FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Kummittelua Tuukkalan Kalmistossa

Nimimerkki KriittinenKriitikko kertoo videollaan kokemuksistaan mm. Tuukkalan Kalmistossa. Hän koki kavereidensa kanssa painostavaa tunnelmaa, huomasi oudot jalanjäljet sekä näki myöhemmin mm. oudon tumman hahmon.

Kerron avoimesti omista kokemuksistani liittyen paranormaaleihin ilmiöihin. Ymmärrän täysin ettei tällaista helpolla sulata muut kuin ne ihmiset, jotka ovat vastaavaa kokeneet. Asiallisten youtubettajien kanssa keskustelen mielelläni näistä, hän kertoo YouTubessa.

Tykkäys ja jakotoiminnot:

37 kommenttia aiheeseen: Kummittelua Tuukkalan Kalmistossa

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • pikkuporsas sanoo:

  voisikohan olla alkava skitsofrenia. joo mutta siitä kirjasto heebosta tuli ihan kauna mieleen

 • Nova sanoo:

  joo ja ei,
  kuulostaa vain hätäiseltä selittelyltä tuo skitsofrenia eikä tässä viittaa kuin pieni osa siihen,
  pitäisi syventyvästi pohtia ja tutkailla näitä asioita niin kyllä sieltä lisää näyttöä kummituksiin tulee.

 • jatu sanoo:

  Vielä en ole katsonut, mutta varmasti katson. Kiitti linkistä.

 • Kededeemus sanoo:

  Mahtavaa, enemmän tämmöisiä tosielämän asioita! Kiitos!!!!!

 • Ogeli sanoo:

  Mulla kulkee aina kylmät väreet selkäpiissä, kun luen tai kuuntelen tarinoita yliluonnollisista jutuista. Omakohtaisia kokemuksia kun on.

 • Kaaosjumala sanoo:

  Aikast random-olo tuli videosta ilman ääniä töissä kun olen. Onkos tuossa jotain katsomisen arvoista äänien kanssa?

 • turret tusk sanoo:

  nämä ovat kiinnostavia juttuja nämä aaveet.. tälläkin sivustolla on faktaa ja fiktiota aaveista..

 • Nova sanoo:

  Kaaosjumala!
  ON

 • turret tusk sanoo:

  jee aavejuttu 😀

 • tuplawee sanoo:

  jännää 😀

 • aavekuiskaaja sanoo:

  hei toinen turret tusk vaihda nimi.. ei, vaan minusta tuli aavekuiskaaja. se, joka näkee tämän kommentin ilmoittaa kaikille että nimeni on aavekuiskaaja!

 • Anonyymi sanoo:

  Tälläisia lisää!

 • turret tusk sanoo:

  Monesti ihmiset näkevät asioita, joita ei ole olemassa. Ihmismieli on monimutkainen.

 • Kiitoksia kaikille PB:n käyttäjille oli tosi mukava huomata että ihmisiä selvästi kiehtoo ja kiinnostaa nuo asiat mitä videolla kertoilen. Tosiaan, ei mulla ole skitsofreniaa koskaan todettu. Paniikkihäiriö mulla tosin on ja kärsin ihmispaljoudessa ahdistuskohtauksista. Uskon kyllä olevani melko tervejärkinen ja fiksukin kaveri. Sanoisin paljon mieluummin että kuvittelin kaiken ja että ihmismieli tosiaan on monimutkainen mutta ei nuo asiat mulle henkilökohtasesti ole niin hepponen asia että voisin sivuuttaa tuolla lailla. Kärsin kokonaisen kesän ajan asunnossani tuon mikä olikaan seurasta ja musta tuntuu että se lähti mun mukaan jo Kalmistossa käydessä. Inhottava ajatus mutta en keksi mitään muuta selitystä. Olen nyt melko varma että kun tuhatvuotista hautarauhaa häiritään ja arkeologit repivät luurangot ja esineet maan uumenista, jokuhan siitä suuttuu. Ainakin se herättää varmasti jonkinlaista negatiivista energiaa, mikä voisikaan olla epäkunnioittavampaa vainajia kohtaan kuin avata haudat ja tutkia, esitellä ja tökkiä ruumiita (luurankoja). Toisaalta niinkuin sanoin kallistun enemmän sille puolelle että demonuhenget esittävät vainajia ja tuo paikka vain jostain syystä oli se missä jonkinlainen henkiolento tai olennot tarttuivat kiinni ja lähtivät mukaan. Varmasti suomen maassa kovin monilla on vastaavia kokemuksia, toivotaan että joku innostuisi tän videon nähtyään tekemään vastaavaa. Jollain tapaa helpottaisi tietää ettei ole ainut jolle on käynyt näin.

 • Apinateoria sanoo:

  Melko samoilla linjoilla sen demonihomman kanssa. Tosin en voi sanoa varmasti, että kaikki kummitukset ovat demoneja.

  Olen taas melkein kymmenen vuoden tauon jälkeen hurahtanut touhuun, vaikkei varmaan pitäisi. Se vain on niin mielenkiintoista. En mielelläni kolua hautausmaita koska se tuntuu jotenkin epäkunnioittavalta.

  Yksityisasunto tai vastaava jossa tapahtuu kummia, on ykkösvaihtoehto. Asunnossa tutkiminen ei ole sinällään mihinkään tunkeutumista, vaan lähinnä utelua tunkeutujalta. Sen historiakin on nopeasti selvitetty.

  Tosiaan (kamalaa jaarittelua, mutta kännykällä käy aina näin) kävimme lapsina monissa autiotaloissa ja yhdestä tarttui mukaan pikkutavaraa, lankarullia ja jotain tekokukkia. On mahdollista että minua kiusannut ”mikälie” tuli sieltä. Naputteli seiniä ja esimerkiksi lasiesineitä. Se muuten lähti kanssa siunaamalla. Mikäli sitä että faija pauhaa humalassa raamatun kanssa voi siunaamiseksi kutsua.

  Mutta joo, pitää olla kovat hermot jos näillä leikkii. Moni voi katua sitä kun on myöhäistä.

  Ja ei mitään piiri-hevonkukkua vaan hommaan soveltuvilla laitteilla, jotka tallentavat kaiken.

 • ymmärrän oikein hyvin tuon että alkoi 10 vuoden jälkeen kiinnostamaan vaikkei ehkä pitäsi, itselleni on käymässä nyt samoin tän videon saaman huomion takia… aloin jo harkitsemaan pitäskö hankkia videokamera ja lähtee yöks sinne Kalmistoon mutta sitten tuli pupu pöksyyn. Ehkä tänkin voi liittää siihen että demonit osaavat houkutella luokseen mitä monituisimmila tavoilla.

 • aavekuiskaaja sanoo:

  eihän aaveet olekaan mitään demoneja kuka muka väitti niin?

 • Youtubessa joku ihmetteli miksen oo kuvannu ja äänittäny näitä tapahtumia: en suunnitellu tekeväni mitään suomalaista ghost adventuresia vaan hauskuuttavani itseäni ja tuttuja kun noissa käytiin ja kun kotona alko asioita tapahtumaa oli viimene asia mielessä alkaa tutkimaa ja tutustumaa lähemmin ”häneen”.

  Tosiaan aloin eilen harkitsemaan paluuta kalmistoon jos sais kameran jostain mukaan mutta eipä videokameroita ole lainaksi tarjota kellään ja toisaalta en varmaan uskaltaisi mennä ihan yksin ainakaan enää kalmistoon enkä ristiinan paikkaan.

  MUTTA: Jos jollakin tai joillakin on kiinnostusta, aikaa ja välineet tehdä tutkimusretki kalmistoon ja mahdollisesti sinne ristiinan hautausmaan viereiselle tielle, oon valmis lähtemään oppaaksi ja kertomaan paikoista.

  En voi luvata että varmasti jotain tapahtuu siinä mielessä että saataisiin oikein videokuvaa jostain henkiolennoista, se on todella epätodennäköistä. Mutta kaikilla meillä on kuudes aisti jota kannattaa oikeasti kuunnella tuommoisissa paikoissa. Sen tuntee kun ei ole yksin tai seurassa on jotain mitä ei pitäisi olla.

  En ole mikään ghost investigator enkä halua sellaiseksi pyrkiä mutta jos joku muu ON tai HALUAA olla sellainen, olen kiinnostunut auttamaan jos joku on oikein asiaksi ottamassa tällaista projektia.

 • Kaaosjumala sanoo:

  Ei noita juttuja nyt yksin kannattakaan lähteä tutkimaan. Parempi sitä on parin tyypin joukossa olla niin jännitys vähenee ja kokemuksille voi saada varmistuksen. Kun kyse on myös yöllä liikkumisesta ja näkökenttä on huonompi niin onnettomuuksiakin voi sattua, jolloin kaveri on hyvä olla mukana.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Voi herranjestas. Keski-aikaako te elätte?

 • aavekuiskaaja sanoo:

  jep..

 • Entity sanoo:

  Mielenkiintoinen kuunnelma. Jostain syystä tällaiselle paatuneelle materialistillekin tulee aika ajoin omituisia tuntemuksia ja havaintoja. Olin tuossa päivänä eräänä työpaikallani, joka on vanha kaikenlaista nähnyt talo. Olin kellarissa yksin pesemässä pyykkejä, kun näin silmänurkassani liikettä. Niskavillat nousivat pystyyn, mutta tämä ei ole ensimmäinen kummitustalo, jossa työskentelen, joten en alkanut panikoida. Tein sen sijaan saman kuin edellisen ”kummituksen” kohdatessani, eli sanoin ääneen että viikkaa tuosta pari lakanaa, kun siinä kerran hiihtelet. Eipä tullut viikkaamaan lakanoita, mutta oma olo rauhoittui.

  Mutta noita kokemiani kummitteluja yhdistää se, että kyseessä on todennäköisesti jokin selitettävissä oleva luonnollinen ilmiö, joka vain sillä havaintohetkellä tuntuu kummalliselta. En sano siis että uskoisin kummituksiin, mutta uskon siihen että on olemassa tilanteita ja sisäisiä tiloja, jotka saavat ihmisen kokemaan jotain mitä voisi kuvailla sanalla yliluonnolinen. Kovin arkisia ja merkityksettömiä ovat olleet kaikki tapaukset.

 • Tiitu sanoo:

  KriitinenKriitikko: Onko missä päin Suomee nuo paikat et onko Vantaalta pitkä matka? Olisin kiinnostunut tulemaan, mutta vain päiväs aikaan, koska pimeellä on liian pelottavaa x) Puhelimessa on todella hyvä äänentöisto, kuva ja tarkka mikrofoni.

 • Tuukkalan Kalmisto on Mikkelissä, Ristiina taas on pieni kylä n. 30km päässä Mikkelistä. Millasta videoo olit siis kuvaamassa, haluutko että kerron kalmistossa tapahtumista sun kuvatessa ja sit haahuilet siellä tunnin pari nuuskimassa? vai että näytän sulle sen paikan ja pelkästään kuvaat päivänvalossa paikan ja teet videon jossa kertojaääni selittää paikasta, sen historiasta jms. tykkään ite tosi paljon dokumentti jutuista siks kyselen 😀 yks mun haaveista olis saada tarpeeks hyvä videokamera jms. laitteet että vois lähtee tekemää dokumentin Juvan susipuistosta, sen koirasusista ja omistajasta Pekka Juurikkaasta… mutta se ei kuulu tähän blogiin.. Kuitenkin, tuosta sias väännettyy niin hyvän dokumentin vaikka ihan youtubeenkin että kyl kannattaa olla parempi videokamera kuin mitä puhelimessa on.. mun mielipiteeni asiasta. 🙂

 • Tiitu sanoo:

  Sit se menis sillai et viikonloppuna tulis.. Varmaan joo enemmän dokkarityylinen ellei päivänvalolla satu tapahtumaan mitään..

 • Apinateoria sanoo:

  Nightshot-kamera ja joku äänentallennuslaite. Siinä on vähimmäisvaatimukset jos sieltä haluaa tallentaa jotain kummaa. Päivällä ei ehkä kannata vaivautua.

  Nuo ovat vähimmäisvaatimukset, mutta minulla on kasa muitakin hyödyllisiä vehkeitä. Mikkeli on vain liian kaukana. Jos kyseessä olisi hyvin aktiivinen asunto tai vastaava sisätila, niin ehkä sitten.

  Vink vink, kaikki kummittelevan asunnon haltijat.

 • ”Nightshot-kamera ja joku äänentallennuslaite” lähinnä tuommosta itekki mietin ja yöaikaan haluisin mennä. harmi että matka liian pitkä, mielelläni olisin projektissa mukana koska dokumentointi kiinnostaa mutta en ole koskaan kunnon vekeillä semmosta väsäilly.

 • Tiitu sanoo:

  Jos olisitte kahestaan menossa noil vehkeil ni sit varmaan uskaltautuisin mukaan yöl tai pimeellä muutenkin ku ei tartte kahestaan mennä x)

 • Skeptikko sanoo:

  Kaikella kunnioituksella, mutta koen että nämä demonit olisivat vain ihmismielen tuotetta. Helposti saattaa kuvitella että jossain paikassa jossa kummittelee, niin näkee näkyjä peloissaan.

  Sekin vielä että ne demonit lähtisivät siunauksella pois, on ihan meille lapsuudesta asti syötetty uskonnollinen ajatus. Kaikilla meillä on uskonto jossain määrin elämässä, vaikkei kirkkoon kuuluisikaan. Ihmiset on uskoneet vuosituhansia, lie mihin jumaliin tai muuhun korkeampaan tahoon, että loisi turvallisuuden tunnetta, että pitäisi pahat henget vain poissa, heimokulttuureista lähtien. Vähän liian radikaalisti sanottuna, ihmismielen heikkoutta kaikki tämä.

  Vaikka olenkin näistä hyvin skeptinen, silti on mielenkiintoista luettavaa (kuunneltavaa tässä tapauksessa) aina nämä. 🙂

 • Jos uskoo kummituksiin, uskoo henkimaailmaan. jos uskoo henkimaailmaan, uskoo demoneihin. jos uskoo demoneihin, uskoo siihen että helvetti on todellinen. silloin myös taivas on todellinen ja on myös korkeampi voima joka päättää kohtalostamme kuoleman jälkeen. Tämä on suurin syy miksi monet haluavat kieltää nämä asiat, mikä olisikaan pelottavampaa kuin epävarmuus siitä joudummeko helvettiin vai taivaaseen kun monikaan ei halua kuitenkaan elää ”raamatullista” elämää. Mutta ei mennä nyt siihen vaan pidetään keskustelu kummituksissa ja demoneissa. 🙂

 • Apinateoria sanoo:

  Mikkeli on liian pitkällä tosiaan.

  Olen sitten näissä hommissa yksin, kun toverini ei enää uskalla tutkia. Onhan tuossa toinenkin, mutta hän on kokematon, mikä ei ole kyllä ylittämätön este, mutta seurustelu vie aikaa.

  Skeptikolle, kaikella kunnioituksella myös, mielestäni audio-/videomateriaalia on vaikea kuvitella. Olet kyllä oikeassa siinä että mielikuvitus on yleisin kummittelun aiheuttaja.

  Pitää ajatella järjellä. Kaikki rasahdukset, pölypallot ja möhnät silmänesteessä eivät ole paranormaalia.

 • Hei, tiedoksi kaikille että aloin vihdoin toimia tämän Tuukkalan Kalmiston tutkimisen hyväksi. Perustin tulevia videoita varten uuden kanavan, toivottavasti löydätte tienne sinne!

  kanavan nimi on: SepetiusSusi

 • Kävin sitte talven aikana kuvailee kalmistossa mutta vasta eilen tein videon valmiiks ja latasin tubeen: http://www.youtube.com/watch?v=pQ2uyXMbtjw

 • Micu sanoo:

  Itse näin talossani mustan hahmon kulkevan olohuoneen poikki ja hän katosi ikkunan luonaw. hieman pelotti mennä sisään mutta ei siellä nyt sitten ollutkaan ketään…

 • Makste perhana sanoo:

  Heräily aina samaan aikaan. Raskaat askeleet ja painostava pahan läsnäolon tunne liittyy unihalvaukseen. Minä kärsin unettomuudesta ja olen kärsinyt juuri tuollaiset askeleet, paljkon pahempaa myös. Sitten aloin tutkimaan asiaa ja löysin unihäiriöstä kertovan artikkelin. Oneksi löysin sen enkä mitään uskovaisten propagandaa vaikka samalla menetelmällä tuommoiset lähtevät pois, sugggestiolla. Toisaalta se voi myös pahentaa asiaa, jos väärin suggestoi.

 • Kolme apinaa sanoo:

  Kalmiston metsässä käytiin 14.6.2014 klo.23 jälkeen kahden siskon kanssa ja voin sanoa että hysteeriseksi veti tämä reissu. Aluksi oli tarkoitus lähteä jonnekkin autiotalolle, lopulta päädyttiin kuitenkin vanhan mielisairaalan viereiseen metsään (mielisairaalaa käytiin aikoinaan tutkimassa). Niin, lähdettiin metsätietä kävelemään, siinä pelleiltiin matkalla ja jopa toisen siskon kanssa kerettiin supatella pilan tekemisestä kolmannelle siskolle. Metsä oli karmiva heti alkuun ja vieressä kuului kuin jotain olisi tippunut maahan, sisko sanoi että varmaan käpy ja matka jatkui. Hetken jo mietittiin että miksi me tänne metsään tultiin. Sitten vähän kauempana n.100 metrin päässä näkyi kun musta hahmo kulki omituisen näköisesti tien toiselta puolelta toiselle. Tässä vaiheessa yksi sisko otti jalat alle ja lähti juoksemaan poispäin metsästä. Itse ensin ajattelin ettei siinä nyt mitään kummallista, joku ihminenhän se vain. Kunnes kohotin katseeni juoksevasta siskosta takaisin mustan hahmon luokse, nyt se juoksi meitä kohti. Sitten lähdettiin me kaksi muutakin siskoa juoksemaan ja helvetin lujaa. Itse painelin eteenpäin samalla kun huomasin että toinen sisko vielä pysähtyi jonkun matkaa juostuaan ihmettelemään että mihin se katosi. Luettiin kotiin päästyä netistä näitä kertomuksia ja on pakko jakaa meidän tarina.

 • Mikko sanoo:

  moi. lähdemme ensiviikolla lomareisulle, voitteko sanoa tarkan paikan missä ristiinan hautausmaan se viereinen tie on?

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *