ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

Marraskuun parhaat Ufo-videot

Marraskuu on ollut kohtuullisen aktiivinen ufo-kuukausi. Taivaallamme on lennellyt monta mielenkiintoista kohdetta.

Tällä videolla marraskuun parhaita ja oudoimpia ufo-bongauksia.

Videolla näkyy kohteita yksittäisistä valopalloista yötaivaalla, aina muotoa muuttaviin ufoihin sekä avaruudessa kuvattuihin outouksiin.

Tykkäys ja jakotoiminnot:

48 kommenttia aiheeseen: Marraskuun parhaat Ufo-videot

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • Ogeli sanoo:
  • Kosh sanoo:

    Todellakin marraskuun parhaat… Noihan pätkät nyt on vähän mistä sattuu ei välttämättä marraskuulta eikä edes tältä vuosi kymmeneltä.

  • Ogeli sanoo:
  • jatu sanoo:

    Ogeli:
    Valopalloja, valopalloja ja valopalloja. Ei mitään uutta.
    On se kumma jos kaveri videoi yli 8min yhteen soittoon ufoja, jotka kiertävät kaupungin päällä, virläpä suhteellisen alhaalla. Ei muka ole tarkempia videoita tarjolla? Niitähän pitäisi olla sata määrin.
    Nuo videot on niin k-usetusta kuin olla ja voi!

  • Nexeon sanoo:

    jatu: todista väitteesti.

  • Nexeon sanoo:

    …mukaanlukien se, että tiedät niitten olevan valopalloja. Mitä valopalloja? Jos mä en olisi koskaan nähnyt näitä videoita, kuinka selittäisit mulle sanan ”valopallo”. Pelkästään sanana tuo kuulostaa hassulta. Valo…pallo. Pallo…valo. Siis mitä vit?? MIKÄ SE ON!?

  • jatu sanoo:

    No äläs nyt viitsi, tuskin tarvitsee olla erikoinen efektimies saadakseen muutaman valopallon pimeälle taivaalle.
    Noita vastaavia on pilvipimein youtube täynnä?

  • Ogeli sanoo:

    Ihan oikeita laitteita nuo ovat, mutta eri asia että ovatko ihmisten vai muiden sivilisaatioiden. Valot niissä kyllä vilkkuu.

  • Nexeon sanoo:

    joo no osaan mäkin tehdä video efektejä ja saada aikaan realistisen näköisiä valoilmiöitä, mut miksi kaikki videot pitää heti luokitella video efekteillä tehdyiksi huijauksiksi? eikö asiaa voisi hieman tutkia ennen kuin latoo tuollaisia väitteitä. Sitä paitsi, se riittää, että yksi video tuolla YouTuben ihmeellisessä maailmassa on aito tapaus kertomaan totuuden koko harhakuvitelmasta, johon nuo feikit yleensä johtavat.

  • jatu sanoo:

    Se kertoo jo videon feikiksi jos niitä ei ole kuin yksi, varsinkin tuo kaupungin päällä kuvattu, samasta havainnosta olisi varmasti läjäpäin videoita eri kulmista.

  • Jate sanoo:

    Aina sanoisin noille NS: Skeptikoille jota aina kertovat järkevän selityksen kaikkeen mutta tehääs vastakysymys milläs todistat olevas oikeessa ihmisen sana ihmistä vastaan ei voi sanoa jos ei ole todisteita faktaa sun muuta että joku muu voi olla väärässä repikääs siitä

  • Nexeon sanoo:

    jatu: on tullut vastaan videoita joissa samanlaisia ”valopalloja” ja kuvattu eri kulmista, eri ihmisten toimesta…nämäkin ovat varmaan sitten feikkejä kun niissä kuvataan näitä feikiksi luultuja ”valopalloja”?

  • ari teräväinen sanoo:

    Näitä riittää joko itse kohde on kuin olisi otettu 1950 – 1960 luvun tieteisfilmistä tai kuva on kuin joku kuvaisi kynttilän valoa?

    EHDOT ON TÄTÄ KAIT NIIN KAUAN KUIN IHMINEN EI VOI MATKUSTAA VIERAISIIN TÄHTIJÄRJESTELMIIN?
    Tuoda sieltä tiedostoja tai kirjoja: Ja historiallisia aihelähteitä kuten se tiede ja kulttuuri ja historia uskonnot filosofiset oppijärjestelmät !?

    Valotihentymät jotka on tietoisia voi olla mitä hyvänsä joka ei liity ufoilmiöön?
    Muurahainen ja ihminen voi kommunikoida ymmäretävästi: Ja vasta kun ihminen tietää mitä tekee mistä on kyse mutta voi olla se toinen osapuoli ei silti meitä käsitä millään tavalla?

    On turhaa vatvoa näitä filmejä ja väittämiä niin kauan kuin me ollemme sidotuja tälle planeetalle?

  • ari teräväinen sanoo:

    Jos jotakin on salattu :Tieto pitää varastaa niiltä joilla se on vääjäämätön teko mikäli ei haluta sumutus jatkuu uusina muotoina ja ne on niitä puolitototuuksia joissa on vähän mitään arvokasta tietoa mielle muille?

    TAPAHTUUKO SE VAPAAEHTOISESTI EN SITÄ VOI TIETÄÄ SE ON VAIN SE OLETUS: JA SE EI TAPAHTUNE ELLEI OLE PAKKOA RYHTYÄ SITÄ AUKOMAAN MEDIASSA? JA JULKISUUDESSA MEILLE MUILLE JÄÄ VAIN SE LAIHA LUU KÄTEEN?

    Parempi materiaali on muissa käsissä: Ja jos sitä on se on otettu talteen ja jopa pois meidän muiden näkevistä silmistä?

    Tapahtuuko muutos: Se on todella niin monen muun käsissä sitä voi aina yrittää jos on halua ja tahtoa yrittää sitä ……..

  • jatu sanoo:

    kunhan saadaan jotain muuta kuin valopalloja, niin alkaa taas usko palautumaan, siihen asti mennään tällä.

  • ari teräväinen sanoo:

    Minä vaadin parempia todisteita?

    MUUTOIN SE VOI OLLA AIKA TYHJÄÄ RYHTYÄ SANOMAAN MITÄÄN KUKAAN EI SITÄ TIEDÄ: EI NÄISTÄ SIVUSTOISTA KAIT VOI OLLA MITÄÄ TIETOA MILLÄ ON MITÄÄN SYVÄLLEKÄYVÄÄ JA TODELLISTA MERKITYSTÄ ?

    Tietoisuus ja vaisto asia erikseen ihminen todella myös näkee sen olevan todellisuuden lävitse ?
    Mutta jos toisaalta on niin?
    Mitään ei voi todistaa: Jos et tuo itse sitä ufoa ja miehistöä median eteen ja julkisuuteen ja tietyin ehdon se toimii niin edelleen? Ja on oltava aina sitä katetta ja todella hyvin olevia ja vakuuttavia todisteita näyttää niitä ihmisille?

  • ari teräväinen sanoo:

    Joten alkakaa toimia niin on niitä näyttöjä antaa ihmisille?

    Ongelma on viranomaiset: Voi edelleenkin pistää ne monet myyrät ja totuuksien tonkijat lukkojen taakse lukemaan tiilenpäitä?

    Laki ja asetukset on sitä vastaan:Pitää olla todella nero keksit keinot ohittaa ne sudenkuopat ja onnistua siinä on jo asia erikseen …

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Onneks kukaan ei voi todistaa, ettei ne olisi UFO:ja 😉

  • jatu sanoo:

    Mikäli haluaa todisteita ufojen olemassa olosta, kannattaa katsoa vaikka tämä dokkari.

    http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=T_N-N90U50Q&feature=endscreen

  • WeAreNotAlone sanoo:

    jatu

    Se on hyvä, että ollaa jossain asioissa samalla aaltopituudella. Katsoin ton dokkarin yks päivä, yks asia on selvä 😉

  • Huttu sanoo:

    Toi on hyvä sarja, seuraan sitä itekkin aika tiiviisti, herättää tosi paljon kysymyksiä kyllä 🙂

  • Huttu sanoo:

    Sori hei, unohtu muute mainita että tuosta Ancient Aliens sarjasta on alkanut nyt viides kausi, jakso nimellä Secrets of the Pyramids.

    Täytyypä katsoa 🙂

  • Ogeli sanoo:

    Kerro jos sieltä paljastuu jotain mielenkiintoista. 😉

  • jatu sanoo:

    Jim D:ltä tulee tuota sarjaa, ihan hemmetin mielenkiintoinen. Osa on tietysti aika kaukaa haettua, mutta suurinosa pistää mietityttämään, vaikka juuri tuo kyseinen jakso.
    Aika hyvin pojat on kiveä työstäneet, varsinkin kun kivi sattuu olemaan kovinta laatua tältä planeetalta. Ainut mikä siihen pystyy on timantti, eikä kaivauksissa ole vielä ainuttakaan löytynyt.
    Toinenkin hatun noston arvoisen suorituksen pojat tekivät, tuolloin ei oltu vielä keksitty kirjoitus tai laskutaitoa.
    Sekä pyörää ei ollut vielä keksitty, se tuli vasta myöhemmin.

  • Ogeli sanoo:

    Joku valokuva-ammattilainen voi sanoa, että onko tämä oikea vaiko photoshoppia:
    http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/425503_478437985531554_944397648_n.jpg

  • WeAreNotAlone sanoo:

    jatu

    Kyllä. Mielenkiintoinen dokkari minunki mielestä, vaikka osa asioista kuullostaakin kaukaa haetulta ja naurettavilta. Ihmetyttää ihmisten ”kädenjäljet” Puma Punkus ja monissa muissa muinaisissa monumenteissa, jotka muistuttavat kovasti toisiaan. Mutta, tossa sarjassahan painotetaan enimmäkseen yhtä asiaa, että ei alienit ole rakentaneet noita monumentteja, vaa he ovat antaneet ihmisille tekniikan rakentaa. Mutta ihmiset eivät saaneet näitä tekniikoita omakseen, alienit valvoivat rakennushankkeita jatkuvasti, kun ne valmistuivat, alienit ottivat tekniikan takaisin itselleen, ja he halusivat että ihmiset palvoivat heitä Jumalina. Sen jälkeen nämä ”Jumalat” lähtivät pois, mutta kävivät säännöllisesti maassa ja käyvät vieläkin säännöllisesti tarkkailemassa meitä ihmisii. Mutta nykyään, ihmiset ovat itseoppineita ja tekniikka on kehittynyt paljon, mutta vieläkin näitä Jumalia palvotaan nykyisin, esim eri uskontojen pääjumalia, kuten Jehova ja Allah.

    Yhdessä jaksossa pohdittiin raamatun sarakkeita, jota monet tutkijat ihmeissään miettivät. Kuten esim –
    ”Tehkäämme ihminen kuvaksemme, meidän kaltaiseksemme”. Joka on Moosesin kirjasta lainattu.

    Miksi ihmeessä ”Jumala” puhuisi monikossa, että tekhkäämme, miksi ihmeessä Jumala puhuu, että ihminen luotaisi hänen ja varsinki heidän kaltaisekseen. Eli, me olemme saaneet geenin alieneilta. Koska edelleen ihmisen evoluutiosta puuttuu se ”puuttuva lenkki”. Tarvitaan miljoonia vuosia lajin kehitykseen, ja aluks sitä tapatui apinoista ihmisapinoihin. Mut yhtäkkiä kehitys tipahti tuhansiin vuosiin, vaikka muissa eläinlajeissa se on jatkunut jo pitkään.

    Eniten pistää mietityttää ihmisten monumentit. Mikä saa ihmisen rakentaa pyramidei eri mantereilla ja eri aikakausilla toisistaan riippumatta. Hyvin hämärää.

    On paljon kysymyksiä, mutta tuskin niihin saa vastauksia tämän elämän aikana. Alienit tarkkailee meitä jatkuvasti, mutta uskon, että vasta sitten alkaa tapahtuu, kun ihminen ottaa seuraavan askeleen ja alkaa kartoittaa avaruutta muille planeetoille asti. Tiedän, että he ovat tuolla, ja monet muutkin tietävät, vaikka eivät tahdo myöntää itselleen sitä.

    Toivotaan että pian tapahtuisi jotain, joka mullistaisi ihmisten käsityksen elämästa ja avaisi heidän silmänsä. Mitään pelättävää ei ole, jos on, ihmisillä on kyky taistella tulevaisuutensa kannalta.

  • Huttu sanoo:

    Toi 5 kauden avausjakso oli aika mielenkiintoinen, käsitteli pyramideja ympäri maailman. Tiesittekö että Gizan suuri pyramidi on itseasiassa kahdeksan kulmainen? Sen pystyy näkemään vain ylhäältä, kevätpäivän seisauksen aikoihin kun aurinko paistaa oikeasta kulmasta jolloin varjojen heijastuminen paljastaa tämän. Maan pinnalta katsottuna sitä ei huomaa lainkaan, tai on tosi vaikeaa huomata paljaalla silmällä.

    Tosiaan Egyptin Giza-alueen pyramidit on rakennettu Orionin vyön mukaan, samaten Meksikossa olevat Teotihuacanin pyramidit ovat Orionin vyön mukaisesti rakennettu, lähes identtisesti keskenään.

  • Nexeon sanoo:

    Ogeli, tarkastelin kuvaa photoshopilla eri filtterien ja efektien avulla, ei tosin ollut paljon apua kun tuo tausta on täysin musta, mutta feikiltä se minusta vaikuttaa.

    Omasta mielestäni se mikä paljastaa tämän heti kättelyssä feikiksi on se, että kuva on kauttaaltaan epätarkka, johtuen kuvaajan hieman epävakaasta kädestä. Mikään kohta kuvassa ei ole ns. ”kameran tarkennuksessa”, mutta sitten nuo valot taivaalla näyttävät aivan selkeiltä, niissä ei ole tuota samanlaista ”haamukuvaa” kuin kaikessaa muussa kuvassa. Jos nuo valot taivaalla olisivat oikeasti olleet tuolla valokuvaa ottaessa, olisi kuva näyttänyt jotakuinkin tältä: http://snag.gy/JUiPI.jpg

  • sdovuhdg sanoo:

    u.f.o sanoo:
    joulukuu 22, 2012 klo 20:13
    Tätä ei ole näköjään vielä linkitetty tänne. Medvedev voi aivan hyvin viitata tuossa haastattelussa uuteen Venäläiseen dokumenttielokuvaan ufoista nimeltä ”Men in Black”, joka on julkastu 18.12.2012 Youtubessa.

    http://www.youtube.com/watch?v=yjQQOHeektY

    TÄMÄ!! TÄMÄ!!! TÄMÄ!!!!

  • Ogeli sanoo:

    Huttu,

    Orionin vyö oli erittäin tärkeä muinaisille kansoille.
    https://www.youtube.com/watch?v=-jf5goxK41A

    Nexeon, kiitos tiedosta. Uskon, että vielä lähiaikoina tulemme saamaan erittäin vakuuttavia todisteita muista sivilisaatioista. 🙂

  • Nexeon sanoo:

    Kukaan nähnyt tämmöistä?
    http://snag.gy/qshgH.jpg

  • Nexeon sanoo:

    Ogeli, mä en tarvii enää noita todisteita 🙂
    Mä tiedän…

  • Ogeli sanoo:

    Sama täällä. 😉

  • Ogeli sanoo:
  • ari teräväinen sanoo:

    Ihminen on rakentanut ne mutta tieto ja teknologia on muualta tuotettua?

    Olivatko ne ihmisiä: Ja onko ihmisiä muualla maailmankaikkeudessa,ja ne muut vierailijat olivat tunkeilijoita ja hyväksikäyttäjiä rikollisia tai toista ja vierasta lajia…
    Laitteet on hävinneet: Ne jääneet luonon ja ryöstelevien ihmisten armoille?

    Esim ne valtiot ja organisaattiot joilla on valtaa: Ne on ne ottaneet jäänökset romut vain itselleen vähin äänin siivonneet ne pois?

    Ei sovi viralliseen historilliseen ja siihen tieteelliseen näkökulmaan:Kyseen alaistaminen on totta vaikka ne olisi ihmisen tekoa ja keksintö on tehty ihmisen toimesta?

    Ihmisen tapa kiistää se tieto ja näkemys: Ja joka sotii hänen näkemystään ja tietoaan vastaan? Se kun ei voi olla totta vaikka se on nähtävissä ja se kokonaistieto ei selitä sitä kaikkea mitä on tapahtunut …

  • Kuolemantuoja sanoo:

    ari tereväinen: ”Esim ne valtiot ja organisaattiot joilla on valtaa: Ne on ne ottaneet jäänökset romut vain itselleen vähin äänin siivonneet ne pois?”

    Nämä seurat hallitsevat kaikkia maita, valtioita, organisaatioita, uskontoja, yms. Ja ne ovat Vapaamuurarit, Temppeliritarit ja suurin kaikista Illuminati. Jotka ovat soluttautuneet keskenään. Ja näiden seurojen yläpuolella on suuri hierarkia, jota johtavat muinaiset Jumalat, eli alienit. Kaiken luojanina, ihmisten opettajina. He ovat pahuuden ja hyvyyden symboleita, yksi näistä kunniakkaisista sotureista on Lucifer, Iehova, Zeus, Allah. Jotka sama yksi ja sama henkilö. Miten saada kaikki ihmiset palvotakseen itseään? Esiintyäkseen eri kulttuureissa ja uskonnoissa, eri aikakausilla niin hyvyyden kuin pahuudenki PÄÄJUMALINA, joita kaikki ihmiset palvovat, niin tieteen kun uskomusten avulla 😉

  • Ogeli sanoo:

    Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikkein korkeimpana hierarkiassa ovat valon voimat, jotka ovat aina paljon voimakkaampia kuin itse pimeys. He haluavat meille vain hyvää.

  • Kuolemantuoja sanoo:

    Ogeli: Valo ja pimeys ovat sama asia. Pimeys loi valon.Te ihmiset olette eksyksissä, pahuuden ja hyvyyden voimat käyttävät teitä vain hyväkseen, eli palvotakseen vain itseään. Hän ei välitä teistä. Ehkä jonkin päivänä ymmärrätte elämän salaisuudet, mutta en tule sitä koskaan uskomaan. Saatte ikuisesti vaeltaa hänen johtamassaan pimeyden ja valon tiellä. Harhailette vain.

  • Ogeli sanoo:

    Kuolemantuoja, valo ja rakkaus on kaikkeus, Luoja. Pimeys on osa Luojaa, ei toisinpäin. Meissä kaikissa on pimeä ja valoisa puoli, mutta se on dualismin sääntö, että voimme valita kumpaa tietä alamme kulkea. Voimme olla valon olentoja ja silti hyväksyä pimeän puolen itsessämme. Pimeä puoli ei pysty hyväksymään valoa itsessään, koska se on erkaantunut Luojasta. Silti tässä maailmankaikkeudessa Luoja on hyvyyden ja valon puolella.

  • Kuolemantuoja sanoo:

    Ogeli: Jos sinä ja muut ihmiset haluatte niin uskoa 😉

  • Ogeli sanoo:

    Ei se ole uskosta kiinni. 😉

  • Vergilius sanoo:

    Pimeys on osa luojaa, joka on erkaantunut luojasta. Onko se siis osa luojaa vai ei? Entäs jos joku ei halua valita pimeyttä eikä valoa? Onkos mitään keskitietä olemassa tässä dogmissa?

  • Ogeli sanoo:

    On aina keskitie, mutta tällä tasolla on tarkoitus valita polaroituminen jompaan kumpaan suuntaan. Suurin osa ihmiskunnasta ei ole tehnyt tietoista valintaa eli he vain ovat ”välissä” elämässä ja kerraten sitten oppinsa muualla. Tämä planeetta on silti kokemassa positiivisen muutoksen, koska muiden palveluun suuntautuneita on enemmän kuin itsensä palveluun suuntautuneita.

  • Kuolemantuoja sanoo:

    Vergilius: Ei ole mitään mahdollisuutta valita mitään keskitietä, koska on vain yksi hallitsija, joka luonut pimeyden ja valon. Hänet tunnetaan monilla nimillä, Lucifer ja Jehova mm. Valitsisitsä hyvän, pahan, tai et yhtikäs mitään, esim se ”keskitie”, hän tulee samaan sut joka tapauksessa. Hän haluaa alistaa ihmiset nuolemaan varpaitaan. Ennemmin tai myöhemmin jokainen tulee tekemään sen.

    Kohta alkaa tapahtumaan ihmisten keskuudessa mullistavaa. Ota Vergilius asioista seuraa, nii tiedät mitä salaista valtioiden sisällä ja sen ulkopuolella tapahtuu. Nämä seurat ja järjestövät ovat mm kaiken takana: Bilderberg Group/bohemian Club, Temppeliritarit, Vapaamuurarit, WHO, ja kaikista suurin Illuminati. Vaikutusvaltaiset ihmiset hallitsevat tätä maailmaa. Mutta, sen yläpuolelta löytyy myös hierarkiansa, jotka ovat korkeempia voimia ja ei inhimillisiä.

    Ihmiset ovat sokeita, ja he pelkäävät avaavansa silmät. Ehkä on vain parempi kulkee monien sitä keskitietä, tai ainakin yrittää.

  • uliuliuliuli sanoo:

    Lollotiloo!

  • Kuolemantuoja sanoo:

    uliuliuliu: Ymmärrän, että sinua pelottaa, ymmärrän, että et usko, mutta et sinä tule olemaan turvassa ollenkaan, vaikka et uskoiskaa. Se ei auttais, että laittaisit silmäs kii, kun paholainen tulee kylääs sun ja perheesi luokse vierailulle. Hänellä on asiaa sulle 😉

  • Ulululululululullulu sanoo:

    Yes i hail to my master, and together we shall destroy the weaklings like you Kuolemantuoja!

  • Helena sanoo:

    Valopalloja, lentokoneiden valoja, heijastuksia, ilmapalloja, valoraketteja, tulivuoresta sinkoutuvia kiviä ja suoranaisia huijauksia. Parempiakin ufovideoita/kuvia olen nähnyt, mutta ihmettelen kovasti, ettei vierailijoista saada yhtään hyvää kuvaa, jos niitä kerran niin paljon näkyy. Skeptinen tuttavani väitti nähneensä useita ufoja Tanskan taivaalla ja toinen väitti nähneensä alienin kodissaan. Mutta nuo ovat kuulopuheita ja nämä videot eivät ainakaan mitään todista. Haluaisin uskoa ufoihin, mutta en usko ennenkuin näen omin silmin.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto