FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Näkyjä hämärästä: Linkit – ihmisten väliset siteet

Näkyjä hämärästä on artikkelisarja, joka käsittelee tunnettuja ja vähemmän tunnettuja yliluonnollisia ilmiöitä niiden keskellä pitkään eläneen silmin. Artikkeleissa ilmenevät faktat perustuvat vuosikausien tutkimuksiin, samoin kuin henkilökohtaisiin kokemuksiin.

Huomautus: Kuten kaikki yliluonnolliseen liittyvä materiaali, nämä artikkelit ovat avoimia spekulaatiolle. Näkyjä hämärästä kuitenkin lähtee liikkeelle siitä oletuksesta, että niissä kuvatut kokemukset ovat tosia. Teksti ei selittele eikä puolusta, vaan tutkii kriittisesti näkemäänsä ja vetää siitä johtopäätöksensä. Tämä näkökanta suositellaan pidettäväksi mielessä artikkelia lukiessa.

On huomattu, että ihmisten välillä kulkee eräänlaisia yhteyksiä, jotka on nimetty linkeiksi. Ne kulkevat kaikkien niiden välillä, jotka ovat olleet kosketuksissa keskenään. Tämä koskee niin niitä jotka ovat tavanneet fyysisesti ja niitä jotka ovat puhuneet esimerkiksi puhelimessa.

Kukaan ei vielä tässä vaiheessa tiedä, milloin linkki tarkkaan ottaen syntyy ja mitkä ovat niiden syntymisen edellytykset. Perheenjäsenten ja hyvien ystävien välillä kulkee aina linkki. On myös tapauksia, joissa henkilöillä on tuntunut olevan välillään linkki jo ennen kuin he ovat edes kuulleet toisistaan. Näissä harvinaisissa tapauksissa on yleistä, että linkki on myös harvinaisen vahva.

Todennäköisintä on, että luonnolliset linkit syntyvät tunnesiteistä. Linkkejä voi myös luoda, mutta ne jäävät helposti paljon heikommiksi, ainakin siihen asti että välille ehtii syntyä luonnolliselle linkille tarvittavat olosuhteet. Linkkien vahvuuteen vaikuttavat mm. henkilöiden perusenergiat (ne jotka pysyvät lähes muuttumattomina koko elämän läpi), toisen kanssa vietetty aika ja sen laatu sekä henkilöiden suhtautuminen toisiinsa. Syntyykö esimerkiksi vihamiesten välille voimakas linkki, on epäselvää, mutta mahdollista. Linkkejä on löydettävissä myös ihmisten ja henkiolentojen välillä. Kuinka paljon henkiolennot muodostavat linkkejä toisiinsa, ei myöskään tiedetä varmasti.

Linkit voisi siis kuvata lukuisina pieninä lankoina, jotka punoutuvat toisiinsa ja muodostavat näin langan (tai parhaissa tapauksissa paksun köyden), joka yhdistää henkilöt toisiinsa. Koskemattomana luonnollinen linkki pysyy lähes muuttumattomana jopa vuosia. Linkkien on helpompi voimistua kuin heiketä, mikä merkitsee, että vaikka kahden henkilön yhteydenpito vähenee tai loppuu kokonaan, se ei välttämättä merkitse linkin katoamista tai heikkenemistä. On epäselvää, miten toisen henkilön kuolema vaikuttaa linkin olemassaoloon, mutta monet elämäntilanteen muutokset saattavat heikentää linkkiä tai jopa tuhota sen. Helpoin tapa näivettää linkki on katkaista yhteydenpito henkilön kanssa ja olla enää ajattelematta tätä. Pieninkin ajatus kuitenkin ruokkii linkkiä uudestaan, joten käytännössä linkit pysyvät sellaisenaan vuosikaudet.

On myös tapauksia, joissa henkilöiden välille on muodostunut kaksi linkkiä, joista molemmat ovat yksisuuntaisia. Näin tapahtuu, jos henkilöt ajattelevat toisistaan hyvin toisistaan eroavia asioita, samoin kuin tuntevat toisin toisiaan kohtaan. Hyvä esimerkki tästä lienee henkilö, joka arvostaa toista suuresti, ja arvostettu, joka on vain vähän tai ei lainkaan kiinnostunut toisen arvostuksesta tai huomiosta – kenties jollakin tasolla, mutta ei siinä mielessä. Tässä vaiheessa parallellilinkit ovat täysin uusi havainto, joita ei ole edes päästy tutkimaan lähempää, vain niiden olemassaolo on todistettu.

Valtaosan olemassaolostaan linkit viettävät näkymättöminä ja kuin olemattomina. Ne voidaan havaita arjessa helpoiten voimakkaina, jolloin niiden yleisin ilmenemismuoto on heikko telepatia. Tunteet ja ajatukset siirtyvät henkilöltä toiselle kuin huomaamatta. Kahdelle toisilleen läheiselle ihmiselle asia tuntuu niin luonnolliselta, ettei sitä tule edes tutkittua. Linkit kuitenkin kiinnittävät huomiota itseensä siinä vaiheessa, kun kaksi toisilleen lähes tuntematonta ihmistä pystyvät täydentämään lähes jokaisen toisen lauseen ja ajatuksen. Henkilö saattaa myös tuntea, kuinka toinen ajattelee tätä, jopa pitkien välimatkojen päästä. Linkit pystyvät välittämään monenlaisia haluja, tunteita ja ajatuksia, sekä myös energiaa. Hyvin voimakkaiden linkkien välillä saattavat kulkea jopa erilaiset hahmot, siivet ja jopa luonteenpiirteet. Missä kulkevat linkkien rajat ja mihin kaikkeen niitä olisi mahdollista käyttää, ei ole laajemmin tutkittu. Mielenkiintoisimpiin tutkimusalueisiin kuulunee luotaaminen linkkejä pitkin henkilöstä toiseen, niin että päätyy lopulta itselleen täysin tuntemattoman ihmisen luokse.

Energiatasolla linkit on mahdollista oppia näkemään tai aistimaan. Ne sijaitsevat pääasiassa niskassa ja takaraivossa. Linkit vaikuttavat sijoittuvan tiettyyn pään osaan riippuen siitä, minkä laatuisia ne ovat. On mahdollista, että linkit seuraavat suunnilleen samaa aluejakoa kuin itse aivot. Pääsääntöisesti voimakkaammat linkit ovat kuitenkin löydettävissä etenkin niskasta.

Linkit ovat myös eri värisiä. Tähän vaikuttaa oletettavasti se, millä tavalla ne ovat syntyneet. Valtaosa luonnollisista linkeistä ovat lähes valkoisia. Osan on nähty olevan myös punertavia – yleensä voimakkaita, ”erikoisempia” linkkejä. Tiedetään myös mustista linkeistä, jotka ovat erilaisten pahantahtoisten henkien ihmisiin asettamia siteitä, joiden kautta ne voivat yrittää hallita tai satuttaa tätä tai tämän läheisiä (suunnistamalla linkkien avulla).

Linkkejä on myös mahdollista katkaista, mikä saattaa tulla ajankohtaiseksi etenkin ei-toivottujen linkkien kohdalla. Toimivaksi ratkaisuksi on huomattu kuvitella sakset, joilla leikkaa halutun linkin poikki. Mikä tahansa muu samantyyppinen mielikuvaharjoitus on todennäköisesti yhtä toimiva. Linkit ovat kuitenkin sitkeitä – niiden leikkaaminen tai irti repiminen sattuvat henkisesti. Näinollen linkin leikkaaminen itse poikki saattaa osoittautua jopa mahdottomaksi. Ihmisellä tuntuu olevan omat vaistonsa, jotka vastustavat linkkien satuttamista. Linkkejä voi myös nykiä tai jopa solmia yhteen – mitä tahansa mitä normaalille langallekin voi tehdä.

Tykkäys ja jakotoiminnot:

17 kommenttia aiheeseen: Näkyjä hämärästä: Linkit – ihmisten väliset siteet

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • Marja sanoo:

  No mutta onpa hauskaa, että tästä kirjoitetaan ja tätä tutkitaan. Mä kyllä näen nuokin energiasäikeet ihan selvästi, kuten myös muut auran osat. Energiasiteitä voi katkoa itse (esim. hankalan ihmissuhteen jälkeen) mutta helpompi on tehdä se jonkun ohjauksessa. Huomattava on, että vaikka säikeen toisella puolella oleva osapuoli ei tietäisi katkaisusta, energian muutos aiheuttaa aina muutoksia myös kanssakäymisessä. Monet ovat yllättyneet siitä, kuinka asiat ovat muuttuneet energiatyön jälkeen myös fyysisessä todellisuudessa. Ihmissuhteita (jaa, miksei eläintenkin kanssa) ja niiden hyvinvointia voi hoitaa näitä säikeitä pitkin. Kultaista valoa vaan kehiin! 🙂

  Tämä on sitten hauska ja kiinnostava saitti! Hyvä, että ennakkoluulottomasti laitat tänne asioita laidasta laitaan, meidän lukijoiden tehtävä on itse kyllä käyttää omia aivoja ja tunnustella omissa päissämme ja sydämissämme, mikä saattaapi olla totta ja mikä ei.

 • kanis sanoo:

  Voisiko tähän juttuun saada joitain lähdeviitteitä?

  ”Tässä vaiheessa parallellilinkit ovat täysin uusi havainto, joita ei ole edes päästy tutkimaan lähempää, vain niiden olemassaolo on todistettu.”

  Ylläolevasta lainauksesta päätellen asiasta on tieteellistä tutkimusta, jos asia on todistettu, joten olisi kiva päästä katselemaan tämän jutun lähteitä. Vaikka lähdettäisikin liikkeelle siitä, että kuvatut asiat on tosia, niin jos niihin todella suhtaudutaan kriittisesti (kuten jutun alussa mainitaan), niin olisi vähintäänkin asiallista saattaa lähteet myös lukijoiden tietoon, jotta hekin voivat tehdä omat kriittiset päätelmänsä.

 • Wespa sanoo:

  Kiitos artikkelista Blacky, oli hienoa saada tämä tänne. 🙂

 • Blacky sanoo:

  Tämä ensimmäinen artikkeli on ensimmäisen kerran julkaistu 2008 verkkosivulla, joka kokoaa yhteen yliluonnollista harrastavien huomioita. Akateemisesta leimasta huolimatta kyseessä ei ole varsinaisesti tieteellistä tutkimusta – näinollen ulkopuolisia lähdeviitteitä ei ole saatavilla. Mikäli tiede tuntee samanlaisen tai sitä muistuttavan ilmiön, olen kiinnostunut siitä lukemaan.
  Tärkeää on siis ymmärtää, että tässä tapauksessa tutkijat eivät ole tiedemiehiä, vaan alan harrastajia. Saatan käyttää vuosikaudet jonkin tietyn ilmiön tutkimiseen ennen kuin edes määrittelen, onko kyseessä muuta kuin placeboa vai ei. Tieteen näkökulmasta taas nämä kaikki ilmiöt ovat puhdasta psykologiaa.

 • Miskyu sanoo:

  En nyt ehtinyt lukemaan koko artikkelia kuin todella pikaisesti lävitse, mutta näistä asioista lienee aika hankala repiä ihan virallisia tieteellisiä todistusaineistoja (kuten monista muistakin sivuston käsittelemistä aiheista) kun kyseessä on kuitenkin henkinen ilmiö. Tuossa muutamia aihetta sivuavia wiki artikkeleita kun en muuta nyt ehtinyt itse kaivaa.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Aura_%28paranormaali%29

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Telepatia

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Chakra

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Astraali

  kanis taisi kuitenkin lähinnä nyt huomauttaa kirjoitustavasta ja kirjoittaja itse ehti hiukan puollustautua. Samasta asiasta napsautan itsekkin viivoittimella sormille unohtamatta, että kirjoitettu teksti on jo aikaisemmin tehty ja julkaistiin nyt uudelleen näemmä korjaamattomassa muodossa ja, että kyseessä on kirjoittajan oma näkemys ilmiöstä.

  Pahoitteluni huonosta suomesta. Hiukan väsynyt olen tällä hetkellä..

  Jokainen kiinnostunut voi itse kaivaa enemmän esille. Toivottavasti linkit eivät nyt menneet ihan huti.. lukaisen homman myöhemmin uudelleen..

 • WM_ sanoo:

  Mielenkiintoista tekstiä! 🙂

 • matruska sanoo:

  kyllähän tuo miusta faktaa on, ainakin omaan elämään voisi luulla juuri näitä linkkejä esiintyvän.

 • Wespa sanoo:

  Niin ja täydestä sydämestäni tervetuloa ylläpitoon. 🙂

 • jaahasSP sanoo:

  Tätä on tullut harjoiteltua jo ennen tätä artikkelia ja jo ennen kuin tiesien jostain linkeistä, noin vuoden verran olen uskonut että telepatia on mahdollista koska on mahdotonta että sattuu niin paljon sattumia mitä mulle on sattunut.

 • Gamma sanoo:

  >Tämä ensimmäinen artikkeli on ensimmäisen kerran julkaistu
  >2008 verkkosivulla, joka kokoaa yhteen yliluonnollista
  >harrastavien huomioita.

  Mikä verkkosivu on kyseessä?

 • apinateoria sanoo:

  Olen itsekin kokenut telepatiaa monta kertaa. Kerran ”loin” yhteyden nukahtaneeseen ystävääni joka rötkötti sohvalla. Moni varmaan tietää sen säkenöivän tunteen, jossa kokee olevansa yhtä jonkun kanssa. No siinä se sitten rupesi liikehtimään ja yritti puhua unissaan. Tein sitä aikani ja minusta tuntui että hän reagoi muminalla aina kun ”voimistin” yhteyttä. Kun hellitin hänen hengitys tasaantui ja uni syveni. Sitten kun voimistin, hän silmin nähden kiihtyi.

  Samanlailla olen ollut yhteydessä kissaanikin, ystävään ulkomailla ja kuolleeseen lähisukulaiseen. Ainakin se sama yhteyden tunne tuli.

  Saattaisin suhtautua enemmän varauksella subjektiivisiin kokemuksiini ellemme olisi kerran veljeni kanssa kokeilleet pelikorttien arvailua. Oli sähkökatkos ja kehitimme tekemistä kynttilän valossa. Korttipeli meni pian siihen että rupesimme arvaamaan kortin maata ja kirjaamaan tuloksia paperille. Huomasimme pian että paras tapa ”lähettää” oikea maa toiselle, oli visualisoida sitä ja jotenkin tuputtaa sitä kuvaa toiselle.

  40 arvauksen sarjoista kaikki menivät selvästi voiton puolelle. Joistain sarjoista menivät puolet oikein kun keskiarvo on neljännes. Havaitsimme myös että veli tiesi oikean maan useammin kuin minä. Liekö kyse näkijästä vai lähettäjästä.

  On vaikea kuvitella tapaa, jossa voisi alitajuisesti kertoa kuvion toiselle, ilman että siihen liittyy telepatiaa. Emme arvuutelleet ääneen ja päätelleet toisen ilmeistä, tai muuta sellaista. Otimme sen huomioon heti alkuun.

  Oma lukunsa on puhelimeen liittyvät jutut. Esimerkiksi puhuin tietyn kaverin kanssa unessa puhelimessa ja tämän unen katkaisi soitto tältä kaverilta. Sanoin heti ensimmäiseksi että puhuin juuri kanssasi puhelimessa unissani. Siihen se että sain vain päähäni soittaa. Tämän tyypin kanssa vastaavat jutut olivat yleisiä.

 • Gamma sanoo:

  Apinateoria, olisitko halukas demonstroimaan kyseistä pelikorttien arvaamista parapsykologisessa kokeessa? 🙂

 • Blacky sanoo:

  Gammalle: Kyseinen verkkosivu lopetti toimintansa pari vuotta sitten. Mikään iso porukka ei kyseessä ollut, mutta mielenkiintoista keskustelua siellä käytiin kuitenkin.

  Tähdennän jälleen kerran, että tekstissä osoitetuilla havannoilla ei ole mitään yhteyttä tieteen tekemiin havaintoihin. Wespa pyysi minulta nimenomaan artikkeleita yliluonnolliselta näkökannalta.

 • apinateoria sanoo:

  En mitenkään erityisen halukas. Saattaa olla ettei valvotussa kokeessa ole niin helppoa saavuttaa sitä intiimiä tunnelmaa, josta tulokset mielestäni riippuvat. Pelko epäonnistumisesta vie ehkä liikaa huomiota ja homma menee arvailuksi. Tosin tämäkin on arvaus.

  Pitää kokeilla arvailua uudestaan, ennen kuin edes harkitsen johonkin kokeeseen lähtöä. Jos tulokset ovat yhä samansuuntaisia kuin noin seitsemän vuotta sitten, voin harkita asiaa.

 • apinateoria sanoo:

  Tautofonia kuulostaa yhtä hölmöltä kuin niinkuttelu. Ei ollut tarkoitus.

 • Nekkonen sanoo:

  Mun äiti ja täti on kaksoset ja ovat mm. tunteneet toistensa synnytykset ja kumpaa sukupuolta tuli. Kun täti oli synnyttämässä vanhinta serkkuani, äiti oli tullut sairaalaan kukkakimpun kanssa ja kysyi saada nähdä siskonsa poikaa. Mun synnytyksessä sama, toisin päin tietysti. Mun pikkuveljen synnytys vei paljon aikaa, niin paljon, että sairaalassa käskettiin isää lähtemään kotiin kun ”ei se vielä tule”. Kun isä pääsi kotiin, täti soitti että nyt on ihan sellainen olo että se on alkanut, ja niinhän siinä kävi että viitisen minuuttia myöhemmin isä sai lähteä ajamaan takaisin sairaalalle kun sieltä soitettiin.

  Tämmöisiä etiäisiä on sattunut monta kertaa silloin kun kännyköitä ei vielä ollut joka talossa ja tiedonvälitys siis oli huonommissa kantimissa. Muistan kun kerran oltiin äitin kanssa kävelyllä ja äiti sanoi yhtäkkiä että nyt pitää lähteä kotiin, käännyttiin takaisin ja kotona hän meni heti soittamaan tätille. Serkkuni oli ajanut autokolarin. Kun äiti joutui sairaalaan kasvaimen takia, täti soitti meille varttitunti sen jälkeen kun äiti ja isä lähti ovesta, että mitä kuuluu, onko kaikki hyvin. Viime vuosina tällaista ei kuitenkaan ole sattunut.

  En sitten tiedä onko kyse linkistä vai etiäisistä, koska itse en koe, että minulla olisi linkkiä kehenkään, mutta saatan miettiä ihmisiä joita en ole edes muistanut moneen vuoteen ja seuraavan viikon sisällä saan yhteydenoton kyseiseltä henkilöltä. Perinteisesti tällaiset taipumukset kai ovat periytyviä.

 • crypto chrome sanoo:

  Todella mielenkiintoista luettavaa, jee. nettikin on tavallaan sähköisessä muodossa heijastuma tästä todellisuudesta.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *