FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Kuukauden kommentti

Petri:

On se hyvin jännä kun vieläkin tätä UFO asiaa pidetään kummallisena ja sille naureskellaan vaikka todisteita puolesta on vaikka kuinka. Hyvin on ihmismassojen aivopesu toiminut minkä USA muistaakseni aloitti joskus 50-luvulla ja tämä aihe piti saada pidettyä piilossa. Ja jos disclosure projektin porukka ole pätevää tekemään luotettavia havaintoja sotilaallisine tutkineen niin sitten ei kukaan ihminen ole.

Kun ottaa huomioon kaikki varmaan jo tuhannet luottavien ja pätevien virallisten tahojen silminnäkijähavainnot sekä niihin liittyvät tutkahavainnot niin tämän pitäisi olla ollut jo pitkän aikaa itsestäänselvä että täällä lentelee muutakin kuin meidän koneita tai sääpalloja.
Mutta ei.. ufoskeptisyys kukoistaa edelleen ja media naureskelee koko asialle ja mikä pahinta, suurimpaan osaan ihmisistä tuo aivopesu toimii yhä!

No ei kai se toisaalta ole ihme kun vuonna 2018 on vielä ihmisiä jotka ihan oikeasti uskovat maapallon olevan litteä 🙂

Mutta toisaalta ymmärrän senkin että ajatus siitä että avaruudessa on paljon meitä älykkäämpiä olentoja on monille hyvin pelottava ja on helpompi pistää sormet korviin ja yrittää sivuuttaa koko asia. Suotakoon se heille joita pelottaa, kaikki eivät oikeasti ole vielä valmiita kohtaamaan totuutta. Tämähän oli juuri silloin 50-luvulla yksi kriteeri sille että tästä aiheesta päätettiin tehdä naurettava ja UFOihin liittyvä havaintoja alettiin salata. Onhan se ehkä ihmiskunnan historian suurin uutinen ja olisi ehkä sekoittanut maailman joten toisaalta ymmärrän että tuohon päätökseen tultiin. Mutta eikö olisi jo nyt aika alkaa raottaa totuuden verhoa.. ja ehkä niin jo tehdään kun aiheesta aina välillä uutisoidaan onneksi ihan vakavasti kuten tässä tiedemiehen puolesta jonka rohkeudelle nostan hattua.

Haastattelussa OSIT:sta Pasi ja Antti

Kertokaa hieman OSIT:n toiminnasta, mikä on OSIT ja kuinka kauan ryhmä on toiminut?

OSIT on Oulun Selittämättömien Ilmiöiden Tutkimusseura ja ryhmä on toiminut 2009 vuoden alusta lähtien. Seuramme tarkoitus on kartoittaa kohteita joissa väitetään tapahtuvan selittämättömiä ilmiöitä, jotka joltain taholta on mielletty kummitteluksi, taikka muuten selittämättömiksi. Ennen tutkimukseen lähtemistä pyrimme selvittämään kohteen historiaa, sekä kartoitamme ilmiöt joita kohteessa on havaittu. Lopulta pyydämme lupaa toimeksiantoon kohteen tutkimisesta kohteen omistajalta.

Tutkimuksessamme pyrimme taltioimaan mahdollisimman paljon aineistoa ilmiöistä, sekä totta kai etsimään vastauksia niiden aiheuttajista, olivatpa ilmiöt lopulta luonnollisten muuttujien aiheuttamia, tai eivät. Tutkimuksen lopuksi laadimme jokaisesta tutkimuksesta raportin tutkimuskohteen yhteyshenkilölle ja julkaisemme sen myös verkkosivuillamme, toimeksiannon mukaisilla ehdoilla jotka sovitaan yhteyshenkilön kanssa ennen tutkimusta. Kaikki toimintamme perustuu puhtaasti konkreettiseen näyttöön, eli esimerkiksi henkilökohtaisia kokemuksia ilmiöistä emme käytä konkreettisena todisteena tai minkään valtakunnan faktana, joka olisi todennettavissa laajemmin.

Kuinka monta jäsentä ryhmäänne kuuluu ja mikä on heidän toimenkuvansa?

Tutkijaryhmään kuuluu neljä aktiivista jäsentä ja toimenkuva vaihtelee tilanteen mukaan. Olemme pyrkineet vaihtelemaan tutkinnanjohtajaa aina eri kohteissa, jotta saadaan kaikkien toimintatapa esille, mutta emme tietenkään toimi tutkinnanjohtajan diktatuurisessa otteessa vaan jokainen tutkimus suoritetaan kaikkien henkilöiden yhteistyöllä ja ideoilla. Ennen tutkimusta suunnittelemme tutkimuksen toteuttamisen tutkinnanjohtajan johdolla ja pyrimme jakamaan jokaiselle tutkijalle erilaisia osa-alueita mm. laitteiden ja tutkimusmenetelmien osalta.
Jokaisella tutkijallamme on perustietous ja käyttötaito jokaisesta käyttämästämme laitteesta, sekä käyttämistämme tutkimusmenetelmistä. Tutkimusmenetelmiä, sekä laitteiden käyttöä harjoitellaan aina, kun siihen ilmenee tarvetta.

Mitkä ovat olleet mielenkiintoisimpia tutkimuskohteitanne?

Pasi:
Tapahtumarikkauden osalta Oulun Työväen Näyttämö oli ehkäpä paras kokemus niin henkilökohtaisten kokemusten, kuin materiaalin osalta. Vastapainona toinen mieleen painunut kohde oli Toraslammen autiotupa. Siellä ei oikeastaan tapahtunut mitään, mutta paikan tunnelma oli enemmän kuin kohdallaan.

Antti:
Täytyy olla Pasin kanssa samaa mieltä siitä, että Oulun Työväen Näyttämön ensimmäinen tutkimus oli henkilökohtaisten kokemusten osalta tähän mennessä mieleenpainuvin. Ehkäpä toinen mieleenpainuva kohde oli Oulun linna/ tähtitornin kahvila, sillä alueeseen liittyvä historia ulottaa aina keskiajalle asti. Henkilökohtaisesti arvostan historiallisesti merkittäviä kohteita ja pidän niiden tutkimisesta, sillä ne usein pitävät sisällään värikästä historiaa sekä ja erilaisia ihmiskohtaloita.

Kertokaa hieman oudoimmista kokemuksistanne/havainnoistanne/mittaustuloksistanne toimintanne aikana.

Pasi:
OTN:n ensimmäisellä tutkimuskerralla oli tämä ns. ”aulaepisodi” joka herättää vielä tänäkin päivänä kysymyksiä ja saa varmasti puheenaiheen kun OSIT kokoontuu missä tahansa paikassa. ”Aulaepisodin” aikana saatiin outoja EMF lukemia, henkilökohtaisia tuntemuksia ja hyvin tallennettua audiovisuaalisesti tutkijoiden yllätys tilanteen tapahtumisen yhteydessä.

Antti:
Kuten Pasi sanoi, Oulun Työväen Näyttämön ensimmäinen tutkimus jätti monia kysymysmerkkejä auki. Toivottavasti näihinkin kysymyksiin saadaan selkoa, kunhan toisen tutkimuskäynnin materiaali on läpikäyty ja analysoitu huolella loppuun. Totta kai käymme aika ajoin lävitse myös ensimmäisen tutkimuksen aineistoa ja vertaamme niitä keskenään. Tutkimustyömme ei siis lopu kuin seinään, vaikka senkertainen tutkimus olisikin saatu päätökseen ja raportin olisimme saaneet julkaistua.

Minkälaisena näette OSIT:n toiminnan tulevaisuudessa?

Pasi:
Tulevaisuudesta toivomme hyvinkin valoisaa, niin yhteistyön, kuin kohteiden osalta. Tarkoituksena on edelleen laajentaa toimintaa ja kerätä uusia tutkimuksia. Mitään ehdotonta rajaa emme ole laittaneet suuntaan eikä toiseen, mutta katsotaan sitten niitä jos sellaiseen tulee aihetta.

Antti:
Pyrimme jatkuvasti kehittymään ja hiomaan tutkimustoimintaamme. Tulevaisuus näyttää mitä tulevan pitää, kuten Pasi viittasikin, on toimintamme laajentamisen osalta tehty muutamia suunnitelmia, joita pyritään toteuttamaan hiljalleen. Toivottavasti saamme tulevaisuudessa lisää uusia mielenkiintoisia kohteita tutkittavaksemme, sillä kehittymisemme heijastuu suoraan tutkimuksien järjestelyyn ja toteutukseen.

Ottaako OSIT lisää jäseniä ja miten jäseneksi pääsee?

Tällä hetkellä emme aktiivisesti rekrytoi ketään, koska neljä henkeä on hyvin riittänyt jokaiseen tehtyyn tutkimukseen. Tulevaisuudessa kuitenkin katsomme, että jos kohteiden koko ja määrä kasvaa yli omien mittapuiden, aloitamme jonkin sortin rekrykampanjan. Tätä tulevaisuutta ajatellen halukkaat voivat laittaa vapaamuotoisen hakemuksen OSIT tutkijaksi. Aktiivinen kanssakäyminen, taikka muunlainen informaation vaihto esimerkiksi foorumin kautta on etu, sillä saamme ainakin pintapuolisen käsityksen tutkijaksi haluavan ihmisen kokemuksista ja ajatusmaailmasta, emme kuitenkaan voi vielä toistaiseksi luvata mitään uusien jäsenten ottamisessa. Toivokaa siis, että toiminta laajenee ja tarvitsemme lisää väkeä. 🙂

On myös hyvä muistaa, että tutkijan rooli OSIT toiminnan kannalta, vaatii tutkijaksi pääseminen työtä, sekä osaltaan sitoutumista toimintaan. Vaikka olemmekin täysin vapaaehtoisesti toimiva porukka, täytyy sosiaalisen kanssakäymisen toimia saumattomasti tutkijoiden välillä.

Minkälaista julkisuutta ryhmänne on saanut?

Julkisuuden määrään on hyvin paljon vaikuttanut internetin ihmeellinen maailma ja kaksi tehtyä lehtihaastattelua ovat tuoneet toimintaamme ns. tavalliselle kansalaiselle tutummaksi. Julkisuudella on myös aina se kaksi puolta, eli positiivinen ja negatiivinen. Jotkut tsemppaavat seuramme toimintaa ja jotkut leimaavat meidät heti kättelyssä hulluiksi, vaan jokainen on oikeutettu mielipiteeseensä ja yksittäisten ihmisten negatiiviset kommentit eivät toimintaamme vaikuta millään lailla. 🙂

Haluaisitteko antaa vielä jonkin viestin tai jakaa jotain tietoa ryhmästänne Paranormaali Blogin lukijoille?

Pasi:
OSIT toivottaa kaikki selittämättömistä ja paranormaaleista asioista kiinnostuneet ihmiset foorumillemme ottamaan kantaa ja tuomaan omia mielipiteitä niin tutkimuksista, tutkimustavoista, kuin yleisestä toiminnastamme.

Antti:
Mikäli tutkimuksemme tai toimintamme yleisellä tasolla herätti mielenkiintoa, tervetuloa tutustumaan toimintaamme kotisivuillemme ja keskustelu foorumillemme. Kaikenlainen palaute on tervetullutta ja sitä voi rohkeasti lähettää.
Hyvää kevään jatkoa lukijoille!

Kiitos paljon haastattelusta Pasille ja Antille, sekä hyvää kevään jatkoa myös Paranormaali Blogin puolesta. 🙂

OSIT:n kotisivuille joissa on myös foorumi pääsette tästä, sekä heidän virallista blogiaan voitte lukea täältä.

Tykkäys ja jakotoiminnot:

4 kommenttia aiheeseen: Haastattelussa OSIT:sta Pasi ja Antti

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • Outolintu sanoo:

  Suksikaa kuuseen , ei mörköjä ole olemassakaan, se on totta että ihmisissä on energiaa, olen jopa tunnistanut edesmenneen työnantajani, ennenkuin hänet oltettiin ja haudattiin… olen aivan varma, että työskennellessäni ravintola x-nimisessä paikassa , rouva tuli minun ja silloin vuorossa olleen tarjoilijan vieraaksi, me kumpikin tunsimme kylmän viiman ja sen tunteen ettemme olleet yksin.. Kun ortodoksiset menot ja polttojuttu Helsingin Kremetosiossa ja ankarat bileet joissa oli noin 100 hlö olivat ohi kummittelu loppui… Jopa entinen rav.päällikkö oli säikähtänyt kun näki edesmenneen rouvan haamun istuvan omassa pöydässään kun oli avannut lukot ja mennyt aamuvuoroon.. sen jälkeen olio oli kuitenkin hävinnyt, mutta entinen rav.päällikkö on edelleen sitä mieltä, että kyseinen rouvan henki oli paikalla…………..

  Mitäs tähän tuumaatte………
  Sitäpaitsi on todettu, kun ihminen kuolee, painokin häviää jonkun verran.. eli mihin se kaikki sähkö menee……….

 • Horhe sanoo:
 • Fenu sanoo:

  Olen porukkaa seurannut pian vuoden ja vaikuttavat asialliselta porukalta jolla on homma hyvin hanskassa ja selvät sävelet hommaan. Ja oikea asenne. Pitäkää lippu korkealla ja jatkakaan samaan tapaan! 🙂

 • Anthony sanoo:
Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot