FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

The Bitterroot Footage – uuden elokuvan viraalikampanja, huijaus vai ”real deal”?

PÄIVITYS 13.5 klo 03.11: Video katsottavissa (alla).

Vapaa suomennos sivustolta thebitterrootfootage.com:

Olen Chad, ja opiskelen New Yorkin yliopistossa. Muutin juuri uusiin studiotiloihin, ja tarvitsin lisää huonekaluja. Löysin sopivan myyjän Craigslististä, joka halusi epätoivoisesti eroon tavaroistaan erittäin halvalla – päätin mennä tsekkaamaan.

Ostin pienen pöydän ja siinä samassa tuli myös muuta tavaraa, joista osan annoin pois ja osan pidin itselläni. Kaikista kamoista mielenkiintoisin oli vanha puinen laatikko, joka oli lukittu – sen päätin myös pitää itselläni. Jouduin murtamaan lukon ruuvimeisselillä, ja avaamisen jälkeen huomasin että laatikossa oli vanhoja kuvia, sekä boksi, jonka sisällä oli kela kahdeksan millimetrin kuvanauhaa.

Filmi oli aikalailla vahingoittunut, joten pidin sitä koristeena kirjahyllyssä – valokuvat pyörivät kuitenkin jatkuvasti mielessäni. Halusin keksiä keinon katsoa filmiä. Ystäväni Darion (elokuvantekijä) avustuksella hankimme eBaystä hyväkuntoisen filmiprojektorin. Ekan katselukerran jälkeen huomasimme, että nauha oli vioittunut useammasta kohtaa, joten jouduimme parsimaan sitä kasaan erikoisteipillä. Toinen kerta onnistui paremmin, ja filmi jonka näimme oli järkyttävä.

Onko kyseessä uuden elokuvan ovela mainoskampanja, taitava huijaus vaiko aito tapaus? Kyseinen video on nyt ladattu YouTubeen:

Tykkäys ja jakotoiminnot:

42 kommenttia aiheeseen: The Bitterroot Footage – uuden elokuvan viraalikampanja, huijaus vai ”real deal”?

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • Thene sanoo:

  Toivottavasti ei ole sama homma kuin sen vähä aikaa sitten tulleen videon kanssa jossa joku jätkä kiinnitti kameran radio-ohjattavaan ja kertoi löytäneensä sen avulla pyramidista jotain outoa. Todellisuudessahan videolla ei ollut mitään ja siitä joutui maksamaan 10 dollaria.

 • Isojalka sanoo:

  Thene: Sinä menit siis maksamaan siitä videosta vai? 😀

  Ja kyllä heti muistui mieleen se pyramidi videojuttu. Aika samanlaiselta kuulostaa…

 • wendigo sanoo:

  Mitä noissa kuvissa on? Tulee begotten mieleen noista kuvista.

 • wendigo sanoo:

  Päivittäkää sitten tälle sivulle se video!

 • jatu sanoo:

  Ei taida päivitystä tulla….

 • Jasso sanoo:

  Onkohan tämä joku ”Blair Witch Project”-remake? vaikuttaa kyllä mainokselta…

 • Ogeli sanoo:

  Vähän tosiaan mainokselta vaikuttaa.

 • Jorgos sanoo:

  ”Vähän mainokselta vaikuttaa, HEI HANKKIKAA ELÄMÄ! 🙂

 • Joku sanoo:

  Tässä muutama poiminta videon kommenteista

  ”If he really is spying on him, the sound of an 8mm camera recording would totally reveal him being so close.”

  ”Whaha. This was not really worth the wait. To modern filming techniques. And come on. You would need both hands to operate this kind of camera. XD”

  Joten aivan 100% varma feikki tekele tai joku muu sen tapainen.

 • wendigo sanoo:

  no eipä ollut erikoinen. ja tasan tarkkaan feikki

 • Vergilius sanoo:

  Eipä ollut kummoinen. Tuli mieleen The Marble Hornets pätkät.

 • vierailija sanoo:

  ”Taitava huijaus”?
  Enpä nyt sanoisi. TOsiaankin tuo kamera pitää aikamoista mekkalaa, onpa erikoista että tuo kaapuhemmo ei huomannut mitään. Ja toisakseen, tuskinpa se vastasi nykyajan pieniä videokameroita, miten ihmeessä sellaisen vekottimen kanssa pääsisi noin ketterästi kulkemaan? Ja tuo keskoskaappi, tuo oli jostain 80-90-luvulta, ei vuosisadan alusta tai edes puolivälistäkään.
  Typerää.

 • Miika sanoo:

  Ei toi kyllä mikään erityisen taitava huijaus ole. Kamera näyttää liikkuvan helposti vaikka sen pitäisi olla todella painava.

 • Thene sanoo:

  @Isojalka
  En onneksi mennyt mitään maksamaan, parin minuutin googletuksella löysin sen koko videon ilmaiseksi 😀

 • kekkonen sanoo:

  tappoko se jumaliste sen ihmisen sinne pussiin? raaka kaveri..

 • Vergilius sanoo:

  Jep jep. Tämä video on kyllä ollut yksi pohjanoteerauksista. Seuraavaa topiikkia odotellessa..

 • Alllss sanoo:

  Mikä on tämän pyramidi-videon nimi?

 • Isojalka sanoo:

  Thene: Siis voitko selittää hiukan mitä siinä pyramidi-videossa tarkalleen ottaen oikein oli tai pystytkö linkkaamaan sivulle, josta katsoit sen.

  Kyllähän tuo ”The Bitterroot Footage” feikilitä näytti ja odotin jotain järkyttävämpää kuin se oikeasti oli. Hiukan oli pettymys kyseinen video.

 • wendigo sanoo:

  Joo olihan tuo aika naurettava juttu. Tuon tyypin jota kuvaaja vakoili oli pakko olla sokea ja kuuro ettei huomannut kuvaajaa. Ja se keskoskaappi tosiaan. Mitääh

 • M:I:B sanoo:

  Jep jep. Aivan samalla kaavalla tehty, kuin se surullisen kuuluisa ”now-i-know” 🙂 Ensin pieni videonpätkä jolla luvataan jotain todella jänskää, ja sitten koko filmin saa maksua vastaan katseltavakseen.

 • tuplawee sanoo:

  Kiitti vaa! mulle soitettii just et kuolen seittemän päivän päästä -.-’

 • Thene sanoo:
 • Isojalka sanoo:

  Thene: Kiitti ”pyramidi-videon” linkkauksesta. Olisi ollut kyllä erittäin turhaa/tyhmää maksaa tuosta videosta. Onko joku ollut niin tyhmä, että on maksanut sen katsomis summan?

 • wendigo sanoo:

  Siis tossa pyramidivideossahan ei ollut YHTÄÄN MITÄÄN. uskomatonta pelleilyä

 • Wespa sanoo:

  Pitääkö kamera itsessään mitään mekkalaa? Videota katsellassahan tuo ääni tulee projektorista tms. (joka on tälläkin videolla kuuluva taustaääni).

 • jatu sanoo:

  Toivottavsti kukaan ei oikeasti tuohon uskonut? Siinä tapauksessa Harry Potterkin on totta. En tiedä miksi tuokin on tehty? Kaipa sen tarkoitus vielä selviää?

 • Thene sanoo:

  @wespa

  Kuulostaa kyllä että nuo äänet on editoitu tuohon jälkeenpäin jotta saataisiin tunnelmaa. Samoin kaikki nuo nauhan ”virheet” ja mustavalkoisuus näyttää jotenkin jälkeenpäin lisätyltä…

 • Joku sanoo:

  Ja toi riipivä vinkuminen on kanssa editoitu jälkeenpäin…Hei Wespa feikki se on vaikka katot sitä mitkä lasit päässä tahansa.

 • pate sanoo:

  Kyseessä on ilmiselvä ”feikki”-video ja kaitaelokuvausta paljon harrastaneena kerron teille nuoremmille mistä sen huomaa. Kaitafilmikameran kuvausnopeudet olivat (ovat) 18 ja 36 kuvaa sekunnissa, jotkut vanhemmat mallit kuvasivat myös 16 k/s. Noin alhainen kuvanopeus aiheuttaa poikkeuksetta kameran kääntöihin, esim. kun kohdetta seurataan paikallaan pysyvällä kameralla, kuvan nykimistä jolloin tulos on kuin katsoisi yksittäiskuvien sarjaa. Mitä hitaampi kuvanopeus, sen enemmän kuva nykii. Tässä filmissä ilmiötä ei näy. Toinen merkki on kuvavirran katkeamiset kesken otoksen, joka on kaitafilmauksessa mahdotonta. Filmin ”leikkauskohdat” ovat myös liian siistejä, toisin sanoen kuvassa pitäisi näkyä liimauksen tai teipin aiheuttama jälki. Lisäksi useimmat harrastajaluokan kamerat ja lähes kaikki vanhemmat kamerat lisäksi ylivalottivat filmiä pari ruutua käynnistyksen jälkeen sulkimen hitauden takia.
  Kyseistä vanhennustehostetta voi nykyään jokainen käyttää Adobe After Effects-ohjelmalla ja onpa lukuisa joukko muitakin ohjelmia (esim. Windows Movie Maker) joissa ominaisuus on olemassa.

 • Alien sanoo:

  Joo, ihan selvä huijaus…

 • Sludge sanoo:

  Köyhät on aiheet ollu viimeaikoina

 • tool sanoo:

  vai olisiko old school tyyliin tehty snuffi pätkä…no tuuskiin…:DD

 • lownrgy sanoo:

  viraali tietysti, katsomatta pätkää tahi uutista ja lukematta koko ketjua. tietysti viraali, jos on mahdollista ees että se on viraali sillon se on.

 • v tyylin kävely sanoo:

  1.kukaan ei kävele kaapuhepun tavalla, ellei yritä esittää jotain kirkontornin köyryselkää.

  2.miten jollain keskellä metsikköä asuvalla tolvanalla on keskoskaappi?

  3.kuten jo aiheellisesti kysyttiin aiemmissa viesteissä, miten tuo toogapelle ei muka näe eikä kuule videokuvaajaa

  4.en tiennyt että arnold scharzenegger oli tuolloin lomalla kuvaamassa metsässä toogapelleä, kamera painaa sen verran että ihan normijartsa ei sitä yhdellä kädellä käytä.

  Tämä menee kieltämättä samaan kategoriaan kuin michiganin koiramiesvideo, jossa lavastetaan ihmissuden puuhia.dogman videossa oli kieltämättä kyllä 1 outo kohta, jossa gorillamaisesta asennosta liikkeelle lähtevä ”morphautuu” enempi koiramaiseksi ja juokseen kuin koira, tätä ei ihminen puvussa tee niin uskottavasti.Kaipa kaikenlaista videomuokkausta on niin paljon ettei enää saa selvyyttä mikä on feikki ja mikä ei.

 • Wespa sanoo:

  Joo toki on musiikki/ambiettimaisema lisätty ainakin jälkeenpäin. Videon feikkeyttä en sen kummemmin ole vielä edes kommentoinut, enkä tuolloin ollut kallistunut sinäänsä kumpaankaan suuntaan. Silloin se saattoi olla mielestäni kumpi vain, tosin vaikutti näytellyltä ja pate listasikin tuossa hyviä pointteja, jotka viittaavat vahvasti feikkiin.

 • nips sanoo:

  Oletteko vähän tylsiä immeiset? Pidin tosi paljon tosta videosta tunnelmansa takia ja vaikka se onkin feikki, aika tylyn vastaanoton se sai näköjään.

  Mun mielestä tuo oli vaan tosi nätisti tehty ”pelottavahko” pätkä, joka varmasti on tehty aikaa ja vaivaa nähden. Itse elokuvantekijänä olen muutaman saman tyylisen väsännyt huvikseni ja minusta niissä on juurikin jujuna se, että noita on mukava tehdä (ja näyttää tutuille ja oudoille..) ja joista jotkut saattavat sitten saada painajaisia tai muuta mukavaa mietittävää.

  Mielestäni tuo vaikuttaa lähinnä trailerilta elokuvalle, mutta toimii pelkästään noin lyhärinäkin.

 • sellanenjotakiinnostaa sanoo:

  Ei välttämättä vakoillut, muuten vaan kulki perässä kamera mukana. Jotenki kyl jäi kiinnostamaan että mistä noin upea kaapu :J

 • lownrgy sanoo:

  nips, ymmärtääkseni täs on käynnissä debaatti siitä että onko kyseessä viraali vai ei. ihan täysin eri keskustelu voitas käydä aiheesta oliko se viihdyttävä tuotos sitten.

 • ivan sanoo:

  Vaikka tämä onkin mainos tai hupailu, niin pari faktaa pitää korjata:

  Monet 8mm filmikamerat kuvaavat kyllä myös 24/25/30-nopeudella, eivät toki vanhimmat, jotka olivat myös käsikäyttöisiä. Tässähän ei käy ilmi aikakausi, onhan tämä kaapuhemmo voinut pyöriä myös 50-luvulla tuolla niityillä. 8-millisen kameran operointiin ei myöskään tarvita kahta kättä, mutta tässä kamera on aivan liian stabiilina etenkin tökkimiskohdassa.

  Kauniita kuvia kyllä. Nykypäivän ”ovenkarmin takaa, että tulee jännitystä” -kuvaustyyli vähän väsynyttä meininkiä. Ja tylsähän se oli.

 • attara sanoo:

  Katsoin pätkää frame kerrallaan ja tarkkailin framien naarmuja. Huomasin että samat naarmut toistuivat säännöllisin ajoin eri kohdissa videota. Tarkemmin katsottuna samaan kohtaan tuli aivan samanlainen naarmu n. 2 sekunnin päästä. Otin nämä framet talteen ja laitoin ne photarissa päälekkäin ja ne oli täysin identtiset. Aika epätodennäkköistä että eri framessa olisi aivan identtiset naarmut. Sen sijaan editointiohjelmissa nämä toistuvat naarmut ovat aika yleisiä kun tekee videosta vanhan näköistä.

 • Söllentgreen sanoo:

  Juu elokuvan promoo toi on, ats on hyvä foorumi 😀

 • Mila sanoo:

  No, semicreepyä, mutta se onkin ongelman ydin. Kuka lie kuvannut, mutta vaikuttaa siltä, että siitä on nimenomaan yritetty tehdä creepyä. Paljon jotain puiden kuvaamisia, seiniä, ovia jne. Ollaan ihan liian lähellä kaapuäijää, kyllähän se näkisi kuvaajan, tai vähintäänkin kuulisi. Ei kai kukaan vakoilija mene noin lähelle kohdetta kuvaamaan. Jos tämä on aikainen kauhuleffa? 😀

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *