ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

EU:lle oma ufo-arkisto?

Aamulehti tiedottaa:

”Italialaismeppi Mario Borghezio ehdottaa, että Euroopan Unioni perustaisi oman ufo-havaintoihin keskittyvän viraston ja arkiston. Borghezio vaatii, että Euroopan maat lopettavat ufo-havaintojensa ”peittelyn”. Ehdotuksessa havainnot julkistetaisiin kansalaisten tietoon.”

Tämä voisi italialaisen mielestä johtaa läpimurtoon. Ja mikä siinä, julkinen arkistointi olisi mielenkiintoista luettavaa!

Suora kopiointi Aamulehden sivulta:

”Vuonna 2009 Britannian puolustusministeriö julkaisi osan ufo-arkistoaan yleisön saataville. Tuosta 4 000 sivua on saatavilla internetissä ja ne kertovat 800 väitetystä ufokohtaamisesta vuosina 1980-90.

Tähän mennessä Mario Borghezion on saanut puolelleen 18 euroedustajaa. Europarlamentissa istuu yhteensä 736 edustajaa, joten työtä riittää.”

Telegraphin juttu

Brittien ufo-arkistot

Tykkäys ja jakotoiminnot:

33 kommenttia aiheeseen: EU:lle oma ufo-arkisto?

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • WM_ sanoo:

    Voisin henkilökohtaisesti nostaa hattua EU:lle

  • jonathan sanoo:

    ei mitään syytä koska maan ulkopuolista elämää ei ole. Jotain muuttolintu havaintoja voi tutkia ihan hyvin kotimaan paikallislehdistä. Jotka toisin väittää voinevat ”helposti” todistaa tämän hienon harhakuvitelman todeksi

  • Simple sanoo:

    jonathan: Ja sinä varmaan voinet ”helposti” todistaa maan ulkopuolisen elämän hölynpölyksi?

  • juhani sanoo:

    Liikaa edustajia että saataisiin jotain järkevää päätetyksi

  • alce sanoo:

    Jonathan sä oot kyllä huono trolli:-D

  • WM_ sanoo:

    Juhani, tuo on liian usein niin totta! Monta kokkia; huono soppa. Hullunmyllyä, mutta toivokaamme parasta!

  • Hulupattaja sanoo:

    Mistä tuo Mario Borghezio saa näitä ideoita?
    2005 Etsi sillan alta kodittomia maahanmuutajia ja poltti niiltä, niiden vähäisenkin omaisuuden. 2007 julisti aatteitaan belgiassa, ja vietiin putkaan.
    1993 hakkasi 12 vuotiaan marokkolaisen lapsen.

    ”On stage at political rallies I can transform myself, I say everything that comes out of my stomach. It’s exciting. No, more, it’s almost an orgasm”.
    Hieno mies.

  • jonathan sanoo:

    Tuskimpa olematonta voi todistaa. Mikäli elämää avaruudessa olisi niin varmasti siitä tietäisimme. Mikäli ihmiset todella niin haluaa niin voin syöttää ”linkkimeren” tänne eri hallitusten virallisista kannanotoista. Erittäin hyvän lausunnon saa nopeasti myös esim NASA:n sivustolta mikäli sitä haluaa. Ehdottaisin kaikkia ostamaan hyvät kiikarit ja suunnata ”kosminen” energiansa lintubongaukseen.

  • WM_ sanoo:

    Minkä ihmeen takia kuvittelet, että tietäisimme?

  • Tuputhy sanoo:

    Jonathan näköjään uskoo, että hallitusten ”viralliset” tiedoksiannot kertovat totuuden? Hmm..-no, ehkä joskus tulevaisuudessa, mutta ei nyt vielä!

  • Wespa sanoo:

    Monet tiedemiehet (tietääkseni suurin osa) pitävät maapallon ulkopuolista elämää mahdollisena, ellei jopa pakollisena. En tiedä mistä Jonathanin mielikuva pulppuaa. Vaikuttaisi, että hän puhuisi enemmänkin maapallolla vierailun mahdollisuudesta, kuin elämän mahdollisuudesta maapallon ulkopuolella.

    Avaruuden ollessa loputon täytyy elämääkin olla loputon määrä.

  • iines itse sanoo:

    Jonathan ei ilmeisesti seuraa uutisia.

    Maapallon ulkopuolinen elämä ON jo löydetty. Mikrobeja kylläkin, mutta löydetty on..

    Jos on mikrobeja, miksei olisi muutakin?

    Ja toinen juttu on se, että miten kukaan voisi maapallolta todistaa ettei jossain miljardien valovuosien päässä olisi elämää? Emmehän edes näe kovin pitkälle maapallolta millään tämänhetkisellä laitteella.

    Outoja väitteitä sanoa että olisi jo löydetty jos elämää olisi..

    Jospa tutkit hieman asioita ja FAKTOJA ennenkuin hutkit lisää huteja?

  • 2010 sanoo:

    ”Mikäli elämää avaruudessa olisi niin varmasti siitä tietäisimme.”

    Olipa älytön pseudoskeptinen kommentti. 😀

  • jonathan sanoo:

    Faktoja todellakin kaipaisin täsä asiasta. Uutisessa viitattiin UFO havaintoihin. Mikrobit ovat tuskin kehittäneet edistyksellisiä kulkuneuvoja ja ilmiötä josta tässä asiassa on kysymys. Mielenkiintoista on että väittämäni todenperäisyys pitäisi todistaa joka on itseasiassa vallitseva virallinen valtioden näkemys. Mikäli alkaisin kertoilemaan että tapailen päivittäin humanoideja tai lentelen lentävillä lautasilla niin tokkopa ainakaan tällä sivustolla kukaan on vaatimassa todisteita kovaan ääneen. Naurettavaa on myöskin täydellinen objektiivisuuden puute näissä keskusteluissa. Oletusarvona on että hallitukset salailevat totuutta vieraista elämänmuodoista josta ei tunnu kuitenkaan olevan minkäänlaista FAKTAA jota ylläoleva kirjoittaja ei ymmärrä. On todella vaikeaa lyödä faktoja pöytään olemattomista elämänmuodoista tai ufoista yleensäkään. Olematonta kun on vaikea dokumentoida..ainakaan uskottavasti.

  • Höpönpöpö sanoo:

    WM:
    ”Voisin henkilökohtaisesti nostaa hattua EU:lle”

    Samoin, 717 meppiä sentään näyttäis olevan kohtuullisen järjissään.

  • Höpönpöpö sanoo:

    Wespa:
    ”Avaruuden ollessa loputon täytyy elämääkin olla loputon määrä.”

    Aivan järjetön lausahdus jälleen!

    Avaruus ei kai sentään ole ’loputon’, eikä näin ollen elämääkään ole ’loputonta’ määrää. Tosin tämäkin lause on onnistuttu muotoilemaan perin omituisesti, joten aivan tarkasti en kykene ajatuksenjuoksuasi taaskaan seuraamaan. Ja vaikka nyt lähtisimme saivartelemaan, että ’avaruus’ on loputonta tyhjää tilaa, jossa maailmankaikkeus etenee, on syytä muistaa, että tuossa tyhjässä tilassa tuskin kehittyy kovin monimutkaisia elämänmuotoja vaan lähinnä kait moinen tapahtuu juurikin taivaankappaleilla, joita siis toki on ja tulee olemaan rajallinen määrä.

    Jos nyt kuitenkin kevyen leikkimielisesti lähtisimme siitä älyttömyydessään häkellyttävästä oletuksesta, että maailmankaikkeudessa olisi ääretön määrä elämänmuotoja emme siltikään voisi todistaa näiden äärettömän monien elämänmuotojen joukossa olevan omamme lisäksi toista interplanetaariseen matkantekoon kykenevää sivilisaatiota. Vaikka toki sellaiseen jonkun asteinen todennäköisyys lienee. Tätäkään emme kuitenkaan pysty laskemaan koska kaikki oletusarvot moisessa yhtälössä olisivat aivan hatusta vedettyjä.

    Eikä kannata kuvitella, etten voisi uskoa jossain päin maailmankaikkeutta mahdollisesti lymyilevän meitäkin fiksumpia elämänmuotoja, minkäännäköisiä faktoja niistä tai niiden esiintymistiheydestä vain ei ole. Samalla muistuttaisin jälleen avaruudellisista mittasuhteista ja omasta varsin ’syrjäisestä’ sijainnistamme.

  • Hulupattaja sanoo:

    Jotkut henkilöt väittää, että jo muinaiset ihmiset piirteli aavikolle kiitoratoja ufoille. Liäksi humanoidit kävi jelppimässä pyramidien rakentamisessa, ja rakenteli elementtitaloja pumapunkuun, eli ilmiö on vähintään tuhansia vuosia vanha. Sitten tullaan 1900-luvulle ,ja yhtäkkiä, hallitukset alkaa salailla, ja pystyvät piilottamaan kaikki todisteet, ettei ihmiskunnalla ole yllättäen minkäänlaisia todisteita alienin vierailusta. Herää kysymys ,että miten ihmeessä muka on mahdollista? Jos ihmiset tietää sukupolvista toiseen mikä on karhu, niin millä peität todisteet karhun olemassa olosta? Mikä logiikka tässä ylipäätään on ,että ihmiskunta on muka ollut vuosituhansia kontaktissa vieraaseen elämään, ja samaan hengenvetoon väittetään silmät kirkkaina, ettei todisteteita ole, koska hallitus salailee. Siis joku hällitus pystyy piilottamaan todisteet, maapallon laajuisesta ilmiöstä, jonka pitäisi olla tuhansia vuosia vanha. Aika far outille tuntuu.
    Mammmutistakin on todisteet. Miksei hallitus salannut mammuttia? Onhan nuo aika pelottavia tuommoset dinosaurukset niin olisivat vaan salanneet, ja peitelleet todisteet. Mikä mahtaa olla hyöty, että tuhansien vuosien keissi peitellään? Se on nimittäin aika raskasta hommaa, noin ison jutun salailu, ja syö resursseja.

  • WM_ sanoo:

    Heh, dinosauruksia kyllä salaillaan, uskonnon toimesta 😉

  • jonathan sanoo:

    kysymys taitaa olla siitä että ihminen tarvitsee jonkinlaista jännitystä arkirutiineihinsa niin se purkautuu tätä kautta. Haetaan jonkinlaista mystiikkaa ja salaperäistä sisältöä elämäänsä. Samanlaisesta asiasta on kyse myös eri uskonnoissa. Kirjat täynnä väittämiä joita kukaan ei ikinä voi varmentaa mutta kukaan ei ”tohdi” kiistää koska se koskettaa niin monia ja veisi sisällön näiltä ihmisiltä. Siihen kysymykseen että onko jossain maan tasoista elämää ei yksinkertaisesti voi vastata luotettavasti. Ainahan voi uskoa mutta sen varjolla ei valitettavasti pitkälle pötkitä ainakaan tässä tapauksessa.

  • WM_ sanoo:

    Naiivia väittää, että olisimme ainoat. Hyvä kun olemme kuussakaan käyneet kun pari kertaa ja jo luullaan tietävämme kaikki maailmankaikkeudesta. Tiede aina sanoo, että kaiken täytyy olla toistettavissa, eiköhän siis elämän muodostuminenkin ole, sillä sehän on kaikessa läsnä oleva, tarvitsee vain olosuhteet.

  • Wespa sanoo:

    ”Avaruus ei kai sentään ole ‘loputon’, eikä näin ollen elämääkään ole ‘loputonta’ määrää.”

    Nojoo arvasin, että tässä tulee termeistä nyt kiistelyä. Tuosta kun ollaan vähän eri mieltä jopa tiedemiesten keskuudessa. Avaruus tiedetysti kuitenkin laajenee…

    Lainaus wikipediasta:
    Viimeisimpien WMAP-satelliitin tulosten mukaan kaikkeus on geometriselta rakenteeltaan euklidinen eli tasomainen. Tästä ei vielä voida vetää suoraa johtopäätöstä siihen, onko avaruus ääretön vai äärellinen.

    Jos nyt kuitenkin kevyen leikkimielisesti lähtisimme siitä älyttömyydessään häkellyttävästä oletuksesta, että maailmankaikkeudessa olisi ääretön määrä elämänmuotoja emme siltikään voisi todistaa näiden äärettömän monien elämänmuotojen joukossa olevan omamme lisäksi toista interplanetaariseen matkantekoon kykenevää sivilisaatiota. Vaikka toki sellaiseen jonkun asteinen todennäköisyys lienee. Tätäkään emme kuitenkaan pysty laskemaan koska kaikki oletusarvot moisessa yhtälössä olisivat aivan hatusta vedettyjä.

    Äärettömässä kaikki on ääretöntä. Totta, että emme voi välttämättä todistaa muiden älykkäiden elämänmuotojen olemassaoloa, mutta äärettömässä tuo todennäköisyys on aina 100% jos mahdollisuus on hivenenkin pieni. Jos äärettömään annat ihmisenkaltaiselle elämälle mahdollisuuden vaikka 0,000000000000000000000000000000000000000000000000000001 (ihan sama kuinka pieni luku) niin sitä on äärettömässä loputon määrä. Ääretön on siitä hauska, että sille et voi antaa mitään raja-arvoja vaan siellä on kaikkea (jolla on hivenenkin pieni mitattu mahdollisuus) äärettömästi ja tulee olemaan kaikkea äärettömästi. Miksikö? No koska myös sopivien olosuhteiden määrä on loputon.

    Eikä kannata kuvitella, etten voisi uskoa jossain päin maailmankaikkeutta mahdollisesti lymyilevän meitäkin fiksumpia elämänmuotoja, minkäännäköisiä faktoja niistä tai niiden esiintymistiheydestä vain ei ole. Samalla muistuttaisin jälleen avaruudellisista mittasuhteista ja omasta varsin ‘syrjäisestä’ sijainnistamme.

    Miksi ei kannata kuvitella? Todisteita ei toki ole, mutta kuvitella toki saa varsinkin kun avaruus on todella laaja (jopa niin laaja että ihmismieli ei voi sitä kuvitella). Todisteiden ja vahvempien tietojen puute kertoo lähinnä meidän tutkimustavoistamme ja teknologiastamme, ei siitä onko avaruudessa elämää vai ei. Valitettavasti emme voi tarkastella kuvin kuin vasta muutamia planeettoja läheltä pintaa. Mitään varmempaa ei siis voi sanoa muuta kuin lähiplaneetoistamme, tosin niidenkin tutkiminen on vielä lapsen kengissä… Maapallonkaltaisiakin planeettoja on löydetty rutkasti ja elämää voi olla monenlaista. Tiedemiesten mukaan ihmiskansa on avaruuden mittapuulla hyvinkin alkuasemissa. Suosittelen tutustumaan esim. Michio Kakun tutkimuksiin ja haastatteluihin yms.

  • Höpönpöpö sanoo:

    No, vaikka avaruus eli tyhjä tila, jossa maailmankaikkeus eli materia eli taivaankappaleet ynnä mitä ikinä niillä onkaan sijaitsee olisi ääretön lienee materiaa kuitenkin rajallinen (joskin toki ihmismielelle käsittämättömän suuri) määrä. Näin ollen elämänmuotojen äärettömyys on kuten edellä esitin älyttömyydessään häkellyttävä oletus ja todennäköisyys muille kehittyneille sivilisaatioille on jotain aivan muuta kuin 100%. Mutta tuskinpa tästä kannattaa alkaa järnäämään, eipä taida moinen maailmankuvaasi mahtua, vaikka miten pyörittelisi.

    ”Miksi ei kannata kuvitella?”

    Huokaus… Kannattaa ehkä lukea virkkeet kokonaisuutena, etenkin jos niitä ryhtyy kommentoimaan.

    ’Ihmisenkaltaisista planeetoista’ kuulen kyllä nyt ensimmäistä kertaa! =)

  • Höpönpöpö sanoo:

    P.S. Michio Kaku tietää Maan ulkopuolisista sivilisaatioista yhtä paljon kuin kuka tahansa muukin.

  • Hulupattaja sanoo:

    ”todennäköisyys muille kehittyneille sivilisaatioille on jotain aivan muuta kuin 100%.”

    Bakteeritason eliöt pystyy elämään melko mahdottomissa olosuhteissa, ja tästä löytyy esimerkkejä ihan täältä pallolta. Aika vaikea kuvitella, että kaikkialla, mirjardeila taivaankappaleilla, elämän kehitys olisi pysähtynyt jollekin lapamato asteelle. Matemaattinen todennäköisyys on kyllä 100%, vaikka se ei tietytsi sinällään mitään elämää todistakaan. Todennäköisyyden lisäksi, kaikki muu onkin sitten mielikuvituksen, ja arvailujen varassa, mitä näihin mahdollisiiin elämän muotoihin tulee.

  • tepeh sanoo:

    Olisihan se aika epätodennäköistä, että vain maapallolla olisi ainoastaan kehittynyttä elämää, kun planeettoja ja taivaankappaleita on biljoonia ja biljoonia.

  • Höpönpöpö sanoo:

    ”Olisihan se aika epätodennäköistä, että vain maapallolla olisi ainoastaan kehittynyttä elämää, kun planeettoja ja taivaankappaleita on biljoonia ja biljoonia.”

    Olisihan se epätodennäköistä, muttei mahdotonta. Melko hulppea ajatus kyllä. Mutta eipä ole Telluksellekaan mikä onnenpotku ollut, että täällä on sattumien summana kehittynyt teollistumisen aikaansaanut elämänmuoto.

    En usko, että ns. älyllisen elämänmuodon kehittyminen millekään planeetalle olisi mitenkään tarkoituksenmukaista tai tavoiteltavaa. Olemme kuitenkin itse esimerkkinä siitä, että näinkin hassusti voi näemmä käydä.

  • Patu sanoo:

    Ensimmäinen EU:n järkevä ehdotus. Aplodit heille 😀

  • Hope sanoo:

    Mielestäni tuntuu kummalliselta, kun ihmiset jatkuvasti väittävät ettei ufoista ole todisteita. Ufojo ilmiöitä on myös tutkittu tieteellisellä methodilla ilman ilmiötä olisi voitu selittää muulla tekniikalla joka on yli meidän tuntemamme teknologian tasolla. Mikäli olette seuranneet ”ufo files” sarjaa (ufo tutkinnat) on siellä tullut monesti esille tapauksia joita on tutkittu tieteellisin methodein. Tutkimukset viittaisivat korkeampaan teknologiaan mitä ihminen tuntee. Armeija myös salailee näitä tutkimusmateriaaleja, eli tätä salailua on myös havaittavissa.

    Myös säähavaintopallo ei ole aina kestävä teoria. Itse en ole tietoinen, että säähavainto pallo voisi tehdä teräviä liikkeitä jollaisia meidän tuntemamme hävittäjätkään eivät kykene tekemään! Varmasti suuri osa on säähavaintopalloja kuvatuista ufoista, mutta tämä ei todista etteikö ilmiö olisi todellinen.

    Peltokuviot on myös tutkittu tieteellisesti. Tulos: 80% peltokuvioista on ihmisten tekemiä. Tutkijoilla ei tosin ole hajuakaan miten loput 20% on pystytty tekemään. Vaikuttaisi siltä ettei meidän tuntemamme teknologian taso riittäisi moisiin tekoihin.

    Kuinka kaukana on meidän oma kehityksemme taso jolloin voimme matkustella avaruudessa tai asuttaa avaruus. Oletetaan vaikka 1000 vuotta niin voisimme matkustaa galaksien halki. Onko niin mahdoton ajatus että jossain galaksin ääripäässä on laji joka on kehittynyt kuin ihminen, mutta vain 1000 vuotta aiemmin?

    Myös teoria siitä että ufo ilmiöt olisivat esi-isiämme voisi olla hyvinkin mahdollinen. Ajatellaan vaikka pyramideja tai vaikka puma punkua. Tutkijoilla ei ole käsitystä kuinka nämä rakennelmat on voitu aikoinaan tehdä. Ehkä olemme olleet aikoinaan kehittyneempiä kuin nyt? Ehkä olemme aikoinaan jo siirtyneet asumaan maan ulkopuolelle. Nykyinen ihmisrotu (me) olisimme muinaisia alkuasukkaita aivan kuten nykyään jossain metsän siimeksessä on.

    En väitä nyt tietäväni totuutta nämä ovat vain kasa teorioita. Syy miksi tämä asia on vielä teoria tasolla johtuu mielestäni siitä, että tätä ilmiötä ei vieläkään oteta vakavasti. Sitä vähätellään ja se kielletään. Vakava asiallinen keskustelu aiheesta tuntuu olevan mahdotonta ilman leimaantumista.

    Myös hyvä huomio on tässä tiede-foorumin keskustelussa ”ufojen todistaminen” http://www.tiede.fi/keskustelut/muut-tiedeaiheet-f14/ufojen-todistaminen-t26696.html . Kannattaa lukea aloitusviesti. Olen samaa mieltä hänen kanssaan. Ufoja ei voi todistaa! Vaikka mitä tapahtuisi se ei riitä todisteeksi.

  • Höpönpöpö sanoo:

    Hopelle suosittelisin pientä päivitystä ’tietoihinsa’…

  • lohikäärme sanoo:

    haha 😀 suomessakin on ufo buumi 😀 😀 🙂

  • lohikäärme sanoo:

    EN OO KOSKAAN NAHNYT UFOJA 😉

  • Hope sanoo:

    Valitettavaa on ettei aiheesta voi käydä asiallista keskustelua. 🙁

    Höpönpöpö kiitos vinkistä, tosin tätä teen jatkuvasti. Suosittelisin ’tietojen’ päivittämistä myös kaikille muillekkin. Oliko muuten jokin tieto mitä aikaisemman viestini peruseella tulisi erityisemmin päivittää? Jos omaat jotain tietoa joka kumoaa väitteeni tahdon ehdottomasti tietää siitä.

    Ite en kuulu mihinkään ufo buumilaisiin vaan kannatan tieteellistä näkemystä asiaan. Erittäin vaikea vain keskustella ja jakaa tietoa asiasta, kun ihmiset tuntuvat olevan niin pseudoskeptisiä juuri tämän asian suhteen. Olen itsekkin vain ihminen kuka kysyy mikä tämä ilmiö on? Vaikka ilmiö olisikin säähavaintopallo tai jokin muu looginen asia, niin miksi siitä ei voisi silti keskustella vakavasti tutkien kaikki eri mahdollisuudet?

    Mikäli olen puhunut pehmeitä olkaa hyvä ja korjatkaa. En loukkaannu siitä, vaan olen erittäin kiitollinen. 🙂

  • teemu sanoo:

    meik’ä näki eile jonku ufo joi kaljaa korvan kautta

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto