FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Kuukauden kommentti

Petri:

On se hyvin jännä kun vieläkin tätä UFO asiaa pidetään kummallisena ja sille naureskellaan vaikka todisteita puolesta on vaikka kuinka. Hyvin on ihmismassojen aivopesu toiminut minkä USA muistaakseni aloitti joskus 50-luvulla ja tämä aihe piti saada pidettyä piilossa. Ja jos disclosure projektin porukka ole pätevää tekemään luotettavia havaintoja sotilaallisine tutkineen niin sitten ei kukaan ihminen ole.

Kun ottaa huomioon kaikki varmaan jo tuhannet luottavien ja pätevien virallisten tahojen silminnäkijähavainnot sekä niihin liittyvät tutkahavainnot niin tämän pitäisi olla ollut jo pitkän aikaa itsestäänselvä että täällä lentelee muutakin kuin meidän koneita tai sääpalloja.
Mutta ei.. ufoskeptisyys kukoistaa edelleen ja media naureskelee koko asialle ja mikä pahinta, suurimpaan osaan ihmisistä tuo aivopesu toimii yhä!

No ei kai se toisaalta ole ihme kun vuonna 2018 on vielä ihmisiä jotka ihan oikeasti uskovat maapallon olevan litteä 🙂

Mutta toisaalta ymmärrän senkin että ajatus siitä että avaruudessa on paljon meitä älykkäämpiä olentoja on monille hyvin pelottava ja on helpompi pistää sormet korviin ja yrittää sivuuttaa koko asia. Suotakoon se heille joita pelottaa, kaikki eivät oikeasti ole vielä valmiita kohtaamaan totuutta. Tämähän oli juuri silloin 50-luvulla yksi kriteeri sille että tästä aiheesta päätettiin tehdä naurettava ja UFOihin liittyvä havaintoja alettiin salata. Onhan se ehkä ihmiskunnan historian suurin uutinen ja olisi ehkä sekoittanut maailman joten toisaalta ymmärrän että tuohon päätökseen tultiin. Mutta eikö olisi jo nyt aika alkaa raottaa totuuden verhoa.. ja ehkä niin jo tehdään kun aiheesta aina välillä uutisoidaan onneksi ihan vakavasti kuten tässä tiedemiehen puolesta jonka rohkeudelle nostan hattua.

Kosmiset Parapäivät 2012 – Jyväskylässä

Kosmiset parapäivät 2012

La 6.10. klo 10.00-18.00 ja Su 7.10. klo 9.00-17.00

Lauantai 6.10.

Klo 10.00 Ovet avataan yleisölle!

Klo 11.00 – 12.30 Alva Karppinen: Mielikuvitus vai todellisuus – yhteydet avaruus- ja henkimaailmaan.

Klo 13.30 – 15.00 Kalevi Riikonen: Avaruusolennot keskuudessamme – mikä on heidän tehtävänsä.

Klo 15.30 – 17.00 Rauni-Leena Luukanen-Kilde: Mind control, mikrosirut ja suunnitelmat ihmiskunnalle. (sis. kysymys ja vastaus -osion.)

Klo 17.15  alkaen  Yllätysohjelmassa: INTRUDERS (Tunkeutujat) on Juhan af Grannin ohjaaman ja tuottaman, Suomessa julkaisemattoman kansainvälisen sensaatiomaisen UFO tv-sarjan otantoja. Tämän iltainen Grannin esitys on englanninkielinen, ilman tulkkausta.

Sunnuntai 7.10.

Klo 09.00 Ovet avataan yleisölle!

Klo 10.00 – 11.30 Kalevi Riikonen: Kohti Kosmista Kansalaisuutta.

Klo 12.30 – 14.30 Juhan af Grann: Grann avaa henkilökohtaisesti apokalyptisen ”aarrearkun” ja vastailee tilannekohtaisesti esitettyihin kysymyksiin.     

Klo 15.00 – 16.30 Juhan af Grann: Aikaansa edellä olevasta, kansainvälisesti palkitusta, dramatisoidusta TV-elokuvasarjasta valittua filmimateriaalia.

Menossa mukana molempina päivinä: Juhan af Grann, Rauni-Leena Luukanen-Kilde, Kalevi Riikonen sekä Wespa.

Sisäänpääsymaksu ovelta 15 € / pvä.

Tapahtumapaikka:
Aaltosali – www.aaltosali.fi
Väinönkatu 7 (Huom! Sisäänpääsy siis Väinönkatu 7:sta eikä aikasemmin ilmoittamastamme osoitteesta)
40100 Jyväskylä

Klikkaa tästä tarkastellaksesi paikkaa google mapsista.

Aaltosali sijaitsee ydinkeskustassa ja tapahtumapaikan läheisyydessä onkin useita hotelleja joissa voi yöpyä. Aaltosalin läheisyydessä sijaitsee myös parkkihalli jossa on runsaasti parkkitilaa.

Tilaisuuden järjestävät:
Paranormaali Blogi www.paranormaaliblogi.net
Mysteerien Aika www.mysteerienaika.com
Tähtitieto www.tahtitieto.fi

Kaikki sydämellisesti tervetuloa!

Lisää infoa:
Mukana myös näytteilleasettajia oheistuotteineen. Näytteilleasettajiksi on vielä joitain paikkoja jäljellä, ilmoita itsesi mukaan.
Paikkatiedot – Klikkaa sisään
Lisätietoa järjestelyistä ja paikkavaraukset: Tähtitieto www.tahtitieto.fi Eija & Kalevi p. 09-2917075 tai 0400 468207

Huom. tilaisuuteen on narikkamaksu 2 €/hlö. Tasaraha olisi suotavaa.

Aalto-Salin tiloissa on kahvila avoinna päivien ajan. Saatavana kahvia/teetä, pullaa, leipää ja sämpylöitä, sekä luomupatukoita.

Ultra
Ultra
menossa mukana kosmisella tuotevalikoimalla!
www.ultra-lehti.com

parkkihalli
Parkkihalli Aalto-salin läheisyydessä, Väinönkatu 8.
www.jyvasparkki.fi/p-asema

parkkihalli
Edullisia hotellihuoneita:

www.omenahotels.com

Paranormaali Blogin tarjoamalla alennuskoodilla huoneet Jyväskylän Omenahotellista hintaan 59EUR/huone/yö (1 – 4hlöä mahtuu huoneeseen).
Ennen varausta kysy koodia sähköpostilla vesa.aijala@netti.fi

parkkihalli
Matkusta edullisesti:

Halpoja lähtöjä Onnibussilla (mm. Oulusta, Turusta, Tampereelta ja Helsingistä)
www.onnibus.fi

Onnibus reitit

facebook

Facebook:
Tapahtumakutsu (kutsu kaverisi mukaan!)

Lisätietoa/kysymyksiä tapahtumasta:
vesa.aijala@netti.fi

Mitä tuleman pitää? Katso lyhyt traileri!

Tykkäys ja jakotoiminnot:

49 kommenttia aiheeseen: Kosmiset Parapäivät 2012 – Jyväskylässä

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • Ogeli sanoo:

  Kaikki suomen ufojulkkikset samassa paikassa. 🙂

 • Jaahas sanoo:

  Pitää sitten varmaan alkaa varata hotellihuonetta Jyväskylästä.

 • WeAreNotAlone sanoo:

  Israfel

  Joo, mutta mitä jos paikalla onki itse paholainen 😉

 • Naali sanoo:

  …. kylläpä te tykkäätte kiertää tampereen kaukaa ….

 • Jaahas sanoo:

  Kyllä junat ja bussit kulkee, jos ei omaa autoa ole.

 • Jugi sanoo:

  Paikalla ollaan.

 • Satunnainen Vieras sanoo:

  …tai sitten on vain löydetty innokkaita järjestäjiä tapahtumille. Veikkaanpa että Paranormaali-blogin, Mysteerien Ajan ja Tähtitiedon pitäjillä on vain syttynyt tämmöinen ajatus yhteistyöstä ja sitä kautta on sitten otettu yhteyttä näihin luennoitsijoihin.

  Ja näillä tapahtumilla tienaamisesta: en oikein jaksa uskoa, että kukaan järjestäjistä / luennoitsijoista tällä elää. Palkkiot ja kerätyt maksut ovat pieniä ja vuokrat, matkakustannukset ja syöminen vievät suuren osan niistä. Tuo 15 euron sisäänpääsymaksu saattaa tuntua kovinkin suurelta, mutta miettikää nyt ensin montako ihmistä tapahtumaan tulee. Nostan vain hattua järjestäjille kun tämmöstäkin jaksavat järjestää 🙂

 • pekka sanoo:

  meille voi tulla punkkaamaan niin ei tarvi mennä hotelliin ja tarjoan vielä auto kyydin ovelle

 • Miffy sanoo:

  Ajattelin ensin että haluaisin kuuntelemaan tuota luentoa mutta katsottuani mistä Rauni-Leena puhuu, en ollutkaan enää niin innokas. Tuollaisen mind control -luennon riskinä on että alkaisin uskoa niihin juttuihin, ja jos jotain tästä elämästä olen oppinut niin sen, että luon itse sen mihin uskon. En halua uskoa todeksi ikäviä skenaarioita. Uskon mielummin koko ihmiskunnan heräämiseen, siihen että löydämme toisemme ja ymmärrämme yhteistyön arvon sekä siihen että jokainen oppii ylittämään kaikki mielen kontrolloinnin menetelmät.

  Varmaan joillekin tuo on vielä tarpeen, itse en halua harhauttaa itseäni takaisin ajatukseen omaa tajuntaani suuremmista voimista.

 • lownrgy sanoo:

  no miffy, pää pusikkoon ja silleen?

 • Jaahas sanoo:

  Joo, jos uskoo että tämän maailman valtaapitävät tahot ovat siveyden sipuleita, niin siitä vain. En minäkään haluaisi uskoa todeksi, että tämä maailma on sairas paikka. Sanotaan että kaikki on katsojan silmissä. Onneksi on metsä lähellä, siellä on ainakin kaunista.

 • Jouni sanoo:

  Kaksi päivää täyttä tykitystä!

  Jostakin syystä repesin tälle mainoslauseelle.
  Siellä kaikki huutaa yhtäaikaa kilpaa ja powerpointesitykset tykittää mindcontrol kuvia.

 • Apinateoria sanoo:

  Eniten noista jorinoista uskon Rauni-Leenan juttuja.

  Miffy siis ei halua harhautua uskomaan noita juttuja, mutta joillekin ne ovat vielä tarpeen. Eli tiedät että näin on muttet usko siihen niin asiat on kohdallasi okei. Onko tämä tulkittavissa peloksi sekoamisesta?

  Mielestäni haaveet jostain yhtäkkisestä rakkauden ajasta ovat haihattelua. Tietenkin jos kolmas maailmansota, jonka nuo Rauni-Leenan parjaamat tyypit saattavat junailla, on jonkun mielestä se kauan odotettu muutoksen / rakkauden aika (mikä lie), niin se voi hyvinkin toteutua. Kai niistä raunioista voisi jotain kaunista syntyä.

  Jostain syystä vaan tuosta rakkauden aika -retoriikasta tulee aina mieleen Antikristus ja fasistinen maailmanhallitus. Porukka kuulemma nielee sen kuin sika limpun.

  Ps. kirjoitan luurilla ja tekstin muotoilu on vaikeaa.

 • Ogeli sanoo:

  Vaikka Rauni puhuu täyttä asiaa niin minäkin tykkään nykyään jättää syrjään moiset negatiiviset jutut joista hän puhuu. Oikeastaan käy vähän sääliksi häntä kun hän niin uskoo, että häntä on vainottu kaikki nämä vuodet. Ennen 80-luvulla ja vielä 90-luvulla hänellä oli syvä hengellinen ja posiitivinen sanoma jutuissaan, mutta nykyään hän tykkää puhua mind controllista. Tosin kyllä hän välillä mainitsee, että ihmisillä on myös mahdollisuus parempaan kehitykseen.

  Vaikka nuo asiat ovat totta, niin koko pointti elämässä on se, että mihin keskität tietoisuutesi. Voit tiedostaa, että maailma on niin täynnä epäoikeudenmukaisuutta, sotia ja nälänhätää, ihmisrodun tietoista tyhmentämistä ja murhaamista… Mutta silti sitäkin enemmän kannattaa keskittyä RAKKAUTEEN ja sen tuomiseen maailmaan. Koska se on ainoa lääke pimeyttä ja negatiivisuutta vastaan. Kukaan ei voi kantaa harteillaan koko maailman taakkaa. Jokainen voi kylläkin yrittää tehdästä maailmasta ainakin hieman paremman paikan.

  Muutos lähtee yksilötasolta ja parhaimmillaan sitten siitä voi muodostua jopa maailmanlaajuinen tapahtuma tai liikehdintä kuten vaikkapa occupy oli viime vuonna. Rauhantahtoinen kannanotto on se ainoa oikea tie muutokseen.

 • Ogeli sanoo:

  Mitä taas tulee Kalevi Riikoseen, niin hän tuntuu puhuvan täyttä asiaa. Juhan Af Grann taas… Alan viihdyttäjä ja huumoriveijo! 🙂

 • Jo vain sanoo:

  Jos paikalla olis Koivula tai muita entisiä sutilaisia ennen aikaa BB, harkitsisin tulemista paikalle. Jonkun pitäisi suomentaa noita juttuja ja pistää hieman ”jäitä hattuun” näille jutuille. Joku keskitie pitäisi löytää ja niin kauan kun sitä ei ole, pidättäydyn koko ufo hommasta ja muodostan oman kuvan ufo mysteeriin. Omat jutut vaan ei saa mitään perspektiivi koko ilmiöön ja kysymyksiä on enempi kuin vastauksia, joten….

 • Flying V sanoo:

  Moi en tule paikalle fyysisesti. Tällainen astraali vaeltaja kun pääsee paikalle seinien läpi, parhaille paikoille. Jos ei ole rahastajaa niin sorry tuun jokatapauksessa, parhaille paikoille.

 • Jaahas sanoo:

  Elämää nähdessä ja luentoja kuunnellessa jokainen tietenkin hahmottaa mielessä sen oman totuutensa. On eri asia, onko se oma totuus se oikea vai onko jollakin toisella täsmällisempi totuus. Elämme joka tapauksessa mielenkiintoisia aikoja.

 • Marvin sanoo:

  Oliko tuota Omenahotellin alennuskoodia vielä julkisessa jaossa, vai onko tarkoitus että jokainen yöpyy omassa aluksessaan?

 • Wespa sanoo:

  Huom! Sisäänpääsy siis Väinönkatu 7:sta eikä aikasemmin ilmoittamastamme osoitteesta.

  Alennuskoodi on vain henkilökohtaiseen käyttöön, eikä yleiseen jakoon. Jos aikoo Omenasta itselleen huoneen varailla, niin koodia voipi kysellä minulta –> (vesa.aijala(ät)netti.fi).

  Koodi on voimassa vain tapahtuma-ajankohtana (Pe-Su).

 • Wespa sanoo:

  Olen henkilökohtaisesti paikalla molempina päivänä myymässä mm. lippuja ja järjesteleämässä asioita. Tervetuloa jutskailemaan. 🙂

 • Aliengirl sanoo:

  JUHAN!<3 Rakastan Juhania. Aion kosia häntä tapahtumassa.

 • kemppainen sanoo:

  Hei,
  saako tilaisuuteen siis lippuja paikan päältä vai pitääkö ne ostaa etukäteen jostakin, mistä?

 • Wespa sanoo:

  Hei,
  Lippuja myydään vain ovelta.

 • Fooliopipo päähän ja baanalle.

 • Trejo sanoo:

  Mitäköhän Suomessa vakavammin otettavat ufotutkijat ovat mieltä esim. Luukasesta? Rouvan puheet ovat kuitenkin sen verran epäloogista ja -koherenttia anekdoottitykitystä, että ei sellaista kukaan uskonnolliseen ajatteluun taipumaton voi niellä. Vaitiolovelvollisuus sitoo ja tiedustelupalveluiden agentit ympäri maailmaa yrittävät tappaa ja silti kutsuvat naista aina uudelleen ja uudelleen huippusalaisiin kokouksiinsa: ”Ja tällä kertaa et sitten kerro kaikille!”. 😀

 • Wespa sanoo:

  Sen enemmän kantaa ottamatta, eiköhän tiedustelupalvelun agentit ja ufokonferenssit ole aikalailla eri asia. Jonkin aikaa sitten pidettiin muuten International UFO Congress 2012 Ameerikoissa. 🙂

 • Höpönpöpö sanoo:

  Kyllähän Rauni-Leena on useammassa yhteydessä kertonut kuulleensa milloin kuinkakin monen kaljuunan kenraalilta top secret -tietoja, jotka on tilaisuuden tullen huudellut ilmoille vedoten free lancer -statukseensa. 🙂 Älkää nyt hyvänen aika tämän tädin juttuja henkeenne vetäkö.

 • Wespa sanoo:

  Kyllähän noita kenraaleja, pilotteja ja jopa astronautteja on avautunut erilaisissa konferensseissa. Kuuluisin ehkä tämä 2006 vuoden setti:
  http://www.youtube.com/watch?v=7vyVe-6YdUk

  Rauni tykkää heittää luennoillaan paljon dataa ilmoille ja erilaisia nimiä sekä vuosilukuja satelee sieltä täältä, hän puhuu monesti Edgar Michellistä yms… Nämä kaikki tiedot on kuitenkin tarkistettavissa ja henkilöistä löytyy lisää googlettelemalla. Ymmärrän, että joskus hänen luentonsa saattavat olla aika intensiivisiä paketteja, mutta asioita voi tosiaan tutkia lisää.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Ootko Wespa lukenut Luukanen-Kilden kirjoja? Ne suorastaan pursuavat vääriä faktoja ja kuten joku jo yllä mainitsikin pitää kyllä omata todella kovan kyvyn ja tarpeen uskoa sokeasti jos Luukanen-Kilden täysin perustelemattomiin ja sanalla sanoen uskomattomiin väitteisiin uskoo. En haluaisi elää maailmassa missä aikuiset ihmiset lotkauttavat korvaansakaan näille horinoille, mutta minkäs teen… 🙁

 • Ogeli sanoo:

  Vääriä faktoja, sanoo höpönpöpö.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Pahoittelen huolimatonta kielenkäyttöäni, Ogeli. Tarkoitin siis, että kyseinen rouvashenkilö esittää muka faktoina täysin päättömiä ja perättömiä väitteitä.

 • Jaahas sanoo:

  Mistä höpönpöpö tiedät kenenkin väittämistä, onko jokin totta vai ei? Ota huomioon, että monia asioita salataan maailmassa, eikä kaikista asioista vielä tiedetä kaikkea, esimerkkinä niinkin arkipäiväinen asia kuin painovoima. Itse en pois sulje mitään mahdollisuutta. Historia osoittaa, kuinka monesti on oltu väärässä. En menisi takuuseen, että esim. valonnopeutta ei voisi ylittää. Valon nopeutta ei voi ylittää, on siis se tämän hetken yleisesti hyväksytty totuus, mutta kysymys kuuluukin, onko se lopullinen totuus? Yhtälailla voin sanoa, että en usko, että avaruus on loputon, kun sitä ei ole tieteellisesti todistettu. Siitä huolimatta pidän kuitenkin mahdollisena, jopa todennäköisenä, että avaruus on loputon, vaikka sitä ei olisikaan tieteellisesti todistettu.

  Miten on, pidätkö itse mahdollisena, että avaruus on loputon, joka ei siis pääty mihinkään? Ennen kuin vastaat, niin huomioi, että tieteellistä todistetta asiasta ei ole. Jään mielenkiinnolla odottamaan vastaustasi.

  Meuhkaamisesi on näennäisskeptisyyttä, eli pseudoskeptisyyttä.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Käsittääkseni avaruus on nykyisten todisteitten (mittausten) valossa pikemmiten rajallinen, mutta toistaiseksi koko ajan (hidastuen) laajeneva. Jos jokin muu teoria falsioi tämän niin olen tietysti valmis harkittuani hyväksymään sen.

  Jos luulee kaiken olevan mahdollista osoittaa vain ajatustksenkulkunsa olevan jo lähtökohtaisesti väärän. Sori.

 • Höpönpöpö sanoo:

  *ajatuksenkulkunsa (f*ck the dr*gs!)

 • Höpönpöpö sanoo:

  Jaahas, suosittelen sinullekin tätä näppärästi tiivistettyä infopakettia. Testaa avomielisyytesi alle 10 minuutissa!
  http://www.youtube.com/watch?v=T69TOuqaqXI

 • Jaahas sanoo:

  Höpönhöpö: ”Käsittääkseni avaruus on nykyisten todisteitten (mittausten) valossa pikemmiten rajallinen, mutta toistaiseksi koko ajan (hidastuen) laajeneva.”

  Mutta eihän tuollaista ole tieteellisesti todistettu, että avaruus olisi rajallinen ja samalla laajentuva. Eli uskot sellaiseen, mitä ei ole tieteellisesti todistettu.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Itseasiassa en usko vaan pidän tuota vaihtoehtoa nykyisten tietojen varassa mahdollisena ja melko todennäköisenä. Yritäpä näsäviisastelun sijaan avata mieltäsi ja ymmärtää.

 • Ogeli sanoo:

  Höpönpöpö, kai olet jo lippusi varannut tuonne Jyväskylään? 🙂

 • Höpönpöpö sanoo:

  En, Ogeli, kyllä millään keksi ainuttakaan syytä miksi niin toimisin.

 • Jaahas sanoo:

  Höpönpöpö: ”Itseasiassa en usko vaan pidän tuota vaihtoehtoa nykyisten tietojen varassa mahdollisena ja melko todennäköisenä.”

  Mutta juurihan sanoit, että käsittääksesi avaruus on nykyisten todisteitten valossa rajallinen ja samalla laajeneva ja että jos jokin muu teoria kumoaisi tuon, olisit valmis hyväksymään sen. Vastauksesi osoittaa, että uskot tällä hetkellä edellä mainittuun teoriaan, jota ei siis ole tieteellisesti todistettu.

  Käsittääkseni avaruus on nykyisten todisteitten (mittausten) valossa pikemmiten rajallinen, mutta toistaiseksi koko ajan (hidastuen) laajeneva. Jos jokin muu teoria falsioi tämän niin olen tietysti valmis harkittuani hyväksymään sen.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Voisitko, Jaahas, määritellä mitä tarkalleen ottaen tarkoitat käsitteellä ’usko’ tässä yhteydessä? Saivartelusi kun ei oikein ota auetakseen.

 • Ogeli sanoo:

  Höpönpöpö, pääsisit kenties livenä debunkkaamaan Raunia? Eikös se ole ollut suuri unelmasi?

 • Höpönpöpö sanoo:

  Ogeli, Rauni-Leena Luukanen-Kilde ei mitenkään liity unelmiini.

 • Jaahas sanoo:

  Höpönhöpö: ”Voisitko, Jaahas, määritellä mitä tarkalleen ottaen tarkoitat käsitteellä ’usko’ tässä yhteydessä?”

  Sanot että ”käsittääksesi” avaruus on nykyisten todisteitten valossa rajallinen ja samalla laajeneva ja että jos jokin muu teoria kumoaisi tuon, olisit valmis hyväksymään sen. Sinä siis olisit valmis hyväksyksymään jonkin toisenkin teorian, mutta tällä hetkellä tuo edellä mainittu teoria on sinulle se mihin uskot.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Jaahas, ellet kykene määrittelemään mitä tarkoitat tässä yhteydessä käsitteellä ’usko’ jää pointtisi edelleen kryptiseksi enkä voi väitettäsi sen kummemmin kommentoida.

 • Toni sanoo:

  Olen ainakin itse lähdössä omalla autolla Tampereelta ja ajattelin tapahtuman jälkeen ajaa vielä takaisin. Autoon mahtuu 7-henkilöä kuskin lisäks.

 • Tero Miettinen sanoo:

  Tässä olisi yksi lähtijä auton kyytiin Tampereelta, jos vielä mahtuu. Lauantai-aamunako..? T: muumikka@gmail.com

 • Päivitysilmoitus: Totuusradio » Blog Archive » Kosminen paranormaalius

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot