ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

Borleyn Pappila

Stour-joen pohjoisrannalla Essexissä Kaakkois-Englannissa sijainnut Borleyn Pappila on kenties yksi maailman tunnetuimmista kummittelevista taloista. Talo rakennettiin vuonna 1863. Pappila paloi perustuksiaan myöten vuonna 1939 ja lopulta rauniot purettiin alas kokonaan vuonna 1944.

Pappilassa asuneet ihmiset ovat kertoneet tarinoita, joissa surullinen nunna kävelee pitkin käytäviä. Nunnan tarina lieneekin kaikkein tunnetuin talon kummitteluista, sillä vuoteen 1939 mennessä oli aaveista tehty yli 200 havaintoa.

Tarina kertoo, että nunna oli karkaamassa pappilasta munkin kanssa, mutta jäi kiinni. Rangaistukseksi hänet lukittiin pieneen huoneeseen, jossa kuoli myöhemmin nälkään. Nykyäänkin paikalliset sanovat, että nunna on kummitellut paikalla satoja vuosia. Sillä on tapana usein kulkea pappilan mailla, ja leijua tiellä jota kutsutaankin ”Nunnan tieksi”

Vuonna 1937 ansioitunut tutkija Henry Price vuokrasi pappilan. Hän ja hänen 48 henkinen tutkijajoukkonsa, kokosivat oudoista tapahtumista valtavan aineiston. He näkivät muumuassa nunnan kävelevän tiluksilla ja muita aaveita menevän talon seinien läpi, huoneesta toiseen.

Sanotaan, että kun pappila tuhoutui tulipalossa vuonna 1939, aaveet katselivat sen tuhoutumista. Kun raunioita tutkittiin, havaitsivat tutkijat kummallisia koputuksia, lämpötilojen vaihtelua ja outoja ääniä.

Vuonna 1943 Henry Price palasi paikalle, jotta olisi saanut jatkettua tutkimuksiaan. Kaivellessaan kellaria, hän löysi palan nuoren naisen leukaluuta ja oli varma, että luu kuului kuuluisalle aavenunnalle. Hän toimitti sen haudattavaksi kristillisin menoin ja toivoi näin kummittelun loppuvan.

Kummittelua tuntui tapahtuvan pappilan jokaisessa osassa ja nykyäänkin, kun paikasta ei ole mitään jäljellä, aavenunnan sanotaan näyttäytyvän paikalla. Silti pappilasta on jäljellä vain tarinoita, ja paljon vastausta vailla olevia kysymyksiä.

Artikkelin kirjoitti Chita Von Halen ja sillä osallistuttiin Paranormaali Blogin artikkelikilpailuun.

Lähteet: Noidan käsikirja, wikipedia.org ja juplin.net/myytit

Tykkäys ja jakotoiminnot:

23 kommenttia aiheeseen: Borleyn Pappila

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • julle sanoo:

    Erittäin hyvää settiä.

  • jehabi sanoo:

    kyllä, mutta olisin kaivannut kuvia jos niitä on?

  • Kristhor sanoo:

    olen kuullut paikasta aiemmin

  • UFO sanoo:

    Vuokrataan me kaikki toi asunto 😀

  • eileen sanoo:

    Mä luin että se nunna olis muurattu elävänä seinän sisään…

  • Leetti sanoo:

    Miten kaikki kummitukset on aina joka paikassa ihmisiä? En ole itse ainakaa kuullut koskaan eläimistä mitään.. Ehkä jonkun koiran haamun joku on saattanut nähdä, Mutta koskaan en olu kuullut esimerkiksi gorillasta tai vaikka pingviinien haamuista?

  • Kissansilmä sanoo:

    Liian vaikea kilpailu, en osaa :””(

  • hgg sanoo:

    Gorillat tai pingviinit eivät taida olla oikein yleisiä kartanoissa, linnoissa, vankiloissa tai omakotitaloissa, missä ne aaveet taitavat viihtyä. Lisäksi niitä ei elele ihan joka paikassa, toisin kuin esimerkiksi kissat ja koirat.

  • vuokralainen sanoo:

    koirilla ja kissoilla ei oo sielua joten niitä on mahdotonta aistia elävänäkin

  • Wespa sanoo:

    Mielestäni koirilla ja kissoilla on sielu siinä missä ihmisillä ja madoillakin. Mielestäni siis kaikilla elävillä on sielu.

  • Mikko sanoo:

    Ei millään pahalla mutta eihän tekstejä saanu suoraan kopioida..Ehkä Wespan olis syytä tarkistaa miten tosta jutusta lukee esim. juplin.net/myytit sivuilla..Mä oon ainakin lukenu ton saman jutun ainakin melko samanlaisena pariltakin eri sivustolta…

  • Wespa sanoo:

    Sama juttu, eri teksti. On kyllä tarkistettu ja vaikka samasta asiasta kerrotaan muualla ei se tarkoita sitä, että se olisi suoraan kopioitu.

    PS. Lähteetkin on mainittu jutussa.

    PPS. Suoraan kopiointihan tarkoittaa siis Copy & Paste (teksti kopioitu sellaisenaan), eikä saman aiheen käyttö ole kiellettyä.

  • vuokralainen sanoo:

    Wespa tuntuu itestäkin julmalta sanoo noin,mutta nou sielu,nou energian
    nou energia,nou haamu

  • Haukka sanoo:

    ”Mielestäni koirilla ja kissoilla on sielu siinä missä ihmisillä ja madoillakin. Mielestäni siis kaikilla elävillä on sielu.”

    Ja mikäs tarkalleen ottaen on ”sielu”? Onko se jotain luonnollista vai yliluonnollista, miten se toimii ja mistä se koostuu? Kukaan ei tunnu osaavan antaa kunnon määritelmää, todisteista puhumattakaan..

  • Wespa sanoo:

    Aivan, koska sielua on mielestäni vaikea määritellä tämän fyysisen/materiaalisen illuusion takia missä tällä hetkellä elämme. On kuitenkin paljon mielestäni asioita jotka tukevat sielua. Näihin kuuluu mm. kuolemanrajakokemuskset, entisten elämien muistamiset ja ruumiistairtautumiset. Itse luotan näiden ihmisten puheisiin, joilla on omia suoranaisia kokemuksia asiasta. Toki saa uskoa tai olla uskomatta, mutta tämä on oma kantani asiaan. Olisihan se tietty hienoa, jos sielun voisi jollain mittarilla tunnistaa, mutta kaikki ei ole niin yksinkertaista.

  • Haukka sanoo:

    ”On kuitenkin paljon mielestäni asioita jotka tukevat sielua. Näihin kuuluu mm. kuolemanrajakokemuskset, entisten elämien muistamiset ja ruumiistairtautumiset.”

    Tietääkseni kuolemanrajakokemuksia ja etenkin ruumiistairtautumisia on saatu aikaan koeolosuhteissa aivoja sähköimpulsseilla ärsyttämällä. Ilmeisesti kuoleman läheisyydessä ”aivoissa säkenöi” siihen malliin, että syntyy yliluonnollisilta vaikuttavia kokemuksia, jotka ovat kuitenkin oikeasti aivojen omaa tuotetta.

    Entisten elämien muistamisista en osaakaan sanoa paljoa, sillä ilmiö on aika harvinainen ja sitä ei olla päästy tutkimaan kunnolla, mutta sillekin voi ihan hyvin löytyä luonnollinen selitys. Sisänsä uudestisyntymiseen liittyy joitakin loogisia ongelmia, jotka tekevät siitä epätodennäköisen.

    Omasta mielestäni ”sielu” kuolee ja hajoaa ruumiin mukana, joten ihmisestä ei jää mitään henkeä, joka voisi jäädä kummitelemaan tai syntyä uudelleen. Tavallisesti sieluun uskotaan kuoleman pelosta; monia kauhistuttaa ajatus omasta olemattomuudesta kuoleman jälkeen ja siksi uskotaan herkästi kaiken maailman henkiin ja henkimaailmoihin.

  • kyl sanoo:

    ”Tietääkseni kuolemanrajakokemuksia ja etenkin ruumiistairtautumisia on saatu aikaan koeolosuhteissa aivoja sähköimpulsseilla ärsyttämällä. Ilmeisesti kuoleman läheisyydessä “aivoissa säkenöi” siihen malliin, että syntyy yliluonnollisilta vaikuttavia kokemuksia, jotka ovat kuitenkin oikeasti aivojen omaa tuotetta.”

    Totta.

    Olen Haukan kanssa samaa mieltä osittain. Ihmisellä on aina ollut tarve selittää selittämätöntä (uskonnot johonkin ”suureen voimaan”), jolloin viimekädessä he ovat jonkun huomassa, turvassa. Maallikkona voin sanoa, että kuolema on se yksi ja ainut. Tuosta selittämisen tarpeesta johtuu usko kuolemanjälkeiseen elämään. On taivas, että kaikki tekisivät hyvää ja on helvetti, että voidaan pelotella ilkeitä ihmisiä. Taivas-helvetti erittely ei kuitenkaan nykypäivänä enää toimi, sillä uusia uskontoja pukkaa, ja ateisteja ilmaantuu. Sielua ei voi kukaan selittää, vaikkakin uskon, että jonkinlainen sielu on olemassa, muutenhan me olisimme.. No, en tiedä. Mutta usein ajatellaan myös, että kaikilla on sielu, mutta jotkut ajattelevat että sielu erottaa ihmisen muista eläimistä. Ihmisillä on näillä näkymis suurimmat aivot ja isoin tunne-elämä. Muut eläimet toimivat lähinnä vaistoilla, vaikka kyllä ihminenkin joskus elää vain vaiston varassa.

    En usko uudestisyntymiseen, enkä kuolemanjälkeiseen elämään. Jos elämä jatkuu kuoleman jälkeen, miksi me edes ylipäätänsä kuolemme? Kun ihminen kuolee, sielu kuolee mukana.

    Tuohon haamu-juttuun en osaa sanoa juuta enkä jaata, koska en ole käynyt siellä. Jos on kuvia, olisi ollut kiva nähdä.

  • lol sanoo:

    jeii..

  • Kristhor sanoo:

    vai, että tällä osallistuttiin artikkeli kilpailuun… aika säälittävää, kirjoittaa aiheesta joka on moneen kertaa käsitelty. itse kirjoittaisin ihmisten suhtautumisesta paranormaaleihin ilmiöihin, mutta en kerkeä.

  • No-Face sanoo:

    No jos haamut ovat ihmisiä joiden ”sielu” on jäänyt jostain syystä maan päälle, viitaten siihen että monesti haamut ovat joutuneet väkivaltaisen kuoleman uhriksi tai niillä on jäänyt tehtävä kesken. Niin ne vain haluavat rauhan ja päästä jatkamaan.

    Se olisi minusta ainakin loogisin selitys jos haamuja/henkiä on olemassa, sillä kuka haluaisi jäädä haamuna ikuisesti maahan sillä kyllä sitä pitäisi jossain vaiheessa jatkaa matkaa.

  • Testaisivat tämän myytinmurtajissa…(minäpä olin yhdessä heidän jaksossaan mukana taka-alalla)

  • ::-Japi-:: sanoo:

    hei älä! ihaks tosi? siistii!…..

  • JayJay sanoo:

    Erittäin mielenkiintoista…

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto