FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Kuukauden kommentti

Petri:

On se hyvin jännä kun vieläkin tätä UFO asiaa pidetään kummallisena ja sille naureskellaan vaikka todisteita puolesta on vaikka kuinka. Hyvin on ihmismassojen aivopesu toiminut minkä USA muistaakseni aloitti joskus 50-luvulla ja tämä aihe piti saada pidettyä piilossa. Ja jos disclosure projektin porukka ole pätevää tekemään luotettavia havaintoja sotilaallisine tutkineen niin sitten ei kukaan ihminen ole.

Kun ottaa huomioon kaikki varmaan jo tuhannet luottavien ja pätevien virallisten tahojen silminnäkijähavainnot sekä niihin liittyvät tutkahavainnot niin tämän pitäisi olla ollut jo pitkän aikaa itsestäänselvä että täällä lentelee muutakin kuin meidän koneita tai sääpalloja.
Mutta ei.. ufoskeptisyys kukoistaa edelleen ja media naureskelee koko asialle ja mikä pahinta, suurimpaan osaan ihmisistä tuo aivopesu toimii yhä!

No ei kai se toisaalta ole ihme kun vuonna 2018 on vielä ihmisiä jotka ihan oikeasti uskovat maapallon olevan litteä 🙂

Mutta toisaalta ymmärrän senkin että ajatus siitä että avaruudessa on paljon meitä älykkäämpiä olentoja on monille hyvin pelottava ja on helpompi pistää sormet korviin ja yrittää sivuuttaa koko asia. Suotakoon se heille joita pelottaa, kaikki eivät oikeasti ole vielä valmiita kohtaamaan totuutta. Tämähän oli juuri silloin 50-luvulla yksi kriteeri sille että tästä aiheesta päätettiin tehdä naurettava ja UFOihin liittyvä havaintoja alettiin salata. Onhan se ehkä ihmiskunnan historian suurin uutinen ja olisi ehkä sekoittanut maailman joten toisaalta ymmärrän että tuohon päätökseen tultiin. Mutta eikö olisi jo nyt aika alkaa raottaa totuuden verhoa.. ja ehkä niin jo tehdään kun aiheesta aina välillä uutisoidaan onneksi ihan vakavasti kuten tässä tiedemiehen puolesta jonka rohkeudelle nostan hattua.

NAGUAALI JA TONAALI

On yleinen sanonta mystikoiden ja salatieteilijöiden parissa, että ajatus on energiaa ja ajatuksen ja myös sanan voimalla voi vaikuttaa asioihin. Oman havaintoni ja kokemukseni valossa tämä pitää paikkansa.

Miksi näin on? Olen löytänyt yhden vastauksen ja selityksen, jonka esittelen tässä artikkelissa. Tämä on minun oma näkemykseni. Aiemmassa artikkelissa esittelemilleni shamanismin periaatteille uskollisena, olen kuitenkin hyväksynyt tämän selityksen ja tiedon siksi, että olen itse nähnyt sen pitävän paikkansa ja testannut teorian käytännössä muutaman vuoden kokemuksella.

Kaikki uskonnot, filosofiset suuntaukset ja henkiset tiet ovat kautta aikojen pohjimmiltaan tienneet tämän saman totuuden. Johanneksen evankeliumi, Uuden Testamentin neljäs kirja alkaa näin: ”Alussa oli Sana ja Sana oli Jumalan luona ja Sana oli Jumala ” …

Sama ajatus toistuu juutalaisten mystikkojen  Zorahissa (salatieteellinen kirja, joka on vaikuttanut suuresti länsimaisten salatieteiden, hermeettisen magian ja kabbalistisen uskonnon syntyyn), Sufilaisilla mystikoilla (Islamin mystinen suuntaus) gnostilaisilla ja zarahustralaisilla ( kristinuskon kanssa tekemisissä olevia salatieteellisiä suuntia), Veda-teksteissä (yksi hindujen pyhistä kirjoista) ja Buddhalaisilla.

On olemassa tieteellisiä tutkimustuloksia siitä, että esimerkiksi laboratoriossa ihmisten keskittyessä määräämään ajatuksillaan pallon liikettä lattialla, liikkeeseen tulee mitatattavissa olevaa järjestystä, jota ei ole havaittavissa silloin, kun pelkkä pallo pyörii lattialla. Tämä koe on kyetty toistamaan useita kertoja samoin tuloksin valvotuissa laboratorio-oloissa.

On olemassa tilastoja siitä, miten jollakin alueella pidetty massiivinen meditointi-, rukous-, tai keskittymiskampanja on vähentänyt tilastollisesti huomattavasti rikollisuutta, väkivaltaa tai järjestyshäiriöitä samalla alueella.

Samoin on olemassa Myytinmurtajien eräässä jaksossa saavutettu tutkimustulos siitä, että täysin samoissa oloissa kasvaneista kasveista suurimman sadon tuottivat ne, jotka kuulivat nauhalta toistuvaa kehuvaa puhetta tai musiikkia.

Ajatus siis on energiaa. Eikä siinä kaikki. Ajatus tai sanan mahti, on myös keino vaikuttaa konkreettisesti ja kouriintuntuvasti ajattelijaa ympäröivään todellisuuteen.

Mitä tekemistä tällä kaikella on shamanismin kanssa? Miten tätä pohdintaa ja tutkimustuloksia voi soveltaa käytännössä?

Shamanismin tietyssä suuntauksessa, Castanedan taltioimassa soturishamanismissa lähestytään tätä ajattelua, kysyen selitystä sille miksi näin on. Castanedan opettaja, yaqui tietäjä Don Juan esittää vastauksen suunnilleen niin, että maailma on sellainen kuin on ja toimii niin kuin toimii, vain siksi, että sinulle on syntymästäsi asti selitetty ja opetettu maailman olevan tietynlainen ja näyttävän tietynlaiselta.

Näet puun tietn laisena, koska sinulle on syntymästäsi asti opetettu, että tietyn näköinen, muotoinen ja tietyllä tavalla toimiva kokonaisuus on nimeltään puu. Näet ihmisen tietynlaisena, koska sinulle on opetettu mikä tekee ihmisen. Maailma toimii tietyllä tavalla, koska sinut on opetettu, eräällä tavalla ohjelmoitu ajattelemaan mikä on mahdollista ja mikä ei, mikä on totta ja mikä epätotta.

On ihmisille hyödyllistä, että maailmassa on tietty, yhdessä sovittu järjestys. On hyvä, että asioista on jokin yhtenäinen käsitys ja yhteinen selitys. On erinomaista, että tietyt energiamuodot ja asiat määritellään sanoilla. Ilman kaikkea tätä yhdessä sovittua maailmanselitystä, ihmisten kanssakäyminen olisi hankalaa.

Ongelmia syntyy vasta siinä vaihessa, kun selityksestä tulee ainoa olemassa oleva vaihtoehto. Silloin hyödyllisestä apulaisesta onkin tullut diktaattori, palvelijasta isäntä joka ei kykenekkään hoitamaan kaikkia maailmaan kuuluvia asioita tai ilmiöitä. Totuttu maailman selitys on pulassa silloin, kun ihmiselle tapahtuu jotain selittämätöntä, tai hän vahingossa näkee välähdyksen maailman tuntemattomasta.

Castanedan kirjoissa tätä osaa ihmisestä, joka hallitsee sanoilla ja pitää ihmisen maailmankuvaa yllä tietyillä jo lapsuudesta opituilla selityksillä, kutsutaan nimellä tonaali. Tonaaliin sisältyy kaikki mitä voit nimetä ja minkä määrittelemiseen on olemassa sana. Tämä ei kuitenkan ole koko totuus maailmasta, eikä myöskään kaikki mikä on sanottavissa ihmisestä.

Ihmisessä on olemassa toinen puoli ja maailmassa toinen osa, jota Castaneda nimittää naguaaliksi. Naguaali on se määrittelemätön Voima joka virtaa Voimaverkossa ja jokaisen ihmisen sanan ja ajatuksen takana oleva jokin, joka vaikuttaa siihen, että sanomasi ja ajattelemasi vaikuttaa fyysiseen ympäristöösi.

Ainoat erot ihmisten välillä ja syy sille miksi toisen puhe tai ajatus vaikuttaa hänen elämäänsä enemmän ja tehokkaamin kuin toisen, on ihmisen kolmannessa tärkeässä osassa, jota voidaan kutsua nimellä Tahto.

Ihminen joka on harjoittanut itsensä niin, että kykenee keskittämään tahtonsa ja ajatuksensa/puheensa yhteen ainoaan asiaan kerrallaan ja hyvin voimakkaasti, on myöskin ihminen, joka saa aikaan fyysisessä todellisuudessa näkyviä tuloksia.

Ajatuksensa, puheensa ja tahtonsa keskittämällä omaan elämäänsä ja ympäristöönsä vaikuttaminen on, kuten kaikki mystiset kyvyt tai maagiset voimat, piilevänä potentiaalina meissä jokaisessa.

Näinhän on myös vaikkapa musikaalisten kykyjen kanssa. Jokainen voi oppia soittamaan, mutta soittotaito riippuu ajasta ja vaivasta jonka panostat harjoitteluun. Soittamisen suhteen joku on synnynnäisesti lahjakkaampi kuin toinen.

Samoin on maagisten ja mystisten kykyjen kanssa. Tulokset riippuvat harjoitteluun panostetusta ajasta, kärsivällisyydestä ja pitkäjänteisyydestä. Kuten konserttipianistia ei tehdä yhdessä yössä, ei tehdä myöskään pätevää shamaania, maagikkoa tai mystistä epänormaalien kykyjen mestaria.

Tärkein asia muistaa tämän potentiaalinsa löytämisessä ja harjoittamisessa, on se että lopettaa tulosten kyttäämisen heti ensi metreillä. Omalla tielläni kaikki se mystinen tai jännittävä, johon olen päässyt osalliseksi tai näkijäksi jollekin mielenkiintoiselle, on ollut seurausta ihmisenä kasvamisesta, sitoutuneesta työstä sen eteen ja sitkeästä, päivittäisestä harjoittelusta.

En väitä olevani mikään kaikkeen pystyvä suuri shamaani, enkä todellakaan ole ihmisenä tai missään muussakaan suhteessa lähelläkään minkään henkisen tien tai uskonnon suuria mestareita tai opettajia. Olen kuitenkin päässyt erään kehitystien alkuun ja myös sitoutunut siihen.

Kantavaan ja pysyvään Voimaan ei ole oikotietä, kuten ammattimuusikoksi ja rock-tähdeksi aikovillakaan ei ole. On vain harjoittelu, päivittäinen, sitkeä ja sitoutunut tekeminen. Lahjakkuus antaa vain lähtökuopat, tai voi määritellä mihin suuntaan ihminen alkaa itseään kehittää.

Vapauta mielesi! Siinä vaiheessa kun pääset toisten ihmisten ja ympröivän maailman sinulle syöttämästä ahtaasta mahdollisen ja mahdottoman selityslaatikosta ulos, olet päässyt hyvään alkuu henkisen tien kanssa.

Lähde:

Carlos Castaneda: Matka Ixtlaniin ja Tarinoita Voimasta

Elokuvat: Matrix ja  Kaunis mieli, joissa molemmissa käsitellään mielen mahdollisuuksia, todellisuutta ja ajatuksen voimaa


Tykkäys ja jakotoiminnot:

12 kommenttia aiheeseen: NAGUAALI JA TONAALI

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • eremenko sanoo:

  Mieli on vahva ase, mutta ei henkisten kykyjen omaamiseen tarvita aina vuosien harjoittelua. Tiedän ihmisiä, joilla on esimerkiksi näkemisen lahja ilman että he sitä millään tavalla olisivat määrätietoisesti yrittäneet omaksua.

  Henkisen kasvun hajoittelusta ei linene kenellejään haittaa ja uskon että kaikki siinä voivat kehittyä. Mutta väitän, että todelliset mystikon yms kyvyt eivät ole kenen tahansa omaksutavissa, vaan taustalla täytyy todellakin olla taipumusta ja alttiutta alaan. Luonnonlahjoja siis 🙂

 • Reel sanoo:

  KUten sanoin, nämä kyvyt ovat potentiaalina jokaisessa ihmisessä. Ja vaikka omaisi esimerkiksi näkemisen lahjan syntymälahjana, se on sama kuin omata musikaalisuus syntymälahjana. On ihmisen omassa valassa, kuinka pitkälle lahjojaan kehittää, tuleeko ihmisestä suuri mystikko vai ihminen joka näkee vähän sitä sun tätä. Tässä kulttuurissa, jossa on valloillaan kaikki.heti-mulle-nyt ajattelu, on tervettä pohtia hiukan sitäkin näkökulmaa, että kykjen saavuttaminen vaatii hiukan työtä.

  Aina on poikkeuksia, neroja kuten Mozart joka sävelsi jo pineneä tenavana, tai ihmisiä joilla on niin synnynäisen suuri näkemisen lahja että heillä ei ole tarvetta tehdä mitään sen kehittämiseksi. Suurin osa meistä joutuu kuitenkin tekemään töitä kehittääkseen lahjojaan, on kyseessä mikä Luojan antama lahja tahansa.

  Ja tunnetusti, silkka lahjakkuus ei välttämättä tee ihmisestä mitenkään hyvää yksilöä ihan ihmisenä. 🙂

 • partapatu sanoo:

  carlos castanedan kirjat on kyllä hyviä. tuli luettua ne lähes kaikki, kun yhden eka luin.

 • ahe sanoo:

  MIKSI OTSIKKO ISOLLA?

 • raptor sanoo:

  Ihan kiinnostava kirjoitus.

  Mahtaakohan jostain löytyä infoa tuosta viidennessä kappaleessa mainitusta pallot-pyörii-labrassa-omg -jutusta?

 • Tunhhu sanoo:

  Mielenkiintoisia juttuja reelillä :D, Shamanismi kiinnostaa muutenkin kovasti.

 • Napo sanoo:

  Ja juuri kun ajattelin, että tekisit hyviä aiheita…

 • Keinonen sanoo:

  ”Näet puun tietyn laisena, koska sinulle on syntymästäsi asti opetettu, että tietyn näköinen, muotoinen ja tietyllä tavalla toimiva kokonaisuus on nimeltään puu.”

  Tämä on minusta hieman väärin ajateltu. Ei silmiimme tulevia
  visuaalisia ärsykkeitä opeteta. Voidaan kyllä esittää argumentti että evoluutio on ”opettanut” meitä käsittelemään
  näitä asoita meille hyödyllisellä tavalla. mm Richard dawson
  on tästä luennoinut tästä. Esimerkiksi tuolta TED talkkien arkistoista löytyy herran luento aiheesta.

 • Wespa sanoo:

  Keinonen osittain totta. Kuitenkin meille on opetettu, että puu on tietynlainen (visuaalisesti se on mitä on, mutta määrittely/erottelu tehty) eikä esim. pienempiä ”puita” (kukkia) kutsuta puiksi vaan niitä kutsutaan kasveiksi. Samanlaisia opittuja määritelmiä on koko maailma täynnä. Vedenkin erottelemme osiin, on pisara, lammikko, järvi, meri jne; sitten vielä veden eri muodot kuten höyry ja lumi. 🙂

 • Moikkelis sanoo:

  No huhu miten tylsiä aiheita nykyään täältä löytyy …

 • Mini sanoo:

  Kirjoittelen tässä sitten oman tylsän näkemykseni.
  Me synnymme tänne. Kykymme havainnoida maailmaa kehittyy pitkälti syntymämme jälkeen. Ehkä silloin vielä kykenemme havaitsemaan maailman sinä mitä se on. Mutta myöhemmin opimme millaiset käsitykset ja näkemykset ovat oikeita. Miten maailmaa tulkitaan. Ja tuossa tulkinnassa sitten roikumme ellei tapahdu jonkinlaista heräämistä.
  Me ymmärrämme maailman aiemmin oppimamme avulla. Rakennamme sen ja hyvin usein siten kuin on sosiaalisesti oikein. Se on toimiva maailmankuva, yhdessä luotu monien sukupolvien ajan. Siksi olemme tässä missä olemme.
  Mutta on tapahtunut virhe. Olemme sulkeneet osan todellisuudesta ulos luomastamme maailmasta. Onneksi näin ei ole kaikkien ihmisten kohdalla.
  Ja siitä saan nauttia lukiessani tätäkin blogia.

 • myytinmurtaja sanoo:

  Myytinmurtajissa hevimetallia kuunnelleet kasvit kasvoivat eniten.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot