FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Kuukauden kommentti

Petri:

On se hyvin jännä kun vieläkin tätä UFO asiaa pidetään kummallisena ja sille naureskellaan vaikka todisteita puolesta on vaikka kuinka. Hyvin on ihmismassojen aivopesu toiminut minkä USA muistaakseni aloitti joskus 50-luvulla ja tämä aihe piti saada pidettyä piilossa. Ja jos disclosure projektin porukka ole pätevää tekemään luotettavia havaintoja sotilaallisine tutkineen niin sitten ei kukaan ihminen ole.

Kun ottaa huomioon kaikki varmaan jo tuhannet luottavien ja pätevien virallisten tahojen silminnäkijähavainnot sekä niihin liittyvät tutkahavainnot niin tämän pitäisi olla ollut jo pitkän aikaa itsestäänselvä että täällä lentelee muutakin kuin meidän koneita tai sääpalloja.
Mutta ei.. ufoskeptisyys kukoistaa edelleen ja media naureskelee koko asialle ja mikä pahinta, suurimpaan osaan ihmisistä tuo aivopesu toimii yhä!

No ei kai se toisaalta ole ihme kun vuonna 2018 on vielä ihmisiä jotka ihan oikeasti uskovat maapallon olevan litteä 🙂

Mutta toisaalta ymmärrän senkin että ajatus siitä että avaruudessa on paljon meitä älykkäämpiä olentoja on monille hyvin pelottava ja on helpompi pistää sormet korviin ja yrittää sivuuttaa koko asia. Suotakoon se heille joita pelottaa, kaikki eivät oikeasti ole vielä valmiita kohtaamaan totuutta. Tämähän oli juuri silloin 50-luvulla yksi kriteeri sille että tästä aiheesta päätettiin tehdä naurettava ja UFOihin liittyvä havaintoja alettiin salata. Onhan se ehkä ihmiskunnan historian suurin uutinen ja olisi ehkä sekoittanut maailman joten toisaalta ymmärrän että tuohon päätökseen tultiin. Mutta eikö olisi jo nyt aika alkaa raottaa totuuden verhoa.. ja ehkä niin jo tehdään kun aiheesta aina välillä uutisoidaan onneksi ihan vakavasti kuten tässä tiedemiehen puolesta jonka rohkeudelle nostan hattua.

Kirkonväki

Kirkonväki on joukkoina esiintyvä ilmiö suomalaisessa tarustossa.

Yleensä kirkonväki käsitetään haudoista nousseina kuolleina, jotka ovat lähteneet pitämään öistä jumalanpalvelusta, mutta myös muita tarinoita kirkonväestä on olemassa.

Tyypillinen kirkonväki – tarina on jouluyön jumalanpalvelus, jossa kuolleet nousevat pitämään jumalanpalvelusta kuolleen papin johdolla. Kirkonväki muistuttaa useasti Kalman Väkeä ja sillä on saatettu tarkoittaa joskus samaa.

Kertomuksissa vainajat eivät ole pahoja, eivätkä vainoa eläviä, mutta ne oli silti syytä jättää rauhaan. Usein  ”tietäjä”  saattoi valvoa ja ohjata kirkonväen käyttäytymistä.

Kirkonväkeä ei tavattu koko maassa: suurin osa kertomuksista on Lounais-Suomesta, mutta jopa Ruotsissa on tarinoita kirkonväestä. Itäisiltä metsäseuduilta ne puuttuvat taas lähes kokonaan.

Kertomuksen mukaan Engsön kartanon valtiatar Brita Bååt eksyi vainajien jumalanpalvelukseen ja selvisi juuri ja juuri kahden miesvainajansa käsittelystä hengissä. Tuon jouluyön muistona säilytetään kirkossa muistona kappaletta rouva Britan hunnusta ja hänen peräänsä singottua kivenmurikkaa.

Omasta mielestä erittäin mielenkiintoinen ”ilmiö” Suomen muinaishistoriasta ja tästä saisi varmasti hyvää elokuva-ainesta. 😀

Lähteet: Wikipedia & Suomen Kansantietouden Tutkijain Seura

Mainos: Suunnittele oma t-paita – Palvelun tarjoaa Take A Shirt

Tykkäys ja jakotoiminnot:

13 kommenttia aiheeseen: Kirkonväki

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • xsx sanoo:

  ”Omasta mielestä erittäin mielenkiintoinen “ilmiö” Suomen muinaishistoriasta ja tästä saisi varmasti hyvää elokuva-ainesta. :D”
  Kiitti ideasta!

 • iinAmo sanoo:

  Miksi tällaisesta ei ole vielä tehty elokuvaa? Tai jos on niin minkä niminen?

 • Phazon sanoo:

  xsx. eipä kestä :D.

  iinAmo. En ainakaan itse ole törmännyt. Koko aihekkin on täysin uusi itselle

 • jayjay sanoo:

  olis kyllä aivan loistava leffaidea!!..saa nähdä millainen leffa tuosta ylöjärven poltergeis tapaukseen perustuvasta ”everdark” elokuvasta tulee=)

 • Kerttu sanoo:

  Hui, mielenkiintoista.

 • Markku sanoo:

  Myytillisiä tarinoita -kirjassa (pitäisi löytyä joka kirjastosta) on näitä kirkonväki-juttuja pivin pimein. Ne muistuttavat itse asiassa aika lailla paljonkin nykyaikaisia Zombie-elokuvia. Kyllähän ajatus suomalaisesta historiallisesta kauhuelokuvasta on kutkuttava. Tuo Everdark tosin vaikuttaa vähän liiankin raflaavalta versiolta sangen proosallisesta poltergeist-tapauksesta.

  Juliste on kyllä kieltämättä komea: http://www.moviesonline.ca/film7253.htm

 • laatu sanoo:

  Ei tätä nykyä parablogia jaksa edes lukea -____- valitettavasti taso laskenut PALJON.

 • Wespa sanoo:

  Minun mielestäni taso ei ole laskenut alkuajoista paljoakaan. Toki välillä on hitaampaa artikkelien lisäämisessä, mutta itseäni ainakin tämä artikkeli kiinnosti.

  Niin ja voi niitä videoitakin katsoa jos ei jaksa juttuja lukea. 🙂

  Pisteiden puolesta ainakin tämä on näyttänyt kiinnostavan. 🙂

 • shakaali sanoo:

  minusta tämä on mielenkiintoinen juttu. kuten entisaikojen uskomukset yleensä. jostain olin jo saman lukenut aiemmin, mutta mukavaa että saatin tännekin..

 • juupelis sanoo:

  ”Minun mielestäni taso ei ole laskenut alkuajoista paljoakaan.”

  Myönnät kummiski laskeneen?

 • Phazon sanoo:

  jos jonku mielestä taso on laskenut tai näitä juttuja ei jaksa lukea niin vittuakos luette ja itkette sitten? 😉
  Joko luette tai ette lue…

  Simppeliä 🙂

 • juupelis sanoo:

  Läpälä heitin 😀 En ole kauaa näitä sivuja katellu, mutta mielenkiintoset on. Täytyy myöntää. Monet artikkelit ja videot pistää ajattelemaan, että mitä jos… Ja kieltämättä välilä selkäpiitä karmii 😀

 • eba sanoo:

  Näist on joo paljon juttui… Mut iha mielenkiintonen aihe silti.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot