FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Kuukauden kommentti

Petri:

On se hyvin jännä kun vieläkin tätä UFO asiaa pidetään kummallisena ja sille naureskellaan vaikka todisteita puolesta on vaikka kuinka. Hyvin on ihmismassojen aivopesu toiminut minkä USA muistaakseni aloitti joskus 50-luvulla ja tämä aihe piti saada pidettyä piilossa. Ja jos disclosure projektin porukka ole pätevää tekemään luotettavia havaintoja sotilaallisine tutkineen niin sitten ei kukaan ihminen ole.

Kun ottaa huomioon kaikki varmaan jo tuhannet luottavien ja pätevien virallisten tahojen silminnäkijähavainnot sekä niihin liittyvät tutkahavainnot niin tämän pitäisi olla ollut jo pitkän aikaa itsestäänselvä että täällä lentelee muutakin kuin meidän koneita tai sääpalloja.
Mutta ei.. ufoskeptisyys kukoistaa edelleen ja media naureskelee koko asialle ja mikä pahinta, suurimpaan osaan ihmisistä tuo aivopesu toimii yhä!

No ei kai se toisaalta ole ihme kun vuonna 2018 on vielä ihmisiä jotka ihan oikeasti uskovat maapallon olevan litteä 🙂

Mutta toisaalta ymmärrän senkin että ajatus siitä että avaruudessa on paljon meitä älykkäämpiä olentoja on monille hyvin pelottava ja on helpompi pistää sormet korviin ja yrittää sivuuttaa koko asia. Suotakoon se heille joita pelottaa, kaikki eivät oikeasti ole vielä valmiita kohtaamaan totuutta. Tämähän oli juuri silloin 50-luvulla yksi kriteeri sille että tästä aiheesta päätettiin tehdä naurettava ja UFOihin liittyvä havaintoja alettiin salata. Onhan se ehkä ihmiskunnan historian suurin uutinen ja olisi ehkä sekoittanut maailman joten toisaalta ymmärrän että tuohon päätökseen tultiin. Mutta eikö olisi jo nyt aika alkaa raottaa totuuden verhoa.. ja ehkä niin jo tehdään kun aiheesta aina välillä uutisoidaan onneksi ihan vakavasti kuten tässä tiedemiehen puolesta jonka rohkeudelle nostan hattua.

Isojoen Leppiniemen kummitus

Parapsykologia -sivusto käsittelee artikkelissaan Isojoen Leppiniemen kummitusta.

Tarina alkaa 5.3.1936 jolloin lehdessä kerrottiin navettarakennuksen ja rehusuojan tulipalosta Isojoella. Paloa epäiltiin tuhopoltoksi, mutta tuolloin myös pahaa henkeä pidettiin mahdollisena aiheuttajana. Aikaisemmin tulipalo oli havaittu myös eteisessä, mutta se oli saatu sammumaan ajallaan.

Outojen tapahtumien sarja alkoi. Alla muutamia sattumuksia joita tapahtui ajan myötä.

 • Esineet alkoivat liikkumaan, varsinkin öiseen aikaan, osa esineistä löytyi hyvin kummallisista paikoista
 • Lompakko katosi, mutta myöhemmin löytyi talon kivijalasta
 • Karja laskettiin navetasta ulos
 • Nauloja vedettiin irti ovipielistä
 • Saapas katosi, ja löydettiin myöhemmin tallista kahden lukitun oven takaa
 • Kirveet, hakoraudat ym. työvälineet katosivat ja löydettiin myöhemmin omituisista paikoista
 • Kuului kolinaa
 • Perunoita ja muita pikkuesineitä liikuteltiin lattialla
 • Perunoita myös heiteltiin ja niiden nähtiin liikkuvan ilmassa
 • Lampaan lihat heitettiin/löytyivät pihalta
 • Kirves lensi kaapin päältä, teki suorakulmaisen mutkan ja meni leivinuuniin
 • Myös virsikirja lensi myöhemmin kaapin päältä

Ilmiöille ei koskaan löydetty normaalia selitystä.

Kummitusta koitettiin ajaa pois saarnamiesten avulla sekä erilaisilla manauksilla, mutta tästä ei ollut apua. Myöhemmin talosta löytyi pieni noitapussi, jonka löytymisen jälkeen ilmiöt lakkasivat. Tarinan mukaan noidalta hankitulla pussilla oli ollut tarkoitus hävittää jokin toinen talo, mutta se aie ei toteutunut.

Parapsykologia -sivuston kirjoittaja pohtii tapausta:

Jos oletetaan tapaus aidoksi, niin herää kysymys oliko se poltergeist vai kummitus. On selvää, että se ei ollut kumpikaan puhtaassa muodossa. Joka tapauksessa ei voinut olla kysymys luonnonilmiöstä, koska sen toiminnassa oli älyllisiä piirteitä ja se osoitti jossain määrin myös huumoria ilkikurisuudessaan.

Lue juttu kokonaisuudessaan ja kaikki ilmiöt kuvailtuna täältä.

Lähde: parapsykologia.blogspot.com

Tykkäys ja jakotoiminnot:

9 kommenttia aiheeseen: Isojoen Leppiniemen kummitus

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • kabanossi sanoo:

  pliis, lopettakaa nää mörköjutut.

  miksi mörkö olisi edes vähääkään ”älyllinen”, että huvikseen siirtelisi lompakoita ja kumisaappaita.. turhaa vetelee lautoja seinästä.. miksi joku tekisi sellaista? kostaa? kelle ja miksi, eihän siellä välttämättä asuisikaan enää ne keille kostaa..

  mielummin luen artikkeleita elämästä avaruudesta, koska sille on paljon enemmän näyttöä ja ”todisteita” kuin möröille.. möröille ei ole mitään, mutta on muutamia suuria ”todiseteita” ufoista ja elämästä avaruudessa ylipäätänsä. ymmärrän kyllä, että wespa haluaa pitää kaikki tyytyväisinä ja lisäilee kaikkea, mutta henkilökohtaisesti pidän mörköjä vaan mielikuvitustuotteina.. tai jos wespalla löytyisi pari uutta uutista 2012, sekin tässä lähestyy. vaikken siihenkää oikeastaan usko yhtään, mutta hauska kuulla teoirioita mihin kaikki voisi loppua

 • Wespa sanoo:

  Kiitos palautteestasi kabanossi. 🙂
  Täytyy katsoa jos vaikka 2012:sta saisi jotain juttua aikaiseksi. Ajatusksissa pyöri myös Roswell -artikkelin tekeminen muutaman dokkarin pohjalta.

 • jurmo sanoo:

  Wespa, tuossa kun puhuit 2012-elokuvasta, niin heräsi idea leffassa nähdyn sekopään radioasemasta (Wespa ei siis ole sekopää :D). Sun pitäis pistää nettiradiota pystyyn, missä soi kunnon jenkki-oldschool-musiikit ym nevada-meininkiä salaperäistä tunnelmaa luomaan ;D ja sitten ajankohtaisohjelmia, vieraita, uutisia yms kaikesta paranormaalista, oudoista ilmiöistä ja asioista. veikkaanpa, että saavuttais jonkinlaisen kulttimaineen. Markkinarakoa löytyy!

 • jatu sanoo:

  Hyvä ja mielenkiintoinen tarina.

 • insomnia sanoo:

  ??

 • insomnia sanoo:

  Eivät henkimaailman asiat ole mielestäni verrastettavissa millään muotoa mörköjuttuihin tai otuksiin. Aihe on vähintäänkin mielenkiintoinen ja innostavalla tavalla ahdistava. Näissä tapauksissa kannattaisi olla mahdollisimman ennakkoluuloton ja koettaa pitää kaikki ovet avoinna sillä tuonpuoleinen elämä on ainoita tähdellisiä paranormaaleja asioita jotka todella tapahtuvat meidän keskuudessamme ja eritoten kohdistuen yleensä tiettyyn ihmiseen. Aihe on siksi kiehtova ja ajatella jos emme ole täällä yksin vain lihallisessa muodossamme vaan joukossamme olisi muitakin.. Tätä ei kannata sotkea kuitenkaan uskonnollisiin vakaumuksiin vaan mielestäni kyse on kaikesta muusta.
  Mutta oli miten oli niin tämä tarina ei kyllä ainakaan lisää kummitusjuttujen ”katu-uskottavuutta” lainkaan. Jutussa on liikaa B-luokan kauhuleffan aineksia, tavaroiden lentelyä ym vastaavaa. Saisi näillä aineksilla jo uuden manaajan kuvattua pariinkin kertaan. Mutta realistisesti ja johdonmukaisesti kerrottu kummitustarina voi olla parhaimmillaan kiinnostava, ajatuksia herättävä, ahdistava ja jopa koskettavakin..

 • Höpönpöpö sanoo:

  ”Ei voi olla ääntä ilman liikettä ja värähtelyä, eikä ilma voi värähdellä ilman välinettä, joka saa värähtelevän liikkeen aikaan, eikä aineetonta välinettä voi olla olemassa. Näin ollen hengellä ei voi olla ääntä, ei muotoa, ei voimaa, eikä se voi tunkeutua eikä päästä sisään lukitusta ovesta. Jos joku väittäisi, että henki voisi tiivistyä ilmassa ja omaksua aineellisen olemuksen ja että tuollainen muoto voisi puhua ja liikkua, minä vastaisin, että missä ei ole hermoja ja luuta, ei voi olla ohjattua, tahdonalaista liikettä, jonka kuvitellut henkiolennot voisivat saada aikaan. Varo mokomien spekuloitsijoiden opetuksia: kokemus ei tue tällaisten väitteiden esittäjien järkeilyä.” – Leonardo da Vinci, 1452 – 1519

 • Jormahdus sanoo:

  Juu,uskon. En kyllä itsekkään keksisi paljon selityksiä, vaikka yleensä voin selittää kaiken…?

 • snakeff sanoo:

  Mun serkku asuu isojoella

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot