ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

Voiko osa muistoista siirtyä sisäelimen mukana?

Aina välillä uutisiin putkahtelee juttuja joissa elinsiirrännäisen saaneen elämä on oudosti muuttunut. Persoona ja erilaiset mieltymykset näyttävät joissain tapauksissa siirtyneen elimen luovuttajalta, tähän viittaavat useat kokemukset joista muutamia käsittelen tässä artikkelissa.

– Yhdessä tapauksessa elinsiirron saanut nainen alkoi seuraamaan eri urheilulajeja sekä kiroili niitä katsoessaan, hän kiinnostui myös nyrkkeilystä. Myöhemmin selvisi, että elinluovuttaja oli nyrkkeilyä harrastava mies.

– Toisessa tapauksessa sydänsiirron saanut mies alkoi kuuntelemaan klassista musiikkia josta ei ollut ennen tykännyt. Myöhemmin selvisi, että sydämen entinen omistaja soitti viulua ja kuunteli klassista musiikkia.

– Kolmannessa tapauksessa korkeanpaikankammon omaava nainen ryhtyikin elinsiirtonsa jälkeen vuoristokiipeilijäksi, jota elimen entinen omistajakin oli harrastanut. Vastaavanlaisia tapauksia löytyy useita (lähdetiedoissa linkkejä).

Ihmisen sydän

Sydänsiirtojen ja muiden elinsiirtojen kautta tulevia muistoja tai persoonanmuutoksia näyttäisi olevan osalla elinsiirtoja saaneista. Tällaiset tapaukset näyttäisivät viittaavan siihen, että tiede ei täysin vielä ymmärrä tietoisuutta ja sen prosesseja. Tutkijat ovat kuitenkin kehittäneet eri teorioita, jotka voisivat selittää elinsiirtojen jälkeiset muistot tai persoonanmuutokset.

Mahdollisia teorioita jotka pyrkivät selittämään elimen kautta tulevien muistojen ja mieltymysten syytä.

  • Solumuisti
    Solumuistiteorian mukaan muistot kertyvät soluihin, ei pelkästään aivosoluihin, vaan kaikkialle kehoon. Täten osa elinluovuttajan muistoista ja kokemuksista voisi siirtyä vastaanottajalle elimen mukana.
  • Sydämen oma neurologinen verkosto
    Sydäntä tutkittaessa on huomattu, että se on kommunikaatiossa aivojen kanssa. Jotkut tutkijat ovat myös tulleet siihen tulokseen, että sydämellä on oma neurologinen järjestelmänsä. Ehkä symboliikka siitä, että sydän kuvastaa rakkautta ja tunteita ei olekkaan niin kaukana todellisuudesta. Sydänteoria ei kuitenkaan selitä jokaista tapausta, mm. munuaissiirtojen toimesta on havaittu samantapaisia muistosiirtymiä kuin sydänsiirtojenkin jälkeen.

Dokumentti aiheesta:

Katso loput osat tästä: Osa 2, Osa 3, Osa 4.

Mihin lopputulokseen tulemme jos nämä kokemukset ovat aitoja? Ensimmäinen havainto on ainakin se, että toisin kuin on ennen luultu, tietoisuus ja persoonallisuus ei sijaitsekkaan ainakaan kokonaan aivoissa. Tietoisuus näyttäisi olevan suurempi asia mitä pystymme vielä täysin ymmärtämään.

Lähteet ja lisätietoa:
theophanes.hubpages.com/Cellular-Memories-in-Organ-Transplant-Recipients (solumuistista)
prometheus.fi/terveys/transplant.htm (kokemuksia suomeksi)
fi.wikipedia.org/wiki/Solumuisti (lisää solumuistista)
murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=9&t=3375 (foorumikeskustelu aiheeta)

Tykkäys ja jakotoiminnot:

27 kommenttia aiheeseen: Voiko osa muistoista siirtyä sisäelimen mukana?

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • jatu sanoo:

    Olen kuullut, miten verensiirron saaneet ihmiset ovat kertoneet saaneenssa outoja kokemuksia ja tuntemuksia, toimenpiteen jälkeen.

  • turret tusk sanoo:

    kiinnostava artikkeli olen kyllä kuullut elinsiirroista mutta ei niissä mitään ole tapahtunut.. joillakin on vain tuuria. 😀

  • Ogeli sanoo:

    Erittäin mielenkiintoinen aihe tosiaan. Kaipaisi enemmänkin tutkimuksia.

  • turret tusk sanoo:

    tuosta viimeisestä tuli mieleen että minulla on korkeanpaikan kammo..

  • Sammy sanoo:

    Oon kattonut kans aiheesta joskus dokkareita ja lukenut pari artikkelia mutta omasta mielestäni muistikuvat eivät siirry elinten tai jäsenten luovuttamisen takia. Kaikki muistikuvat ovat sidoksissa aivojen toimintaan eikä sisäelinten toimintaan liity mitään aivotoiminnan kaltaista. Toisaalta me ymmärrämme vasta murto-osan ihmisen kyvyistä ja rajoista. Ehkäpä murto-osa elinluovuttajista on kokenut jonkinlaisen valaistumisen elämänsä aikana ja päässyt syvemmälle tasolle minuuden etsimisessä tms. ja jotenkin tällaiset henkisen elämän saavutukset jättävät koko kehoon painuvamman muistikuvan alkuperäisestä omistajastaan… kuhan mietiskelin tässä ääneen tietämättä juurikaan mistä puhun. 🙂 hyvä blogi tää muuten!

  • Heta sanoo:

    Kohtahan tuo nähdään; elinsiirto tehdään vuoden sisällä. Jos selviän hengissä, lupaan kyllä raportoida aiheesta ihan omakohtaisesti…..siis, jos nää asiat vielä kiinnostaa. 🙂

  • Akvinolainen sanoo:

    Olen myös kuullut että synnynnäistä sydänsairautta sairastanut nainen oli inhonnut aiemmin olutta, mutta siirtoleikkauksen jälkeen ilmoitti himoitsevansa olutta. Selvisi että luovuttaja oli ollut mies ja suuri oluen ystävä.

  • Höpönpöpö sanoo:

    Itse en joskus voinut sietää piimää ja himoitsin silliä. Nykyään ei silli maistu ja piimää parempaa janojuomaa en tiedä. Tosin elinsiirtoa en ole kokenut…

  • turret tusk sanoo:

    niin, sama juttu.. ennen inhosin sinappia, pidin paljon ketsupista.. nykyään taas pidän sinapista ja ketsupista en niinkään.. eikä elinsiirtoa ole ollut..

  • erkkiesimerkki sanoo:

    Vielä perjantaina himoitsin koskenkorvaa mutta lauantaista lähtien ei ole tehnyt mieli..ja eikä myöskään elinsiirtoa ole ollut..

  • Nova sanoo:

    niin käsittelette varmaankin lapsuuden muistoja kertomuksissanne,
    tuo on hyvin tavan omaista jokaiselle tai ainakin hyvin monelle ihmiselle ja ei kyllä liity varsin asiaan josta Höpönpöpö: teitä yrittää viedä pois.

  • Höpönpöpö sanoo:

    Oikeastaan liittyy hyvinkin. Ihmiset ja mieltymykset muuttuvat, näyttö siitä, että elinsiirto olisi moiseen syynä on melko hatara.

  • jatu sanoo:

    Aika vaikea aihe saada mitään tarkkaa ja tieteellistä todistuta tuollaisesta asiasta, onneksi on asioita mitä silmä ei näe eikä korva kuule, mutta silti ne aistitaan.

  • Höpönpöpö sanoo:

    ”…on asioita mitä silmä ei näe eikä korva kuule, mutta silti ne aistitaan.”

    Totta, mm. hajut, maut ja lämpötilat.

  • reiska sanoo:

    Tämähän on vanhaa tietoa. Vanhoissa uskomuksissakin ominaisuuksia ja vahvuuksia periytetään esim. eläimiltä

  • turret tusk sanoo:

    lapsena pidin videopeli hahmosta sonicista, nyt taas pidän pelistä club penguin vaikka olenkin 28 vuotias..

  • Nova sanoo:

    Höpönpöpö:
    olen naurettavan suoraviivainen ja muita samalla sokaiseva,
    se että mieltymykset vaihtuvat kasvun myötä joillain enemmän joillain vähemmän eri tapahtumaketjujen johdosta ei ole luultavastikkaan ole ainoa totuus ja täten tulisikin pohtia kyseist’ tapahtuma ketjua

    jossa monissa näistä juuri elin siirron jälkeiset tapahtumat ovat suhteellisen radikaaleja henkilöön verrattuna eli mieltymykset muuttuvat täysin tietyiltä osin ja jos näitä kenties on tuhansia niinkuin povataan on sille vain Pakko antaa painoarvoa ja hieman kehittyneempi matemaatikko huomaisi jo selvähkön yhteyden

  • Höpönpöpö sanoo:

    Nova, sille, että mieltymykset ja kiinnostuksen kohteet muuttuvat täysin riippumatta elinsiirroista on rutkasti näyttöä kun taas elinsiirron vaikutus moiseen on vähintäänkin kiistanalaista, joten naurettavan suoraviivaista kommenttiani voisi joku avarakatseisempi pitää pikemminkin silmiä avaavana kuin sokaisevana, 😉

  • Höpönpöpö sanoo:

    Oho, olinpas lukihäiriöinen, pahoittelen virheellistä tulkintaani. Suora lainaus tekstistäsi: ”olen naurettavan suoraviivainen ja muita samalla sokaiseva”. Taisitkin ryhdikkäästi vain tunnustaa kyvyttömyytesi asian objektiiviseen käsittelyyn. 😉 Nostan jälleen fiktiivistä fetsiäni…

  • Hauskaa! Tätä aihetta mietitään myös yhessä mun lempparikirjoista (tälläkin hetkellä yöpöydällä).
    Katsastakaahan John Irvingin Neljäs käsi 🙂

  • Nova sanoo:

    Höpönpöpö:
    olet pinttynyt spektikko, yritinkin avartaa näkemystäsi ja kompana käänsin kritiikin poispäin sinusta nähdäkseni lyötkö lisää löylyä pätemiselläsi..

    Kerronkin taas että lukuisten todisteiden valossa tästäkin TÄTÄ ei voi sivuuttaa vain pitää nostaa asia pöydälle paljon syvällisempää tutkimusta varten!
    sillä tämä on taas yksi harvoista aiheista missä ilmeisesti on useempi totuus ja Höpönpöpö: aikoo heti uskoa oman loogisen päättelyketjun tulosta ja syöttää sitä samalla muille pilkaten muita.

  • Höpönpöpö sanoo:

    Moneksi on täälläkin haukuttu, mut ekaa kertaa spektikoksi. Mitä se sitten lieneekään. 😉

  • Nova sanoo:

    kyllä näsän luulisi tietävän,

  • Kk- sanoo:

    Lyhyt vastaus: Ei
    Pitkä vastaus: Eeeeeeeeeeeeeeei.

    Kymysyksiä?

  • Kk- sanoo:

    Lisäisin vielä, että kiitoksia Novalle päivän nauruista, typerämpää tekstintynkää ja huonoa yritystä loukata en olekkaan vähään aikaan lukenut.

    Keep on keepin’ on.

  • Mikropiirinliftari sanoo:

    Olen myöhässä pari päivää, mut muistan lukeneeni vasta ilmestyneestä ”Kuudes aisti” -teoksesta (huippu psykiatrin tieteellis populistinen teos yliluonnollisten ilmiöiden puolesta!!)että syynä arvellaan olevan ns. hologrammiteoria, missä kaikki kokonaisuuden osat jättävät jälkensä pienimpiinkin osasiinsa.

    Mielestäni eräs teoria voisi olla että kyseiset elimet olivat muotoutuneet aktiivisiksi aivan spesifisellä tavallaan, mikä aiheutti pidemmän päälle samojen aivoalueiden aktivoitumista, myös elimen uudessa omistajassa. Elimet vaikuttavat aivoihin mm horminien, verenkierron,ja monin muin biokemiallisin tavoin.

  • paremmin ei olisi voinut käydä sanoo:

    Omasta kokemuksesta johtuen täytyy sanoa, että ainakin osa verensiirrossa saamastani verestä on kuulunut varmasti kasvissyöjälle. Ilmeisesti sillä on ollut voimakkain vaikutus aivoilleni tai mihin se sitten vaikuttaakin. Vähän niinkuin perimällä silmien väriin. Jostain syystähän jotkut värit periytyvät voimakkaammin. Joka tapauksessa minusta on tullut erilainen kuin ennen, ikäänkuin olisin saanut parempaa verta. Olen ennenkin syönyt paljon kasviksia terveydellisistä syistä, mutta olen kylä voinut lihaakin syödä. Nykyään olen ottanut soijaproteiinivalmisteet käyttöön turvatakseni proteiinin saantia. Urheilullisuuden tilalle on tullut suorastaan urheiluhulluus. En katso juuri koskaan televisiota, eikä minulla ole mitään huonoja tapoja: polttamista, juomista tms. Olen monessa suhteessa aivan kuin uusi ihminen, enkä keksi sille parempaa selitystä. Toisaalta pidän sitä silti omana elämänäni: niin on vain käynyt. Olen laihtunut laihduttamatta 8 kiloa verensiirron jälkeen ja olen kuullut, että kasvisyöjistä tulee usein ajan kanssa laihempia. Ehkä tulevaisuudessa voisi saada haluamaansa verta vaikka vaihdettavaksi. Minullakin muistaakseni vaihdettiin tavallaan koko veri uuteen leikkaukse yhteydessä.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto