FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Kuukauden kommentti

Petri:

On se hyvin jännä kun vieläkin tätä UFO asiaa pidetään kummallisena ja sille naureskellaan vaikka todisteita puolesta on vaikka kuinka. Hyvin on ihmismassojen aivopesu toiminut minkä USA muistaakseni aloitti joskus 50-luvulla ja tämä aihe piti saada pidettyä piilossa. Ja jos disclosure projektin porukka ole pätevää tekemään luotettavia havaintoja sotilaallisine tutkineen niin sitten ei kukaan ihminen ole.

Kun ottaa huomioon kaikki varmaan jo tuhannet luottavien ja pätevien virallisten tahojen silminnäkijähavainnot sekä niihin liittyvät tutkahavainnot niin tämän pitäisi olla ollut jo pitkän aikaa itsestäänselvä että täällä lentelee muutakin kuin meidän koneita tai sääpalloja.
Mutta ei.. ufoskeptisyys kukoistaa edelleen ja media naureskelee koko asialle ja mikä pahinta, suurimpaan osaan ihmisistä tuo aivopesu toimii yhä!

No ei kai se toisaalta ole ihme kun vuonna 2018 on vielä ihmisiä jotka ihan oikeasti uskovat maapallon olevan litteä 🙂

Mutta toisaalta ymmärrän senkin että ajatus siitä että avaruudessa on paljon meitä älykkäämpiä olentoja on monille hyvin pelottava ja on helpompi pistää sormet korviin ja yrittää sivuuttaa koko asia. Suotakoon se heille joita pelottaa, kaikki eivät oikeasti ole vielä valmiita kohtaamaan totuutta. Tämähän oli juuri silloin 50-luvulla yksi kriteeri sille että tästä aiheesta päätettiin tehdä naurettava ja UFOihin liittyvä havaintoja alettiin salata. Onhan se ehkä ihmiskunnan historian suurin uutinen ja olisi ehkä sekoittanut maailman joten toisaalta ymmärrän että tuohon päätökseen tultiin. Mutta eikö olisi jo nyt aika alkaa raottaa totuuden verhoa.. ja ehkä niin jo tehdään kun aiheesta aina välillä uutisoidaan onneksi ihan vakavasti kuten tässä tiedemiehen puolesta jonka rohkeudelle nostan hattua.

Joulu ja sen historiaa

Tarkoitus oli lisätä tämä talvipäivänseisauksen (21.) ja joulupäivän (25.) välissä huomenissa, kaiken tasapuolisuuden nimissä, mutta tässä se nyt tulee kun olen niin aktiivisuuspäissäni! Pidemmittä puheitta, erinomaisen lämmintä ja kirkasta joulua kaikille blogilaisille (ja kiitos Tarot -korteista, jotka eräs lukija minulle lähetti 🙂 )

Joulu muinaisessa Suomessa

Millaista oli ”joulu” Suomessa ennen joulua? Suomessa muinoin, ennen kristinuskoa, juhlittiin loppuvuoden juhlaa, jossa laskettiin edellisvuoden sadosta ruoat ensi kesään asti ja yli jäävät ruoat syötiin juhla-ateriana. Osa tästä ruoasta uhrattiin jopa yhdessa muiden arvokkaiden tavaroiden kanssa esim metsään. Tällä toivottiin myös hyvää seuraavaa vuotta. Tuohon aikaan siis juhlittiin todella, pantiin sahtia ja syötiin.

Alku kristillisyys ja pakana-joulu

Talvipäivänseisausta on juhlittu arviolta jo noin 4000 vuotta. Joulun takana on sellaiset juhlat kuin Yule ja Saturnalia.

” Kun talvipäivänseisaus oli auringon syntymäpäivä, monien muinaisten jumalien ajateltiin syntyneen tuolloin. Jopa Rooman keisarien ajateltiin syntyneen talvipäivänseisauksena, oli heidän todellinen syntymäpäivänsä mihin aikaan vuotta tahansa.” sanoo Wikipedia.

Kuvassa poltetaan "aurinkoa". Yulen viettoa.

Kuvassa poltetaan "aurinkoa". Yulen viettoa.

Roomalaiset siis viettivät talvipäivänseisauksen aikaan Saturnalia-juhlaa. Sitten vuonna 274 Aurelianus julisti päivän 25. joulukuuta Sol Invictuksen eli Voittamattoman auringon päiväksi. ”Jo 200-luvulla eräät kristityt olivat liittäneet saman päivän Jeesuksen syntymään, mutta eivät talvipäivänseisauksen perusteella, vaan lähinnä juutalaisuudesta periytyneillä teologisilla syillä.” jatkaa Wikipedia. Paavi Julius I taas yhdisti Sol Invictuksen päivän juhlat Jeesuksen syntymäjuhliin 350-luvulla.

Minulla ei ole tiedossa mitään juutalaisuuden teologista syytä Jeesuksen syntymälle 25. päivä, mutta meille eurooppalaisille, Paavi Julius I liitti joulun pakanoiden juhlaan. Näin päästään eroon pakanallisista gnostilaisista esimerkiksi. Samoihin aikoihin, Konstantinoksen aikaan, luotiin Raamatun kaanon, eli päätettiin muutama hassu evankeliumi noin 80 muun joukosta.

Wikipediasta suora lainaus Sol Invictuksesta:

” Sol Invictus (suom. voittamaton aurinko) oli alkujaan syyrialaisperäinen sol-jumala, josta keisari Aurelianus teki Rooman valtionuskonnon vuonna 274.

Sol Invictus oli jo 100-luvulta lähtien ollut sol-kultin kohteena. Keisari Elagabalus yritti tehdä siitä Rooman pääuskonnon, mutta idea ei saanut kannatusta. Vasta 270-luvulla ilmapiiri oli suopeampi vieraille jumalille, ja kun Aurelianus kukisti Roomasta irtautuneen Palmyran valtakunnan vuonna 273, hän ajatteli voittonsa olevan Sol Invictus-jumalan ansiota. Hän rakennutti suuren temppelin Roomaan Sol Invictukselle ja teki jumalasta Rooman pääuskonnon. Sol Invictuksen syntymäpäivää vietettiin 25. joulukuuta, ja sen jälkeen kun kristinuskosta tuli Rooman pääuskonto, tuli samasta päivästä myös kristittyjen joulupäivä. Ensimmäinen kristitty keisari Konstantinus Suuri ja hänen isänsä Constantius suosivat kummatkin Sol Invictusta. Constantius oli suvaitsevainen kristittyjä kohtaan, ehkä siksi että Sol Invictuksen kultilla ja kristinuskolla oli monia yhtäläisyyksiä. Vaikka Konstantinus kääntyikin kristinuskoon Mulviuksen sillan taistelun jälkeen, ei hän kuitenkaan hylännyt Sol Invictusta.”

Yule-runo

Yule-runo

Aurinkojumalat ja Jeesus

Kun pakanuus kukoisti, oli vallalla monia käsityksiä erilaisista jumaluuksista. Suosittu tarina oli jumalihmisesta, joka kuolee ja ylösnousee. Näitä jumalihmisiä on lukuisia. Egyptissä hän oli Osiris, Kreikassa Dionysos, Vähä-Aasiassa Attis, Syyriassa Adonis, Italiassa Bacchus, Persiassa Mithra. Pohjimmiltaan, kun asiaa tarkastelee, kaikki nämä myytit oikeastaan olivat yksi ja sama. Kirjassa ”Koodin salaisuudet –opas Da Vinci –koodin mysteereihin” lainataan Timothy Freken ja Peter Gandyn kirjaa ”The Jesus Mysteries: Was the ”Original Jesus” a Pagan God?” Kirjassa kerrotaan jumalihmisistä ja kerron myös kyseisen kirjan tietoja lähteenäni.

Jo 400 –luvulla eaa. filosofit Ksenofanes ja Empedokles pilkkasivat jumalihmis-tarujen kirjaimellisesti ottamista, he pitivät näitä tarinoita vertauskuvina ja symbolistisina kuvina ihmisten hengellisistä kokemuksista.

Kirja kertoo: ”Mitä enemmän tutkimme Osiris-Dionysos (heidän käyttämä nimitys kaikista jumalihmisistä) –myytin eri versioita, sitä ilmeidemmäksi kävi, että kertomus Jeesuksesta sisälsi kaikki tämän ikuisen tarinan piirteet. Huomasimme, että pystyimme rakentamaan Jeesuksen oletetun elämänkerran tapahtuma tapahtumalta aiemmin Osiris-Dionysokseen liittyneistä myyttisistä aiheista:

 • Osiris-Dionysos on lihaksi tullut Jumala, vapahtaja ja ”Jumalan poika”.
 • Hänen isänsä on Jumala ja hänen äitinsä kuolevainen neitsyt.
 • Hän syntyy luolassa tai vaatimattomassa tallissa joulukuun 25. päivä kolmen paimenen läsnä ollessa.
 • Hän tarjoaa seuraajilleen mahdollisuuden syntyä uudesti kasteriitin kautta.
 • Hän muuttaa ihmeen kautta hääjuhlassa veden viiniksi.
 • Hän ratsastaa riemusaatossa aasilla kaupunkiin ihmisten heilutellessa palmunlehviä hänen kunniakseen.
 • Hän kuolee pääsiäisen aikaan uhrina maailman syntien tähden.
 • Kuolemansa jälkeen hän laskeutuu tuonelaan, nousee kolmantena päivänä kuolleista ja astuu kirkkaudessa taivaaseen.
 • Hänen seuraajansa odottavat, että hän palaa lopun aikojen tuomarina.
 • Hänen kuolemaansa ja ylösnousemustaan juhlitaan rituaaliaterialla, johon sisältyvät leipä ja viini kuvaavat hänen ruumistaan ja vertaan”

Kirja pohtii, miksei nämä ole kaikkien tiedossa ja sanoo syyksi roomalaiskatolisen kirkon, joka on tehnyt kaikkensa estääkseen ihmisiä tajuamasta tätä, kuten kirjailijat omien tutkimustensa pohjalta ovat oivaltaneet. Kirkko meinaa poisti totaalisesti kaikki heitä vastaan olleet uskonnolliset tekstit. Niinkin perusteellisesti, että pakanuutta pidetään nykyisin ”kuolleena” uskontona. (Parablogilaiset huom, pakanuus OLI uskonto!) Kirkkoisät sittemmin ovat väittäneet yhtäläisyyksiä paholaisen juoneksi, etteivät heikkouskoiset menisi harhaan.

Vielä pitää samaa lähdettä käyttäen sanoa, että ilmeistä on, että Jeesuksen elämänkertaan liitettiin pakanamytologian yleisiä aiheita sitä mukaa kuin varhaisesta kristillisyydestä tuli entisen pakanallisen maailman hallitseva voima. Kirjailijat sanovat, että neitsyestä syntymistä pidetään usein myöhäisempänä, asiaankuulumattomana lisäyksenä, jota ei pitäisi ymmärtää kirjaimellisesti.

Nämä teoriat eivät ole mitenkään uusia niille, jotka ovat lähteneet tutkimaan ”todellista Jeesusta” kaiken mytologian takaa. Itse olen perehtynyt viimeaikoina tähän parhaani mukaan ja suosittelen kirjoja ”Koodin salaisuudet” jota äsken jo mainostin, sekä ”Nag Hammadin kätketty viisaus

Joulupukki ennenmuinoin

Wikipedia: ” Vanhassa pakanallisessa Suomessa joulupukki (nuuttipukki) oli mies, joka pukeutui hedelmällisyysriitin hahmoksi, pukiksi. Hän laittoi pukin sarvet päähän muuttuakseen šamanistisen perinteen mukaan pukin kaltaiseksi. Asuun kuuluivat myös tuohinaamari ja nurin käännetty turkki. Pukki vaelteli talosta taloon juoden tarjottua alkoholia. Hän saattoi pelotella lapsia ja olla humalassa. Joskus pukki myös jakoi lahjoja kilteille ja vitsoja tuhmille lapsille.”

Muutoin taas: ” Joulupukin taustalla on 300-luvulla elänyt Myran piispa Pyhä Nikolaus (tunnetaan myös Nikolaus Barilaisena), josta hahmon englanninkielinen nimitys Santa Claus juontaa juurensa. Hänen kotikaupunkinsa Myra sijaitsi Anatoliassa, nykyisen Turkin alueella. Pyhä Nikolaus oli tunnettu hyväntekijä, ja hänestä tuli merimiesten, kauppiaiden ja lasten suojeluspyhimys.”

Lopuksi:

Tarkoitukseni ei ole tuottaa mielipahaa tai mollata mtn, esim kristinuskoa. Historiaa vain on mielenkiintoista tutkia, varsinkin sellaisen aiheen, joka määrittää elämäämme suuressa määrin vielä nykyäänkin. Jouluntaika ei katoa minnekään!

Nyt siis vielä kerran, hyvää joulua! (:

Paranormaaliblogin foorumin keskusteluja:

Artikkeli:

Lähteet:

 • ”Koodin salaisuudet – opas Da Vinci -Koodin mysteereihin” Toimittanut Dan Burstein
 • Wikipedia
Tykkäys ja jakotoiminnot:

34 kommenttia aiheeseen: Joulu ja sen historiaa

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • Wespa sanoo:

  Kiitos kattavasta artikkelista WM_. 🙂

 • Wespa sanoo:

  Niin ja hyvää joulua tosiaan koko blogin puolesta kaikille. Pitäkää hyvä ja rauhallinen joulu. 🙂

 • Infrequentia sanoo:

  Loistava artikkeli, oli mukava lukea tällainen koottu pläjäys joulun oikeasta alkuperästä. 🙂

 • WM_ sanoo:

  Kiitos kiitos paljon! 🙂
  Niinhän se on, että tieto on valtaa!
  -ja tieto tekee tuskaakin, mutta on silti todella mieluista tutkia historiallisia asioita.
  Ja tosiaan, suosittelen tuota kirjaa, jonka lähteisiinkin laitoin. Erittäin kattava ja monipuolinen, ei takerru vain yhteen näkökulmaan!

 • Laakeri sanoo:

  Juu hyvä artikkeli oli. Samaa asiaa purraan, vähän syvällisemminkin teoksessa Ristin Salaisuus, kirj. Michael Baigent. Lukenut pariin kertaan ja kyseenalaisti kyllä minun käsitykseni Jeesuksesta kokonaan.
  Eniweis, hyvät joulut kaikille !

 • WM_ sanoo:

  Laakeri, pitääkö se kuitenkin häntä edes historiallisena henkilönä, todella eläneenä?
  Sillä esim Zeitgeist kieltää koko henkilön olemassao olon.

 • NWOfighter sanoo:

  Jeesus on todellinen historiallinen henkilö, jonka elämä on kuitenkin kerrottu astrologian avulla. Raamattuhan on täynnä astrologiaa. Esim. tässä hyvä aihetta käsittelevä keskustelu:

  http://nakokulma.net/arkisto/index.php?topic=3058.0

  Historiallisesta Jeesuksesta oli aikoinaan aikalaistodisteina esim. Pilatuksen asiakirjat:

  http://www.netikka.net/mpeltonen/pilatuskirjat.htm

  Jeesus-myyttiteoriaa käsittelevä teksti:
  http://www.netikka.net/mpeltonen/jeesus.htm
  http://www.netikka.net/mpeltonen/jeesus2.htm
  http://www.netikka.net/mpeltonen/jeesus3.htm
  http://www.netikka.net/mpeltonen/jeesus4.htm

 • Aqua vitae sanoo:

  Ihana artikkeli!

  Erittäin perinpohjainen ja selvä.
  Kiitos.

  ~ Yulen viettäjä ;]

 • Laakeri sanoo:

  WM_ kyllä vain jeesus oli kirjan mukaan oikea henkilö mutta hänen todellista olemustaan on muunneltu aika paljon näiden 2000 vuoden aikana, kuten myös koko kristinuskoakin. Teoksessa esitetyn teorian mukaan Jeesus oli enemmänkin ”mysteereihin vihitty” ihminen, joka hankki pyhän tietonsa mm. Egyptin senaikaisista mysteerikouluista.
  Baigent kumppaneineen kirjoittanut myös muita maailmalla noteerattuja teoksia: Pyhä veri pyhä Graal, Kiista kuolleenmeren kääröistä ym.
  Tähän zeitgeistiin en ole syvällisemmin perehtynyt, Elokuvan olen katsonut mutta muuten siinä esitettyjen argumenttien todenperäisyyten en ota kantaa : )

 • WM_ sanoo:

  Kiitos laakeri, pitääkin perehtyä mainitsemaasi kirjaan!
  Minulla itseasiassa tällä hetkellä on lainassa tuo Pyhä Veri, pyhä Graal -kirja.

  Menin muuten lukion uskonnon opettajalta kysymään aiheesta, että onko Jeesuksesta raamatun ulkopuolisia SEN ajan kirjoituksia, niin kolme nimeä antoi, jotka olisivat kirjoittaneet, mutta perhana kun en enää muista niitä 😛

  Ja kiitos Aqua, erittäin kiva, että pidät! ^^

 • Rabiljus sanoo:

  ”Teoksessa esitetyn teorian mukaan Jeesus oli enemmänkin “mysteereihin vihitty” ihminen, joka hankki pyhän tietonsa mm. Egyptin senaikaisista mysteerikouluista.”

  Huhhuh.Israelilla ja Egyptillä oli ihan eri perinteet.Raamatun näkökulmasta Egypti edusti saatanan valtakuntaa maan päällä faaraoineen ja epäjumalanpalveluineen ja mm.Vanhassa testamentissa Mooses vapautti Israelin kansan Egyptin orjuudesta.Jeesus ei todellakaan ollut mikään Egyptin maagi,vaan Israelin Pyhän YHWH:n poika Yahshua.YAH(Jumala)Shua=(pelastus)

  ”kyllä vain jeesus oli kirjan mukaan oikea henkilö mutta hänen todellista olemustaan on muunneltu aika paljon näiden 2000 vuoden aikana”

  Eli Jeesus ei ollutkaan Jeesus vai?tiedätkä sinä mitä hänen hebreankielinen nimensä Yahshua tarkoittaa=YAH pelastaa.
  Egyptissä ei palveltu Yahwea,Israelin Pyhää.

  Laakerin kannattaisi vaikka tutustua vanhan testamentin yli 300 ennustukseen tulevasta messiaasta jotka toteutuivat
  kirjaimellisesti Yahshuassa.

  ”Michael Baigent
  Baigent muutti kuitenkin jo vuonna 1976 Englantiin temppeliherratutkimusten myötä. Baigentilla on tutkinto psykologiasta, ja hän opiskelee mystiikkaa ja uskontotiedettä. Hän on toiminut myös vapaamuurarilehden Freemansory Todayn päätoimittajana. Uskonnonhistorioitsijana ja salatieteen asiantuntijana hän on selvittänyt kahden vuosikymmenen ajan totuutta Jeesuksesta”

  Tuo teksti kertoi minulle kaiken tarvittavan 🙂
  Jeesuksesta ei saa okkultistia tekemälläkään
  vaikka antikristuksen kannattajat sitä yrittävätkin 🙂

  Tosin ilmestyskirjan mukaan antikristus Maitreyan rinnalle tuleva väärä profeetta Sananda on valhejeesus joka saa luopiokirkon johtajuuden ja muuttaa koko kristinuskon gnostilaiseksi.Tämä väärä profeetta on Juutalainen ja mystikko
  ja väittää kenties olevansa Jeesus ja koroittaa maailmalle antikristusta kristuksena.

  Tässä lainaus antikristuksen sivulta koskien Jeesusta,mutta tässä puhutaan valheJeesus Sanandasta,ilmestyskirjan väärästä profeetasta:

  ”Itse asiassa sana Kristus ei viittaa ollenkaan kehenkään yksittäiseen henkilöön. Se on tehtävänimike yhdelle Henkisen Hierarkian toimelle, siis sen ryhmän kehittyneitä olentoja, jotka ohjaavat ihmiskunnankin kehitystä. Kuka sitten sattuukin olemaan Hierarkian johdossa on myös automaattisesti Maailmanopettaja, jota idän kulttureissa kutsutaan Bodhisattvaksi ja kristityssä kulttuurissa hän on Kristus koko kautensa ajan.

  Maitreya, joka ilmentää Kristusperiaatetta, Kristusenergiaa, on ollut kyseisen viran haltija jo kahden tuhannen vuoden ajan. Palestiinassa hän manifestoi itsensä Kristuksena aloittaakseen silloin alkavan kalojen aikakauden. Hän käytti tuolloin henkistä varjostusta menetelmänä, jolla hänen tietoisuutensa ohjasi hänen oppilaansa, Jeesuksen, tekoja. Jeesuksen ympärillä olleet ovat sen vuoksi itse asiassa kokeneet Maitreyan, Kristuksen, tietoisuuden.

  Jeesuksen elämän tapahtumia ja hänen sanojaan on karkeasti tulkittu väärin, koska tätä yhteyttä hänen työn ja Maitreyan, Kristuksen välillä ei ole ymmärretty. Tästä on myös syntynyt Kristittyjen iänikuinen kiistakapula siitä, oliko Jeesus Jumala vai ihminen, vaiko ehkä molempia. Vastaus on, että Jeesus oli ihminen, josta kehityksen kautta tuli Jumalan poika, aivan kuten meistä kaikista lopulta. Monet ovat kulkeneet tuota polkua ennen Jeesusta ja monet ovat tehneet niin Jeesuksen jälkeenkin.

  Jeesus, joka oli oppilas vielä 2.000 vuotta sitten, on nykyään yksi Hierarkian korkeimpia viran haltijoita, Mestari Jeesus. Suuren osan nykyajasta hän on asunut Palestiinassa, mutta on vuonna 1984 muuttanut Roomaan. Suunnitelma on, että hän yrittää nostaa Kristityt kirkot niiden nykyisestä hajaannuksen ja riitelyn tilasta ja jos häntä pyydetään, hän ottaa vastaa täten uudestaan yhdistyneen kirkon johtajuuden. Näin tekemällä, hän toivoo voivansa korjata niitä väärinkäsityksiä ja ristiriitaisuuksia, joita vuosisatojen saatossa on ilmennyt hänen historiallisesta roolistaan ja niistä opetuksista, joita hän jakoi Maitreyan edustajana.

  Maitreyan tulon myötä, Jeesus on jo toisen kerran tärkeässä roolissa. Heidän julkinen yhteistyö tulee lopettamaan kaikki epäilykset koskien heidän välistä suhdettaan: Maitreya, Kristus opettajana ja Mestari Jeesus oppilaana.”

  Ilmestyskirjan mukaan:Maitreya antikristus opettajana ja väärä profeetta hänen propagandaministerinään.

 • WM_ sanoo:

  Veikkaan, että egyptillä tarkoitettaisiin pikemminkin (tai ainakin haluttaisiin tarkoittaa) sitä, että tuo Jeesuksen tarina olisi sieltä saanut viitteitä.
  Koska et sinäkään, Rabi, voi väittää, ettei jumalihmisillä olisi jotain tekemistä keskenään.

  http://wysinger.homestead.com/files/isis9.jpg
  Neitsyt-Isis ja Horus vauvveli.. ..and what’s the difference between them and Maria & Jesus?

 • Rabiljus sanoo:

  Aika paljonkin eroa.

  Horuksen isä Osiris jota pidettiin vapahtajajumalana eroaa kaikin tavoin juutalaisten Yahwesta.

  Ensinnäkin osiris oli vain yksi lukemattomista Egyptin jumalista

  wikipedia:

  ”Aikojen alussa ei ollut muuta kuin kaaos, josta syntyi jumala Atum, joka hedelmöittämällä itse itsensä synnytti taivaan jumalattaren Nut’in ja maan jumala Geb’in. Näiden jälkeläisiä olivat Osiris, Seth, Isis ja Neftys, joiden kesken maailma jaettiin. Osiris ja hänen sisarvaimonsa Isis saivat hallittavakseen Ylä-Egyptin, Seth ja hänen sisarvaimonsa Neftys Ala-Egyptin.”

  ”Neitsyt” Isis Horuksen äiti oli Osiriksen sisar tämän myytin mukaan.

  Wikipedia:

  Isis synnyttää Osirikselle Niilin suistossa pojan Horuksen. Kun Isis on Horuksen luona, Seth löytää jälleen Osiriksen ruumiin, paloittelee sen neljääntoista osaan ja heittää palat ympäri Egyptiä.

  Horuksen isä Osiris oli siis kuolevainen ja eroaa kaikin tavoin Yahwesta ja tämän myytin mukaan Horus syntyi Osiriksen ja Isiksen sukurutsauksen tuloksena.

  Tarkemmin tutkimalla Wm huomaat kyllä,että Isis&Horus myytillä ei ole mitään tekemistä Maria&Jeesuksen kanssa

 • WM_ sanoo:

  Tottakai erojakin löytyy, mutta kuten sanoin:
  neitsyt syntymä,
  kaste,
  vesi viiniksi,
  opettamista,
  ristiinnaulitseminen,
  nouseminen kolmantena päivänä…

 • No-Face sanoo:

  Loistava artikkeli. Ja tietenkin noissa eri jumal(poika) tarinoissa on yksityiskohdissa eroavaisuuksia mutta jokainen jonka silmät eivät ole muurattu kiinni eikä aivoja kohmetettu älyää että ne ovat peruskohdiltaan hyvin samanlaiset, liian samanlaiset ollakseen sattumaa.

  Ja tietenkin (katollinen) kirkko on tehnyt kaikkensa pimittääkseen tarinoiden todelliset pohjat, sillä sehän veisi jos asia laajasti ymmärrettäisiin niin kaiken pohjan koko kristinuskolta.

 • WM_ sanoo:

  Niin, totta!
  Ja miksi muuten katolinen kirkko olisi polttanut muita kirjoituksia ja syyttänyt niitä harhaopiksi?
  ”Noitavasarallakin” saatiin hyvin kuriin ”laumasta lähtevät lampaat”..

  Voisi joskus lisätä artikkelia kristinuskon leviämisestä mm. suomeen. Miekkalähetys kun on niin suloisenkatkeraa luettavaa 😀

 • Laakeri sanoo:

  Noniin hyvää aattoa vain 🙂 rabillekin
  ”Huhhuh.Israelilla ja Egyptillä oli ihan eri perinteet.Raamatun näkökulmasta Egypti edusti saatanan valtakuntaa maan päällä faaraoineen ja epäjumalanpalveluineen ja mm.Vanhassa testamentissa Mooses vapautti Israelin kansan Egyptin orjuudesta.Jeesus ei todellakaan ollut mikään Egyptin maagi,vaan Israelin Pyhän YHWH:n poika Yahshua.YAH(Jumala)Shua=(pelastus)”

  Itse asiassa Jeesuksen aikaisessa Egyptissä vallitsi sivistynyt Kreikkalainen kulttuuri, kieltä myöten. Sitä asutti myös suurin juutalaissiirtokunta Israelin ulkopuolella. n. 300.000 ja osa heistä omaksuikin heprean kielen sijaan kreikan. Mistään saatanallisesta tuskin voidaan puhua. Ja tuosta Jeesus -nimen alkuperästä voi kyllä kiistellä loputtomiin, sananväännöksiä löytyy niin kauan kuin niitä etsiä jaksaa – ja minä en nyt jaksa 😀

  Raamatusta näin yleisesti en pidä tarkan tiedon lähteenä. Se on ollut liian kauan ihmisen peukaloinnille alttiina ja siihen luottaminen ei mielestäni ole ”uskoa” vaan sinisilmäisyyttä. Sitäkin kiinnostavampina pidän autenttisia aikalaisten kirjoituksia mm. Qumranin luolista. Jos ja kun niitä kaikkia julkaistaan..

  Mutta nyt liukenen tästä kinkulle ja sitä rataa. Hyvää joulumieltä kaikille! Loppuun kreikkalainen kirjoitus n.200 eaa.

  ”Olen lapsi maan ja tähtisen taivaan; Mutta kansani on yksin taivaan”

 • NWOfighter sanoo:

  ”Niin, totta!
  Ja miksi muuten katolinen kirkko olisi polttanut muita kirjoituksia ja syyttänyt niitä harhaopiksi?
  “Noitavasarallakin” saatiin hyvin kuriin “laumasta lähtevät lampaat”..
  Voisi joskus lisätä artikkelia kristinuskon leviämisestä mm. suomeen. Miekkalähetys kun on niin suloisenkatkeraa luettavaa”

  -Katolinen kirkko ei edusta apostolista kristinuskoa, vaan se on keisari Konstantinuksen luoma pakanauskonto. Tämä on osa Suurta Luopumusta, joka on ennustettu UT:ssa.
  -Alkukirkossa oikeaoppisuus oli tärkeällä sijalla, koska oli syntynyt kaikenlaisia lahkoja ja harhaoppeja, joiden opit erosivat kristinuskosta kuin yö ja päivä. Jotkut lahkot käyttivät myös väkivaltaa uskon levittämiseen. Siksi niiden kirjoituksia niin vihattiin. Gnostilaisten ja muiden tekstit on myös kirjoitettu satoja vuosia UT:n tekstien jälkeen, joten niitä ei voida pitää yhtä luotettavina.
  -Varhaisista käsikirjoituslöydöistä ja alkukristittyjen kirjoituksista tiedetään, ettei mitään olennaista ole Raamatusta poistettu tai muutettu.
  -Suomalaisten miekkakäännytys on samanlaista legendaa kuin Suomen ristiretketkin. Todellisuudessa kristinusko alkoi saapua Suomeen jo 900-luvulla rauhanomaisesti kauppiaiden ja lähetyssaarnaajien mukanaa. Suomen siirtyessä Ruotsille suomalainen ylimystö oli varsin ruotsalaistunut ja kristillistynyt. Saariston ja rannikon kansakin oli omaksunut kristinuskon. Mitään laajamittaista ”miekkakäännytystä” ei Suomessa ole koskaan harjoitettu.

 • Sorvu sanoo:

  Kyllä.. Jeesus syntyi ENNEN joulua. Monien uskojen mukaan Jeesus syntyi maaliskuun ja kesäkuun välillä. Mutta koska kukaan (paitsi Jeesuksen opetuslapset ja Jeesukseen uskovat) ei juhlinut Jeesuksen syntymää kuten hänen opetuslapsensa halusivat, Jeesuksen syntymä-juhla siirrettiin pakanalliseen, roomalaisten juhlimaan Saturnalia-juhlaan. Näin saatiin ihmiset juhlimaan Jeesuksen syntyä. Pikkuhiljaa Saturnalia-juhla väistyi Jeesuksen tieltä ja alettiin juhlia joulua.
  Näin on monet eri uskontojen (mm.ortodoksi sanoi näin..)kannattajat sanoneet.. Painotan myös että monet uskot ajattelevat toisin.. Mm. Islamin uskoisten mukaan Jeesuskin oli vain profeetta eikä Jumalan poika.. Ja muslimithan sanovat että Allah ja meidän Jumalamme on sama olento mutta nimi on eri Muhammedin näyn takia…

 • WM_ sanoo:

  NWOfighter,
  -UT:n evankeliumitkin ovat huomattavan vanhoja, eli kirjoitettu kauan Jeesuksen kuoleman jälkeen.
  -Miekkakäännytyksestä sain kyllä aika selvän käsityksen kun juuri tässä jaksossa oli/on lukion kurssi, joka käsittelee Suomea Ruotsinvallan aikaan. Ihmisiä käännytettiin, jotta saataisiin lisää veronmaksajia, lisää massia kruunulle. Kullat kirkoistakin vietiin.
  -Ja kyllä, Suomen ristiretkistäkin puhutaan.
  -Vielä lähihistoriaan asti oli häpeä, jos ei kuulunut kirkkoon, käynyt riparia tai jopa se, ettei käynyt kirkossa.
  -Suomessa ei myöskään aina ole ollut vapaus mihin tahansa uskontoon

  Laajamittaista miekkakäännytystä harrastettiin kyllä Ruotsissa, viikinkiajan lopulla, 1000-luvun tienoilla. Ja silloin ainakin miekka heilui.

  Haluaisin muuten varmistuksen tarinalle, jonka mukaan Hämeenlinnan Katuma-järvi olisi saanut nimensä siitä, kun pakanoita kastettiin ja pappien lähdettyä, mentiin pesemään kasteet pois Katuma-järveen. Jos se on tosi, kertoo se jonkin asteen ”pakottamisesta”, eli tuputtamisesta, eli pakkokäännytyksestä.

  Lähde:
  Forum – Suomi esihistoriasta autonomian aikaan
  🙂

 • NWOfighter sanoo:

  WM_:

  -Paavalin kirjeet on kirjoitettu n. 50 jKr ja evankeliumit opetuslapsien aikana. Ne ovat siis paljon aikaisempia verrattuna esim. Budhalaisten kirjoituksiin tai muslimien haditheihin, jotka on kirjoitettu 200-300 vuotta uskontojen perustajien jälkeen ja kuitenkin niiden todenperäisyyteen uskotaan.
  -ei lukion opetukseen kannata liikaa luottaa. Yleensä se liian yleispiirteistä ja sisältää jopa vanhentunutta tietoa ja perustuu siihen mitä YO-lautakunta haluaa.
  -Suomen ”ristiretkistä” ensimmäinen on puhdasta legendaa, toinen ruotsalaisten ryöstöretki ja kolmas Ruotsin maallisenvallan vallanvahvistusretki.
  -Ei Suomessa tietenkään mitään uskonnonvapautta ollut, koska täälläkin hallitsi Rooman luopiokirkko, joka on pakanakeisari Konstantinuksen luoma oma uskontonsa. Alkuperäiseen apostoliseen kristinuskoon ei mikään uskoonpakottaminen kuulunut.
  -Eri kulttuureissa on ollut erilaisia häpeän aiheita, eikä niillä ole mitään tekemistä kristinuskon kanssa.

 • Rabiljus sanoo:

  NWOfighter:

  AMEN!

  Nyt lopunaikana tapahtuu erottelu uskovien kesken niihin jotka tahtovat seurata puhdasta messiaanista(apostolista) uskoa ja niihin jotka tahtovat seurata antikristuksen luopiokristillisyyttä(Babylonian valtaa)
  pakanallisine tapoineen..monet kristityt,jopa sellaiset joita pidämme kristittyinä esikuvina tulevat menemään antikristuksen leiriin ja paavi on luultavasti hän joka esittelee antikristuksen maailmalle kristuksena.

 • WM_ sanoo:

  -Matteuksen evankeliumi on kirjoitettu 80–100-lukujen välisenä aikana, joka mielestäni on huomattavan pitkä aika. Ja jos wikiin ja muihin lähteisiin on luottamista, tiedot on kulkeneet suullisesti, eli how unreliable is that?
  -en ala väittelemään lukion todenperäisyydestä, mutta ainakin minua opettanut opettaja osaa paremmin kuin hyvin aihealueensa.
  -mitä meinaat ettei tekemistä kristinuskon kanssa? Ei me oltais kristittyjä, ellei sitä miekalla olisi tuotu.
  -häpeällisistä asioista nostaisin esiin mm. ”Noitavasaran”

  Rabi, sehän ongelma onkin, että miten voi uskoa raamattua, joka on niin monen käden kautta syntynyt? Niin pitkän ajan saatossa? Muutan heti mieltäni, kun Jeesus laskee taivaasta itse kirjoittamansa kirjasen. 😉

 • NWOfighter sanoo:

  ”mitä meinaat ettei tekemistä kristinuskon kanssa? Ei me oltais kristittyjä, ellei sitä miekalla olisi tuotu.”
  -Mutta kun kristinuskoa ei tänne tuotu miekalla, vaan se levisi tänne yksityisten henkilöiden, kuten kauppiaiden ja lähetyssaarnaajien mukana. Ei ole todisteita mistään Suomeen tehdyistä ristiretkistä tai miekkakäännytyksestä.
  -Matteuksen evankeliumissa on käytetty lähteenä Markuksen evankeliumia ja todennäköisesti ns. Q-lähdettä. Se perustuu luotettavaan apostoliseen lähteeseen.
  -”Noitavasarat” ja muut vastaavat eivät perustu Jeesuksen tai apostolien opetuksiin.
  -ei kannata uskoa kaikkea mitä opettajat opettavat. 70-luvulla varmaan moni opetti, että Neuvostoliitto on maallinen paratiisi. Siis opettajilla voi olla omia vaikuttimia, jotka vaikuttavat heidän opetukseensa. Loppuviimeksi takana on illuminaatin ajama opetusohjelma, jonka tarkoituksena on ajaa kristinusko alas.

 • WM_ sanoo:

  Historiassa taaksepäin, Ruotsissa kristinuskoa 1000-luvun aikoihin todella tuotiin miekoin. Uskon siis vahvasti, että tämä on vaikuttanut Suomeenkin.

  Mielenkiintoista keskustella kanssasi.
  Raamattuun valittiin evankeliumit n. 80 muun joukosta, millä perustein ja miksei niihin muihin voi uskoa/mistä saa oikean, muuttelemattoman ja varman tiedon?

  Ja heh, tuo koulutusjärjestelmä tosiaan tuntuu Illu-tempulta nykyisin:
  http://hauku-kehu.com/foorumi/viewtopic.php?f=21&t=23

 • NWOfighter sanoo:

  WM_:
  -Raamatun evankeliumeita ei ”valittu” todellakaan 80 joukosta, koskei niitä niin paljon ollut. Muratorin kaanon n. 170 jKr. tuntee samat 4 evankeliumia kuin nyky-Raamattu. Samoin ne tunsi harhaoppinen Markion n. 120 jKr. Näillä neljällä oli suurin arvovalta alkukirkossa, koska ne ovat opetuslasten tai heidän kanssaan työskenneillen käsialaa. Ne ovat Raamatussa siksi, että niiden antama todistus on luotettavin. Lapsuusevankeliumit ovat joutavia taruja ja gnostilaiset evankeliumit taas 300-400-luvuilla kirjoitettuja harhaopettajien tekstejä. Gnostilaisten opit eivät esim. tunnusta kristinuskon juutalaista taustaa. Syynä on se, että kreikkalais-roomalainen maailma oli hyvin antisemitistinen. Tämän takia Luopumuksen edetessä kristinuskoon alettiin liittää pakanallisia tapoja ja Jumalakin jaettiin kolmeen osaan.

  -Ei ole arkeologisia tai historiallisia todisteita, että Suomessa olisi harjoitettu miekkakäännytystä.

  -Illuminaatti on todellakin vaikuttanut länsimaiseen maailmankuvaan omilla ”totuuksillaan”, esim. evoluutiolla, alkuräjähdyksillä, psykologialla jne. Tarkoituksena on kristinuskon alas ajo ja korvaaminen kommunismilla/islamilla/katolilaisuudella. Näin pyritään saamaan aikaan Uusi Maailmanjärjestys, NWO, totalitäärinen diktatuurin. Tää on kaikki ennustettu Ilmestyskirjassa. Kannattaa lukea!

 • WM_ sanoo:

  En minä pidä ilmestyskirjaa ennustuskirjana joka latelee totuuksia.

  Mutta en minä nyt purematta nielele tuota, etteikö ollut kahdeksaakymmentä kirjoitusta, joiden seasta kaanoni syntyi. Sen meinaa niin monesta tuutista kuullut ja asiasta lukenut.

  Kristinuskossa on juu pakanallisia piirteitä. Kerro toki, mitä itse kannatat/miten uskot?
  Mutta kerro minulle, miksi mikään NWO haluaisi uskonnon tilalle toisen uskonnon?

 • Rabiljus sanoo:

  Egyptissä tosiaan vallitsi hellenistinen kulttuuri jonka pohjalta gnostilainen ajattelu syntyi.kreikkalainen filosofia oli tosiaan antikristillinen jälleensyntymisoppeineen jne..

  ”Näillä neljällä oli suurin arvovalta alkukirkossa, koska ne ovat opetuslasten tai heidän kanssaan työskenneillen käsialaa. ”

  Näinpä.

  ”Illuminaatti on todellakin vaikuttanut länsimaiseen maailmankuvaan omilla “totuuksillaan”, esim. evoluutiolla, alkuräjähdyksillä, psykologialla jne. Tarkoituksena on kristinuskon alas ajo ja korvaaminen kommunismilla/islamilla/katolilaisuudella. Näin pyritään saamaan aikaan Uusi Maailmanjärjestys, NWO, totalitäärinen diktatuurin. Tää on kaikki ennustettu Ilmestyskirjassa. Kannattaa lukea!”

  Illuminaatin lopullisena tavoitteena on valmistaa tie islamin messiaalle Imam Mahdille,Maitreyalle(Rahmat Muhammed Ahmad)Minä olen 100% varma siitä että antikristus on muslimi ja islamin tuleva messias joka tulee rinnallaan Jeesus niminen profeetta(ilmestyskirjan väärä profeetta)aivan kuten shia muslimit uskovat.

  Video missä Maitreya ilmestyy muslimien keskuuteen Irakissa,Karbalassa joka tulee olemaan antikristuksen valtakunnan hallintokeskus,uudelleen rakennettu Babylon.>>

  http://www.youtube.com/watch?v=GVCd5XUn0X0

 • NWOfighter sanoo:

  ”Kristinuskossa on juu pakanallisia piirteitä. Kerro toki, mitä itse kannatat/miten uskot?”
  -Uskon siihen mitä Raamattu eli Jumalan sana ilmoittaa ja siihen mitä olen itse saanut kokea Pyhässä Hengessä. Tiedän olevani Jumalan lapsi, koska sen on Kristus minulle itse ilmoittanut.
  ”Mutta kerro minulle, miksi mikään NWO haluaisi uskonnon tilalle toisen uskonnon?”
  -Syynä on yksinkertaisesti se, että asialla ovat Saatanan palvojat. Illuminaatti koostuu kylmistä pankkiireista, joiden epäjumala on mammona, jotka ovat yhteyksissä vapaamuurareihin ja kasaarijuutalaisiin ja avaruuden henkivaltoihin, Ufoihin. Lähes kaikki maailman valtiot ovat korviaan myöten veloissa pankeille ja täten illuminaatin talutusnuorassa
  Loppuviimeksi kyse ei ole edes rahasta, vaan vallasta ja mikäs sen suurempaa valtaa kuin hallita toisten ajattelua? Siihenhän Lusiferkin pyrkii. Illuminaatti pyrkii luomaan uuden globaalin uskonnon, joka koostuu ainakin islamista, kommunismista, katolilaisuudesta ja ”ympäristönsuojelusta”. Sen tarkoitus on yksinkertainen: valmistella Antikristuksen tuloa. Erityisen ankarasti tämän uusi antikristuksen uskonto tulee vainoamaan uskovia uudestisyntyneitä kristittyjä, jopa tappamaan meitä. Illuminaatti tulee todennäköisesti lavastamaan Toisen tulemisen hologrammeilla. Tekniikka tähän saadaan ufoilta eli avaruuden pahoilta hengiltä. Todennäköisesti vale-Messias tulee olemaan juuri sen näköinen kuin porttokirkon maalauksissa on kuvattu ja tämä tulee eksyttämään jopa valitut. Miljardit tulevat lankeamaan eksyttäjän pauloihin.

 • WM_ sanoo:

  Eilen tuli leffa, jossa kerrottiin Joosefista ja Mariasta ja silmiin pisti kohtaus, jossa ne lähti Beetlehemistä Egyptiin

 • Rabiljus sanoo:

  He lähtivät Egytiin vain siksi aikaa kun Juudean maaherra Herodes oli kuollut.Herodes oli egoistinen hallitsija ja historiantutkimus kertoo,että hän vainoharhaisuudessaan surmautti omia poikansakin.

  Hän tunsi pyhät vanhan testamentin ennustukset,että messias,Israelin kuningas olisi syntyvä Juudean Betlehemissä ja siksi hän surmautti kaikki alle 2-vuotiaan lapset Betlehemissä.

  Joosefille ilmestyi unessa enkeli joka käski häntä ottaa vaimonsa Marian ja lapsen ja paeta Egyptiin siksi aikaa kun Herodes hallitsi.Herodes ei halunnut,että mikään uhkaisi hänen valtaansa.

  http://www.youtube.com/watch?v=G78OdmY32IM

 • telson sanoo:

  http://koti.phnet.fi/petripaavola/betlehemintahti.html

  Mielenkiintoinen Bethlemin tähdestä

 • WM_ sanoo:

  Rabi, tuo näytti juurikin siltä leffalta, josta puhuin

 • WM_ sanoo:
Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot