ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

Maya-kalenteri loppui

Kuuluisa Maya-kalenteri loppuu tänään 21.12.2012. Tarkkaa ajankohtaa ei ole tiedossa, mutta jokatapauksessa kalenteri on kiertänyt itsensä loppuun asti.

Maya-kalenteri loppui

Mayjoilla oli useita eri kalentereita, joilla mitattiin mm. viljelyskausia ja muita toistuvia syklejä. 21.12, tai toisen tulkinnan mukaan 23.12 loppuva kalenteri mittasi evoluutiota pitemmällä aikajaksolla. Kalenteri mittasi mm. apinoiden kehitystä sekä sivilisaation eri vaiheita. Nyt tämä sykli on kiertänyt itsensä ympäri, 26 000 vuotta kestävällä aikajaksolla.

Osa Mayjoista puhuu uuden aikakauden alkamisesta. Maapallo on kokenut synnytyskipuja, jotka ovat ilmentyneet vaikeina aikoina ihmiskunnan historiassa (mm. tsunamit, korruptio yms.), mutta näistä ajoista on kasvettu kokoajan eteenpäin. Joidenkin teorioiden mukaan olemme saavuttaneet nyt kriittisen pisteen, jossa vaakakuppi alkaa kallistumaan pikkuhiljaa hyvän puoleen, eli on ihmiskunnan heräämisen aika, on aika kehittää ihmiskuntaa uusille radoille, kohti eheämpää elämistä, kohti parempia ratkasuja meidän sekä maapallomme hyväksi.

Nämä lähivuodet ovat olleet antoisia myös Paranormaali Blogin maailmassa, erilaisia salaisuuksia on tullut julki ja paranormaaleista ilmiöistä on tullut ihmiskunnassa tietynlainen positiivinen kiehtova asia. Paranormaalia ei ole enää Suomen alueellakaan pelätty niin paljon kuin aiemmin. Ehkä lähivuosina paranormaali ja rajatiedon maailma nostaa vielä enemmän päätään populääriin maailmaan.

Antoisaa Maya-kalenterin loppumisen jälkeistä aikaa kaikille. Tehdään eheitä päätöksiä ja vaikutetaan jokainen omalta osaltamme omaan sekä muiden hyvinvointiin, vielä on matkaa täydelliseen yhteiskuntaan…

Lue lisää aiheesta 2012 – maailmanloppu – uuden ajan alku alueelta.

Tykkäys ja jakotoiminnot:

326 kommenttia aiheeseen: Maya-kalenteri loppui

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • Ogeli sanoo:

    Tällaiseen törmäsin:
    http://www.timeanddate.com/countdown/maya

    Alkakoon uusi aika historian suurimmalla maailmanlaajuisella meditaatiotapahtumalla! 🙂
    http://unify.org/

    Myös Drunvalo Melchizedek järjestää kolmipäiväisen tapahtuman netissä:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lOldKn0hlpU

  • Ajatusvirhe sanoo:

    Lässylää ja huomenna lissää.

  • Ville sanoo:

    Juu kun taivasta katsoo, niin Nibirusta ei tietoakaan ja sen pitäisi jo näkyä paljain silmin jos se lähestyisi maata kohti. Olen kuitenkin pikkusen helpottunut, mutta vaara ei ohi. Ihmisiltä voi silti nuppi mennä sekaisin ja tästä voi seurata jotain, muttei kuitenkaan maailmanloppua.

  • Ogeli sanoo:

    Prekessio kestää noin 26 000 vuotta:
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Prekessio

    Mayat jakoivat ajanjaksot maailmoihin/Aurinkoihin:
    http://www.sci.fi/~starseed/fromstars/viestit.php?page=tikal-98

    Nyt alkaa viidennen auringon aika. Astronomia oli erittäin tärkeä asia menneille sivilisaatioille, koska sillä pystyttiin mittaamaan erilaisia asioita kuten ihmisten tietoisuuden kasvua.
    https://www.youtube.com/watch?v=q_36FF6z9cQ

    Tämä uusi aika tulee todellakin olemaan ”Kultainen Aika”, jossa ihmisistä kasvaa entistä hienompi ja rakastavampi rotu.

  • Karhu IV sanoo:

    Eipä vielä oo näkyny mitään.. ameriikan mantereellahan se vasta kohta on se 21.12, ogelin oljenkorsi lienee siinä?

  • Ogeli sanoo:

    Katsohan aiemmat kommenttini kun ne tulevat näkyviin.

  • ajanlaskija sanoo:

    http://www.timeanddate.com/countdown/maya

    12 tuntia vielä. Minuuttia myöhemmin on talvipäivänseisaus

  • R. A. Tionaali sanoo:

    Mikä loppu?

    Nyt alkoi vain 14. baktuni eli päivä on 13.0.0.0.0.

    Mayat käyttivät base-20:tä, joten se maailmanlopunpäivä on 19.19.19.17.19 -> 1.0.0.0.0.0.

  • Jackie sanoo:

    Kaikki menee omalla painollaan.

  • Jaa´`a says: sanoo:

    Mihinkähän kellon aikaan mahtaa tulla. Onhan tässä koko päivä ja ilta aikaa jos nyt ei aivan vuoraokauden vaihtuessa ainakaan täällä päin loppu tullut. Ja olotila on normaali. Joka paikkaa hieman kolottaa ja särkee tavalliseen tapaan, joten omalla kohdalla ei ainakaan mitään erkoisia tuntemuksia vanhaan ole havaittavissa. No odotelaan, odotellaan..

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Täs on vielä paljon aikaa, mitä vain voi taphtuu, tai sitten ei. Odottavan aika on pitkä. Asiat tapahtuu kun niitä vähiten osaa odottaa, oline sitten hyviä tai huonoja asioita.

  • Ogeli sanoo:

    Kyseessä on aikojen muuttuminen.

    Aikaa maya-kalenterin päättymiseen on vielä Viisi tuntia.

  • Sarco sanoo:

    Melkoista new age hörinää 🙂

  • Lärvätsalo sanoo:

    Koko ajan ihmetellyt miten modernit ihmiset voivat luottaa kansaan, joka ei tuntenut edes pyörää. Ei tullut loppua, ei tullut uutta aikaa. Luulisi, että ihmiset olisivat jo oppineet jotain menneisyydestä vaan ei. Taas lyötiin päätä petäjään, eikä mitään tapahtunut. Tai no tapahtui – itsensä totaalinen nolaaminen. Miksi tämä ei tunnu menevän aivoihin asti?

  • Ville sanoo:

    Katsoko kukaan mtv3:n huomenta suomea? Siellä oli joku amerikkalainen maya professori.
    Uusi ajanlasku tässä vain on kyseessä.

  • Sarco sanoo:

    Niin.

    Mayojen aikakäsitys tosiaan perustui sykleihin ja tänään on (oletettavasti) yhden loppu. Se ei tarkota mitään mistä meidän pitäisi huolehtia. Se on vain tuhansia vuosia vanhan kansan harhakäsitys ajan kulusta.

    Teille, jotka epäilette tänään jotain tapahtuvan (kuten Ogeli) , suosittelen ottamaan todelliset faktat esiin, eikä jotain teidän fantasiakirjailioiden mitä ihmeellisimpiä, mihkään perustumattomia jorinoita

  • Ogeli sanoo:

    Pane Andovin mukaan vasta 23. päivä alkaa tapahtua. 😉

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Uusi aika= voi tietää hyvää toisille, ja pahaa toisille. Uusi aika voi tarkoittaa ihan mitä vaa.

  • Ogeli sanoo:

    Jokainen luo maailmansa ajatuksillaan.

  • Karhu IV sanoo:

    ”Pane Andovin mukaan vasta 23. päivä alkaa tapahtua. ”

    Anteeksi nyt vain, mutta: Hahahahahahahaha, sehän piti jo viikko sitten näkyä jotain taivaalla jotain sinisiä juovia.. Kai ostit jo pane androvin fanituotteita vaikka eihän se rahalla teekään mitään kun maailma loppuu?

    Sallli minun nauraa digitaalisesti:

    Aaahahahhahahahahahaha

    HÄHÄHÄÄHÄHÄHÄÄHÄHÄÄH :D:D::D:D:D:D

  • Jokke38 sanoo:

    Kyllä! Kyllä! Uusi aika on alkamassa. Heti herättyäni näin ensimmäisen valoaluksen saapuneen maan piiriin. Älkää ihmiset peljätkö vaikette mitään näe….se vain kertoo ettette ole vielä tarpeeksi henkisesti kehittyneitä. Toisin sanoen tietoisuutenne ovat vielä liian sulkeutuneet. Seuraavan syklin aikana teillä on runsaasti aikaa kehittyä näkemään näitä korkeampien ulottuvuuksien asioita… Valoaluksia, ufoja humanoideja ja valo-olentoja. Kehotan arjoittamaan ahkerasti meditointia sekä muita henkisiä harjoituksia. Seuraava sykli varmistaa, että jokainen oppii sen aikana käyttämään taitoja kuten astraalimatkailu, merkaban luominen, selvänäköisyys…ja paljon muuta.
    Täytyy mennä, uusi valoalus saapuu. Kuinka hienoissa sateenkaaren väreissä se loistaakaan. Pian tekin näette!

  • ululululululululululululululululu sanoo:
  • Ville sanoo:

    Kuka Pane Andov? Onks tuo joku venäläinen joka tahtoo panna andovia? XD

  • Ogeli sanoo:

    Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa.

  • Sarco sanoo:

    Ilmeisesti joku elämäänkin suurempi maailmanlopun tietäjä, jonka sana on ehdoton, ja hän tietää kaiken.

  • Sarco sanoo:

    Ogeli, toisinsanoen ne, jotka ei moisiin fantasiasatuihin usko 😀 Tullaan saamaan vielä monet hyvät naurut teikäläisten kustannuksella

  • Ogeli sanoo:

    Muutos on tapahtumassa ihmisten haluista tai uskomuksista huolimatta. Onneksi moni kuitenkin haluaa positiviista muutosta, eikä mitään maailmanloppua.

  • Sarco sanoo:

    Niin mikä muutos? Mikä tämä suuri muutos on mistä huhuillaan erinäisten maailmanparantajien yms keskuudessa

  • Silence sanoo:

    Muutos lyhyesti: USAssa aselaki uusiksi, Intiassa ruvettu heräämään naisen asemien kohentamiseen, Lähi-idässä kansa pudottaa diktaattoreita vallasta jne.

    Asenteet muuttuvat siis.

  • Huttu sanoo:

    Voi Ogeli, vieläkin uskot Andovin löpinöihin…

    Uusille naamoille tiedoks että avaruusolennot ovat kertoneet Andoville (toisin sanoen hän on itse keksinyt tämän päästään ja käyttää todisteena kämäistä viljapeltokuviota) että aurinko muuttuisi 23. päivä punaiseksi jättiläiseksi, ja täten aktivoisi meidän dna:n uudelleen. 13.12 piti näkyä taivaalla sinisiä magneettivaloaaltoja mutta eipä siellä mitään näkyny 😀

    Tuollaiseen löpinään sitten Ogeli ja muut hihhulit ympäri maailman uskoo 😀 Sunnuntain jälkeen sitten varmaan hehkutetaan että meditointi ja avaruusolennot estivät auringon muuttumisen koska emme olleet kansana valmiita muutokseen 😉 Uskokaa vain, samalla annetaan seuraava päivämäärä tarpeeksi kauas tulevaisuuteen

  • Ogeli sanoo:

    Muutos ihmisten tietoisuudessa.

  • Huttu sanoo:

    Silence,

    Tänään oli just uutisissa miten kouluammuskelu yhdysvalloissa boostasi puoliautomaattiseiden myyntiä todella paljon, ihmiset haluavat puolustaa itseään. Jokaisen vastaavan ammuskelutapauksen jälkeen on havaittavissa vastaava positiivinen piikki aseiden myynnissä.

    Joten asenteet, in your face!

  • Entity sanoo:

    Asetan veikkauksen kellonaikaan 11:11. Sen jälkeen muutama newageri on mulle tuopin velkaa.

    Maailma muuttuu ihan varmasti, mutta siitä ei ole varmuutta miten se muuttuu.

    Teknologian kehitys on muuttunut viime vuosina aivan toisen näköiseksi kuin menneinä vuosisatoina. Lääketiede, biotekniikka, robotiikka, nanoteknologia ja muutkin tieteen ja tekniikan alat, jotka vaativat numeronmurskausta, ovat alkaneet hyötyä tietotekniikan kehityksestä ja hypätä mukaan eksponentiaaliseen kasvuun.

    Minusta tuntuu, että me olemme jääneet Suomessa hiukan jälkeen kehityksestä, mutta emme ole ainoita, koska nykypäivän ilmiöt eivät oikein sovi ajatuksiimme. Meiltä puuttuvat käsitteet ja niiden myötä myös ajatukset, joilla voisimme ymmärtää aikaa, jona ihmisen sivilisaatio alkaa tosissaan syntyä.

  • Ogeli sanoo:

    Huttu, aikavälillä 23.12.2012 – 28.03.2013, ei suinkaan yhdessä päivässä. 😉

  • Sarco sanoo:

    Tommonen ”asenteiden muuttuminen” nyt on täysin naurettavasti yhdistetty jonkun kalenterin loppumiseen. Tommosia lakimuutoksia yms tapahtuu kaiken aikaa, nyt kun tähän aikaan osuu yks niin heti on korkeemmat voimat pelissä

  • theWonderer sanoo:

    No eipä mitään sitten tainnut tapahtuakaan. Vähän niin arvelinkin.

  • Jugi sanoo:

    Kello 13.14 paikallista aikaa on talvipäivänseisaus niin voisikohan silloin tapahtua jotain? Jos mitään ei tänään tapahdu niin ei tapahdu mitään erikoista tulevaisuudessakaan.

  • Huttu sanoo:

    Nyt alkaa jo näkymään vähän sitä ajattelua että ”no jos koht tapahtuu ku kello tulee sitä ja sitä.. tai no jos ens kuus tapahtuis jotain… no ehkä seuraavan kahden vuoden aikana tapahtuu jotain..”

    Eikö sun Ogeli pitäny muute jo värähdellä 5D paratiisiin? 😀

  • Ogeli sanoo:

    Eihän sitä nyt voi ottaa varaslähtöä.

  • Huttu sanoo:

    Tai mitään muutakaan lähtöä 😉

  • Jackie sanoo:

    Seuraava harjotus kestää sitten 2 vuotta ja sen jälkeen mietitte mitä alatte elämällänne tekemään Ogeli 🙂

  • Ogeli sanoo:

    Yhdessä lähdetään.

  • theWonderer sanoo:

    20 minuuttia ja sitten galaksit räjähtää! Vai miten se meni?

  • Ville sanoo:

    Ääh tuskinpa

  • theWonderer sanoo:

    NYT!

  • Ville sanoo:

    Juu 13:17 kello eikä mitäåän tapahtunut 13:11. Nyt on pokkaa sanoo et HAHAHA

  • Jugi sanoo:

    Eipä tapahtunut mitään. Ogelihan oli 99% varma muutoksesta, mutta näköjään se 1% voi olla mahdollista 🙂

  • theWonderer sanoo:

    Mä en edes viitsi nauraa, käy liikaa sääliksi niitä ”uskovia”

  • Minä sanoo:

    Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille.

  • Sarco sanoo:

    Ei tullut ei. MUTTA ODOTTAKAAS!!! Uusien tulkintojen mukaan jotain tapahtuu 23. päivä!!! Kyllä se loppu koittaa sillon! Ihan varmasti!

  • Toveri sanoo:

    Miltä nyt tuntuu hörhöt? Miltä tuntuu olla kaikenkattavan totaalisen kiistämättömän väärässä? Ja mitä me skeptikot, me hölmöt lampaat ja valaistumattomat, sanoimme? MITÄÄN EI TULE TAPAHTUMAAN.

    Ja kuka oli (jälleen) oikeassa? Miltä tuntuu olla halvan huijauksen uhri? Paljonko rahaa on palanut ”profeettojen” roskakirjallisuuteen? Syökö egoa tieto siitä, että ette ole mitään valon lähettiläitä vaan ihan tavallisia ihmismuurahaisia? Jotain kommenttia Ogeli?

    Mutta ennen kaikkea, onko teillä edes pokkaa myöntää, että olitte väärässä?

  • Sarco sanoo:

    Toveri, mitäpä luulet että onko noista kellään pokkaa? En ole ikinä nähnyt kenenkään fantasiamaailmoissa elelevän muuttavan kantaansa vaikka kuinka osottaisi olevan väärässä. Nytkin nuo alkavat sanomaan että ”kyllähän se suuri muutos tuli, ettekö huomaa?” ja ”eikun se loppu tuleekin parin päivän päästä” yms.

  • Ville sanoo:

    Sarco mene sinä vaan itkemään omaan bunkkeriisi kun mitään ei tänään tapahtunut.

  • mucha sanoo:

    länkkärit tykkää kaiken maailman maailman loppu ennustuksista, maksaavat hilloja kun vaan joku aina naama suorana kertoo että tietyn ajan päästä on tuomion päivä jne. jokku tajuaa heti ei mee lankaan jne mut toiset taas ottaa ohjeesta opiks ja alkaa vääntää samaan suppuun lisää teorioita miten on joku uranuksesta soittanut telepaattisella yhteydellä ja kertonut kaiken mitä tulee tapahtumaan ja miten valmistautumalla voi vain selvitä, ja lopuks sit myydään roinaa tai kirjojaj tai dokkareita jonka tieto on elin tärkeä jos meinaa selvitä tulevan katastrofin.
    tästä maya hässäkästäkin taottiin ihan tajuttomat rahat, jopa tehtiin hollywood leffa jossa jaettiin tietoisesti samaa propagandaa mitä kaiken maailman muut independet rahastajat tekivät.

    ajatteleeko porukka yhtään miten tää vaikuttaa ite maya kansaan? tuol voi olla vihasta porukkaa joka on tunkenu tajuttomat määrät rahaa ja aikaa vaikka mihin valmistautumiseen ja nyt ku ei mitään tapahu niin joillain varmaan palaa käämit ja jotkut varmaan ei tajua että eivät mayat näitä hurjia katastrofi teorioita edes ole jakanut vaan ihan omat länkkärit.

    kuulin myös porukoista jotka suunnitellu joukko itsaria täks päiväks, liekköhän tekivät. kyllä me ihmiset vaa ollaan erikoisia vekottimia.

  • Kuolemantuoja sanoo:

    Te kuolevaiset ette ymmärrä. Minä päätän koska loppu tulee. Mutta annan vihiä asiasta, Mayjojen pyhä luku oli 13:sta. Ens vuosi(2013) tuo kauhua tullessaan. Numero 13:sta on merkittävä luku niin hyvyydessä kuin pahuudessakin. Alkakoot uusi aika…… Hyvyydessä vai pahuudessa? Kumpaa te suositte enemmän? 😉

  • Ogeli sanoo:

    Hyvää joulua vaan kaikille. Toivon mukaan tosiaan tähän järjettömyydessä kylpevään maailmaan saapuu pian se rauha. En minä muuta toivo.

  • ankat lammessa sanoo:

    eli maailmanloppua ei siis tullut? jos se vielä tulee tänään niin sanotaan sitten jo aikaisin että heipähei ja kukkuluuruu, maailma loppuu. se loppu olisi tullut jos olisi tullut.

  • Sarco sanoo:

    Rauhaahan tähän maailmaan ei saada ikinä, niin kauan kun on toisistaan eroavia ihmisiä.

  • Entity sanoo:

    Sarco, puhut palturia. Ihmisten eroista ei päästä, mutta ne voidaan tunnistaa ja niistä huolimatta löytää toimivia yhteistyön muotoja.

    Ogeli, maailma kylpee järjettömyydessä, mitä aiot tehdä asialle?

  • Ogeli sanoo:

    Yksi ihminen voi vaan tehdä pieniä tekoja, mutta yhteisvoimin voimme tehdä maailmasta paremman paikan elää.

  • uliuliuliuliuliuliuliuliuliuli sanoo:

    eli et tee mitään 🙁

  • Karhu IV@ 6 ulottuvuus sanoo:

    Ny maya saunoo, se rillaa se rillaa se rillaa, kannusta sampanjaa, kyä sykli on tullut täyteen!

    Galaksin keskustasta ei tosin ole huomattavissa vielä mitään energia aaltoa. 3 päivän pimeys ei ole myöskään alkanut, tai tullut maailmanloppua, tai ET:t ottaneet yhteyttä. Suht laimeeta. Mutta maailmanlopun bileitä on tänä VKL sitäkin enemmän. Se on hyvä!

  • Ystävä maan päältä sanoo:

    Skeptikoille tiedoksi: Avaruuden ystävämme ovat käynnistäneet tietoisuuden muutos-laitteistonsa. Ihmiskunnan tietoisuus alkaa nousemaan hitaasti, mutta varmasti. Tulemme vielä näkemään sotia ja ihmisten ahneutta, koska laitteiston energia-aallot eivät ehdi vaikuttaa kaikkiin ihmisiin niin nopeasti.

    Laitteistoa joudutaan ajamaan pari ensimmäistä vuotta vajaateholla, jos sitä ajettaisiin täydellä teholla, kaikki aivot maapallolla paistuisivat välittömästi – ja se olisi ikävää skeptikoidenkin mielestä.

  • Nexeon sanoo:

    Ogeli, jos et ole vielä tutustunut niin kannattaa tutustua tämmöiseen herraan: Jacque Fresco. Olen itse ollut mukana heidän rahoittamisessa kun piti yhdessä vaiheessa päästä tiettyyn rajaan, jotta eräs projekti saataisiin hoidettua. Tällä herralla on sitä oikeaa ajatusta kuinka maailmaa pitäisi nykytietämyksellä ja nykyvehkeillä (teknologialla) pyörittää. Tuo mistä hän puhuu on kaikki mahdollista, mutta se vaatii juuri sen mistä isekin olen monesti maininnut mm. tällä blogilla: jotta asioihin saadaan muutosta, niille täytyy tehdä jotain. Tässä ei riitä ajatella, että ”kyllä ne/he tekevät asioille joskus jotain…koska ME ollaan se ”ne/he”…ei riitä, että toivoo asioitten parantuvan vaan jokaisen täytyy kantaa oma kortensa kekoon. Hitto viekööt, meillä on netti käytössämme ja tieto kulkee paremmin kuin koskaan! EIKÄ SILTI JAKSETA MUUTA KUIN HAUKKUA TOISIAMME, KIRJOITTAA PAS**A FOORUMEISSA JA BLOGEISSA kun voitaisiin oikeasti miettiä missä ne ongelmat on ja kuinka me ratkotaan ne. Mä sanon, että aloitetaan siitä, että pannaan kaikki pankkiirit/pomot putkaan ja pannaan loppu tälle pitkään jatkuneelle korruptiolle ja valuuttojen tahalliselle heikentämiselle! Tehdään kuten Islanti teki! Jos kukaan muistaa…jos ei niin tässä linkki tästä aiheesta josta nyt koitan puhua, jossa myös mainittiin tuo Islanti

    http://www.youtube.com/watch?v=Wq2T67mQRho

    Kannattaa muutenkin katsoa tuon ”AlienScientist” kanavaa läpi ja vilkaista hänennettisivuja…

  • Sarco sanoo:

    Anteeksi, mutta mitä h****ttiä minä juuri luin.

  • Lärvätsalo sanoo:
  • Kimmo sanoo:

    Mitä, mitä Mayat ovat tehneet että meidän pitäisi ottaa tosissaan heidän kalenterinsa? Olisko se sama jos me suomalaiset nyt keksittäisiin kalenteri ja kalenteri loppuisi ensivuonna. Olisiko se maailmanlopun kalenteri? Ihme touhua.

  • Ogeli sanoo:

    Nexeon, olen jo pitkään ihaillut Jacque Frescon visioita ja Venus-projektia. Mies todellakin oli aikaansa edellä. 🙂

  • WeAreNotAlone sanoo:

    2Maailma syntyy uudelleen ja tulee paremmaksi, sanoi aamuauringon vastaanottanut Genaro Hernandez.”

    http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288526288742.html

    En ihan heti kyllä usko, että maailma muuttuis paremmaks. Levottomuudet ovat lisääntyneet vuosien varrella. Rikollisuus kukoistaa, yms.

  • Ogeli sanoo:

    Päällepäin se näyttääkin siltä, mutta se ei ole suinkaan koko totuus.

  • Nexeon sanoo:

    Asioiden tarkastelu useista eri näkökulmista ja etenkin pintaa syvemmältä on hyvin suotavaa…

  • keppu sanoo:

    Ogeli, myönnätkö olevasi väärässä jossei vielä 23-28. päivä tule muutosta? Joissain kommenteissa niin lupasit tehdä. Vai meinaatko vain jatkaa höpinää kuinka ”muutosta ei vain näe” ym.?

    Ei muuten, mutta olet puhunut asiastasi faktana jo niin kauan.

  • 555+111 sanoo:

    Mayoilla oli tarkka kalenteri, joka kuitenkin meni ympäri kerran 52 vuodessa. Tämän vuoksi heillä oli erikseen Pitkälasku-kalenteri, jossa oli omat nimityksensä hyvin pitkille ajanjaksoille ja joka alkoi mayojen uskomusten mukaan myyttisenä luomisen ajankohtana vuonna 3114 ennen ajanlaskumme alkua. Yleisin pitkistä jaksoista oli baktun, jonka kesto on 394 aurinkovuotta. Yleisin tämä jakso oli siksi, ettei sitä pidemmille jaksoille ollut käytännössä juuri tarvetta.
    Mayojen kolonialismin ajoilta säilyneessä luomiskertomuksessa Popol Vuhissa kerrotaan, että nykyinen maailma on neljäs kolmen epäonnistuneen yrityksen jälkeen. Edellinen maailma kesti 13 baktunia, ja sama ajanjakso menee jälleen umpeen 20.12.2012. Neljästoista baktun alkaa siis 21.12.2012.
    Päivämäärää ympäröivä mystisyys pohjautuu siten pohjimmiltaan mayojen tapaan yhdistää tämä ajanjakso luomiskertomukseensa. Kolmetoista oli mayoille uskonnollisesti tärkeä luku, joten ei ole yllätys, että he valitsivat 13 baktunin ajan edustamaan maailmanjaksonsa pituutta.
    Mitään tieteellistä tai edes länsimaiseen kulttuuriimme liittyvää perustetta ei päivämäärään liitetyillä ennustuksilla ole. Tämänhetkinen päivää ympäröivä kohu on peräisin muutamalta yhdysvaltalaiselta niin kutsuttujen ”salatieteiden” harrastajalta, jotka ovat luoneet omia tulkintojaan päivämäärän merkityksestä.
    Marianna Ridderstad
    Tutkija
    Helsingin yliopiston observatorio

  • Jarppi sanoo:

    Jaahas koskas on sitten seuraava mahdollinen maailmanloppumispäivä? Ei nuo uudet värähtely tasot ainakaan täällä tunnu eikä näy 😀 Ei muutaku foliohattua kireämmälle ja hyvää joulua!

  • Jarppi sanoo:

    Jaaha itseasiassa löytyikin jo tuolta luetteloa 😀 http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_maailmanlopun_p%C3%A4iv%C3%A4m%C3%A4%C3%A4rist%C3%A4
    Vielä, kun löytyisi tarkempaa päivämäärää kuin tuo 2020-2037 niin voisi itsekin alkaa rahastamaan asialla. Onhan moni tuomiopäivän torvensoittaja tehnyt hyvän tilin varmaan tällä tämän päiväiselläkin maailmanlopulla. Ja niin tekee varmasti jatkossakin jollain tarinalla ja herkkäuskoisia ihmisiä viedääntaas, kuin pässiä narussa.

  • Karhu IV@ 6 ulottuvuus sanoo:

    Ehkä hömppään uskovat nyt oppivat että mistään kyseenalaisesta ei kannata maksaa sentitäkään, jos kiinnostaa niin kannattaa warettaa tai muuten hankkia sitä roskaa, ja maksaa vain jos sattuisi käymään ilmi että asia onkin totta…

    Toistaiseksi 100% noista hömpötyksistä on vedätyksiä, eli yksikään ei ole todeksi osoittautunut.

  • sadine sanoo:

    Oho, edelleen täällä. Jokos porukka pääsi sinne neljänteen ulottuvuuteen? Vähän jäi kyllä nyt sitä kaipaamaani dramatiikkaa uupumaan, jotenkin vähän laimea maailmanloppu jos multa kysytään. 😀 No joo, läpät sikseen, muutos on koko ajan käynnissä, huolimatta siitä, haluaako porukka sitä nähdä. Ellei 23.12. tapahdu suurta sadokorjuuta, ei liene maailman surkein idea jatkaa elämää rakastaen sitä ja pyrkien omilla teoilla positiiviseen muutokseen, johon olemme jo matkalla. Hyvää joulua kaikille 🙂

  • R. A. Tionaali sanoo:

    Saisiko uskovilta jotain konkreettista, mitä pitäisi tapahtua näinä päivinä, vai onko kyseessä ympäripyöreä ’maailman parantuminen’?

    Mitään ei tapahdu, mitään ei tule tapahtumaan.

  • Ogeli sanoo:

    Keppu, siinä tapauksessa myönnään olleeni väärässä luottaessani tiettyisiin lähteisiin.

  • Jaa´`a says: sanoo:
  • Entity sanoo:

    Foorumeilla kirjoittelu ja blogien seuraaminen on vain harrastus. Parhaimmillaan se on tapa oppia ja opettaa, pahimmillaan se on kuin valmentaisi jalattomia juoksemaan =) .

    Huvittaa vaan tämä ”yhdistykää tekemään muutos” newage-kierteellä, Marxilaisia marsilaisia liikkeellä.

    Aikoinaan 1960-luvulla (tätä en todistanut itse, en ole sentään niin varttunut) aloitettiin rytinällä Vesimiehen aika. Mutta koska kosmiset mullistukset olivat jo silloin hankalasti järjestettävissä, tyytyi hippiliike toteamaan, että muutos tapahtuu pikkuhiljaa, koska ihmiskunta ei ollutkaan valmis jne. selityksiä siitä miksi keisarin vaatteita ei voida nähdä.

    Vakauteen ja rauhaan on monta polkua. Esimerkiksi natsi-Saksassa oli varmaan jossain vaiheessa miellyttävää olla saksalainen mies, jos muilla nyt menikin sitten vähän huonommin. Luonnossa voimakas alfauros voi pitää mölyapinat kurissa täsmällisellä v’äkivallalla niin kauan kun hänessä henki pihisee. Ihmisyhteisöissäkin kuri ja kovat rangaistukset ovat yksi tapa saavuttaa tilanne, jossa yksilöiden kyky aiheuttaa hämmennystä ajetaan mahdollisimman ahtaalle, jotta yhteiskunta kokonaisuutena pystyy saavuttamaan asioita, jotka yksilöltä ovat mahdottomia.

    En tykkää tästä liukuvasta maailmanlopusta tai tietoisuuden nousemisesta. Johan niiden muutosten piti olla hitaassa nousussa ja kulminoitua eilen. Eli ennustukset eivät pitäneet paikkaansa.
    Jos täällä on entisellä Paranormaalimania-foorumilla kirjoitelleita, moni teistä on minulle nyt alkoholijuomia velkaa =)

  • Ogeli sanoo:

    Näkyvä valo ja dimensiot:
    http://www.transcendingmoderndistractions.com/images/droppedImage.jpg

    Tuossa on kaikkien chakrojen värit myös ja dimensiot tai tihentymät ovat myös samoilla väritaajuuksilla. Ihmisen auran väri määrittää hänen sielun tasonsa. Joillakin ihmisillä on harvinainen kyky nähdä aurojen värit. Jos vastaan tulee indigolla tai violetilla auralla varustettu ihminen niin kyseessä on luultavasti jo lähes arkkienkelin kaltainen entiteetti. Heitäkin on joukossamme, myös muiden ”enkeleiden”, mestareiden ja oppilaiden lisäksi.

  • R. A. Tionaali sanoo:

    Tässä luettavaa, näin maailmanlopun jälkeen:
    http://www.motherjones.com/politics/2011/03/denial-science-chris-mooney#13561827228611&action=collapse_widget&id=1092455

    The Science of Why We Don’t Believe Science

    ”A MAN WITH A CONVICTION is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point.” So wrote the celebrated Stanford University psychologist Leon Festinger.

    Festinger and several of his colleagues had infiltrated the Seekers, a small Chicago-area cult whose members thought they were communicating with aliens—including one, ”Sananda,” who they believed was the astral incarnation of Jesus Christ.

    Through her, the aliens had given the precise date of an Earth-rending cataclysm: December 21, 1954.

    Festinger and his team were with the cult when the prophecy failed. First, the ”boys upstairs” (as the aliens were sometimes called) did not show up and rescue the Seekers. Then December 21 arrived without incident. It was the moment Festinger had been waiting for: How would people so emotionally invested in a belief system react, now that it had been soundly refuted?

    At first, the group struggled for an explanation. But then rationalization set in. A new message arrived, announcing that they’d all been spared at the last minute. Festinger summarized the extraterrestrials’ new pronouncement: ”The little group, sitting all night long, had spread so much light that God had saved the world from destruction.” Their willingness to believe in the prophecy had saved Earth from the prophecy!

  • Ogeli sanoo:
  • theWonderer sanoo:

    Jaahas vai että se maailmanloppu pitäisi tulla tänäänkin? Alkaa kello olla aika paljon!

    Ogeli, hyväksy tosiasiat! Maailmanloppua ei tullut tänä vuonna eikä ihmisten tietoisuus muuttunut. Emme päässeet 5D-tasolle.

  • Ogeli sanoo:

    Vielä…

  • jatu sanoo:

    …kään.

  • Jugi sanoo:

    Adonaissa sanotaan, että ei ihmisten kuulunutkaan ylösnousta neljänteen ulottuvuuteen 21.12. Se on ihmisen oma asia milloin on henkisesti valmis ylösnousemaan neljänteen ulottuvuuteen. Tuo 21.12 oli vain yksi energioista joita olemme kokeneet lähiaikoina. Loppujen lopuksi on ihmisen oma päätös minkä polun valitsee.

  • Ogeli sanoo:

    Tästä eteenpäin tulevaisuutemme on auki.
    http://www.adonai.fi/2658

  • juhis sanoo:

    Tulevaisuus on aina ollut auki ja tulee aina olemaan 🙂

  • Silence sanoo:

    Muutos on meistä itsestämme kiinni ja tulevaisuus on mahdollisuus =)

  • Karhu IV@ 6 ulottuvuus sanoo:

    Haaahahahahahahaha, Pane Androv nauraa tällä hetkellä rivieralla ja ryyppää idioottien rahoja-

  • Karhu IV@ 6 ulottuvuus sanoo:

    Se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa, eli karhu IV

  • Vergilius sanoo:

    Noniin, joko Ogeli koet että tulet siirtymään 4-D -tihentymään nyt tulevien kuukausien aikana? Muistatko, kun kesällä kirjoitit, että mikäli 21.12.12-2013 maaliskuuhun mennessä tule JOTAKIN mullistavaa tapahtumaan, ryhtyisit ”täysipäiväiseksi skeptikoksi”? Ehkä taisit kuitenkin heittää sen kommentin huumorilla kuitenkin 😉 Tapahtuiko jotain nyt 21–>tänään välisenä jaksona? Itse en ole ehtinyt seuraamaan maailman tapahtumia kun viime päivät ovat kuluneet yövuoroissa pilkkien. Niin, ja hyvää joulua kaikille.

  • Ogeli sanoo:

    Jos tietäisin tulevaisuuden tarkalleen niin olisin kaikkitietävä olento ja sitä en ole. Lähikuukausien aikana joko nähdään tai ei nähdä ihmeellisiä asioita, mutta itse tiedän että mitä toivon.

    Rauhaa ja rakkautta kaikille.

  • Vergilius sanoo:

    Toivotaan siis, että ne ihmeelliset asiat tulevat olemaan objektiiviesti tarkasteltavia, eivätkä tulkinnanvaraisia tai subjektiivisia. Entäs, jos mitään ei tapahdu? Miten siihen sitten pitäisi suhtautua? No juu, mutta eihän tässä varmasti kannata mitään paineita ottaa, koska kaikki kokemamme on tällä hetkellä illuusiota ja kaikki tapahtuu Luojan mielessä, sillä hän haluaa kokea itsensä meidän (itsensä) kautta. Eikös näin se Yhden Laki sano? 🙂

  • Ogeli sanoo:

    Kyllä. Myös tuossa Yhden Laissa oli juttua, että on kaksi aikajanaa:

    Äkillinen muutos tai asteittainen sukupolvien ja vuosisatojen muutos. Kuitenkin 2013 on jo uutta aikaa vaikkemme vielä sitä huomaakaan. Seuraavat tuhat vuotta tulevat olemaan uuden viisauden ja opetuksen aikaa. Tuo äkillinen muutos ehkä olisi ollut hienompi tapahtuma, mutta ei välttämättä oikeudenmukaista muita ihmisiä kohtaan, jotka haluavat vaan jatkaa normaalia elämäänsä.

    Jos ajatellaan ”realistisesti”, niin uusiutuvan energian löytyminen tai siis vapautuminen julkiseen käyttöön tulee mullistamaan kaiken ja varsinkin ihmisten työnteon. Kestääkö siinä vuosikymmeniä vai vuosia? Vaikea sanoa. Tai sellainen ufonäyttäytyminen, joka varmasti näkyy ympäri maailmaa uutisissa. Sillä olisi aika iso vaikutus ihmisten tietoisuuteen.

  • mucha sanoo:

    tää muutos mistä puhutaan monissa kulttuureissa, uskonnoissa jne ei mun tajunnan mukaan ole tarkoittanut että kaikki muuttuisi hetkessä ja ihmiset nousisi seuraavalle tasolle, tajunta, henki/sielu jne. mun käsityksen mukaan meidän ihmisten tajunta vinkkelistä tää muutos tulee olemaan suht hidas ja kivulias. todellisuudessa ei myöskään näytä siltä että mitään muuta kuin rappeutumista olisi tapahtumassa. mutta jos ois sellanen kauko näkö että pystyis näkemään pitkä kestoisen kehityksen ihmisten tajunnassa/sielu/hengessä niin tietty sillon vois sen muutoksen jopa nähdä.
    oli miten oli niin me jokainen voitais ainakin koettaa aloittaa muutoksen liikkeen itsessämme ja avata edes oman tajunnan hieman laajemmaksi, pioneereille se on yleensä aika tuskaista ja monet saattaa hukkua niihin aaltoihin mutta mitäpä tässä pelkäämään laitetaan purjeet kohti myrskyä!

  • Ogeli sanoo:

    Esim. Thrivessa ja Occupy Wall Streetissa oli jo yritystä, mutta mihin ihmisten into laantui? Toivon uusia tuollaisia mahdollisimman rauhallisia vallankumouksia. Jos 2012 oli jo näin jännitävä vuos niin eiköhän 2013 tuo kaikkea mielenkiintoista mukanaan. Kannattaa vaan ottaa avoimesti vastaan kaikki se mitä tulee.

  • R. A. Tionaali sanoo:

    ”Kannattaa vaan ottaa avoimesti vastaan kaikki se mitä tulee.”

    Ongelma on siinä, että jos ottaa avoimesti vastaan vain fyysisesti todellisen, niin haukutaan sokeaksi skeptikoksi ja samalla julistetaan homeopaattista-karppausta maailmaa parantamaan.

    Empirismi ei ole kovassa kurssissa nykyään.

  • Vergilius sanoo:

    Mucha

    Tarkoitatko kirjoittamassasi tekstissä nyt juuri tätä 21.12.12 – 28.03.13 välisenä aikana tapahtuvaa muutosta, vai mitä? Olisi kiinnostavaa myös tietää, mitkä kulttuurit jakavat tämän uskon mahdollisesta tulevasta muutoksesta, jos muistat niin kerro toki, että voin itsekin perehtyä asiaan tarkemmin. Ovathan toki kirstitytkin odottaneet Jeesuksen toista tulemista jo hyvän tovin, vaikka heidän Messiaansa nimenomaan vakuutti palaavansa. Ja taisi kaiken lisäksi luvata palaavansa hänen aikalaistensa vielä eläessä. Olisiko vielä hyviä vinkkejä näille pioneereille, viitaten tähän tajunnan laajentamiseen?

  • Ogeli sanoo:

    Vergilius, jos tosiaan huhtikuuhun mennessä ei ole mitään tapahtunut niin jätän pysyvästi ennustukset ja keskityn nykyiseen hetkeen. Oletko kuullut Courtney Brownin tekemistä kaukokatselututkimuksista?

    http://starburstfound.org/superwaveblog/

  • Ogeli sanoo:

    Käytännössä lähes sama teoria kuin Pane Andovilla, mutta muutaman kuukauden virhemarginaalilla. Itse olen tutkinut eri lähteitä ja arvioiden mukaan juuri aikaväli helmi-maaliskuu sattaisivat olla kriittisiä. Tuon teorian mukaan takaraja on kesäkuun 1. 2013.

  • Ogeli sanoo:

    Vielä lisänä sellainen mielenkiintoinen seikka, että NASA on myöntänyt aurinkomaksimin alkavan tai olevan voimakkaimillaan ensi vuoden puolessa välissä. Ei kannata jättää sitäkään pois laskuista.

  • Huttu sanoo:

    Takarajat venyy ja paukkuu aina kun lähestytään sitä vanhaa takarajaa. Jostain joku löytää aina jonkun uuden tekstin jossa on tullut ilmi taas jotain jonka ansiosta takarajaa voidaan venyttää puolella vuodella 😉 Siinä ajassa saa taas tehtyä kirjoja ja osallistuttua muutamiin luentoihin, pankkitili vaan kasvaa 😉

    Eikä ole mikään salaisuus Ogeli että auringolla on oma 11 vuoden sykli. Varmaan sunkin eliniän aikana oot nähny ainakin muutamat vastaavat syklit ja vielä täällä ollaa 🙂 Kannattaa tosiaan ottaa asioista selvää ettei tule lähdettyä mukaan kaikkien hihhulien vankkuriin

  • Ogeli sanoo:

    Tiedän, mutta kyseessä on vielä normaaliakin suurempi sykli. Vuonna 2000 oli revontulia jopa Etelä-Suomessa kun taas vuonna 1989 Quebecissa lähti yhtenä pakkasyönä sähköt koko kaupungista.

    http://en.wikipedia.org/wiki/March_1989_geomagnetic_storm
    http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_maximum

  • Ogeli sanoo:

    Itse tosin en hirveästi wikipediaan luota kun se on toimii virallisten tahojen alaisuudessa, mutta kyllä sieltäkin tietoa löytää jos etsii.

    Huvittaa kun moni nyt jo ragettaa ja haukkuu David Wilcockia, Pane Andovia ja sun muita huijareiksi vaikka todellisuudessa he ennustivat muutoksia vuodelle 2013. Seuraavat 90 päivää voivat hyvinkin olla mielenkiintoisia joten ei nyt mennä vielä asioiden edelle.

  • theWonderer sanoo:

    ”Huvittaa kun moni nyt jo ragettaa ja haukkuu David Wilcockia, Pane Andovia ja sun muita huijareiksi vaikka todellisuudessa he ennustivat muutoksia vuodelle 2013. Seuraavat 90 päivää voivat hyvinkin olla mielenkiintoisia joten ei nyt mennä vielä asioiden edelle”

    No mitä nyt olen ainakin Andovin juttuja kuunnellut, niin kyllähän niiden mukaan olisi jo pitänyt tapahtua vaikka mitä. Kyllä taisi Andovin Pane olla aika varma siitä että juuri 21.12.2012 oli SE päivä, milloin asioiden piti alkaa oikein ryminällä.

    Voihan sitä toki uskoa mihin haluaa, mutta toistaiseksi yksikään Andovin tai Wilcockin ennustuksista ei ole toteutunut eikä mikään edes viittaa siihen että ne tulisivat toteutumaan lähitulevaisuudessa.

  • theWonderer sanoo:

    ”Itse tosin en hirveästi wikipediaan luota kun se on toimii virallisten tahojen alaisuudessa, mutta kyllä sieltäkin tietoa löytää jos etsii.”

    Mikäs ”virallinen” taho wikipediaa valvoo ja hallitsee? Ettei vaan olisi joku pahojen illuminatireptiliaanien salaliitto!

  • Ogeli sanoo:

    Se sama, joka hallitsee valtavirran uutisia. En usko reptiliaaneihin, Illuminati on kyllä hyvinkin voimissaan vielä näinä päivinä. Sitä tyytyväisempiä ovat mitä enemmän jengi uskoo, että he ovat vaan myytti. Tosin en halua heihin keskittyä vaan ihan muihin asioihin.

  • Huttu sanoo:

    Komppaan wondereria, yhdenkään huru-ukon tai akan ennustukset ei ole käyneet toteen, koskaan. Ja en oikesti hirveästi murehtisi jos aurinkomyrskyt ovat joskus haitanneet sähköliikennettä, se on ihan normaalia eikä ole suinkaan mikään maailmanlopunenne.. Ogeli nyt jotain rotia toho touhuun taas. Ja olet ymmärtänyt väärin, varmaan taas Andovin opetuksia, auringolla ei tietääkseni e ole mitää suurempaa sykliä kuin tuo 11 vuoden sykli. Jos viittaat tuohon solar maximumiin niin se tarkoittaa tiettyä osaa 11 vuoden syklistä, eli sitä osaa jolloin auringossa on runsaasti auringon pilkkuja ja tällöin tapahtuu se purkaantuminen.

    Andov yrittää nyt varmaan taas liittää kaikenmaailman kissanristiäiset vuoteen 2012

    Andovin siniset valot eivät toteutuneet, eikä myöskään toteutunut hänen varma tieto auringon muuttumisesta punaiseksi jättiläiseksi.. Ja ihan turha väittää että se tapahtuu parasta-aikaa hitaasti mutta varmasti. Jos aurinko yhtäkkiä muuttuisi, se olisi ohi silmänrapaäyksessä käytännössä.

    En oikeasti voi ymmärtää miten ihmiset eivät suostu uskomaan esim. ammattilaisastronomeja, mutta uskovat sitten ihmisiä jotka ammentavat ”faktatietonsa” avaruusolioilta, eli keksivät itse, ja parhaimmassa tapauksessa heittävät youtubeen kanavointinsa jonkun säälittävän ääniemulaattorin kautta, vähän jotain 10euron parhaat maya-kokoelmat musaa taustalle soimaan niin avot, luotettavsuus +10.

  • Ogeli sanoo:

    Nämä ovat päivittäiset (sää)uutiseni:
    https://www.youtube.com/user/Suspicious0bservers/videos?view=0

    Kaikinpuolin todella luotettavaa tietoa.

  • theWonderer sanoo:

    @Ogeli

    Kukakohan tonkin videon tekijä oikein on? Joku random tyyppi, joka haluaa levittää pelkoa ja puhuu asioista ja ilmiöistä, mistä ei varmaan ymmärrä oikeasti yhtään mitään.

  • theWonderer sanoo:

    Lähdekritiikki on sallittua!

  • Ogeli sanoo:

    Huttu, oletko tästä kuullut?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_storm_of_1859

    theWonderer, Ei vaan asioihin paneutunut ihminen, joka tietää melko paljon siitä mistä puhuu ja ei kumartele virallisia tahoja ja heidän naurettavia näkemyksiään.

  • theWonderer sanoo:

    ”theWonderer, Ei vaan asioihin paneutunut ihminen, joka tietää melko paljon siitä mistä puhuu ja ei kumartele virallisia tahoja ja heidän naurettavia näkemyksiään.”

    Oletko todella perehtynyt kaikkiin tieteenaloihin niin hyvin että voit tuomita koko nykyisen tieteen valtavirran ja kaikki tiedemiehet? Onpahan aika ylimielinen asenne sulla! Tiedätkö muuten että yliopistoissa ympäri maailmaa ihmiset tekee jatkuvasti työtä ja selvittää asioita ihan oikeasti? Sun asenteesi on pelkkää typerää, halveksuntaa ja tietämättömyyttä.

    Tunnen itse tutkijoita ja heidän tapaansa työskennellä ja voin sanoa että valheelliset ja väärät väittämät eivät pärjää varsinaisissa tieteellisissä tutkimuksissa. Joten ne eivät ole ”naurettavia näkemyksiä” vaan useilla kokeilla todistettuja faktoja.

    Ja mitä sulla on sitten perusteena? Jotain henkimaailmasta saatuja viestejä ja amatööriharrastajien puheita?

    En voi käsittää mikä ihme vimma sun kaltaisilla tyypeillä on olla väkisin kaikkea yleisemmin hyväksyttyjä asioita ja tieteenalojen ammattilaisia vastaan. Toki osa nykyään valtavirtaan kuuluvista näkemyksistä kumotaan tulevaisuudessa, mutta silti suurin osa niistä säilyy, koska ne on todistettu faktoiksi ja paikkansapitäviksi.

  • theWonderer sanoo:

    Naurettavia näkemyksiä on sen sijaan ne lukuisten Youtube-hörhöjen ja maailmanlopun profeettojen omista päistään keksimät jutut, mitä ei ole missään vaiheessa todistettu tieteellisesti ja varmennettu.

  • Karhu IV@ 6 ulottuvuus sanoo:

    90 päivän sisällä pitäisi tapahtua jotain erikoista. Se parhaiten nauraa, joka 90 päivän kuluttua nauraa.. Eli kanavointieni mukaan Karhu IV. Veikkaanpaa muuten myös ettei yksikään pane androvin typeristä ennusteista koskaan toteudu

  • Huttu sanoo:

    Olen Ogeli kuullut tuosta tapauksesta kyllä, mutta otahan huomioon että tuolloin lennätinlijat olivat pitkälti sitä korkeinta tekniikkaa mitä oli saatavilla, eikä suojauksista oltu juurikaan tietoa. Nykyään tiedemiehet, joitakin sinäkin Ogeli halveksit, kehittävät jatkuvasti suojauksia sähkölaitteille ja ottavat huomioon auringon oikuttelut. Pahimmillaan tosiaa käy sillöintällöin niin että sähköt menee hetkeksi ja tietoliikenne kokee pienen tauon, eipä juuri pahempaa pääse tapahtumaan.

    Enemmän haittaa sattuu joka vuosi vaikka myrskytuulen kaadettua puu sähkölinjojen päälle kuin aurinkomyrskyistä.

    Ja komppaan taas Wondereria, itsekkin kun olen oikeiden tutkijoiden kanssa päivittäin tekemisissä, tuotan meidän tutkijoille nimittäin dataa,, niin tiedän tasan tarkkaan miten tarkasti he tutkivat kaikki väitteet läpi ennen kuin asioista voidaan puhua faktoina. Olenkohan minäkin sitten korruptoitunut nwo:n jäsen kun edesautan terveyden kehittämistä ja lääketieteen mahdollista kehittymistä valtavirtatieteen sääntöjen mukaan?

  • theWonderer sanoo:

    Olisi kyllä kiva nähdä mitä Ogeli sanoisi jos häneltä otettaisiin nyt pois kaikki valtavirtatieteen mahdollistamat mukavuudet. Ei ilman niitä Ogelin halveksumia tiedemiehiä olisi mitään nykyaikaista hyvinvointia. Ilman tiedeyhteisön kovaa työtä eläisimme varmaan ilman sähköä jossain pikkuisissa kylissä tautisina ja kuolisimme viimeistään kolmekymppisinä.

    Ogeli, ole kiitollinen tiedeyhteisölle. Sen toiminta mahdollistaa nämä sinun nettikirjoittelusi ja elintasosi.

  • Ogeli sanoo:

    En halveksi tiedemiehiä vaan itse asiassa arvostan heitä, jotka uskovat rikkoa rajoja olivat he sitten tiedemiehiä tai eivät.

  • Ogeli sanoo:

    *Uskaltavat* rikkoa rajoja muiden puheista tai epäilyksistä huolimatta. Moni viisas tiedemies on osannut yhdistää henkisyyden ja tieteen.

  • theWonderer sanoo:

    Ogeli, voisit perehtyä joihinkin nykyisiä virallisia tahoja edustaviin tiedemiehiin ja heidän näkemyksiinsä. Ne eivät ole niin ehdottomia mitä luulet ja monet huipputason tiedemiehet ovat todella laajakatseisia ihmisiä joilla ei ole mitään ehdotonta kammoa henkisyyttä kohtaan.

    Eri asia ovat sitten erilaiset populistiset ”skeptikot” kuten vaikka Dawkins, Kari Enqvist tai James Randi. Ikävä kyllä heidän kaltaisensa kapea-alaisesti ajattelevat populistit saavat usein kaiken julkisuuden.

  • Ogeli sanoo:

    Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että uskonnoista on ollut paljon haittaa ihmisten henkiselle kehitykselle. Kun vaikkapa katsoo tuota järjetöntä menoa Lähi-idässä, jossa ihmiset, veljet tappavat toisiaan ”pyhän sodan” nimissä. Se on ihmiskunnan mielenvikaisuutta. Kannatan sananvapautta ja uskoa siihen mihin haluaa niin kauan kun ei tallo muiden varpaille.

    Tieteestä on ollut paljon hyötyä, mutta myös tieteenalalla vallitsee vielä vanhanaikaisia ummehtuneita arvoja. Jos ihminen uskoo, että Darwin oli täysin oikeassa luonnonvalintateoriassaan niin ei todellakaan tajua koko totuutta. Totuus ei myöskään ole se, että Maapallo on alle 10 000 vuotta vanha. Niin kauan kun ihminen ei tunne todellista historiaansa niin ei hän myöskään osaa asettaa asioita oikeaan mittasuhteeseen. Universumi on älykkään suunnittelun tuotos, mutta se on niin laaja-aihe, että ei ihme, että siitä on niin paljon kirjoitettu kirjoja. Jos ihmiset onnistuisivat vihdoinkin löytämään tasapainon tieteen ja henkisyyden väliltä niiin silloin alamme oikeasti ymmärtään asioiden todellista laitaa. Toista ei voi olla ilman toista vaikka niin kuvittelisi tai haluaisi. Se ei ole uskon asia.

    Edelleenkin suosittelen lukemaan Lähdekenttä-kirjan, koska siinä on yhdistetty tiede ja hengellisyys hämmästyttävän hienolla
    tavalla. Lähde(kenttä) on käytännössä sama asia kuin pimeä energia.

    http://www.ultra-lehti.com/kirjat/arv-lahdekentta.html

  • theWonderer sanoo:

    Itse vastustan hengen ja materian dualismia. Ei ole mitään kahta eri ”maailmaa”, vaan on vain tämä yksi. Hengellisyyttä on sitten se miten havaitsemme sen ja mikä on tietoisuutemme. On jotain asioita mitä tieteen on vaikea tai miltei mahdoton selittää ja siinä vaiheessa käännytään henkisyyden traditioiden puoleen. Ihmiselle voi olla henkinen vakaumus samalla kun hän on tiedemies.

    En kyllä itse vaan osaa uskoa Jumalaan. Koska läpi historian on tieteen kehitys johtanut siihen suuntaan, että jumalan paikka on pienentynyt aina vaan. Älykäs suunnittelu-teoria on vaan jumaluskon viimeinen linnake. Tai toki tilanne voi jäädä siihen että aina jossain jokin ”paikka” jumalalle, mitä tiede ei pysty kumoamaan.

    David Wilcock menetti kyllä uskottavuutensa 22.12.2012. Sori vaan, mutta jos tyypin argumentit nojasi siihen 21.12 tapahtuisi jotain merkittävää, niin romahtivat ne argumentit aika ryminällä.

  • Ogeli sanoo:

    Jos ja kun olette lukenut kyseisen kirjan (Vergilius!) niin sanokaa mielipiteenne ja kritiikkine. Olen kiinnostunut kuulemaan myös tiedettä kannattavien ihmisten mielipiteitä asiasta. Minua kirjassa olevat aiheet kiehtovat todella paljon, kuten esim. pyramidien merkitys ja niiden parantava voima. Sitä en tajua, että miksi tuollaiset merkittävät tutkimukset eiv ole vielä vartavillan tiedettä. Salauksen takia kai… Ehkä siinä kestää vielä vuosikymmeniä ennenkuin ihmiskunta todella havahtuu, valitettavasti.

    Minua kiinnostaa erityisesti historia ja henkisyys joten olen suuntautunut niitä tutkimaan, omalla tavallani. Samaa tekee Graham Hancock: https://www.youtube.com/watch?v=xc4B9PGnGtg

    Huttu, juttua Auringosta:
    https://www.youtube.com/watch?v=X0KJ_dxp170

  • Ogeli sanoo:

    Muinaisille taivaasta laskeutuneet avaruusoliot ja valo-olonnet olivat Jumalia, mutta todellinen maailmankaikkeuden luoja on sellaista mitä me emme voi oikein ymmärtää ihmis-älyllä. Ei mikään parrakas ukko pilven päällä, vaan itse kaikki materia ja energia kaikkeudeksi jakautuneena. Valo, joka on kaikkein kirkkainta. Me kaikkihan olemme valon eri taajuuksia fyysiseen muotoon tiivistyneenä. 🙂

  • Huttu sanoo:

    Ogeli, pyramidien voimat eivät ole valtavirtatiedettä luultavasti sen takia koska kyseiset väitteet eivät olleet toistettavissa? Niinkuin aiemmin on sanottu, kaikki tiedot pitää ensin tutkia ennenkuin voidaan puhua faktoista ja hyväksyä jokin väite tieteen piiriin. Mä vähän arvasin että hyppäät sen tekstin yli ja vedät esille salailu-kortin 😉

    Eihän esimerkiksi levitaatiota ihmismielen voimasta voi ottaa tieteen piiriin vakavasti, vaikka esitetään miten väitteitä että tiibetiläismunkit osaavat levitoida. Yksikään munkki ei ilmeisesti tähän päivään mennessä ole suostunut että tutkimusryhmä tarkastelisi kaikista kulmista kun munkki levitoi, täten ilmiötä ei voi varmentaa eikä siitä voida puhua faktana valtavirtatieteessä kun ei ole tutkimusdataa.

  • Silence sanoo:

    Ogeli, the Luojaa ei voi juu edes sanoin kuvata, koska silloin se kuvaus on vajavainen =)

    Raamatussa eräs nimi on ”Minä olen”. Luoja voisi näin ollen olla se jokin, joka mahdollistaa kaiken olemisen, Luoja on itse oleminen.

    Luoja on sitten jakanut itsensä alijumaluuksiin ja edelleen alijumaluuksiin jne. lopulta eteerinen energia oli jaettu niin pieniin ”osiin”, että tuli materialistinen jumaluusolento eli ihminen =)

    Nyt ihmisen täytyy kulkea tämä polku takaisin lähteeseen. Kaikki on siis osa Luojaa, Luojan osia, jotka kaikki eivät vielä ole tietoisia itsestään. Erillisyys mahdollistaa elämäkokemuksen ja elämäoppimisen.

    Tieteen näkökulma:
    Tyhjä ilmestyi energia, josta muodostui aikojen saatossa, kaasuja, pölyä, tähtiä jne. koko ajan kiinteämpää. Lopulta maailmankaikkeus muodosti lihallisen elämän.

    Yhdistyykö ihmiskunnan tietoisuus lopulta Maan tietoisuuteen, joka joskus yhdistyy aurinkokunnan (Auringon) tietoisuuteen. Siitä edelleen galaksin tietoisuuteen, josta yhdistymme supermassiiviseen mustaan aukkoon (joka on jo ehkä niin valaistunut tietoisuus, että näyttää ihmissilmin mustalta). Musta aukko lopulta yhdistyy Luojaan, universaaliseen olemiseen.

    Kun kaikki on palannut Luojaan, niin sen jälkeen ehkä Luoja kerää kaiken tiedon yhteen ja sen pohjalta laittaa alulle täysin uuden ja monimutkaisemman syklin mitä edellinen oli =)

  • Entity sanoo:

    Tiibetiläismunkkien taikatemppuja vastaan puhuu mm. dalai lama. Mutta älkää minua uskoko, lukekaa hänen kirjojaan.

    Oloista ennen maailmankaikkeuden syntyä meillä ei ole tietoa, enkä oikein usko että sellaista tietoa koskaan saammekaan. Menetelmämme ovat niiden luonnonlakien alaisia, joita niillä tutkitaan.

    Maailmankaikkeuden synty ja elämän synty ovat toki mielenkiintoisia asioita nekin, mutta ovatko ne todella avainkysymyksiä kaikkeen? Mitä ovat oikeat kysymykset, joihin vastaaminen todella lisää tietojamme ja parantaa selviytymismahdollisuuksiamme.
    En usko, että on mitään sellaista sallimusta joka johdattaa meidät uljaaseen tulevaisuuteen. Enkä oikein usko siihenkään, että markkinavoimat tai edes tuotantovoimat ajavat meitä tekemään oikeita ratkaisuja kuin itsestään. Elämän kehitys ei ole ohjelmallista, vaan eliöt joko selviytyvät arvotuilla ominaisuuksilla tai ovat selviytymättä. Älymme on hyvä työkalu, mutta maailmasta löytyy elinympäristöönsä täysin sopeutuneita ”älykkäästi” toimivia eliöitä, joilla ei ole edes hermostoa, jonka olemme ylimielisyydessämme nostaneet jalustalle. Ihmisen jumalallinen alkuperä, salattu syvä olemus ja erikoisasema kaikkien elukoiden joukossa on suuri harha ja kompastuskivi, josta pitäisi päästä eroon, jotta alkaisimme nähdä metsän puilta.

    Ihmisen ylivertaisuus on hyvä päämäärä, mutta kehno lähtökohta, koska on hyvin selvää että sekä mielemme että ruumiimme ovat keskeneräisiä ja valuvikoja täynnä. Meillä onnekkailla ja etuoikeuteuilla on käytössämme noin 80 vuotta tehokasta peliaikaa ja välineet sekä ajattelun että ruumiin kehittämiseen. Silti moni valitsee mieluummin taikauskon, jolla häthätää 30 vuotta elävät villi-ihmiset viihdyttävät toisiaan odottaessaan kurjaa kuolemaa joko pedon, taudin tai luonnonvoimien muodossa.

  • Vergilius sanoo:

    Musta aukko on ”ehkä” niin valaistunut tietoisuus, että näyttää mustalta? Ok, korjaan hieman väitettäsi; mustaa aukkoa ei voi ”nähdä”, se ei ilmene millään tapaa mustana. Mustan aukon voi havaita ainoastaan sen vaikutuksen perusteella, joka sillä on ympäristöönsä.

  • Vergilius sanoo:

    Nimenomaan alkukantaisesta animistisesta maailmankuvasta ovat uskonnot (lue:taikausko) lähteneet liikkeelle. Kun selittämättömille (varmasti toisinaan myös hyvin pelottaville) ilmiöille annettiin ns. kasvot, muuttui ilmiön olemus ehkä astetta vähemmän pelottavammaksi.

  • Entity sanoo:

    Onhan se animismin kehitys uskonnoiksi mahdollista, mutta järjestäytyneet uskonnot ovat vähän niin kuin järjestäytynyt väkivalta, se palvelee jotain tarkoitusta ja on tieten tehty. Se että oppijärjestelmän perusteet ovat päin seiniä, ei välttämättä tarkoita etteikö sitä voisi soveltaa asioiden ohjaamiseen silti.

    Mutta joka puolella maailmaa ihmiset eivät ole animisteja. Joissain moderneissa maissa, kuten Japani, Korea ja Kiina vanhat animistiset uskomukset elävät edelleen modernin maailman keskellä. Erään vanhan kaverini umpisavolainen isä laittoi vielä 1980-luvulla saaliskalojen ja -eläinten päät karsikkopuun oksille, niin kuin ennen vanhaan tehtiin. Onpa varmasti jossain ihmisyhteisöjä, joilla ei ole uskontoa ollenkaan.

    Mutta henkimaailma on minusta mielenkiintoinen ilmiö, ei ainut asia joka sen syntyä ruoki ole pelko ja sen lievittäminen. En usko että uskonto on meille mitenkään sisäänrakennettu tarve niin kuin syöminen, juominen ja lisääntyminen. Nykymaailma on vain sen verran munaton ja hengettömäksi standardisoitu, että luontosuhde on kadonnut ja siitä puhutaan hienoilla lainasanoilla ikään kuin oltaisiin siitä erillään ja täysin ilmiön ulkopuolella.

  • R. A. Tionaali sanoo:

    Ogeli: ”Tiedän, mutta kyseessä on vielä normaaliakin suurempi sykli.”

    Itse asiassa, nykyinen aurinkosykli on tähän mennessä ollut yksi heikoimmista mitatuista.

    ”Itse tosin en hirveästi wikipediaan luota kun se on toimii virallisten tahojen alaisuudessa, mutta kyllä sieltäkin tietoa löytää jos etsii.”

    Itse en luota Wikipediaan, koska se EI toimi minkään valvovan tahon alaisuudessa vaan kaikki hörhöt voivat päivittää sinne, mitä haluavat ja sopivan näköisellä lähteellä kaikenlainen huttu menee läpi. Itsekkin olen muokannut Wikipediaa, siis minä, enkä luota itseeni kovin paljoa… 😉

    Se missä Wikipedia on erinomainen on siinä, että monet kiistattomat – yleensä siis ne matemaattisia kaavoja sisältävät – artikkelit ovat helppoja lähteitä, mutta jos sitäkin dataa haluaa käyttää jossain virallisemmassa paikassa, pitää kaivaa ne aidot lähteet.

    ”En halveksi tiedemiehiä vaan itse asiassa arvostan heitä, jotka uskovat rikkoa rajoja olivat he sitten tiedemiehiä tai eivät.”

    Tiedätkö Ogeli, että kenestä tahansa voi tulla Suomessa tiedemies.

    Ei tarvita kuin vähän älliä, ahkeruutta ja sitkeyttä kahlata läpi sekalainen kurssipaletti, niin pääset julkaisemaan oman alasi tutkimuksia eri näköisissä tieteellisissä julkaisuissa.

    Keskimääräinen tiedemies on ihan normaali ihminen, ei edes välttämättä kovin älykäs, mutta yleensä hyvin kiinnostunut tutkimastaan aiheesta.

    Ongelma tässä on tietenkin se, että tulosten pitää olla fyysisesti mitattavissa ja – tietyssä määrin – toistettavissa, jotta artikkeli hyväksytään, eli esim. para-artikkeleita voi ja saa julkaista, jos on kiistattomat tulokset para-ilmiöstä.

    Itse asiassa tälläinen julkaistu artikkeli olisi maailmansensaatio ja Nobelin arvoinen juttu.

    Ongelmaksi muodostunee tuo toistettavuuden vaatimus: Samoilla premisseillä ja samoilla järjestelyillä pitää saada (riittävän) samankaltaiset tulokset toisessa riippumattomassa kokeessa. Tämä ei tunnetusti kovin hyvin para-aiheilla onnistu.

    Tietysti myös koejärjestelyiden pitää kestää kritiikkiä ja niiden pitää olla hyväksyttävän neutraalit.

    ”Jos ihminen uskoo, että Darwin oli täysin oikeassa luonnonvalintateoriassaan niin ei todellakaan tajua koko totuutta.”

    Olettaen, että käytit tahalteen rajua yksinkertaistusta evoluutiosta…

    Paljasit tuolla, että et oikeastaan ymmärrä asiaa ollenkaan: Kyseessä ei ole uskon asia.

    Asia on meidän parhaimman tietämyksen – siis sen toistettaviin kokeisiin ja havaintoihin perustuvan ˙– mukaan niin, että evoluutioteoria on paras selittävä malli meidän kehityksellemme.

    Samalla tiedetään myös se, että evoluutioteoria on tietyssä (naivissa) mielessä myös täysin väärä, koska evoluutioteoria ei ole absoluuttinen totuus vaan täysin epävarma hatusta vedetty selitysmalli havainnoille, kuten (lähes) kaikki muutkin tieteelliset teoriat.

    Evoluutioteorian voi siis kumota, mutta sen voi tehdä vain jos tehdään nykyisen havaittavan todellisuuden paremmin selittävä malli, joka tarjoaa jonkin testattavan aspektin jolla mallia voidaan testata.

    On tärkeää huomata, että tietyssä mielessä evoluutioteorian kumoamista harrastetaan koko ajan…Yleisö tuntee tuon kumoamisen paremmin nimellä ’tutkimus’.

  • R. A. Tionaali sanoo:

    Edelliseen vielä lisäyksenä, että tieteen ja uskon eron voi parhaiten kuvata ehkä näin:

    – Jos jokin on varmasti jotakin, kyseessä on uskon asia.

    – Jos jonkin epäillään olevan suurin piirtein näin, kyseessä voi olla tiede.

    😀

  • theWonderer sanoo:

    Tiede selvittää asioita ja muuttuu jatkuvasti. Ja se on juuri tieteen vahvuus, ettei sillä ole rajoja toisin kuin uskonnollisilla järjestelmillä. Eikä tiede ole mikään uskoon perustuva järjestelmä, vaan ainoastaan keino selvittää ja todistaa teorioita vääriksi tai faktoiksi. Tiedemiehet ovat erehtyväisiä ja tekevät virheitä, mutta pyrkivät korjaamaan niitä.

  • theWonderer sanoo:

    Sen sijaan uskonnollisissa järjestelmissä on pyhiä asioita joita ei saa koskaan kyseenalaistaa. Kristityt eivät kyseenalaista Jeesusta, vaikka syytä sille olisi. Samoin erinäisissä New Age-uskomuksissa (astrologia, ufot, uusshamanismi ym) ja salaliittoteorioissa on aina jotain ”pyhiä” asioita, mitä ei saa kritisoida. Sen takia ne eivät monesti kestä kriittistä tutkimusta tai niiden vastaisia argumentteja.

  • Entity sanoo:

    En tiedä ketä siteeraan, mutta: ”uskovaisen kanssa väitteleminen on kuin yrittäisi pelata shakkia pulun kanssa; se kaataa nappulat, paskoo laudalle ja sen jälkeen lentää kertomaan parvelleen että voitti”.

    Kuinkahan moneen ketjuun on kirjoitettu tuo sama asia siitä mitä on tiede ja miksi tieteellinen maailmankuva antaa paremman tiedon maailman olemuksesta kuin uskontojen kiveen kirjoitetut vastaukset kaikkeen. Kuinkahan monta kertaa se on kaikunut kuuroille korville.

    Tulevaisuus voi olla vaikka mitä, mutta olisi tietysti mukavaa, jos tulevaisuus olisi jotain sellaista mihin voisimme itse hiukan vaikuttaa. Uskonnoilla ei ole sellaista ominaisuutta, että ne saisivat ihmiset asettamaan maallisia päämääriä, joiden saavuttaminen vaatisi työtä eikä lampunhenkien antamia toivomuksia.

  • Ogeli sanoo:

    Silence, eipä tuota olisi voinut paremmin sanoa. Tai samaa juttuahan on siinä yhdessä nimeltä mainitsemattomassa opuksessa… 🙂

    Huttu, moni noista tutkimuksista on tehty Venäjällä. Miksi länsimaiset tiedemiehet eivät ”tiedä” noista asioista mitään? Ehkä he eivät ole vaivautuneet ottamaan selvää? Graham Hancockin mukaan myös joillakin tahoilla tuntuu kovasti olevan jonkinlainen agenda hiljentää liian uudistusmieliset tahot. Katolinen kirkko on yksi näistä tahoista mikä pitäisi romuuttaa. Kun katsoo vaikka tuota Emperor Palpatine-paavia niin oikein puistattaa.

    Kvanttimekaniikassa on uskoakseni tulevaisuus. Kun tieteen miehet alkavat avata mieltään ja tajuavat henkisyyden olevan kaikeuden perusta niin heidän tutkimustyönsä alkaa ottaa vauhtia kuin turbomoottorilla varustettu raketti. Kaikki maailmassa on henkistä, me olemme henki materialisoituneena eikä siitä tarvitse tehdä mitään taikauskohömppäpömppää. Asiaa voi tarkastella myös rationaaliselta kannalta kuten esim. Graham Hancock ja David Wilcock ovat tehneet. Jos ja kun pystytään tieteellisesti selittämään henkiset olennot ja eri dimensiot niin se muuttaa koko ihmiskunnan maailmakatsomuksen. En tiedä miten sellaista on mahdollista tutkia, mutta kerran kun tiede kehittyy niin nopeaa vauhtia niin luulisi, että jonain päivänä pystytään niitäkin asioita mittaamaan joillakin vekottimilla.

    On niin helppoa luottaa vain viiteen aistiin, mutta ihmisten ei tulisi olla niin riippuvaisia siitä, että mitä näkevät, kuulevat tai ajattelevat.

    Aivoihin kannattaa luottaa, mutta me olemme unohtaneet tärkeitä osia itsessämme. Moni ihminen käyttää vain vasenta aivolohkoa, joten he ovat vain loogisia. Olikos se niin, että naiset turvautuvat enemmän oikeaan aivolohkoon. Nykään alkaa myös olla meitä, jotka osaavat käyttää molempia. Loogisus + luovuus = tasapaino. Esim. käpylisäke on meidän oma tähtiporttimme maailmankaikkeuteen. Normaalisti ihmisillä on fluorin käytön takia tuo käpylisäke kalkkeutunut, mutta eri tekniikoilla sen saa avautumaan. Meditaatio on se helpoin keino. Itse en ole fluorihammastahnaa käyttänyt vuosiin.

    https://www.youtube.com/watch?v=5UwvaSLbIgc

  • Vergilius sanoo:

    Mielestäni nimenomaan se on huvittava ajatus, että uskonto on jollakin tapaa kritiikin ulkopuolella. Ihmisten muita mielitpiteitä ja poliittisia näkemyksiä jne. saa arvostella, vapaasti, vaan ei uskontoa. Behead those who insult the prophet! Intia on siinä mielessä jännä maa, sillä sen perustuslaki sallii kaikkien uskomusten ja uskontojen avoimen kritiikin. Siellä myös kaikenlainen taikausko on hyvin suosittua ja media uutisoi siitä paljon 🙂

  • Dante sanoo:

    Kaikki maailmassa on henkistä, me olemme henki materialisoituneena eikä siitä tarvitse tehdä mitään taikauskohömppäpömppää.

    Ööh, eikös tuo nimenoman ole juuri sitä? Taikauskohömppäpömppää? Ja Ogeli, kyllä meidän ihmislajin selviytyminen on aikas lailla sidoksissa siihen, että me kuulemmen, näemme ja ajattelemme. Kun lukee näitä NA-kirjoituksia täällä, niin kyllä loogiset virhepäätelmät ja argumentaatiovirheet kukkivat komiasti.

    En tiedä miten sellaista on mahdollista tutkia, mutta kerran kun tiede kehittyy niin nopeaa vauhtia niin luulisi, että jonain päivänä pystytään niitäkin asioita mittaamaan joillakin vekottimilla.

    Jaa jaa, mistäs tiedät, että on ylipäätänsä mitään tutkittavaa, kun kerta mitään ei voi havaita objektiivisesti? Ja kyllä täällä on hirmuisesti tätä auktoriteetteihin vetoamista ja tämä luo vahvan kontrastin tarkasteltaessamme pseudotiedettä ja tiedettä rinnakkain, sillä tieteessä ei ole auktoriteetteja, on vain erikoisosaajia.

  • Ogeli sanoo:

    Ei vaan sitä, että uskot sen olevan sitä. Elämme illuusioiden maailmassa. On jokaisen oma tehtävä herätä unesta ja taivuttaa lusikkaa.

    Kukaan ei voi sitä tehdä toisen puolesta.

  • theWonderer sanoo:

    Uskovat ovat usein myös sitä mieltä ettei heidän uskonsa vastaisilla argumenteilla ole väliä. Heille usko on tietämistä ja faktoja tärkeämpi asia ja näin ollen rationaalisia vasta-argumentteja ei oikeastaan edes tarvitse kuunnella. Tämän vuoksi järkipuhe ei vaan mene läpi uskoville. Uskova hylkää monesti kaiken mahdollisen järjenkäytön, logiikan ja rationalisuuden, koska uskoo asiaansa niin täysin. Ei mikään ihme että uskovat ovat niin helppoa saalista erinäisille sosiopaattisille kulttijohtajille. Jos uskova on vakuuttunut että jollakulla on hallussaan jokin pyhä tieto tai jos joku ihminen on pyhä mies, niin uskova vaikka tappaa itsensä tämän vuoksi. Laajimmalle levinnyt tälläistä edustava usko on islam, joka perustuu Muhammedin sokeaan ihailuun ja uskoon että hän on ainoa oikea profeetta joka tietää kaiken.

  • R. A. Tionaali sanoo:

    ”Kukaan ei voi sitä tehdä toisen puolesta.”

    Eli kauppaat omaa subjektiivista todellisuuttasi muille, jännää ja täysin ristiriidassa aikaisemman toteamuksesi kanssa:

    ”On niin helppoa luottaa vain viiteen aistiin, mutta ihmisten ei tulisi olla niin riippuvaisia siitä, että mitä näkevät, kuulevat tai ajattelevat.”

    Itse en luota omiin aisteihini tai omiin ajatuksiini sen vertaa, että väittäisin omien havaintojeni tai subjektiivisen maailmankuvani kuvastavan todellisuutta mitenkään erikoisen hyvin.

    Esimerkiksi ulkoilman lämpötila voi tuntua kylmältä tai kuumalta omasta subjektiivisestä mielestäni, mutta on todellisuudessa täysin päinvastainen jollekkin toiselle.

    Sen sijaan uskon, että toistettavan mittauksen – kuten lämpötilan, joka on muuten -12 astetta – antama kuva maailmasta on objektiivisempi ja täten todellisempi kuin ’musta tuntuu’ tai ’minä koen tämän näin’ maailmankuvat, joita yleensä myös myydään tai pahimmillaan pakkosyötetään – uskontojen ristiretket, yms. – muille.

  • theWonderer sanoo:

    Salaliittouskovat ja New Age-porukat sortuvat samaan kuin muslimit seuratessaan L.Ron Hubbardia, Alex Jonesia, David Ickea ja vaikka David Wilcockia. Kaikki nämä henkilöt ovat karismaattisia puhujia ja johtajia, joiden sanaa ei sovi kritisoida ja jotka tietävät juuri sen pohjimmaisen totuuden maailmasta.

  • Dante sanoo:

    Nämä New Age -uskonnot, esim. tämä Yhden laki ovat sinänsä looginen jatkumo näille muinaisille uskonnoille, joiden syntyaikoina emme tietäneet maailmankaikkeudesta, tai paljon muustakaan oikeastaan yhtään mitään. Nykyään, kun olemme ns. kurkistaneet ja nähneet universumin ihmeellisen olemuksen (onpa runollista :P), on kiva sitten vetäistä pystyyn uusia tuoreita uskontoja johon voimme sisällyttää tuntemiamme kosmisia elementtejä, avaruusolioita, sekä korkealle kehittyneitä valo-olentoja, unohtamatta henkistä kehitystä, koska elämme niin materialistisessa maailmassa. Papit ja piispat väistyvät gurujen, (pseudo)tiedemiesten ja luovan mielikuvituksen omaavien journalistien (Wilcock) tieltä, jotka ottavat ohjat käsiin ja esittävät dogminsa pehmeässä henki+tiede lahjapaketissa.

  • Huttu sanoo:

    ”Moni ihminen käyttää vain vasenta aivolohkoa, joten he ovat vain loogisia. Olikos se niin, että naiset turvautuvat enemmän oikeaan aivolohkoon. Nykään alkaa myös olla meitä, jotka osaavat käyttää molempia. Loogisus + luovuus = tasapaino”

    Eiköhän se ihan niin ole että kaikilla ihmisillä on koko aivokapasiteetti käytössä, tuo on taas sitä harhauskoa että käyttäisimme vain 10% aivokapasiteetistamme. Kyllä kaikki käyttävät ihan sen 100%, ja molempia puolia 😉 Se mitä sä oikeasti osaat tehdä sun pääkopallas riippuu niin monesta tekijästä, yleissivistys, koulutus, kasvuympäristö jne.

    Mutta kiva että harhoissasi luulet olevasi muita parempi kun olet oppinut käyttämään molempia puoliskoja 😀 Tosin sun tekstien perusteella kyseenalaistan sun loogisuuden, luovuudesta saat kyllä pisteitä silloin kun et siteeraa youtube-profeettoja niinkuin olet melkein jokaisessa viestissäsi tehnyt.

    Muistutat mua eräästä syvästi uskonnollisesta jehovan todistaja -tytöstä, joka oli luokallani silloin kun vielä opiskelin. Hän piti esitelmän Raamatusta ja Jehovan todistajista, ja hän ei osannut vastata itse yhteenkään kysymykseen, vaan etsi Raamatusta aina sopivan pätkän jonka hän luki vastaukseksi, ihan sama millaisen kysymyksen heitti niin ääneen luettu järjetön psalmi kuittasi kysyjän mielipiteen vääräksi :D. Samalla tavalla säki toimit, hirveetä romantisoitua hengellistä huttua, ilman mitään kyseenalaistamista ja linkkaat mulle hämäriä youtube-videoita todistaakses sun pointin.

  • Ogeli sanoo:

    Uskoa on vaikea selitellä sellaiselle ihmiselle, joka uskoo vain tieteen voimaan.

    Se on sääli, että uskon ja tieteen ihmiset eivät tunnu ymmärtävän toisiaan.

  • Huttu sanoo:

    ”Graham Hancockin mukaan myös joillakin tahoilla tuntuu kovasti olevan jonkinlainen agenda hiljentää liian uudistusmieliset tahot”

    Ja herra Hancock varmaan tietenkin kertoo vaietun salaisuuden kirjoissaan eikö vain? Tietenkin pientä muodollista maksua vastaan 😉

    Katoliseen kirkkoon ja Paavin ulkonäköön en ota kantaa kun en heidän toimistaan tiedä juuri mitään, tuskinpa se miltä hän näyttää on liitoksissa mihinkään 🙂 Sen tiedän että Vatikaani on kyllä myöntänyt useaan otteeseen että maailmankaikkeudessa on elämää.

  • Ogeli sanoo:

    Henkisyyttä ei tosin voi pakottaa joten se tulee jokaisen kohdalle kun on tullakseen. Joskus kyllä ihmettelen, että miten ihmeessä ihmiset näin suuressa määrin unohtaneet Luojan ja oman todellisen olemuksensa. Tiedän kyllä osittain vastauksen sillä se on se, että olemme täällä kokemassa unohdusta jotta voisimme kerryttää universumin tietopankkia kokemuksillamme. Aiemmin kun ihmiset muistivat ennen unohduksen verhoa olevansa kanssaluojia niin polarisoituminen oli etanamaisen hidasta. On se vieläkin hidasta, muttei sentään niin hidasta.

    Seuraavalla tasolla ei tarvitse enää unohdusta vaan muistamme kaiken.

  • Dante sanoo:

    On tuo Ogeli aikamoinen saarnamies/nainen. Tuntuu välillä kuin istuisi jumalanpalveluksessa kun lukee näitä kommenttiketjuja. Kerryttää universumin tietopankkia. Uskomattomia juttuja ihmiset nielee ilman mitään kritiikkiä.

  • Ogeli sanoo:

    Puhun suoraan sydämestäni.

  • sellanenjotakiinnostaa sanoo:

    Suorastaan nautin teidän *kommenttitaistostanne. Tulee huomattua ettei kumpikaan osapuoli kykene ajattelemaan toisen tavalla ja siten ette tule pääsemään sopuun.

  • Dante sanoo:

    Millaiseen sopuun tai konsensukseen meidän olisi mahdollista päästä mielestäsi, Sellanenjohtaja? Kriittstä ajattelua toteuttavan persoonan on kieltämättä hankala antaa totuusarvoa subejktiivisille kokemuksille, joita viljellään faktoina ilman mitään objektiivista, havaittavaa ja/tai mitattavaa perustaa. Ja täällä henkisesti valaistuneiden mielestä meidän skeptikoiden mieli ei ole vielä tarpeeksi ”avautunut” tms. koska olemme unohtaneet Luojan jne. Noh, mitäpä tuonkaltaiseen ”argumenttiin” vastaisi.

  • jatu sanoo:

    Pitää tunnustaa, että jokin pohja putosi pois meikäläisen uskosta, kun mitään ei tapahtunutkaan 21,12.2012.
    Kaikki on vaan suurta sirkusta. Vaikka en siihen alunperinkään vahvasti uskonut, mutta jokin toivon kipinä vielä paloi. Nyt sekin on sitten sammunut.

  • theWonderer sanoo:

    ”Pitää tunnustaa, että jokin pohja putosi pois meikäläisen uskosta, kun mitään ei tapahtunutkaan 21,12.2012.
    Kaikki on vaan suurta sirkusta. Vaikka en siihen alunperinkään vahvasti uskonut, mutta jokin toivon kipinä vielä paloi. Nyt sekin on sitten sammunut.”

    Miksi nyt noin? Jeesuksenhan piti tulla takaisin jo about 2000 vuotta sitten, mutta ei se ole haitannut uskovia lainkaan! Ei tosiuskova välitä päivämääristä!

  • Jackie sanoo:

    Vielä ei valitettavasti tiede tiiä tuliko muna vai kana ekaks, kaikkie aiheesta kiinnostuneitten olis hyvä osallistua tutkimuksiin tai olla nöyrästi hiljaa kunnes tiede tietää.

    Noi tietopankki jutut Ogeli on vähä semmosia juttuja että ”yksisarviset hyppelee ja käytiin mummon kanssa kaupassa”. Nii ja nuo jutut että ollaan matkalla lähteeseen. Hitto vie oikeesti ihmiset, me koetaan tätä hetkeä, kokeeko tässä hetkessä sitten olevansa matkalla jonnekkin vai käykö vaikka kävelyllä ni se on ihan oma valinta. Joku on matkalla negatiivisiin kokemuksiin ja joku on matkalla positiivisiin kokemuksiin, jokainen voi tässä hetkessä valita mikä on se oma suunta, ja voin lyyä vaikka vetoa että jos jää työttömänä yksiöön istumaan eikä terveydestään ja kunnostaan pidä huolta niin se on matka negatiiviseen. ”Ollaan kaikki matkalla jonnekkin lähde paratiisiin” joopa joo, vedäppä viinaa 10 vuotta ni huomaat et se oli valinnan paikka eikä vääjäämätön suunta paratiisiin.

  • Jackie sanoo:

    Ja jos on olemassa seuraavia elämiä, ni uskoisin että elämänsä viinaa vetäny ja pahaa tehny yksilö joutuu alottamaa sen hetkessä valinnan tekemisen huonommista oloista seuraavassa elämässä ku elämänsä hyviä tekoja tehny yksilö.

    Nii että jos teillä on huonoja elämäntapoja mitkä tiedotatte, esim tupakka… Kaikki tietää et se on huono juttu. Ni kannattaa alkaa miettii et miten valitsee tulevaisuuden kannalta.

  • Jackie sanoo:

    Uskoisin myös että hyvää tehny joutuu aina suurempiin ja suurempiin houkutuksiin mitkä saattaa viedä matkan nollille takas. Esimerkiks Hitler, mitä jos se oliki joku Jeesuksen kaltanen yli olento mikä lankes houkutukseen ja käytti voimansa siihen minkä ties olevan väärää.

    Mut nää on vaa näitä yksisarviset niityllä ajatuksia missä ei oo mitään perää tai varmuutta ja saattaa saada herkemmillä ”suodattimilla” tai herkemmin vietävissä olevan ihmisen innostumaan ja luulemaan todellisuuden luonteen olevan sitä mitä tämän ihmis yksilön mielikuvtus tekstiks heijjastaa. Vielä ku videoita tekis ni kohtahan olisin jo tuhat katseliaa siellä ja jakelis linkkejä eteenpäin epävarmuuksista missä ei välttämättä oo mitään perää.

  • Ogeli sanoo:

    Jackie, Luoja ensin laajenee ja sitten supistuu. Lopulta kaikki kokemukset ja asiat yhdistyvät takaisin Luojaan ja näinollen Luoja on taas entistä kokeneempi.

    Tuolla tietopankilla viittasin myös Akaasisiin aikakirjoihin, joihin on kirjattu kaikki mitä on koskaan tapahtunut.

  • Jackie sanoo:

    Valitettavasti en ymmärrä sanaakaan siitä käytännön tasolla mitä juuri kirjoitit. Tekstisi kyllä inspiroivat mielikuvitukseni tuottamaan minulle kokemuksia mutta käytännössä tuokin on vain hetken kokemus made by human brains for me. En yhtään tiedä onko todellisuuden rakenne se mitä mielikuvitukseni juuri kertoi minulle sinun tekstisi inspiroimana enkä jaksa alkaa elämään uskossa joten ennemmin lähden käymään kävelyllä ja kuuntelen konkreettisia linnun lauluja tai katselen luonnon kauneutta.

    Odottelen tieteen seuraavia askelia muiden kanssa jotka haluavat oikeasti tietää todellisuuden rakenteesta lisää.

  • Jackie sanoo:

    Miksi haluat Ogeli että muut ihmiset alkavat elämään samassa mielikuvitteellisessa todellisuuden hahmottamisessa niinkuin sinä? Minusta tuo on todella itsekästä. Kertoa Luojan laajenemisista ja supistumisista. Otatko yhtään huomioon sitä mitä toinen ajattelee? Tuppuutat vain noita ihmeellisiä termejä sekä näkemyksiä. Herää jo! Jaksais enää tääl olla kirjottelemas sulle 😀

  • Ogeli sanoo:

    En ole sanonut, että kenenkään tarvitsisi minua uskoa minua. Itsehän täällä olette ja luette näitä viestejä. Menkää ja tutkikaa asioita, mutta älkää heti tyrmätkö uusia järjettömiltäkin kuulostavia ideoita. Paljon löytyy täältäkin ahdasmielisyyttä.

  • Jackie sanoo:

    Kvanttifysiikka on esimerkiksi todella kutkuttava tieteen haara todellisuuden rakenteen paljastumisesta ihmisille mutta valitettava totuus on että emme vielä tiedä paljon kait mitään. Siksi meidän tulee vain nöyränä rauhassa odotella tieteen seuraavia saavutuksia.

    Emme tiedä varmasti onko seuraavia elämiä, itse uskon vahvasti että on mutta en vain mitenkään voi olla täysin varma asiasta ja joudun hyväksymään sen.

  • Jackie sanoo:

    Todellisuudessa se on ahdasmielistä että elää ajatuksissa Luojan laajenemisista ja supistumisista. Täällä ne ketkä ovat sinusta ahdasmielisiä yrittävät vain kertoa sinulle ettemme tiedä onko ne asiat totta mitä puhut. Sinä puhut täällä kaiken näkösiä mielikuvitteellisia asioita ja ne ”ahdasmieliset” sitten sanovat ettei sitä voi varmasti tietää.

    Jos sanoo luoja laajenee ja sitten supistuu niin jokainen saa siitä omat näkemyksensä eikä ne välttämättä kuvaa todellisuuden rakennetta pätkääkään. Samoin jos sanon yksisarviset hyppivät niityllä, jokainen taas saa omat kokemukset omasta mielikuvituksestaan. Noilla uskon puheilla on turha käydä rakentavaa keskustelua.

  • Ogeli sanoo:

    Enhän siis oikeastaan välitä muiden mielipiteistä, mutta silti olen odottanut enemmän viisautta ihmisiltä. Tosin varmaan kaikki todella viisat ihmiset istuvat vaan meditoimassa eivätkä ota edes kantaa tällaisiin keskusteluihin. Itse en ole vielä niin korkealla tasolla. En ole pohjimmiltani ihminen ja silti olen nyt valinnut olla sellainen. Ihmisyyteen kuuluu olla virheellinen ja tehdä virheitä. 🙂

  • theWonderer sanoo:

    ”En ole pohjimmiltani ihminen ja silti olen nyt valinnut olla sellainen”

    Jaa, mikäs sitten olet? Missä vaiheessa päätit ruveta ihmiseksi?

  • Jackie sanoo:

    Ehkä olet vain jonkun internet profeetan yksi lonkero mikä kosiskelee itselleen lisää seuraajia antamaan almuja. Olet myynyt sielusi mielikuvitteellisten todellisuus kuvien ulostuontiin mikä johtaa siihen että herkät ihmiset ajautuvat näille poluille missä puhutaan paratiisiin matkaamisesta eivätkä he huomaa istuvansa yksin kotona kuntonsa rappeutuessa. Heille on vedetty harhan verho silmien eteen ja he luulevat matkaavansa hyvään paikkaan vaikka heidän rahansa tuovat vain muutamille sen paratiisin. Todellisia lampaita huonojen paimenien katraassa.

  • Dante sanoo:

    Huh huh.

  • Kuolemantuoja sanoo:

    Pian paholainen teidät kaikki nappaa 😉

  • Jackie sanoo:

    Et varmaan välitäkkään, puhut vain sitä sun tätä ja odottelet jos joku kala tarraisi syöttiin kiinni. Jeesus sanoi parille kalamiehelle ketkä tapasi rannalla että lähtekää minun matkaan niin teistä tulee ihmisten kalastajia.

    Oletko varma nyt Ogeli että haluat jatkaa tällä polulla missä kalastelet ihmisiä mielikuvitteellisten todellisuuskuvien seuraajaksi vai valitsetko toisin?

  • Ogeli sanoo:

    theWonderer, elämien välissä.

    Jos teille nämä asiat ovat fantasiaa niin olkoon sitten. Ei se minua haittaa, mutta ei se myöskään estä minua asiasta puhumasta asioista jotka kiinnostavat minua. Mutta ehkä nyt jätän keskustelun tältä osin tähän, koska ihmiset ovat liian innokkaita taas vääntämään kättä aiheesta. Voin puhtaasti sanoa sen, että minä haluan kaikille vain hyvää. Vänkääminen ei muuta asioita miksikään muuksiki, kunhan egomme vaan nautiskelevat saamastaan ravinnosta väittelyn kautta.

  • Jackie sanoo:

    Kyllähän joitakin ihmisiä kiinnostaa tappaa toinen. Iltalehessä oli juttua siitä kun joku oli tappanu toisen ja jättäny lapun ”tappaaminen on parasta mitä tiedän”. Jos mielikuvitteelliset todellisuus kuvat on sinun juttu niin olkoon sitten niin, nauti niistä niin pitkään kun saat. Koitan vain kertoa että kannattaa opetella vaikka nauttimaan liikunnasta koska tuo saattaa johtaa ikäviin tulevaisuuden polkuihin.

  • Entity sanoo:

    Mitä ihmeen viisautta siinä olisi, Ogeli, että istuisi vain meditoimassa? Sama kuin koettaisi kiillottaa tiilestä peilin.

  • theWonderer sanoo:

    Mun mielestä se että joku käyttää elämänsä vaan meditointiin, on itsekästä ja moraalisesti väärää. Se on pahimmanlaatuista omaan napaan tujoittamista. Ihmisten kuuluisi elää ja taistella oikeiden ja hyvien asioiden puolesta, eikä vetäytyä jonnekin yksinään.

  • R. A. Tionaali sanoo:

    Ogeli: ”Uskoa on vaikea selitellä sellaiselle ihmiselle, joka uskoo vain tieteen voimaan.”

    Vielä kerran, rautalangasta:
    Tieteen voimaan ei uskota, tieteeseen ei uskota. Tiede on ainoastaan ja vain kuvaus asioista.

    Tiede siis havainnoi ja toteaa asioita tyyliin ’auto on punainen’; jos auto osoittautuukin tai se maalataan vihreäksi, niin seuraava toteamus olisi ’auto on vihreä’.

    Edellinen on hyvin yksinkertaistetusti kaiken tieteen ydin, lue ja sisäistä hyvin.

    Luitko? Ymmärsitkö varmasti mitä sanottiin?

    Lue varmuuden vuoksi vielä kerran, jotta varmasti ymmärrät mistä on kyse.

    Hyvä, jatketaan vielä vähän aiheesta…

    Se mikä erottaa tieteen uskosta on se, että kaikki tieteelliset argumentit pitää voida testata siten, että ne on mahdollista todistaa vääriksi. Tätä vääräksi osoittamisen pakkoa eivät uskovat tunnetusti sovella uskontoihin tai uskomuksiin ja kaikenlainen toisen suuntainen todistelu yleensä vain vahvistaa omaa uskoa, mikä on sinänsä jännä (ja tutkittu) psykologinen reaktio.

    Jos jotain teoriaa ei pystytä falsifioimaan – eli todistamaan vääräksi – se ei yksinkertaisesti ole tiedettä.

    Lopuksi, on siis älyllisesti köyhää väittää, että tiede ei voi selittää asioita tai että tiede on väärin, koska lähtökohtaisesti tiede ei voi selitää kuin niitä asioita joita voidaan havainnoida ja toisaalta tiede on myös aina väärässä, koska parhaatkin teoriat ovat vain approksimaatioita todellisuudelle ja sen käyttäytymiselle.

    Yksinkertaistetusti voidaan sanoa, että se mitä tiede kertoo todellisuudesta on se mitä todellisuudesta voidaan havaita sekä aistein että instrumentein. Tästä seuraa myös se, että jokainen voi (periaatteessa) käydä havainnoimassa todellisuutta itse ja tarkistaa tieteellisen väittämän todenperäisyyden: Jollet tykkää jostain tieteellisestä tuloksesta, mittaa ilmiö itse ja tee parempaa tiedettä.

    Vastavuoroisesti, jos uskova väittää että tämä tai tuo todellisuudessa havaittu ilmiö vaatii jumalia tai muita korkeampia voimia (esim. alienit ja pyramidien rakennus), niin hänen pitää tarjota jokin keino testata väitteen todenperäisyyttä. Pelkästään subjektiivinen usko tai epämääräinen fiilis ei riitä, vaan todellisuudesta pitää löytyä jokin keino falsifioida annettu väite.

  • Vergilius sanoo:

    Erinomaisesti ilmaistu, R.A. Tionaali. Tätä aivan samaa asiaa olen itsekin yrittänyt selventää täällä silloin tällöin. Ja esim. myös sitä, mitä teoria tarkoittaa, tieteellisessä merkityksessä, viitaten siihen että ihmiset käyttävät toteamusta, se on ”vain teoria”. Tieteessä teoria on synonyymi selitykselle. Teoria ON selitys. Myös tätä ei monet ymmärrä, että tieteessä FAKTOISTA MUODOSTUU teoria, EI toisinpäin. Tämä on tärkeä huomio, koska usein törmää lauseisiin: ”Juu on paljon kaikkia teorioita mutta ei paljoa faktaa ole esitetty”. Eli uudestaan, tieteellinen teoria on ns. nippu faktoja yhdessä. Myös painovoima on ”vain teoria”.

    Kirjoitit vielä, että ” jos uskova väittää että tämä tai tuo todellisuudessa havaittu ilmiö vaatii jumalia tai muita korkeampia voimia (esim. alienit ja pyramidien rakennus), niin hänen pitää tarjota jokin keino testata väitteen todenperäisyyttä.” Tämä on myös tärkeä huomio. Tuon lauseen voi tiivistää näin: Todistuksen taakka on AINA väitteen esittäjällä. Usein näkee myös sitä, kun yritetään läyttää käänteistä todistustaakkaa skeptikoita vastaan, joka on tietenkin argumentaatiovirhe ja kaatuu vain argumentin esittäjän omaan niskaan.

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Vergis

    Long time no see, minkäs kiven alta sä siihen tupsahdit, kun ei ole näkynyt? Rankka dokausputki ollut päällä? 😉

    Vai faktoista muodostuu teoria? Mitäs faktaa se on, jos monia tieteellisiä teorioita ei ole pystytty todistaa, kuhan vaa olettelee? Sama asia pätee uskomuksiin. Miten määritellään FAKTA? 😉

  • Silence sanoo:

    =)
    Tuolla aiemmin Jackie ei tajunnut yhtään mitä Ogeli selitti, kun sano miten Luoja kerää tietoa ja luo sen tiedon perusteella uutta. Tällainen logiikka ei ole vain New agea. Tai siis se on voitu ottaa intialaisista uskonnoista, jossa on mm. käsite Brahman hengitys (Brahman on maailmankaikkeuden sielu, toisin sanoen Luojaolemus, jonka näkyvä persoona on sitten Brahma jne.) Intiassa tunnetaan myös Kosminen hengitys jne.

    Tutustukaa eri uskontoihin, niin voitte huomata, että valtaosa näistä New age ”uskonnoista” on monien uskontojen fuusioitumia.

    Veda-kirjoitukset julistavat kohoamista takaisin valoon, monet hindulaiset kertovat kiehtovia tarinoita. Brahman hengityksen uskotaan kestävän 26 000 vuotta ja lopussa on kosminen hetki, jolloin taivaan portaalit ovat avoimina.

    Kuulostaako tutulta? =)

    Kovasti täällä Ogelia poljetaan suohon, vaikka esim. minäkin puhun samoista jutuista, mutta ehkä sitten hieman eri kulmasta, kuin Ogeli.

  • Vergilius sanoo:

    WeAreNotAlone

    Kiireitä työn ja opiskelun kanssa, ei ole oikein muuta ehtinyt tekemään, edes täällä piipahtamaan 🙂 Itse en osaa kyllä nimetä yhtään tieteellistä teoriaa, jota ei tue yksikään fakta. Teoriat perustuvat havaintoihin, joten en ensi hätään kykene ymmärtämään, miten teoria voi olla tieteellisesti pätevä, ilman havaittua ja mitattavissa olevaa ilmiötä, jonka selitykseksi teoria on luotu. On tietysti runsaasti hypoteeseja, mutta nekin perustuvat havaittavissa oleviin ilmiöihin, joista kerätään epiirisesti tietoa. Hypoteesi siis on periaateessa oletus, joka voidaan sitten aikanaan ottaa osaksi tieteellistä teoriaa (kunhan hypoteesi on selvinnyt testeistä).

    Fakta taas tarkoittaa todellisuudessa olemassa olevaa vastinetta todelle väittämälle, ja sen olemassaolo tekee väittämästä toden. Fakta on myös riippumaton yksilöllisestä käsityksestä tai tulkinnasta.

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Vergis

    No ei tuo ole mikään syy olla tulematta tervehtii meitä tänne päivittäin ja pätemään asioita tieteellisistä näkökulmista 😉
    Mutta ihmisethän näkevät havaintoi päivittäin, hallitukset ja tiedemiehetkin tietävät sen ja jossain asioissa jopa tukevat asioita. Muinaiset avaruusoliot-sarja on mielenkiintoinen dokkari, siellä nämä hörhöt heittävät mitä ihmeellisimpiä asioita ”teorioistaan”, mutta myös sarjassa esiintyvät oikeat tiedemiehet tukevat näitä. Einstein on myös tukenut lukuisasti teorioita UFO/Alien-väitteistä ja uskoi niihin.
    Mikä on sinun käsitteesi eläintarha hypoteesista?

    http://en.wikipedia.org/wiki/Zoo_hypothesis

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Tässä on mielenkiintoinen löyty.

    http://www.hs.fi/tiede/Meksikosta+l%C3%B6ytyi+avaruusoliota+muistuttavia+p%C3%A4%C3%A4kalloja/a1305631301940?ref=tf_iHSisboksi630&jako=5fe014175c6373fff1c0e4ffa7faee8b

    ”Kallojen muokkaus on ollut yleistä Väli-Amerikassa ja Meksikon länsiosissa, ja se saadaan aikaan esimerkiksi sitomalla puulastat tiukasti kiinni kasvavan lapsen kalloon, jolloin kallo ei voi kasvaa sivulle päin. Kallon muokkauksella on voitu osoittaa sosiaalista statusta tai sen avulla eri ryhmien jäsenet ovat voineet erottautua toisista”.

    ”Perinteestä ei kuitenkaan ole koskaan löytynyt todisteita niin kaukaa pohjoisesta kuin Sonorasta, mistä hauta löytyi. Tutkijat olettavatkin, että tapa olisi ollut tuoretta ”tuontitavaraa” etelästä.”

    Kyse statuksesta? Epäilen, uskon, että nämä päänsitojaheput halusivat kunnioittaa Jumaliaan, jotka tulivat tähdistä aikoi sitten. Miten tällästä voi edes tapahtua riippumatta toisistaan eri aikakausilla ja mantereilla, jota on harrastettu satoja ja tuhansia vuosia?

    Kyllä näiltä tiedemiehiltä/argeologeilta/skeptikoilta löytyy mitä ihmeellisimpiä teorioita, faktoja, hypoteeseja asioista, että ihmisten pitäisi uskoa kaikki mitä he sanovat. Sorry, mut ei mene läpi. Saahan sitä aina yrittää 😉

  • Ogeli sanoo:

    Se on minua tieteessä aina häirinnyt, että jos jokin ei ole mitattavissa tai tutkittavissa niin ”asiaa ei ole olemassa”. Minun mielestäni on mielikuvituksellisesti köyhää rajoittaa itseään vain siihen, että mitä pystyy mittaamaan. Siis vaikka minä en loppujen lopuksi oikeasti tiedä mistään yhtään mitään (nöyryys on hyve), mutta tiedän asioita jotka ovat tosia vaikka niitä ei juuri tällä hetkellä pysty mitenkään todistamaan todeksi. Se on uskoa… Uskossa ei ole mitään pahaa kunhan se ei ole sokeaa uskoa. Tiedän, että minun sanani ei paina joillekin mitään vaakakupissa, koska ette voi ainakaan näin internetin välityksellä tietää, että puhunko palturia vai en. Vaikka puhuisin näitä asioita livenä niin korkeintaan tyytyisitte vaan ajattelemaan, että olen mielenvikainen ellette sitten suostu edes harkitsemaan, että mitä jos..?

    Minä en kenestäkään ajattele pahaa, en edes superskeptikoista. Hekin ovat vaan kokemassa tätä maailmankaikkeutta omalla tavallaan, mutta ei pidä olettaa että kaikki haluaisivat mahtua samaan muottiin. Joillekin tuntuu olevan tärkeämpää olla ”oikeassa” ja todistaa asiat vääriksi kun niitä ei ymmärrä. Jos taas ymmärrätte, että mikä ego on niin se on juuri se asia joka luo pääkopassanne tuollaisia ajatuksia. Ego on meidän jokaisen oma persoona, joka yrittää pitää itseään hengissä luomalla erillisyyden illuusion. ”Hän on tuota, mutta minä olen tätä”. Ihminen kokee maailmankaikkeuden tällä tasolla ”minä”-perspektiivistä. Se on kuitenkin subjektiivinen näkemys maailmasta, muttei suinkaan väärä.

    Kun kuolemme, egomme ja ruumiimme muuttuu tomuksi, mutta se mikä jää jäljelle on meidän kosketuksemme maailmaan, kokemus ja tietoisuutemme joka on ikuista energiaa. Energiaa ei voi tuhota. Tällä tietoisuudella on myös oma näennäinen persoonansa, mutta se ei ole sama asia kuin ihmis-ego joka elää erillisyyden tunteesta.

    Lopulta kun tämä tietoisuus tai ”sielu” saavuttaa korkean tason niin se ymmärtää, että kaikki on Yksi ja samasta lähteestä niin se sulautuu takaisin siihen Ykseyteen tulemalla aliluojaksi esim. vaikka planeetaksi. Me kuvittelemme olevamme erillisiä olentoja, koska emme ole tietoisesti telepaattisella tavalla (vielä) liimautuneita toisiimme. Se on vain elämän peliä.

    Kun ihmiseltä kysytään kuka hän on niin yleensä hän ensin kertoo nimensä. Jos kysytään uudestaan, että kuka hän on niin hän saattaa kertoa ammattinsa tai tittelinsä ”minä olen professori”. No sepä hienoa, mutta et silti vastannut kysymykseen. Professori sykerökö? Ei vaan kuka ”sinä” olet? Se sinä, joka ei ole nimesi, sukupuolesi, rotusi, ammattisi tai mikään mikä on ulkoista tässä maailmassa. Kuka sinä olet, se sisäinen joka ohjaa sinut aina turvaan kun vain uskallat luottaa siihen? Voit kokea todellisen itsesi vain olemalla hiljaa ja meditoimalla, mutta ajatukset silti virtaavat päässäsi kunnes ajan myötä opit vaimentamaan ne ja sitten koet ”ahaa”-hetken. Se voi viedä kuukausia, vuosia tai jopa elinikiä. Aika on vain suhteellista, mutta ei kuitenkaan sellaista kuin Einstein väittää.

    Et ole ajatuksesi vaan sinä o-l-e-t.
    Kaikkeus ihmiseksi tiivistettynä.

    Elämä on vain roolipeliä jonka keksijä huvittuneena seuraa sitä kun roolihahmot kuvittelevat kaiken olevan absoluuttisen todellista kuin uni jota näemme ollessamme valveilla. Elämä, ei sitä kannata ottaa niin vakavasti. 🙂

  • Kuolemantuoja sanoo:

    On kerrottu tarinoita 13:sta muukalais-jumalasta intiaanien keskuudessa. Numero 13 on pyhä luku niin hyvän kuin pahanki maailmassa.

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Kristallikallo

    Ei ole vain sattumaa, että 13 lapsen ruumista löydetään haudasta, ja minkä takia heidän päänsä muistuttavat Jumalia.

    http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288527339045.html?pos=ok-nln

  • Silence sanoo:

    Kuolemantuoja: Jeesus + opetuslapset =)

  • R. A. Tionaali sanoo:

    Ogeli: ”Se on minua tieteessä aina häirinnyt, että jos jokin ei ole mitattavissa tai tutkittavissa niin ”asiaa ei ole olemassa”.

    ” Ihminen kokee maailmankaikkeuden tällä tasolla ”minä”-perspektiivistä. Se on kuitenkin subjektiivinen näkemys maailmasta, muttei suinkaan väärä.””

    Tiede lähtee siitä, että ilmiö tai asia on jollain tavalla oltava (periaattessa) kaikkien havainnoitavissa.

    Käytännössä subjektiiviset kokemukset eivät (yleensä) ole tälläisiä, kaikki muu mikä näkyy, kuuluu, maistuu tai vaikka aiheuttaa virtuaalihiukkasia, jotka saadaan separoitua ja mitattua eksoottisissa olosuhteissa, ovat tieteen piirissä.

    Tarkoittaen sitä että jos sinä itse koet, että tietyn asian on oltava näin koska fiilis/mutu/tuntemus, niin se ei ole tiedettä ellet pysty antamaan ilmiöstä jotain konkreettista havaittavaa muille ihmisille.

    Tästä johtuen, mielestäni käytännössä ainoa oikea järkevä teko on olla uskomatta toisten ihmisten subjektiiviseen maailmankuvaan, koska tiedän kuinka häiriintyneitä yksittäisten ihmisten ajatukset voivat olla (viittaan esim. Breivikkeihin ja muihin).

    Karkeasti ottaen voisi hiukan mauttomasti kysyä näin: Jos hyväksymme, että sinun subjektiivinen todellisuus on oikea, vaikka kuinka koet että se on universaali totuus tai ainakin lähempänä sitä kuin monien muiden, niin miksei vaikka Breivikin oma todellisuus ole yhtä oikea tai jopa oikeampi?

    Sen sijaan jos pystyt esittämään ilmiöitä, jotka tukevat omaa maailmankuvaasi ja joille ”yksinkertaisin” selitys on sinun uskomuksesi eikä esimerkiksi todennäköisyyslaskun täydellinen väärinymmärtäminen tai yläasteen geometrialla laskettavien asioiden käsittämättömyys, niin sitten sinun subjektiivinen todellisuus voikin olla ns. ”jaettua” todellisuutta, eli kaikkien havaittavissa (ja mitattavissa) olevaa.

    Tieteellisen maailmankuvan peruskiviä on se, että riippumatta uskotko Jumalaan, jumaliin, Allahiin, Buddhaan tai vaikka ulkoavaruuden muukalaisiin, voit (periaatteessa) käydä kokeilemassa itse tieteellisen maailmankuvan antaman selitysmallin ilmiölle ja saada samankaltaiset tulokset kuin vaikka Galileo Galilei tai Isaac Newton 1600-luvulla.

    Tämä sen takia, koska tieteellinen selitys ei riipu henkilökohtaisesta uskosta tai subjektiivisesta maailmankuvasta. Se on ikään kuin irrallaan meidän päidemme sisällä olevista subjektiivisesti hyvin todellisista maailmoista.

    ”Joillekin tuntuu olevan tärkeämpää olla ”oikeassa” ja todistaa asiat vääriksi kun niitä ei ymmärrä.”

    Kaikki ihmiset ovat tuollaisia.

    Sinäkin lähdet siitä, että sinä olet oikeassa ja esim. se mitä kuvittelet tieteeksi olisi väärässä, vaikka et oikeastaan ymmärrä mitä tiede on. Tämä tuntuu vielä olevan sinulle hyvin tärkeää.

  • R. A. Tionaali sanoo:

    WeAreNotAlone: ”Kyse statuksesta? ”

    Nii-in, kehon muokkaus on usein statuskysymys. Oli kyseessä meikkaus, tatuoinnit, alahuulen, kaulan tai korvien venytys, tyttölasten jalkaterien tai vaikka kallon sidonta.

    ps. Voishan tollanen munapää olla aika hottis. Muistaako kukaan Coneheads leffaa?

  • Ogeli sanoo:

    R. A. Tionaali, tiede on yksi tapa tulkita maailmaa. Minun tapani on tulkita maailmaa uskon ja tiedon kautta. En silti sano olevani sen enempää oikeassa kuin kukaan muukaan sillä minullakin on oma persoonallinen tapa tulkita maailmankaikkeutta joten siinä mielessä olet ”oikeassa” minun suhteen. Täällä myös pohdin ääneen asioita välillä vakavammin, mutta melko usein leikkisästi huumoria viljellen vaikkei se aina käykään selväksi viesteistäni. Silti tarkoitan mitä sanon ja innostun välillä siitä kuin joillakin on tarve tulla tyrmäämään teoriani, jotka eivät ole edes omiani vaan uskomuksiani ja tiedonjyväsiä sieltä sun täältä. Mitään tarvetta minullakaan ei olisi todistella tai keskustella, mutta silti sekin tuntuu välillä hauskalta ja huvittavalta ajantappokeinolta.

    Oikeastaan oikeastaan enemmänkin tykkään filosofoida ja teoretisoida, sitten tulee usko ja tieto. 🙂

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Rattisnaali

    Ton voisi uskoa, jos tota olisi vain sattunut yhdellä mantereella. Mutta tuota samaa päänsitomista on sattunut jokaisella melkein mantereella(mm Etelä-Amerikka, Keski-Amerikka, Afrikka, Eurooppa, Aasia), ja monella saarella, täysin toisistaan riippumatta ja vielä eri aikakausilla. Mikä saa nämä ihmiset miettimään, hei kaverit, aletaanpa kutistaa kalloja, koska se on muodillisesti nykyään IN, kun pikkulintu lensi valtameren yli laulamaan meille. Justiinsa.

    Edelleen omasta mielestäni ja monien muidenki mielestä, he halusivat kunnioittaa Jumaliaan olemalla kuten he. Jotka tulivat tähdistä.

  • R. A. Tionaali sanoo:

    Ogeli: ”R. A. Tionaali, tiede on yksi tapa tulkita maailmaa.”

    Tämä pitää hyvin paikkaansa. Mutta mielestäni se on ainoa kaikkien jaettavissa oleva tapa tulkita maailmaa: Se on maailmankuvaus, josta kaikki voivat olla ”kiistatta yhtä mieltä”.

    Kuten aikaisemmin jo totesin, jos on eri mieltä tieteellisen tuloksen kanssa, niin sen kuin tekee itse parempaa tiedettä…Mutta ei pidä yllättyä jos saakin saman vastauksen.

    ”Oikeastaan oikeastaan enemmänkin tykkään filosofoida ja teoretisoida, sitten tulee usko ja tieto.”

    Itsekkin nautin rautalangan vääntämisestä. Helpottaa välillä jäsennellä omia ajatuksia.

    Netissä tulee kirjoitettua vähän turhan kärkkäästtikkin, kun kerran väittelyä ei oikeastaan voi voittaa kuin kahdella tavalla: Vastapuolen luovuttamisella tai sillä, että vastapuoli alkaa keskittyä epäolennaisuuksiin.

    Vielä joskus toivon löytäväni henkilön, jonka mielipidettä voi muuttaa kirjoittamalla mielipiteensä vastaisia asioita! 🙂

    (Itse en tietenkään ole tälläinen henkilö…)

    WeAreNotAlone: ”Ton voisi uskoa, jos tota olisi vain sattunut yhdellä mantereella. Mutta tuota samaa päänsitomista on sattunut jokaisella melkein mantereella(mm Etelä-Amerikka, Keski-Amerikka, Afrikka, Eurooppa, Aasia), ja monella saarella, täysin toisistaan riippumatta ja vielä eri aikakausilla. Mikä saa nämä ihmiset miettimään, hei kaverit, aletaanpa kutistaa kalloja, koska se on muodillisesti nykyään IN, kun pikkulintu lensi valtameren yli laulamaan meille. Justiinsa.”

    Niin, miksipä ei?

    Käsittääkseni esim. korvien rei’itystä tapahtuu joka mantereella, samoin kuin tatuointeja ja meikkausta tai ruuminosien sidontaa: Miksipä kukaan keksisi harrastaa meikkausta, sotamaalauksia tai tatuointeja?

    Kallonmuokkauksen keksiminen ei liene edes niin vaikeata: Jokainen kätilö lienee huomannut, että vauvan pää on joustava ja vastaavasti kuinka puu kasvaa kieroon jos sen kasvua rajoitetaan. Tästä ei ole niin kovin pitkä matka lähteä keinotekoisesti leikkimään lasten kalloilla.

    Kyseessä lienee sama ilmiö kuin ainoassa oikeassa vastauksessa kysymykseen ”Miksi rakentaa ydinpommeja?”, eli koska pystymme siihen. 😉 🙂

    Tässä pitää toki myös huomata, että lasten – etenkin monissa kulttuureissa tyttölasten – ihmisarvo ei ole ollut läheskään niin koskematon kuin nykyään.

    ”Edelleen omasta mielestäni ja monien muidenki mielestä, he halusivat kunnioittaa Jumaliaan olemalla kuten he. Jotka tulivat tähdistä”

    Se, että sinä ja viiteryhmäsi koet ilmiön olevan selittämätön ja tarjoat deus-ex-machina selitystä, ei tee antamastasi selityksestä mitenkään erityisen järkevää.

    Havainnolistaen: Selityksessäsi voidaan korvata ulkoavaruuden oliot vaikka vaaleanpunaisilla yksisarvisilla, eikä sen sisältö tai todistusvoima muuttuisi oleellisesti.

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Rattisnaali

    Olen puhunut koko ajan päänsitomisesta, en tatskoista, yms. Nyt on kyse se, mikä saa ihmiset tekemään sitä, sama asia, että mikä saa ihmisten rakentaa pyramideja eri mantereilla ja eri aikausilla toisistaan riippumatta. Tottakai ihminen pystyy tekemään mitä vaa, mutta pointti on täs kaikissa se, että keltä ne taidot saadaan, kelle ne halutaa rakentaa, ja miksi rakentaa juuri PYRAMIDEI.

    Miksi joka maasta ei ole löydetty vauvojen päitä joita olisi sidottu kulttuurillisesti, kun tulee kysymykseen status?

    Luuletko, että sä annat jotenki järkevää selitystä? Pitää asioiden mennä niin kuten sinä sen sanot, skeptikot/tiedemiehet, jne. Onko teidän sananne laki? Sorry, mutta on paljon asioita mitä te yritätte ”todistaa”, mutta silti vai oletuksia.
    Kaisä ymmärrät tää väittely ei tuu johtaa yhtikäs mihinkään.

  • Huttu sanoo:

    Pyramidit olivat tuohon aikaan se tukevin rakenne, jos haluttiin rakentaa korkeita rakennelmia, uusimmassa Ancient Aliens jaksossakin näin kerrottiin 🙂 Pyramidit olivat myös osaltaan statussymboleja, jotka kuvasit kansan vaurautta ja heidän johtajansa voimaa, mitä komeampi pyramidi sitä pätevämpi johtaja.

    ”Miksi joka maasta ei ole löydetty vauvojen päitä joita olisi sidottu kulttuurillisesti, kun tulee kysymykseen status?”

    Jotenkin hölmö kysymys.. Onhan nykymaailmassakin täysin erilaisia tapoja ympäri pallon, ehkäpä tuollapäin oli eräänlaisena kauneusihanteena ja statussymbolina sitoa kalloja tuolla tavoin. Afrikan tienoilla on vieläkin tapana venyttää kaulaa erinäisin renkain, tai arpeuttaa lasten naamat kauttaaltaan, ja ne ovat sikäläisiä kauneusihanteita. Muualla maailmassa on ollut varmasti muita statusymboleja joita ihmiset ovat tavoitelleet.

    Ja mistä me loppujen lopuksi tiedämme miten laajaa vaeltaminen on muinoin ollut. Eihän se sitä tarkoita että kun silloin ennen vanhaan ei ollut lentokoneita eikä Viking Linea, niin ihmiset olisivat mukamas tönöttäneet samoilla seuduilla lopun ikäänsä ja saaneet kaiken tiedon avaruuskansalta. Tavat ja kertomukset matkaavat maailmaa ihmisten mukana.

    Ja ennenkuin WeAreNotAlone vetää taas pikkuhousunsa vakoon, niin ei, tuo yllä oleva teksti ei ole mikään laki, enkä yritä todistaa mitään. Kunhan päättelen ja pohdin asioita Okkamin partaveitsen mukaan.

  • Jackie sanoo:

    Kaikki on yhtä. Kun viettää satoja tunteja muutaman ihmisen kanssa tutkien sitä tunnetta mikä syntyy kun kokee olevansa yhtä ajatuksen tasolla huomaa olevansa vain yhteydessä oman kehon ominaisuuteen mikä imitoi toisen tunne tiloja. Tämä on Ogeli absoluuttinen fakta eikä korkeampi taso millä ”emme vielä ole”.

    Olen itsekkin uskonut asioihin mistä puhut kunnes istutin ystäväni samaan huoneeseen kanssani ja lähdin tutkimaan aihetta. JA jos jokupäivä elämme mailmassa missä olemme telepaattisesti yhteydessä toisiimme niin olemme edelleenkin yhteydessä vain omaan kehoomme mikä sisältää ominaisuuden että mielemme alkavat kulkemaan samaa rataa. Tämän hetkiset kehomme omaavat vain ominaisuuden mikä IMITOI toista parhaansa mukaan.

    Jos lähdetään tarkemmin analysoimaan tätä asiaa että koemme olevamme telepaattisesti yhtä niin käytännössä fotonien aaltoliike kimpoaa toisen henkilön kehosta osuen silmän tappisoluihin ja kulkien aivoihimme missä aivojen yksi osa tekee imitaation toisen tunnetiloista ajatuksesta jne.

    Kaikki on tosiaan yhtä kvanttitasolta tarkasteltuna, tulisikin olla tietoinen siitä omasta sen hetkisestä hahmostaan minkä kvantit itselleen muodostaa.

  • Jackie sanoo:

    ”Minä” ja ”sinä” on vain aivojen tuottama sana. Kuten kävelisinkö jääkaapille, tai menisinkö vessaan. Ei ole eroa sillä että aivot tuottavat sanan minä siihen että aivot tuottavat sanan puuro. Ihmiselle se on toki erillainen asia, käytännön tasolla kuitenkin se on vain aivot mitkä tuottavat sanan.

  • Jackie sanoo:

    Ihminen kokee mailmaa samalla tasolla kun suurin olento, samalla tasolla kun kaikkeuden luoja jos sellanen on olemassa.

    Me olemme kuin se suurin olento, tosin kokemis välineemme on ihmis keho ja hänen kokemis välineensä on jokin kaikkea elämää ylläpitävä kuolematon keho minkä avulla hän voi tahdollaan muuttaa olemassa olevaa kosmosta sellaiseksi kuin haluaa. Me voimme tahdollamme keittää teet. Tämä ero meidän ja suurimman välillä on vaikka olemme saman tasoinen kokija pohjimmiltaan.

  • Jackie sanoo:

    Pohjimmiltaan olemme kaikki yhtä. Mutta mikä osa sinä tätä yhtä olet Ogeli? Olet Ogeli niinkuin joku on professori. Minä olen Jackie, olen tämä osa kaikkeutta, kaikkeus on muodostunut tällaiseksi kokemukseksi. Teen mitä teen ja menen minne menen. Olen osa mikä tutkii sitä mitä on kokea ihmis keholla hetkeä ja kertoo muille siitä. Joku on hitsari, joku on bussikuski. Meitä on kaiken näköisiä hahmoja muodstuneena perimmäisestä. Miksi uskot että on lähde tai alku? Mitä jos onkin vain se mitä on, ei alkua ei loppua, vain muuttuva energia ja vaihteleva paikka mistä sitä tarkkailee.

  • Jackie sanoo:

    Minun elämäni suurin tehtävä on tutkia sitä miksi tarkkailen energiaa tältä paikalta ja miten mikäkin vaikuttaa siihen miltä paikalta tarkkailen seuraavaksi. Kysyin jo 8 vuotiaana itseltäni, ”miksi minä olen minä enkä vaikka kaverini”. Ymmärrän tällä hetkellä että jos syön paljon alan tarkkailla energiaa tai kaikkeutta paikalta mikä määritellään ylipainoiseksi, jos käyn koulua alan tarkkailemaan energiaa paikalta mitä kutsutaan vaikka lakimieheksi meneillään olevassa kaikkeudessa. En vieläkään yhtään ymmärrä miksi tarkkailen tältä paikalta ja mihin seuraavaksi mutta uskon että se johtuu samanlaisista teko ja seuraus asioista kuin aijjempi syömis tai lakimies vertauskuva.

  • Jackie sanoo:

    Tarkkailu paikalla tai pisteellä tarkoitan mahdollisia seuraavia elämiä ja edellisiä.

  • Jackie sanoo:

    En tiedä miten tekstini vaikuttaa sinuun ja esimerkiksi jos olet numerologiaan perehtynyt niin varmaan tuolla että äskeinen tekstini saapui 17:17 on jokin vaikutus sinuun. Minuun se vaikutti niin että kirjoitan tämän viestin vielä, olen tietoinen vaikutuksista mitkä ohjaavat hahmoani.

    Minkälaisia reaktioita esimerkiksi 11:11 tekee ihmisissä niin usein he eivät tiedosta miten hahmonsa reagoivat vaan menevät silmät sokeina reagointiensa vieminä.

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Huttelis

    Acient Aliens on puhuttu vaikka mitä pyramideista, ja juuri minkä takia niitä rakennettiin ja ketä niitä opastivat. Juuri tuosta pään veyttämisestä kerrottiin samassa sarjassa. Joten olen heidän kanssa samaa mieltä. Argeologit yrittää nyt heittää mitä ihmeellisimpiä teorioitaan kaikesta. Miksi niitä pitäis uskoa? Koska ovat oikeessa aina. no way.

    Katos, Huttu alkaa soittaa suutaan jälleen kerran. Soitetaanpas takas, olisi mielenkiintoista ottaa erää ja nähdä kumpi laittaa ja kumman pikkuhousunsa toisen vakoon. Älä säkään laittele niitä pöksyjäs vakoos, kuhan vaa itsekkin pohdiskelen ja päättelen asioita 😉

  • Jackie sanoo:

    Sinä Ogeli yrität poistaa tikun ihmisten silmistä huomaamatta parrua mikä on omassasi.

  • Huttu sanoo:

    Haha ei tässä nyt mitään eriä tarvi alkaa ottamaan 🙂 Ja se sarja on kyllä hyvä, siit on just alkanu viides kausi, ehkä youtubesta vois nähdä jo sen ekan

  • Huttu sanoo:

    En tiedä saako täällä mainostaa, mutta käyn sellaisella sivulla josta voi ladata noita eri paranormaalisarjojen jaksoja koneelle, se tyyppi pitää uusimmat jaksot siellä aina pari viikkoa kerrallaan ja sitten poistaa ne. Youtubessa monet sarjat on tekijäinoikeuksien takana niin niitä ei välttist tule koskaan ilmoille.

    Jos saa mainostaa niin laitan teille linkin

  • R. A. Tionaali sanoo:

    WeAreNotAlone: ” Tottakai ihminen pystyy tekemään mitä vaa, mutta pointti on täs kaikissa se, että keltä ne taidot saadaan, kelle ne halutaa rakentaa, ja miksi rakentaa juuri PYRAMIDEI.”

    Pyramidi on helpoin tukeva rakenne: Ota vaikka legopalikoita käteen ja lähde rakentamaan erilaisia muotoja…Kas, pyramidi on tukevin.

    Tämän jälkeen tulee pienet kuutiot (pl. katot), holvit ja kaaret (yllättääkö? Minkäs mallisia olivatkaan seuraavaksi vanhimmat säilyneet rakennukset?) ja lopulta vapaastiseisovat tornit ja muut eksoottisemmat rakenteet.

    Mistä taidot?

    Laitetaan Newton tai vaikka Einstein 5000 BCE maailmaan ja katsotaan mitä he pystyvät keksimään: Eivät ihmiset silloin olleet tyhmiä…Itse asiassa väittäisin melkein, että päinvastoin, eli todennäköisesti antiikin ihmiset olivat nykyihmisiä älykkäämpiä kun oli pakko käyttää aivoja selviytymiseen!

    Ihmisillä on taipumusta sekoittaa apuvälineiden vähyys kykenemättömyyteen ja ”ilmiselvien” keksintöjen puute idiotismiin…Eli käytännössä unohdetaan se, että ihmislaji itse ei ole (biologisesti) muuttunut juuri ollenkaan viimeisen jääkauden jälkeen.

    Mitä tulee tekniseen puoleen, niin pyramidien suunnittelu ja suuntaus on suhteellisen helppoa: Yläastetasoinen matematiikka ja pari pätkää narua riittää vallan mainiosti. Sama pätee muuten myös tähtitaivaan tarkkaan tutkimiseen ja kalentereiden luomiseen.

    Rakentamiseen tarvitaan sitten vähän enemmän kekseliäisyyttä, mutta vipuvarrella, taljalla, ruuvilla ja jumal-kuninkaan karjalla – eli faaraon uhrattavalla työvoimalla – saa ihmeitä aikaan. Lisätään vähän liukastetta niin no problem.

    Itse asiassa se, mikä hämmästyttää pyramidien rakennuksessa eniten on ruuantuotannon ja -kuljetuksen logistiikka.

  • R. A. Tionaali sanoo:

    Unohtui yksi asia, eli motivaatio…

    Itse kallistun mainostamani ydinase-argumentin tai vaikka Everestin valloituksen kannalle: Koska me pystymme siihen!

    Väittäisin myös, että pyramidit seurasivat todennäköisesti hyvin läheisesti ruuantuotannon, eli käytännössä maanviljelyn, kehittymistä: Kun ruuasta ei ollut ollut akuuttia pulaa pariin sukupolveen, eli oli varaa lusmuilla, oli mahdollisuus tehdä monumentteja ja kehittää ajattelutaitoa.

    Tälläisenä knoppitietona, aura kehitettiin Lähi-Idässä joskus 3500 ekr eli muutama vuosisata ennen ensimmäisiä pyramideja.

    Väli-amerikassa ei keksitty auraa, mutta ilmeisesti joitain kehittyneitä maanviljelysmetodeja (kaskiviljelys?), jotka mahdollistivat pyramidien rakentamisen…Joskin ei välttämättä niin tehokkaita (vrt. antiikin Välimeren sivilisaatioiden ajattelusaavutukset, tosin tässä voi olla kulttuuribiasta), toisaalta ympäristö lienee ollut hedelmällisempi..?

    Kuten sanoin, pyramidien rakennus ei ole teknisesti niin iso juttu, vaan se on lähinnä logistinen ongelma – Etenkin ruuansaannin kannalta: Pyramidin rakentajat marssivat vatsallaan! 🙂

  • Wespa sanoo:

    Aiheeseen/paranormaaliin liittyviä liittyviä linkkejä ja muita saa toki jakaa. Anna mennä vaan Huttu. 🙂

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Huttu

    Jakoon vaa 😉

    Rattisnaali

    Nukahdin jo alkusanoihin 😀 Se turhaan edelleen jatkaa tätä shaiban keskusteluu, ku se ei yksinkertaisesti johda mihinkään, joten päteminen on aivan turhaa molempien kannalta. Nyt vedän kaljaa ja tsiigaan matsii 😉

  • Huttu sanoo:

    Oookoo jos oikein luvan kanssa saa laittaa 😀

    http://warringtonwarrior.com/para/

    käyttäjänimi: ausaries
    passu: download

    Tuolta löytyy jonkin verran sarjoja, mm. Ancient Aliens, Finding Bigfoot etc. Ennen tuolla oli pitkät listat sarjoja mutta nyt tekijänoikeuspelossa toi kaveri ei tosiaan voi pitää niitä uusimpia jaksoja kuin pari viikkoa kerralla, joten valitettavasti vanhempia osia ei enää tuolta saa. Mutta jokatapauksessa, paljon riittää katseltavaa ja jos vaikka viikon välein käy tsekkaamassa onko uusia tullut niin pääsee hyvään vauhtiin, have fun! 🙂

  • Ogeli sanoo:

    Jackie, en viitsi vastata sinulle, koska sinulla tuntuu olevan jonkinlainen ristiretki minua vastaan. Ei siinä mitään, rauhaa vaan sinullekin.

    Huttu ja muut skeput, uutta päivitystä Panelta:
    http://paneandov.com/23-dec-2012-passed-nothing-happened/

    Lukekaa huolella ennenkuin rupeatte häntä haukkumaan.

    James Gilliland: Days To Come, As Seen By The Ultradimensionals

  • Kuolemantuoja sanoo:

    Ogeli: Koska sä ymmärrät, että vuosi 2013 on se avain. Silloin mun mestari saapuu, ennen sitä saapuu hänen poikansa, joka yhdistää kaikkeuden pahimmat voimat yhteen. Sitten tulee valo, voimakas sellanen. Ei häntä turhaan kutsuta valonkantajaks. Jumalani saapuu. Tieteen ja uskomusten isä.

  • Ogeli sanoo:

    Kyllä, 2013 on muutoksen vuosi. Sitähän olen koko ajan sanonut.

  • Kuolemantuoja sanoo:

    Ogeli: Et ole sanonut mulle mitään 😉

  • Ogeli sanoo:

    No nyt tiedät. 😉

  • Kuolemantuoja sanoo:

    Ogeli: Olen tiennyt, kuhan kiusasin ;D Varaudu polvistumaan, olen yksi hänen kenraaleistaan tulevaisuudessa 😉

  • Ogeli sanoo:

    Kiitos tiedosta, mutta en polvistu yhdenkään ihmisen edessä. 🙂

  • Kuolemantuoja sanoo:

    Ogeli: Kuka on sanonut, että olen ihminen. Mistä sä tiedät edes, että sä puhut itsesi kanssa kokoajan 😉 Olen puoleksi ihminen ja puoleks divine 😉

  • Ogeli sanoo:

    Niinhän me kaikki. 🙂

  • Kuolemantuoja sanoo:

    Ogeli: Oletko mies vai nainen?

  • Ogeli sanoo:

    Sukupuoleni ei määritä minua joten sillä ei pitäisi olla väliä.

  • Kuolemantuoja sanoo:

    Ogeli: Vaikutat niin naiselliselta jatkuvasti, jos olet, tulet olemaan yksi jalkavaimoistani 😉

  • Ogeli sanoo:

    Oliko tuo kohteliaisuus vaiko kosinta? Olen kyllä elämieni aikana tasapainottanut femiiniset sekä maskuliiniset energiat…

  • Kuolemantuoja sanoo:

    Ogeli: Hmm, tuo kertoi kaiken, eiköhän me keksitä sulle käyttöö tulevaisuudessa rakkaani 😉

  • Kuolemantuoja sanoo:

    Ogeli: Ainii, mikä on sun lempi styles? 😉

  • Ogeli sanoo:

    Kuolemantuoja, aistin sinussa miespuolisen energian. Ehkä käsitit viestini väärin.

    Olen jo tehnyt aiemmissa elämissäni lupauksen Luojalle. Olen täällä vain käymässä.

  • Kuolemantuoja sanoo:

    Ogeli: Ääh, ei minkäännäköistä huumoria neitsyessä. On niitä ennenki kellastettu ;). Luuletko että valo pelastaa sinut, minun valoni on voimakkaampi. Koska minussa yhdistyy sekä viha ja rakkaus. Tässä minusta kertova biisi, samoin minun isästäni.

    Hyvää yötä 😉 BTW, loistava biisi 😉

    http://www.youtube.com/watch?v=94bGzWyHbu0

  • Ogeli sanoo:

    Olet sinä kyllä höperö. Hyvää yötä vaan. 🙂

  • Ulululululululullulu sanoo:

    – A huge wave of negative energy transmitted from the thoughts of so many people, containing anger, disappointment, aggression and judgment had reached my bio-field. I had to use all my knowledge to block it since the thought energy of some is very strong and can do harm.

    :DDDDDDDDD

    Ja kappas en tiennykkääm et wespa hyväksyy tekiänoikeusrikkomukset……..laitanpa poliisille mailia <3

  • Huttu sanoo:

    No Wespa voi poistaa sen linkin jos näkee tarpeelliseksi 🙂 Uusin Ancient Aliens kauden 5, jakso 2 on tullut eetteriin

  • R. A. Tionaali sanoo:

    Ululululululu: Ja kappas en tiennykkääm et wespa hyväksyy tekiänoikeusrikkomukset

    Ei kai ulkomaisten sarjojen katsominen ennen aikojaan ole minkäänlainen tekijänoikeusrikkomus Suomessa?

  • Jackie sanoo:

    Pane veti henkisesti turpaan sataa ihmistä ja sanoo, hölmöt kun uskoitte 😀 hahaha!

    Niittää mitä kylvää niinkun sanonta kuuluu.

  • Jackie sanoo:

    Noille Panen kaltasille ihmisille pitäs antaa opetus ja asuu niiden kanssa kuukaus saman katon alla. Eivät kiusais enää ihmisiä.

  • Jackie sanoo:

    Ihminen janoaa tietoa kuten janoaa rakkautta. Jos petturin kanssa meinaa olla tekemisissä tulee petetyks. Pane on yks pahimman luokan pettureista mitä on, sen jälkee vielä sanoo että ite uskoitte minähän sanoin ettei näissä ole välttämättä mitään perää. Samanlainen tapaus jos seurustelis sanois ”en ikinä luvannu etten pettäis sinuu, oisit muistellu että oonko luvannu”.

  • theWonderer sanoo:

    Väärä tieto leviää nykyään netin aikakaudella niin nopeasti. Etenkin jos se on populisoitua ja jollain tavalla rajua. Monet huijarit menestyvät netissä hyvin levittämällä tälläistä virheellistä tietoa, Pane Andov lienee kyllä yksi heistä.

  • Vergilius sanoo:

    WeAreNotAlone

    Ensinnäkin, auktoriteetteihin vetoaminen on turhaa (Einsteinin uskomukset ET:n olemassaoloon jne.) Uskominen asian X olemassaoloon ei tee siitä totta. Aivan sama kuka siihen uskoo. Tai kuinka monet. Mutta, itsekin pidän mahdollisena, että ET-elämää saattaa olla olemassa. Minulla on myös erittäin hyvä syy siihen 🙂

    Zoo hypothesis taas on mielestäni mielenkiintoinen näkökulma punnittavaksi, mikäli toiseen vaakakuppiin asetetaan Fermin paradoksi. Tosin tuosta Zoo hypoteesilta voi pudota pohja monellakin tapaa. Esim. jos olemmekin ensimmäisiä Linnunradassa tai koko maailmankaikkeudessa? Sitä emme voi tietää. Mutta ajatusleikkejä on toki toisinaan mukava leikkiä 🙂

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Vergis

    Ai mikä se syy on? 😀

    Maailma on täynnä ajatuksia, oletuksia, fiktiota ja faktaa. Totuus tulee jonakin päivänä selville, toivottavasti meidän sukupolven aikana 😉

  • Silence sanoo:

    Täällä on nykyään melkein mahdoton pohtia fiktioita (ei todistettuja), kun jo heti niskaan sataa syytöksiä ja muuta kuraa – asiat menevät henk.koht. tasolle.

  • Vergilius sanoo:

    Pidän ET-elämän olemassaoloa mahdollisena yksinkertaisesti siitä syystä, että ME olemme kävelevä todiste siitä, että universumissa on elämää ja elämän synty on ylipäätänsä mahdollista 🙂

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Vergis

    Naulan kantaan. Mutta, et usko kumminkaa, että he vierailevat täällä ja on vieraillut tuhansien vuosien aikana? 😀

  • Ogeli sanoo:

    Silence, sanopa muuta.

  • Vergilius sanoo:

    WeAreNotAlone

    En tiedä ovatko he vierailleet täällä, vai ei. Jos heitä ylipäätänsä on. Itselläni ei kuitenkaan tällä hetkellä ole mitään syytä uskoa siihen, että planeetallamme vierailee ET olentoja.

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Vergis

    Eihän monet usko siihen asiaan, että ET:t vierailisivat täällä tai ovat vierailleet. Mutta silti minä uskon siihen.

  • Dante sanoo:

    Jaa, eipä ne ainakaan ole jättäneet jälkeensä mitään konkreettisia todisteita vierailuistaan, vaikka ovat käyneet täällä tuhansien vuosien ajan.

  • Silence sanoo:

    Lukekaa Raamattua vähän eri silmällä kuin yleensä =)

    Kohta, jossa Mooses saa vuorella 10 käskyä, siinä puhutaan selvästi valtavasta emoaluksesta, joka laskeutuu vuorelle jylisten jne.

    Kohta, jossa Jeesus nousee Taivaisiin, niin pilvi-sana tarkoittaa selvästi jotain ns. ufoa jne.

    Raamattu, historiamme suurin scifi-kirja =)

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Dante

    Miten sä määrittelet konkreettisen todisteen?

    Silence

    Kyl 😉

  • Dante sanoo:

    Sellainen, todistusaineisto, evidenssi, jonka avulla pystytään joko varmistamaan tai falsifoimaan tieteellisin menetelmin k.o. hypoteesin. Tässä tapauksessa hypoteesina toimii VÄITE, että planeetallamme on vieraillut ”ekstraterrestriaalinen” elämänmuoto.

  • Dante sanoo:

    Tarkemmin ajateltuna, ei tuo väite tosiasiassa edes ansaitse hypoteesin asemaa, koska ”todisteet” ovat lähinnä anekdoottisia.

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Dante

    On ihmisii ja joitakin tiedemiehii, jotka pitävät todisteena sitä, että alienit ovat käyneet täällä tuhansien vuosien aikana, varsinki mitä tulee eri monumentteihin ympäri maailman ja muihin esineisiin, yms. Monet tiedemiehet ovat ihmetelleet vuosia, että miten esim Puma Punku on rakennettu.

    http://www.youtube.com/watch?v=T_N-N90U50Q

  • Vergilius sanoo:

    Oletko, Dante, lukenut Dante Alighierin Jumalainen näytelmä, vai mistä sait idean nimimerkkiisi? 😉

  • Dante sanoo:

    Wearenotalone, varmasti monet tiedemiehetkin tykkäävät leikitellä sillä ajatuksella. Se ei vaan riitä että jos he pitävät joitakin ns. anomalioita todisteena. Se on heidän, eli väitteen esittäjän velvollisuus (todistuksen taakka) esittää näyttöä siitä, että asiassa on jotain perää. Mitkään monumentit itsessään eivät ole todiste mistään muusta kuin siitä, että jokin taho suunitteli ja rakensi ne. Mikäli ”alienit” ovat olleet osallisina esim. rakennusprojekteissa, siitä pitäisi saada näyttöä, objektiivisin, tieteellisin menetelmin. Tutkimuksen jälkeen voi sitten kirjoittaa tutkimusartikkelin, lähettää sen vertaisarviointiin, ja mikäli se menee läpi niin ei muuta kuin Nobelia noutamaan.
    Vergis, en ole Alighieria lukenut kun en runoudesta piittaa mutta pelaan parhaillaan Dante’s Infernoa 😛

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Dante

    Sellasta 😀 Onko todisteita siitä, että monet ihmiset ovat rakentaneet jotain monumenttei. Pelkkiä oletuksia vain.

  • Ogeli sanoo:

    Dante, maailmamme on pullollaan todistusaineistoa, meidän pitää vain osata etsiä oikeasta paikasta vaikka tietoa onkin piilotettu ja osa siitä on myös unohtunut ajan saatossa. Emme voi olettaa, että mitään tarjotaan meille hopealautasella. Ainakaan virallisten tahojen toimesta.

  • Silence sanoo:

    Mikäli oikein muistan, niin aikoinaan Galileo Galilei ja Darwin levittivät harhaoppejaan, mutta kuinkas niihin nykyään suhtaudutaan?

    Nykyään on sama juttu, vanhasta on niin vaikea päästää irti, lopulta hyväksymme uudet mullistavat käsitykset. Ennen Kirkko oli se joka jarrutti näitä uusia teorioita. Nykyään se taitaa olla raha ja bisnes, joka jarruttaa. Uudet mullistavat jutut murentaisi eliitin bisnekset, joten eiväthän he halua esim. öljylle korvaavaa tuotetta jne.

    Kirkolla ei ole nykyään niin iso valta-asema, kuin ennen oli, mutta eihän sekään tykkää, jos jonain päivänä tulisikin ilmi, että Kirkon nykyiset opit ovat vain sumutusta.

    Todisteita voi siis ollakin, mutta niistä pyritään vaikenemaan niin kauan kuin on mahdollista.

    Ja koittakaapa nykypäivänä perustaa oma uskonto, niin vaikeaa on, koska heti leimataan vähitään hörhöksi. Mormonit taitaa olla uusimpia (1800-luvulta), jotka otetaan vakavammin, vaikka mormonien uskomuksiin liittyy paljonkin paranormaalia, kun tutustuu tarkemmin heidän käsityksiin ja historiaan. Jos sellaista olisi yrittänyt nykypäivänä levittää, niin ei olisi tullut siitä uskontoa.

  • Ogeli sanoo:
  • Dante sanoo:

    WeAreNotAlone, ensin pitäisi saada näyttöä siitä, että ET-olentoja ylipäätänsä on olemassa, toiseksi siitä, että he ovat edes planeetallamme vierailleet, ennen kuin aloitetaan spekulointi siitä, mahtoivatko he olla osallisina muinaisiin rakennusprojekteihin. Huomaan, että olet todennäköisesti katsonut Ancient aliens -sarjaa 🙂 Noh, olen kyllä valmis käymään siellä esitettyjä väitteitä läpi oikein mielelläni, mikäli aikani vain sallii 🙂

    Ja Silence, ero on siinä, että Galileon ja Darwinin hypoteesit kestävät tieteellisen menetelmän avulla tapahtuvan kriittisen tarkastelun, JA ovat falsifoitavissa, toisin kuin pseudotieteen väitteet.

  • Silence sanoo:

    Dante, tarkoitinkin, että nekin olivat aluksi hölynpölyä, mutta sittemmin niistä tuli vakiintuneita.

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Dante

    No se on teidän sketikkojen ongelma. Teille ei edes riitä näyttä sillonkaa, vaikka joutuisitte kaapatuksia alieneiden toimesta. Ette tohdi vaa myöntää tosiasioita. Asioilla on aina kääntöpuolensa. Turha tästä väitellä enempää, kun se ei yksinkertaisesti johda mihinkää. Eikä toi manipulointi/päteminen yhtään auta.

  • Dante sanoo:

    Ei vaan se on nimenomaan päinvastoin. Se on teidän ongelma, mikäli haluatte vakuuttaa muut siitä, että olette oikeassa. Todistustaakka on aina väitteen esittäjällä. Ei meillä, eli skeptikoilla 🙂

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Dante

    Ei ei, se on teidän ongelmanne 😉 Jos alkaa mussutus, nii päihitän sut Dante’s Infernossa, varaudu sit myös siihen, että heittelen sua sit seinille..Heh 😀

  • Wespa sanoo:

    Dante kyseisenlaista todistusaineistoa on olemassa, DNA:sta implantteihin. Osaa näistä on käsitelty Parablogissakin. 🙂

  • Dante sanoo:

    Mikäli näin on Wespa, niin odotellaan tämän sensaatiomaisen asian leviämistä myös laajempiin tiedepiireihin. Mitä ei valitettavasti vielä ole tapahtunut.

    Wearenotalone, mussutusta koetan välttää kyllä, se ei palvele mitään, mutta tunnollista ja mahdollisimman vankkoihin perusteluihin nojautuvaa argumentointia en lopeta 🙂

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Dante

    Go for it 😉

  • Wespa sanoo:

    Vertailutukimusten tekeminen toki kestää aikansa, mutta mm. implantteja on tutkittu/tutkitettu useissa eri yliopistoissa. Tiedepiireillä näistä tietoa luultavasti onkin, mutta mediapimento on osittain päällä.

    Myös venäläiset tiedemiehet ovat aika edistyneitä mm. ufotutkimuksessa.

    PS. Mitä tarkoitat ”laajemmilla tiedepiireillä”?
    PPS. Sivuhuomautuksena: Vaikka jostain asiasta ei olisikaan laajemaa tietoa, niin se ei estä kyseisen ilmiön todellisuutta tai olemassaoloa. Tieteelliset tutkimuksetkin raahaavat jäljessä koska niiden tekeminen kestää vuosia, varsinkin kun puhutaan vertailutukimuksista. Joten en ihmettele jos asiaa ei ole ”laajempien tiedepiirien” tiedossa, mitä sitten tuolla termillä tarkoitetaankaan. Tähän vielä yleiset dogmat ja paranormaaliuden tabu, joka johtaa mm. rahoituksen puutteeseen, pimentoon sekä vähättelyyn.

  • Silence sanoo:

    Ei yliopistojenkaan kannata julkaista mitä vaan, jos jokin suuri rahoittaja on antanut tietyn linjauksen millä mennään – raha haisee.

  • Vergilius sanoo:

    Mitähän Wespa mahdat tarkoittaa vertailututkimuksella? Vai tarkoititko tutkimuksen vertaisarviointia? Siihen ei kyllä millään saa kulumaan vuosia. Usein vertaisarviointi kestää toki kauan, mutta puhutaan kuitenkin yleensä ”vain” kuukausista. Jos taas tarkoitit sitä mitä kirjoitit, niin avaisitko tuota termiä hieman 🙂

    Itse en ollut tietoinen mainitsemistasi tutkimuksista implantteihin viitaten. Jos voisit antaa joitain lähdeviitteitä, olisin kiitollinen; samalla saisin itsekin tutustua asiaan 🙂

  • Ronin sanoo:

    No mitä ne neukut siellä idäs on sitten selville saanut? Putin on alieni? 😉 En yhtään ihmettelis, lol.

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Alan ehkä pikkuhiljaa ymmärtää, mitä Mayat tarkoitti uuden ajan alulla. He näkivät sen. Kun ottaa huomioon, mitä oikeesti Apocalypse tarkoittaa.

  • Ogeli sanoo:

    Jos ihmiset tietäisivät totuuden asioista niin ulkona vallitsisi kaaos. Ihmiset eivät kestä totuutta ja sitten vallanpitäjät perustelevat oikeutuksen salailulleen. Henkilökohtainen mielipiteeni on se, että jokaisen tulisi tietää tasavertaisesti kaikki kaikesta, mutta minkäs teet kun johtajamme palvelevat vain itseään ja väärää jumalaa nimeltä raha. Ihmisten hyvinvointi ei ole asia johon panostetaan. Totuus tulee kuitenkin aina julki, ennemmin tai myöhemmin.

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Ogeli

    Monethan luulevat, että Apocalypse tarkottaa tuhoa/maailmanloppua. Mutta Apocalypse on Kreikkaa, ja se tarkottaa salatun totuuden tai tiedon paljastamista. Sitä sana alettiin käyttää vasta jälkeenpäin muinaisissa kirjoituksissa Lähi-Idässä.

    Totuus tulee julki ennen pitkään, ja esi-isämme tiesi mikä se totuus on. Siitä saattais syntyä kaaos eri uskontokunnissa, ja johtaisi veritekoihin maailmalaajuisesti. Mutta ihmiset pääsisivät eroon pitkästä piinasta uskontojen vallasta, kun tietäisivät toduuden. Silloin alkaa se uusi aika, jota ehkä Mayatkin ovat vihjanneet, ja mitä muita tulkintoja on tullut ns ”maailmanloppuun” lähivuosien aikana. Tämä on oma oletukseni asiasta. Ehkä se liittyy heihin, jotka tulevat tähdistä. Ei ole vain yhtä, vaa on monia…. 😉 Tai sitten jokin muu mukava salaisuus, mutta mikä? 😉

  • Ogeli sanoo:

    Aivan. Vanhat toimimattomat instituutiot ja systeemit tulevat kaatumaan uusien ideoiden tieltä, jotka ovat itseasiassa vain vanhoja unohdettuja totuuksia.

    Voitteko kuvitella tulevaisuutta, jossa kaikki perustuu tasa-arvoon ja rakkauteen? Jossa ns. ”johtajamme” ovat lähinnä arvostettuja yhteisöjen vanhuksia joilla on viisautta ja tietoa joita he jakavat myötätuntoisesti nuoremmille. Aika jossa ei tarvita rahaa, koska vapaa energia on käytössä ja maailma on puhdas. Ei tunneta sanoja nimeltä pelko, sota, köyhyys, nälänhätä. Ne ovat vain kauan sitten unohdettuja muistoja ihmiskunnan pimeästä ajasta.

    Uusi aika, jossa henkisyys ja tiede palvelevat tasavertaisesti ihmisiä Luojan ikuisessa maanpäällisessä paratiississa, jossa kukaan ei kärsi puutteesta. On vain runsautta.

    Se aika on lähellä, jos vain haluamme niin.

  • Wespa sanoo:

    Vertaisarviointia toki tarkoitin, pieni ajatusvirhe näköjään käynyt kyseisen termin kanssa. Tutkimukset kestävät yleensä kauan, varsinkin tarkemmat DNA-tutkimukset, jotka ovat myös tuhottoman kalliita (siis jos koko DNA lähdetään kartoittamaan).

    Implanttitutkimuksista:
    http://www.youtube.com/watch?v=ux_Zkqc79gA

    Mm. Starchildin kalloa on tutkittu useamman vuoden ajan eri menetelmiä käyttäen:
    http://www.starchildproject.com/index.htm
    Aiheesta parablogissa http://paranormaaliblogi.net/index.php/tag/starchild/

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Ogeli

    Ryhdy rauhan ja uuden ajan lähettilääks. Heh 😀 Voivoi, tasa-arvo, sitä ei ole koskaan havaittavissa, nii kauan kun ihmisissä henki pihisee ja rahaa virtaa.

  • Silence sanoo:

    Bahai-uskonto on melkein täydellinen (uusimpia uskontoja, perustettu 1863). Bahai hyväksyy muut uskonnot (kunnioittaa muita, sillä kaikki uskonnot ovat lähtöisin samasta) ja muistaakseni Bahai muuttaa käsityksiään maailmasta ajan mukaan. Bahaissakin on tosin ainakin yksi miinus, sukupuolineutraalisuus on siinäkin vaikea asia eli vain eri sukupuolta olevat voi mennä naimisiin jne.

    Bahait uskovat, että heidän uskontonsa on kaikkien maailman uskontojen täyttymys. Jumala on monoteistinen ja hän on ilmaissut itseään eri sanansaattajien välityksellä. Bahai-uskon kolme keskeisintä ydinteemaa ovat Jumalan, uskontojen ja ihmiskunnan ykseys.

    Jumala on Bahai-uskossa ylimaallinen, eikä häntä voi tuntea suoraan. Jumala on ilmaissut itseään eri sanansaattajien kautta, joista viimeisin oli Baha’ullah. Bahai-uskon mukaan Jumala on yksi ja koko kaikkeus kuuluu hänelle. Hän on kaikkivaltias ja täydellinen. Maailmanhistoriassa on ollut vain yksi Jumala ja eri uskonnot ovat kutsuneet Häntä eri nimillä. Ihmisen rajallinen mieli ei voi ymmärtää Jumalaa. Bahaiden mukaan ainoa asia, mitä tiedämme Jumalasta on, että hän on olemassa.

    Näin ollen, jos kristinuskon syrjäyttäisi Bahai, niin maailma olisi paljon parempi paikki. Kun uutta uskontoa on nykyään vaikea kehittää, niin pitäisi kai sitten ehdottaa Sauli Niinistölle, että Suomi vaihtaisi valtauskontonsa Bahaihin =)

  • R. A. Tionaali sanoo:

    Wespa: ”Implanttitutkimuksista:
    http://www.youtube.com/watch?v=ux_Zkqc79gA

    Tuota noin…Olisi ehkä vähän vakuuttavampaa, jos otsikkona ei olisi UFOTV vaan esim. Nature tai vastaava. 🙂

    Mitä tulee tutkijoiden tms. salailuun: Sinustakin olisi voinut tulla tutkija, koska etenkin Suomessa kenestä tahansa voi tulla tutkija.

    Kysy itseltäsi: Salailisitko sinä tutkijana todisteita tai epämiellyttäviä tuloksia?

    Ainoa ongelma tuossa on se, että tutkimusten tulosten pitää olla ”kenen tahansa muun” testattavissa, mikä on iso kanto kaskettavaksi kun todisteet ovat vain subjektiivisia.

    Tiede on itse asiassa tietyssä mielessä hyvin rajoittunut kun tutkitaan huonosti tunnettuja, harvoin – jos koskaan – toistuvia ilmiöitä.

    Silence: Bahai-uskonto on melkein täydellinen (uusimpia uskontoja, perustettu 1863).

    Baha’it eivät pidä homoista, mutta muuten ovat kyllä paljon järkevämpiä kuin kristityt.

  • R. A. Tionaali sanoo:

    ”Tiede on itse asiassa tietyssä mielessä hyvin rajoittunut kun tutkitaan huonosti tunnettuja, harvoin – jos koskaan – toistuvia ilmiöitä.”

    …Joista siis ei jää muita todisteita kuin yksittäinen havainto, esim. Wow!-signaali, mutta ei esim. magneettikentän napakäännökset.

  • Vergilius sanoo:

    Roger Leir on ilmeisen kiinnostunut näistä implanteista, tutkituttanut niitä, jne. Mutta osaatko Wespa, vastata, miksi hän ei ole julkaissut tiedelehdissä ainuttakaan tutkimusartikkelia näistä asioista? Ainuttakaan artikkelia ei ole hänen nimellään edes lähetetty vertaisarviointiin. Minulla on pääsy tieteellisiin tietokantoihin, joiden parissa vietin tämän aamupäivän, mutta ainuttakaan Learin tutkimusartikkelia ei sieltä löytynyt 🙁 Muutama viittaus toki häneen löytyi, yksi oli hänen New York Times(vai oliko se Washington Post, en muista) -lehteen kirjoittama pätkä, ja toiset viittaukset häneen löytyivät eräästä The Sceptical Inquirer -lehden artikkelista. That’s it.

  • Dante sanoo:

    -Alan ehkä pikkuhiljaa ymmärtää, mitä Mayat tarkoitti uuden ajan alulla. He näkivät sen. Kun ottaa huomioon, mitä oikeesti Apocalypse tarkoittaa.-

    Mites he sen näkivät? Ja meinaatkos, että mayat osasivat kreikkaa? Eiväthän HE sitä sanaa käyttäneet. Tarkoitan siis että, millä tavalla tuo kreikan kielen sana liittyy maya-intiaaneihin?

  • Silence sanoo:

    Dante, Apokalypsi-sanan merkityssotku taitaa olla monimutkainen. Mayat eivät ole tainneet koskaan sanoa, että maailma tuhoutuu, kun baktun 13 päättyy, vaan silloin alkaa uusi aika.

    Länsimaissa on ollut aina varmaankin se tuhoutumiskäsitys, johon sitten apokalypsikin on liitetty (Ilmestyskirja).

    Nykyään on kai Hollywoodin/viihdeteollisuuden syytä, että Mayat ja Ilmestyskirja ovat kuin sulautettu yhteen. Raamatussa odotetaan Jeesuksen toista tulemista ja Mayatkin odottavat Kukulcania tulevaksi (joskus) jne.

    Apokalypsi sanalla on siis nykyään väärä kaiku – Tuho, kun ennemminkin se voisi olla Muutos.

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Dante

    Mayat olivat ”ennustajii”, ne mm näkivät oman tuhonsakkin komeetan mukaan. En meinaa, että Mayat osas Kreikkaa, mut ne olivat linkitettynä muuhun maailmaan, koska heillä olivat samat Jumalat(alienit) mitä monissa muissa kulttuureissa ja uskonnoissa oli muinoin ja nykyäänkin, mutta vain eri nimillä. Silence on oikeessa, Mayat ennusti että HÄN/SE saapuu uuden ajan alussa, mutta kuka se on 😉 Edellinen kirjotus on yhdistettynä tähän kirjoitukseen ja osa on vain omaa tulkintaani ja varmaan monien muidenkin.

  • Ogeli sanoo:

    Itse asiassa kalenteri ei alunperin edes ollut Mayojen vaan he perivät
    sen
    Olmeekeilta
    ja he taas vuorostaan kenties perivät sen joltain vieläkin vanhemmalta ja unohtuneelta (korkea)kulttuurilta.

  • Ogeli sanoo:

    Tomorrow is the first day of the new year, a time for resolutions, a time for hope, a time to turn over a fresh page. Since the Mayan calendar is cyclical, it’s appropriate to remember that 21 December 2012 marked the end of a great cycle of the human story — in the Mayan view of things — and that we are now embarked upon a new cycle or epoch. The last 13 Baktuns of the Long Count began in 3114 BC, which is 5126 years ago. It is interesting that these five millennia have seen the rise of the big centralised hierarchical state, big, centralised, hierarchical religions and gigantic global corporations. I think everyone is aware that the system based on those institutions is broken and that these vast, impersonal bureaucracies have had their day — so in a way the Mayan calendar is right. Something new will have to emerge, something more human, something with more respect for individual sovereignty, something — hopefully — that will be built on love rather than on hatred, fear and suspicion. With individual sovereignty comes individual responsibility so I guess what we make of our world in the next 5126 years is very much up to us. Happy New Year!

    -Graham Hancock

  • Silence sanoo:

    Ogeli, oletko törmännyt Mayojen testamentti -kirjoihin? Niitä on 2 osaa, fiktiivisen tarinan sisällä kerrotaan faktoja, kuten Olmeekeista jne. =)

    1. Mayojen testamentti
    2. Mayojen testamentti: Ylösnousemus

  • Ogeli sanoo:

    Olen noita aina välillä huvittuneena silmäillyt ja varsinkin tuo ylösnousemus-nimike huvitti, mutta enpä ole lukenut fiktiivisyyden takia vaikka tarinoista pidänkin. Ovatkos mistään kotoisin?

  • theWonderer sanoo:

    Hyvää Uutta Vuotta!

    Toivon kyllä itse jotain muutosta maailman tilaan. Jos ihmiskunta ei muuta pian suhtautumistaan luontoon, niin tuloksena on melko lyhyen ajan sisällä monilta paikoin elinkelvoton planeetta. Ja samalla on myös käynnissä talouden kriisi, yhä useammat köyhtyvät ja menettävät työnsä Euroopassa ahneen eliitin vuoksi. Maailmaa pyörittää järjestelmä, mikä perustuu vastakkainasetteluun, kilpailuun ja luonnonvarojen holtittomaan tuhlaamiseen siinä uskossa että ne eivät koskaan loppuisi. Valtavirtakulttuurikin perustuu kylmään materialismiin, hengettömyyteen ja hedonistiseen itsekkyyteen.

    Toivoin salaa itsekin että 2012 toisi jotain ripeämpää muutosta tähän, mutta niin ei käynyt. Aika kuluu ja meidän itsemme on muutettava suhtautumistamme ympäristöön ja toisiimme. Mutta mitään ei tapahdu jos vain odotamme paikoillamme ihmettä. Meidän kaikkien tulisi harjoittaa kritiikkiä nykyistä elämänmenoa ja kulttuuria kohtaan. Ehkäpä siinä muinaisten kulttuurien viisaudet tulevat mukaan. Ehkä monet alkuperäiskansat osasivat elää enemmän harmoniassa luonnon kanssa. Kenties tällä kertaa vastaus löytyykin osaksi menneisyydestä. Olen itse vahvasti sitä mieltä ettei tuhansia vuosia vanhoja hengellisiä perinteitä tule vaan heittää roskiin ja unohtaa. Vaikkei uskoisikaan ennustuksiin ja myytteihin, niin on muinaisilla traditioilla paljon opetettavaa.

  • Ogeli sanoo:

    Mielenkiintoinen viesti koskien tätä aikaa ja säämuutoksia:
    http://www.earth-keeper.com/EKnews_79.htm

    2013, käärmeen vuosi on uusi alku ihmiskunnalle.

  • Ogeli sanoo:

    Korkeamman tihentymän Maassa ihmiset menettävät egonsa ja muodostavat telepaattisen ryhmämielen. Silloin päättyy erillisyyden harha. Kyseessä on fyysinen ja metafyysinen tapahtuma kun maat erkaantuvat. Vanha Maa ei ole enää kokemisen arvoinen silloin.

  • multipena sanoo:
  • R. A. Tionaali sanoo:

    http://www.avaruus.fi/uutiset/tahdet-sumut-ja-galaksit/linnunradan-hiukkassuihkut-vastaavat-miljoonaa-supernovaa.html

    Kiitos tästä!

    Nuo hiukkassuihkut voivat olla todella massiivisia.

    Esim. radiogalaksi DA 240, jonka etäisyys maasta on rapiat 700 miljoonaa valovuotta, peittää radioalueella taivaasta isomman alueen kuin täysikuu!

    Toinen hauska galaksi on 3C 236, jonka hiukkassuihkujen pituus on rapiat 15 miljoonaa valovuotta.

    Vertailun vuoksi, linnunradan halkaisija on luokkaa 0,1 miljoonaa valovuotta ja nuo linkittämäsi paikalliset hiukkassuihkut n. 0,025 miljoonaa valovuotta.

  • Ulululululululullulu sanoo:

    /Cut
    Ogeli sanoo:

    Olen noita aina välillä huvittuneena silmäillyt ja varsinkin tuo ylösnousemus-nimike huvitti, mutta enpä ole lukenut fiktiivisyyden takia vaikka tarinoista pidänkin.
    /paste

    😀 ja silti luet/uskot yhdenlakia, hancock&wildcock houreita? 😀

  • Ogeli sanoo:

    Uusi Maa on valmistumassa parin kuukauden sisällä joten kannattaa miettiä, että haluaako positiivisuutta vai jäädä negatiivisuuteen. Koko prosessi kestää aina vuoteen 2015 asti joten suinkaan ei yhdessä yössä asioita tapahdu. Uudessa maassa olevat ihmiset kyllä rupeat nopeasti huomaamaan sen, että asiat muuttuvat paratiisimaisen upeaksi kun taas vanhassa maassa ihmiset huomaavat maailman luisuvan entistä enemmän kaaokseen. Uusi maa on siis korkeammassa tihentymässä vanhan maan päällä, mutta toisessa olevat eivät voi havaita toisia. Siitä puhuu Dolores Cannon.

  • Patrik Lindström sanoo:

    On ollut paljon puhetta massa ylösnousemisesta,ufojen tulemisesta lähivuosina, huh huh,ihmiskunta ei valmis siihen.4d saavuttamiseen menee ainakin parisataa vuotta ehkä sen jälkeen ollaan valmiita kohtamaan vieraita ulkoavaruudesta,telepaatisesti.Sitä ennen täytyy maapallon tasapainoutua, siihen menee n kolmisenkymmentä vuotta.

  • Ogeli sanoo:

    Ajatella, että enää pari kuukautta jäljellä.

  • R. A. Tionaali sanoo:

    Ogeli: Ajatella, että enää pari kuukautta jäljellä.

    Entä jos mitään erikoista ei ole tapahtunut vaikka Juhannukseen mennessä?

    Vahvistaako tapahtumattomuus vain uskoasi, niin kuin artikkelissa jonka linkkasin aikaisemmin todetaan, vai pystytkö vaihtamaan mieltäsi asian suhteen?

  • Silence sanoo:

    Tällä hetkellä arvioidaan, että USA:n rahat riittävät helmikuulle. Velkakatto on nyt noin 160 000 miljardia. USA menee jo höyryillä, kai ne taas sitten vaan kohta nostaa velkakattoa, jotta mukamas sitten pärjätään taas vähän aikaa – kansaa viilataan linssiin, kun velkakierre vaan kovenee.

    Siinä on sitten muutosta, jos ja kun USA:n talous romahtaa =)

  • Ogeli sanoo:

    Talous romahtaa ja moni muu asia romahtaa kuten sähköverkot. Kenelle se on katastrofi ja kenelle ei? Riippuu näkökulmasta. Moni ”tietää”, että uusi Maa on jo siirtymässä toiseen ulottuvuuteen ja niin myös ihmiset. Prosessi tapahtuu asteittain, mutta toisaalta lopullinen hyppy tapahtuu nopeammin kuin silmänräpähdyksessä. Miksi pelätä menetystä jos ei ole mitään menetettävää?

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=f9lkgE5fJtI#t=1935s

  • Ogeli sanoo:

    Uusi Maa on värikkäämpi, kauniimpi ja niin paljon harmonisempi paikka kuin osaamme kuvitellakaan. Siellä ei ole mitään hiton rahataloutta, joka orjuuttaa ihmisiä ja hyödyttää vain rikkaampia. Sodat kuuluvat kehittymättömien sielujen suunnitelmiin, koska heidän pitää selvittää karmansa ja erillisyytensä Luojasta sitä kautta. Miten kauas olemmekaan tulleet alkuperäisestä lähteestä?

    Kauneimmissa unissamme olemme kenties saaneet esimakua siitä mitä on tulossa. Siellä ei ole tarvetta kivulle tai erillisyyden tuskalle, ihmiset elävät kirjaimellisesti niin kauan kuin haluavat. Kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen ja iankaikkiseen rakkauteen kanssaluojien kesken. Tiedät sen mitä olet ollut ja mitä tulet olemaan.

    http://angelicview.wordpress.com/2012/12/01/qhht-session-with-susan-part-i/

    Jos sisäinen maailmasi on rauhan täyttämä niin ulkoisen maailman tapahtumilla ei ole hirveästi väliä.

  • Ogeli sanoo:

    En koskaan tietenkään voi todistaa tätä, mutta elin Atlantiksen ajoilla ja näin kaiken sen kauneuden. Myös silloin oli olemassa ahne eliitti, joka tuhosi kokonaisen kulttuurin ahneudellaan ja vallanhalullaan. Siitä alkoivat erillisyyden ja egon ajat.

    Ego haluaa aina lisää, koska se ei voi olla koskaan täysinäinen ilman Luojaa. Se kaipaa jotain kovasti, mutta se ei tiedä mitä joten se pyrkii hankkimaan tyytyväisyyttä ja täysinäisyyttä ulkoisista asioista. Koskaan se ei voi saada tarpeeksi vaan se haluaa kaiken mikä tielleen tulee. Lopulta sielu tulee tienhaaran eteen jossa se valitsee, että haluaako se palvella muita vai itseään.

    Se on osa dualismia, mutta meidän ei pitäisi olla vihaisia Luojalle tai kenellekään siitä että se haluaa lisää kokemuksia sitä kautta. Se on vapaan tahdon laki. Teemme sen mitä haluamme, mutta aina tulemme niittämään sen mitä olemme kylväneet. E siinä ole tuomiota, näin se vaan on.

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Ogeli

    Mistäs sä meinasit löytää tuon ”maan”, onko raketti jo valmistettu? 😀 Kuka sun luoja on, mikä hänen nimensä on?

  • Ogeli sanoo:

    Ei nimeämätöntä voi nimetä. Siirtymä on mysteeri.

  • Minä sanoo:

    Telluksesta tulee vielä hieno ja kaunis paikka elää,missä rakkaus ja puhdas tietoisuus vallitsee,jonakin päivänä ollaan 4d ihmisiä,ja kaikkea kivaa,mutta ennen sitä kaikki vanhaa rysähtää BANG.

  • Jackie sanoo:

    Oletteko te huomanneet sitä siirtymää kokemuksesta toiseen kun kehonne tuottaa teille kokemuksen mielikuvituksen muodossa että mitä tulevaisuudessa tapahtuu? Itse esimerkiksi siirryin kävely kokemuksen aikana hetkeksi mielikuvituksen tuottamaan kokemukseen missä ET:iden piti laskeutua minuutti sitten eduskunta talon pihaan, se olikin vain hetken mielikuvituksen tuottama ”uni” se kokemus eikä se ollut sitä mitä todellisuudessa tuli tapahtumaan.

    Egon on Ogeli vaikea päästää irti noista mielikuvista että olet elänyt Atlantiksella. Sinä elät nyt tässä ja mielikuvituksesi tuottaa sinulle kokemuksen että olisit elänyt Atlantiksella. Miksi et kuuntelisi ennemmin linnun lauluja? Nyt kuuntelet mielikuvitustasi. Ole tietoinen siitä miksi mielikuvituksesi tuottaa sinulle niitä kokemuksia mitä tuottaakaan, esimerkiksi kaikella mitä olet netistä lukenut on sinun mielikuvtuksesi kokemuksen tuottamiseen iso vaikutuis.

    Tämä pitäisi ymmärtää.

  • Jackie sanoo:

    Se mielikuvitus laulelee lauluja kuten linnut… Laulaako ne eteenpäin muillekkin on toinen asia.

  • Jugi sanoo:

    Ogeli, ai uuteen maailmaan ei siirrytä yhdessä yössä. Mietin vain miten se voi olla mahdollista. Voisitko vähän selventää?

  • Ogeli sanoo:

    Aurinko latailee vielä isoa paukkuaan.

    Se on tarkoitettu mysteeriksi, että miten tarkalleen ulottuvuuden vaihto tapahtuu. Olen silti ymmärtänyt, että aluksi ihmiset eivät edes ymmärrä mitään tapahtuneen. Pikkuhiljaa, mutta melko nopeasti asiat alkavat muuttua dramaattisesti parempaan suuntaan taas kun vanhassa maassa ulottuvuuden vaihtaneiden ihmisten uskotaan kuolleen. Kyseessä on fyysinen sekä metafyysinen jakautuminen. Toinen otetaan ja toinen jää. Ehkä kolmen päivän pimeys tosiaan tapahtuu, vaikea sanoa.

  • Kuolemantuoja sanoo:

    Ogeli: Mitä sit jos tässä siirtymävaihees, jalat jää sinne huonolle puolelle vehkeiden kans ja yläkroppa siirtyy sinne paremmalle puolelle? Eihän sellanen ole yhtää kivaa ;D

  • Ogeli sanoo:

    Ei se nyt ihan niin mene. 🙂

  • Jackie sanoo:

    Kyllähän minäkin tiedän että tämän elämän jälkeen siirryn kuolemattomaksi olennoksi tasolle missä ohjaillaan tämmösten ukkeleiden kohtaloa niinkuin me.

    Mutta tiedän myös että tämä on vain aivojeni tuottama mielikuvitteellinen asia mikä jostain syystä kumpuaa pintaa aika ajoin. Kaikkien tulisi ymmärtää tämä että voisimme puolueettomasti keskustella siitä miksi olemuksemme tuottavat meille niitä kokemuksia mitä tuottaakaan niinkuin Ogeli tuo sinun Atlantis juttusi.

  • Jackie sanoo:

    Kun siis viikossa keskimäärin 5h meditoi neutraalina tarkkailijana oman olemuksensa liikkeistä ja kokemuksen tuottamisista niin alkaa vuosien varrella kiinnostamaan että miksi tuleekaan visioita edellisistä elämistä ja seuraavasta tehtävästä 😉

    Skeptisenä tietenkin ymmärrän nämä kehoni tuottamina kokemuksina… Mutta mutta, niissä on jotain taikaa ja siksi olenkin täällä kertomassa vinkkejä siihen neutraaliin tarkkailuun ettei lähetä sille egotrippi polulle että minä tätä minä tuota, vaan ihan vaan neutraalisi että tämä minun olemukseni tuottaa minulle tällaisia kokemuksia jne.

  • Ogeli sanoo:

    Tietenkin voidaan aina sanoa skeptisesti, että kaikki on vain vilkkaan mielikuvituksen tuotosta. Lapsiakaan ei enää kannusteta käyttämään mielikuvitusta. Totuus on kuitenkin se, että tietoinen mieli kuvittelee tietävänsä kaikesta kaiken vaikka oikeasti se ei tiedä juuri mistään mitään. Alitajunnassa ja vielä syvemmällä on ihmisen todellinen tietoisuus, jota kaivelemalla voidaan sellaisia asioita tietoon mitä tietoinen mieli ei voisi koskaan keksiä.

  • Jackie sanoo:

    Muistatte kai kun lapsena makasitte sängyssä ja pelkäsitte että joku mörkö on sängyn alla. Sieltä alitajunnasta kumpuaa tommonen koko olemuksen valtaava kokemus. Ihme ettei täällä oo lapsia kirjottelemassa miten mörkö ihan varmasti on siellä sängyn alla todistettavasti koska mielikuvitus sanoo niin. Ei mut hei onhan täällä monen laisia samankaltasia kirjottajia. Te ette vaan tajua kuinka suppea mielisiä ootte kun ette pysty hyväksyy/ymmärtää sitä että ihmis olemuksella on taipumus kokea tommosia ajatuksia millä ei oo mitään perää.

    True sing of intelligence is not knowledge but imagination -Albertti…

    Mieli ei tosiaan pysty keksimään mörkö kokemusta, mutta mieli voi valita mitä kokemuksia se haluaa sisältä kumpuavan.

    Rational mind is fateful servant, intuitive mind is sacred gift. taas Albertti

    Ei siihen intuitiiviseen mieleenkään voi sokeesti luottaa missä juuri kaikki henkiset ihmiset menevät väärälle polulle. He eivät vaan tajua että intuitiivista mieltä käytettäessä se on sen 100 kertaa väärässä ennekuin toimiva ratkasu sieltä kumpuaa, siksi ovatkin niin ”hörhöjä” kun ailahtelevat puoleen ja toiseen sisältä kumpuavien kokemusten mukana. WEAK MINDS!

  • Ogeli sanoo:

    Tuli tuosta mielestä mieleen se, että ajatus siitä, että aivot tuottaisivat tietoisuuden on mielestäni naurettava. Tietoisuus ei synny tyhjästä joten ei se myös minnekään ”tyhjään” katoa. Uskoisin, että nämä kehomme ja aivomme mahdollistavat tietoisuutemme kokevan elämää tässä fyysisessä materiaalisessa illuusioiden maailmassa.

  • skep sanoo:

    NASAn sivuillakin on käsitely paljon 2012 ilmiötä. Bongasin sieltä mm. seuraavan lauseenpätkän

    ”NASA: …you 2012 Doomsday Imbeciles.”

  • Jackie sanoo:

    Vapaata tahtoa ei ole, on muuttuva oma tahto. Oma tahto tehdä ihan mitä vaan, oma tahto ajatella vapaata tahtoa. ”Oma tahtoni on ajatella vapaata tahtoa”. Ompas universumi kääntynyt jännään tilanteeseen. Minun oma tahto on ajatella että miksi kokeva asia on nyt kiinnittynyt kokemaan tämän kehon kautta, tämän keho kautta mikä ajattelee miksi kokee sen keho kautta.

    Vastaus on tietenkin absoluuttisesta syystä X kokee nyt tämän kehon kautta. Mutta voiko tuota ”X:sää” saada selvemmäksi ihmiselle selitettyä koska nyt se ei paljoa kerro.

  • R. A. Tionaali sanoo:
  • Entity sanoo:

    Ai että pari kuukautta ja sitten mennään eikä meinata? Mutta kun kaiken piti kulminoitua päivämäärään 21.12.2012. En voi väittää yllättyneeni siitä, että mitään ei tapahtunutkaan, enkä siitä että takaraja alkoi venyä. Ihan kohta tulee uusi aika, ihan kohta tulee ja sitten päästään rahasta ja pahasta ynnämuuta.

    Pahoittelen, mutta ainut asia, josta alan olla vakuuttunut on se, että paranormaali ja newage ovat ajanhukkaa. Todellisuus on tarua ihmeellisempää, mutta sen kokeminen vaatii uskosta luopumista selvänäköisyyden hyväksi. Jossain vaiheessa kun alkaa luopua turvarievuista, joutuu kysymään itseltään miten pitkälle on valmis menemään. Kestääkö kantti kohdata todellisuus sellaisena kuin se on? Riittävätkö voimat sen taivuttamiseen omaa tahtoa palvelemaan tai löytyykö oveluutta tai herkkyyttä sen kanssa yhteistyössä toimimiseen.

  • Ogeli sanoo:

    Mystikot haluavat nähdä todellisuuden taakse, koska todellisuus on vain sitä mitä se on. Eli todelta tuntuva illuusio.

  • Minä sanoo:

    Newagen sanoma on vain vanha sisältö uudessa pakkauksessa.

  • Ogeli sanoo:

    Uusi Maa on jo olemassa eetterissä toisella tasolla. Enää sen tarvitsee manifestoitua fyysisesti. Me valotyöntekijät olemme olleet täällä auttamassa prosessissa ja olemme hyvin lähellä sitä aikaa, jota muinaiset kansat ennustivat. Aikaa jolloin kaikki totuudet tulevat valoon ja elämme maailmassa, joka on täysin vapaa pimeydestä. Valon soturit ovat valmiina.

  • VAPAUDEN PUOLUSTAJA sanoo:

    Nämä maailmanlopun ennustukset menee jo yli. 148 TEKI ITSEMURHAN MAAILMANLOPUN TAKIA.

  • Ogeli sanoo:

    Muutos (ilmaston):
    http://www.youtube.com/watch?v=_yy3YJBOw_o

    Kun tajuaa, että vallanpitäjillä ei ole puhtaat jauhot pussissa niin rupeaa kyseenalaistamaan monia asioita. Ilmastonmuutoksestakin on tehty bisnestä vaikka elämme ns. lopun alkua tai uuden alkua. Ihmiset ovat kyllä urakalla tuhonneet tätä planeetta joten ehkä nyt sitten maksetaan takaisin korkojen kera? Ne, jotka eivät ole vielä heränneet tulevat saamaan lätkäisyn naamalleen. Usein kun oma maailmankuva luhistuu niin ihminen ei ole silloin tasapainoisimmillaan. Vasta sen jälkeen alkaa paranemisprosessi, eli viisastuminen ja takaisin valoon palaaminen. Se on pitkä prosessi se enkä välttämättä puhu edes yhdestä jos toisestakaan ihmis-iästä.

  • R. A. Tionaali sanoo:

    Paavikin päätti näemmä erota maailmanlopun tieltä…

  • woewoe teit mie imatralaisen tierän et se tapahtuu vuonna 2030 klo 23 reikä reikä et eiku mukavaa kesän ootteluu 🙂

  • Ogeli sanoo:

    Sykli päättyy päiväntasauksen aikana:
    http://www.youtube.com/watch?v=h9gq6A_RTQs

    George Kavassilas puhuu siitä.

  • Ogeli sanoo:

    Tapahtuiko joulukuun 21. mitään?
    http://www.youtube.com/watch?v=lBYxK7awnns

  • Ogeli sanoo:

    Sen pituinen se.
    http://theshamanictimes.com/mayan-indigenous-prophecies-2012.html

    Jos jotain tapahtuu niin nähdään sitten seuraavassa ulottuvuudessa. 🙂

  • Shakaali sanoo:

    On jo vuosia tapahtumasta, mutta en ole havainnut vieläkään suurta muutosta ihmiskunnassa/maailmassa.

  • Wespa sanoo:

    Kyllä maailma on ihan erilainen vuoteen 2012 verrattuna mielestäni… varsinkin tämä vuosi on ollut ihan huima…

    Mutta kuten tiedetään, niin kyseessä on kehittyvä prosessi, ei maailmanloppu tai silmänräpäyksessä tapahtuva muutos. 🙂

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto