ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

Omaavatko munkit yliluonnollisia voimia?

Munkkien on huhuttu omaavaan yliluonnollisia voimia ja useat ihmiset kertovat, että ovat nähneet munkkien mm. levitoivan ja siirtelevän esineitä mielensä avulla.

Amerikkalainen taikuri Dan White lähti tutkimaan asiaa Nepaliin. Hän haastatteli ihmisiä ja näytti heille taikatemppujaan. Lopulta hän pääsi kuuluisan vuoristossa asuvan munkin luo, joka lupasi suostuttelujen jälkeen näyttää hänelle taitojaan.

Munkki nousi näyttävästi meditaatioistunnan aikana maasta muutamia kymmeniä senttejä. Se miten munkki saavutti kyseisen suorituksen on täysi mysteeri.

Katso video koko tutkimusmatkasta sekä munkin taidoista tästä.

Tykkäys ja jakotoiminnot:

59 kommenttia aiheeseen: Omaavatko munkit yliluonnollisia voimia?

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • 55 sanoo:

    Vaikutti ehkä hieman lavastetulta…

  • jatu sanoo:

    En kanssa usko levitaatioon. Liian hämärä tausta, eikä viereen saanut mennä?

  • Jugi sanoo:

    Voihan se hyvin olla totta, mutta en nyt menisi heti sanomaan.

  • Mikkelson sanoo:

    vaikea sanoa yhtään mitään…

  • JayeS sanoo:

    Olen itsekkin harjoitellut vähän taikatemppuja, mutta noin pitkälle en ole ihan vielä päässyt.
    😉

  • En tiiä tuosta mutta eräs video jonka näin oli todella vaikuttava, se video oli erään räppi biisin videon yhteydessä pätkinä, kyseisessä videossa munkki tekee polttoitsemurhan meditointi asennossa ja pysyy siinä asennossa siihen asti kun on palanut kuoliaaksi en tiedä miten tuohon pystyy liikahtamatta mutta näköjään mielen voimalla pystyy noinkin extreme juttuihin. Sinänsä inhottava video kuitenkin että siinä ihminen kuolee ja on todella perseestä että protestiksi joutuvat noin tekemään.

  • Vergilius sanoo:

    On todella vaikea uskoa, että ihminen kykenee vaikuttamaan luonnonlakien käyttäytymiseen. Uskottavuuttaa heikentää lisäksi myös se, että yliluonnolliset ilmiöt eivät kestä tieteellistä, tai edes kriittistä tarkastelua. Kolmanneksi, James Randin miljoonan dollarin haasteen palkinto odottaa yhä noutamistaan, ja haaste on ollut voimassa jo 44 vuotta. Näiden vuosien aikana noin tuhat ihmistä on ottanut haasteen vastaan. Yksikään ei ole onnistunut näyttämään kykyjään koeolosuhteissa. Mystistä. Jokainen voi miettiä kohdallaan, että mitä tämä tarkoittaa.

    Myös Skepsis Ry:n puolesta muistutan Skepsiksen haasteesta; 10 000 euron palkinto odottaa sitä, joka kykenee koeolosuhteissa tuomaan esille paranormaalin ilmiön. Että siitä vain, mikäli koette omaavanne todellisia, tieteellisen maailmankäsityksen ulkopuolelle jääviä kykjä. Tai mikäli satutte tuntemaan jonkun, joka omaa. Itse olen ehdottanut haastetta varsin usealle henkilölle; kaivankatsojille, selvännäkijöille, homeopaateille yms. Kukaan ei ole valitettavasti ollut halukas osallistumaan. Kalevi Riikonen ei edes vastannut sähköpostiini. Mutta ymmärrettävästi tärkeät kosmiset asiat vievät runsaasti herran huomiota ja painavat ilman muuta enemmän vaakaupissa kuin maalliset menot.

  • Vergilius sanoo:

    Anteeksi kirjotusvirheeni: eli ”kaivonkatsojille” ei kaivankatsojille 🙂

  • Huttu sanoo:

    Vergillius, avasit justiinsa Pandoran lippaan kun mainitsit James Randin ja tämän haasteen. Yleinen mielipide kun asiasta on se, että Randin porukka ilmeisesti huijaa ja vähättelee tuloksia, ja joissain tapauksissa eivät edes päästä tiettyjä henkilöjä näyttämään taitojaan 😉

    Jos ihmiset eivät onnistukaan suoriutumaan haasteesta niin Randi on silloin manipuloinut koetuloksia tai ympäristöä.. niinpä niin 😉

  • Silence sanoo:

    Vergilius, tai sitten todelliset kyvyt eivät ole sirkustemppuja eli niitä ei tehdä rahan tai näyttämisen vuoksi =)
    Pitää muistaa, että todellinen harras/uskovainen jne. pitää rahaa, egoilua jne. negatiivisena asiana. Heille riittää se, että he itse tietävät mihin pystyvät, jos joku ei usko, niin se ei ole heidän ongelma – kyvykkäiden ei tarvitse todistella mitään, heille riittää yhteys ”korkeampaan”.

    Ei tainnut Jeesuskaan ottaa maksuja, kun teki ihmeitään. Kaikki voidaan selittää tieteellisesti, kunhan vain keksimme ja löydämme uusia osa-alueita tieteestä, jotka ovat vielä pimennossa ihmisen tietoisuudelle =)

  • Vergilius sanoo:

    Silence

    Kaikki asiat, jotka ovat havainnoitavissa sekä mitattavissa, voidaan selittää tieteellisesti teorialla. Tieteessä teoria ON selitys ilmiölle, jota tutkitaan. Siihen, mitä sanoit Jeesuksesta, minulla ei ole oikeastaan mielipidettä. En tiedä, ottiko Jeesus maksuja vastaan, en myöskään tiedä että oliko hän ylipäätänsä olemassa. Puhumattakaan siitä, että hän olisi ollut se mitä evankeliumit väittävät hänen olleen.

    Mihin korkeampaan yhteyteen muuten nyt tässä viittaat, kun puhuit kyvykkäistä? Uskot siis oikeasti, että luonnonlakeja voidaan muuttaa, ja vielä että jopa ihminen kykenee tekemään sen itse?

    Huttu

    Salaliittoteoriat ovat helpoin tie ulos. Mikäli joku väittää, että James Randi Educational Foundation on ollut vilpillinen, niin olkoon hyvä ja esittäköön todisteita siitä. Voimme toki unohtaa Randin. Myös tiede on tutkinut avian samoja asioita, kun mitä JREF koetilaisuuksissaan on yrittänyt havainnoida. Tieteellistä näyttöä psudoilmiöistä on nolla. Jopa Suomessa on näitä ilmiöitä tutkittu.

    Juuri tänään lukaisin tutkimusartikkelin maasäteilystä, joka oli hyvin mielenkiintoinen.Tutkimukseen osallistui yhteensä 32 paikkakunnallaan tunnettua varvunkäyttäjää eri puolilta Suomea. Kokeet suoritettiin yhteisymmärryksessä koehenkilöiden kanssa heidän toivomallaan tavalla, mutta tieteellisistä vaatimuksista tinkimättä. Tutkimuksen näyttö oli kielteinen koskien maasäteilyä ilmiönä sekä kaivonkatsojien kykyä aistia sitä. Yksikään 32:sta osallistujasta ei kyennyt antamaan näyttöä kyvyistään koeolosuhteissa. Hmm…

  • Israfel sanoo:

    Kato Vergis kun ne oikeet kavionkatsojat jäi himaan vuolemaan varpujaan kun ei niiden tartte mitään kenellekään uskotella. Lisäks mä uskon et noi tutkijat väääristeli koeolosuhteet ja tulokset, varvut, vedet ja kaikki! Tääl suomes on pitkään ollut yliopistojen salaliitto kavionkatsojia kohtaan. Ne ei haluu, ett totuus tulee esille varvuntaivuttaijsta. Kaiken takana on James Randi ja Iiro Seppänen.

  • Tumppi sanoo:

    Vergilius

    Missä tutkimusartikkeli varvukäyttäjistä on luettavissa?

  • Silence sanoo:

    Vergilius,

    Nimenomaan, tiede kehittyy koko ajan. Loppujen lopuksi kukaan ei riko luonnonlakeja, ne vain muuttuvat ja venyvät (tarkentuvat ja nykyisiä virheteorioita korjataan), sitä mukaan kuin tiede kehittyy. Kaikelle kyllä löydetään looginen selitys. Koittaa se päivä jolloin paranormaalius katoaa maailmasta (ja tämäkin blogi on silloin aikansa elänyt) =)

  • Vergilius sanoo:

    Luonnonlait eivät muutu tai veny. Ne antavat toistuvasti samoja tuloksia mittauksissa ja luovat ennustettavia ilmiöitä joita pystytään varmentamaan. Tieteellisen teorian eräs hienouksista on se, että se on falsifoitavissa. Ja juuri usein se, mikä tekee pseudotieteestä- pseudotiedettä on se, että ne teoriat eivät ole falsifoitavissa.

    Tumppi

    Tutkimusartikkeli löytyy Skepsis Ry:n sivuilta, Julkaisuja—>Artikkelit.

  • Silence sanoo:

    Luonnonlait eivät muutu tai veny, mutta ihminen tuskin vielä vain tietää niistä joka totuutta. Luonnonlait ovat siis aina vakiot, mutta ihmisen tietoisuus niistä muuttuu/täydentyy.

  • Israfel sanoo:

    Hei Silence mä haluun tietää ton vastauksen tohon mitä Vergis kysys. Korkeempi yhteys? Mikäs se on? 😛 A G.O.D.? (Greatest Outdated Delusion). Mun rahat on kosmisen tietoisuuden puolel.

  • Silence sanoo:

    Israfel,

    Korkeampi yhteys, riippuu kulttuurista ja uskonnosta. Jotkut nimittävät sitä uskoksi Jumalaan, toisille se on yhteys universumiin (kaiken alkulähteeseen), yhteys yliminään jne. Tämä yhteys sitten voimistaa ihmisen kykyjä ja tietoisuutta. Esimerkiksi munkit ovat saattaneet ”löytää” tällaisen henkisyyden voiman (piileviä kykyjä – kaikilla on, ne pitää vain saavuttaa) harjoittelemalla vuosia.

  • Israfel sanoo:

    Harashoo. Mul vaan herää kauheesti kysymyksiä kun sä vastaat noin ympäripyöreitä. 🙂 Mistäs sä tiedät että kaikilla on sellanen kyky? Mistäs sen kyky on sit ihmisil tullut? Eläimet? Onks heil kans toi kyky? Onks tää havainnoitavissa muutenkin kun subjektiivisesti ta muuten mitattavissa? Tämän tasonen juttu meinaa pukkaa jo Nobelia, jos tää on todistettavissa tieteellisin menetelmin.

  • Ogeli sanoo:
  • Silence sanoo:

    En halua olla rajoittunut vain todistettuihin faktoihin, annan myös mahdollisuuden asioille, jotka nyt näyttävät ylittävän ymmärryksen (emme vain nyt ymmärrä mistä voimista on kyse). Enhän minä siis tiedä, mutta olen vakuuttunut, että ihminen tuskin tietää tieteestä kaikkea, näin ollen mahdollisuuksia on paljon. Olisi ylimielistä sanoa, että nyt tiedämme kaiken ja näin se on.

    Ei kyvyt ole mistään tulleet, ne ovat aina olleet, ne vain täytyy oivaltaa/saavuttaa – kuten kävely, puhuminen jne. (vaativat vain harjoittelua paljon).

    Raamattu sanoo näin:
    ”Jos ihmisellä olisi edes sinapin siemenen verran uskoa niin hän voisi siirtää vuoria.”

    Kristinuskossa tämä piilevä voimanlähde on Pyhä Henki, Islamissa Ruh, Hindulaisuudessa se on Kundaliini (Kundaliini virtaa chakrojen läpi) jne.

    Näitä on kyllä tutkittu enemmän tai vähemmän, mutta eipä taida ihmiset ihan vielä olla valmiita näille tiedoille. Jotkut tutkijat ovat julkaisseet juttujaan aiheesta, mutta valtavirta ei ole ”uskaltanut” tarttua aiheeseen kunnolla, koska siinä menee äkkiä maine ja virka.

    Toinen este näille tutkimuksille on bisnes, jotkut tutkimukset salataan jne. koska esim. öljyteollisuus ei oikein tykkää vapaastaenergiasta. Lääketeollisuus ei halua luopua lääkkeistään. Eikä Kirkkokaan tykkää, jos käsitykset uskonnosta muuttuvat liikaa jne.

  • Ogeli sanoo:

    Silence puhuu asiaa. 🙂

    Tämä kuvaa totuuden etsijöiden edessä olevaa valintaa:
    http://www.youtube.com/watch?v=zE7PKRjrid4

    Jokainen tekee valinnan itse. On vain erilaisia teitä totuuteen.

  • Entity sanoo:

    Matrix? Aika väsynyttä, anteeksi vain asenteeni. Tottakai ”taikavoimillaan” ihmisiä hyväksikäyttävät huijarit ovat näreissään Randille, joka vie heiltä uskottavuuden. Siitähän ei voi olla kyse siitä että suuri guru bhagwan sri ramalamadingdong olisi tahallaan johtanut ihmisiä harhaan, vaan systeemin kätyrit ne taas vääristelevät.

    Itselle pisti videolla silmään levitoinnin liikeratojen mekaanisuus, siis se sellainen pikkuinen tyssäys ennen laskeutumista, jonka hydraulinen tai pneumaattinen nosturi tekee. Olen jonkin verran sellaisia nähnyt, ajoin aikanaan tehtaalla trukkia osana työtehtäviäni. Lisäksi se, että videon on tehnyt taitava taikuri, tekee minut vähän epäuskoiseksi.

    Mutta, I want to believe!

  • Wespa sanoo:

    On myös olemassa sellainen tieteenala kuin kvanttifysiikka.

    Tietoisuutta ja kvanttifysiikkaa sivuaa mm. tämä:
    http://www.social-consciousness.com/2011/08/spirit-science-thoughts.html

  • Vergilius sanoo:

    On olemassa tosiaan kvanttifysiikka. Ja se on sellainen tieteenala, joihin meidän maallikoiden on aivan turha puuttua, tai edes väittää millään tavalla ymmärtävämme. Olette varmaan kuulleet, sen yleisen lauseen, jota kvanttifyysikot usein sanovat: ”Jos väität ymmärtäväsi kvanttifysiikkaa, et ymmärrä sitä.”

    Silence

    ”En halua olla rajoittunut vain todistettuihin faktoihin, annan myös mahdollisuuden asioille, jotka nyt näyttävät ylittävän ymmärryksen (emme vain nyt ymmärrä mistä voimista on kyse). Enhän minä siis tiedä, mutta olen vakuuttunut, että ihminen tuskin tietää tieteestä kaikkea, näin ollen mahdollisuuksia on paljon. Olisi ylimielistä sanoa, että nyt tiedämme kaiken ja näin se on.”

    Itse asiasse juuri nuo pseudotieteilijät, ym gurut, uskovaiset jne. väittävät, että heillä olisi vastaus kaikkeen. Ilman minkäänlaista näyttöä. Tieteeseen päinvasoin kuuluu nöyryys ja tiede ei ole missään vaiheessa väittänyt, että aikki on selitetty. Todellisuutemme on yhä täynnä mysteerejä, joita teide ei ole vielä pystynyt selittämään, mikä onkin omasta mielestäni varsin hieno asia.

    On hienoa, mikäli sinulla, Silence, on avara mieli ja kykenet antamaan mahdollisuuden uusille ideoille. Samanlainen asenne on itselläni. Mutta en näe mitään syytä uskoa jonkin ilmiön olemassaoloon, mikäli siitä ei ole minkäänlaista näyttöä. Täsmennän vielä sanaa ”näyttö”. Näyttöä saadaan silloin, kun ilmiö tai sen ominaisuus/ominaisuudet ovat havaittavisssa ja mitattavissa.

    Otetaan vaikka esimerkiksi jumala. Jumalaa ei voi millään menetelmällä havaita joten mitään informaatiota ei ole mahdollista jumalasta saada. Miten siis jumala eroaa mistä tahansa muusta asiasta, jonka olemassaoloa ei voi havaita? Minulla ei ole mitään syytä uskoa hänen olemassaoloon, kuten en myöskään usko Russellin teekannun olemassaoloon. En kiistä, etteikö jumala/jumalia, yms muuta ”yliluonnollista” ehkä voisi olla olemassa, mutta minulla ei ole yhtäkään syytä uskoa moisiin asioihin ilman minkäänlaista näyttöä niiden olemassaolosta. Ja aivan turha alkaa puhumaan subjektiivisista kokemuksista; toisten henkilökohtaiset kokemukset eivät ole minulle riittävä syy uskoa yhtään mihinkään. 🙂

    Ja vielä: ”Ei kyvyt ole mistään tulleet, ne ovat aina olleet, ne vain täytyy oivaltaa/saavuttaa – kuten kävely, puhuminen jne. (vaativat vain harjoittelua paljon).”

    Valitettavasti käsitykesi ihmisten kehityksestä on tässä kohtaa puutteellinen. Oteteenpas vaikka esimerkiksi tuo puhuminen. Puhe ei ole missään muodossa sellainen ominaisuus, joka olisi ”aina ollut” ns. asennettuna ihmiseen valmiiksi. Puhuminen opitaan sosiaalisen ympäristön ärsykkeiden kautta, ja siihen jopa vaaditaan tarpeeksi kognitiivisia taitoja, jotta puheen oppiminen olisi edes mahdollista.

    Tämän vuoksi esim. kaikki kehitysvammaiset eivät kykene oppimaan puhetta. Ja esim. ns. villilapset eivät puhu, koska he ovat olleet eristyksessä sosiaalisesta ympäristöstä. Heillä on myös tämän vuoksi melko kehittymätön äly, peroonallisuus sekä tunne-elämä. Näin tapahtuu, mikäli lapsi on eronnut inhimillisestä sosiaalisesta ympäristöstä hyvin varhain ja pitkään. Tämän seurauksena kehitys häiriintyy ja esimerkiksi juuri puhumaan oppiminen on hyvin vaikeaa tai jopa mahdotonta. Kielen puuttuessa monet muutkin asiat joutuvat häiriötilaan. Tahdosta riippumattomat elintoiminnot ovat ainoita automaattisesti itseään toteuttavia elementtejä meissä. Eivät kognitiiviset kyvyt, eivätkä edes karkea -tai hienomotoriikka.

  • Vergilius sanoo:

    Anteeksi tuo kamala kirjoitusvirheiden määrä kun kiiresti kirjoitttelin. 🙂

  • Entity sanoo:

    Kvanttifysiikka on kyllä mielenkiintoinen tieteenala. Seuraan mielenkiinnolla myös sillä saralla tapahtuvaa tutkimusta, en tosin mitenkään erityisen syvällisesti, koska oma ymmärrykseni rajoittuu enemmänkin tuohon klassiseen mekaniikkaan, pienellä Einsteinin tekemällä viilauksella. Eli hankkimani ymmärrys fysiikasta perustuu 100 vuotta sitten vallinneeseen käsitykseen. Olen kuitenkin opiskellut hiukan fysiikkaa, peräti yhden kurssin ydinfysiikkaa ja suhteellisuusteorian perusteitakin, korkeampi teoreettinen fysiiikka menee yli ymmärrykseni. Eli miten kvanttifysiikka liittyy levitoiviin munkkeihin?

    Vergilius, ehkä sillä kykyjen kehittämisellä tarkoitetaan kuitenkin sitä, että ihmiset voivat harjoittelemalla hankkia taitoja, joihin heillä on olemassa potentiaali. Esimerkiksi itse pystyn pitkän urheiluharrastukseni takia tekemään kehollani asioita, joita ”tavalliset” ihmiset eivät pysty tekemään. Voimistelun ja akrobatian takia kehonaistini on ylikehittynyt ja saan ympäristöstäni ja elimistöstäni enemmän informaatiota kuin kehonhallinnan opettelun sisäsiistiksi oppimisen jälkeen lopettanut. Urheilun peruja on myös kyky hahmottaa ympäristöä tarkasti.
    Opiskeluaikoina kehitin kyvyn lukea hyvin nopeasti, en ole koskaan laskenut sanamääriä per minuutti, varsinkin kun en ole mikään todellinen pikalukija, mutta harhaantumattomasta lukijasta näyttää kuulemma siltä, että vain vilkaisen kirjan aukeamaa muutaman kerran ja käännän sivua. Tosin tuolla vauhdilla luen vain tekstejä, jotka eivät vaadi syväoppimista.
    Lukiossa psykologian opettajani harrasti muistipelejä, siis niitä mnemotekniikoita, joiden taitajat kisaavat siitä kuka oppii eniten korttipakkoja ulkoa minuutissa ja niin päin pois. Yksinkertaisilla tekniikoilla on mahdollista tehostaa muistamistaan uskomattoman paljon. Esko Valtaojan kirjan ”Ihmeitä” mukaan hänen tähtitieteen professorinsa osasi korvakuulolta jakaa sekunnin kahdeskymmenesosiin määrittäessään taivaankappaleiden kulkuaikoja shcmidt-kaukoputken näkökentän poikki.

    Suhtaudun hiukan skeptisesti yliluonnollisiin kykyihin silti, mutta olen kuitenkin kuullut tarinoita selvännäkijöistä, jotka ovat todella osuneet oikeaan yksityiskohtaisissa ennustuksissa. Itse olen nähnyt unessa paikkanumeron junalipussa, jonka ostin vasta seuraavana päivänä. Eräs sukulainen näki yöllä unta vahingosta, joka oli tosiaan yöllä tapahtunut hänen työpaikallaan ja jota selvittämään yövuorolaiset olisivat häntä kaivanneet, mutta eivät kehdanneet keskellä yötä soittaa. Lisäksi olen itse ennustanut parin ihmisen tulevaisuuden kädestä lukemalla tarkkuudella, joka toteutuessaan yllätti. Kyseessä kun oli illanistujaisten ohjelmanumero, jonka piti olla silkkaa leikkiä koska en missään nimessä väitä ennustajan kykyjä omaavani ja tulkintaohjeet oli suoraan kirjasta luettu. Paljon selittyy yhteensattumilla, joille mieli antaa merkityksen, mutta pahuksen outoja yhteensattumia ne ovat silti.

  • Silence sanoo:

    Vergilius, älä etsi Jumalaa, koska se on sinussa itsessäsi (olet itse jumala, et vain nyt tiedosta sitä), jos etsit, niin etsi sitä sisältäsi, älä ulkopuolelta =)

    Entity muotoili asian hyvin, ihmisillä on potentiaalia vaikka mihin.

  • Heureka sanoo:

    @Vergilius: Sinulle soisi, että saisit henkilökohtaisia kokemuksia näistä ns. paranormaaleista ilmiöistä ja havainnoista. Oma henkilökohtainen kokemus on tässä se avain asia. Ottaisit vaikka se pajun haaravarvun omiin käsiisi ja kokeilisit ihan itse! Voisit kokea jotain ”mystistä ja paranormaalia” – ahaa-elämyksen. 🙂

    …. ainakin minun käsissäni tuo varpu taipuu, eikä nykytiede sitä minulle selitä, miksi? Eli James Randin luokse näyttämään taitoni ja rahat olisivat minun – niinkö? Siitä olen satavarma, että Randilla ja kumppaneilla ei ole – tämän hetken tieteen tasomme tietäen – tarvittaa menetelmää/laitteistoa selittää kyseinen tapahtuma. Joten yllätys, yllätys – selitys olisi yhä edelleen sama: tähän ei liity mitään paranormaalia ja kerrotaan sitten, miten ”koe epäonnistui”.

    … ja Jumalan ’suora tieteellinen havaitseminen’ ? – onkin sitten vielä huomattavasti vaikeampaa. Ehkä jossain tulevaisuudessa sitten…. Ilmoitusluonteista informaatiotahan meillä on runsaasti saatavilla (kirjallisuus).

  • Heureka sanoo:

    … Niin eli tieteen tasomme huomioon ottaen 🙂

  • Isojalka sanoo:

    Silence: ”Vergilius, älä etsi Jumalaa, koska se on sinussa itsessäsi (olet itse jumala, et vain nyt tiedosta sitä), jos etsit, niin etsi sitä sisältäsi, älä ulkopuolelta”

    En ole koskaan tiennytkään, että Vergilius on jumala. Anteeksi, oli pakko laittaa 😀

  • Wespa sanoo:

    Vergilius tämän takia kannattaa kuunnella mitä kvanttifyysikot kertovat, mm. sitä miten kaikki on yhteydessä, miten kaikki on lopulta värähtelyä joka muodostaa materiaalisen maailmamme yms…
    Helppo on sivuuttaa kvanttifysiikka sanomalla että emme ymmärrä sitä, mutta juuri sieltä löytyy paranormaali, paranormaali on jotain olemassaolevaa jota emme vielä täysin ymmärrä… Sitten kun aihetta tutkii enemmän ja kuuntelee mitä fyysikoilla on sanottavaa voi oppia mielenkiintoisia asioita, siis jos uskaltaa ohittaa tuon ”emme ymmärrä, joten sivuttakaamme aihe” paradigman.

  • Ogeli sanoo:

    Silence varmaan tarkoitti, että me kaikki olemme jumalia, koska me olemme osa kaikkeutta eli Jumalaa.

  • Silence sanoo:

    Ogeli, jep. Kristinusko muotoilee asian, niin että meidät luotiin Jumalan kuvaksi. Hindulaisuus puolestaan lähestyy asiaa mielenkiintoisemmin kosmoksen kautta =)

    Ja kvantissahan se totuus piilee.

  • Silence sanoo:

    Pimeän energian olemassaolo on 99,996-prosenttisen varmaa

    Seuraavan sukupolven mikroaaltotaustasäteilyn ja galaksien kartoitusten pitäisi tuottaa joko vahvistus yleiselle suhteellisuusteorialle tai vaatia kokonaan uutta teoriaa painovoiman toimintatavalle”.
    – Tommaso Giannantonio

    Näin ne luonnonlait ”muuttuvat”, kun ymmärretään ettei vanha käsitys toimikaan joka tilanteessa. David Wilcockhan sanoo, että painovoima on paljon muutakin, kuin pelkkä painovoima (kvanttitasolla).

  • Premu sanoo:

    Mielenkiintoisia juttuja. Mitä tieteeseen tulee niin otetaan esimerkiksi sähkö. Se on aina ollut olemassa ja VIRALLISTEN tietojen mukaan löydettiin ja valjastettiin vasta 1600-luvulla. Saatan toki olettaa väärin mutta silloinkin ihmiset varmasti uskoivat olevansa tieteensä huipulla. Ehkä on väärin sanoa seuraava, mutta verrataanpa nykyhetkeä. Tiede on paisunut yli äyräiden ja luulemme ”tietävämme” kaikesta kaiken valtavirtaisesti. Uskon kuitenkin että tuolla on vielä tusinoittain asioita mitä emme ole löytäneet tai kyenneet todistamaan. 🙂

  • Jaahas sanoo:

    Jostain muistaakseni luin, että James Randi nostaisi järjestöstään 200.000 dollarin vuosipalkkaa. Aikamoinen kaveri tuo James.

  • Vergilius sanoo:

    Tiede on hieno asia siinä mielessä, koska uuden havainnon myötä, tarkistetaan vallitsevan, havaintoon liittyvän teorian (selityksen) pitävyyttä ja tarpeen vaatiessa muutetaan sitä. Tiede on itseään kritisoiva ja korjaava ilmiö. En tiedä, mitä Premu tarkoittaa tieteen paisumisella yli äyräiden, mutta tiede ei todellakaan ”väitä” tietävänsä kaikesta kaikkea. Tässä tulee taas ero pseudotieteeseen. Se ei ole kriittinen itseään kohtaan, ei ole falsifoitavissa ja sortuu usein loogisiin virhepäätelmiin yrittäessään selittää k.o. ilmiötä ilman näyttöä. Ja näyttöä ei saada, mikäli yliluonnollinen k.o. ilmiö ei ole mitattavissa. Kun puhun yliluonnollisesta/paranormaalista ilmiöstä, tarkoitan tällä kaikkia sellaisia ilmiöitä, joita vallitsevan tieteellisen käsityksen mukaan voidaan pitää tunnettujen luonnonlakien vastaisina.

    Ja mikäli luitte tarkkaan kommenttini, niin sanoin, että minä missään nimessä kiistä, etteikö tämänkaltaiset ilmiöt yms. voisi olla todellisia, mutta minulla ei ole mitään syytä uskoa niiden olemassaoloon ilman näyttöä. Subjektiiviset kokemukset eivät täytä näytön kriteereitä. Vaikka kokisin hyvin konkreeettisen, vakuuttavan, noh sanotaan nyt paranormaalin ilmiön, joka muuttaisi käsitystäni koko kontekstista, se ei millään tavalla palvelisi kyseisen ilmiön todelliseksi osoittamista, mikäli siitä ei olisi mahdollista saada minkäänlaista konkreettista informaatiota objektiivisin, empiirisin menetelmin.

    Wespa: ”Emme ymmärrä” on juuri se lause, mitä te pseudotieteisiin nojautuvat ja yliluonnollisiin ilmiöihin ilman näyttöä uskovat persoonat ette halua käyttää. ”Emme ymmärrä” on paras vastaus sellaiseen kysymykseen, josta meillä ei ole tarpeeksi informaatiota/näyttöä, joka kannattaisi jotain tiettyä hypoteesia ilmiöön liittyen.

    Silence: David Wilcock voi minun puolestani sanoa painovoimasta ihan mitä hyvänsä, tai mistä tahansa muustakin tieteellisestä asiasta. Hänellä ei ole tutkijan koulutusta eikä hän ole minkään sortin tiedemies. Ja mistä tiedät, että jumala on meissä, tai minussa? Onko jumala muissa eläimissä tai mikrobeissa? Miksi juuri ”kvantissa” piilee totuus?
    Maailmankaikkeus on täynnä ihmeellisiä asoita ja mysteereitä, vain odottaen löytämistään. Ehkä selittämätttömät paranormaalit ilmiöt ovat yksi niistä asioista. Jos Wespa on sitä mieltä, että kvanttifysiikka avaa meille tien paranormaaliin, niin asiasta pitää saada näyttöä tämänkaltaisen väitteen tueksi. Ja miksi juuri kvanttifysiikka on se avain? Jos on.

    Heureka: ”ainakin minun käsissäni tuo varpu taipuu, eikä nykytiede sitä minulle selitä, miksi”.
    Varvut kyllä taipuvat koetilanteissa, mutta eivät vain löydä vettä. Miksi siis moinen ilmiö? Ja tämä on myös tyypillistä virheellistä argumentointia. Ei tieteen tehtävä ole selittää ilmiötä vaan todistuksen taakka on sinulla, mikäli sanot kykeneväsi esim. löytämään vettä varvun avulla, johtuen varvun reagoimisesta maasäteilyyn yms. Ja miten jumalan tieteellinen havaitseminen eroaa millään tavalla mistä tahansa muusta väitteestä, josta ei voi saada informaatiota tieteellisin menetelmin?

    Entity: Ymmärrän pointtisi täysin. Mutta, vastasin Silencen väitteeseen, joka meni kirjaimellisesti näin: ”Ei kyvyt ole mistään tulleet, ne ovat aina olleet..jne”.

  • Ogeli sanoo:

    Vergilius, jos ja kun tiede lopulta pääsee siihen pisteeseen, että jumaluus ja ikuinen elämä todetaan normaaliksi ja olemassaolevaksi ilmiöksi, niin onko se sitten vihdoin se kohta, jolloin ihmiskunta astuu rajan yli todelliseen ymmärykseen olemuksestaan? Se hetki tulee muuttamaan kaiken, vaikka tiede toki hitaasti mateleekin viisauden perässä. Tieto itsessään ei ole mitään, viisaus on tärkeämpää. Viisaus tulee vain kokemuksen myötä.

    Wikipediasta lainattua kohdasta ” Timewave zero and the I Ching”:

    ”Timewave zero” is a numerological formula that purports to calculate the ebb and flow of ”novelty”, defined as increase over time in the universe’s interconnectedness, or organized complexity. According to Terence McKenna, the universe has a teleological attractor at the end of time that increases interconnectedness, eventually reaching a singularity of infinite complexity in 2012, at which point anything and everything imaginable will occur simultaneously.

    McKenna expressed ”novelty” in a computer program which purportedly produces a waveform known as ”timewave zero” or the ”timewave”. Based on McKenna’s interpretation of the King Wen sequence of the I Ching, the graph appears to show great periods of novelty corresponding with major shifts in humanity’s biological and sociocultural evolution. He believed that the events of any given time are resonantly related to the events of other times, and chose the atomic bombing of Hiroshima as the basis for calculating his end date of November 2012. When he later discovered this date’s proximity to the end of the 13th b’ak’tun of the Maya calendar, he revised his hypothesis so that the two dates matched.”

    http://en.wikipedia.org/wiki/2012_phenomenon

    http://www.youtube.com/watch?v=fZcegU0Q1Vo

    PS. Ne jotka sanovat McKennaa vain huumehörhöksi ovat itse kovin tietämättömiä.

  • Vergilius sanoo:

    Ogeli:

    ”jos ja kun tiede lopulta pääsee siihen pisteeseen, että jumaluus ja ikuinen elämä todetaan normaaliksi ja olemassaolevaksi ilmiöksi, niin onko se sitten vihdoin se kohta, jolloin ihmiskunta astuu rajan yli todelliseen ymmärykseen olemuksestaan? ”
    Vastaukseni on: en tiedä. Sitä odotellessa. Ja vain ”jos” -sanaa on loogista käyttää tämänkaltaisessa kysymyksessä.
    Viisaus tule kokemuksen myötä, siis. Kokemus taas perustuu siihen, että otamme vastaan informaatiota, eli tietoa maailmasta. Ei siis yhtä ilman toista. Ja määrittele, mitä Sinä tarkoitat viisaudella, sillä siitäkin sanasta on erilaisia tulkintoja. Samalla voit miettiä, että onko sinun tulkintasi se oikea, ja jos koet että on, niin miksi?

    Terence McKennasta minulla ei ole mitään mielipidettä suuntaan eikä toiseen; en ole perehtynyt kyseiseen henkilöön. Tietysti toivon että hän EI olisi huumehörhö sillä terveydenhuollon ammattilaisena olen luonnollisesti huumeita vastaan 🙂 Paitsi lääkinnällisissä tarkoituksissa. Tiesittekö muuten jo, että lääkekannabis tullaan laillistamaan lääkkeenomaiseen käyttöön Suomessa? Progress, Fimea!

  • Vergilius sanoo:

    Jahas. K a n n a b i s on sensuurin alainen sana, ilmeisesti 🙂 Nota bene.

  • Israfel sanoo:

    Kyl mä uskon et toi jäbä on aikas kreisi huumehörhö. Mumisee jointti suussa jotain mystist ja hörhöt pissaa hunajaa. Eiks toi jäbä sanonu et planeetal (täl meidän pallol) on tietosuus ja se voi huonosti?
    Onks tää tietoisuus ns demonstroitu (<—-DEMON aargh! :P) konkreettisesti? Nobel odottaa, meinaan. Tai Ig Nobel 😉

  • Ogeli sanoo:

    Suosittelen tutustumaan Terenceen. Hän oli sympaattinen ja äärimmäisen terävä ihminen. Olisipa hän vielä täällä…

    Tai kyllä hän varmasti tuolla jossain tarkkailee ja naureskelee tälle meidän aivottomalle menolle täällä. 😀

    Lääkinnällinen yrttien käyttö on toki jees ja hyvä huomata, että myös big pharma on keksinyt hyödyntää niitä massien saamiseen, kun ei taida tulla tarpeeksi rahaa siitä, että pidetään ihmiset masennus, ahdistus, sydänpaine -ja kolesterolilääkityksissä. Olen tosin käsittänyt, että noiden synteettisten ruhovalmisteiden saaminen on ainakin vielä kiven takana.

    Minulle tosin riittää päihteeksi elämä, mutta jokainen kulkekoon valitsemallaan tiellä.

  • Ogeli sanoo:

    Helvetinmoinen droppi tänään ja huomenna Timewavessa:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=miNwEOF9jXI

  • Vergilius sanoo:

    Vanhusten kohdalla polyfarmasia on ongelma, mutta useimmat lääkkeet ovat tarpeeseen. Probleema on se, että lääkityksiä ei tarkisteta tarpeeksi usein ja moniammatillista konsultaatiota hyödyntäen. Verenpaine, ei sydänpaine, btw. 🙂

  • Ogeli sanoo:

    Siis on vain helpompi pitää ihmiset lääketokkurassa ja kaikinpuolin muutenkin tyhmennettynä. Juokaa aspartaaminne, katsokaa Big Brotherinne ja seuratakaa virallisia tahoja, jotka vievät teidät kuin lampaat teuraalle…

    Tai sitten alatte käyttämään omia aivojanne ja heitätte typerät ohjeet ja säännöt romukoppaan, jonne ne kuuluvatkin. Sen jälkeen alatte luomaan omia sääntöjänne ja lakejanne, joiden mukaan pystytte elämään naturellia elämää toki kenenkään muun elämään häiritsemättä. Ongelma on vain siinä, että ajattelu laatikon ulkopuolella vaatii aivojen rasistusta ja myös joutuu ottamaan.. *gulps* Vastuuta omasta elämästään sen myötä. On vain niin helppoa istua p e r s e penkissä kiinni pubissa ja maristen kaikista vääryyksistä samalla äänestäen Timo Soinia. Ei se niin toimi. Muutos lähtee yksilötasolta ja se on fakta.

    PS. Aiempi tärkeä viestini jäi muuten sensuuriverkkoon, kun tuli käytettyä h e l v e t t i – sanaa. 🙂

  • Ogeli sanoo:

    Syytän kaikista kirjoitusvirheistäni mahdollista väsymystilaani ja nopeaa kirjoitustahtiani, jolloin en ehdi enkä jaksa tarkistaa mahdollisia virheitä. Normaalisti kirjoittaessani olen tottunut käyttämään editia. 😛

  • Israfel sanoo:

    Timo Soinista se muutos lähtee. Kyl hän ”yksilötasol” saa aikaan enemmän kun me tääl porukal 🙂 Tää on kans fakta. Meidän yhteiskuntajärjestelmä ei vaa valitettavast toimi jos kaikki alkaa elää omien lakien mukaan. Toki sä voit muuttaa erämaahan niin voit ottaa kunnol vastuuta omast elämäst. Mitäs jos sä oot Ogeli vääräs täs sun ideologiassa? Ja itse ootkin se, joka istuu laatikossa? Kansi tiiviisti suljettuna suljettuna muilt vaikutteilt, jotka sotii sun omii konkluusioit vastaan. Täs valos mä sut näen, meinaan 🙂 Te hörhöt ette osaa olla itsekriittisii ja todistatte sen jokaisella postauksella 😛

  • Omnipotent sanoo:

    Olen periaatteessa sama mieltä Silencen kanssa. Jumala on meissä kaikissa. Sillä Herra on luonut tämän kaiken olemassa olevan, joten kaikki on oleva on tullut Hänestä. Olemme osa Häntä ja luotu Hänen kuvakseen. Meidän sielu on se kipinä jumaluutta 🙂

  • Vergilius sanoo:

    Jos jumalasi on luonut kaiken, kuka on luonut jumalan?

  • Silence sanoo:

    Omnipotent, juuri näin =)

    Sanoohan Raamattu myös jotain, että olemme Herran temppeli (jumaluus asuu meissä – kätketty meihin) ja sen mukaisesti pitäisi elää. Ikävä kyllä Raamattu on vain niin metaforaalinen teos, että viisaus hukkuu helposti rivien väliin.

    Israfelin mainitsi hörhöt. Vähän tähän liittyen, olen yllättynyt, kun noissa Wespan luentovideoissa on näkynyt (vilaukselta) vanhempaa ikäryhmää. Voisi olettaa, että pahimmat ”hörhöt” ovat nuorehkoja, mutta ei, videoissa on näkynyt jotain 40 – 70 vuotiaita – tai sitten ne vanhimmat ovat aina siinä eturivissä, joka välillä näkyy vähän enemmän kuvissa ja nuoret ovat takariveissä =)

  • Silence sanoo:

    Vergilius:
    Jos jumalasi on luonut kaiken, kuka on luonut jumalan?

    Eikös tämä ole se klassinen esimerkki siitä, kuinka rajoittunut ihmismieli on =)

    Ihminen ei pysty käsittämään muuta, kuin lineaarisen ajan, jolla on alku ja loppu. Oikeastaan aikaa ei ole kaikissa ulottuvuuksissa (näin sanotaan). Ihminen ei vain pysty käsittämään olotilaa, jossa ei ole aikaa, eikä näin ollen alkua ja loppua – kaikki on ollut vain aina.

    Miten Jumala ilmestyi on näin ollen mieletön kysymys, samoin kuin (ainakin) jo 1100-luvulla kysytty kysymys, voiko Jumala luoda niin suuren kappaleen ettei edes Jumala voi sitä liikuttaa. Jos kerta Jumala on ääretön, niin on turha miettiä miten ääretön voisi ylittää äärettömän.

  • Isojalka sanoo:

    Kun erilaisia uskontoja ja uskomuksia on/on ollut maailmassa sadoittain ja monilla näistä uskonnoista on lukemattomia eri jumalia/jumaluuksia, osalla muutamia ja osalla vain yksi, eli voi sanoa että aika moneen erilaiseen jumalaan on tällä planeetalla uskottu, niin eikö se sitten ole aika itsekästä väittää omaa uskomaansa jumalaa ainoaksi oikeaksi ja sekä että muita jumalia ei ole?

  • Vergilius sanoo:

    Silence

    ”Ihminen ei pysty käsittämään muuta, kuin lineaarisen ajan, jolla on alku ja loppu. Oikeastaan aikaa ei ole kaikissa ulottuvuuksissa (näin sanotaan). Ihminen ei vain pysty käsittämään olotilaa, jossa ei ole aikaa, eikä näin ollen alkua ja loppua – kaikki on ollut vain aina.”

    Olet täysin oikeassa. Meidän aivomme eivät ole luotu käsittelemään sellaisia asioita, kiitos evoluution. Voimme vain kuvitella, millainen sellainen tila voisi olla, jossa ei ole tilaa eikä aikaa. Mutta kosmologit ja astrofyysikot miettivät silti tämänkaltaisia asioita työkseen päivittäin. Jumalan olemassaolo taas on epätodennäköinen juuri siksi, koska se sortuu loogisiin mahdottomuuksiin. Siksi on olemassa usko, joka ei vaadi toiminnalleen todisteita yhtään mistään.

  • Belgor sanoo:

    Yleisesti ihmiset saattaapi olla vaan aliluonnollisia. 😉

  • Joni jokkoni sanoo:

    En jaksa lukea, mutta selvästi munkin takana joka levitoi joko trukki tai vastaava nostoväline takanahan oli vain verhoa niin miksi ei olisi mahollista

  • Silence sanoo:

    Äänilevitaatio, ei muuta kuin Om… Om… oikealla taajuudella =)

  • Joku tiedemies voisi vastata :) sanoo:

    Minua on alkannu ärsyttää nämä tiedemiesten höntyilyt ja selitykset, kuinka mikään ”yliluonnollinen” asia ei olisi mahdollista? Ja ovat ottaneet tieteen uskonnokseen ja välillä oikein pelkäävät ja alkavat häätääntymään kun tiede ei pystykkään selittämään kaikkea 🙂 1.Maailman synty? Vastaus : Big Bang ihan hyvä teoria ja voi olla, että kaikki alkoi suuresta alkuräjähdyksestä, mutta miten tyhjästä ja olemattomasta voi räjähtää yhtään mitään? Jos tieteellisest katsotaan nii jos ei ole mitään nii ei siellä voi näin ollen räjähtääkään mitään??? 2. Tiede väittää että tuntee ihmisen, vaikka oikeastaan tiede ei pysty selittämään edes aivojen toimintaa kokonaan tai tuntemaan aivoja kokonaan? 3. Miks ihmisellä on niin suuret aivot, jos niistä kuuluu käyttää vain pientä osuutta ja on esitetty teorioita, että jos ihminen pystyisi käyttämään enemmän aivoistaan levitaatio, ajatustenluku ja tunteiden siirto olisi aivan arkipäiväisiä asioita. Ehkä näin onkin? Ehkä ihminen voi oppia käyttämään aivoistaan enemmän, mutta jotta saadan kansa nukkumaan ja elämään vaan siinä kuplassaan niin ollaan luotu rajat. Sinun oma mielesihän sen sinun maailmasi luo? 🙂 Kaikkea hyvää valoa & rakkautta <3

  • Höpönpöpö sanoo:

    En ole tiedemies ja tuskin sellaiset tällä sivustolla vierailevat, mutta yritän mielelläni auttaa.

    1) Tiedeyhteisö on selvittänyt maailmankaikkeutemme synnyn alle sekunnin päähän alkuräjähdyksestä, siitä mikä sen aiheutti on useita teorioita, mutta tiede ei väitä tietävänsä kaikkea. Tähän astisen tiedon pohjalta tiedämme kuitenkin esimerkiksi, että mikään yliluonnollinen voima ei ole vaikuttanut universumin kehitykseen viimeisten 13,7 miljardin vuoden aikana. 2) Tiede ei väitä tietävänsä kaikkea. Ei edes ihmisaivoista. 3) On yleinen harhakäsitys, että ihminen käyttäisi vain pientä osaa aivojensa kapasiteetista. Aivot ovat hyvin monimutkainen elin ja sen eri osat aktivoituvat sen mukaan kun niitä tarvitaan. En ymmärrä miten kehittyneemmät aivot voisivat auttaa kumoamaan painovoiman.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto