ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

Viljapeltokuviot – Ihmisen vai avaruusolentojen tekosia?

  • Mitä ovat viljapeltokuviot?

”Piru” tekemässä peltokuvioita

Viljapeltokuviot/viljaympyrät ovat kuvioita, jotka ovat useasti geometrisiä ja kuvioltaan monimuotoisia. Kuvio on syntynyt pellolle viljan painuessa maahan.

Suurinosa havainnoista tehdään Englannissa, mutta kuvioita on havaittu ympäri maailmaa. Muita havaintopaikkoja ovat mm. Venäjä, Kiina ja Australia.

Ensimmäinen raportoitu tiedossa oleva kuvio ilmestyi peltoon Englannissa vuonna 1678. Siihen aikaan kuvioiden epäiltiin olevan pirun/pirujen tekosia.

Englannissa ja Skandinaviassa on kerrottu mm. keijujen ja muiden olentojen tanssivan ja täten aiheuttavan viljan kaatumisen. Suomessa taas kerrottiin kalevanpoikien, jättiläisten iskevän viljaa kumoon.

Nykyään taas epäillään, että kuvioita tekevät ihmiset, avaruusolennot, luonnontuulet, sekä muut tuntemattomat voimat. Tutkimusten mukaan 80% kuvioista on selitettävissä ihmisten tekosilla, mutta n. 20% ei pystytä selittämään mm. säteilyn, sekä magneettisten kenttien takia.

  • Kuka tekee viljapeltokuvioita?

Mahdollisesti monta eri tahoa. Osa kuvioista on todistetusti ihmisten tekemiä, mutta on myös tapauksia, jotka todistetusti eivät ole ihmisten tekemiä. Näistä kiinnostavimpiin kuuluu mm. tapaukset, joissa kuvio on nähty muodostuvan pellolle 10-20 sekunnin aikana ja samaan aikaan pellolla on nähty pieniä valopalloja.

Ihmisen osallistumiseen viittaavia asioita

Ihmisten tekemissä kuviossa on ilmeistä, että niiden tekeminen on vienyt kauan aikaa jopa ammattilaisporukalla ja mm. kuuluisaa Firefoxin peltologoa suunniteltiin kaksi viikkoa ja tehtiin hieman alle 24 tuntia. Ihmisen tekoset huomaa myös epätasaisesti tampatuista jäljistä, sekä siitä, että alueella on katkennut useita korsia. Todistetusti ihmisten tekemät kuviot/tilaustyöt ovat myös olleet yleensä kohtuullisen pieniä, sekä yksinkertaisen muotoisia.

– Todisteita joissain kuvioissa, jotka viittaavaat siihen, että ihmiset eivät ole tehneet kuvioita:

  1. Isojen viljapeltokuvioiden ilmestyminen lyhyessä ajassa.
  2. Korret ovat taipuneet kaarelle ja jäykistyneet tähän muotoon. Tämä vaatisi jonkinlaista kasvin kuumentamista tms. tekniikkaa.
  3. Taipuneet, venyneet ja sisältä päin revenneet solmukohdat, joiden muodostuminen on havaittu tapahtuvan solutasolla ja asia on varmistettu laboratoriovälineillä. Solutason muutos vaatisi jonkinlaisen energiakentän tai säteilyn ja siksi on aika poissuljettu normaalina ilmiönä.
  4. Maan pinnan yläpuolelta taittuneet korret. Joissain tapauksissa vilja on taipunut jopa 30-50 cm. korkeudelta. On vaikeaa käsittää miten tämä on mahdollista normaalisti tamppaamalla käyttäen apuna esim. lautaa.
  5. Sähkömagneettiset, sekä elektroniset kentät. Useissa kuviossa on mitattu suuria poikkeamia kuvion sisältä, kun taas kuvion ulkopuolella sähkömagneetismi on ollut normaalilla tasolla. Kuvion sisällä vallitsevan energiakentän on myös havaittu vaikuttavan kännyköihin ja videokameroihin ym. elektronisiin laitteisiin.
  6. Oudot äänet kuvion läheisyydessä. Joidenkin kuvioiden läheisyydestä on nauhoitettu outoa sirisevää ääntä, joka luultavasti liittyy kuvion energiakenttään.
  7. Kuvioden läheisyydessä lentävät valopallot.  Monissa tapauksissa on havaittu pellolla lentelevän pieniä valopalloja kuviossa tai sen läheisyydessä. Näitä valopalloja on saatu jopa kuvattuakin. Kooltaan valopallot ovat kohtalaisen pieniä, mutta silti havaittavissa olevia.
  8. Armeijan kiinnostus kuvioihin. Englannissa ja muissakin maissa mustien merkkaamattomien armeijan helikopterien on nähty lentelevän kuvaamassa viljapeltokuvioita. Näitä tapauksia on useita ja mm. Englannin armeijan kiinnostus on raporttien mukaan todella suuri viljapeltokuvioita koskien.

Lisää todisteita voi katsoa täältä.

peltokuvioita ihmiset alienit

Ihmisten tekemät vs. ei ihmisten tekemät. Klikkaa suuremmaksi.

  • Mikä on kuvioiden tarkoitus

Kuviolla voi olla moniakin tarkoituksia. Monissa kuviossa on mm. matemaattisia kaavoja, sekä ilmoitettu tiettyjä päivämääriä planeettojen asentojen avulla.

Mahdollisia tarkoituksia:

– Koodattu viesti ihmisälyn selvittämiseksi
– Maan energian tasapainottaminen
– Viestejä maan ulkopuolisen älyn välisessä viestinnässä
– Maan ulkopuolisen älyn todistaminen
– Pilailutarkoitus

  • Kiinnostavia linkkejä aiheeseen liittyen

Crop Circle Connector -sivusto
Firefox -viljapeltokuvion tekoa

Viljapeltokuvio ja ufoja
Ristin muotoinen viljapeltokuvio
Esitelmä/konferenssi viljapeltokuviosta
Video, jossa kerrotaan oudosta viljapeltokuviosta jonka alta kaivettiin outoja esineitä
Viestin sisältäviä viljapeltokuvioita
Hienoja viljapeltokuvioita

Lähteet:
http://www.martinkeitel.net/cropcircles/
http://en.wikipedia.org/wiki/Crop_circle
http://www.cropcirclesecrets.org/
http://fi.wikipedia.org/wiki/Viljaympyra
http://googlesightseeing.com/2006/11/29/firefox-crop-circle/

Katso myös muut artikkelimme koskien viljapeltokuvioita.

 

Tykkäys ja jakotoiminnot:

60 kommenttia aiheeseen: Viljapeltokuviot – Ihmisen vai avaruusolentojen tekosia?

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • julle sanoo:

    Vihdoin saatiin kattava pläjäys tästäkin!

  • Kerttu sanoo:

    Hyvä lista ei-feikkien peltokuvioiden ”fysiologiasta”. Mun mielestä, kun olen pohtinut asiaa, kuviot voivat liittyä Maan ja muiden taivaankappaleiden väliseen vuorovaikutukseen, jollakin, ehkä sähkömagneettisella tms. tasolla. Ilmiöllä voi olla tekemistä Taos Hum -nimisen, eri puolilla maailmaa joidenkin ihmisten havaitseman, äänen kanssa, jonka olen myös itse kuullut.

  • venus007 sanoo:

    http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article1898597.ece tässä on ihan mielenkiintoinen juttu! Ei liity kyllä viljapeltokuvioihin, mutta laitoin tähän ku tää oli ekana nyt.. 😀

  • Jonizz sanoo:

    Kirjotus virhe.
    ”Nykyään taas epäillään, että kuvioita tekevät ihmiset, avaruusolennot, lunnontuulet, sekä muut tuntemattomat voimat.”

    Lunnontuulet – Luonnontuulet. Ilmeisesti =)

  • Björn Borg sanoo:

    Mielestäni eräs varsin mielenkiintoinen aiheeseen liittyvä kirja on tämä:

    http://www.ufofinland.org/index.php?id=3&pid=1128

  • Stuge sanoo:

    Tämä on melkein ainoa ”paranormaali” asia mikä askarruttaa mieltä. Miten kuviot syntyvät? Ihan traktorilla ja lanalla ei tuollaisia aikaan saada. Ja jos ne on luonnontuulet niin pellolla olis sinne ja tänne kaatunutta viljaa, ei keskellä peltoa oleva täydellinen symmetrinen kuvio/kuvioita…Valopalloihin ja keijukais selityksiin en usko, muusta en sit tiedä….

  • Hexaa sanoo:

    noniin taas päästiin tähän siis ettehän te voi uskoa että ylläolevia kuvia ja muita Tekee TUULET?? ( mitkä ovat täysin syymetrisiä ) ja muistuttavat jotakin esinettä tms.. ei hyvpäivää 🙂 no tosiaan saattehan te uskoa mihin vaan
    mutta tuossa on mielenkiintoinen linkki aiheesta
    Katsokaa plz loppuun … http://www.youtube.com/watch?v=3W3xHRv7BJA&watch_response
    ——————————————————
    Omia kokemuksia
    ————–>
    tosiaan nähtiin tuossa Nokialla kavereitten kanssa muutama päivä takaperin aika suuri keltanen/oranssi valopallo noin 100m korkeudessa kulki vaakasuoraan pilvettömällä taivaalla ( illala) oli kyllä hienon näköinen..
    en ehtinyt kun kaivaa puhelimen esille ja sen jälkeen ei näkynyt enään
    jäi kyllä kaivelemaan! 😀 ja voin sanoa että se ei kyllä ollut mikään lento/ helikopteri…. tms myöhemmin selvis että muutkin oli nähnyt saman asian eli varmaan sitten uFo 🙂 ainakin tahdon siihen uskoa ..

    Kiitos kun jaksoitte lukea ^^

  • HOHO sanoo:

    Hei tekihän ihmiset Sarah Palinistakin sen viljapeltokuvon ite ni miksei muita ?

  • HOHO sanoo:
  • HOHO sanoo:

    ”Idaholaiselta ammattitaiteilijalta kului kahdeksan tuntia taideteoksen tekemisessä Ohion Toledoon.

    – Hän piirsi kuvan, syötti sen gps-paikantimeen ja leikkasi pellon sitten traktorilla. Katselimme helikopterista ja se näyttää upealta. Hän (Palin) olisi ylpeä siitä, Wheeler hehkutti.”

  • kuosipajatso sanoo:

    http://www.circlemakers.org/ Ryhmä joka duunailee noita. Suurin osa noista ”ei ihmisen tekemistä” on näiden heppujen duuneja.

  • Hexaa sanoo:

    joo tuo saran kuva Nyt ei ihan ole samaa tasoo kuin muut viljakuviot..
    sitä paiti on todistettu ettei jotkut kuviot ole ihmisten tekemiä,…
    jotkuthan on jotain kilometrin kokosia ei semmosta tehdä muutamassa tunnissa
    no ainahan on niitä jotka ei usko vaikka omin silmin näkisi…

  • Totuus sanoo:

    Kun kattoo noit kuvia. Niin noi ”ufojen” tekemät viljapeltokuviot on paljon hankalamman näköisiä tehdä. En usko kylläkään että ihmiset olis tehny ne kaikki. Suurimmaksi osaksi todistetusi ihmisten tekemät viljapeltokuviot mainostavat jotain tuotetta tai firmaa. Kattokaa totakin missä toi alien on. Huikean iso kuva joka on äärettömän vaikea varmasti ihmiselle. Siihen varmaan tarvittaisi jotain helikoptereita neuvomaan ja paljon tekijöitä. Se taas herättäisi huomiota. Joku yliluonnollinen selitys on sille että ne ilmestyy 10 – 20 sekunnissa.

  • Wespa sanoo:

    HOHO

    http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1594366

    Tuo on aika hyvä ja toisaalta taas huono esimerkki.
    1: Kuvion tekemiseen meni 8 tuntia TRAKTORILLA käyttäen apuna GPS:laitetta.
    2: Viljaa ei taivutettu, vaan leikattiin traktorilla.
    3: Kuva tehtiin päiväsaikaan.

  • Wespa sanoo:

    http://www.circlemakers.org/ Ryhmä joka duunailee noita. Suurin osa noista “ei ihmisen tekemistä” on näiden heppujen duuneja.

    Heidän sivunsa on hieman harhaanjohtava jossain määrin, sillä siellä esitellään yleisesti viljapeltokuvioita.

    Jos katselet yhtään tarkemmin tuota sivua, niin huomaat että sivulle on kyllä kerätty mm. vuoden 2007 hienoimmat kuviot, mutta ne eivät ole heidän itsensä tekemiä. Heidän itsensä tekemiä on ainoastaan ne missä niin selväsi kerrotaan raporttien kera. Näihin kuuluvat mm. tuo kysymysmerkki ja Store Ord -logo.

  • rezaR sanoo:

    Tuo yksi kuvio on ihmisen tekemä eli firefoxin logo.

  • Wespa sanoo:

    Aivan. Siinä ylärivillä onkin ihmisen todistettavasti tekemät ja alarivillä niitä, joita ihmiset eivät tiedettävästi ole tehneet.

  • Gamma sanoo:

    Minua on aina ihmetellyt argumentti, että viljapeltokuviot ovat ilmestyneet lyhyessä ajassa, koska niitä ei ole huomattu. Useinhan ne ilmestyvät pimeällä, jolloin on aika luonnollista että vilkkaallakin alueella jää joksikin aikaa huomaamatta kuvion ilmestyminen. Tavallisesti viitaataan tohon Stonehengen tapaukseen, mutta mitä se todistaa: Henkilö, joka lentää monta kertaa päivässä saman alueen yli, tuskin panostaa erityisemmin maisemien ihailuun, jolloin on mahdollista että isokin staattinen kuvio jää huomaamatta jos koneen rintamasuunta ei ole yli lentäessä suoraan sitä kohti. Kuvion näkymiseen ilmasta käsin voivat vaikutta myös muut muuttuvat olosuhteet. Eikä ole poissuljettua, että lentäjä on samassa juonessa lukuisten tekijöiden kanssa, tuskin hän siitä pelkäisi paljastuvansa kun itse tekijätkään eivät ole jääneet kiinni.

  • Wespa sanoo:

    Miettikääpä kuinka vaikeaa noita symmetrisiä kuvioita on edes piirtää paperille. Sitten maasta käsin tehdessä asia on monta kertaa vaikeampaa, kun ei näe/hahmoita aluetta samalla tavalla, kun ei voi sitä katsella ylhäältäpäin. Pellolla pienestäkin virheestä tulee iso, kun mittasuhde on niin paljon isompi…

  • Wespa sanoo:

    Minua on aina ihmetellyt argumentti, että viljapeltokuviot ovat ilmestyneet lyhyessä ajassa…

    Jotkut ovat ilmestyneet yön tuntien aikana (silloin aikaväli on maksimissaan tuo yöaika), mutta on myös tapauksia, joissa kuvio on ilmestynyt silminnäkijän silmien edessä muutamien sekuntien aikana. Monia kuvioita ilmestyy myös päiväsaikaan, jolloinka maksimi-ilmestymisajan arvioiminen on helpompaa kun alueella enemmän liikutaan.

    Eniten minua kuitenkin mietityttää valopallot joita on raportoitu useissa tapauksissa ennen ja jälkeen viljapeltokuvion ilmestymistä ja muut todistettavissa olevat anomaliat. Silti aika on edelleenkin yksi aika hyvä todiste ihmisten tekosia vastaan, mutta ei se paras argumentti kyllä.

  • hyypiö sanoo:

    kyllä noi ufojen tekemät on niin symmetrisii et ihmisel menis aika kauan niitten tekemisee ja eiköhän se oltais jo huomattu jos olis jotain keskeneräsii tekeillä…vaikka se sarah palinin kuva onki aika hyvin tehty mut ei se niin hyvin oo tehty ku noi ufojen tekemät…

  • XD Mixeri sanoo:

    En sano, että kuka noita kuvioita piirtelee, mutta sen verran voin asiaan sanoa, että kenties hyvinkin kehittynyttä tekniikkaa on käytetty…

  • Totuus sanoo:

    ”Miettikääpä kuinka vaikeaa noita symmetrisiä kuvioita on edes piirtää paperille. Sitten maasta käsin tehdessä asia on monta kertaa vaikeampaa, kun ei näe/hahmoita aluetta samalla tavalla, kun ei voi sitä katsella ylhäältäpäin. Pellolla pienestäkin virheestä tulee iso, kun mittasuhde on niin paljon isompi…”

    Sepä se. Siihen tarvis koneita ja teknologiaa paljon. Myös aikaa menisi ja se herättäisi jo huomiota jolloin ihmiset voisivat jo oikeastaan todistaa että ihmiset tekevät nuo.
    Eihän muilla planeetoilla ole viljapeltoja?
    Alienit tekevät noita viljapelloille ja yrittävät kenties sanoa jotain.

    Niin ja kuten sanottua että kuinka vaikea tuo paperillekkin olisi piirtää. Ei mahdotonta jollekkin taiteilijalle tai muulle ammattilaiselle. Mutta tuo kun pitää viljapellolle kuvittaa niin jopa 24h on liian vähän. Eikös suurimmat viljapeltokuviotkin ole yli 100 metrisiä vai olivatko ne jopa 200 metrisiä?

  • Mehukas sanoo:

    Mahtava pläjäys täyttä faktaa ! Ei ihmisen äly riitä tälläiseen taiteeseen, eikä teknologia, pakko olla ulkopuolisten viestimistä toisille/ihmisille, niiden olemassaolosta.
    Sain muutamaa lisätietoa tänne perspektiiviseen ajatuskoppaani.
    Lisää tälläsiä kattavia pläjäyksiä, niin kyllä tämä saitti nousee ykköseks ittelläni.

  • Ogeli sanoo:

    Heh, mielenkiintoista mutta kyllä tällekin varmaan normaali selitys löytyy, eli innokkaat viljamiehet 😀 Aiheesta tehty leffa, Siqns oli ihan mielenkiintoinen vaikka leffana muuten aika tylsä.

  • A-E sanoo:

    Todella hyvä viljapeltokuvioista tehty blogi. Kyllä jos 2 viikkoo laittaa pelkkään suunitteluun niin eiköhän siinä ajassa ehdi tulla monta inspiraatioita, jotka sitten yhdistettään. Ja piiretään eri ohjelmilla tarkkat viivat ja liitettään GPS laitteeseen. GPS ei ole mitenkään tarkka. Että luulisi, että silloin astutaan harhaanki, kun kävellään ympyräää ja painetaan kepeillä viljaa alas.
    Sitten kun tulee ESA oma tekemä paikannusjärjestelmä (En muista sen nimeä)…

  • thebel sanoo:

    ESAn tekemä paikannusjärjestelmä on nimeltään Galileo

  • stuge sanoo:
  • Björn Borg sanoo:

    Täältä löytyy kirjaesittely jonka joskus kirjoitin tri Simeon Heinin kirjasta:

    http://www.ufofinland.org/index.php?id=3&pid=1130

  • Eric sanoo:

    ”Mahtava pläjäys täyttä faktaa ! Ei ihmisen äly riitä tälläiseen taiteeseen, eikä teknologia, pakko olla ulkopuolisten viestimistä toisille/ihmisille, niiden olemassaolosta.”

    Ehdottomasti Paranormaaliblogin paras kommentti sarkastisuudellaan 😀

  • Hexaa sanoo:

    vai että innokkaat viljamiehet.
    varmaankin sitten ulkoavaruudesta kotoisin olevat…

  • Assassin sanoo:

    Björn Borg (12:16:17) :

    Mielestäni eräs varsin mielenkiintoinen aiheeseen liittyvä kirja on tämä:

    http://www.ufofinland.org/index.php?id=3&pid=1128

    Löytyipä tuosta kirjoitelmasta hieno lause joka sopii tänne kuin nyrkki silmään. ”Johtopäätös 4: ’He jotka ovat pätemättömiä arvioimaan asiaa, pitäisi olla kommentoimatta ilmiötä’ (Tri. G. Terence Meaden). ”

    Joten jos kaikki feikki- huutajat pitäisivät tästä lähtien turpansa kiinni, koska ilmeisesti ette ole tutkineet asiaa sen tarkemmin tai käyneet paikan päällä katsomassa kuvioita. Jos feikkiä huudatte, niin perustelujen pitäisi olla erinomaiset. Mm. noista Björn Borgin (kiitokset sinulle) kirjoitelmista löytyy perin päteviä väitteitä miksi viljapeltokuviot EIVÄT ole ihmisen tekemiä.

    No eihän näitä muksuja voi estää kirjoittamasta tyhmiä kommentteja tänne, mutta yrittäkää edes tutkia hieman asiaa ennen kuin huudatte feikkiä tai vaihtoehtoisesti uskotte näitä ufojen tekemiksi.

  • Wespa sanoo:

    Aivan, olen Assassin kanssasi täysin samaa mieltä. Mielestäni se on vähintäänkin outoa, että joku netin kautta kirjoitteleva luulee tietävänsä enemmän, kuin asiaa reilusti yli kymmenen vuotta tutkinut tutkija (mm. Martin Keitel)…

  • Björn Borg sanoo:

    Assassinille: Kiitos, kiitos itsellesi.

  • 555+111 sanoo:

    Jos nää olis jonkun muun tekemiä kuin ihmisten, niin minkä ihmeen takia tehdä näistä niin vaikeeselkosia ettei kukaan tajua mitä täs ajetaan takaa. On näköjään ollut reippaat 300 vuotta aikaa tehdä niistä ymmärrettäviä. Siinä ajassa oltais saatu ihmiset ehkä tottumaan toisten älyjen olemassaoloon. Jos tää tämmösenä jatkuu et kuvat on kauniita katsella mut siinä kaikki, niin eihän tää väittely lopu ikinä….

  • ada sanoo:

    samaa mieltä assassinin kaa

  • Ivvi_Lethen sanoo:

    No kuviot todennäkösesti on jonkun korkeamman/suuremman tietoisuuden aikaansaannoksia, ja tämä korkeampi tietoisuus ei välttämättä taasen ymmärrä meidän ihmisten tapaa kommunikoida. Aivan kuten et sinäkään ymmärrä muurahaisten tapaa kommunikoida keskenään. Ja useastihan nämä symbolit ovat ns. universaaleja symboleita/kuvioita joista kyllä esim. muinaiset kulttuurimme ovat tienneet paljonkin. Tieto on vaan nykyään kadotettu/piilotettu. Yksi kuuluisa viljapeltokuvio esim. kuvastaa Maya-intiaanien kalenteria, joka muuten päättyy vuonna 2012. Ja se onkin jo aivan toinen juttu mitä se taasen tarkoittaa. Itse epäilen, että vuonna 2012 ihmiskunnan evoluutio kehittyy henkisellä tasolla uudelle taajudelle tahi jotain…

  • 555+111 sanoo:

    Niinkö?

    Muurahaiset viestivät lähinnä hajujen, kosketuksen ja värähtelyn avulla. Eritoten muurahaisten kemialliset (haju ja maku) aistit ovat erittäin kehittyneet ja tämän johdosta niiden hajusignaaleihin perustuva kieli on yksi eläinmaailman monimuotoisimmista viestintäsysteemeistä.

    Muurahaiset tuottavat useita erilaisia feromoneja ulkoeritysrauhastensa avulla. Näiden feromonien avulla ne mm. varoittavat pesätovereitaan uhkaavasta vaarasta, kiihottavat muita käymään hyökkäykseen tunkeilijoita vastaan, tunnistavat pesätoverinsa tai johdattavat työläiset ruuan äärelle.

  • Gamma sanoo:

    Olisihan se pitänyt arvata, että esille tulevat myös nämä valopallovideot. Eiköhän ne ole jo osoitettu väärennöksiksi, ainakin minun tietääkseni.

    Keski-Englannissa on todennäköisesti olemassa jokseenkin suuri joukko ihmisiä, jotka ovat tekemisissä viljapeltokuvioiden tehtailemisen kanssa. Kukaan tuskin tätä kiistää, ellei kiistä ihmistekoisten kuvioiden olemassaoloa ylipäätään.

    Kovin moni näistä ei ole halunnut syystä tai toisesta tulla esille omalla nimellään, ehkä siksi, että he voisivat joutua edesvastuuseen tai ainakin tarkkailuun. Monilla on taiteellisten tavoitteiden ohella luoda ihmisille mystisiä mielikuvia taiteensa luonteesta tai viedä henkisyyttä pellolle.

    Ei olekaan ihme, jos nämä ihmiset ovat samoja, jotka sitten tukevat asiaansa väittämällä jossain, että ovat nähneet esimerkiksi kuvioidensa ilmestyvän muutamassa sekunnissa valopallojen viuhuessa ympärillä. Todistajalausuntojen arvo ei ole kovinkaan suuri sellaisella alueella, jossa melkein jokaista vastaantulijaa voi epäillä ”hieman” jääviksi mitä tulee peltokuvioiden mystifioimiseen.

    Kiinnostavinta tässä lähinnä on, miksi tästä on tullut näinkin iso, sanoisinko miltei teollisuudenala, vaikka kyse on lopulta enemmän harrastuksesta, eikä tiedotusvälineetkään käsittele yksittäisiä kuvioita niin paljon kuin joskus muinoin. Voi epäillä, että tuskin tekijät saavat kuvioistaan juurikaan taloudellista hyötyä, harvoja poikkeuksia lukuunottamatta.

    Mitä tulee kuvioiden symmetrisyyteen, se on pikemminkin argumentti ihmistekoisuuden puolesta. Symmetrisia kuvioita kun on mitta- ja apuvälineillä huomattavasti helpompi tehdä kuin epäsymmetrisia. Silti niitäkin on todistettavasti ihmisten toimesta tehty, kuten kasvokuvia. Jos kasvokuviakin voi tehdä huolellisella suunnittelulla muutamassa tunnissa, ei kai symmetristen kuvioiden tekemisessä pitäisi olla mitään ongelmaa.

    Suurin kysymysmerkki on lähinnä kuvioista saadut tulokset radioaktiivisuudesta ja väitetystä väsymyksestä yms. Ne eivät silti välttämättä todista mitään paranormaalia, radioaktiivisia aineita voi hankkia maapalloltakin jos haluaa tehdä hyvän väärennöksen ja esimerkiksi väsymys voi selittyä suggestiovaikutuksella. Lämpövaikutusten väärentäminen on jo suurempi ongelma, ellei tutkija ole mukana huijauksessa.

  • Björn Borg sanoo:

    Ajattelin vähän kopioida tänne erään jutun kirjastani ’ Tosiasioita
    ufoilmiöstä .’
    Minua on aina erityisesti kiinnostanut tuo n. s. ’ traktoritapaus ’ :

    ” Mutta tämä ilmeisesti ei selitä kaikkea,mm.viime vuosien aikana on yllättäen,yhdessä yössä,ilmestynyt niin isoja ympyröitä jotka kuvioiltaan ovat niin monimutkaisia että on katsottu että on aivan mahdotonta että muutamat ihmiset pystyisivät tekemään ne yhdessä yössä.
    Pitkään on esitetty että ufot olisivat ne jotka tekevät näitä ympyröitä ja eräs harrastelijavideo on jo pitkään kiertänyt tällä alalla,ja tällä videolla nähdään valopallo kiertävän pellon yllä ja tämän jälkeen lentävän erään traktorissaan olevan maanviljelijän yli ja tämän jälkeen katoavan horisontissa.Maanviljelijää etsittiin myöhemmin käsiin ja haastateltiin ja hän sanoo nähneensä metallisen kiekon lentävän hänen traktorinsa yli.Harrastelijavideon oli kuvannut Stephen Alexander 26 heinäkuuta 1990 Aveburyssa,Englannissa. (Lähde 32)-”Avebury Mystery Lights”),142),164),194),203)Sivu 43,366)Sivu 259,419), 486)Sivu 11,568)Sivu 20-21,573)Sivu147,156, 778) Sivu 178, 860) Sivu 131- 132, 868) Sivu 67, 136, 870) Sivu 24- 26, 1036), 1114) Sivu 69- 70.

    Alexanderin kuvaama video on sikäli merkillinen,että ko.maanviljelijä,joka ei
    ollut tietoinen siitä että ufo ja hänet itse oli kuvattu,oli kotona kertonut kaikille nähneensä ufon.246)Sivu 73,303)Sivu 266-267, 635) Sivu 21, 142, 786), 870) Sivu 25, 905).
    Vuoden 1997 alussa ilmestyy uusi harrastelijavideo jota on näytetty mm.ohjelmassa
    32) ja se herättää sensaation:Nähdään neljä valopalloa jotka kiertävät ja kaartavat
    erään pellon yläpuolella ja yllättäen ilmestyy uusi monimutkainen ”Crop Circle”,viljakuvio, keskellä kirkasta päivää ja koko asia kestää vain muutaman sekunnin.Samalla tavalla kuin kameramies on jäänyt tuntemattomaksi tapauksessa ”Alien Autopsy”(=Humanoidin ruumiinavaus),niin on kameramies tuntematon myös tässä tapauksessa eikä ole tullut esille. 32), 441) ”Aliens” , 16.10.2003.
    Lähde 517) kertoo että kyseinen videofilmi on filmattu Oliver’s Castlessa,Wiltshiressa 11.8.1996.517)Sivu 30, 868) Sivu 133- 136.
    Lähde 635) kertoo sitten että Oliver’ s Castle- filmi oli bluffi. John Weyleigh ( = Wabe)- niminen graafinen suunnittelija joka oli osakkaana video/ animaatioyrityksessä oli valmistanut videon studiollaan. 635) Sivu 79- 83, 786), 865) Luku 15.
    Ohjelmassa 1018) tietokoneasiantuntija Jim Dilettoso tutkii tätä videota ja lausuu käsityksenään että se on aito. 1018). ”

    Nyt sattuu vielä niin hassusti että juuri tällä hetkellä olen kirjoittamassa SUT Ry: lle 347. kirjaesittelyni.
    Ko. kirja on Timothy Goodin vanha ’ The UFO Report 1992 ’ ja siinä on George Wingfieldin juttu viljakuvioista.
    Ja kuinka sattuukaan niin Wingfield tuo esille juuri tämän traktoritapauksen jopa kahdella sivulla ja kertoo kuinka tuota traktorinkuljettajaa, nimeltään Leon, etsittiin ja löydettiin.
    Vasta puolivalmiissa kirjaesittelyssäni kerron asiasta tämän verran:

    ” Sen sijaan Wingfield kirjoittaa tyytyväisenä viljakuviosta joka saatiin filmattua kun pieni ufo teki sen 26.7. ja kyseessä on n. s. Milk Hillin ufo. Ufo tekee viljakuvion ja sen jälkeen näkee kuinka ufo lentää erään traktorin yli.
    Colin Andrews etsi myöhemmin käsiinsä tämän traktorinkuljettajan ja tämä oli kertonut kotona ja muille tästä ufosta joka lensi hänen ylitseen.
    Traktorinkuljettaja sen sijaan ei ollut perillä siitä viljakuviosta jonka ufo oli tehnyt ja tätä Wingfield pitää erittäin vakuuttavana tapauksena ja videona.

    Traktorikuljettajaa oli pilkattu mutta sen jälkeen kuin ihmiset olivat nähneet tämän videon niin pilkkaaminen loppui. ”

  • jaakko sanoo:
  • Björn Borg sanoo:

    En ole mikään viljakuvioiden asiantuntija vaikka olen ’ pakostakin ’ joutunut tekemisiin niiden kanssa kirjoittaessani kirjaesittelyjä viljakuviokirjoista.
    Kun katselin tuota videota johon ’ Jaakko ’ oli laittanut linkin niin muistin että olin lukenut jossain tuosta Uuden Seelannin viljakuviosta ja pienen etsimisen jälkeen niin löysinkin maininnan siitä kirjaesittelyssä jonka olen joskus kirjoittanut Freddy Silvan kirjasta
    ’ Secrets in the Fields: The Science and Mysticism of Crop Circles. ‘

    Jos joku on kiinnostunut tuosta esittelystä niin se on tässä:

    http://www.ufofinland.org/index.php?id=3&pid=1152

    Tuossa esittelyssä kerrotaan mm. tällaista:

    ” Hiukan ironisesti Silva kertoo myös kuviosta jota tehtiin Uudessa Seelannissa erästä televisiodokumenttia varten. Tekijät käyttivät apunaan kaksi 40 tonnin nosturia joihin riipustettiin yöllä kirkaat valonheittimet. Silva ihmettelee miksi tekijät eivät tehneet kuviota päivänvalossa jolloin olisi säästetty nosturien vuokraan mennyt summa. ”

    Jokainen voi tietysti itse pohtia mitä järkeä on matkustaa Englannista nimenomaan Uuteen Seelantiin, vuokrata paikan päällä 2 kpl 40 tonnin nosturia jne. , jne.

    Varsinainen syy miksi nyt kirjoitan tämän jutun on kuitenkin se että tässä törmätään nyt
    ’ logiikkaan ’ jota en ole milloinkaan ymmärtänyt.

    Tarkoitan tällä sitä että jos/ kun joku tekee jonkun jäljennöksen jostain niin se ’ todistaa ’ ettei oikeata ilmiötä ole olemassa.
    En ole milloinkaan pystynyt ymmärtämään tätä ’ logiikkaa ’ .
    Toisin sanoen jos joku väärentää valokuvan ufosta, niin oikeita ufovalokuvia ei ole olemassa. Jos joku väärentää viljakuvion niin oikeita ei ole olemassa.
    Tämän logiikan mukaan jos joku väärentää valokuvan Jupiterista niin oikeita valokuvia Jupiterista ei olisi olemassa.
    Ja jos joku väärentää valokuvan anopistani niin oikeita valokuvia anopistani ei ole olemassa.

    En ole milloinkaan pystynyt ymmärtämään tätä ’ logiikkaa ’.
    Ja tämähän on asia jota nimenomaan Randi harrastaa. Eli väärentää asioita jonka jälkeen väittää ettei se ’ oikea ’ asia ole olemassa.

  • jup jup sanoo:

    juurikin näin entinen tennis kenttien tähti jonka nimi nykyään löydetään miesten boksereissa kiinni..;D mäkin ihmettelen tuota. puhut asiaa.

  • Stuge sanoo:

    Älkää nyt hyvät ihmiset vedotko korkeampaan älyyn näitä peltokuvia. Tosi ”älykkäitä” olentoja ovat kun tulevat tekemään hienoja graffitteja meidän pelloille ilman sen järkevämpää syytä. Se mitä ei vielä osata selittää on mielestäni typeryyden huippua vetää suoraan johtopäätöksen ufoihin ja kaikenmaailman muihin höpönpömppöihin. Ihan kuin muita vaihtoehtoja ei ole. Egyptiläisten teknologia ei riitä pyramidien tekoon…ufot teki ne….Stonehengen kivet liian painavia…ufot teki ne. Jos aina vedetään johtopäätös ufoihin niin tuskin tässä maailmassa tultais selvittämään yhtikäs mitään.

  • Aqua vitae sanoo:

    Roskaa… pelkkää roskaa…

  • 555+111 sanoo:

    En ole milloinkaan pystynyt ymmärtämään tätä ’ logiikkaa ’.
    Ja tämähän on asia jota nimenomaan Randi harrastaa. Eli väärentää asioita jonka jälkeen väittää ettei se ’ oikea ’ asia ole olemassa.

    Sen takia henkilöitä kutsutaan skeptikoiksi, skepsismiin on yhtälainen oikeus kuin uskomiseen. Se, kummat on oikeassa jääköön nähtäväksi.
    toi jupiter ja anoppi asia on nyt vähän kärjistystä, vaikka välillä noi anopit tuntuu tulleen ”jostain muualta”…

  • Kerttu sanoo:

    Onhan olemassa pieni mahdollisuus, että satelliittien kautta Nasan tms. nörtit huvittavat itseään lasersäteillä, sikäli mikäli semmoinen laser- tms. säde on keksitty, jolla voi mm. viljaa tolleen manipuloida. Tosin se ei selitä sitä, että jo vuosisatoja sitten noita pyörylöitä on raportoitu vanhan vihtahousun tekeleinä.

  • ufotin sanoo:

    Haha, Wespan sokeus hämmästyttää kerta toisen jälkeen. Jos vaan jotain löytyy mitä wespa ei osaa tehdä niin sen täytyy olla automaattisesti UFOjen tekeleitä. Ei noita paperille kynällä piirretä ja sitten seurata pellossa kompassin kanssa vaan tehdään ohjelmalla ja gps:llä! Saa takuulla mahdottomalta tuntuvia kuvioita. Onhan tuohon aparaattikin tehty. Tais olla monster garage poikien tekele.

  • No-Face sanoo:

    Osa noista on tietysti selviä feikkejä eli ihmisten tekeleitä mutta mitä ovat nuo isoimmat ja tarkimmat kuviot ja kenen tekosia? Ei ole mitään james bond tyylisiä satelliitti lasereita tai vastaavia muissa kuin märissä päiväunissa. Miten teet tuollaisen ison kymmeniä ellei satoja metrejä ison ja tarkan kuvion 200 , 100 vuotta sitten kun ei ollut gps:ää, ei lentokoneita ja nykyäänkin niitten teko on mahdotonta. Miten selittää sen ettei viljaa ole tallottu maahan vaan se on ikään kuin lakonnut. Tallaamisen huomaa helposti johtuen viljan katkkeamisesta/taittumisesta. Ja miten on voitu tehdä niin isoja ja tarkkoja noin nopeasti ja tallaamatta viljaa.

  • HÖKIS sanoo:

    Hieno pläjäys.
    Oonhan mä sen aina tiennyt että ei noi viljapelotkuviot oo ihmisten väsäämiä.
    Varsinki nuo suuret ja nopeesti tulleet.

  • HÖKIS sanoo:

    Itse oon sitä mieltä, että avaruusolennot tekee noita samalla tarkotuksella, ku me graffitteja seinälle. Kokeneet osaa tehä hienoja, ja huonommat vähä yksitoikkosempia. Onhan noi viljapelotkuviotkin jokut aika yksinkertaisia, ja jotkut sitten himputin vaikee tehdä. Eli ne tuhertaa. : )

  • venus007 sanoo:

    Onkohan mitään tietoa siitä, että oliko esimerkiksi tuo 1678 luvun viljapeltokuvio samaa luokkaa kuin nykyiset? Siis yhtä isoja ja monimutkaisia..

  • Wespa sanoo:

    Vaikea sanoa, sillä silloin ei ollut teknologiaa (helikopteri) tutkia kuvioita tarkemmin… Koostakan ei taida olla mitään tietoa. :/

  • Ada sanoo:

    oon kuullu jotain että muinaiset ihmiset oli tehny noi silleen että ne palvoo jumalaa??

  • Fear sanoo:

    Maapallo on intergalaktinen spray tagi seinä universumin ganstahoodeille.

  • KalaKalle sanoo:

    Mä en osaa sanoa onko nua viljapeltokuviot ihmisten tai jonkun ulkopuolisen tekemiä kun luin ton tekstin. Alus mä ajattelin et ihmiset koittaa vaan pelotella tai jotain mut silti mun yks kaveri uskos että joku ulkopuolinen on tehny ne. Mun kaveriporukas on aaveryhmä ja kaikki siit uskoo paranormaaliin saioihin.siinä aaveryhmässä on 6-5 henkilöä. Mun läheisellä metsällä turussa jossa on viisi bunkkeria ja yks pommisuoja. Siel pommisuojas ku me mentiin tutkimaan sitä me kuultiin pamahdus ja saatiin videolle. Yksi meistä kuvas kännykällä takaa todistaakseen ettei kukaan huijaa. Mä meinasin saada sydärin kun mä kuuline sen pamauksen.

  • Ranttali sanoo:

    Monet viljapeltokuviot varmaankin kuvamanipulaatiota tai esim. opiskelijoitten/lasten (sama asia:)! ) harrastuksia. Myös traktorilla hienoa joskus taiteilla. Ja tuskin niihin yleensäkään sen kummempia ”energiakenttiä” liittyy, ufoista tai toisista ulottuvuuksista puhumattakaan. Olin muutaman vuosi sitten kävelyllä yhtenä kauniina päivänä Kiihtelysvaaran Huhtilammilla ja näin yhden sellaisen kuvion syntyvän ihan silmien edessä tienvarrella. Siinä oli viljapelto pienessä rinteessä tien yläpuolella, jossa ihan vieressä vielä lato. Lämpimän ilmanvirtauksen aiheuttama tuulenpyörre teki hyvinkin kauniita ja monimutkaisia kuvioita. Kuvioiden muoto johtunee erilaisista ”virtauskanavista”, joita luonnossa mm. maaperän, metsäsaarekkeiden, pientenkin alueellisten lämpötilaerojen ja muiden syiden vuoksi. Voivathan tietysti ufotkin pelloille laskeutua ja noita aiheuttaa, mutta eivätköhän suurin osa ihmisten puuhia tai luonnon normaaleita juttuja.

  • FDR sanoo:

    On ne vaan ihme juttuja noi viljapeltokuviot. Muuta en nyt aiheesta kommentoi kuin sen, että onko tuota kuvioiden monimutkaistuminen tutkittu tarkemmin.

    80- luvun kuviot olivat vielä melko yksinkertaisia esityksiä. Nykyisin pelloissa on jopa kolmiulotteisia kuvia.Kasvokuva ainakin ja olenpa nähnyt jonkin moleekyylin kolmiulotteisen mallin kuvan.

    Tämä on mietityttänyt, miksi kuviot ikään kuin ”kehittyvät” ja kuinka nopeaa tämä ”evoluutio” on ollut.Milloin ensimmäiset ilmakuvat on ylipäätään otettu viljapeltokuvioista?

  • Mikko sanoo:

    Suomalaisen peltokuvioasiantuntijan haastattelu:

    http://www.seratna.fi/blog/?p=134

  • turret tusk sanoo:

    ne ovat ihmisten tekosia..

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto