FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

11-vuotiaan pojan tarina jälleensyntymisestään

Olen varma, että tästä tai tämän kaltaisesta olemme täällä ennenkin kirjoittaneet, muttei sattunut silmään kun yritin etsiä.

Kyseessä on siis tapaus, jossa 11-vuotias James Leininger kertoo hämmästyttävän tarkasti elämästään Toisen maailmansodan hävittäjälentäjänä.

Hän on mm. ”tunnistanut valokuvista entisiä työkavereitaan ilmavoimista ja hän muisti tarkalleen oikein kuolinpaikkansa, jossa hävittäjä ammuttiin alas. Entisestä perheestään hän tiesi yksityiskohtia, joita ei olisi voinut kukaan muu tietää. ” kuten Findance -uutissivusto kertoo.

James haluaa auttaa ihmisiä ymmärtämään, miten arvokas elämä on ja miten nopeasti se voidaan viedä pois. Hän haluaa myös ihmisten avaavan silmänsä sille, että jälleensyntyminen ei ole valhe.

Aiheen tiimoilta on kirjoitettu kirja, Soul Survivor, jossa myös Jamesin muistoja on kerrottu.

Soul Survivor

Soul Survivor

http://www.youtube.com/watch?v=72oCyrbgN_I

Aiheesta lisää:
http://www.findance.com/uutiset/16002/vahvistaako-11-vuotiaan-pojan-tarina-jalleensyntymisen-muistaa-olleensa-joku-muu

http://www.reversespins.com/proofofreincarnation.html


http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/6061466/Is-James-Leininger-reincarnation-of-Second-World-War-fighter-pilot.html

Tykkäys ja jakotoiminnot:

87 kommenttia aiheeseen: 11-vuotiaan pojan tarina jälleensyntymisestään

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • shamppa sanoo:

  ihan uskomantonta, mutta uskon tähän täysin.

 • Dr.Z sanoo:

  Yleisestä skeptisyydestäni huolimatta uskon jälleensyntymissen jollain tavalla, jos jotain kuolemanjälkeistä on olemassa. Olen kyllä ajoittain kokenut tunteita ja ”muistanut” jotain mikä ei liity omaan elämääni lainkaan. Tietenkin kaikki voi olla vain jotain ajatusharhoja. Mutta pidän ajatuksesta uudelleensyntymisestä.

 • Wespa sanoo:

  Ilmeisesti poika on alkanut kertomaan muistoistaan jo 3-vuotiaana, ainakin samaa tapausta käsittelimme tässä:
  http://paranormaaliblogi.net/index.php/2009/04/20/poika-muisti-olleensa-ww2-pilotti/

 • WM_ sanoo:

  Nonni. Muistin että tosta oli juttua. Jännä ku ei haulla löytyny 😮

 • Masterpiece sanoo:

  Todella mielenkiintoinen. Jos jotain skeptisyyttä halutaan hakea, niin mielestäni on mahdollista, että vanhemmat ovat opettaneet pojalleen lentokonejuttuja ja tällä tavalla hakevat huomiota.

 • Naali sanoo:

  Noh, mielenkiinoinen kyllä tämä aihe ja tarina mutta skeptisyyteni ei hellitä…

 • Nova sanoo:

  minusta pitäisi suunnata valtavat resurssit kaiken tämän kaltaisen tutkimiseen ja muuhn yliluonnolliseen, tosin eräitä asioita kyllä tutkitaan varmasti mutta julkisuuteen ei tiku tietoa
  oikeastaan mitä kauemmin nykymaialma tallaa samassa uskomuksessa sitä helpompi maailmaa johtavien on kaikessa rauhassa miettiä mitä he voisivat kehittää jotta pitäisivät asemansa taas muita ihmisiä korkeammalla ja ep jumaluutta lähempänä””

 • Eric sanoo:

  Vai että ihan kirja…

 • Ogeli sanoo:

  Tottahan se on, jälleensyntymä ei ole valhe.

 • Paavo sanoo:

  Joku voisi tietysti lukea Ian Stevensonin, joka tutki kymmeniä jälleensyntämä tapauksia, ja tehdä niistä tänne artikkelin.

  Jännittävää tapauksissa oli mm. että lapsilla saattoi olla harvinaisia epämuodostumia jotka sijaitsivat samoilla paikoilla kuin kuolleen saamat vammat.

 • sansu sanoo:

  Jos aihe kiinnostaa niin kantsii lukea Michael Newtonin ”Sielujen matka – elämää elämien välillä”. Tämä Newton oli hypnoterapeutti, nyt jo kai eläkkeellä ja hän oli myös skeptikko siihen asti, kunnes hän asiakkaidensa avulla oppi yhtä sun toista jälleensyntymästä. Tuo kirja sisältää näitä asiakastapauksia regressiohypnoositilanteista, joissa he kertovat elämästään ennen nykyistä elämää.

 • Nova sanoo:

  onel sitä mieltä että ihmisille ei kerrota kaikkea, eikä täälä edes haluta yrittää luoda rakastavaista vapaakatseista kotia ihmisille vaan raha valta ja aseet määrittävät kuka on kuka tässä barbaari yhteiskunnassa.
  joten voisi sanoa että pahuus johtaa maapalloa ja yrittää peitellä hyvyyden leviämistä mukamas hyvillä toimilla
  mutta totuus on ettei maapallolla saa ihminen toimia äiti maan nimissä niinkuin tahtoo

 • Aina sanoo:

  Jos olisin ”uudelleen” syntynyt, en olisi niin idiootti että julkaisisin siitä maksullisen kirjan, sillä kukaan ei silloin enää minua uskoisi, vaan se näyttäisi aivan rahastukselta.

  Tai no, ehkä vaan rikastuisin hyväuskoisten rahoilla, laillisesti. On kaksi tapaa rikastua, oma ahkeruus tai toisten tyhmyys.

 • Wespa sanoo:

  Tekeekö biotutkimuksen edelläkävijä väärin julkaistessaan tutkimuksistaan ja kokemuksistaan kirjan? Onko kirjan kirjoittaminen omista kokemuksista yleensäkkin jotenkin väärää? Vai jonkun ihmeellisen logiikan takia väärää vain jos se käsittelee jotain yliluonnollista?

 • Aina sanoo:

  Jos kirja on maksuton niin se on uskottavampi. Netissä kirjoja voisi julkaista maksutta, ja myydä sitten halvalla painettuakin versiota.

 • Nexeon sanoo:

  Uskon itsekin jälleensyntymään vaikka vielä pari vuotta sitten en uskonut mihinkään yliluonnolliseen…

 • Laura sanoo:

  Ei tää oo mitään uutta 🙂

  mistä luulette taiteilijoiden yms. talentit tulevan.. tyhjästä? :3

  Ihan varmana jokainen on elänyt ja tulee elämään monia kertoja ja luulen että ne jotka alkavat muistaa näitä ilman mitään ovat viimeisillä kierroksilla.

  ayeah.

 • alita sanoo:

  jos jälleensyntyminen on totta, miten selitätte

  ettette itse muista mitään?

  suurin osa maailmassa eläneistä ihmisistä on vielä hengissä?

  mistä varastosta ensimmäiset sielut otetaan,

  missä välillä ylimääräiset pidetään?

 • Ampuj4 sanoo:

  ”Jos kirja on maksuton niin se on uskottavampi. Netissä kirjoja voisi julkaista maksutta, ja myydä sitten halvalla painettuakin versiota.”

  Itse olen taas sitä mieltä että nuo maksuttomat kirja julkaisut on tavallaan epäuskottavampaa materiaalia kuin hyvä maksullinen kirja. Taina ainakin kulkevat yhtä huonolla tasolla joka tapauksessa kokonaisuudessaan kun epämääräiselle verkkosivulle ympätty ”nettikirja”

 • WM_ sanoo:

  alita, laskusi perustuvat ajatukselle, että maapallo on ainoa paikka jolla on elämää ja että ihmiselämä on ainoanlaista elämää 😉

 • Wespa sanoo:

  alitalle voisin vastailla:

  Vastailen oletuksella, että jälleensyntyminen on mahdollista. 🙂

  – Jotta voisimme elää tietynlaista ihmiselämää on unohdus entisistä elämistä tärkeää, ethän muuten olisi se kuin olet nyt. Siten voimme aloittaa ns. puhtaalta pöydältä, eikä tarvitse murehtia tai haikailla entistä hyvää tai huonoa elämää. Unimaailmaakin voidaan pitää toisena erilaisena tasona, ehkä jonkilaisena astraalitasona, monesti herätessä ei myöskään muista koko unta ja myös lähiuni häipyy tietoisesta mielestä nopeasti jos sitä ei heti hereillä ollessa muistele ja esim. kirjoita ylös. Ihmismielen tarkoituksena on myös unohtaa asioita joita se ei tarvitse kokemuksessaan tai jotka voisivat hidastaa kehitystä, tämän takia et muista tarkkaan mitä teit viime jouluaaton toinen päivä klo. 18:05, koska sillä ei ole kehityksesi kannalta niinkään väliä ellei silloin ole tapahtunut jotain merkittävää. Siinä siis vastaus miksi emme muista aina entistä elämäämme, sillä ei ole tämän elämän kannalta merkitystä, toki siitä voi tulla merkityksellinen ja siitä voi paloja muistaa esim. unissa tai regressiohypnoosin avulla.

  – Se, että maapallolla on kokoajan enemmän ihmisiä kuvastaa sitä, että sieluja haluaa inkarnoitua ihmisiksi. Olen kuullut, että vapaaehtoisia sieluja syntymään on kyllä riittävästi, suorastaan jopa kilpailua. Sielut ja ruumis ovat kuitenkin kaksi ihan eri asiaa. Toki ihmisenä miettii, että mistä sieluja tulee ja riittääkö niitä jne. mutta uskoisin, että sieluja on paaljon paaljon enemmän kuin maapallolla ihmisiä. Uskon myös, että eläimillä on sieluja. Periaatteessahan sielujen määrään ei vaikuta millään tavalla se kuinka paljon on jotain rotua elossa. Maapallolla voisi olla vain 10 ihmistä ja silti sieluja olisi sama tietty määrä kuin nytkin. Tämä ihan siitä oletuksesta, että sieluja ei kuole ja siitä, että sieluja on valtvat määrät, mahdollisesti jopa loputon määrä. Mahdollisesti sielut voivat myös yhdistäytyä tai jakautua, mutta se saattaa mutkistaa laskelmia aika paljon niin en puhu siitä sen enempää. Siinä siis vastausta siihen miksi suurin osa maailmassa eläneistä ihmisistä on vielä hengissä. Koska henkimaailma/sielutodellisuus on niin paljon laajempi asia kuin suuren valtavan universumin sisällä oleva pieni hiekanjyvänen nimeltään maapallo ja sen sisällä oleva pikkuosa nimeltään ihmiset. Kaikki on vain pikkuinen osa isompaa palapeliä, valitettavasti emme ole kaiken napa, uskon että eläimillä ja hyönteisilläkin on jonkinlainen sielu.

  – Kysyit, että mistä varastosta ensimmäiset sielut otetaan… Oman intuitoni mukaan tässä on jo päinvastainen ajattelutapa. Katsos kun mahdollisesti ajattelet, että ihmiskeho tai ihmisrotu olisi ollut ennen sielua. Mielestäni asia on toisinpäin, koska sielu on ikuinen ja tuhoutumaton, se on ollut aina olemassa ja kokemassa eri asioita, joko sieluna tai sitten jossain kehossa tai muussa ”kulkuneuvossa”. Oletuksena, että on toisia olemisen ja kokemisen tasoja sekä että mahdollisesti tässäkin universumissa on muuta elämää. Vastaus kysymykseesi, että mistä varastosta sielut otetaan voisin sanoa, että milloin mistäkin, tähän en osaa vastata sen tarkemmin mutta kai siellä on joku välivaihe jossa sielu odottaa inkarnoitumista ihmiskehoon, tai sitten suorittaa sen suoraan kun toinen keho on kuollut ja maatunut jossain muualla. Näkisin kuitenkin, että ei-fyysistä elämää (sieluelämää) on enemmän kuin fyysistä elämää.

  – Eli ”ylimääräiset” sielut on sitten missä on, mahdollisesi jollain astraalitasolla tai kokemassa muita elämiä kuin tässä rinnakkaistodellisuudessa (eli toisella rinnakkaismaapallolla), tai sitten ihan eri planeetoilla tai ihan eri olevaisuuden tasoilla missä esim. fysiikanlait ovat ihan erilaisia tai sellaisia ei ole ollenkaan. 😛

 • Laura sanoo:

  Tulipa tässä muuten mieleeni että oletteko kuullut sellasesta kirjasta kuin ”astraaliauttaja”?

  Oli ihan jees ja valas paaljon asioita. Sattu täysin sattumalta kirjastosta käteen

 • Laura sanoo:

  Niin siinä siis selitetään aika hyvin jälleensyntyminen yms 🙂

 • WM_ sanoo:

  Wespalla hyvää pohdintaa!
  Laura, täytyy etsiä tuo kirja! 🙂

 • Ogeli sanoo:

  Täältä myös suositukset tuolle Michael Newtonin ”Sielujen Matka”-kirjalle. Muutti ainakin minun maailmankatsomukseni lopullisesti.

 • WM_ sanoo:

  Pistän korvan taakse :p

 • pallokorva424 sanoo:

  ”jos jälleensyntyminen on totta, miten selitätte

  ettette itse muista mitään?”

  Ihminen on yin ja yang.Kuollessaan ihminen saa mukaansa vain yinin, henkiruumiin, jolla ei ole muistia.Koko tietoisuus on mahdollista saada mukaansa kuitenkin, valaistumalla.

  Valaistumiseen on ohjeita ja kirjoja ympäri internettiä ilmaiseksi saatavilla.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Hmmm… Wespan teoriat nyt ovat taas niin epätieteellisiä, että vaikeeta tuohon on mitään vasta-argumenttia muotoilla, mutta asiaa saattaisi auttaa jos kykenisi ymmärtämään miksi tällaisen ilmeisen itsestä irrallisen sielun olemassaolo on mielestäsi näin kyseenalaistamaton tosia-asia? Kuitenkin meitäkin, jotka asioita tutkittuaan ja niitä punnittuaan ovat tulleet aivan päinvastaiseen tulokseen.

  Laura: ”mistä luulette taiteilijoiden yms. talentit tulevan.. tyhjästä? :3”

  Itsekin useamman lajin taiteentekijänä olisin kovin kiinnostunut tietämään mistä Laura luulee taiteilijoiden talenttien tulevan..? Edellisissä elämissä tehdyistä havainnoista ja tekniikoiden harjoittelusta? Onko esimerkiksi sinusta monessa taiteen lajissa hyödyksi oleva avaruudellinen hahmottamiskyky senlaatuinen lahjakkuuden laji, jota voi varastoida tulevia elämiään varten? Entä todistaako vaikkapa heikko piirustustaito kyseisen ihmisen sielun vasta aloittelevan vaellustaan ja olevan näin kehittymättömämpi, raaempi ja vailla vastaavia henkisiä ulottuvuuksia kuin henkilön, jonka piirrosjälki on mestarillista?

 • Laura sanoo:

  ”mistä Laura luulee taiteilijoiden talenttien tulevan..?”

  Edellisen elämien kokemuksista ja tunteista, erityisesti tuskasta. Siis nimenomaankin -Luulen.-

  ”Entä todistaako vaikkapa heikko piirustustaito kyseisen ihmisen sielun vasta aloittelevan vaellustaan”

  Ei välttämättä. Itsensä ilmaisutapoja on monenlaisia niinkuin talenttejakin

 • Entity sanoo:

  Kiitos sinulle, Höpönpöpö, sen sanomisesta, mitä me kaikki ajattelemme mutt’ emme uskalla ääneen puhua. Itsekin olen sielunvaellusta miettinyt ja tutkinut mitä kirjoituksia nyt olen käsiini saanut. En oikein osaa asiasta mitään käsinkosketeltavaa sanoa.

  Eräs sukulainen koki ahdistusta ja että hänen ihmisarvonsa alenee, koska en usko sieluun tai muuhunkaan uskontojen vaalimaan hölynpölyyn. Se että olemme kaikki osa ihmeellistä tapahtumasarjaa nimeltä maailmankaikkeuden olemassaolo ei ole arvokasta. Ikään kuin ainutlaatuisella ihmiselämällä ei olisi mitään arvoa ilman kuolematonta sielua, joka ruumiin kadottua jatkaa olemassaoloaan jotenkin. En usko että halu uskoa moiseen on muuta kuin peiteltyä kuolemanpelkoa.

  Todellisuuden kohtaamisen sijaan on kiva uskoa johonkin kivaan. Kivuus ja helppous tässä uskonasioiden paljoudessa minua eniten riepoo. Tuntemattoman kohtaaminen ei ole kivaa. Omien rajojen venyttäminen ja rikkominen ei ole kivaa. Elämän ihmeellisimmät asiat eivät tapahtu tahdostamme vaan kauttamme, eikä niissä läheskään aina ole kyse kivasta ja mukavasta tapahtumasta.

  Isoisäni kuolema sai minut aikanaan kiinnostumaan uskonnosta. Se kerta kun itse olin vähällä kuolla herätti kiinnostuksen tietoisuudesta, sielusta, olemassaolosta ja yliluonnollisuudesta. olen huomannut, että paljon ns. yliluonnollisesta on taikauskoa ja halua uskoa kivaan maailmaan johonkin helposti ja laiskasti käsitettävään ja lähestyttävään.
  Lukekaa kirjoja, niin minäkin aion tehdä. Ajatuksemme eivät ole ainutlaatuisia, vaan ihmiset kautta historian ovat niitä miettineet ja jos unohdamme heidän tekemänsä työn ja tyydymme twiittauksiin ja epämääräisiin mentaalipsykopaattiblogeihin, päädymme hymistelemään seurakunnan kesken, eikä kukaan tule hullua hurskaammaksi.

 • Laura sanoo:

  ”Onko esimerkiksi sinusta monessa taiteen lajissa hyödyksi oleva avaruudellinen hahmottamiskyky senlaatuinen lahjakkuuden laji, jota voi varastoida tulevia elämiään varten?”

  Hyvä kysymys. En muuten tiedä..

 • Höpönpöpö sanoo:

  Laura, voin vakuuttaa taiteellisen onnistumisen vaativan vain kiinnostusta, lahjakkuutta ja tavoitteellista työtä sekä sitoutumista. Edellisistä saati etenkään edessä olevista elämistä ei taatusti ole ainakaan apua lahjojensa hionnassa…

 • Laura sanoo:

  Vai niin.. 😉

 • Laura sanoo:

  Se on vaan jännä että mistä nämä ns. syntymälahjat oikein tulevat.. kaikkea voi toki oppia

 • Höpönpöpö sanoo:

  Et vaikka perimästä o koskaan kuullut..? =)

 • seppo sanoo:

  Sä olet Laura kujalla. Lahjakkaiden muusikoiden vanhemmat ovat usein myös lahjakkaita muusikoita jne… sama pätee joka juttuun. Lahjakkaan formulakuskin faija on ollut lahjakas myös vääntämään rattia jne. Ei siinä nyt tartte olla sielunvaellus toisesta galaksista elätystä elämästä että osaa soittaak kitaraa paremmin kuin naapurin esa. Ottakaa nyt se silmä käteen ja herätkää jo todellisuuteen.

 • seppo sanoo:

  hehe, samaan aikaan viestit samasta aiheesta höpöhöpö… henkimaailman juttuja selvästikki!!

 • Laura sanoo:

  Kyllä mutta ei sekään selitä aukottomasti

 • Höpönpöpö sanoo:

  …joten aukot voi täyttää miten sattuu huvittamaan? Ymmärrän ajatuskulkuasi vaikka itse suosinkin loogisempia polkuja. Yllättäen kun juuri ne tapaavat viedä totuuden lähteitä kohti.

 • jatu sanoo:
 • Laura sanoo:

  No en nyt tiedä täyttää mutta ainakin Aukkoja voi tosiaan arvailla

 • Laura sanoo:

  Höpönpöpö, luuletko siis/tunnetko niin, että sinä olet vain fyysinen kehosi? 🙂

 • Wespa sanoo:

  mutta asiaa saattaisi auttaa jos kykenisi ymmärtämään miksi tällaisen ilmeisen itsestä irrallisen sielun olemassaolo on mielestäsi näin kyseenalaistamaton tosia-asia?”

  En ole väittänyt, että asia olisi kyseenalaistamaton tosi-asia. Mielestäni kommentissani toin aika hyvin ilmi, että vastaan vain yhdestä näkökulmasta jossa oletetaan jälleensyntymisen olevan mahdollista. Näkökulmia on toki monia, enkä väitä että kyseessä olisi 100% totuus. Pidän mieleni avoimena myös sille vaihtoehdolle, että se ei ole mahdollista, samaan aikaan tutkien mahdollisuutta, että se voi olla mahdollista jos siihen viitteitä tulee.

 • Laura sanoo:

  Jep, mikään ei ole varmaa. Mutta suuntansa voi toki valita. Kumpaan sinä uskot enemmän wespa?

 • Wespa sanoo:

  Mielipiteeni ja ajatukseni vaihtelevat aika usein, mutta jollain tasolla intuitiivisesti uskon enemmän jälleensyntymisen mahdollisuuteen, mutta samalla skeptinen puoleni epäilee asiaa. Koskaan ei voi olla varma, mutta kai se oma usko enemmän sinne jällensyntymiseen kallistuu. Olen nähnyt myös unia jotka voisi tulkita muistoiksi entisistä elämistä, mutta tiedäppä tuota…

 • Laura sanoo:

  Oukei 🙂 Jep unet ovat jänskiä. Itellä se on melkein jopa toinen elämä suorastaan 😀 Huhhuh. Taitas muuten varmaan olla aika mennä nukkumaan hh O.-

 • Entity sanoo:

  Onko mahdollista, Wespa, että intuitiivinen puolesi näkee kolkon ja lopullisen Kuoleman ja sen edessä valitsee kivemman vaihtoehdon? En sano, että olet väärässä ja minä oikeassa, mutta oletko koskaan miettinyt?

  Unet ovat mitä ovat, omani tuppaavat olemaan melko utopistisia. Ilmeisesti, jos niihin on uskomista, olen ollut jonkin toisen planeetan kaikkivoipa ylipappi, useita eri sotureita ja lukuisa määrä rujon kuoleman ja suuria onnettomuuksia kohdanneita yksilöitä.

  Olisi minustakin kiva uskoa johonkin, mutta kun en usko. En ole tämän maailman luotettava todistaja, se mitä uskon ja havaitsen voi olla ihan väärä tulkinta siitä mitä todella on olemassa. Siksi siis pyrin ymmärtämään maailman sellaisenaan. Jos minulle sanotaan, että enkelit vahtivat minua, mutta jos en millään aistillani havaitse enkeleitä, voin olla melko varma että sanoja tahtoo vain johdatella ajatuksiani johonkin suuntaan. Totuuden etsijän pitää mielestäni ajatella vain omilla aivoillaan, eikä ottaa todesta mitään mitä joku muu on sanonut tai kirjoittanut. Mieltään ei saa sulkea, mutta ei myöskään täyttää hölynpölyllä.

 • Laura sanoo:

  Johan nousi p***amyrsky 😀

  Niin noihin uniin vielä, että niillä on eroja. Ainakin itse erotan tavalliset unet syvemmästä tasosta. Joskus pääsen ”rajan” yli tietoisesti, ja se on hienoa.

  Ja jos Entity, sinulla ei ole kokemuksia tästä, älä sitten tuomitse suoriltaan

  Minä näen myös lopullisen kuoleman, mutta tunne kertoo muuta. Tästä nyt voi väitellä taas että pelkään kuolemaa ja plaa plaa. Jokaikinen pelkää sitä sitten varmasti kun se hetki tulee, ennen sitä se on myytti.

  Näkekää te se erillailla, ei siinä mitään. Mutta älkää väittäkö että mitä ei näe ei ole.

  En minäkään näe teitä, eli ette ole olemassa. Mangeettikenttää ei ole olemassa.
  Säteilyä ei ole.

 • Laura sanoo:

  No jooh, kysymys oli kyllä tarkoitettu wespalle.. mutta oh well. This got me on fire : S

 • Ogeli sanoo:

  Täällähän on ollut havaittavissa jopa hedelmällistä keskustelua aiheen tiimoilta! 😀

  Itse en ole pelännyt enää vuosiin kuolemaa, koska uskon tai oikeastaan ”tiedän”, olevani kuolematon olento. Ruumiini kuolee ja maatuu, mutta todellinen ”minä” ja minun tietoisuuteni, sanottakoon sitä sitten tietoiseksi energiaksi tai sieluksi ei koskaan lakkaa olemasta. Energia ei voi vaan kadota.

  Tietenkin jokaisella on oma usko -ja arvomaailmansa, eikä kenenkään tulisi tuputtaa toiselle mitään ideologiaa tai ajatusmallia. Jokaisen tulisi itse pohtia ja tutkia itseänsä ja tulla sinuiksi oman elämänkatsomuksen suhteen. Kukaan ei siis lopulta ole ”oikeassa” tai ”väärässä”, sillä se ei loppujen lopuksi vaikuta yhtään mihinkään. Entä jos olenkin väärässä? Pahimmillaankin lakkaisin olemasta kuten ”en ollut” tietoinen ennen syntymääni eli olisin vain ikiunessa.

  Mutta se tietysti länsimaalaisessa yhteiskunnassa on pielessä, että ihmiset ovat oppineet pelkäämään kuolemaa. Kun kuolemaa ei juuri pitäisi pelätä tai surra, vaan juhlia. Ihminen siirtyy vain olomuodosta toiseen. Ja tässä tapauksessa siirtyminen on fantastista tuskallisesta fyysisestä ulottuvuudesta aineettomaan. Läheisen menettäminen on äärimmäisen tuskallista, koska ihminen luulee jääneensä yksin tänne rakkaansa hylkäämänä. Mutta jos tämä rakas ja läheinen ystävä pystyisi vain sanomaan sinulle, että hän odottaa sinua rajan takana ja aikasi tulee vielä joskus tavata hänet. Jos tarpeeksi hiljentyy ja kuuntelee, niin silloin nämä viestit myös pystyy kuulemaan.

  Totuus on, ettei kukaan tai mikään ole merkityksetöntä. Elämä on kaunis ja hieno monimutkainen asia jota tulisi vaalia. Jokainen ihminen on tärkeä ja uniikki olento. Jokaisella on paikkansa tässä järkyttävän suuressa kosmoksessa. Me olemme osa suurta kokonaisuutta, joka on niin suuri ettei ihmismieli pysty sitä koskaan tajuamaan.

  Olemme kaikki energiaa, joka on kotoisin jumalliesta lähteestä ja se pitää meidät koossa. Me olemme oman elämämme jumalia. Ja se energia on myös älyllistä ja ikuista. Kaikkein suurin lahja minkä voi toiselle ihmiselle ja itselleen antaa on rakkaus.

 • Laura sanoo:

  ogeli… veit.. jalat suustani

 • WM_ sanoo:

  Nättiä tekstiä ja hyviä pointteja 🙂

 • valvontakomissio sanoo:

  Ogeli,
  olet hieno ihminen!

  Outoa tässä on että vuoden tutustuattani kaikenmaailman hölynpölyyn olen tullut samankaltaisiin ajatuksiin kanssasi!

  Ehkä olemme ”seonneet” samalla tavalla – tai sitten täällä on jotain mitä suurin osa ei tule koskaan ajatelleeksikaan – ja täten eivät tule ikinä sitä elämänsä aikana havaitsemaankaan.

  Mutta jokainen elämä on uniikki ja kaikki menee ihan niinkuin pitääkin kaikkine uskomuksineen ja elämän ja kaikkeuden ihmeineen. Nauttikaamme niistä ja antaa tarinan elää! 🙂

 • Höpönpöpö sanoo:

  Laura: ”Höpönpöpö, luuletko siis/tunnetko niin, että sinä olet vain fyysinen kehosi?”

  Milläs logiikalla tuohon päädyit? =)

  Olen tietoisuuteni, joka toki kehityy sitä mukaan kun sitä käytetään. Tietoisuus muodostuu aivoissani ja kehosta on sille paljon hupia ja hyötyä, jos kohta rasitteitakin. Se sammuu samalla kuin aivonikin – yhtä lailla ruumiini menettää toimintakykynsä tietoisuuteni sammuessa. Se on symbioosi, joka syntyi ja kuolee yhdessä. En ymmärrä miksi asian selittämiseksi pitäisi turvautua minkään sortin astraalihömpötyksiin.

 • Entity sanoo:

  Olen käynyt lähellä kuolemaa. Hengenmeno lopullisesti oli kaiketi ihan sekunneista kiinni, sattuma puuttui peliin tuntemattoman ihmisen avun kautta ja täällä edelleen heilun. Kuoleminen ei minua pelota, lähellä käymisestä jäi mieleen syvä rauhan ja tyyneyden tunne. Luultavasti aivot pehmentävät laskua, kun elo alkaa himmetä. Elämää eläessäni on käynyt niin, että kuolemaa edeltävä elämä on alkanut kiinnostaa minua huomattavasti enemmän kuin sen jälkeinen. Jos olemmekin tänne maailmaan jotain tarkoitusta varten syntyneet, ei se tarkoitus varmaankaan ole se että odotamme kuolemaa.

  Se mitä olen kokenut on toinen asia, josta Laura et tiedä. Valitettavasti kokemukset ovat luonteeltaan sellaisia, ettei niitä juuri voi vertailla. Monesti kuulee väitteen, että henkisesti kehittyneet ja hereillä olevat sielut tunnistavat totuuden siihen törmätessään. Niin kuin sen kuuluisan keisarin vaatteet, jotka vain viisaat näkevät. Tosiasia on että moni puoskari ja valeguru ansaitsee ihan hyvin käärmeöljyä ja harhaoppeja kauppaamalla.

  Jotain todellista on olemassa. Maailma on ihmeellinen paikka, jossa tapahtuu välillä selittämättömiä asioita. Kaikkea ei ole selitetty eikä kaikkea vielä tiedetä, jos ylipäätään ihmisen järjellä on kovin paljon mahdollista käsittää. Toiveajattelu ja taikausko värittää monen maailmankuvaa ja ne molemmat ovat asioita, jotka tulevat todellisen heräämisen tielle. Oma ongelmani on pessimismiä lähenevä realismi. Harvat ystäväni tietävät ettei minun maailmankuvaani mahdu ruusuisia kuvitelmia, silti he yllättyvät aina kun teen oikeaan osuvia arvioita ihmisten tyhmyydestä ja julmuudesta. Tästä olen päätellyt, että suurin osa meistä on ollut niin onnellisessa asemassa, että on saanut elää suojeltua ja hyvää elämää, joka ei anna ottimia elon rujommille antimille.

  Tämä tapaus jossa sielunvaelluksesta on noin kouriintuntuvia todisteita saa jostain syystä hälytyskellot soimaan päässäni. Liian hyvää ollakseen totta.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Ogeli: ”Itse en ole pelännyt enää vuosiin kuolemaa, koska uskon tai oikeastaan “tiedän”, olevani kuolematon olento. Ruumiini kuolee ja maatuu, mutta todellinen “minä” ja minun tietoisuuteni, sanottakoon sitä sitten tietoiseksi energiaksi tai sieluksi ei koskaan lakkaa olemasta. Energia ei voi vaan kadota.”

  Hmm… Itse taas en pelkää kuolemaa koska miksi pelätä mitään mitä tapahtuu tietoisuutesi lopullisesti sammuttua? Kuolema on yksilölle kaiken loppu, mitään pelättävää, iloittavaa, odotettavaa ei yksinkertaisesti enää ole.

  Milläs perusteella oletat tietoisuutesi olevan energiaa? Sinähän päinvastoin tarvitset energiaa, jotta tietoisuutesi toimisi toivotulla tavalla. Siis kun tietoisuutesi lakkaa saamasta energiaa se kuolee. End of story.

  ”Olemme kaikki energiaa, joka on kotoisin jumalliesta lähteestä ja se pitää meidät koossa.”

  Niin, siis, kun mepäs emme olekaan energiaa. Ja olemme kaikki kotoisin paikasta, jota takuulla Tabermanni-vainaa joskus kutsui myös jumalten lähteeksi… ;D

 • Nexeon sanoo:

  Hienoa keskustelua, oma ”uskoni” ja näkemykseni tästä aiheesta yhdistyy Wespan ja Ogelin kanssa. Wespa on oikeilla jäljille kun taas Ogeli on polkunsa löytänyt :). Tästä kaikesta tuli taas kerran mieleen tuo ”Yhden Laki” http://yhdenlaki.wordpress.com/

  Kannattaa lukaista läpi, sillä tuossa tekstissä on hyvin paljon yhteistä vanhan Intialaisen filosofian kanssa, jota olen myös tutkinut. Ei kaikki ole hömpänpömppää, kun asiat osaa nykyihmisille (nimenomaan NYKYIHMISILLE) kertoa sillä tavoin, jotta he sen ymmärtäisivät oikein, kuten se on tarkoitettu ymmärrettävän. Nyt en jaksa tämän enempää kirjoitella 🙂

 • jaa sanoo:

  onko hyttysillä sielu? entäpä koirilla? mistä koirien sielut tulevat, kun koira on ihmisen jalostuksen tulosta? -Vai onko ihminen ainoa ’sielukas’ olento maassa?

  Tässä jutussa on niin paljon aukkoja, että huhhuh!

  3-vuotias James-poika kirjoittaa piirrustuksen alakulmaan ’James3′, ja vanhemmat tulevat isoäidin kanssa siihen johtopäätökseen, että se ei voi tarkoittaa mitään muuta kuin että heidän poikansa on uudestisyntynyt lentäjä James Huston!!!!!??????

  Isä vie 1,5 vuotiaan poikansa II. Maailmansodasta kertovaan lentokonemuseoon ja istuttaa innostuneen pikkumiehen Corsair-koneeseen. Kun poika 2 kuukautta myöhemmin rupeaa näkemään palaneesta lentokoneesta (Corsair) painajaisia, tulee tietenkin ensimmäisenä mieleen että painajaiset ovat muistijälkiä edellisestä elämästä. Tai sitten ei!

  -Jokainen voi laskea 1+1 ja tehdä omat johtopäätöksensä.

  ”However, although he was excited by the planes, the images of WWII battles also frightened him, and they soon began to give him nightmares about being trapped in a plane on fire.

  This is when the real problem starts. The child’s grandmother, for no obvious rational reason I can think of, suggests he is remembering a past life. She brings in Carol Bowman (an author of several books on reincarnation), to “affirm” James’ nightmares. (Bowman is said to have been influenced by Ian Stevenson – another reincarnation proponent who is known to ask leading questions of young children.) Bowman “encourages” James in his fantasies, also with leading questions. Unsurprisingly, the child cooperates in this fantasy building. After all, they’re telling him he was a real pilot.”

  Wespa ja muut: Suosittelen lukemaan —> http://skeptico.blogs.com/skeptico/2005/07/reincarnation_a.html

  Tässä jutussa on yhtä paljon uudelleensyntymistä, kuin ’Riivatuissa Taloissa’ on riivattuja taloja.

  -Case closed.

 • jaa sanoo:

  ”Considering how his mother has apparently “forgotten” about the museum visit that started the whole thing off, I am disinclined to take either of James’ parents’ word for it that the child “remembered” these items exactly as claimed. This is hardly extraordinary evidence for such an extraordinary claim.

  Paul Kurtz chairman of the Center for Inquiry and CSICOP, was briefly featured on the program saying he thinks the parents are self-deceived: “They’re fascinated by the mysterious and they built up a fairy tale”. Yes, that sounds quite possible. Following this, a TV company interested more in ratings than the truth makes a sensationalist program about it, conveniently forgetting to mention the museum trip that actually started the whole thing off. And so another legend is born, to be added to the literature that supposedly shows reincarnation really happens, to be repeated ad nauseam by believers.”

  http://skeptico.blogs.com/skeptico/2005/07/reincarnation_a.html

 • PatrikS sanoo:

  Itse en usko sieluun, Jumalaan ja uudelleen syntymiseen. En voi todistaa, enkä myös onko Lentävä spagettihirviö olemassa tai onko Jumala oikeasti Nalle Puh. Todennäköisesti haluamme uskoa uudelleen syntymään, koska se kivempi vaihtoehto kuin mädäntyä mullan alla. Se, että näemmä itsemme kuolleina mafiapomoinna, Adolf Hitlerinä jne. on varmaanki siksi, jotkut lukevat heistä paljon tai alitajunnassa pyöriskelee.
  En edenkään ymmärrä sielun olemassa oloa, mitä se tekee ja missä se on. Mitä tapahtuu sielulle kun tulevaisuudessa mahdollista korvata erinäisillä osilla.

 • PatrikS sanoo:

  ”Se, että näemmä itsemme kuolleina mafiapomoinna, Adolf Hitlerinä jne. on varmaanki siksi, jotkut lukevat heistä paljon tai alitajunnassa pyöriskelee.”

  Tuli selitetty päin honkia väsymyksen takia.

  Se, että näemmä unessa itsemme mafiapomoina, Adolf Hitlerinä jne. on varmaanki siksi, jotkut lukevat heistä paljon tai alitajunnassa pyöriskelee. Myös lapsille voi opettaa edesmenneistä ihmisistä paljon tietoa.

 • valvontakomissio sanoo:

  ”Todennäköisesti haluamme uskoa uudelleen syntymään, koska se kivempi vaihtoehto kuin mädäntyä mullan alla.”

  Monelle tänä päivänä tuntuu se vaihtoehto olevan kivempi että mädäntyy mullan alla vailla minkäänlaista jatkoa – elettyään elämänsä itsekkäästi muiden sekä mm. luonnon kustannuksella.

  Olisihan se nyt ikävää jos elää elämänsä muita kohtaan huonosti käyttäytyen sekä mm. luontoa tuhoten – ja joutuisi vielä tulla tänne uudestaan katsomaan tekojensa seurauksia.

  En kohdista tätä sinuun PatrikS koska en tunne sinua, mutta mielestäni tuo että kuoleman jälkeen ei ole mitään on aivan samanlaista kivemman vaihtoehdon etsimistä kuin jälleensyntymäkin.

  Ja selittäväthän ne tiibetin viisaatkin että jälleensyntymä ei missään nimessä ole hyvä vaihtoehto, vaan hyvin onnetonta – mutta vapautuminen jälleensyntymän kierrosta on se juttu 🙂

  Itsehän en toista kertaa tänne tälläisenään haluaisi tulla: katsomaan kaikenmaailman talouskriisejä ja materian perässä juoksemista yms sitä hulluutta joka meitä joka päivä ympäröi. Sotia, vihaa, välinpitämättömyyttä, harhaluuloja jne..

 • Ogeli sanoo:

  Mutta silti tänne haluaisi niin moni sielu inkarnoitua…

  Koska maa-planeetta on niin karu monelle paikka, se myös samalla kasvattaa äärimmäisellä tavalla ihmisiä. Ja silti jotain kaunetta tässä kaikessa kuitenkin on ja kaikella on toivoa. Ei peli ole koskaan menetetty. Maa ja ihmiset ovat pelastamisen arvoisia. Jotkut ovat vain harhautuneet polultaan, mutta kyllä he vielä palaavat sen luokse ennemmin tai myöhemmin. Jos ei tässä, niin seuraavissa elämissään. Jokainen kohtaa tekonsa, niin hyvät kuin pahat. Muttta hyvyyden voima on aina suurempi. Jos annat, niin myös saat.

 • Entity sanoo:

  Miksi elämäänsä ei voisi elää ottaen huomioon muut ihmiset ja luonnon, joka antaa meille elämän, vaikka yksilöt kuolevatkin? Ei mullan alla mätäneminen ole mikään vaihtoehto, ei se että ei usko kuolemanjälkeiseen elämään tarkoita, että odottaa lopullista kuolemaansa kuin kristitty tuonpuoleista kruunuaan. Mullan alla mätänee entinen ihminen, hänen merkityksensä on muualla. Raadostani voi tehdä vaikka makkaraa, se ei minua kiinnosta, tietoisuuteni sammuttua ruumiini on vain muutama kilo eloperäistä jätettä.
  Kyseessä ei ole kivempi vaihtoehto, vaan todennäköisin vaihtoehto sen perusteella mitä maailmasta tiedetään. Uskontojen henkiolennot ja ilmiöt eivät näytä tähän maailmaan vaikuttavan, eikä ruumiista erillinen sielu ilmene missään. Kun ruumiin mukana kasvanut tietoisuus sammuu, se vain sammuu, eikä asiaan sen suurempaa mystiikkaa liity. Tämä ei ole mielestäni kivaa, mutta se on totta. Maailma ei muuta olemustaan siksi että meistä olisi paljon kivempi että olisi olemassa jokin ikuinen totuus, joka on jumalaisissa ilmoituksissa paljastettu. Onhan se taas lähipäivinä nähty mihin se johtaa, kun uskovat huomaavat ettei heidän virheetön totuutensa vastaakaan aistein havaittavaa maailmaa. Vika on silloin maailmassa, ei virheettömässä totuudessa maailmanjärjestyksestä.

  Jossain oli hauskasti kiteytetty, että jos ateismi on uskonto, kaljuus on hiustyyli, se ettei kerää postimerkkejä harrastus ja terveenä olo sairaus.

  Itse yritän elää elämääni humaanisti, auttaen muita missä voin. Yritän vaikuttaa yhteiskuntaan ympärilläni, ettei se muuttuisi aivan hullunmyllyksi. Pyrin elämään ekologisesti, että lapsillani ja heidän jälkeläisillään olisi myös edellytykset elää tällä pallolla. Ei siihen tarvita uskoa sieluun tai mihinkään muuhunkaan. Ainoastaan sen tiedostamista, että me ihmiset emme ole vain ainutkertaisia yksilöitä, vaan osa suurempaa ja pitkäikäisempää kokonaisuutta.

 • Ogeli sanoo:

  Entity, mielipiteesi on ymmärrettävä ja hyvin perusteltu. Arvomaailmasi perusteella vaikutat hyvältä ihmiseltä ja jos olet tyytyväinen niin sitten sinulla ei ole tarvetta muuhun. Kohtele muita niin kuin tahtoisit itseäsi kohdeltavan.

 • valvontakomissio sanoo:

  ”Miksi elämäänsä ei voisi elää ottaen huomioon muut ihmiset ja luonnon, joka antaa meille elämän, vaikka yksilöt kuolevatkin?”

  Voihan niin tehdä – ei missään ole universumin sääntökirjaa jossa sanotaan ettei niin voisi tehdä – häviää tai ei häviä kuolemassaan. Monelle vaan tuntuu olevan tämä ”kerranhan täällä eletään” -tyyli oikeutus omalle itsekkyydelleen.

  Yksilöt kuolee, se nyt on varmaa se – minäkin tulen kuolemaan vielä se on aivan varmaa, ja siinä vaiheessa kun ruumiistani häviää kaikki se mikä sitä pitää elossa se kylmenee ja mädäntyy ja palaa lopulta takaisin luonnon suureen kiertokulkuun. Mutta tämä on se ns. fyysinen kuolema.

  Itse näen että tietoisuus joka meitä kaikkia yhdistää on jollain tapaa kaikille sama pohjimmiltaan, niin eläimelle kuin ihmiselle – sitä voi kutsua sieluksi tai ties miksi – mutta se on se tietoisuus joka ei häviä mihinkään. Moniko on tullut ajatelleeksi että fyysinen ruumis joka lukee tätä tekstiä juuri nyt on täysin omaa luomusta. Äiti vain tarjosi rakennuspalikoita kun olimme vauvoina vatsassa – mutta itse itsemme olemme siellä rakentaneet. Jokin tietoisuus on siis joka osaa rakentaa tämän kaiken kaikessa viisaudessaan tästä kaikesta rakentaa.

  Ehkäpä se on tämä tietoisuus joka siirtyy olomuodosta toiseen paikassa ja ajassa ja universumin liikkeen mukana kokeilemassa erilaisia olomuotoja ja yksilöitä matkalla universumin alusta universumin loppuun 🙂

 • Höpönpöpö sanoo:

  Vastaisitko, Ogeli, ehtiessäsi esittämääni kysymykseen? Siis miten olet päätynyt siihen uskoon, että sielusi olisi energiaa?

 • PatrikS sanoo:

  Minua ei juurikaan haittaa uskotteko Jumaliin, uudelleensyntymiseen jne. Mutta itseäni kinnostaa enemmänkin MIKSI uskotte ja ONKO todisteita kyseisiä asioita. En halua ”no niin, se on vain” tai ”sinun ei tarvitse uskoa” jne. vastauksia.
  TV7-kanavalta joskus tuli sarja, siinä miten jotkut tulivat uskoon. Lähes aina ilmeni, että he vetivät huumeita (LSD) ja alkoholia ja sitten näkivät Jessen tai Jumalan joka puhui heille. Saattaisiko olla huumeiden vaikutuksilla olevan syylinen? Ja kun on leikkauksessa ja monet näkevät tunnelin jossa on valkoinen valo. Oliskohan se todella kirkas valo edessä syyllinen?

  Kun katselee eri uskontojen sielujen määrittely, eli onko eri uskonnollisilla eri periaattella toimiva sielu? Minkälainen sielu on ateistilla tai elävätkö he, eli mm minä sieluttomina?

 • Ogeli sanoo:

  Olen asiaa tutkinut lukemattomista eri kirjoista ja lähteistä ja olen muodostanut siitä mielipiteeni ja uskon että se on melko lähellä totuutta, 100 % varma en tietenkään voi olla kuten ei kukaan muukaan ihminen tässä maailmassa. Muunmuassa hypnologi Michael Newton on haastatellut tuhansia potilaitaan, koonnut materiaalia kirjoihinsa ja kaikki ovat vahvistaneet saman tarinan henkimaailmasta ja siitä että me olemme ikuista, loputonta energiaa. Miten selität sen? Kaikki ne ihmiset kärsivät mielenviasta?

  Ja ota huomioon, että Newton oli alunalkaen hyvin vakava skeptikko, joka ei todellakaan uskonut kuolemanjälkeiseen elämään, mutta hän joutui vuosien aikana muuttamaan mielipidettään ja nyt häntä arvostaa todella moni ihminen. Hän myös käsittelee suurilta osin tiedemiehen tavoin.

  Jos et jaksa kirjoja etsiä käsiisi, niin videohaastattelukin löytyy: http://www.youtube.com/watch?v=0QDT58Q6Zxo

  Yhden laki-blogi on myös yksi parhaimmista kokoelmista kirjoituksia mitä olen koskaan lukenut kaikki kirjat mukaanlukien.

 • Patrik sanoo:

  Ogeli: Michael Newton on haastatellut tuhansia potilaitaan, koonnut materiaalia kirjoihinsa ja kaikki ovat vahvistaneet saman tarinan henkimaailmasta ja siitä että me olemme ikuista, loputonta energiaa. Miten selität sen? Kaikki ne ihmiset kärsivät mielenviasta?

  Eli Newton haastatteli -> kirjoitti kirja liittyen potilaiden keromuksiin -> tarkoitatko kaikilla potilaita, eli he vahvistivat omat kertomuksensa. Jos noin, niin silloin se ei todista mitään. Tai miten se on?

  Ei se energiateoriasta todellista myöskään tee, vaikka Newton oli skeptikko, mutta vaihto mieltä. Tästä tulee mieleen 2 uskovaisen tuktimus liittyen ihmeparannuksiin. He eivät tutkimuksista huolmatta löytänyt todisteita, että parannukset olisivat toimineet. Ihmeparannukset tapahtuvat kirkoissa, jolloin uskovaiset uskovat täysillä. Yleensä oma kansa uskoo omiaan. Monia ihmeparantajia on pyydetty parantamaan monia todistetusti sairaita, mutta he eivät ole suostunuut.

  Mikä todistaa, että kuolemanjälkeistä elämää on olemassa? Vastaukseen ei kelpaa, esim. todista ettei sitä ole. Sinä näköjään uskot omaan teoriaan, joten varmaankin myös voit todistaa.

  Kärjistetty esimerkki on vahva keino herätellä ajatuksia. Äärimmillään oman tulkinnan esittäminen on kuin pienen lapsen kiukuttelua, jossa vaaditaan kunnioitusta vaikka minkälaiselle humpuukille. Energista/Siellusta (yms.) ei vain voi tulkita ihan miten tahansa, vaikka monia tulkintoja voikin esittää. Mistä tietää ketä monista sadoista energian, uudelleen syntymisen ”todistenaista” Dr. Phileistä pitäisi uskoa? Mistä tiedämme onko toisen tulkinta väärä tai oikea?

 • Ogeli sanoo:

  Siinähän se dilemma onkin. Ei pysty puolesta eikä vastaan todistamaan. Se joka on jonkun mielestä on taas toisen mielestä humpuukia. Mutta silti ne ovat vain mielipiteitä. Aiheesta pystyy jankkaamaan kirjaimellisesti maailman loppuun asti, sillä minä en tässä fyysisessä elämässä pysty ikinä esittämään mitään vedenpitäviä todisteita, jotka voisi ihmisaistein havaita, eikä kukaan pysty myöskään sanomaan minulle etteikö mahdollisuutta olisi tuonpuoleiseeen.

  Toisaalta ei minulla ole myöskään mitään tarvetta kenellekään todistella ajatusmaailmaani, kunhan vain tuon mielipiteitäni ilmi monen muun ihmisen tavoin ja se taas aiheuttaa ihan mielenkiintoista ja tervettä keskustelua aiheen tiimoilta. Jos taas kovin monella ihmisellä sattuu olemaan ympäri maailmaa täysin samanlaisia kokemuksia, niin kyllä se väkisin pistää miettimään että voiko kaikkea pistää vain puhtaan sattuman piikkiin.

  On vain jokaisen oma usko.

 • dumle sanoo:

  …mutta mitäs jos me haluamme maailman olevan juuri tällainen paikka täynnä sotia, vihaa, kateellisuutta ja katkeruutta? Mitäs jos me olemme luoneet tämän maailman juuri sellaiseksi kuin se on, koska me haluamme syntyä tänne ja kokea sen? Mä uskon jälleensyntymiseen ja mä uskon, että me sielut olemme täynnä jumaluutta ja olemme valinneet elämämme juuri sellaisiksi kuin me haluamme ne kokea. Kaikki on täynnä jumaluutta, niin viha kuin rakkauskin.

 • dumle sanoo:

  Jumalalla ja jumaluudella tarkoitan luojaa eli luovaa voimaa/energiaa.

 • valvontakomissio sanoo:

  Maailmahan on täydellinen tälläisenään kun se on ja kaikki menee ihan niinkuin pitääkin – aivan omalla painollaan.

  Ne nauttivat jotka nauttivat – ja kyllä minäkin nautin tästä kaikesta tavallani. Itseäni lähinnä jälleensyntymässä jne kiinnostaa se mitä Buddhan väitettiin tehneen sekä mistä tiibetin buddhalaiset jaksavat levittää sanaa – eli vapautua siitä 🙂

  Enkä todellakaan ole keksinyt että miten, mutta lupaan kyllä kertoa jos sen joskus keksin 🙂

 • valvontakomissio sanoo:

  Eli ts. ”Aika aikaansa kutakin sano pässi kun päätä katkaistiin.” 🙂

 • Höpönpöpö sanoo:

  Ogeli: ”Siinähän se dilemma onkin. Ei pysty puolesta eikä vastaan todistamaan.”

  Tätäkin on toistettu täällä eri yhteyksissä (näköjään) lukemattomia kertoja, mutta pannaas taas… Dilemma tämä on vain uskoville koska todistamisen taakka on väitteen esittäjällä. Sen puolesta ettei tietoisuus ole energiaa puhuu se, ettei moisesta mahdollisuudesta ole mitään näyttöä. Ja koska, kuten yleisesti tiedetään E=MC5, uskoisin jonkun einsteinin jo todistaneen ’sielun’ olevan energiaa jos näin olisi. Ei mitään dilemmaa tässä siis.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Ja vielä niille, jotka eivät usko, että E=MC5
  http://www.youtube.com/watch?v=yvJGQ_piwI0
  😉

 • valvontakomissio sanoo:

  Hmm.. kaikkihan on täällä energiaa, sitähän tuo sinun lauseesikin yrittää todistaa E (energia) = m (massa) * c^2(5?).

  Eli energia on massa kertaa valonnopeus toiseen. energia on energiaa, valo on kanssa energiaa, massakin on toisaalta hiukkasta toisaalta aaltoa (liike-energiaa) jos on kvanttifysiikkaan uskominen.

  Eli eihän täällä ole kuin energiaa erilaisissa olomuodoissa? Tosin tiede ei ole tätä aukottomasti todistanut loppuun saakka, mutta eivätköhän he siihen kohta pääse kun sen higgsin bosoninsa löytävät ja todistavat. Ja toisaalta eikö se ole aikalailla itsestäänselvyys jopa?

  Tästä tullaan siihen että kaikki on energiaa, jokainen napinpainallus mitä tähän suollan on energiaa, näen näytön jossa virtaa energia että se toimii. Energia siirtää tämän tekstin teidän näkyvillenne. Atomin kun halkaisee sen sisältä vapautuu kauhistuttava määrä energiaa jne.. Että biokemiallisfyysiset toimintoni jatkuvat tarvitsen energiaa ja jokaikinen atomini on energiaa.

  Joten, jos joskus löydetään jotain mitä sanotaan ”sieluksi” niin miksi se ei olisi energiaa?

  Saa olla eri mieltä ja moni asia on mututuntumalta heitettyä, en ole fysiikan ja kemian kohdalla tutustunut kuin perusteisiin.

 • dumle sanoo:

  Valvontakomissio: ”Enkä todellakaan ole keksinyt että miten, mutta lupaan kyllä kertoa jos sen joskus keksin”

  Mun ajatus jälleensyntymisestä ja valaistumisesta on erilainen. Mun intuitio kertoo, että ei tarvitsse valaistua päästäkseen pois jälleensyntymisen kierrosta. Sen sijaan kuoleman jälkeen me voimme vaan valita syntyäkö uudelleen vai ei. Monien oppien mukaan meillä on vapaa valinta. Jos me ollaan Jumalia eli täynnä luovaa energiaa niin silloinhan me sielut voimme itse valita oman kohtalomme, syntyäkö vai ei… Mut hei, tää on mun totuus.. 🙂

 • dumle sanoo:

  Eli me ollaan kaikki jo valaistuneita.

 • dumle sanoo:

  Tosi mielenkiintoista, kun ihmiset voi ajatella niin eri tavalla tästä ja niin kuin kaikesta. Kuka on oikeessa? Ehkä kaikki tai ei kukaan. Dualistinen maailma…

 • valvontakomissio sanoo:

  dumle,
  Itseasiassa olen samaa mieltä että pohimmiltamme olemme kaikki jo valaistuneita, mutta sen pohjan päälle on rakentunut aikamoinen määrä abstraktiota ja ohjelmointia. Ja parhaimpana ohjelmointina ehkä ikinä tämä hyvä ja paha, oikea ja väärä, jne dualismi.

  Vai pitäisikö sanoa että multilismi, josta johtuen maailmassa on yhtä monta mielipidettä kuin on persereikääkin – jokaisella omansa 🙂

  Mutta kaikki puhuu oman todellisuutensa totta ja kaikki mitä tässä ympärillä on on näiden todellisuuksien summa. Eli kaikki on oikeassa ja kaikki on väärässä – mutta loppupeleissä kun oikeaa ja väärää ei ole – niin totuudella ei liene edes mitään väliä 🙂

  Kuhan jauhetaan tässä universumin loppua odotellessa 😀

 • dumle sanoo:

  Hienoa Valvontakomissio! Meidän aatteet käyvät sittenkin hyvin yksiin. Buddhalaisuus on aina ollut lähellä mun sydäntä, mutta tätä heidän valaistumisjuttuansa en ole minäkään hokannut. Itse kun ajattelen juuri niin, että me ollaan jo valaistuneita…. Mikä se heidän ideansa siinä sitten on, olisi kiva tosiaan tietää…

 • Höpönpöpö sanoo:

  Vai ei ole oikeaa ja väärää, eikä totuudella mitään väliä? No, kullekin määränsä mukaan…

 • Entity sanoo:

  Maailmalla ja mielipiteillä on hyvin vähän jos mitään tekoa keskenään. Ne ehkä ovat tuttavia, jotka tervehtivät toisiaan kohteliaasti tavatessaan ohimennen, mutta varsinaisen vuoropuhelun yrityskin saa aikaan vain kiusaantuneen hiljaisuuden, jonka katkaisee se kun jompi kumpi lähtee vähin äänin paikalta hoitamaan omia asioitaan.
  Edustan siis itse epäsuosittua ajattelun koulukuntaa, jonka mukaan on olemassa ihmisen ulkopuolella oleva maailma, josta voidaan kerätä luotettavaa, joskaan ei välttämättä tyhjentävästi selittävää, tietoa. Hankitun tiedon perusteella voimme arvioida aiempia tietojamme ja pohjustaa tulevaa tutkimusta, päämääränä jatkuvasti tarkentuva käsitys siitä millaisessa maailmankaikkeudessa elämme.

  Aistit ja niiden varaan rakentuneet tulkinnat voivat olla väärässä, sillä evoluutiomme kuluessa niiden on tarvinnut olla vain tarpeeksi lähellä totuutta, että eliö on saanut syödäkseen ja naidakseen, anteeksi hienoinen karkeus. Se että jo pelkkä havaintojen luotettava tulkitseminen saattaa aiheuttaa ongelmia ei kuitenkaan riitä. Kahden ihmisen välinen tietojen vaihto on aina epäluotettavaa sekin. Koettakaapa joskus vaikka selittää päänsärkyä ihmiselle, jonka päätä ei ole koskaan särkenyt.

  Ei ole tosiaan mitään linnunradankäsikirjaa, joka kertoo miten pitäisi elää. On kuitenkin paljon uskontojen kannattajilleen luomia sääntökirjoja, joissa kerrtotaan hyvin yksityiskohtaisestikin kuinka elämä olisi elettävä ja millaisia ajatuksia olisi ajateltava. Buddhalaisuus ei ole siinä suhteessa juuri muita uskontokuntia parempi, vaikka siinä näin ulkopuolisen silmin on hyvin paljon järkeä. Kenties enemmän kuin omaan kulttuurimme sulautuneissa myyttisissä uskomuksissa. Esimerkiksi kirkkokansa uskoo ehkä tavan vuoksi Jeesukseen ja Jahveen, mutta kysykääpä huviksenne missä voi tavata esimerkiksi kirkkotaiteen kuvaamia serafeja, joilla on neljät kasvot ja joiden ruumiita peittävät siivet. Eivät ne olennot, Jumalan lähimmät sanansaattajat, olleet aikanaan vain lennokkaita taideaiheita, vaan niihin uskottiin yhtä tosissaan kuin muuhunkin lain ja tuomion jumalan kirjassa kerrottuihin asioihin.

  Oikea ja väärä, moraali ylipäätään, saattaa olla väärin perustein määriteltyä. Moraaliin vedotaan liian usein silloin kun halutaan syy, jolla syrjiä erilaisia ihmisiä ja toisaalta asettaa itsensä muiden yläpuolelle, ehkä vain siksi ettei tahdo tiedostaa olevansa itse melko lähellä nokkimajärjestyksen pohjaa. Älkää käsittäkö väärin, en kumarra nihilismille sen enempää kuin muillekaan uskonnoille. Tärkeää olisi hylätä se mitä on valmiina annettu ja käyttää luonnonvalinnan meille suomia tehokkaita aivoja, vaikka sitten päätyisikin samoihin johtopäätöksiin kuin muutkin. Moni asia on pelkkää haaveilua, ennen kuin siihen on pureutunut luita ja ytimiä myöten. Esimerkiksi minulle rakkaan kamppailulajiharrastuksen piirissä olen nähnyt paljon aloittelijoita, joita kiehtoo idän mystiikka. He ovat täynnä ulkoa opeteltua nippelitietoa qi-energiasta ja ties mistä, he luulevat että taito on heillä viittä vaille hallussa, eivätkä siksi kunnioita sitä eivätkä siksi sitä myöskään opi.

 • Juha sanoo:

  Jaa vai että pitäs muistaa jos on uudellee syntyny.. hmm suattaapi olla hankalaa kerta jo vauva muistotki tuntuu aika hataroilta. Jos ensinnäkään muistaa vauva ajoilta mitään.

 • Andro sanoo:

  Minkälainen sielu on ateistilla? Kaikkhan me olemme lähteestä alkumme saaneet. Ateisti ei ole tietoinen sielunsa valosta. Tarvitaan jokin kiinnostuksen herättäjä joka alkaisi vetämään kiinostusta tällaisia asioita kohtaan. Tietoisuus on jotakin joka on fyysiskehomme ulkopuolella. Se ei siis häviä minnekään kun elämä päättyy ja fyysinen kehomme kuolee. Miten 11-vuotias voisi kertoa muuten yksityiskohtaisia asioita entisistä elämistään. Vähän niinkuin syntymästään sokeana elänyt kertoi obe kokemuksestaan mitä sairaalassa tapahtui tuon kokemuksen aikana. Miten sokea siis näki kaiken mitä huoneessa tapahtui. Hän kertoi yksityiskohtaisen tarkasti ja aivan oikein mitä huoneessa tapahtui tuon obe kokemuksen aikana.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *