Facebook



Sivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Dokumenttielokuva: 2012 The Mayan Word – Katso video

Mayojen ennustuksista ja vuodesta 2012 liikkuu paljon juttua. Elokuvissa on populoitu maailmanlopputeemaa, jossa Maapallo tuhoutuu. Mutta mitä sanovat itse Mayat?

Kerroimme aikasemmassa artikkelissamme siitä mitä Mayat itse sanovat heidän esi-isiensä ennustuksista.
Maapallo ei tuhoudu, se kokee transformaation

Nyt aiheesta on tehty myös dokumentti 2012 The Mayan Word. Dokumentti käsittelee eri Maya-kulttuureja, sekä heidän näkemyksiään maya-kalenterista ja ikivanhoista ennustuksista.

Katso dokumentti 2012 The Mayan Word tästä.

Tykkäys ja jakotoiminnot:

37 kommenttia aiheeseen: Dokumenttielokuva: 2012 The Mayan Word – Katso video

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • jatu sanoo:

  Pian se nähdään mitä tapahtuman tulee? Pieni skeptikko nostaa päätään, mahtaako vuosi jatkua samoissa merkeissä kuin aiempikin?

 • WeAreNotAlone sanoo:

  Kun Mayat puhuu uudesta ajasta, nii se uusi aika saattaa koittaa vaan kouralliselle ihmisille. Ja miljoonat muut kuolee. Järki sanoo, että mitään ei tapahdu loppuvuodesta, mutta vaisto on taas jotain toista mieltä. Pian se nähdään, pitää kyllä hamstraa ainakin jotain tavaraa pahan päivän varalle. Pääasiassa viinaa ja kaljaa 😉

 • yrjo.taneli sanoo:

  En katsonut videota kommentoidakseni, koska en ymmärrä kieliä. Kommentoin kumminkin.

  Jos me unohdettaisiin kaikki nämä muitten puheet ja näkemykset, koska ne voi johdattaa itseämme harhaan. Näihin puheisiin on yhtä paljon luottamista kuin raamattuun, koraaniin ja naapurin nistiin. Uskoon sisältyy aina epäilys. Ne on erottamattomat. Koittakaa katsoa asiaa rationaalisesti, unohtaen henkilökohtaiset toiveet tulevaisuudesta, jotka voisi vaikuttaa näkemyksen lopputulokseen. Ihmisillä on taipumusta erehtyä onko kyse papista, ydinfyysikosta tai ”yli-ihmisestä”.

  Myönnän itsekin toivovani jotain mullistavaa koko maapallon kattavaa aivopierua. Tapahtuu tai ei. Veikkaan monelle pettymyksiä. Odotukset on niin korkealla ympäri maapallon eri ”hörhöillä”. En vain näe asiaa niin, että muutos tulisi jostain muualta meidän ulkopuolelta tai voi tulla, mutta se ei voi saada mitään aikaiseksi. Me ollaan menneen ajan orjia jonka pohjalta toimimme.

  Mutta jos sittenkin… saa nähdä.

 • 6789 sanoo:

  Jos mitään ei tapahdu, ei voi muuta sanoa kuin että voi perse. On nimittäin aika synkkä tulevaisuus ihmiskunnalla jos kaikki pysyy ennallaan.

 • Ogeli sanoo:

  Siksi muutoksen täytyykin tapahtua. Olisi muuten ollut hukkan heitetty koe tällä pallolla asuva ihmislapsi.

 • Nexeon sanoo:

  synkkyydessä sitä eletään jo nykyhetkessäkin…

 • jatu sanoo:

  Onhan tämä varsin hulvatonta menoa, rahamiehet ei pallosta välitä. Köyhät tappelee joka päiväisestä leivästä ja toimeentulosta. Uskovaiset tappaa toisiaan. Nyt olisi Karpolla asiaa!!!

 • Akvinolainen sanoo:

  Transformaation merkit ovat olleet nähtävissä jo pitemmän aikaa. Kestävyysvajetta on nähty jo miltei joka uutisessa. Toivottavasti tuleva joulu 2012 panee ihmiset harkitsemaan omaa tulevaisuuttaan ja muuttamaan suuntaa uudelle elämälle. Itselleni minä ainakin toivoisin sitä.

 • Nexeon sanoo:

  omalla kohdallani otin elämälleni täysin uuden suunnan jo n. 2 vuotta sitten…toisten mielestä se voi vaikuttaa elämänsä rajoittamiselta. Itse olen eri mieltä…

 • Mr Pörkö sanoo:

  Ehkä turvallisin ja viisain tapa ottaa vastaan tuo ennustettu ajankohta, on tarkkailla muutoksia omassa ja myös muiden ihmisten tietoisuudessa. Tuntuuko että silmät aukeavat näkemään asioita toisella tavalla, tuleeko sellainen tajunnan laajentumisesta syntyvä havahtuminen näkemään asioita ja maailmaa uudesta perspektiivissä, näyttääkö maailma enää samalta tulevien kuukausien aikana tuosta ajankohdasta. Hyvä on myös tarkkailla tv-ohjelmia ja erityisesti keskusteluohjelmia. Kaikenlaiset maailmanlopun huutelijat ovat ehkä enemmän tuota skeptikkoporukkaa jotka haluavat vain pilailla ja vitsailla koko asialla.

  Mayat ennustivat vuodelle 1995 tällaista tulevaa tapahtumaa lievempää tajunnan laajentumisen hetkeä. Se osui täydellisesti kohdilleen, mutta valitettavasti näin jälkikäteen jos ei ollut tuona ajankohtana tarkkana, ei pysty enää mitenkään todentamaan tuota mayojen ennustuksen toteutuneisuutta tai ainakin se on hitsin vaikeaa. Ilman tuota -95 ennustetta en henkilökohtaisesti odottaisi ihan näin innoissani ja vakavissani tuota 2012 ennustusta jonka pitäisi olla vielä paljon paljon rajumpi muutos ihmisten tajunnassa. Kaikista muista seurauksista en uskalla sanoa mitään, , tapahtuuko jotain suurempia näkyviä asioita maailmassa, nuo ovat asioita joita ei välttämättä kannata edes sen enempää pohtia koska sen näemme sitten, mutta tuohon omaan tietoisuuteen, kehoomme ja olotilaan kannattaa ensisijaiseti kohdistaa tarkkaavaisuus. Näin ainakin itse kohtaan tuon ennustusajankohdan ja sen jälkeisen ajan eli tarkkailemalla, havainnoimalla omaa olotilaa, tuntemalla ja tekemällä havaintoja ennen ja jälkeen kyseisen ajankohdan.

 • Ogeli sanoo:

  Mitä vuodelle 95 tarkalleen ottaen ennustettiin?

 • yrjo.taneli sanoo:

  Minäkin kiinnostuin tästä 95 vuodesta. Mitä Mayat ennusti ja mitä tapahtui 95?

  Niin moni toivoisi muutosta. Joku sanoo muutoksen olevan pakko, muuten systeemi kusee.
  Transformaatio ei kerro minulle mitään. Sanakirja sanoo: transformaatio = muuntaminen, muuntuminen ja muunnos. Tulevan täytyy olla melkoinen ”muuntuminen”, jos se meinaa saada jotain muutosta aikaiseksi. Tähän mennessä ihmisen historiaa mikään ei ole saanut ihmistä käyttäytymään perinpohjaisesti uudella tavalla mikä ei johtaisi tähän meidän nykyiseen yhteiskunnan lopputulokseen. Ihmisen pään sisällä pitäisi tapahtua jotain mikä muuttaisi ihmisten liikkeelle panijat. Mikä tai millainen voi saada semmoista aikaan? Mikään mennyt ei ole saanut perinpohjaista muutosta aikaiseksi. Ei natsi saksa, ei uskonnot, eikä jeesus, eikä ufot ja eikä sodat. Siksi epäilen muutosta meidän ulkopuolelta toimivaksi. Vaikka ympäristö muuttuisi radikaalisti, silti meidän pää toimii juuri tällä tavalla jonka loppu tulos on tässä.

  Turha on syyttää ylempiä tahoja merkittävästi ja antaa vastuu heille maailman tilasta. Me ollaan osa systeemiä ja tuetaan sitä. Meidät on kasvatettu syntymästä asti tähän systeemiin, jokaisesta ajatuksesta lähtien moni säikeisiin ajatuksiin.

  Jos minä en muutu eikä kaverini, niin tuskin meidän välinen kanssakäyminenkään muuttuu miksikään. Tämä laajemmassa mittakaavassa. Ei Hitleri eikä Jeesuskaan saa minussa muutosta.

 • yrjo.taneli sanoo:

  Eikö vanhan pitäisi ensin väistyä pois, että uusi voi tulla tilalle.

  Vielä ei oikeasti näy mitään muutosta! ”Uudenajan” alkuun on enää noin yksi (1) kuukausi. Voitte vaikka miten tunnustella itseänne ja katsella maailman merkkejä, mutta tosi asia on mitään todellisen muutoksen merkkejä ei ole. Todellisen muutoksen täytyy olla vähintään radikaali, jos se meinaa jotain muutosta saada aikaiseksi, niin kuin edellisessä viestissä totean. Mitään radikaalia ei näy!

 • Höpönpöpö sanoo:
 • Hexa^^ sanoo:

  http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/20121114015074832_v0.shtml
  TÄssä taas hieno ufo video ja prosentit kasvaa ufojen todellisuuden puolesta ja niihin uskovien ” uskominen tässä yhteydessä ei tarkoita samaa kuin esim moniin muihin vaan sitä voidaan käyttää vaikka synonyyminä tietoisuuden kasvulle tai koomasta heräämiselle jolla tarkoitetaan juurikin maan ulkopuolisen älyn tiedostamista ja sen uskomista todeksi.

 • Ogeli sanoo:

  Uskotteko sitten (hyvin pian) kun näette omin silmin radikaaleja muutoksia?

  Jos näihin asioihin on varautunut niin shokki ei tule olemaan niin suuri. Toivoisin, että asia voisi mennä miten tahansa muuten kun näin mutta minkäs teet. Kaikki on yhtä luonnon kiertokulkua.

 • yrjo.taneli sanoo:

  Ogeli: ”Uskotteko sitten (hyvin pian) kun näette omin silmin radikaaleja muutoksia?”

  Jos näen radikaaleja muutoksia hyvin pian, niin mihin pitäisi uskoa? Muutokseen? Silloin totean vain sen mitä tapahtuu silmieni edessä, pään sisällä tai missä lie? Edelleen näen, että iso muutos ihmiskunnassa ei voi tapahtua missään muualla kuin meissä itsessämme, eikä niitä voi saada kukaan muu aikaan kuin itse. Ei kukaan eikä mikään muu. Toivoa voi, mutta se ei ole tähänkään mennessä tuottanut kovaa tulosta.

  Vaikka uutisissa olisi kuvattu 10 uutta laadukasta ufo videota yhdessä päivässä. Mihin se vaikuttaisi? Ei sillä olisi mitään merkitystä. Vaikka tulisi 50 000 ihmistä ufouskoon, niin mitä sitten? Olisiko siinä jotain radikaalia? Minun mielestä siinä ei olisi tarpeeksi radikaalia, joka saisi mitään kumouksellista aikaan. Silti ihmiskunta on polkee tätä samaa rataa sotien keskenään. Keskenään kaverien tappaminen on ihmiskunnan luonteen ydin. Kaikkien ihmisten toimien summa. Pienimmätkin teot johtaa säikeittäin suurempaan. Esim. maksat evankelisluterilaiselle kirkolle veroa toivoen jotain hyvää. Kunnes selviää, että evankelisluterilainen kirkko sijoittaa ydinaseteollisuuteen tukien ydinaseita. Haha! Jeesus ja ydinaseet, hmm… hyvä yhdistelmä, teho kaksikko. Lisää tästä: http://areena.yle.fi/tv/1539707

 • Ogeli sanoo:

  Tärkeintä kuitenkin muutoksessa ja kehityksessä on oma sisänen muutos. Ulkoiset eivät ole siihen verrattuna merkittäviä vaikka ne saattavat varastaa huomion jos niin sallii.

  Vaikka olemme tässä yhdessä, niin jokaisella on oma matkansa kuljettavana.

 • Ogeli sanoo:

  En ole samaa mieltä ihmisluonteesta. Ihmiskunta on tällä hetkellä ”Edenin paratiisista pudonneena” jäänyt jumiin kollektiivisesti potemaan mielen sairautta nimeltä egotietoisuus. Ihmiskunnan on tarkoituksena ollut kokea ja rakastaa. Rakkauteen myös etenemme jos niin haluamme. On jokaisen oma valinta, että haluaako rakastaa jokaista ehdoitta. Miksi sodimme myös omissa perheissämm? Emme pysty olemaan sovussa kenenkään kanssa jos olemme egon valtaamassa tietoisuuden tilassa. Kun antaudumme ajattelemattomuuden tilaan edes ohimeneväksi hetkeksi niin alamme ymmärtää pinnan alla kytevää todellista totuutta.

  Tämä ihmiskunnan nykyinen kaaostila on vain tärkeä osa kollektiivista kokemusta, eli ei tätä voi varsinaisesti sanoa miksikään harha-askeleeksi. Olemme sitten jatkossa entistä koneempia ja viisastuneempia. Se saattaa viedä pieniä ikuisuuksia, mutta ajalla ei loppujen lopuksi ole väliä.

 • Entity sanoo:

  Tajunnan hämärrystä riittää aika tavalla. Niin kauan kun kuvittelemme, että vastuu oloistamme on jonkun muun käsissä, olemme olosuhteiden uhreja.
  Sotia ja kurjuutta on niin kauan, kun niiden syihin ei puututa. Meistä jokainen pystyy varmasti istumaan alas miettimään niitä asioita, joita itse voisi tehdä, jotta maailmasta tulisi parempi paikka. Yksi asia, joka itsellä on helpottanut maailmantuskaa on sen hyväksyminen, että ne asiat joiden eteen olen tehnyt töitä saattavat kantaa hedelmää vasta joskus tulevaisuudessa kun minua ei enää ole.

  Mutta täytyy tähän muutoskeskusteluun sanoa sen verran, että olen viimeaikoina alkanut hahmottaa maailman ympärilläni eri tavalla kuin ennen. Jostain syystä olen huomannut herkistyneeni elämälle ja kiinnostuneeni luonnosta aivan uudella tavalla. Osa siitä johtuu tosin siitä, että tutkin itämaisia parannustaitoja vapaa-ajallani ja tällä hetkellä yrttilääkintä pyörii mielessä paljon. Lisäksi lihansyönti on alkanut aiheuttaa omantunnonpistoksia ja ruokalistalle on tullut pitkästä aikaa kasvispöperöitä. Jos tämä kehitys jatkuu, olen kevääseen mennessä vegaani.
  Enkä edes vihjaa, että tässä olisi mistään uskoontulemisesta kyse, enemmänkin siitä että olen palannut taas juurilleni hipiksi toisten hippien joukkoon, ajoitus on kyllä sopiva.

  Mutta muutoksia tapahtuu koko ajan, en ole enää sama ihminen kuin olin vaikka kuusi vuotta sitten ja kuuden vuoden päästä olen taas jotain muuta.

 • Wespa sanoo:

  Jos mietitään muutoksen merkkejä, niin niitä on paljonkin ilmoilla.

  – Suurpankkeja on kaatunut ja haastettu oikeuteen
  – Isoja myrskyjä ja muita mullistuksia on ollut paljon
  – Massaeläinkuolemia
  – Suuria protesteja
  – Radikaaleja dokumenttielokuviakin on ilmennyt kuin sieniä sateella – joissa on kritisoitu mm. suuria lääkeyhtiöitä ja muita huijauksia
  – Kannabiskin laillistettiin hiljattain muutamassa osavaltiossa USA:ssa…

  Listaan voisi lisätä myös mielenkiintoisia ufohavaintoja ja ufokentän avautumista yms…

  Radikaaleja muutoksen merkkejä on paljonkin ilmoilla. Lähivuosina on sattunut ja tapahtunut kaikenlaista, 2012 ei ole ollut tässä poikkeus. Niin ja pitää muistaa, että SIRIUS -dokkari julkaistaan 21.12.2012 ja taitaa siellä olla tulossa muutakin mielenkiintoista. 😉

 • Höpönpöpö sanoo:

  No, huh, olipa lista… Ei mitään uutta auringon alla.

 • Ogeli sanoo:

  Höpönpöpö on A) joko denialisti tai B) huumoriveikko. Mikäs siinä. 🙂

 • Ogeli sanoo:

  Niin moni alkuperäiskansa on puhunut uudesta ajasta, jolloin meistä tulee entistä viisaampia ja henkisiä olentoja.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zDX_xB306JM

 • Ogeli sanoo:
 • yrjo.taneli sanoo:

  Mikään ”radikaali” muutos mitä on tapahtunut ei ole vaikuttanut minun käyttäytymiseen lähes minkään vertaa. Eli ihmiset jatkaa toimiansa ihan samalta pohjalta kuin ennenkin, kaikki on entisellään.

  Mutta minä jään odottamaan sitä kunnon aivopierua. Eihän tässä enää kauaa tarvitse odottaa. Ensimmäisen kerran luin tästä kalenterin loppumisesta 2008. Kummasti se aika kuluu.

 • Minä sanoo:

  Jokainen ihminen kykenee muuttumaaan ja se on myös elämän tarkoitus,esim napasiirtymä ja sen seuraukset ei ole pelkkä ulkoinen tekijä,vaan lähtölaukaus muutosproseesin alkamiseen,se on valittettava mutta välttämätöntä, muutos alkaa ns.kovemman kautta. Ainoastaan pieni osa ihmiskunnasta ei tarvitse mitään tällaista, vaan muutokseen,ja parempaan elämään riittää erlaisia henkisiä harjoitksuia.

 • WeAreNotAlone sanoo:

  Wespa

  Noista sun mainitsemista asioista tuleekin mieleen yks jokin/joku asia. Eli The Antichrist. Hänethän on yleensä yhdistetty taloudellisiin ahdiinkoon, luonnonilmiöihin, massa kuolemiin eliölajeissa, UFOihin/alieneihin, jne.
  Mielenkiintoisia dokkareita ja kirjallisuutta löytyy aiheesta paljon.

 • 555+111 sanoo:

  Huomasin juuri järisyttävän uutisen. 31.12. kuluvaa vuotta meidän kalenterivuosi loppuu ja alkaa uusi aika ihmiskunnalla. Siirymme suoraan yhdeksänteen ulottuvuuteen ratsastamaan yksisarvisilla. Sinne siirrytään Valoliiton rakkauden aluksilla komentaja Adaman avustuksella. Kolmen-laki opuksen Blaa-entity tosin ilmoitti että yksisarvisen saa vain tosi uskovainen, muitten täytyy jäädä nykyhetkeen ja hommata Shetlanninponi, paitsi liiallisesta ylipainosta kärsivien, koska ponin selkä ei kestä. Muutoksen merkkejä on ollut ilmassa jo kauan. On ollut myrskyjä ja maanjäristyksiä joita ei muutoin ole kuin HAARPilla thetyinä. Pankkeja ja yrityksiä on mennyt konkurssiin, mitä ei KOSKAAN ole LAMAN aikana tapahtunut. Ihmiset eivät IKINÄ ENNEN protestoineet kun talous pettää.
  USKOKAA, yksisarvisia ei riitä kaikille.

 • Mr Pörkö sanoo:

  Siis noihin aikoihin esitettiin dokumentti Mayoista ja heidän ennusteistaan. Tässä dokumentissa mainittiin vähän kuin sivumainintana, että Mayat olisivat ennustaneet vuodelle 1995 jonkinlaista pienempää tietoisuuden laajentumisen ajankohtaa. Olen yrittänyt löytää netistä mainintoja tuosta ajankohdasta, mutta en ainakaan suomalaisilta sivustoilta ole löytänyt mitään ja valitettavasti en vieraita kieliä osaa.

 • Entity sanoo:

  Äkkiä kun kyselin guuglelta tuosta mayojen ennustuksesta, joka koski vuotta 1995, näyttäisi siltä että siitä ei ollut täyttä varmuutta minkä vuoden talvipäivänseisausta tarkoitettiin. Osa uskoi, että uusi aikakausi alkoi jo 1995.

  Tällaiseen uutiseen törmäsin tänään:
  http://www.tgdaily.com/general-sciences-features/67503-new-found-gene-separates-man-from-apes

  Mielenkiintoista tuossa oli se, että ihmisen ihmisapinoista erottaneen geenin sanotaan ilmaantuneen ”roska-DNA:sta” täysin toimivana ja evoluution aikaskaalassa mielettömän nopeasti. Ja vaikka tästä ei tieteellisiä johtopäätöksiä voi vetääkään, olisi hauska ajatus, jos tällä hetkellä geenejä koodamaton DNA olisikin vain aktivoitumistaan odottavaa informaatiota, josta vielä kumpuaisi uusia ominaisuuksia, joita emme osaa kuvitella yhtään sen enempää kuin simpanssit aikanaan osasivat kuvitella mihin Ug-serkku omituisine uusine geeneineen vielä pystyisi.

  Tämä maailmanlopun odottaminen vetoaa kyllä sisäiseen ufomieheeni. Viime yönä näin unta maailmanlopusta, sammutin tuleen syttyneitä ihmisiä jauhesammuttimella ja rauhoittelin selviytyjiä, että eihän tässä mistään vakavasta ole kyse. Mitään korvaamatonta ei menetetä, jos vaikka vähän rakennuksia hajoaakin ja rahaa menetetään. Vain kadonneita tietoja ja taitoja surin.

  Mutta lopun disclaimerina sanon nyt vielä, että vaikka tämä aihe kiihottaa mielikuvitustani, on vielä liian aikaista alkaa soitella valkotakkisia hakemaan minua piipaa-autolla newage-osastolle. Toistaiseksi laitan vielä jäitä foliohattuun ja jatkan tieteellisen maailmankuvan edistämistä.

 • Ajatusvirhe sanoo:

  Eli nyt voin vihdoin ja viimein toivoa joulupukilta joululahjaksi uutta elämää, sellasen oon aina halunnu ja nyt saan sen ”ehkä” jee!

 • Ogeli sanoo:

  30 päivää jäljellä. 2013 tulee olemaan mielenkiintoinen vuosi ihmiskunnalle.

 • Ogeli sanoo:

  19 päivän päästä saapuu näkyvä todiste, sinivalkoinen (no pun) valo. Näyttää myös siltä, että lähi-idässä on syttymässä lopun aikojen sota, mutta toivotaan kuitenkin parasta lopputulosta (rauhaa!). Mitään ei ole kiveen kirjoitettu, joten katsotaan mikä aikajana saapuu kohdallemme. Itse uskon uuteen loistavaan aikaan joka alkaa hyvin pian. Jos ei tässä niin sitten seuraavassa elämässä. Muutoksen jälkeen tapahtuu kontakti ja siirrymme vihdoinkin samalle viivalle galaktisten veljiemme kanssa. Tämä ei ei ole mikään maailmanloppu, vaan uuden maailman alku! Kosminen kristus-energia saapuu ja muuttaa meidät. Ei ole mitään huolta. 🙂

 • Entity sanoo:

  Tuo dokkari itseasiassa alkaa aika hyvin. Siinähän on maya-ennustuksia käsittelevä konferenssi Meksikossa, jossa esitetään terävä huomio, että vaikka 2012 ennustuksiin liittyy nykyään iso bisnes, ainoat mayat konferenssissa ovat tarjoilijoita.

 • Ogeli sanoo:

  Tämän mukaan joulukuun kolmantena päivänä Merkurius, Venus ja Saturnus ovat suorassa linjassa Gizan pyramideihin.
  http://sun-gazing.com/?p=8765

  Taphahtuu vain kerran 2,737 vuodessa!

 • Dante sanoo:

  Oho. Entäs sitten? Mitäs tämä nyt sitten tarkoittaa? Entäs mitä se tarkoitti silloin, kun ei ollut vielä Gizan pyramideja? Tai ihmisrotua? Mietipäs Maan ikää. Mitäs se oli, yli 4 miljardia vuotta? Otetaan vaikka 4 miljardia. Eli tänä aikana ne ovat olleet linjassa n. 1460000 kertaa. Kosmisessa mittakaavassa tuo ei enää olekaan niin harvinainen tapahtuma 🙂

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *