on vain lisääntynyt eikä paluuta suurempaan järjestäytymiseen enää ole. Mutta isoista asioista tuossa on tosiaan kysymys. Kannattaa katsoa tuo video oikeasti ajatuksella, siinä on hyviä juttuja.

  Miksi maapallolla tunnetut ajanmittausyksiköt eivät pätisi muualla avaruudessa? Kaikki mitta-asteikot perustuvat johonkin mitä voidaan mitata tarpeeksi tarkasti. Tokihan taivaankappaleiden liikkeitä lasketaan ihan niillä ajan mittauksen yksiköillä, jotka pätevät tällä planeetalla. Esimerkiksi maapallon pyörähdysaikaa lasketaan asteina siitä kun sama kohta on aurinkoon päin, kun asteita on terpeeksi saadaan sekunteja, sekunneista minuutteja ja niin päin pois. Samalla menetelmällä voidaan laskea omaamme täysin suhteessa oleva pyörähdysaika mille tahansa taivaankappaleelle.

 • Karhu IV sanoo:

  Minusta tuntuu, ettei mitään voisi koskaan tapahtua, edes atomiatsolla ja sitä pienemmällä tasolla, jos ei aikaa olisi olemassa. Kaikki vain olisi täydellisen paikallaan juuri ikuisesti. Aika toden totta on vaan liikettä, sen takia sen jo Einstein teoriassaan sitoo tila-ulottuvuuteen, nyt sen ymmärrän, mitä hän tarkoittaa. Jos kaikki materia sekä energia, aina atomitasolle ja siitä alaspäin myös, pysähtyisi aivan täydellisesti, ajan täytyisi loppua. Mutta ajan kulusta pitää huolen galaxien pyörimisliike ja avaruuden laajentuminen.. Jos tämän tila-avaruuden ulkopuolelle voisi jostain sujahtaa, sujahtaisi siis luultavasti myös ajan ulkopuolelle. Olen tätä joskus aina miettinyt, kiva nähdä dokumenttiä samasta aiheesta.

 • Karhu IV sanoo:

  Oma tulkinta koko ajasta on siis seuraava: Aika siis on järjestys, jossa asiat, kuten kemialliset reaktiot, elektronien liikkeet ja muu liike tapahtuu. Koska liike ei koskaan täysin lakkaa (ilmeisesti) ei aikakaan (ilmeisesti) myöskään lakkaa olemasta.

  Se, miten pitkänä ajan kokee ja erot siinä eivät johdu itse ajasta, vaan se voi olla jokaiselle kokijalle erilainen. Se ei tee silti ajasta pelkkää ihmisen luomaa käsitettä, sillä se on järjestys missä kaikki pieninkään liike maailmankaikkeudessa on koskaan tapahtunut ja tulee tapahtumaan.

 • Entity sanoo:

  Ajan suhteellisuushan se taitaa olla villakoiran ydin tuossa asiassa. Siinä vaiheessa kun universumi kokee lämpökuoleman ja yksittäiset hiukkaset ovat kauempana toisistaan kuin galaksit nykyään, jokainen piste on ikään kuin omassa ajassaan, sillä mikään ei liiku suhteessa mihinkään. Kahden hiukkasen välillä ei kulje informaatiota.

  Mutta voihan toki olla, että olemme väärässä. Kenties yhtälöön kuuluu vielä tekijöitä, joita ei täysin tunneta.

 • KaL-eL_89 sanoo:

  Söin kerran nuoruudessa taikasieniä ja kellot hyppi ees taas parilla tunnilla. Välillä kello oli klo 22 illalla kohta taas 19.50. Aika friikkii menoo oli joo.

 • MerciN sanoo:

  SAW IT; C, H , no t ”b linb!”

 • Niisku sanoo:

  Oman päättelyni ja järkeilyn ja lukeman perusteella olen päätynyt siihen, että aikaa siinä käsityksessä mitä ihmisolento ajattelee ja käsittää ajan niin sitä ei ole. On vain nyt – hetki. Ei ole menneisyyttä, nykyisyyttä eikä tulevaisuutta on vain nyt.

 • TheWonderer sanoo:

  Niinhän se on että aika on ihmismielen luoma tapa jäsentää ympäristön muutoksia.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot