ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

Suomen Ufotutkijoiden perustaja Tapani Kuningas on kuollut

Uutta vuotta odottavia ufoharrastajia kohtasi uudenvuodenaattona murheellinen uutinen. Suomen johtaviin ufotutkijoihin ja rajatiedon alueen keskeisiin hahmoihin kuulunut Ultra-lehden päätoimittaja Tapani Kuningas (s. 1945 Luumäellä) oli menehtynyt yllättäen. Kuninkaan hautajaiset oli pidetty kaikessa hiljaisuudessa lähipiirin kesken ennen kuin tieto asiasta päästettiin julkisuuteen.

Leikkimielisesti ufotutkimuksen kuninkaalliseksikin tituleeraattu Tapani Kuningas oli arvostettu ja pidetty henkilö niin ufoharrastajien kuin laajemminkin rajatietoa seuraavan yleisön keskuudessa. Suuri yleisö tunsi hänet menestyneenä ufokirjailijana ja erittäin asiallisena esiintyjänä, joka ei menettänyt malttiaan tiukoissakaan tv-väittelyissä. Perheen sekä ystävien lisäksi häntä jäävät kaipaamaan ne tuhannet tuttavat ja kannattajat, jotka tunsivat hänet rajatiedon tapahtumista ja toiminnasta.

Kuninkaan ura rajatiedon piirissä on ollut ainutlaatuinen koko Suomen historiassa. Viime syksynä Oriveden ufopäivillä pitämässään luennossa hän muisteli uransa alkuvaiheita, johon sisältyi vuonna 1969 alkanut Suomen merkittävin ufoaalto. Tuohon aikaan Kuninkaalta ilmestyi tiheään tahtiin suosittuja ufokirjoja ja nuoren yhteiskuntatieteiden opiskelijan uravalinta varmistui kun vuonna 1972 hänet valittiin silloisen Ufoaika-lehden päätoimittajaksi, joka muuttui joitakin vuosia myöhemmin rajatiedon harrastajien kustantamaksi Ultraksi. Kuolemaansa asti jatkunut päätoimittajan ura sai lentävän lähdön, sillä Ufoajan ensimmäinen numero levisi peräti 20.000 talouteen. Viimeisen pääkirjoituksensa hän kirjoitti joulukuussa sairaalasta, vältellen kuitenkin tyylilleen uskollisesti henkilökohtaisia sävyjä. Jonkinlaiset jäähyväisterveiset lienevät silti odotettavissa jos hän osasi aavistaa tulevan.

Kuninkaan tie suomalaisen ufotutkimuksen pioneerina alkoi jo vuonna 1965. Tuolloin hän vetosi useiden laajalevikkisten sanomalehtien palstoilla lukijoihin, jotta nämä ilmoittaisivat ufotapauksistaan tutkijoille. Vastaavia keräyksiä hän järjesti myöhemminkin ja päätyikin pian myös silloisen valtakunnallisen ufoyhdistyksen Interplanetistien johtotehtäviin. Vuosien varrella hän oli mukana monien tunnettujen ufotapausten tutkimuksissa ja veti mm. kuuluisan uforetkensä, jonka puitteissa hän tulevan vaimonsa kanssa haastatteli kuukauden ajan lukuisia kokijoita ja näkijöitä ympäri Suomea. Todellinen ufologian kuninkaallinen hänestä kehittyi Suomen ufotutkijoiden perustamisen myötä, toimiessaan siltojen rakentajana suomalaista ufotutkimusta koetelleen ensimmäisen hajaannuksen jälkeen. Vuosikymmenten aikana hänen työnsä onkin tuottanut vertaansa vailla olevan tutkimusaineiston, josta esimerkiksi Suomen ufotutkijoiden arkistoista löytyy lähemmäs tuhat ufotapausta. Monet hänen selvittämänsä asiat tulevat ehkä jäämään lopullisesti pimentoon ennenaikaisen poismenon takia.

Sanonta, että parhaat lähtevät täältä ensin, tuli taas surullisella tavalla todistetuksi. Vuosi 2009 jää surullisena lukuna suomalaisen ufotutkimuksen historiaan, sillä ennen Kuninkaan kuolemaa keskuudestamme poistui toinenkin merkittävä ufotutkimuksen pioneeri Matias Päätalo. Lisäksi Suomen ufotutkijoiden tunnettu tutkijajäsen Timo Berg katosi oudosti Lapissa alkusyksystä. Kuninkaan työ ja persoona jäävät varmasti innoittamaan monia, tämänkin artikkelin kirjoittajan parhaimmillaan kuukaudenkin kestäneet keräysmatkat olisivat saattaneet jäädä tekemättä ilman hänen rohkaisevaa esimerkkiään ja tukeaan. Kuningas on poissa, mutta maine ei kuole koskaan!

Kiitos tekstistä Gammalle.

Ultra-lehden kotisivut
Tapani Kuninkaan faniryhmä irc-galleriassa

Tykkäys ja jakotoiminnot:

11 kommenttia aiheeseen: Suomen Ufotutkijoiden perustaja Tapani Kuningas on kuollut

Sivu 1. Yhteensä 1.1
Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto