FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Kuukauden kommentti

Petri:

On se hyvin jännä kun vieläkin tätä UFO asiaa pidetään kummallisena ja sille naureskellaan vaikka todisteita puolesta on vaikka kuinka. Hyvin on ihmismassojen aivopesu toiminut minkä USA muistaakseni aloitti joskus 50-luvulla ja tämä aihe piti saada pidettyä piilossa. Ja jos disclosure projektin porukka ole pätevää tekemään luotettavia havaintoja sotilaallisine tutkineen niin sitten ei kukaan ihminen ole.

Kun ottaa huomioon kaikki varmaan jo tuhannet luottavien ja pätevien virallisten tahojen silminnäkijähavainnot sekä niihin liittyvät tutkahavainnot niin tämän pitäisi olla ollut jo pitkän aikaa itsestäänselvä että täällä lentelee muutakin kuin meidän koneita tai sääpalloja.
Mutta ei.. ufoskeptisyys kukoistaa edelleen ja media naureskelee koko asialle ja mikä pahinta, suurimpaan osaan ihmisistä tuo aivopesu toimii yhä!

No ei kai se toisaalta ole ihme kun vuonna 2018 on vielä ihmisiä jotka ihan oikeasti uskovat maapallon olevan litteä 🙂

Mutta toisaalta ymmärrän senkin että ajatus siitä että avaruudessa on paljon meitä älykkäämpiä olentoja on monille hyvin pelottava ja on helpompi pistää sormet korviin ja yrittää sivuuttaa koko asia. Suotakoon se heille joita pelottaa, kaikki eivät oikeasti ole vielä valmiita kohtaamaan totuutta. Tämähän oli juuri silloin 50-luvulla yksi kriteeri sille että tästä aiheesta päätettiin tehdä naurettava ja UFOihin liittyvä havaintoja alettiin salata. Onhan se ehkä ihmiskunnan historian suurin uutinen ja olisi ehkä sekoittanut maailman joten toisaalta ymmärrän että tuohon päätökseen tultiin. Mutta eikö olisi jo nyt aika alkaa raottaa totuuden verhoa.. ja ehkä niin jo tehdään kun aiheesta aina välillä uutisoidaan onneksi ihan vakavasti kuten tässä tiedemiehen puolesta jonka rohkeudelle nostan hattua.

Euroopan pyramidit -maailman suurimmat ja vanhimmat

Kyseessä on vanha löytö sillä se sai kansainvälistä huomiota jo vuonna 2005, kun alettiin miettimään olisiko Bosniassa sijatiseva vuori mahdollisesti ihmisen rakentama pyramidi. Myöhemmin, vuonna 2010 tiedemiehet totesivat vuoret pyramideiksi. En muista mitään suurempaa mediajuhlaa tästä tulleen vaikka kyseessä on erittäin suuri uutinen!

Bosnian pyramidit

Pyramidit sijaitsevat Bosnia ja Hertsegovinassa Visokon kaupungissa, joka on pääkaupunki Sarajevosta luoteeseen. Suurin pyramidi tunnettiin aiemmin vuorena nimeltä Visočica ja se on 213 metriä korkea.

Alueen kaivaukset ovat paljastaneet ihmisten tekemiä kivi-rakennelmia, tunneleita ja käytäviä.

Pyramidien nimet:

-Pyramid of Sun (maailman vanhin ja suurin pyramidi)
-Pyramid of Moon (maailman toiseksi vanhin ja suurin pyramidi)
-Pyramid of Love
-Pyramid of Earth
-Pyramid of Boson

 

 

Pyramidien ikä

Mikä erityisesti alkoi kiinnostamaan on noiden rakennelmien arvioitu ikä: ne ovat 12000 – 26000 vuotta vanhoja! Vertailun vuoksi kerrottakoon, että vanhin nyky-historian tietämä sivilisaatio on Sumerit, jotka eli 4000-2000 eaa aikoihin eli päälle 10 000 vuotta myöhemmin kun Bosniasta löydettyjen pyramidien ikä on. Kuka tai mikä kehittynyt sivilisaatio eli tähän aikaan tällä alueella? Missä kehityksen vaiheessa ihminen oli? Selvitin tarkemmin asiaa ja alla oleva aikajana kertoo jo aika paljon:

 

Aikajana. Piirsin violetilla Bosnian pyramidien arvioidun sijainnin.

Aikajana. Piirsin violetilla Bosnian pyramidien arvioidun sijainnin. -klikkaa suuremmaksi

 

Pyramidien koko

Pyramiidit ovat myös maailman suurimmat ja niitä on monta samalla alueella. Alla on sateliittikuva laaksosta:

 

Sateliittikuva Bosnian laaksosta

Sateliittikuva Bosnian laaksosta -klikkaa suuremmaksi

Wikipedian kuva osoittaa Auringon Pyramidin koon verrattuna muihin pyramideihin.

 

Lähteet

http://www.eutimes.net/2010/08/scientists-confirm-pyramids-in-bosnia-are-oldest-known-pyramids-in-the-world/ (tutkimuksia, kuvia, videoita)

http://en.wikipedia.org/wiki/Bosnian_pyramids

http://www.hyperhistory.com/online_n2/History_n2/a.html

 

Tykkäys ja jakotoiminnot:

32 kommenttia aiheeseen: Euroopan pyramidit -maailman suurimmat ja vanhimmat

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • Ogeli sanoo:

  Ja arvatenkin nämä pyramidit on rakennettu Ley-linjoille?

 • FDR sanoo:

  En oo kuullukaan. Oisko nyt sotkettu vuoret ja pyramidit toisiinsa.

  En usko ennen kuin näen.

 • tontox sanoo:

  Jeps olipas aika mielenkiintoinen juttu. Luin juttua näistä pyramideista ja tutkijoista ja aikoivat ”kaivautua” sisään nuihin joskun 2008 talvella mutta enpäs sitte löytänyt mistään että ovatko päässeet sisään ja jos ovat niin mitäs siellä oli..? jos joku löytää jonku artikkelin missä olis tietoa em. linkkivä kiitos 😀

 • Marttu sanoo:

  Noihin pyramideihin täytyisi varautua hyvin skeptisesti niinkuin muuhunkin ufo hömppään, sillä nuo pyramidin muotoiset vuoret ei todista mitään sivilaatiosta saati ihmisen rakentamista pyramideistä. Ainoat todisteet ”sivilisaatiosta” ovat nämä ihmis asutuksen jäänteet ja tunnelit, joihin ei oikein päde hiiliajoitus mittaukset. Kyseiset ”pyramidit” ovat maa-ainesta, eikä niinkuin Gizan pyramidien kivet, vaikka kuvitukset antavat olettaa näin. Ehkäpä tämän hömppäpönmpän takia juuri tämä löydös ei vakuuta edes iltapäivä lehtiäkään ja hyvä niin.

 • Marttu sanoo:

  Huomatkaa myös mahtava kuvitus, jossa pyramidin päästä sinkoaa violetti laser säde. Seuraavaksi varmaan viritellään ajatusta siitä, että uffothan ne nuo on rakentanut ja loputon mysteerikulttihässäkkä on valmis tarjoiltavaksi new-age hihhuleille.

 • kara sanoo:

  Ei oo uskomista noihin pyramiideihin, ainakaan geologi Robert Schochin mukaan.

  http://www.robertschoch.com/bosniacontent.html

 • zon sanoo:

  jos bosniasta olisi löydetty pyramideja niin olisi siitä ollut juttua jo..nexeon en tarkoita etteikö juttua olisi ollut ufosivuilla.

 • zon sanoo:

  ja toi pyramid sun ei oo lähellekkään korkein pyramidi mikiäli sellainen ollenkaan,pohjois koreassa on n 340m korkee pyramidi,

 • S sanoo:

  Bosnian kaivauksilta on löydetty ainakin kivirakennelmia, ihmisen tekemän näköisiä kivilaattoja, hieroglyfimäisiä raapustuksia kiven pinnassa ja kilometrejä pitkiä tunneleita.

  http://www.youtube.com/watch?v=vZs3G7heVig

 • zon sanoo:

  oho se p-korean pyramidi onki hotelli oho 😀

 • Wespa sanoo:

  Tässä aikaisempaa jutta tilavuudeltaan suurimmasta pyramidista
  http://paranormaaliblogi.net/index.php/2009/10/26/maailman-suurin-pyramidi-loydetty/

 • zon sanoo:

  huhhuh minkä kokoinen pyramidi!tota ei ole ihminen rakentanut tuhansia vuosia sitten millään alkeellisilla työkaluilla!yksikään skeptikko ei ole edes nykytekniikalla pystynyt vastaavaan,oikein ärsyttää kuunnella niiden peittely teorioita noiden rakentajista

 • WM_ sanoo:

  Wespa, olisi kiva nähdä tuo mainitsemasi pyramidi tuon uuden löydetyn rinnalla!

 • Haerski sanoo:

  Tiedoksi kaikille, että koko roska perustuu vain bosnialaisen amatööri-argeologin omiin päätelmiin ja aika suppeisiin kaivauksiin, joissa on löydetty joitakin ihmisten tekemiä rakennelmia ja luolia kyseisiltä vuorilta.

  Oikeat argeologit suhtautuvat asiaan edelleen terveellä skeptisyydellä, eikä tuollaisista tämän artikkelin kuvissa esiintyvistä rakennelmista ole vielä mitään näyttöä. Jotkut pitävät mahdollisena, että mäkeä on kyllä muokattu nykyiseen muotoonsa ihmiskäsin, mikä ei tietenkään ole yhtä sensaatiomaista, kuin alusta loppuun rakennettu pyramidi ja siksi se ei varmaan ole saanut tietyissä piireissä yhtä suurta suosiota.

  Myöskin tuon ikäarvion taisi samainen harrastelija heittää härskisti lonkalta, koska paikalla vierailleet argeologit eivät osanneet sanoa iästä yhtään mitään.

 • Haerski sanoo:

  ”Myöhemmin, vuonna 2010 tiedemiehet totesivat vuoret pyramideiksi.”

  Nimiä kaivataan. Pelkästään se, että EU Times sanoo näin ei ainakaan minulle riitä. Toivottavasti tässä ei tarkoiteta sitä harrastelijaryhmää, joka tällä hetkellä mellastaa paikalla?

 • Joku sanoo:

  Mitä paranormaalia tässa nyt oli….

 • turret tusk sanoo:

  nii just ”joku” on iha oikeessa.. mitä paranormaalia siinä nyt on? jotain suuria ja vanhoja pyramiideja.. ei siis mitään paranormaalia kuka pöpi edes on laittanut..

 • 2010 sanoo:

  Yksi noista Bosnian pyramideistahan lähettää avaruuteen koko ajan jonkinlaista signaalia, jonka tutkijat löysivät ja tuo signaani näkyykin tuossa yhdessä kuvituskuvassa.

  Onko tuosta signaalista mitään uutta tietoa?

 • turret tusk sanoo:

  lähettää signaalia avaruuteen? pyramiidi? jo rupes kiinnostukset heräämään..

 • 2010 sanoo:

  Bosnian Pyramid Ultra/Infra Sonic Emissions Investigation 2011

  http://www.youtube.com/watch?v=xyoL7MCPLP4

 • Huttu sanoo:

  Tossa 2010:n laittamassa videopätkässä oleva suomalainen on mun työkaverin naapuri, työkamu mainitsikin kuukausia sitten että hänen naapuri oli tuolla mittaamassa ääniä ja sai varsin outoja tuloksia.

  Tosin arveli silloin että saattaisi johtua esim. virtaavasta vedestä mikä aiheuttaa tuollaisia ultraääniä sun muita.

  Laitoin tästä ylläpidolle tänne jutun aihetta useita kuukausia sitten ja ihan kiva huomata että se on nähty 🙂

  Tälläiset aiheet kiinnostavat meikäläistä ainakin paljon enemmän kuin jutut jostain henkimaailman asioista tai jostain yhden laista.

 • Joku sanoo:

  Nii just ”turret” vais vaikka tehä samanlaisen lööpin tänne egyptin pyramideistä. Ei niissä todistetusti ole mitään paranormaalia tietääkseni..korjaa toki jos olen väärässä

 • WM_ sanoo:

  2010:n ja Hutun mainitsema video on mielenkiintoinen (plus muut sen kanavan videot)

 • Willow sanoo:

  Haerski taidat olla trolli, heittelet tietojasi 7päivää tasolta. Sun mielestä varmaankin myyrät kaivaneet tunnelit, ”myrsky” laittanut tiilet paikalleen ja kasannut ne pyramidin muotoon niinkö? 🙂 Ikä määritys löytyy jonka ovat ihan ”oikeat” sinun kutsumasi argeologit tehneet, ainoa mikä sinun tarinassasi on totta, Sam Osmanagic on todellakin harrastelija. Teki vaan pirun hyvän löydön päättelemällä pelkästään satelliitti kuvista pyramidit, lisää paljastuksia on tulossa ja paljon ihan tämän vuoden puolella jos saamme luvan julkaista tutkimus materiaalia. Se, että harrastelija argeologi löytää jotain tälläistä sitä vaan ei kaikki piirit sulata, kuten et nähtävästi sinäkään. Itse paikalla käyneenä ja nähneenä mitä siellä on. http://www.youtube.com/watch?v=moPclPJ0Kp4&feature=related

 • turret tusk sanoo:

  et ole väärässä!.. se on typerää laittaa tähän blogiin pyramiidejä.. perustaisivat pyramiidi-blogin..

 • Haerski sanoo:

  @Willow
  Kadunpätkiä ja vanhoja kaivostunneleita… Tuosta on vielä pitkä matka pyramidiin. Ja toistan vielä, kun ei näköjään ensi yrittämällä mennyt perille, että mäkeä on kyllä voitu muokata nykyiseen muotoonsa ihmiskäsin, mikä ei valitettavasti olisi mikään kummoinenkaan sensaatio. Pyramidi sen olla pitää! Sillä ainakin saadaan paljon julkisuutta ja sitä kautta rahoitusta projektille.

  Ja kun sinulla kerran on oikein sisäpiirin tietoa suoraan paikan päältä, niin saa toki kertoa täälläkin. Vai pelottaako, että hallitus nappaa ja pistää kurituskoppiin.;)

 • Jees sanoo:

  Näkeehän tuosta sokeakin että nuo ovat pyramiideja, kun aiheesta etsii kuvia ja juttuja ympäri nettiä, vaikka wikipediasta sitten. Mutta sitä ei nää mitä on sisällä, ja palan halusta tietää. Milloin tuosta on tulossa jotain uutta?

 • Entity sanoo:

  Olisi todella mielenkiintoista, jos nuo tosiaan osoittautuisivat jonkin korkeakulttuurin rakentamiksi vuosituhansia ennen tuntemiemme korkeakulttuurien syntyä.

  Lukekaa muuten historiaa, tai katsokaa edes youtube-vidoita siitä mitä kaikkea esimerkiksi kreikkalaiset ja roomalaiset rakensivat tuhansia vuosia sitten. Menneiden vuosituhansien teknologiasta on alkeellinen kaukana, joissain asioissa oltiin mielestäni jopa nykyteknologiaa edellä. Menneen maailman ihmisten kyky hyödyntää luontaisia energialähteitä oli omaa luokkaansa ja esimerkiksi kreikkalaisten ja arabialaisten matematiikka ja astronomia on ollut aivan uskomatonta ottaen huomioon käytössä olleet välineet.

  Itselleni tulee ainakin hyvin usein historian lukemisesta sellainen olo, että ihmiskunnan historia on myös tuhlatun potentiaalin historiaa. Menneen maailman korkeakulttuurien teknologia ja saavutukset ovat ihan pienenpienen tipunaskelen päässä omistamme. En ole edes kovin varma voiko nykyistä vetelyyden ja tyhmyyden aikakautta mainita samana päivänä korkeakulttuurien kanssa. Oma aikamme on monessa mielessä sokea. Emme osaa arvostaa menneisyyttä ja ottaa siitä opiksemme, emmekä ymmärrä hyödyntää yltäkylläistä aikaa jota elämme.

 • turret tusk sanoo:

  onko tää nyt niin kiinostavaa?.. itse en ole kiinnostunut tästä vaikka heitänkin näitä kommentteja tähän artikkeliin.. ei tässä ole pitään paranormaalia niin kuin edellisessä kommentissani sanoin saisivat perustaa pyramidiidi blogin johon laittaa näitä juttuja tähän blogiin eivät nuo kuulu..

 • Jees sanoo:

  Tämä on kiinnostava koska tämä ihan oikeasti on tuolla bosniassa, ja se on tutkimatta. Pyramiidien rakennus egyptissäkin oli sinänsä jo on melkein yliluonnollinen suoritus sen ajan yksinkertaisilla välineillä, ja tässä varsinkin jos puheet tämän pyramidin iästä pitävät paikkansa.

  Tämä ei todistetusti ole mitään huuhaata ja feikkiä, siksi se kiinnostaa oikeasti hyvin pitkälti.

 • Entity sanoo:

  Paranormaaliksi ikivanhan pyramidin tekisi se, että se antaisi ihan kouriintuntuvia todisteita vaihtoehtoisille historiankirjoituksille, jotka haastavat käsityksen siitä keitä olemme ja mistä tulemme.
  Minua kiehtoo ajatus siitä, että myyteissä olisi säilynyt muistoja jostain hyvin kummallisesta ihmisrodun alkuperästä. Että olisimme unohtaneet jotain merkittävää alkuperästämme, ehkä tarkoituksella tai silkkaa huonoa onneamme.

  Pyramidin rakentaminen ei sinänsä tunnu ihmeelliseltä, se on kuitenkin rumasti yksinkertaistettuna vain pienempiä kiviä isompien päällä, kun on tarpeeksi aikaa ja työlaisiä, niin kyllä niitä kiviä kasataan. Mutta se miksi pydamideja on rakennettu on jo ihan eri tavalla mielenkiintoista ja toisaalta myös saavuttamatonta, koska ajatukset ja puheet eivät jätä jälkeensä kauheasti tutkittavaa. Kirjoitukset ja kuvatkin voidaan tulkita täysin väärin.

  Elämme senkin vuoksi mielenkiintoisia aikoja, että samaan aikaan kun pankkiirien itkuvirret kaikuvat maailmalla, tiede edistyy ennennäkemättömällä tavalla ja vaalimamme maailmankuva vanhenee auttamattomasti. Veikkaan, että kuohuntaa on tulossa ja toivon, ettei koita uusi pimeä aika.

 • Andro sanoo:
Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot