ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

100 miljardia maan kaltaista planeettaa galaksissamme

Carnegie Institutionin astronomi Alan Boss kertoo, että galaksimme on mahdollisesti täynnä elämää. Hän arvioi maan kaltaisten planeettojen määräksi 100 miljardia (100 000 000 000).

Voisin uskoa, että suurimmalla osalla niistä on ainakin jonkinlaista yksinkertaista elämää, kuten bakteereita tai monisoluisia olentoja, jotka joskus kansoittivat maan 3 miljardia vuotta sitten.”

Alan Boss julkaisi hiljattain kirjan nimeltään ”The Crowded Universe: The Search for Living Planets” (Suomeksi: Täpötäysi universumi: Elävien planeettojen etsintä).

Lähde: CNN.com

Tässä Discovery Channelin videossa pohditaan lisää elämän mahdollisuutta eri planeetoilla:

Kiitokset vinkistä Thebelille.

Mainos: CDON.com
Klassikkoelokuva: Kolmannen asteen yhteys DVDKolmannen asteen yhteys Blu Ray

Tykkäys ja jakotoiminnot:

44 kommenttia aiheeseen: 100 miljardia maan kaltaista planeettaa galaksissamme

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • Ogeli sanoo:

    Aivan älytön määrä. Oikeastaan tuonhan täytyy jo tieteellisesti olla niin, että on lähes mahdotonta, ettei jossain niistä planeetoista sijaitsee meidän kaltaista älykästä elämää?

  • A-E sanoo:

    Jos meidän galaksissa olisi 100 miljardi elämää mahdollistavaa planeettaa, vai tarkoitettiinko Universumia?

  • Eric sanoo:

    ”Maan kaltainen” ei ole sama asia elämälle sopivan kanssa.

  • UFO sanoo:

    nii… ja nää kaikki on jossain 100000000 miljardin päässä maasta.. että sinne lähetään menee pappa tunturilla 😀 ellei 900 Saabilla.

  • Apinateoria sanoo:

    Käsittääkseni humikset kattelisi meidän saippuasarjoja jo jossain tooosi kaukana, jos ne haluaisi. Vaikka meikkikset kuuntelee ihan homona taivaita, ei silti näy eikä kuulu.

  • Dälsd sanoo:

    ”Jos meidän galaksissa olisi 100 miljardi elämää mahdollistavaa planeettaa, vai tarkoitettiinko Universumia?”

    Miten niin? Linnunrata on kuitenkin aika iso paikka. Meidän aurinkokunta on vain pieni osuus siitä. Universumihan taas on koko kaikkeus ja se on iso käsite se.

    ”“Maan kaltainen” ei ole sama asia elämälle sopivan kanssa.”

    Riippuu siitä kuinka paljon Maan kaltainen. Jos se on identtinen maan kanssa, niin kyllä mahdollisuudet ovat aika hyvät.

  • Galaxy sanoo:

    sata miljardia maan kaltaista planeettaa, sata miljardia aivosolua yhdellä ihmisellä.

  • Thebel sanoo:

    Maankaltainen planeetta on siis kivestä koostuva planeetta, joka on suurin piirtein maan kokoinen, määritelmään taitaa kuulua myös samankaltainen ilmakehä. Noita planeettoja voi olla vaikka kuinka paljon, on ns. rogue planets, jotka siis eivät kierrä mitään tähtiä vaan leijuvat halki linnunradan yksikseen. Nämä ova ensin kiertäneet tähtiä, mutta toinen tähti on voinut tulla liian lähelle ja nämä kaksi tähtiä ovat sitten singonneet sen kylmään avaruuteen. Näilläkin eläämä voi säilyä planeetan sisuksissa, elämä pärjää yllättävän hyvin ilman aurinkoakin, sehän on nähty maassa, etelänavan vostok-järvessä.

    Näitä planeettoja ei kuitenkaan voida havaita mitenkään, ja yhtään tällaista ei ole löydetty, mutta teoriassa näitä voisi olla.

  • Kukka sanoo:

    haaa….. tämähän on ollut tiedossa jo kauan. Itse olen kyseiseen aiheeseen perehtynyt jo ala-aste iässä monia vuosia sitten, kerhossa jossa kävin tiirailemassa putkella tähtiä… sanon vain sen, että tuon ensimmäinen kommentin antaja on aivan oikeassa.. Tieteellisesti katsottuna on mahdotonta, että meidän maailmakaikkeudessa ei olisi meidän kaltaista älyllistä elämää.. Maailmankaikkeus on erilaista elämää täynnä, mukaan mahtuu myös meitäkin huomattavasti kehittyneempiä elämänmuotoja. Se on varma!

  • KotiProffa sanoo:

    ” Maailmankaikkeus on erilaista elämää täynnä, mukaan mahtuu myös meitäkin huomattavasti kehittyneempiä elämänmuotoja. Se on varma! ”
    – Samaa mieltä olen. Ns. aivan ”maalaisjärjellä ajatellen” emme yksinkertaisesti VOI olla aivan ainoita ajattelemaan kykeneviä (=siis siinä mielessä mitä käsite ”kykenee ajattelemaan” tarkoittaa yleisenä , tämänhetkisenä vallitsevana käsitteenä) olentoja maailmankaikkeudessa, ottaen huomioon maailmankaikkeuden koon (=siis koon nykytietämyksemme mukaan) Pidän varmana, että tuokin asia aikanaan selviää ns. ”tieteellisen todistuksen” ajatusmallin mukaisesti…

  • jusmeri sanoo:

    Kukka et sinä sitä voi tietää, vai ootko nähny? vai onko kyseessä sinun mielesi haluamasi asia vai jonkinlainen luulo. Ei kannata ottaa kaikkea vakavasti tai muuten tulee hulluksi. Kaikkeen kannattaa suhtautua skeptisesti, eikä kaikkea tietoa kannata ottaa vastaa ”vrt. tietokoneet ja virukset”

  • Hexaa sanoo:

    niin kuten olen monesti sanonut on vain ajan kysymys koska ufot tulee kaikkien tietoon.

  • jussee sanoo:

    paras todiste älylliseen elämään tuolla jossain on tietenkin me ihmiset.. jos me olemme elossa täällä niin on 100% varmuus että tuolla jossain on myös älyllistä elämää..

  • Andreas sanoo:

    Elämän mahdollistavat olosuhteet eivät vielä merkitse, että elämää voisi syntyä itsestään!
    http://www.intelligentdesign.fi/
    http://apologetiikkawiki.fi/Abiogeneesi

  • Ogeli sanoo:

    Eri asia on se, että onko sitten muilla sivilisaatioilla tarpeeksi kehittynyttä teknologiaa matkustaa tänne. Maa saattaa olla vain pieni perähikiä suuressa galaksissa. Ja haluaisivatko he sitten kohdata meitä ja miksi?

  • Hexaa sanoo:

    no ene yhtään ihmettele etteikö olisi samankaltaista juttua kun ”stargate” sarjassa:D
    jotkuthan uskovat että semmonein portti olisi olemassa jossain päin maapalloa 😀

  • Thebel sanoo:

    Maapallon elämä alkoi syntyä, kun maahan ei enää iskeytynyt meteoriitteja, siis silloin kun aurinkotuuli oli siivonnut kaiken ”jämän” pois auringon lähettyviltä. Maan tulivuoritoiminta aiheutti valtavia ukkosmyrskyjä, salamaniskuissa syntyi aminohappoja, jotka ovat kaiken elämän perusta. Tulivuorenpurkauksissa myös syntyi muita elämälle hyödyllisiä alkuaineita, kuten vettä. Lisäksi orgaanisia yhdisteitä syntyi. Ensimmäiset eliöt syntyivät meren alla, tulivuorien purkausaukoissa, joista purkautui metalleja, hiiliyhdisteitä ja muita aineita.
    Tämä tieto ei ole kuitenkaan kovinkaan varmaa, elämä on voinut levitä tänne muualta, komeettojen mukana.

  • Shadowzjin sanoo:

    Joku tuossa mietti että miksi alienit eivät tule julki. Miettikääpä itse että kulette avaruusaluksel pitkän matkan.Saavutte planeetalle jos on elämää. Soitat kaikkii televisiokanavii ja ne tulee paikalle ja sit joku keksiski posauttaa aluksen jollain tavalla tmsp.

  • warlock sanoo:

    ja vaikka muu sivilisaatio tuliskin tänne meitä tapaamaan. meidän pitäis viisastuu paljon. ennekö ne etes viitsis kuunella meitä pieniä ihmisiä tarkoitan että meidän pitäisi kehityy älyllesisti.paljon) ja käytää koko aivo kapasiteettia.ja henkisesti myös eli meillä on viellä paljon opitavaa mutta aikamme käy vaan vähiin.päivä päivältä.saataa olla että meistäkin tulee tähti matkaajii jonain kauniina päivänä tulevaisuudessa.)uskon vahvasti siihen. mut siihen menee viellä jokunen sukupolvi.ja jotain on esimerkiksi cyper gootit oiva merkki tulevaisuuden ihmisistä)

  • OVS sanoo:

    Yleensä yritän kommentoida rauhallisesti,mutta tässä tapauksessa on aika laittaa urputtajille jauhot suuhun.

    Tämän tiedon (ainakin) on paras todistaa että me emme ole yksin…Linnunrata on maailmankaikkeuden käpykylä jossakin kaukana,kaukana korvessa.Monet asiantuntijat uskovat nykyään-,tai omaksuvat jopa faktana sen että muualla avaruudessa täytyy olla elämää (vähintäänkin mikrobitasolla),mikäli ihmislajilla on ollut kyky kehittyä älykkääksi sivilisaatioksi,muodostaa kulttuureja ja ryhmiä sekä pohtia maailmankaikkeutta tähän tapaan,niin miksei mukamas muillakin? 500 vuotta sitten USKOIMME maapallon olevan litteä…Kuinka vähän tiedämmekään?
    Jo 100 miljardia ”maankaltaista” tarkoittaa etteivät elinkelpoiset planeetat ole mitenkään mahdottomia,ja on kerrassaan naurettavaa ajatella että maa olisi elämälle suotuisten ominaisuuksiensa kannalta uniikki.Esim. Merkuriuksen oletetaan olevan kauan,kauan,kauan sitten kuollut maankaltainen planeetta…(ks.Wikipedia).
    Vaikkeivät ”muukalaiset”,(kuten maan ulkopuolista älyllistä elämää kutsumme)olisikaan Telluksella tai koko aurinkokunnassa koskaan vierailleet ,ei mikään poista mahdollisuutta niiden olemassaoloon.Lisäksi mikäli ylemmät tahot (USA:n johto yms.)muukalaisista tietäisivätkin ,he eivät varmasti sitä tietoa paljastaisi(ja hyvä niin),sillä ihminen on pelokas,heikko ja tyhmä laji,ja historia kertoo mm.millaiseen kaaokseen esimerkiksi kuunnelma: ”Maailmojen Sota” koko planeetan ajoi.Olisi koko maapallon kannalta parempi säästää ihmiset turhan suurilta paljastuksilta…

    ”Skeptinen saa olla,mutta joku järki siinäkin…”

    Itse uskon että muualla maailmankaikkeudessa on elämää,piste.(Mutta arvostan(mukamas)tietenkin muitakin näkökulmia.)

  • killokki sanoo:

    Minä oon ainakin kaverilta kuullut et marsissa on bakteereja. En oo sen enempää perehtyny asiasta.

  • mio sanoo:

    kyl mä uskon et me ei olla ainoita ”ajattelevia” maailmankaikkeudessa. on muitaki mut ne vaa on nii hiivatin kaukana. thats it!

  • Paavi sanoo:

    Moi, täällä haisee.

  • UFO sanoo:

    jos näin olis et 100 miljardis maas olis elämää niin kyl oisin tavannu ja ne ois tullu tänne saamaan jotain herkkua kenties : D en tie mut ois ne jo vastannu perkule!

  • hmm. sanoo:

    mutta, niinhän se on, että hyvinhän tuolla jossain voi olla ihmisen kaltaiseksi kehittyneitä ”olioita” ja nekin ajattelevat ”kyllä tuolla jossain varmaan on meidän kaltaisiamme..” ja elävät elämää niinkuin mekin, tietämättä, että meitä oikeasti on edes olemassa.

  • Anonyymi sanoo:

    Voi anna mun kaikki kestää… Huom. MEIDÄN galaksissamme on 100 miljardia Maan kaltaista planeettaa, ja näitä galaksejakin on miljardeja ja taas miljardeja. Katsoin kerran dokumentin, jossa kerrottiin, että Maapallolta katsoessa näkyy 14 miljardia galaksia, ja kuinka monta sitten jää näkemättä… Että ei varmasti ole missään muualla elämää, ei.

  • Teleporter sanoo:

    Noniin, millonkohan ne ufot tulee visiitille? 😀

  • Agakonna sanoo:

    Joo ja sitten voidaan liittoutua alienien kanssa ja tehdä kauppareittejä! ;D

  • Ei kait kukaan järkevä skeptikkokaan kiistä sitä, että maailmankaikkeudessa on muutakin elämää, mahdollisesti jopa älykästä. UFOtkin ovat ihan jokapäiväistä pullaa. Mutta että Telluksella olis vieraillut humanoideja toisilta planeetoilta onkin sitten avaruudelliset mittasuhteet huomioon ottaen jo sellaista tuubaa, ettei sitä maan ulko- saati sisäpuolinen äly voi päätään puistelematta uskoa. Ja täällä jengi kuvittelee moisen vuorovaikutuksen jopa päivittäiseksi… Syvä huokaus….

  • Tarzanin poeka sanoo:

    Voi se olla mahdollista, jengihän näkee niitä joka puolella maailmaa joka päivä. Miksei voisi olla semmonen vuorovaikutus mahdollista? Tekisi mieli tulla ja antaa sinulle keppiä! Kuulitko, keppiä!

  • Roare sanoo:

    ”Riippuu siitä kuinka paljon Maan kaltainen. Jos se on identtinen maan kanssa, niin kyllä mahdollisuudet ovat aika hyvät.”

    Ei todellakaan ole hyvät mahdollisuudet silloinkaan. Tajuatko miten onnekkaita olemme ettei mikään isompi planeetta tai meteori ole osunut maahan, tai mitään kummempaa gammasäteilypurkausta ollut kärventämässä kaikkia hengiltä. Ota myös huomioon että ihminen on aivan uskomattomien sattumien ja mutaatioiden summa. Aurinkokin juuri sopivalla paikalla ja vettä koko pallo täynnä. En jaksa luetella enempää mutta kai tajuat, että ihmistason älykkyys on jotain niin todella harvinaista etten kyllä usko tuosta 100 miljardista löytyvän yhtäkään. 10000 miljardia niin saattaisin uskoa että 1 tai 2 apinan tason elukkaa sinne saattaa olla pulpahtanut.

  • Lucretia sanoo:

    en sinänsä ole perehtynyt ufoihin tai muutenkaan, mutta kutkuttava ajatus tuo että tuolla jossain kaukana kylmässä avaruudessa on elämän mahdollisuus. 🙂

  • Ranttali sanoo:

    Näennäinen Maan kaltaisuus ei kerro vielä yhtään mitään juuri meidän tuntemamme kaltaisen elämän esiintymisestä. Vaikka planeetalla olisi auringonvalo-, mineraali- ja kaasutasolla täysin Maan kaltaiset olosuhteet ja myös geologinen kehitysvaihe suhteellisen sama.

    Toisaalta ei myöskään mitään loogista järkeä, että ”sattuma” tai jopa Jumala olisi synnyttänyt nämä elämänmuodot vain tänne. Ei myöskään mitään pakkoa, että tämä ainoa mahdollinen tapa esiintyä ”elämää”, sitä voi olla ainakin pii-rakenteisena ja vaikka plasma- tai muussa sähkökenttämuodossa. Lisäksi ihmisen tajunta ja kokemuspiiri niin rajoittunut, että myös muut meille täysin kuvittelemattomissa olevatkin elämän kaltaiset rakenteet mahdollisia. Ulkonäkö kuten älykkyystasokin (lue kokemustaso) voi ulottua miten yksinkertaisesta ihmisen kaltaiseen ja siitä eteenpäin miten monimutkaiseen tahansa.

    Mikään ei myöskään estä tieteellis-teknisesti tänne matkustamasta tai jopa satunnaisesti eksymästä. Nopeudet, matkat, energiamäärät ja aikadilaatiot myöskin kehitystason mukaan lopulta minkä tahansa sivilisaation hallittavissa. Joten ihan turha spekuloida asialla, johon emme yllä kuin rajoitetusti.

    Itse ”tiedän” lähes varmuudella, että niin meidän ymmärtämäämme, kuin muunkin tasoista ”elämää” myös muualla maailmankaikkeudessa, sen eri puolilla, ei silti välttämättä varsinaisesti muissa ”ulottuvuuksissa”, koska ne vain teoreettinen määrittelytapa, absoluuttisesti aineellisia tilaulottuvuuksia nähtävästi vain yksi ainoa. Eli ei mitään päällekkäisiä kerroksia. Tuokin riippuen tietysti ”yhteisesti sovituista säännöistä”, kuten matematiikassakin.

    Mitä taas tulee ”madonreikien”, mustien/valkoisten aukkojen ja avaruuden ”käyristymisen” käyttöön matkustamisessa, niin ei se ainakaan välttämättä niin matka-, energia- kuin varsinkaan suunnistus-/ohjausongelmaa ratkaise, monimutkaistaa vain sitä. Kyllä keinot voivat löytyä myös ihan muuta tietä, yleensäkin valoa nopeammilta hiukkastasoilta.

  • Sämi sanoo:

    Niin. Mutta niille jotka sanovat ettei ufoja ole,: miksi maapallo olisi ainoa planeetta missä on elämää? Ja nyt kysyn asiaa joka jotenki liittyy tähän aiheeseen johon toivon vastausta: Onko Avaruus rajaton?

  • Sämi sanoo:

    Vaikka tuskin sitä kukaan tietää.

  • hempsteri sanoo:

    roare: ”Ei todellakaan ole hyvät mahdollisuudet silloinkaan. Tajuatko miten onnekkaita olemme ettei mikään isompi planeetta tai meteori ole osunut maahan, tai mitään kummempaa gammasäteilypurkausta ollut kärventämässä kaikkia hengiltä. Ota myös huomioon että ihminen on aivan uskomattomien sattumien ja mutaatioiden summa. Aurinkokin juuri sopivalla paikalla ja vettä koko pallo täynnä. En jaksa luetella enempää mutta kai tajuat, että ihmistason älykkyys on jotain niin todella harvinaista etten kyllä usko tuosta 100 miljardista löytyvän yhtäkään. 10000 miljardia niin saattaisin uskoa että 1 tai 2 apinan tason elukkaa sinne saattaa olla pulpahtanut.
    .”

    Vaikka aurinko olisikin ollut lähempänä esim. merkuriuksen kohdalla ja tämän seurauksena vettä olisi maassa huomattavasti vähemmän, en usko että tämä olisi ollut mikään ylitsepääsemätön este evoluutiolle tai että tämän seurauksena ihmisestä ei olisi voinut kehittyä yhtä älykästä kuin mitä me olemme. Todella tyhmää olettaa ettei elämä ole mahdollista ilman että 70% planeetasta on veden peitossa ja keskilämpötila 24c astetta. (Tutkippa vähän millaisissa olosuhteissa tuolla merien pohjissa eletään)

  • shakaali sanoo:

    ”Yleensä yritän kommentoida rauhallisesti,mutta tässä tapauksessa on aika laittaa urputtajille jauhot suuhun.”

    pyyhi nyt vaan se vaahto suultasi. pakko taas ihmetellä miten vakavasti ihmiset nämä aiheet ottavat. itsekin kyllä uskon että jossain tuolla on jonkinlaista elämää, mutta siinähän se hauskuus on, että varmuutta asiaan ei saa turhia filosofoimalla.. korkeintaan todennäköisyyksiä.

  • joop sanoo:

    Todennäköistä on että tuolla jossain on älyllistä elämää, joko kehittyneempää kuin me, tai sitten ei. Se onkin sitten eri asia onko ”heitä” käynyt täällä meillä.. Mielenkiintoista on että havaintoja on PALJON..

    Niin kuin varmasti moni on sanonut: Maan kaltainen planeetta tarkoittaa kivistä planeettaa mikä on noin samalla etäisyydellä auringosta kuin me ja omaa jonkinlaisen ilmakehän.

  • akba sanoo:

    ”Niin kuin varmasti moni on sanonut: Maan kaltainen planeetta tarkoittaa kivistä planeettaa mikä on noin samalla etäisyydellä auringosta kuin me ja omaa jonkinlaisen ilmakehän.”
    Ja vesi on nesteenä, eikä jäänä kuten esimerkiksi Marsissa

  • Foobar sanoo:

    ^
    Eiköhän se Marskin ole näissä määritelmissä maankaltainen, samoin kuin Venus ja Merkuriuskin.

    Wikipediastakin löytyy: Terrestrial Planet

  • pena sanoo:

    Mutta minne meni Mayat?

  • lohikäärme sanoo:

    sata miljardia maapalloa??????!!!! 😀 😀 😀 😀 🙂 🙂

  • Sämy sanoo:

    MAANKALTAISTA planeettaa.

  • Mursu sanoo:

    luulenpa että moni luulee nyt että jollain planeetalla on elokuvien mukaisia alieneita tai ihmisenkaltasia elukoita mutta eihän siälä tarvi olla muuta kun vettä niin on jo mahdollisuus elämälle koska BAKTEERIT!

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto