FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Kuukauden kommentti

Petri:

On se hyvin jännä kun vieläkin tätä UFO asiaa pidetään kummallisena ja sille naureskellaan vaikka todisteita puolesta on vaikka kuinka. Hyvin on ihmismassojen aivopesu toiminut minkä USA muistaakseni aloitti joskus 50-luvulla ja tämä aihe piti saada pidettyä piilossa. Ja jos disclosure projektin porukka ole pätevää tekemään luotettavia havaintoja sotilaallisine tutkineen niin sitten ei kukaan ihminen ole.

Kun ottaa huomioon kaikki varmaan jo tuhannet luottavien ja pätevien virallisten tahojen silminnäkijähavainnot sekä niihin liittyvät tutkahavainnot niin tämän pitäisi olla ollut jo pitkän aikaa itsestäänselvä että täällä lentelee muutakin kuin meidän koneita tai sääpalloja.
Mutta ei.. ufoskeptisyys kukoistaa edelleen ja media naureskelee koko asialle ja mikä pahinta, suurimpaan osaan ihmisistä tuo aivopesu toimii yhä!

No ei kai se toisaalta ole ihme kun vuonna 2018 on vielä ihmisiä jotka ihan oikeasti uskovat maapallon olevan litteä 🙂

Mutta toisaalta ymmärrän senkin että ajatus siitä että avaruudessa on paljon meitä älykkäämpiä olentoja on monille hyvin pelottava ja on helpompi pistää sormet korviin ja yrittää sivuuttaa koko asia. Suotakoon se heille joita pelottaa, kaikki eivät oikeasti ole vielä valmiita kohtaamaan totuutta. Tämähän oli juuri silloin 50-luvulla yksi kriteeri sille että tästä aiheesta päätettiin tehdä naurettava ja UFOihin liittyvä havaintoja alettiin salata. Onhan se ehkä ihmiskunnan historian suurin uutinen ja olisi ehkä sekoittanut maailman joten toisaalta ymmärrän että tuohon päätökseen tultiin. Mutta eikö olisi jo nyt aika alkaa raottaa totuuden verhoa.. ja ehkä niin jo tehdään kun aiheesta aina välillä uutisoidaan onneksi ihan vakavasti kuten tässä tiedemiehen puolesta jonka rohkeudelle nostan hattua.

Ruotsiin tippunutta Ufoa tutkitaan

Ruotsiin 250 km Suomen rajasta tippui ufo noin 32 vuotta sitten.

Mudduksen kansallispuistossa Pohjois-Ruotsin taivaalla havaittiin vuonna 1980 siivekäs ja suhisevaa ääntä pitänyt sukkulainen objekti. Havainnon tekivät kaksi patikoijaa. Kyseinen objekti tippui lähellä sijaitsevaan järveen.

Patikoijat ilmoittivat havainnostaan Puolustusvoimien tutkimuslaitokselle, joka käynnisti aiheesta tutkinnan. Kuitenkin tutkimukset opetettiin, koska Puolustusvoimat huomasi, että kyseessä ei ollut ruotsalaisvalmisteinen alus.

Ruotsalaisen ufotutkijaryhmän UFO-Sverigen mukaan kyseessä on vakuuttava tapaus ja se aijotaan tutkia nyt 30-vuotta tapauksen jälkeen.

Patikoijien kertomus on mielestäni hyvin uskottava, he eivät ole muuttaneet sitä kertaakaan Clas Svahn vakuuttaa.

15 henkilön tiimi siirtyy Muddusjärvelle tutkimaan mahdollista avaruusalusta, heillä on käytössään kaksi ammattisukeltajaa.

Vaikuttaisi siltä, että se olisi jonkinlainen alus, jota joku ohjasi. Miksi se sitten kuitenkin tippui järveen, ja upposi sinne? Siitä ei kuitenkaan ole epäilystäkään, etteikö se olisi olemassa, joten me menemme ja sukellamme sen ylös Clas Svahn jatkaa.

Lähteet ja lisätietoa: nsd.se, aamulehti.fi ja iltasanomat.fi

Kiitos vinkistä Satunnaiselle Vieraalle, _sale_:lle ja Harrille

Tykkäys ja jakotoiminnot:

60 kommenttia aiheeseen: Ruotsiin tippunutta Ufoa tutkitaan

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • Vergilius sanoo:

  Siivekäs, suhisevaa ääntä pitänyt sukkulainen (sukkulamainen?) objekti. Hmm, ainakin tuon kuvailun perusteella tuo kuulostaa ohjukselta. Ilmeisesti samaan johtopäätökseen on päätynyt UFO-Sverigen puheenjohtaja Clas Svahn: ”Vad den mystiska raketen kan vara för något är omöjligt att säga”.

  Mutta odotetaan tuloksia, mikäli ne ruotsalaiset sinne aikovat mennä sukeltelemaan. Tosin tuo Clas Svahn mainitsi, että ”riskinä on se, että kolmenkymmenen vuoden kuluessa joku on objektin ehtinyt jo järven pohjasta noukkia. ” Toivotaan siis, ettei ole 🙂 Mutta, mitäs kuhnailivat 32 vuotta, ennen kuin päättivät, että jospa otettaisiin selvää? 😉

 • Israfel sanoo:

  Kait toi Ocean X-teamin löytö ravisteli ruotsin ufohörhöjä sen verran että ajattelivat pistetään paremmaks 😀

 • jatu sanoo:

  Ocean tiimi on siirtynyt vaate alalle, huijjausta sanon minä. Niillä on face bookissakin ihme selityksiä.
  Olen muutaman kerran laittanut sinne epäileviä kommentteja, jotka on heti poistettu.

 • Vergilius sanoo:

  Juu se adminien touhu siellä OX:n FB-sivulla on aivan naurettavaa ja lapsellista. Ja tiimin hämärät selitykset on toisinaan aivan omaa luokkaansa, etenkin Denniksen. Tässä oli hänen reaktionsa kun tutkimustulokset heidän antamistaan näytteistä valmistuivat ja ne olivat siis ihan tavallisia, eri kivilaleja:

  ”Do not believe everything that is written, we have never said that it is a stone, and we’ve been there several times. we do not know what it is …. but we have taken up the rocks around the object. No researchers have controls material from the object … So no one can know what kind of matrial it is impossible. ” BUT NOW THE FACTS, NO SCIENTISTS IN THE WORLD HAVE CONTROL WHAT OBJECT IS MADE OF …. FACTS 100%”. Denniksen englanti ei ole kovin vahva, siksi erikoinen lauserakenne. Se niistä näytteiden merkityksestä. Ensin he lähettävät näytteet tutkija Volker Brüchertille, joka toimii geologian professorina Tukholman yliopistossa. Tutkimustulosten valmistuttua hän antoi haastattelun, jossa hän mm. sanoi että: ”What has been generously ignored by the Ocean-X team is that most of the samples they have brought up from the sea bottom are granites and gneisses and sandstones.”These are exactly what one would expect to see in a glacial basin, which is what the Baltic Sea is — a region carved out by glacial ice long ago.

  Kaikkein hienointa tässä on se, että alkujaan he sanoivat siis, että he ovat käyneet ottamassa näytteitä ja odottavat malttamattomana tuloksia tutkijoilta, jotta tämän anomalian mysteeriin saisi lisävaloa. Suuri yleisö odotti koko kesän, pidättäen henkeään, ja toivoen tutkimusten valmistuvan nopeasti. Mutta nyt, Dennis ilmoittikin, että he ovatkin ottaneet näytteitä kivistä objektin lähiympäristöstä, eivät itse objektista. Eivät, hänen sanojensa mukaan, onnistuneet saaman täytteitä objektista. ”Älkää uskoko kaikkea mitä on kirjoitettu”. Tarkoittaako tuo, että professori Brüchert VALEHTELEE? 😀

  Saas nähdä, mihin suuntaan tämä juttu nyt jatkaa kulkuaan. En itse pahemmin käy enää tuolla heidän FB-sivuillaan, koska siellä vallitsee jo kulttimentaliteetti ja kaikenlaisen kritiikin sensurointi. Noh, voimme ainakin ostaa Ocean-X pipoja ja paitoja, samalla kun odotellaan mysteerin ratkeamista 🙂

 • Huttu sanoo:

  Äläs nyt, onhan se ihan mahtavaa komiikkaa kun siellä täysin amatöörit yhdistelevät kaikuluotainkuvia keskenään, kuvitellen näkevän jotain merkityksellistä siinä kohinassa, tai liittävät kyseiset kuvat heidän itsensä piirtämien alusten päälle. Kaikissa yhdistetyissä kuvissa on mittasuhteetkin taatusti pielessä. Pareidoliaa parhaimmillaan.

  Ja Denniskin ylpeänä heitti: ”Do you understand me now after you have seen more photos … I get sad when media claim that we are a hoax” kun he laittivat muutaman kohinaa täynnä olevan kaikuluotainkuvan sivuilleen 😀 Kuvia joiden informaatiosisältö jää tuolla FB:ssä nollan tasolle koska tavallinen tallaaja ei saa niistä mitään tolkkua. Niiden kuvien analysointiin varmaan tarvitsee jonkun erillisen tietokoneohjelman, joten on absurdia laittaa niitä feissiin julkisesti ja ihmiset vielä kuvittelevat osaavansa vääntää niistä jotain.

 • Luulija sanoo:

  Jos mahdollinen UFO on laskeutunut tuohon järveen joskus, niin on se sieltä ihan omin avuin myös noussut poiskin. Onhan noita USO raportteja maailmalla vaikka kuinka paljon.

 • Nexeon sanoo:

  Jos sinne joskus jotain tippui ja ruotsin armeija sitä hetken aikaa tutki, mutta lopettivat myöhemmin tutkimukset niin mä veikkaan:

  A) Tutkimuksia jatkettiin siitä huolimatta mitä he julkisesti väittivät.
  B) Joku korkeampi taho taivutti heidät lopettamaan, jotta he itse pääsisivät paikan päälle tutkimaan omassa rauhassa
  C) Koko objektia ei enää ole siellä koska se on käyty nostamassa ylös sieltä n. 30 vuotta sitten

  Mun mielestä on aivan naurettavaa, että yhtäkkiä 32 vuotta myöhemmin tulee päähänpisto, että ”hei, alettaisko nyt tutkii sitä UFO tapausta?”. Kyl tässä niin paljon muuta kaiken takana mitä ne ei meille kerro nyt eivätkä kertoneet 32 vuotta sitten ja tuskin kertovat nytkään.

 • Vergilius sanoo:

  Nexeon

  Sinun mielstäsi kaikkein todennäköisimmät selitykset ovat siis nämä kolme, jotka mainitsit?

  A) Tutkimuksia jatkettiin siitä huolimatta mitä he julkisesti väittivät.
  B) Joku korkeampi taho taivutti heidät lopettamaan, jotta he itse pääsisivät paikan päälle tutkimaan omassa rauhassa
  C) Koko objektia ei enää ole siellä koska se on käyty nostamassa ylös sieltä n. 30 vuotta sitten

  Sinä et siis edes oleta, että ilmiöön voisi liittyä jokin vähemmän salaperäinen selitys tai vastaus? Mistäs muuten tiedät, että tämän jutun takana on enemmän kun julkisesti kerrotaan? Edes tämä herra Clas Svahn, joka on eräs tunnetuimmista Ruotsin UFO-eksperteistä, ei väitä, että tässä olisi taustalla mitään top secret-kamaa. Tai ehkä hänkin salailee jotain 😉 Noo, ei muuta kuin tuloksia odottelemaan.

 • Israfel sanoo:

  32 vuotta venailivat? No, ruottalaiset ovat hitaasti innostuvia 🙂 Mut mä kyl ihmettelen jos se ei ole ohjus joka sinne järveen lens. Muistatte varmaan tos 80 luvulla kun Inarijärveen putos neukkujen ohjus? Vai ooteks liian nuorii muistaa sitä?
  Niin ja Ruotsil on 140 km päässä tuosta Mudduspuistosta rakettikeskus Esrange josta on laukaistu raketteja jo vuodesta 1966. Mut mä silti veikkaan, että se on ylivertaisen rodun alus joka on tullut ulkoavaruudest, matkustelllut tähtienvälisiä etäisyyksiä ja sitten rysähtänyt maahan. Aika velikultia. Kaikki tää valovuosien matka..and for what! FOR NOTHING!

 • Reiska sanoo:

  Eli ymmärsinkö Nexeon oikein, mielestäsi avaruusolentojen vierailun maapallolla todistaa yhtä paljon se, että mitään todisteita ei löydetä kuin se, että niitä löydetään? Aika mielenkiintoinen logiikka, pakko sanoa.

 • Nexeon sanoo:

  Nyt jotkut kyllä emmärsivät logiikkani aivan väärin. Ensinnäkin, en puhunut mitään avaruusolennoista tai UFOista (toki se 32 vuotta vanha esine on edelleenkin UFO koska xitä ei koskaan tunnistettu). Mietin vain mielessäni, että miksi asiasta ei koskaan sen tarkemmin kerrottu tai miksi sitä ei tutkittu tarkemmin?

  Jenkeissä tipahti 2000 luvun alkupuoliskolla asuinalueelle iso matkustajakone ja joku näki, että siitä irtosi jotain ennen kuin se alkoi vajoamaan alas. Jokin liikennekamera tai vastaava turvakamera taltioi juuri tuon hetken joka mahdollisti sen, että tutkijat pystyivät laskemaan mihin se pudonnut esine tipahti. Kovasti lähetettiin ihmisiä pinnan alle etsimään mikä ikinä sinne sitten tipahtikin. Lopulta he löysivät osan joka osoittautui koneen peräsimeksi. Nostivat sen pintaan jne. Mitäs tämä siis osoittaa?

  Kun halutaan tutkia jotain ja vastata kysymyksiin kuten ”mikä, miksi, miten”, kyllä niihin aina löytyy vastaus, usein looginen ja tässä tapauksessa mahdollisesti ihmisten rakentama lentävä esine. Se, että asiaa ruvetaan nyt 32 vuotta myöhemmin tutkimaan herättää mussa paljon kysymyksiä. En väitä sitä ulkoavaruudesta tulleiden alukseksi (vaikka siihenkin on olemassa ehkä se 0,01% todennäköisyys), eli en sulje mitään pois kunnes ne sieltä sen mikä ikinä sinne tipahtikin, nostavat pintaan. Se olisi pitänyt nostaa pintaan jo 32 vuotta sitten? Miksi eivät tehneet sitä? Vai tekivätkö?

 • Vergilius sanoo:

  Reiska

  Tuota logiikkaa (itse asiassa kyseessä on looginen virhepäätelmä), mihin viittaat Nexeonin kommentissa, kutsutaan nimekkeellä argumentum ad ignorantiam, eli vetoamalla todisteiden puutteisiin. X on tosi, sillä sitä ei ole osoitettu vääräksi. Tämän argumentin ongelmana on , että se sulkee pois kolmannen vaihtoehdon, joka on se, että todisteita ei ole tarpeeksi/ei ole mahdollista tutkia asiaa todisteiden saamiseksi, jotta voitaisiin verifioida väittämän X todenperäisyys. Tätä näkee täällä jatkuvasti.

 • Vergilius sanoo:

  Nexeon

  Olet kummallinen lintu. Äskeinen kommenttisi taas osoitti suhteellisen tervettä sekptismiä, joiltain osin 🙂 Verrattuna ensimmäiseen kirjoitukseesi, nämä ovat kuin yö ja päivä. Mitä mieltä siis oikeasti olet? 🙂

 • Israfel sanoo:

  Mitäs Nexeon jos ne ei sielt mitään löydä? Mille kannalle sit asetut sun johtopääätöksissä? 😀

 • Karhunvartija sanoo:

  Sielt järvest löytyy ufo ja kaikki tulee muuttuun syvällisesti! Noei! 😀 Mä oo bäck pitkäst aikaa. 😀 Ja mun pitää kertoo teille et mulla on uus salaisuus teille mikä tulee tapahtuun ja mä voin sanoo et tää on 100% totta tää juttu minkä ma tuun teille paljastaan 😀 Te tuutte näke sit itte koska mun ei tarvii antaa todisteit kun te todistatte sen ite! 🙂 Tää liittyy tähän 2012 jutskuun voin kertoo 😉

 • Israfel sanoo:

  Voi helevetti, Karhunvartija shaathanan trolli 🙂 Mitä sä nyt haluat?! Kerrot että sä et ollutkaan trolli? 😛 Uus profetia tiedossa?

 • Nexeon sanoo:

  Tämähän on täyttä spekulointia ja sitä myötä johtopäätösten tekemistä, jotka voivat osoittautua täysin vääriksi. Noh, jos joku tosiaan näki 32 vuotta sitten jonkun lentävän esineen tippuvan järveen ja sitä ei näissä uusissa tutkimuksissa sieltä löydetä niin ei siinä montaa vaihtoehtoa ole. Joko se on nostettu sieltä pinnalle näiden 32 vuoden aikana jonkun tahon toimesta tai se on edelleen siellä, mutta kansalle kerrotaan että sieltä ei löydetty mitään (syy tähän voi olla esim. salaista ja arkaa tietoa). Viimeinen vaihtoehto on näistä kaikista ehkä se epätodennäköisin; mikä lentäen tippui sinne, on se lentänyt pois sieltä. Katsotaan nyt miten nämä tutkimukset etenevät. Edelleenkin mietityttää kuitenkin se seikka, että miksi ihmeessä odottaa 32 vuotta?? Ja jos tähän asti julkisuudessa ollutta tietoa voidaan pitää pätevänä, niin kaiken järjen mukaan siellähän sen esineen pitäisi edelleen olla järven pohjassa. Odotetaan nyt sitten vain vastauksia…eiköhän tämäkin mysteeri haudata tässä lähiaikoina.

 • Nexeon sanoo:

  Karhunvartijan uskottavuus meni viimeistään elo-syyskuun vaihteessa 😀

 • Nexeon sanoo:

  Sellainen tuli vielä mieleen, miksi armeija lopetti tutkimukset huomattuaan ettei kyseessä ollut ruotsalaisten tekele? Mistä he sellaisen tiedon saivat?

 • Vergilius sanoo:

  Äskeiseen kommenttiisi viitaten, Nexeon, myös Itse suhtaudun tähän lauseeseen melko skeptisesti:

  ”UFO-Sverigen mukaan tutkimukset kuitenkin lopetettiin, koska Puolustusvoimat huomasi, että kyseessä ei ollut ruotsalaisvalmisteinen alus.”

  Tosiaan, mistä maallikot saavat tietoa puolustusvoimain tutkimuksista? Ehkä tähän on selitys, mutta uskottavuuden kannalta olisi mukavaa kuulla se. Muuten se on vain väite väitteiden joukossa. Mistä me tiedämme edes sitä, etteivät nuo vaeltajat keksineet tarinaa omasta päästään?

  Karhunvartija

  Sinähän jo paljastit aikaa sitten olevasti trolli, eli mitä haet täältä nyt tällä kertaa?

 • Israfel sanoo:

  Tutkimukset lopetettiin, koska Puolustusvoimat huomasi, että kyseessä ei ollut ruotsalaisvalmisteinen alus. Vai on se jo ALUS!
  Jaahas. Millainen alus? Kertoks ruottalaiset sen? Voe helevetti mitä juttuu. Tossa lauseessa ei ole päätä eikä häntää.

 • Karhunvartija sanoo:

  Joo mä trollasin kyl silloin aikonaan hehe:) Mä en oo mikään ufohörhö todellakaan. Mut tää mun uusi ennustus on tämä ja tää tulee oleen fakta! MITÄÄ MYSTIST EI TUU TAPAHTUUN 2012 LOPUSSA EIKÄ SEN JÄLKEE! me ei mennä mihinkään hienoon uutee aikaa tai muuhun makeeseen ulottuvuuteen eikä mitää ufoja tule tänne lenteleen! 🙂 Mut elämä jatkuu ihan perustahtii 🙂 Ja hei mul on sellanen kutina et mä tuun oleen oikees kyl täs mun ennustukses 😉 Mut se nähään! Mä veikkaan kyl muuten kans et tonne järveen lens raketti. tai sit noi dallaajat puhu bullhittii ja nauro makeest kun armeijapojat sykeltelee mudas 😀

 • Nexeon sanoo:

  Iltasanomien sivuilla Uhvomiäs kommentoi:

  ”tutkimukset kuitenkin lopetettiin, koska Puolustusvoimat huomasi, että kyseessä ei ollut ruotsalaisvalmisteinen alus.”
  Hypoteettinen katkelma Ruotsin puolustusvoimien tutkimusporukan sanailusta:
  – Joo kaverit hei! Tää ei ole tältä planeetalta joten painutaan kotiin!
  – Taas turha matka. Katselisivat ihmiset vain varpaitaan eivätkä taivaalle.”

  😀

 • WeAreNotAlone sanoo:

  Jos siellä olisi jotain, nii eiköhän se olisi jo noukittu sieltä pois vuosien aikana.

 • Vergilius sanoo:

  Oli siellä mitä oli, toivottavsti nostivat/nostavat sen sieltä ylös järveä saastuttamasta. Tuo Mudduksen kansallispuisto kuuluu kutenkin UNESCO:n maailmanperintökohteisiin ja Ruotsi on maailmanperintösopimuksen allekirjoittanut valtio. Puolustusvoimilla ei ole oikeutta esim. tehdä tuollaisia päätöksiä tässä asiassa (jätetään järveen vai ei jätetä?), jos sinne esim. putosi ohjus/ohjuksen polttoainesäiliö/mikälienee ym. Korkein päättävä elin on YK. Tämä siis on omaa päätelmääni tietojeni pohjalta, mutta en usko että osun kovin kauas asian oikeasta laidasta. Aina voin toki olla väärässä! 🙂 Sitä en kyllä ymmärrä, miksi sitä kutsutaan uutisessa alukseksi, kuten Israfel huomautti.

 • Israfel sanoo:

  Mulle tää on vaan entistä houkuttelevampi ajatus. Jos toi super UFOexpertti kerta määrittelee sen olevan ALUS, hän toki saa luvan kaivaa niit kuuluisia TODISTEITA väitteensä tueks. Koska se ALUS sana jo ittessään poissulkee aika paljon muita selityksii, esim ne ohjukset tai polttissäiliöt, hävittäjän, satelliitin jne. Olis kiva kysyy miks se kutsuu sitä alukseks, millasten tietojen pohjalt? 🙂 Varmaan sil on noit top-secret-all-available todisteita puolustusvoimilta 😛

 • Reiska sanoo:

  Nexeon, tiedän ettet väittänyt suoraan järvessä olevan avaruusalusta. Viittasit tähän kuitenkin monta kertaa väittämällä, että tutkimusten aloittamisen pitkä kesto tarkoittaisi siellä olevan jotain erikoislaatuista. Ottaen huomioon blogin aiheen ja aiemmat kommenttisi blogissa, voi kuka tahansa päätellä mitä tällä ajoit takaa. Voimme tietenkin alkaa väitellä semantiikasta, mutta minä en näe siinä mitään järkeä.

  Kysymykseesi siitä, että miksi tutkimuksia ei jatkettu pidemmälle näkisin kehittelemiäsi skenaarioita todennäköisempänä seuraavan tapahtumaketjun:

  1. Kaksi patikoijaa ilmoittavat Puolustusvoimille nähneensä lentävän objektin syöksyvän järveen.
  2. Puolustusvoimat aloittaa asiasta pohjustavan tutkimuksen. Tämä EI tarkoita, että kukaan olisi käynyt, tai aikoisi käydä tutkimassa kyseistä järveä.
  3. Lentokonedata osoittaa, ettei ruotsalaisia koneita ollut ilmassa kyseisellä alueella tähän aikaan.
  4. Tutkimukset lopetetaan, koska kyseinen objekti todennäköisesti oli joko meteoriitti, näköharha tai ulkomaalainen kone, missä tapauksessa kyseinen valtio aloittaa omat tutkimuksensa.

  Kukaanhan ei vielä ole ilmeisesti käynyt edes katsomassa mitä järvessä on, jos mitään.

  Toiseksi, opetelkaa nyt vähän ymmärtämään sitä suomen kieltä. Lause ”kyseessä ei ole ruotsalainen alus” ei tarkoita ”kyseessä on alus”, vaan ”kyseessä on ihan mitä tahansa muuta kuin ruotsalainen alus”.

 • Vergilius sanoo:

  Käväisinpäs lukaisemassa myös tuon NSD:n artikkelin tästä. Ruotsin kieleni ei ole kovin vahva, joten päätin kääntää artikkelin englanniksi (Google kääntäjällä):

  When Clas Svahn in the 1980s sat in deep nerborrad (?) of Defence archives he found a sticky note. Two people had reported in an article in Muddus National Park that had gone down into a lake.

  – What is interesting is that this object flew over them and went down to the lake, landed and sank. It did not crash, says Clas Svahn who says that this has gnawed him for several years.

  Diving for first time

  This weekend, a 15 people strong team get to the lake Nammajaure and start diving for the object. With them there are also the two witnesses from the 1980s that Clas Svahn sought out.

  – It is the first time we will look for an object. But we have done large projects earlier in Värmland, Sweden, and Norway. When we interviewed people or studied locations. But this is the first time we turn and look, he says.

  UFO-intensive

  UFO sightings in Norrbotten occur more frequently than in the rest of the country.

  – You’ve seen very similar rocket and missile related items. Last July 6 a man saw this kind of objects come flying over the Kalix River. This is a phenomenon called spökraketer, says Clas Svahn.

  – They have landed and crashed in lakes, often in Norrbotten.

  According Clas Svahn started interest in spökraketerna 1946 when thousands of reports of sightings came in for defense.

  – The military appointed a secret commission of inquiry that worked for six months to find an explanation. But they did not succeed. They looked at many lakes in northern Sweden, but only found holes in the bottom.

  Expedition to Nammajaure is fully funded by the members of UFO Sweden. Approximately 150 of the 1200 has contributed to the search authorized by the County Administrative Board of Norrbotten. According Clas Svahn’s interest in UFO’s constantly on the rise in Sweden.

  – It’s huge. Then came the Internet, and since the mid-90th century, it has grown. It’s so much easier to find information today.

  Itse asiassa huomasin, että sanaa ”alus” käyttti artikkelissaan vain tämä roskalehti IS. Myöskään Aftonbladetin artikkelissa sitä ei kutsuttu alukseksi, ei edes tämä herra Clas Svahn:

  ”Vandrarna larmade Försvarets forskningsanstalt som inledde en utredning – men efter att man konstaterat att föremålet inte var svenskt lades ärendet ner, enligt föreningen UFO-Sverige.”

  Ruotsalaisillahan on jo ihan oma termi noille tunnistamattomille raketeille: haamuraketit (spökraketer) 😀

 • Israfel sanoo:

  Ottaahan noi toimittajat omii vapauksii, se on selvää. Ja heti kuulostaa mystisemmält jos vaiks just käytetään sanaa ALUS! 😀 Onneks mä en lue noit bullshit lehtii kuten is, il ym. 🙂 Hirviää pskaa.

 • Nexeon sanoo:

  Jos se ”laskeutui” sinne järveen, niin silloin se tuskin oli mikään ohjus. Tuskinpa he sieltä mitään myöskään löytävät siinä tapauksessa. Olen kuitenkin hyvin skeptinen asian suhteen. Katsotaan minkälaista tietoa he tuovat julki tutkimusten edetessä…

 • pirkko sanoo:

  eka?

 • Israfel sanoo:

  Minkä asian suhteen sä oot skeptinen Nexeon? Ja mitä tarkoitat ”eka”, Pirkko? Pitääkö alkaa täs arvailemaan? Varmasti voisit vähän selkeemmin ilmottaa asiasi. Kyllä täs on tilaa kirjottaa tänne nyt kun uus ulkoasukin on tullut ja kaikki. Toka?

 • Nexeon sanoo:

  Niin jäi hieman lause kesken kaikessa kiireessä 😀

  Tarkoitin, että kun he nyt vihdoin 32 vuotta tapahtuneen jälkeen päättivät tutkia asiaa tarkemmin, herättää pelkästään jo se paljon kysymyksiä. Sitten tuo, että mainitaan sana ”laskeutui” silminnäkijän sanojen mukaisesti pistää miettimään jos kyseessä ei sittenkään ollut ohjus? En mä koskaan ole kuullut laskeutuvista ohjuksista, onko kukaan muu? Eli jos sinne tosiaan ”laskeutui” jotakin, miksi olettaa, että se nyt 32 vuotta myöhemmin enää olisi siellä? Miksi tuktia asiaa vasta nyt? Mua nyt mietityttää vaan tää koko tutkimus operaatio minkä he nyt käynnistivät. Onko tarkoituksena tosiaankin vain selvittää mikä sinne tipahti/laskeutui vai onko takana jokin muu agenda?

  En ole myöskään vuosiin lukenut IS tai IL tai muita bs lehtiä. Usein tarkempaa ja parempaa tietoa löytyy internetistä kun vain osaa etsiä. Siksi en myöskään kovin helpolla mene uskomaan kaikkea mitä tämänkin kaltaisissa tutkimuksissa väitetään. Hyvänä esimerkkinä toimii tuo Ocean X-Team. Voisin vaikka itse opiskella kuinka noita luotaimen kuvia tulkitaan ja tutkia itse täysin peukaloimattomia kuvia jos se todistaisi edes mulle itselleni OX:n puhuvan totta tai ei.

 • Israfel sanoo:

  Mä veikkaan et tää Ocean XT juttu sysäsi tän homman liikkeelle. Toi Clashan sanoi et toi juttu on jyystänyt häntä monia vuosia 🙂 Saapahan vähän kuuluisuutta. Koht ne (Clas ja OXT) tekee yhdessä tutkimuksia 😛 OXT ei vaan kuulemma halua heit yhdistettävän ufoiluun, mut se on kyl jo liian myöhäist 😀 By far.

 • Vergilius sanoo:

  Saas nähdä, mitä tästäkin tulee. Täytyy myöntää, että ei pahemmin kyllä kiinnostakaan 🙂

 • Jukka sanoo:

  Tuli viikonloppuna seurattua tutkimusmatkan kulkua. Tässä linkit:

  YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=0slQwdHE5w4

  Kotisivu: http://www.ghostrockets.se/

  Facebook: http://www.facebook.com/ghostrockets?ref=stream

  Twitter: https://twitter.com/ghostrockets_se

 • Ogeli sanoo:

  Tuliisipa nyt syksyllä jotain mielenkiintoisia uutisia, kun on ollut vähän hiljaista. Muuten joudun tyytymään X-Filesin katsomiseen. 🙂

 • Nexeon sanoo:

  Tää Ruotsin 32 vuotta vanha ufo juttu on vähän sama kuin joku tulis ja aloittais uuden tutkinnan Roswell tapauksesta. Ei kannata, ajan ja resurssien tuhlausta mun mielestä…

 • Ogeli sanoo:

  Itse tarkoitin siis jymyuutisia mistä tahansa ufoista tai tähtitaivaan tapahtumista.

 • Vergilius sanoo:

  Hiljaista maailmalla vai? Kyllähän koko ajan on tapahtunut vaikka mitä mielenkiintoisia juttuja, etenkin tieteen parissa. Itselläni ainakin kuluu päivät hyvin nopeaan tutkimusartikkelien ja kaiken muun mielenkiintoisen parissa. Luin muuten tänään eräästä meksikolaisesta, hyvin erityslaatuisesta salamanterista, jota kutsutaan nimellä Axolotl. Tällä pienellä kaverilla on aivan uskomattomia ominaisuuksia! 🙂

  Se kykenee esim. regeneroimaan; kasvattamaan uudelleen kokonaisen raajan ja sen on todettu pystyvän kasvattamaan jopa osia aivokudoksesta ja selkäytimestä ja selkärangasta. Ihan mieletöntä. Sillä on myös monia muita poikkeavia ominaisuuksia. Axolotlin löytymisen myötä on myös pystytty antamaan näyttöä siitä, että evoluutio voi ottaa myös askeleen TAAKSEPÄIN, kuten on käynyt tämän elkuan kohdalla. Whoa! 🙂 Kyllä luonto ja tiede ylipäätänsä tarjoaa ainakin itselleni sellaisen määrän ihmeellisiä asioita tutkittavaksi ja ”löydettäväksi”, että tuskin uteliaisuuttani on koskaan mahdollista sammuttaa 🙂

  Jos jotakin kiinnostaa, esim. täältä löytyy lisää tietoa: http://www.axolotl.org/

 • Vergilius sanoo:

  Ogeli

  Jaa, arvelinkin että saatoit viitata juuri tuohon mainitsemaasi kontekstiin. Voit siis jättää viestini huomiotta 🙂

 • Ogeli sanoo:

  Itse olen melko innokas tähtitaivaan seuraaja, vaikka täällä kaupungilla se ei ole niin helppoa kiitos valosaasteen. Syksyn pimeät taivaat ovat kyllä jotain hienoa, sitä varten on kaukoputki tullut hommattua vuosia sitten.

  Itse seuraan myös mielenkiinnolla Auringon aktiivisuutta ja avaruutta näiltä sivuilta:
  http://spaceweather.com/
  http://www.space.com/

  Viimeisin hieno ilmiö oli Elokuun viimeisenä päivänä tämä purkaus Auringosta:
  http://i47.tinypic.com/2upxyzb.jpg
  http://i45.tinypic.com/xksmj5.jpg
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mUJnptVzBRY

  Päivittäinen uutislähteeni:
  http://www.youtube.com/user/Suspicious0bservers/videos

 • Nexeon sanoo:

  Hommaan itekin sen kaukoputken tässä joku päivä heti kun saan rahaa kasaan sellaiseen 🙂
  Ogeli:lla tuttuja lähteitä 🙂

 • R. A. Tionaali sanoo:

  ”Joko se on nostettu sieltä pinnalle näiden 32 vuoden aikana jonkun tahon toimesta tai se on edelleen siellä, mutta kansalle kerrotaan että sieltä ei löydetty mitään (syy tähän voi olla esim. salaista ja arkaa tietoa).”

  Tai sitten se voi olla myös peittynyt/uponnut järvisedimenttiin/-kasvustoon (ts. ei voida löytää) tai riippuen mm. järven happamuudesta, bioaktiivisuudesta ja kohteen rakenteesta rapautunut olemattomiin.

 • Huttu sanoo:

  ”Joko se on nostettu sieltä pinnalle näiden 32 vuoden aikana jonkun tahon toimesta tai se on edelleen siellä, mutta kansalle kerrotaan että sieltä ei löydetty mitään (syy tähän voi olla esim. salaista ja arkaa tietoa).”

  Eli niin tai näin, ufo-uskovaiset voittaa jälleen kerran erävoiton itselleen. Eli jos sieltä löytyy alus, maailma tietenkin vihdoinkin saa varmuuden että avaruudessa on elämää ja he vierailevat planeetalla. Jos sieltä ei löydy mitään, on hallitukset tietysti yhteistuumin käyneet sen nostamassa sieltä. Kansaa huijataan sillä että siellä ei koskaan ole ollut mitään, mutta ufo-uskovaiset tietävät paremmin.

  Noinhan ne ufo-piirit toimivat 😉

 • Vergilius sanoo:

  Entäs kolmas vaihtoehto, jos sieltä löytyy ihan tavallinen, harhaan lentänyt ohjus ja/tai ohjuksen polttoainesäiliö? 🙂 Arvostaisin tavallista enemmän sellaisia UFO-”tutkijoita”, jotka sanoisivat tällaisessa tapauksessa rohkeasti ”Olimme väärässä”. Se vain tuntuu olevan kovin vaikeaa 🙂 On helpompi sanoa vaikka, että ”Hallitus tms. taho nosti sen sieltä ja laittoi vanhan ohjuksen tilalle”. Kukaan ei voi todistaa sitä väitettä vääräksi, eikä oikeaksi. Voilá.

 • Vergilius sanoo:

  Joukko tiedemiehiä Taxasin ylipoistosta on koonnut varsin kauniin presentaation ns. Elämän Puusta. Se on todella upea 🙂 Tässä on linkki artikkeliin: http://www.utexas.edu/features/2008/tree/

  Ja tässä suora linkki itse siihen Tree of Life pdf:n. Tässä Tree of Lifessa on siis esitetty vain 1% tunnetuista lajeista; joko tunnette itsenne pieneksi? 😉 Ihmisen alalajejakaan ei ole tässä merkitty, kuten tulette huomaamaan kun tarkastelette tätä.

  http://www.zo.utexas.edu/faculty/antisense/tree.pdf (zoomatkaa niin näette lukea kehän reunan lajien nimet) Ja miettikää, tässä koko esityksessä on vain 1% tunnetuista lajeista. Tämä on siis vain itse asiassa Tree of Lifen yksi haara. 🙂 Amazing.

 • Nexeon sanoo:

  Mulle tuli tuosta Tree Of Life kuvasta ensimmäisenä mieleen tämä peltokuvio http://paranormaaliblogi.net/index.php/2012/07/26/peltokuviot-2012/

  Kuitenkin, mielenkiintoinen artikkeli, pitääpi lukaista tänään ajatuksen kanssa kun kerkii 🙂

 • Vergilius sanoo:

  Niin, siis tuo peltokuvio on se famous Polar Clock, joka osoitti päivämäärään 04.08.2012. Jolloin ei tapahtunut yhtikäs mitään. Joku taisi mainita sen ”ennustavan” UFO:jen massanäyttäytymistä. Toisin, yllätys yllätys, kävi.

 • Nexeon sanoo:

  Juu muistan sen keskustelun liittyen tuohon Polar Clockiin. En ihmettele yhtään ettei mitään tapahtunutkaan 😀

 • Ogeli sanoo:

  Karhunvartija trollasi. 🙂

 • Jugi sanoo:

  Vergis, ufot vain halusi siirtää tuota näyttäytymis aikaa joulukuun puolelle 😉

  PS. Ei tullu kyl yhtää yllätyksenä se kv:n trollaus. Vai ehkä hän oli vain niin pettynyt, että halusi naamansa pois tältä sivustolta. No ken tietää..

 • Vergilius sanoo:

  Itse asiassa Karhunvartija ei aiheuttanut tuota Polar Clock-kohua. Käykää lukemassa nuo vanhat threadit niin huomaatte. Alunperin asian ottivat esille Ogeli ja Jugi. Hän (KV) vain ilmeisesti päätti käyttää silloin elokuun 1. viikolla hyväkseen tuota kohua ja paljastaa trollauksensa silloin 4. pvä. Hyvä veto, omasta mielestäni, kaikessa ironisuudessaan 🙂

 • Vergilius sanoo:

  Nyt on muuten ensi kertaa nähty Loch Nessin hirviö ja Bigfoot yhdessä. Elämme kummallisia aikoja. Muut, aikamoinen sensaatio!

  http://www.67notout.com/2012/08/big-foot-spotted-with-loch-ness-monster.html

 • Vergilius sanoo:

  Siis, piti kirjoittaa ”Mutta” eikä muut. 🙂

 • Ogeli sanoo:

  Vergilius, joo itse toin vaan tänne tiedot siitä siitä Polar Clokista ja heitin omia arvauksiani. 🙂

 • Ogeli sanoo:

  Löytyi nyt myös tällainen tuntematon esine:
  http://www.tnr.com/sites/default/files/PutinFlyingCrane_Square.jpg

  Oikeastihan se on vain Putin kurjen selässä.

 • Vergilius sanoo:

  Venäjällä ei vain ole presidenttiä, vaan heillä on SUPER-presidentti..

 • WeAreNotAlone sanoo:

  Vergis

  And don’t forget, he is a worlds richest man.

 • Isojalka sanoo:

  Kaikkeen se Putin pystyykin. Jos olisivat ottaneet , silloin kun tutkijat lähtivät sinne Siperiaan etsimään Lumimiesta, Putinin mukaansa, niin hän olisi varmana löytänyt sen lumimiehen ja tuonut sen julkisuuteen kainalossaan pidellen.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot