FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Ihmisillä on yliluonnollisia kykyjä

The New Scientistissa julkaistu tutkimus kertoo, että ihmisillä on yliluonnollisia kykyjä. Tutkimuksessa pidetään mahdollisena, että ihmisillä saattaa olla kykyjä nähdä tulevaisuuteen sekä vaikuttaa tuleviin asioihin, ennen kuin ne tapahtuvat.

Kokeita oli tehty yhdeksän ja niihin osallistui yli tuhat vapaaehtoista. Näille kokeille New Yorkin Cornell-yliopiston professori Daryl Bem perustaa väitteensä yliluonnollisten kykyjen mahdollisuudesta.

Yhdessä kokeessa opiskelijoille annettiin lista sanoista, jotka heidän tuli muistaa myöhemmin kysyttäessä. Myöhemmin opiskelijat tuntuivat muistavan tietyt sanat toisia paremmin. Nämä sanat sattuivat olemaan juuri niitä, joita kokeen suorittajat olivat päättäneet jo etukäteen kysyä.

Mainos:

Toisessa kokeessa opiskelijoille näytettiin kahta verhoilla peitettyä kuvaa tietokoneen kuvaruudulla. Opiskelijoiden tuli valita se kuva, jonka verhon takaa paljastuisi eroottinen kuva. Opiskelijat osasivat verhoista huolimatta valita eroottisen kuvan niin monta kertaa, että sattuma ei voinut enää olla laskelmien mukaan kyseessä.

Lisää asiasta kertoo New Scientistin artikkeli Is this evidence that we can see the future? (kiitos lisäyksestä blind peerille)

Tieteen saralla on tutkittu paranormaaleja/yliluonnollisia kykyjä ennenkin. Kannattaa lukea mm. Ganzfeld-kokeista.

Lähde: iltalehti.fi

Kiitos vinkistä Janille ja Tzundaxille. 🙂

Tykkäys ja jakotoiminnot:

12 kommenttia aiheeseen: Ihmisillä on yliluonnollisia kykyjä

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • Eihän se ollut New Scientistissa julkaistu artikkeli vaan NS:ssä oli vain reportaasi muualla julkaistusta artikkelista?

 • afvhb sanoo:

  siis häh? Kyllä se ihan New Scientistin sivuilla näkyisi olevan. Reportaasi muualta? Entäs sitten, artikkeli on joka tapauksessa julkaistu NS:ssä.

 • Hexa^ sanoo:

  no tottakai se on totta eihän se muuten mahdollistaisi tajunnan laajentumista ;P te vähäoppineet”

 • Wespa sanoo:

  Siis jos New Scientissä käsitellään muuallakin julkaistua artikkelia on se silti julkaisu New Scientistissä, vai ymmärsinkö jotain väärin? Julkaistiinhan tämä juttu iltalehdessäkin vaikka alunperin oli jostain muualta.

  PS. Itse tutkimus oli kait julkaistu jossain? Asian tiimoilta julkaistiin artikkeli joka käsittelee tuota tutkimusta ja tutkimusmetodeja yms. Oli miten oli, mutta näin on. 😀

 • lownrgy sanoo:

  mut eihän ne sit ole yliluonnollisia jos ne on inhimillisiä :O

 • Eric sanoo:

  Kertoo kyllä jotain tutkijasta, kun on päätynyt käyttämään sanaa ”yliluonnollinen”.

 • Nuuskija sanoo:

  Miksi ihmeessä niitteen kuvien joita näyttetiin sieltä tietokoneelta noille koehenkilöille piti olla juuri eroottisia? Miksei kuvat voineet olla vaikka jostain esineistä tai ihan mistä muusta tahansa aiheesta? 😀

 • Wespa sanoo:

  Sen takia, että eroottiset (tai jossain tapauksessa vahvoja negatiivisia tunteita herättävät kuvat) aiheuttavat kehossa isomman mitattavan reaktion, jota on helppo mitata esim. sydänkäyrää, verenkiertoa ym. seuraamalla.

 • Sixx sanoo:

  Voi elämän kevät! Ku yliluonnollisia asioita ei voi selittää tieteen avulla! >.<

 • Entity sanoo:

  Miksi yliluonnollisia asioita ei voisi selittää tieteen avulla? Tiede on ilmiöiden tutkimista ja selvittämistä. Jos jokin ilmiö on olemassa, sitä voi tutkia ja ymmärtää.

  On laiskaa ajattelua rajoittaa tiede koskemaan vain niitä asioita, jotka jo tunnetaan.

 • Xplosiw sanoo:

  Loogisesti ajateltuna, jos jokin asia on tapahtunut, sen on pakko olla luonnollista. Yliluonnollinen näin ollen ei ole mahdollista.

 • Jarmo Luukka sanoo:

  Tämä on hyvin mielenkiintoista. Olen aina halunnut uskoa että on noin. Ja nyt se on sitten testaamalla todettu.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *