FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Onko tässä toinen kummitusmainen kuva, joka on napattu Britannian kummitelluimmasta linnasta?

Kuvassa ilmeisesti näkyvä röyhelökauluksinen ja vanhanaikaisiin vaatteisiin pukeutunut hahmo todettiin pelkkänä kameratemppuna.

Toisen kuvan syntyminen samasta kohteesta kuitenkin todensi aavemaiset touhut todennäköisemmäksi – vaikeammaksi ainakin sysätä sivuun.

Viime viikolla otettu kuva Skotlannin Tantallon linnasta nimettiin maailman parhaaksi haamukuvaksi.


Tämä toinen kummitusmainen kuva ilmeni Tantallon linnasta. Asiantuntijat tutkivat mikä hahmo kuvan yläkulman ikkunassa näyttäisi olevan.

Kuva on otettu viimevuoden toukokuussa. Siinä näkyy pahaenteinen hahmo korkealla raunioissa. Hän näyttäisi pitävän yllään kausiasua, röyhelykaulusta myöten.

Kuvaaja luuli olleensa yksin kuvanottohetkellä ja testit ovat todistaneet, ettei kuvaa ole digitaalisesti muutettu. Vielä on enemmän, melkein 40% näistä, jotka näkivät kuvan, uskoivat sen näyttävän haamulta. Nyt heidän juttunsa ovat vahvistaneet toisen kuvan synty, joka on otettu samaisessa linnassa 32 vuotta sitten.

Kuvan otti Grace Lamb, siinä näkyy hänen miesvainajansa Hugh ja heidän kaksi lastaan Paul ja Kelly. Taustalla ilmenee haamumainen hahmo, joka tuijottaa ulos ikkunasta Tantallon linnasta, Pohjois Berwickissä, Itä Lothianissa.

Rouva Lamb, eläkkeelle jäänyt toimisto työntekijä, joka asuu Edinburghissa sanoi:

– ”En nähnyt mitään kun olin ottamassa kuvaa. Kun kävin kehittämässä kuvan, olin iloinen etten onnistunut leikkaamaan kenenkään päätä pois. Mieheni sanoi: ”Ei sinulla ole vain meidän päitämme kuvassa, sait jonkun muunkin mukaan!” Aluksi näytin sitä ystävilleni, mutta se on maannut laatikossa 30 vuotta. En koskaan uskonut, että se voisi tuottaa näin suurta kiinnostusta.


Tämän kuvan otti Christopher Aitchison Tantallonin linnasta, joka voitti viimevuonna parhaan haamukuvan kilpailun.

Skeptikot kiistelevät, että hahmo on yksinkertaisesti huomaamaton vierailija tai se on muodostunut erikoisista valoheijastumista seinää ja maskia vasten. Richard Wiseman, joka kokosi haamukuvista nettisivut Edinburghin kansainväliseen tiedefestivaaliin kuitenkin sanoi, ettei ole selvää kuka tai mikä väijyi korkealla raunoissa.

Hertfordshiren yliopiston psykologi sanoi:

– ”Oli kiehtovaa, kun tämä lähetettiin, vaikka se on linnan korkeimmasta osasta, se on hyvin samanlainen kuin alkuperäinen. Olen hyvin varma, että kyseessä on yksinkertaisesti nainen ostoskassien kanssa, mutten voi olla 100% varma. On kummallista, että se on täysin samassa yleisessä paikassa, mutta sivuilla on nyt kuormittain valokuvia ja se on saanut jo lähes miljoona osumaa, joten oletan että siinä voisi olla mahdollisuus.”

Historiallisen Skotlannin Tantallonin linnan historia kertoo, ettei siellä kummittelisi, mutta kuva oli ”kiehtova”. Muut uskovat, ettei epäilyksille ole tilaa.

Alex Pryce, Edinburghin skeptikko ryhmästä sanoi: ”Kun kuva suurennettiin oli aika selvää, että se on nainen, joka kantaa kassia kädessään ja käsilaukku on hänen olkansa ylitse. Aikaisemmassa kuvassa, oli hieman epäilyksiä oliko se haamu vai henkilö vai valolla tehty temppu, mutta tämä on nainen. Se on nainen vaaleanpunaisessa takissa, tulossa portaita alas ostoskassin kanssa.”


Tarkennus: Aavemainen hahmo kausiasussa karmaisutti asiantuntijoita, jotka suorittivat suurimman koskaan tehdyn tutkimuksen haamukuva todisteista.

Lähde: Dailymail

Kiitokset vinkistä Trondelle ja tulkkaamisesta Emilialle.

Tykkäys ja jakotoiminnot:

50 kommenttia aiheeseen: Onko tässä toinen kummitusmainen kuva, joka on napattu Britannian kummitelluimmasta linnasta?

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • Phazon sanoo:

  muuttuu vaan jännemmäksi tämä tantallonin linnan ”kummitus”.
  itsellä ei minkäänlaista hajua mikä ilmiö voisi olla kyseessä.

 • mora sanoo:

  En kyllä näe mitään haamun näköistäkään tuossa ekassa kuvassa..

 • Eric sanoo:

  Kuuluukohan tuo ensimmäisen kuvan ”henkilö” samaan kategoriaan Marssin ”kasvojen” kanssa?

 • Huttu sanoo:

  No helpollapa kuva tituleerataan parhaimmaksi kummituskuvaksi ikinä, niitä alkaa jo oleen muutama 😀

  Mut joo, en kans oikeen erota että mikä siellä ikkunassa on, joku möykky. Huomasin että siinä on jotain punaista, ja näyttäisi olevan aika saman sävyistä punaista kuin pikkutytön hameessa. Olisiko kyseessä hänen heijastus ikkunassa ?

  Tosi outoa kyllä

 • Naali sanoo:

  Ehkä se vanhanainen oli biknikillä siellä…..

 • Spiff sanoo:

  ”Siinä näkyy pahaenteinen hahmo korkealla raunioissa. ”

  Miksi se on pahaenteinen ?

 • Phazon sanoo:

  Shadowzjin tuo kauppakassi juttu kuulosti omaankin korvaan tosi naurettavalta selitykseltä siis toi on sama kuin sellainen tilanne että itte olisin kauppakassien kanssa vaikka kirkon kellotornissa. Huomaa hyvin britanian skeptisyyden tason.

  Niin ja Spiff.
  Se on siksi ”pahaenteinen” koska britit sanoo niin 😀 😀

 • trolle sanoo:

  Niin, jos nainen kauppakassin kanssa kuulostaa ”naurettavalta”, niin mikä olisi sitten parempi selitys? Kummitusko?

 • pauli sanoo:

  Sinänsä puuttumatta kuvien sisältöön ihmettelen käännöksen kömpelyyttä.
  Outoja virkkeitä, pilkkujen sijainnit poskellaan….
  ” Aikaisemmassa kuvassa, oli hieman epäilyksiä”…..
  ”…hahmo kausiasussa karmaisutti…”
  Tarkkuutta! Kylla se siitä…..!

 • iinAmo sanoo:

  En kyllä erota tossa mitään haamua?!?!?! Vaan jonkun punaisen täplän tai sellasen kellonmuotosen punasen läntin jossa on joku röyhelön näkönen juttu?! Voi kyllä olla että siellä kummittelee mutta tähän nyt on helppo selittää esim. toi heijastus oli aika hyvä jos se tytön hame on ollut takaa vähä rutussa ja sieltäpäin heijastunu ikkunaan? Minusta toi ei edes näytä ikkunalta.. 😀 Mutta myös toi nainen kauppakassienkanssa oli aika hyvä selitys tolle…. Voi noita brittejä mitä ne aina noista kummituksista keksii… 8))) ”pahaenteinen” Joopa joo, en sais tosta pahaenteistä tekemälläkään… 😀 Ja tossa toisessa kuvassa sillä on ainakin eri väriset vaatteet kun toisessa, osaako nykyään kummituksetkin jo vaihtaa vaatteita???

 • H M P H! sanoo:

  Zoomailin vähän tota eka kuvaa ja (minun mielestäni) siinä näkyy jonkinlainen heppu, jolla on punainen kommando-pipo. 😀

 • Yuna sanoo:

  Mä en saa tosta mitään hahmoa -.-’

 • Thebel sanoo:

  Ei tuo pikkutytön hame voi mitenkään heijastua tuonne ikkunaan, heijastukset eivät toimi tuolla tavalla. Ja ajatus naisesta joka kävelee linnassa ostoskassien kanssa on naurettava.

 • Phazon sanoo:

  Trolle. Ei kummitus parempi selitys ole mutta jostain syystä mielestäni jotain muuta selitystä vois kyllä käyttää paremmin kun kauppakassi naista 😀

 • heeeeeeeee sanoo:

  Käsittääkseni tuolla ei ole ikkunaa mistä voisi heijastua, tarkemmin kun katsoo niin siinä on joku ritilä 😀

 • ilrlr sanoo:

  Kyseessä siis on nähtävyys ja juuri tuon aikana kun joku otti kuvan niin kuuluisassa nähtävyydessä ei ollut ketään muuta?? Miksi kuvan kohdalla on kalterit? Alkuperäisessä kunnossa oleva ikkuna-aukko johon on tehty kalterit?
  Voisiko olla, että sinne pääsee ihan tavis portaita pitkin kurkkailemaan kaikki, jotka käyvät siellä kierroksella.. Tottakai on se haamu. Tieteellisestihän on todistettu, että haamuja on olemassa; eikä aivot tee mitään sellaista, mitä ihminen ei itse tiedosta. Kuva voi hyvinkin olla oikea. Menen räpsimään Eiffel-torniin kuvia; se on haamu. Ei silloin siellä lähimainkaan ollut ketään. Olisin kyllä nähnyt ihmiset; lämpökamerallani(aina pidän mukanani).

 • Aqua vitae sanoo:

  Kamoon hei!

  Linna on auki turisteille, totta kai siellä kävelee milloin mitäkin heeboa kauppakassien kanssa.
  Minäkin vielä muistan lomamatkalla kun sitä tuli kierreltyä ties missä historiallisessa linnassa tai rauniossa ties mitkä tamineet ja varusteet päällä. Sitten kun olisi joku ollut ottamassa siitä vielä kuvaakin niin täällä oltaisiin parin kymmenen vuoden päästä heittelmässä tämmöisiä ”Ihan naurettavaa väittää, että siellä kuljeskelisi ketään kauppakassien kanssa.”
  Ihan oikeasti väki hei.

  Ja se todella näyttää naiselta vaaleanpunaisessa takissa kauppakassien kanssa.

  Että ihan oikealla tasolla liikkuvat skeptikot Englannissakin…

 • Huttu sanoo:

  Todellaki museokohteissa menee turisteja ihan sikana joka puolella mitä erilaisimmissa vermeissä ja kieltämättä toi kassitäti-teoria vaikuttais ihan pätevältä.

  Ja kyllä se pikkutytön hame voi heijastua tosta kulmasta ihan hyvin myöskin olettaen että siinä on heijastava pinta (tuon ajan ei niin tasainen lasi). Tuo voi olla myöskin esim valokuvan ottajan heijastuma, ei tiedetä oliko hänellä punaista yllään.

  Sisällä valoisaa, ulkopuolella pimeää, helppo heijastuma sen ajan lasiin

 • Yuna sanoo:

  Ei vieläkään.. vaikka yritän kaikkia kauppakassien kanssa liikkuvia hahmoja siitä saada, en erota kuin epämääräisen möykyn -.-’ korkeintaan saan siitä kilpikonnan..

 • jEP sanoo:

  ”Nimettiin maailman parhaaksi haamukuvaksi” Ketä/kuka nimesi? Vespako? Huonoa uutisten kirjoittamista ja erittäin epäuskottavaa. Vinkkinä, kokeilkaa joskus pistää mukaan jotain faktoja.

 • Wespa sanoo:

  Voitti parhaan kummituskuvan kilpailun.

 • eileen sanoo:

  eks tossa just lukenut,että kuvaus hetkellä kuvaaja ei nähnyt muita hahmoja?!?!!

  mun mielestä toi näyttää siltä,kun ”aaveella” olis punanen hirttohuppu päässä

 • iinAmo sanoo:

  Totta, tuossa näyttäisi kyllä olevan ritilä eikä ikkuna ja totta myös että jos paikka on auki turisteille niin kyllä siellä aika monella varmaan on jotain punaista mukana… Eli tuohan on täysin luonnollinen ilmiö… Britit vaan tekee kaikesta niin pelottavan ja aidon olosen.. -.-”

 • fu5e sanoo:

  Toi ensimmäinen kuva voi olla vaikka mitä. Itselle tulee mieleen silmä ja sydän, hieman tyyliin Helsing sarjan Alucardin myodonmuutokset.

  Kuitenkin voipi olla kauppakassi, ihminen, hattu….ok kuva kuitenkin

 • riivattu sanoo:

  Mun mielestä joku turisti saattoi vain kurkistaa ikkunasta kauppakasseineen, sillä erotan kuvasta kasvot (epäselvästi)!

 • BlackDeath sanoo:

  missä se nainen vaaleanpunaisine takkeineen on? Tuossa jälkimmäisessä kuvassa?
  Minä en saa siitä millään naista väännettyä..

 • Ewana sanoo:

  en kyllä oikein usko, että kuvassa olevan tytön mekko heijastuisi tuonne ikkunaan…jotenkin näen sen mahdottomana asiana…Tuo ikkunahan on aivan liian kaukana ja vieläpä melko korkealla. Tiedä sitte..

 • bobcat sanoo:

  Mikä lie kameran heijastus. En tajua miksi tämä saa vuoden parhaimman kuvan palkinnon, eikä esim tämä :
  http://z.about.com/d/paranormal/1/0/4/D/track_ghost25.jpg

  tuo nyt on vaan joku satunnainen esimerkki, sentään saa jtn selvääki.

 • Dave sanoo:

  bobcat, huonot heijastumaotokset voittavat, koska selvästi editoiduille kummituskuville ei voi antaa kuin korkeintaan photoshop-palkintoja.

 • kyl sanoo:

  Tuossa ylemmässä kuvassa ei ollut mitään erikoista, mutta tuo alempi on aika hauskan näköinen 😀 Yrmy naama ja kaikkea.

 • Peku sanoo:

  Se on vaan joku setä turistikierroksella.

 • Mariwa* sanoo:

  Ensimmäisessä kuvassa en kyllä nää mitään kovin aavemmaista..

 • mo sanoo:

  mä luulen et se on ei mikkää

 • killokki sanoo:

  ”Voitti parhaan kummituskuvan kilpailun.”

  Ois kyl iha kiva tietaa kuin monta osallistujaa siina kilpailussa oli, ja mimmosia kuvia oli:D

 • mä vaa sanoo:

  Varmaa tasan yks kilpailija; JUST TOI!! Kuka noihi uskoo??

 • Shaisse sanoo:

  öö.. kun katsoo sitä ekaa kuvaa väärinpäin niin siitä voi mielestäni erottaa jonkinlaisen hahmon

 • goottityttö 95 sanoo:

  Se taitaa roikkua pää alaspäin… Joku vampyyri.

 • k@is@ sanoo:

  huoh.
  sillon parta ei se voi olla nainen eikä se ees kanna mitää kassia? -.-

 • kape sanoo:

  en näe ekassa kuvassa mitään omituista!

 • =_= sanoo:

  Siis tuossa ensimmäisessä kuvassa oleva ikkunahan on jossain korkealla? jostain yläkerrasta otettu kuva? Nainen leijuu kauppakassien kanssa muutaman kymmenen metrin korkuudessas? hmm? Ja mitä nuo valkoset pisteet on ympäri kuvaa

 • Immuuni sanoo:

  Miksi näillä ”kummituksella” on vaatteet päällä? Onko elottomillakin tavaroillakin henki?

 • Seepramies sanoo:

  Ensmäinen niinsanottu”Kummitus” on katosta roikkuva koriste.
  Sitten toisessa kuvassa on mies siellä ylhäällä!

 • Seepramies sanoo:

  Ensmäinen niinsanottu”Kummitus” on katosta roikkuva koriste.

 • ''HaamuXDD'' sanoo:

  FEIKKI

 • fdfd sanoo:

  zoomatkaa vaikka selaimella sitä ja ottakaa se silmä käteen ja kattokaa hyvät immeiset. Kuvassa on selvästikkin sivuttain seisova ilmeisesti nainen vaaleanpunaisessa takissa ostoskassit käsissään, jopa käsilaukku erottuu. Ja toi toinen on ihan selvästi nukke, kattokaa mikä NENÄ!

 • ghostbusters sanoo:

  olen kyllä käynyt tuolla niin sanotussa kummitus linnassa mutta en kyllä mitään kummitusta nänhyt paitsi eräs asia ihmetyttää että jos tuo on kummitus niin miksi sillä on kauppakassi 😀

 • seppo sanoo:

  toi ekasta kuvasta ei saa mitään selvää joku sotku vaan

 • Pikkuvampyyri sanoo:

  Ensimmäisestä kuvasta en saa selvää. Toisessa on vain vahanuken näköinen mies historiallisessa puvussa.

 • hebuu sanoo:

  Tuo ekan kuvan pää näyttää vaa punaiselta pallolta mun mielestä.

 • Yavannah sanoo:

  Mun silmään toi alin kuva näytti siltä kuin joku ois vetässy naamaansa feikkiparran ja vaatteeksi tyyliin mustan jätesäkin. Ehkä siellä sitten joku päätti vähän pilailla kuvaajan kustannuksella tai sitten raunioissa asustaa joku koditon, joka osui vahingossa kuvaan, kun tuli kurkkaamaan ikkunasta, että mikähän siellä alhaalla oikein hiippailee.

  Mutta kyllähän tuollaisilla paikoilla on se oma historiansa, eikä aina ihan niin kaunis sellainen, kun tietää millaisia Linnan herrat ja rouvat ovat aikanaan olleet.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *