ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

Pelastiko outo teleportaatio miehen hengen?

Internetissä pyörii outo Aasiassa kuvattu video. Valvontakameran videolla nähdään miten moottoripyöräilijä on jäädä rekan alle, mutta pelastautuu täpärästi. Tapauksesta oudon tekee se, että mies näyttää selviytyvän jonkinlaisen teleportaation avulla.

Teleoportaatio valvontakamerassa

Täpärä tilanne juuri ennen teleporttausta

Kun videota katsoo tarkkaan näkyy kun paikalle ilmestyy toinen hahmo, jonka jälkeen näemme väläyksen ja sitten moottoripyöräilijä on yhtäkkiä toisella puolella tietä täysin kunnossa. Mahdollisen pelastuksen tehnyt henkilö poistuu vähin äänin paikalta.

Katso video tästä

Tässä vielä tarkempaa analyysiä videosta

Onko tässä aito todiste teleportaatiosta, vaiko tietokoneella tehty taitava feikki? Nykyaikana on vaikea tunnistaa tietokoneella tehtyä mestariteosta aidosta, mutta kolikon kääntöpuolena todellisuus on monesti tarua ihmeellisempää. Mitä mieltä sinä olet?

Edit: Kuten kommenttiosioissa huomautettiin (kiitos Latelle), video selvisi kiinalaisen peli/elokuvafirman promotuotokseksi.

Aikaisemmin valvontakameroille on taltiointunut muutakin outoa. Katso vaikka miten supermarketin valvontakamera taltioi kummituksen, tai miten enkeli ilmesyi valvontakameraan ja onpahan valvontakameraan taltioitunut ufokin.

Tykkäys ja jakotoiminnot:

68 kommenttia aiheeseen: Pelastiko outo teleportaatio miehen hengen?

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • Vivirose sanoo:

    itse uskon teleportaatioon. On muutenkin rasittavaa kun aina löytyy niitä, jotka eivät usko ilman että näkevät ihan itse. Ja mitä enemmän uskoo sen enemmän yliluonnollista tapahtuu.

  • yrjo.taneli sanoo:

    Näyttää joltain leffa pätkältä. 50/50

  • Henri Hämälä sanoo:

    tämä on taas liian hyvää ollakseen totta, joten vaikea uskoa muuta kuin, että tämä on feikki. mutta hienoa jos olisi ihan aito tilanne.

  • Merkithän ilmestyy tiehen vasta auton ohimenon jälkeen 🙂 Taitavasti tehty kuitenkin 😉

  • ss sanoo:

    Aivan liian ”dramatisoitu”.

  • Höpönpöpö sanoo:

    Miksiköhän tuo motoristi pysähtyy odottamaan että auto varmasti osuisi? Ja muistakaa nyt, että voitte uskoa mihin hömppään haluatte, mutta ilman todisteita olette ihan samaa sakkia kuin kaikki maailman uskovaiset.

  • JP sanoo:

    Hieno pätkä. Pelastava henkilö vaikuttaa näiselta. Katso miten hänen kädet loistaa ennen kun hän laittaa ne tiukasti taskuun. Hieman minuakin arveluttaa nuo jarrutus jälkien suttuisuus. Mielestäni kun kuorma-auto jarruttaa jälkeen jää suora musta viiva ja hieman käryä.
    Lähinnä voimme olla iloisia jos tälläista tapahtuu. Loppu hyvin =)

  • Höpönpöpö sanoo:

    ”Onko tässä aito todiste teleportaatiosta, vaiko tietokoneella tehty taitava feikki?”

    Kysymys on varsin johdatteleva kun ottaa huomioon, että feikki ei edes ole erityisen taitava… 😉

    Kykynne uskoa aivan kaikki ylittää kyllä ymmärrykseni. Harmi ettei tällä palstalla ole mahdollista käyttää kaltaisistanne termejä, jotka kertoisivat tarkemmin mitä teistä ajattelen…

  • Pikkis sanoo:

    Varmaan Heroesin uuden tuotantokauden markkinointiin tehty pätkä.

  • vellu sanoo:

    kysymys kuuluu kuinka moni ihminen ossaa tehdä tällästä koneella ei monikaa olen täs tutkiskellut asiaa ja kyl se rekka tekee aidosti sen jarrutuksen ku se lähtee viel heittelee pikkasen tuossa ja tarkensin tota kuva laatua yhellä ohjelmalla nii kaikki kellot ja päivä määrä täsmää ku siit tuli joku uutis lähetys katsoin ite sen netistä jostakin ja noita kameroita ei kukan voi kopeloida ja eikä niitten tieto kantaa pääse ees normaali ihminen käsiksi mitenkää 🙂

  • Höpönpöpö sanoo:

    Vastaus kuuluu, Vellu, että tuo on hyvin helppo feikata. Olen aikoinani tehnyt kuvamanipulaatioita työkseni, tosin yli 15 vuotta sitten, mutta jo sen aikaisilla vempeleillä tämän tasoinen jälki olisi onnistunut keneltä tahansa asiaan hiukkasen vertaa perehtyneeltä. Lisäksi tuon moottoripyöräilijän näkyvyys on hyvä, joten vaikuttaa melko hölmöltä, että hän ajaisi auton alle vielä lähes pysähtyen hollille, ellei sitten ollut itsemurha-aikeissa.

  • Kara sanoo:

    Jos ette satu tietämään niin rekka ei noilla nopeuksilla mitenkään pystyisi jarruttamaan noin nopeasti.

  • Necromancer sanoo:

    Näyttää feikiltä. lähinnä rekan fysiikat eivät toimi kuin oikeassa maailmassa: rekan pysähtyminen käy liian nopeasti.
    Mitä taas velluun tulee: ”Tarkensin videon laatua yhdellä ohjelmalla” Onko kyseessä sama ohjelma mitä CSI:ssä käytetään kun tarkennetaan kuvaa sen verran että nähdään kromatusta pultista heijastuvan epäillyn naama selkeänä? -TS. p***apuhetta, en usko.

  • jatu sanoo:

    feikki ko feikki..

  • Perap sanoo:

    Tuosta teleportaatio pelastajasta ei näy kun yksi varjokuva kävelee pois. Autokuskista näkyy neljä varjoa katulampuista.

  • Entity sanoo:

    Kommenteissa ekojen joukossa ”olen kiinasta, tämä liittyy videopeliin”. Disinformaatiota tietysti, mutta pistää miettimään mitä tässä uskoisi.

  • Late sanoo:

    Tämä on yhden kiinailaisen videopelin promovideo tai pätkä pelistä.
    Pelin esittely osoitteessa;
    http://x.wanmei.com/index0910.htm

  • KeyWay sanoo:

    Hahahahahah. Voi että, kai nyt jonkinlainen suodatus pitää olla näissä jutuissa, tässä on niin monta juttua jotka leimaa tän feikiksi samantien, etten jaksa edes vaivautuu. Huoh 😀

  • theWonderer sanoo:

    Feikki. Ei kai kukaan nyt tosissaan voi uskoa tuohon? Saattaa hyvinkin olla myös johonkin tv-sarjaan, peliin tai elokuvaan liittyvä mainos.

  • Nexeon sanoo:

    Olen samaa mieltä Höpön kanssa. Olen itsekin tehnyt ja teen vielä tänäkin päivänä videomanipulaatiota ja tuollainen efekti on suhteellisen helppo tehdä nykypäivän softilla. Rekka tulee aivan liian nopeasti pysähtyäkseen noin äkillisesti, tosin, rekkahan saattoi olla tyhjä, mutta silti epälen ettei rekka kykenisi noin opeasti pysähtymään. Nuo jäljet maassa tulevat rekan ”ajettua yli”, ja häviävät myös pikkuhiljaa, ikään kuin haihtuisivat ilmaan.

    Niin ja Late:n linkki jo puhuu puolestaan 🙂

  • JayeS sanoo:

    muistuttaa joltain peliltä

  • pekka sanoo:

    aito itsekkin liikun tuollein päivittäin.paljon mukavampaa ,helpompaa ja nopeampaa ei ole kiirettä aamuisin töihin.

  • professori sanoo:

    Uskon että kyseessä on aito tapaus. En usko mihinkään pelihömpötyksiin ne on valetta.
    Tämä on aitoa kuvamateriaalia! Olen onnellinen että koin tämän ja että pyöräiliä pelastui!

  • kukkalapsi sanoo:

    Joo uskon kans et filmi on aito. Peleihin vetoajat eivät tiedä totuutta!

  • Hexa sanoo:

    Höpönpöpö
    todisteet ovat olemassa mutta ainoa kysymys oikeastaan on nostetaanko esim tämän kaltaisesta tajuntaa sokeeraavasta tapahtumasta julkisuus kohua jota ei todellakaan tehtäisi!… tiedät sen varsin hyvin joten tälläiset videot jäävät kyllä nettiin mutta ihmiset tekevät toimillansa todisteista roskaa voisin sanoa että kaikki ”yliluonnolliset asiat” jotka tarvitsevat jotakin mittavaa todistetta ennenkuin valta osa ihmisistä tajuaa sen olevan totta, niiden on hyvin vaikea erottua joukosta vaan kaikki tullaan aina sotkemaan ja tallaamaan moneen kertaan pelkillä arkeen kuulumattomilla spekuloinneilla ja hömppä väitteillä.

    ja taas ne harvat asiat jotka pysyvät pinnalla kauemmin ja vakuuttavammin tullaan x tahojen toimesta sotkemaan uskottavasti joksikin aivan muuksi ja täten kaikki pysyy kuplan sisällä ja harvat tietävät totuuden..

  • Hexa sanoo:

    mutta tämän kyseisen videon kohdalla itsekkin väitän feikiksi,
    mutten tarkoita etteikö useat miljoonista videoista olisi silkkaa totuutta mutta vain sotkeutunut feikkien joukkoon ja täten menettäneet uskottavuutensa.

  • Höpönpöpö sanoo:

    Niin, Hexa, sinun logiikkasihan kulki muistaakseni niin, että vaikka todisteet osoittautuvatkin feikiksi niin se, että niitä on paljon riittää todisteeksi. Itse en ole kanssasi samaa mieltä.

  • mlk sanoo:

    Ton autonkuljettajan reaktioista voi jo päätellä että näytelty juttu on.

  • Höpönpöpö sanoo:

    Tää on kyllä uskomatonta miten täällä tarjotaan aivan mitä tahansa schaibaa… Eikä Wespa takuulla ymmärrä edes hävetä sinisilmäisyyttään. Maailma, jossa yhä kasvaa näin tietämättömiä aikuisia on kyllä surullinen paikka.

  • Höpönpöpö sanoo:

    Tai no, uskomatonta ja uskomatonta… Eihän täällä juuri muuta tarjotakaan. 😀

  • Wespa sanoo:

    Höpönpöpö, kiitos viestistäsi.

    Vaikka täällä jaan erilaista materiaalia, niin pohdinta jää jokaisen sivustolla vierailevan omaksi asiaksi. En väitä, että video olisi aito, enkä itse henkilökohtaisesti sitä 100% aitona ole missään vaiheessa pitänytkään. Toimittajan roolissa pitää olla kuitenkin aika neutraali ja sivustolla on tarkoitus käsitellä laajasti erilaista materiaalia, oli sitten hienoja videoeditointeja tai aitoja tapauksia. Monesti kuitenkin kun tänne postaa materiaalia, niin ei voi koskaan tietää 100% onko aito vai feikki kyseessä, tai millaisesta ilmiöstä on kyse. Lopulta emme tiedä paljoakaan ja asian tutkiminen sekä siitä keskusteleminen lisää mielenkiintoa, ja se on mielestäni tämän sivuston yksi hienoimmista asioista.

    Sivuston tarkoitus on tarjota erilaista näkökulmaa, osittain viihdettä ja osittain vakavempaa faktoihin perustuvaa tutkimusta, sekä näiden lisäksi erilaisia haastatteluja yms… Tässä oli ehkä enemmän viihteellisestä näkökulmasta postaus, mutta kaikenlaista materiaalia on tulossa.

    Tosiasiahan on myös se, että mikä tahansa voidaan feikata, mutta se itsessään ei tee mistään feikkiä. Tämän takia asiaa pitää enemmän tutkia, jotta voisi tulla johonkin kohtuullisen varmaan lopputulokseen. Tuon pelisivuston linkki toi jo jonkinlaista varmempaa pohjaa feikin suuntaan.

    Keskustelua aiheesta on mielestäni mielenkiintoista seurata ja samalla näkee erilaisia näkökulmia. Tykkäysten määrän perusteella postauksesta on ainakin pidetty. 🙂

    PS. Jos sivuston materiaali ei kiinnosta, niin aina voi lähettää vinkkejä ja suoria linkkiehdoituksia mistä voisi artikkeleita/postauksia tehdä.

  • Höpönpöpö sanoo:

    Äläpäs nyt esitä marttyyria, Wespa! 😀

    Hyvin usein esität asioita inserteissäsi ikään kuin ne olisivat vankkumattomia todisteita ja jopa vääristelet faktoja. Ehkä teet näin lisätäksesi kiinnostusta tai sitten olet vain käsittämättömän tietämätön. Niin tai näin, ihmettelen kuinka kehtaat verrata itseäsi toimittajaan! Toimittaja on ammattinimike, jollaisen kantajalta edellytetään jonkinlaista pätevyyttä ja toimittajan ensimmäinen sääntö, joka koskee faktoja ja lähdekritiikkiä kuuluu: tarkista, tarkista ja tarkista.

    Tuon pelisivun linkki oli sinunkin löydettävissäsi.

    Sillä moniko ’tykkää’ disinformaatiostasi ei ole mielestäni mitään arvoa.

    Koska sentään vierailen täällä näinkin usein voidaan päätellä, että sivuston materiaali kiinnostaa minua. Jos todella haluat nostaa sivustosi profiilia neuvon käväisemään lähimmässä kirjastossa ja tutustumaan toimittajan työn alkeisiin. Samoin voisit lisätä juttujesi inserttiin tiedon siitä, että tämäkin on taas feikiksi paljastunut silloin kun näin on käynyt. Ymmärrän kyllä, että moinen tuottaa sinulle valtavasti työtä, mutta sitä tehdessäsi voit samalla oppia hieman nöyremmän asenteen ja kenties myös hitusen ns. toimittajan vastuusta.

  • Sami Kontulainen sanoo:

    ….teleportaasin hlö . kävelee liian kulminoidusti pois vaikka voisi kävellä varjoihin heti…!?!

  • Ogeli sanoo:

    Höpönpöpö, ehkäpä sinulla itselläsi olisi enemmänkin opittavaa nöyryydestä? Tunnut kovasti olevasi ylemmällä tasolla verrattuna muihin kommentoijiin täällä. Ei kaikkea kannata ottaa niin vakavasti, kuten Wespa sanoi niin täällä on paljon viihdettä ja paranormaaleja juttuja. Varmaan suurin osa meistä täällä vierailee viihteen ja teorioiden vuoksi, eikä absoluuttisen tiedon vuoksi.

    Ehkä kohdallasi on kyse Dunning–Kruger-ilmiöstä?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dunning%E2%80%93Kruger_effect

  • Karhu IV sanoo:

    Höpönpöppö on oikeassa, mutta tosiaan nöyrästä tai kunnioittavasti asenteesta ei sinulla enää tuon nimimerkin alla ole varaa neuvoa ketään, kun kaikki tietävät tahtosi solvata parablogin lukijoita 😀

    Kyllä tänne ennenkaikkea tullaan ”viihtymään” ennemminkin kuin ”kouluttautumaan”. Kuka haluaa tieteellisiä todisteita paranormaaliblogissa? Sinun kannattaisi höpönpöpö keskustella esim tiede.fi foorumeilla tämän lisäksi ja lukea niiden uutisia, itsekin teen niin, ja siellä operoin ihan eri hengessä kuin täällä. Koen että suodattamatonta ruiskarhua juodessa paranormaalit ilmiöt ovat mitä parhainta viihdettä, ja tällä sivustolla on todella paikka kaikkien sivujen keskuudessa.

  • Karhu IV sanoo:

    Kyllähän wespa aina on otsikoinnissa ”paranormaalin” puolella eikä niin kauhean neutraali ,mutta ei perus-suomalainen lehdenkään artikkelit ole kovin EU-neutraaleja. Ei kai toimittajan työhön aina kuulu olla puolueeton, vain julkaista sitä mitä kansa haluaa tai sitä mitä on oikein? Parablogi lie valinnut sen tien, että mitä kansa täältä haluaa. Ja tyhmää kai se olisi jotain muuta julkaista tämän henkisellä sivustolla.

  • Karhu IV sanoo:

    Ehkä tänne voisi uuden alasivuston perustaa, ns ”Normaali blogin” jossa olisi todistettuja jänniä juttuja ja sitten kerrottaisiin miten se toimii, tai ehkä arvuuteltaisiin hieman miten ko. videon tapahtuma toimii, jotta ihmiset voisivat rakentaa ja hivellä egoaan ja päteä viestiketjussa jalosti kilvan, ennen kuin totuus paljastettaisiin tarkemmin.

  • st sanoo:

    Ja miksi wespa edes vastailee trolleille kuten höpöhöpö?
    Nää pikkuaikuiset voi jättää helposti omaan arvoonsa ja ohittaa heidän kommentit samantein.

    Onse nyt kummallista jos ainoa viihde elämässä on päivitellä tämän blogin kommentti-osiota ja päteä tietävänsä kaiken olevan vain feikkejä (ihan kun 99% ihmisistä täällä muka luulee kaikkien videoiden olevan aitoja, not).
    En edes ymmärrä miksi ihmisiä, jotka ovat 100% skeptisiä joka asiassa kiinnostaa edes käydä tällä blogilla.
    Eihän siinä ole mitään logiikkaa edes. Taino kaippa joillain kakaroilla on vaan tarve päteä päivän selvissä asioissa ja esittää ”asiantuntijaa” tms. 😀

  • Ogeli sanoo:

    Skepsiksen sivuilla on jo tarpeeksi kuivia juttuja, ehkä skeptikotkin ovat sitten alkaneet etsiä herkullisempia juttuja, mutta eivät vaan osaa ottaa asioita kovin vakavasti joten tyytyvät vain trollaamiseen.

  • Wespa sanoo:

    Mitä tuohon otsikointiin tulee, niin toki otsikon kannattaa olla osuva sekä artikkelia kuvaava, mutta samaan aikaan olen pitänyt mielestäni aika neutraalia linjaa. Tämänkin artikkelin otsikko oli laitettu kysymyksen muotoon.

    Mielestäni tämä itse artikkeli oli kirjoitettu hyvin neutraalisti väittämättä mitään sen kummempia, lähinnä tarjottu sisältö ja hieman kuvailtu mitä videolla tapahtuu. Toki artikkelista voi saada paranormaalia nostattavankin mielikuvan (daa siinä käsitellään paranormaalia, niin en ihmettele :D), mutta neutraalisti olen sen mielestäni kirjoittanut.

    Käydäänpä artikkeli hieman tarkemmin lävitse:

    Pelastiko outo teleportaatio miehen hengen?
    – Otsikko alkaa kysymyksellä, tulkinta jää avoimeksi
    – Mielestäni neutraali, mutta samalla osuva ja mielenkiintoa herättävä otsikko

    Internetissä pyörii outo Aasiassa kuvattu video.
    – Alussa kerrotaan hieman videon taustaa ja siitä miten se on levinnyt netissä

    Valvontakameran videolla nähdään miten moottoripyöräilijä on jäädä rekan alle, mutta pelastautuu täpärästi. Tapauksesta oudon tekee se, että mies näyttää selviytyvän jonkinlaisen teleportaation avulla.
    – Sitten kerrotaan videon sisällöstä
    – Tässä käytin sanoja ”näyttää pelastuvan” koska se tuo lisää neutraaliutta ja siinä ei suoraan väitetä, että videon pelastuminen (/itse video) olisi tosi tai epätosi… se jää siis avoimeksi tulkinnalle, ja tuossakin kohtaa alleviivataan myös feikin mahdollisuutta…

    Kun videota katsoo tarkkaan näkyy kun paikalle ilmestyy toinen hahmo, jonka jälkeen näemme väläyksen ja sitten moottoripyöräilijä on yhtäkkiä toisella puolella tietä täysin kunnossa. Mahdollisen pelastuksen tehnyt henkilö poistuu vähin äänin paikalta.
    – Edelleen kerrotaan videon sisällöstä, siitä mitä videolla näkyy
    – Tässä käytin sanoja ”mahdollisen pelastuksen” joilla jätän videon sisältöä edelleenkin neutraaliin sävyyn avoimeksi tulkinnalle, tässäkin siis alleviivataan mahdollisen feikin mahdollisuutta

    Seuraavaksi artikkelissa tarjotaan video itse tapauksesta sekä vielä toinen video jossa on skeptisestä näkökulmasta tarkasteltu videota lähemmin, siinä myös siis skeptistäkin näkökulmaa asiaan.

    Onko tässä aito todiste teleportaatiosta, vaiko tietokoneella tehty taitava feikki? Nykyaikana on vaikea tunnistaa tietokoneella tehtyä mestariteosta aidosta, mutta kolikon kääntöpuolena todellisuus on monesti tarua ihmeellisempää. Mitä mieltä sinä olet?
    – Artikkeli loppuu avoimeen pohdintaan jossa tarjotaan kaksi eriävää näkökulmaa, nämä esitetään kysymyksen muodossa

    Aikaisemmin valvontakameroille on taltiointunut muutakin outoa. Katso vaikka miten supermarketin valvontakamera taltioi kummituksen, tai miten enkeli ilmesyi valvontakameraan ja onpahan valvontakameraan taltioitunut ufokin.
    – Lopuksi tarjotaan ytimekkäästi muutama linkki aikasempiin artikkeleihin selittelemättä sen enempää

    Mielestäni tämä artikkeli oli hyvinkin neutraalisti kirjoitettu, eikä siinä väitetty mitä tai mikä itse video on, siinä kuvailtiin videolla tapahtuvia asioita neutraaliin sävyyn ja sen lisäksi avattiin kysymyksien kautta avointa pohdintaa. Toki olisin voinut perehtyä videoon enemmänkin ja löytää tuon pelitulkinnan, sekä tarjota sen osaksi artikkelia, mutta ajanpuutteen takia tein kyseisen artikkelin kohtuu pikaisesti. Mielestäni artikkeli on kuitenkin hyvä juurikin sen tarjoaman kahden eri näkökulman vuoksi. Saatan paremmalla ajalla lisäillä tuosta pelilinkistäkin jotain.

    PS. Pitää ottaa huomioon myös se seikka, että tämä on Paranormaali Blogi ja siksi myös paranormaalia näkökantaa tulee usein esille avoimen neutraalisti. Skeptikko Blogissa näkökanta saattaisi olla toinen, mutta se onkin juttu erikseen. 😉 Suosittelen seuraamaan esim. Paholaisen Asianajajaa jossa on monesti hyvää Skeptistä näkökulmaa myös paranormaaleihin asioihin.

    PPS. Onhan näitä toimittajan tehtäviä tullut eri muodoissa tehtyä jo yli kuuden vuoden verran, mielestäni olen kehittynyt aika hyvin kirjoittajana ja tutkijana tänä aikana, ja onpahan tässä tullut muutamia haastattelujakin hoidettua. Erilaisia kontaktejakin on syntynyt mukavasti ja sivustokin on kehittynyt ja elää omaa elämäänsä mukavasti, mm. juuri tämanlaisen keskustelun ja kommenttien kautta. Toki näissä hommissa on vielä itsellänikin tämän sivuston parissa kehittämisen varaa, eihän kukaan ole seppä syntyessään. Kosmiset Parapäivät 2012 on taas yksi tapahtuma jota olen mukana järjestämässä ja varmasti siitäkin tulee mahtava kokemus tämän PB-uran kannalta. 🙂

    – Mukavia lukuhetkiä Parablogin parissa toivottelee Wespa, palautetta saa ja pitää lähettää 😉

  • Karhu IV sanoo:

    Miksei muuten tästä ole uutista? Tai jos et ole huomannut wespa niin voisit tehdä 🙂

    http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288500350577.html

    Mukava olisi kuulla myös palstan virallisten epäilijöiden mielipiteet ja ääri-optimistien huikeat spekulaatiot sekä wespan omat mielipiteet.

  • Entity sanoo:

    Oppirahat ne on aina maksettava. Ei sinänsä liity asiaan, mutta itse olen lohduttautunut tuolla ajatuksella, kun jokin on töissä mennyt mönkään.

    Syy siihen miksi tässä taas viisastelen, on nimimerkin Karhu IV kommentti, kuka haluaa tänne tulla lukemaan tieteellistä selitystä asioille? Minusta kun asioille on vain yhdenlaisia selityksiä, jos jokin ilmiö on selittämätön, olisi syytä selvittää miksi se on selvittämätön. Joko selitys menee yli ymmärryksemme, ilmiö on epätodellinen tai havaintokyvyssämme tai kysymyksenasettelussamme on jotain pielessä.

    Esimerkiksi jos kosteusvoidetta mainostetaan 80% käyttäjistä tunsi olonsa rypyttömämmäksi ja pienellä tekstillä kerrotaan otannan olleen 33 ihmistä, tarkoittaa se että 26 ihmistä vastasi kysymykseen tuntuuko ihosi sileämmältä ”kyllä”. Tai jos mainosteksti huutaa: ”uusi purkki, sisältää 90% enemmän hyvää mieltä!”, puhutaanko silloin tieteellisesti tai edes paranormaalisti pätevistä väitteistä? Jos vastaatte kyllä, lupaan kampanjoida kunnallisvaaleissa lauseella ”otan 110% enemmän poliittista vastuuta kuin kilpailevien puolueiden ehdokkaat”.
    Ja ennen kuin kiskotte herneen nenäonteloon, muistutan, että esimerkki saa olla naiivikin, jos se tuo esille asian, jota halutaan selventää.

    Omassa maailmankuvassani ei ole kahta lokeroa, joista toiseen menevät kiinnostavat ”tieteelliset” asiat ja toista mihin putoavat turhanpäiväiset ”paranormaalit ” asiat. Sen sijaan olen melko lailla kaiken suhteen kiinnostunut. Työkalut, joilla maailmaa tutkin ovat joskus omat aistit ja toisinaan se on jopa matematiikka, jota haluaisin osata paremmin, mutta olen juuttunut auttamattomasti lukiolaisen tasolle, jollei lasketa joitain materiaalitekniikan laskuja, mutta tuskinpa niitä lasketaan, koska ne perustuvat Newtonin mekaniikkaan ja sellaisenaan ovat korkeamman fysiikan ymmärtämiseen riittämättömiä välineitä.

    Skeptisyys on ihan terve asenne asioihin. Mutta älkää suotta uskoko minun sanaani, katsokaa hyvä youtube-video aiheesta:
    http://www.youtube.com/watch?v=T69TOuqaqXI

    Ja hyperavaruusmatkailu on mainittu tieteellisissä teksteissä mahdollisuutena jo joidenkin vuosikymmenien ajan. Ei ole kuitenkaan mitenkään todistettu, että olisi olemassa jotain vastaavaa todellista ilmiötä. Matemaattiset mallit eräissä teoreettisissa viitekehyksissä ennustavat että aika-avaruuden poimuttuminen voisi olla mahdollista, mutta toistaiseksi näköpiirissämme ei ole mitään keinoja sen todistamiseen tai hyödyntämiseen.

  • Entity sanoo:

    Tämäkin oli muuten ihan katsomisen arvoinen, uskomisesta kertova video.

    http://www.youtube.com/watch?v=sNDZb0KtJDk&feature=relmfu

  • Höpönpöpö sanoo:

    St: ”En edes ymmärrä miksi ihmisiä, jotka ovat 100% skeptisiä joka asiassa kiinnostaa edes käydä tällä blogilla.
    Eihän siinä ole mitään logiikkaa edes.”

    Eikö taistelua idioluutiota vastaan kannata käydä juuri siellä missä sitä esiintyy? Logiikan opintosi ovat tainneet jäädä kovin pinnallisiksi… 😉

  • Höpönpöpö sanoo:

    Entity: ”Skeptisyys on ihan terve asenne asioihin. Mutta älkää suotta uskoko minun sanaani, katsokaa hyvä youtube-video aiheesta:
    http://www.youtube.com/watch?v=T69TOuqaqXI

    Erittäin näppärä luento aiheesta ja alle 10 minuuttiin tiivistettynä! Jokaisen tällä sivustolla vierailevan pitäisi katsoa tuo – ja mielellään avoimin mielin jos suinkin mahdollista!

  • Höpönpöpö sanoo:

    Hyvää pohjaa pohdinnoille tarjoaa myös Entityn toinen linkki, tutustukaa ihmeessä. Kiitos näistä, Entity.

  • Tomppa sanoo:

    Älkää ihmiset uskoko kaikkea vaikka miten tekis mieli. Ihmiset tekee liukuhihnalta näitä kohu pätkiä, milloin kyseessä ufo ja joskus kummitus. Juhan Af Graani on varmasti jo kertomassa että kyseessä on hänen hyvä ystävänsä Planeetta Xergonilta.

  • Rosa sanoo:

    Aika hieno 😀 Uskon kyllä että tuo on ihan tietokoneella tehty, kokonaisuus näyttää aika dramatisoidulta ja itsekin mietin samaa että miksi moottoripyöräilijä jarrutti rekan eteen ja miksi tämä ”nainen” kiersi pois kameran edestä eikä lähtenyt heti varjoihin. Haluaisin uskoa että teleportaatio ja muut tuollaiset ”yliluonnolliset voimat” olisi mahdollisia ja oikeita, mutta uskon vasta kun eteen tulee kunnon todisteita.

  • Entity sanoo:

    Eipä mit’n, minulla oli hauskaa noita videoita katsoessa.

  • Hexa sanoo:

    Höpönpöpö ei kyllä sinusta se marttyyri helpoiten on maalattavissa,
    olet tuolla puoli narsistisella ja humoristisen halveksuvalla asenteella aina liikenteessä,.
    ja siis oikeastaan voisin kysyä sinun pääsi logiikasta, että ilmeisesti väität ettei yksikään hiukan ihmeellisempi artikkeli ole tosi vain jokainen hiemankin skeptisempi jä tarun sävyttämä aihepiiri on täysin potaskaa ja hatusta vedettyä.
    jos väität vastaan väität itseäsi vastaan ja kerrot tutkineesi näitä vuosia jos laitetaan 5 numeroinen summa vetoa ja ruvettaisiin väittelemään asioista niin voisin luultavasti osoittaa mittavalla väitös kirjalla luulosi vääräksi ja sammalla osoittaisin että tässä maailamssa tapahtuu yliluonnollisia asioita” tai sellaisia mitä te säkissä kasvaneet niitä kuvailette”–.-

  • Hexa sanoo:
  • Höpönpöpö sanoo:

    Et, Hexa, tainnut vaivaantua tsekkaamaan noita Entityn linkkejä? Etenkin se eka sun kandeis tsiigaa. Katso ihmeessä, kiinnostais kuulla sun mielipitees siitä.

  • Nexeon sanoo:

    Tuossa vielä parempi linkki tuosta ns. poimuajosta:

    ”Lupaava askel: valoa nopeammin matkustaminen ei olekaan niin vaikeaa kuin on kuviteltu”

    http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/avaruus/lupaava+askel+valoa+nopeammin+matkustaminen+ei+olekaan+niin+vaikeaa+kuin+on+kuviteltu/a839803#.UFntaw78yos.facebook

  • Timo Nissinen sanoo:

    Mielen kiintoinen kello aika kun mies häviää 3.33

  • Karhu IV sanoo:

    No eikö vieläkään poimuajo ole uutisissa, hö

  • Höpönpöpö sanoo:

    Todellakin, Karhu IV, tuo vaikuttaa näin äkkiseltään mielenkiintoiselta. Ja sikäli kuin pitää paikkaansa mullistaa omaa maailmankuvaani sikäli, että mahdollinen alienvierailu planeetallamme näyttäytyy hiukkasen verran todennäköisemmältä. Toki edelleen aivan mahdottoman epätodennäköiseltä. Erittäin mielenkiintoista, enivei.

  • InfiniteWonderer sanoo:

    Nyt päästiin tähän skepo vs believer keskusteluun tää on sellanen jota voi jatkaa maailman tappiin saakka 😀

    Mun mielipide on että ei ole paranormaalia tai epätodellista vaan kaikki selittämätön on todellista mutta selittämätöntä ja on turha kinata siitä MITÄ SE ON sillä tunne yhdistettynä järkeen luo todellista viisautta ja tuo lopulta vastauksen kysymykseen MITÄ SE ON

    Eli jos kaikki ajattelisivat kuin tietokoneet niin voitaisiin yhtähyvin kaikkien sydän ja tunteet korvata tehokkaammalla muistilla?
    Eikö elämä olisi silloin tunnotonta ja näin ollen elämää ei ainakaan näin ihmismielessä ajateltuna olisi olemassa. Analysoisimme loputtomasti ”tyhjää” dataa maailmankaikkeudessa.

    Uskon ja toivon että oikea tieto tavoittaa meidät ja tämä tapahtuu yhdistämällä tunne ja tieto.

    ”On kaksi tapaa elää: joko niin, että mikään ei ole ihmeellistä, tai niin, että kaikki on ihmeellistä.”
    ”Ainoa tiedon lähde on kokemus.”
    ”Jos matematiikka kuvaa todellisuutta, se ei ole puhdasta. Jos matematiikka on puhdasta, se ei kuvaa todellisuutta”

    “The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant. We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift.”

    – Albert Einstein

  • Höpönpöpö sanoo:

    InfiniteWonderer, jatka pohdintojasi avoimin mielin ja tulet huomaamaan ettei maailma suinkaan ole noin mustavalkoinen. Asioista voi löytää muutakin kuin ääripäät. Tuskin kukaan muuten ajattelee kuin tietokone, etenkin kun tietokone ei ajattele ensinkään. Vilkaiseppa sinäkin tuo Entityn linkki Mielen avoimuudesta. Jos oikeasti olet kiinnostunut ja sinulla on 10 minuuttia aikaa. Ties vaikka saisit siitä aiheen kouluestelmääsi.

  • Korn sanoo:

    Jaaha case closed. Tosiaan pelin markkinointi video.

  • Entity sanoo:

    Video sai selityksensä aika nopeasti, se on osa kiinalaisen videopelin markkinointikampanjaa. End of story. Siitä virisi mielestäni ihan perustellusti keskustelua siitä pitäisikö kaikki arkijärjen maailmankuvan haastava niellä purematta todisteena yliluonnollisten ilmiöiden todellisuudesta.

    Ensimmäisessä videossa, jonka linkitin, ruoditaan ihan hyvin perustein sitä mitä tarkoittaa avoin mieli ja toisessa jatketaan sen pohtimista millaisella henkisellä työkalupakilla on mahdollista saada aistiemme ja tietoisuutemme rajalla olevasta maailmasta tietoa, joka on mahdollisimman vähän vääristynyttä. Aistimme ja tunteemme ovat vanhempaa perua kuin tietoinen ajattelukykymme, niiden antama tieto maailmasta on todellista mutta ei palvele esimerkiksi aika-avaruuden kaareutumisen havaitsemista. Pylly paljaana pitkin savannia viilettäneellä esi-iskällä on ollut muuta tähdellisempää mietittävää, kuten mistä saisi suojaa luonnonvoimilta, ruokaa mahaan ja emännän petiä lämmittämään.

    Kritiikittömästi omaksutut uskomukset tulevat pahimmillaan maailmankaikkeuden todellisten ihmeiden havaitsemisen tielle, koska niiden havaitseminen edellyttää kriittistä ajattelukykyä, tietoista ihmettelyä ja jonkin verran jopa älyllistä ponnistelua. Esimerkiksi itse haluaisin ymmärtää paremmin tähtitaivaan ilmiöitä. Minulla on kaksi ongelmaa, asun kaupungissa, eli tähtitaivasta joutuu etsimään. Saan matkustaa tunnin läheiselle luonnonsuojelualueelle, jos haluan edes kohtalaiset havainto-olosuhteet. Toinen ongelma on se, että vaikka olen jonkin verran perehtynyt siihen miten taivaita tarkkaillaan, olen edelleen täysi amatööri ja kolmiulotteiden koordinaatiston hahmottaminen on tuhottoman vaikeaa. Siksi jokainen havaitsemani taivaankappale on tieteelle entuudestaan tuntematon, eikä sitä löydy miltään tähtikartalta, jota selaan. Nautin maailmankaikkeuden katselemisesta pelkältä fiilispohjalta, siitä tulee mieleen lapsuus maaseudulla ja se kun katselin pikkupoikana tähtiä isän kanssa. Tunteet ja sydän ovat tähtiharrastukseni kivijalka, tieteellinen ”tietokoneajattelu” on vain työkalu, joka tekee siitä antoisamman. Sen sijaan että tiede latistaisi kokemusta, se avartaa näkökulmia ja avaa ovet uusille kokemuksille. Kouluja käymätön lukihöiriöinen isäni hankkii tietonsa televisiosta, puhuttu media kun ei tuota hänelle ymmärrysvaikeuksia, niinpä aina kun uutisissa tai tiedeohjelmassa mainittiin komeetta, meteoripilvi, kuun- tai auringonpimennys, koko perhe oli ulkona sitä ihmettelemässä.

    Tunteiden tuoman informaation mystifiointi on minusta hiukan harhaanjohtava tapa ajatella, miksi suotta rajoittaa itseään? Sitä kuuluisaa tunneälyäkään tai virheetöntä intuitiota ei kenelläkään ole myötäsyntyisesti, molemmat vaativat harjoitusta siinä missä vaikka logiikka ja matemaattinen hahmottaminen. Eikä mihinkään saavuttamisen arvoiseen päämäärään ole olemassa oikotietä. Itse tunnistan intuition (vaikka käytän siitä yleensä rahvaanomaisempaa nimeä) viestit ja toisinaan toimin niiden mukaisesti, mutta välillä päätän myös tietoisesti toimia toisin kuin intuitioni sanoo. Olen nimittäin huomannut, että intuitioni yrittää ohjata minut elämään elämääni mukavuusalueella, koskaan rajoajni haastamatta. Silloin kun otan tietoisia riskejä, myös intuitioni sopeutuu tilanteeseen ja auttaa minua tekemään oikeita ratkaisuja tilanteissa, joissa ei ole aikaa analysoida kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja parhaan lopputuloksen varmistamiseksi. Joskus taas tunteeni ohjaavat minua tekemään valintoja, jotka pelkän järjen mukaan tehtyinä olisivat typeriä. Kyse on vain siitä millaisia päämääriä asettaa ja millaisten asioiden kanssa on valmis elämään. Esimerkiksi aseistakieltäytymisestä on ollut minulle lähes pelkkää harmia, jos ajatellaan että haluaisin toteuttaa elämässäni kaikkein helpointa mahdollista teitä kohti kyseenalaista menestystä. Sisimmässäni kun on tunne siitä, että nykyisessä elämäntavassa on jotain perustavalla tavalla väärää, joten olen uhrannut osan mahdollisuuksistani ideologian hyväksi, ollakseni luomassa olosuhteita, jotka kantavat hyvää hedelmää mahdollisesti joskus tulevaisuudessa, ehkä vasta kuolemani jälkeen.

  • Saukko sanoo:

    Ihan selvästi jonkun elokuvan mainosta.
    Olisikohan kyseessä Jumper kakkonen.

  • Tonttu sanoo:

    Tää on pelkkä mainos yhteen peliin, ei ole aito.

  • mulder sanoo:

    ”Tää on kyllä uskomatonta miten täällä tarjotaan aivan mitä tahansa schaibaa… Eikä Wespa takuulla ymmärrä edes hävetä sinisilmäisyyttään”
    Tällein ”offtopikkina”, kuka on pakottanut sua (ja muita kaltaisiasi) lukemaan paranormaaliblogia? Jos tämä blogi on mielestäsi täyttä p***aa, niin ei varmaan kannata lukea mitään täällä.

    Tästä videosta en sano mitään, hienoa viihdettä se on, on sitten feikki tai ei.

  • Entity sanoo:

    Mulder hyvä, tästä nimenomaisesta asiasta on näissä kommenteissa keskusteltu muutaman kymmenen viestin verran. Lue niistä edes puolet, niin tiedät paljon enemmän.

    Video on ”feikki” eli se on kiinalaisen wanmei-videopelin markkinointimateriaalia, ei siinä asiasta ole mitään epäselvää. Totuudet kannattaa aina tarkastaa ainakin kahdesta toisistaan riippumattomasta lähteestä, jotta välttyy edes tökeröimmiltä linssiinviilaamisilta. Esimerkiksi englanninkielinen wikipedia-artikkeli ei kelpaa suomenkielisen tarkastamiseen, mutta esimerkiksi kaksi lähteissä mainittua hakuteosta kelpaavat.

    Tässä kiinalaisen pelifirman sivut, joilta video on lähtöisin, niille joita vielä mietityttää:
    http://x.wanmei.com/index.htm

    Kukaanhan ei pakota meitä umpimielisiä skepuja tänne, eikä minnekään muuallekaan. Kaltaisemme tulevat omasta halustaan ja kiinnostuksensa ohjaamina. Esimerkiksi itseäni aihepiiri on aika kiinnostanut hyvin kauan, yli 20 vuotta. Aloitin paranormaaleista asioista lukemisen ihan lapsena, jo ennen kuin Internetin käyttö yleistyi Suomessa ja maailmalla ylipäätään. Tähän mennessä ainut ”yliluonnollinen” asia, jossa on ollut jotain perää on akupunktio ja qi, mutta niissäkään ei loppujen lopuksi ole mitään muuta yliluonnollista, kuin se että länsimaissa niissä pitää suurta ääntä ihmisjoukko, joka ei ymmärrä niistä yhtään mitään ja siksi sekoittaa ne uskontojen maailmankuvan kanssa. Hypnoosi on myös todellinen ilmiö, samoin muuntuneet tajunnantilat.
    Homeopatiassa saattaa olla jotain perää, mutta veikkaan että havainnoista tehdyt johtopäätäkset ovat aivan vääriä. Esimerkiksi heinänuhaa hoidetaan homeopaattisesti raakaa sipulia popsimalla, koska se saa silmät punottamaan ja nenän vuotamaan, mutta sipulista on löydetty myös kversetiini-niminen ainesosa, joka hillitsee hengitysteiden tulehdusreaktioita eli havainto sipulin hyödyistä on oikea, selitys väärä ja potensointi on edelleen potaskaa.

    ESP-saattaa olla todellinen ilmiö, mutta veikkaan että ilmiön maineella rahastaneet mentalistit ovat pilanneet sen tutkimussuunnan todelliset mahdollisuudet iäksi. Toisaalta kokeissa saadut rohkaisevat tulokset voivat olla myös tutkijoiden toiveajattelun synnyttämiä. Itselläni ei ole ESP:stä muuta todistetta, kuin pari henkilökohtaista kokemusta, jotka eivät sellaisenaan omaa todistusvoimaa, koska niitä ei voida mitenkään tutkia, enkä tiedä itsekään mistä syystä kokemukset ovat syntyneet. Olen kokenut myös pari kertaa ruumiista irtautumisen, nähnyt väsyneenä hallusinaatioita, opetellut näkemään selkounia, harjoittanut itsesuggestiota, meditaatiota, qigongia, kamppailulajeja, kansanparannusta, lukenut satoja, ehkä jopa tuhansia, kirjoja (muunmuassa harvinaisia mystikkojen kirjoittamia opuksia teollistumisen alkuajoilta) ja keskustellut ihan liian monella foorumilla, että aiheiden käsittely tarjoaisi mitään kauhean yllättävää enää. Sen lisäksi olen opiskellut muun muassa fysiikkaa, kemiaa, matematiikkaa ja tähtitiedettä. Kaikki tämä varmaankin silkan umpimielisyyden yllyttämänä ja siksi, että henkeni on laiska eikä sitä riivaa uteliaisuus tai tiedonhalu.

    Ainoastaan nuoruusvuosien kokeilut psykedeelien parissa olisi voinut jättää väliin. Se oli välillä hauskaa, mutta mitään suurensuuria oivalluksia se ei lopulta tarjonnut. Epäilen että päihteidenkäytöstään tunnetut näkemykselliset taiteilijat olivat jo alunperin poikkeuksellisella havainto- ja ilmaisukyvyllä varustettua, eikä minusta tulisi William Blakea, vaikka miten paljon litkisin hänen suosikkimyrkkyään.

  • Malja sanoo:

    Tälläiset postaukset vievät uskottavuuden rippeetkin niiltä jutuilta, jotka voisivat olla tosia. Nämä leimaavat koko aihealueen hömpäksi. Itse seuraan tätä sivustoa, koska toisinaan on myös mielenkiintoisiakin postauksia. Ymmärrän kyllä, että voi olla vaikeata pitää blogia, jossa ”pitäisi” tasaiseen tahtiin ilmestyä hyviä juttuja, mutta kannattaisi muistaa että sellaisen tahdin pitäminen ei ole pakollista. Blogin pitäjällä on vapaus olla postaamatta aineistoa, joka vaikuttaa epäilyttävältä. Sen sijaan voisi esimerkiksi syventyä niihin aiheisiin jotka vaikuttavat uskottavilta. Ei kannata miettiä mitä siitä hyötyy, kuka tätä sitten lukee, mistä tulee rahaa jne. Jos itse pitäisin tätä blogia, pitäisin tärkeänä sitä, että itse uskoisin aiheeseen ja koittaisin pitää jonkinlaista tasoa yllä. Sitäpaitsi uskon, että sillä tavalla voisi tulla lisääkin lukijoita, nimittäin monet pelkäävät leimautuvansa hörhöksi, eikä tälläisten postausten levittely auta yhtään asiaa..

  • Surku sanoo:

    Wow! Toi oli tosi hyvä! Tää ei siis vissiin ollu oikee vai mitä tossa alla lukikaan, johonki peliin niinkö? Harmi… Toi ois ollu tollanen jännä mystinen juttu.

  • Jeebus Mummo sanoo:

    Ei voi kuin nauraa! Kun vouhotetaan ja vaahdotaan, eikä oteta asioista selvää alkuunkaan. Sensaatiohakuisuutta havaittavissa. Pelin mainosvideoksi osoittautui. Sellaiseltahan se vähän haiskahtikin. Jos jokin on liian hyvää ollakseen totta, niin se usein myös on sitä. Elämän karut totuudet.

  • JuntturaKitisijä sanoo:

    ”Tää on kyllä uskomatonta miten täällä tarjotaan aivan mitä tahansa schaibaa… Eikä Wespa takuulla ymmärrä edes hävetä sinisilmäisyyttään”

    ei kyse ole siitä onko schaibaa vai ei, vaan siitä et saa sivulle kävijöitä.. tämä ei ole enää se sama paranormaaliblogi kuin wordpress palvelun aikaan, nyt tää on bisnestä 😀

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto