FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Kuukauden kommentti

Petri:

On se hyvin jännä kun vieläkin tätä UFO asiaa pidetään kummallisena ja sille naureskellaan vaikka todisteita puolesta on vaikka kuinka. Hyvin on ihmismassojen aivopesu toiminut minkä USA muistaakseni aloitti joskus 50-luvulla ja tämä aihe piti saada pidettyä piilossa. Ja jos disclosure projektin porukka ole pätevää tekemään luotettavia havaintoja sotilaallisine tutkineen niin sitten ei kukaan ihminen ole.

Kun ottaa huomioon kaikki varmaan jo tuhannet luottavien ja pätevien virallisten tahojen silminnäkijähavainnot sekä niihin liittyvät tutkahavainnot niin tämän pitäisi olla ollut jo pitkän aikaa itsestäänselvä että täällä lentelee muutakin kuin meidän koneita tai sääpalloja.
Mutta ei.. ufoskeptisyys kukoistaa edelleen ja media naureskelee koko asialle ja mikä pahinta, suurimpaan osaan ihmisistä tuo aivopesu toimii yhä!

No ei kai se toisaalta ole ihme kun vuonna 2018 on vielä ihmisiä jotka ihan oikeasti uskovat maapallon olevan litteä 🙂

Mutta toisaalta ymmärrän senkin että ajatus siitä että avaruudessa on paljon meitä älykkäämpiä olentoja on monille hyvin pelottava ja on helpompi pistää sormet korviin ja yrittää sivuuttaa koko asia. Suotakoon se heille joita pelottaa, kaikki eivät oikeasti ole vielä valmiita kohtaamaan totuutta. Tämähän oli juuri silloin 50-luvulla yksi kriteeri sille että tästä aiheesta päätettiin tehdä naurettava ja UFOihin liittyvä havaintoja alettiin salata. Onhan se ehkä ihmiskunnan historian suurin uutinen ja olisi ehkä sekoittanut maailman joten toisaalta ymmärrän että tuohon päätökseen tultiin. Mutta eikö olisi jo nyt aika alkaa raottaa totuuden verhoa.. ja ehkä niin jo tehdään kun aiheesta aina välillä uutisoidaan onneksi ihan vakavasti kuten tässä tiedemiehen puolesta jonka rohkeudelle nostan hattua.

Mitä pirua päällemme oikein sumutetaan?

Mitä pirua päällemme oikein sumutetaan niminen dokumenttielokuva käsittelee ilmastonmuokkauksen varjolla tehtävää ilmaston sumutusta.

Ilmaston sumuttamista on alettu perustelemaan ilmaston lämpenemisellä. Suunnitelmien mukaan ilmakehään olisi tarkoitus levittää mm. alumiinia sisältäviä nanopartikkeleita. Ihmisten havaintojen ja epäilyjen mukaan sumutusta on tapahtunut ja tapahtuu yhä. Kemikaalivanojen levittämisen tarkoituksena on heidän mukaansa estää ilmastonlämpenemistä ja heijastaa osa säteilystä takaisin avaruuteen. Sumutuksen jälkeen partikkelit saattavat leijailla ilmassa päivänkin ajan.

Kyse on kohtuullisen kauan ilmassa pyörineestä salaliittoteoriasta, joka on nyt paljastunut todelliseksi toiminnaksi, ainakin suunnitelman tasolla. Ilmastoon levitetään alumiinisia nanopartikkeleita ja sitä on tehty epäilyjen muukaan mm. USA:n armeijan osalta jo jonkin aikaa. Huolestuttavaa on se, että nanopartikkeleiden levittämisellä voi olla suuria terveysriskejä niin ihmisen kuin luonnonkin kannalta. Alumiinipartikkeleilla on kerrottu olevan yhteys mm. hengitysvaikeuksiin.

Alumiinia onkin alettu löytämään suuria määriä vesistöistä ja maaperästä.

Ilmastonsäätelyn tutkija David Keith kommentoi sumutuksen haittavaikutuksia.

Yritän olla tarkkana. Alumiinin myrkyllisyyttä on alettu vasta tutkimaan, eikä tuloksia ole.
Emme ole vielä tutkineet alumiinia, joten vielä voi paljastua kauheitakin seikkoja.

USA:n ilmavoimat on teettänyt tukimuksen, jossa on tarkasteltu nanoalumiinihiukkasten toksisuutta rottien keuhkorakkuloille.

Vaikkakin nanopartikkeleiden levitystä on perusteltu ilmaston lämpenemisen ehkäisemisellä, jäävät sen todelliset taustasyyt peittoon. Miksi levitys on aloitettu salassa ja miksi sen haittavaikutuksia on alettu tutkimaan vasta myöhemmin?

Dokumentissa haastateltu toimittaja Michael Murphy kommentoi asiaa.

Sumutus jatkunee koska sen päämäärä ei liity ilmastonmuutoksen torjuntaan. Taustalla voi olla väestönvähennys-, asekehittely- ja tietoliikennesyitä.

Pitää muistaa, että kyse voi olla sotilaallisesta toiminnasta,  kirjailija – tutkija G. Edward Griffinin mukaan partikkeleita on levitetty eniten NATO-maissa. Ihmishistorian aikana on kehitelty ja testattu erilaisia kansanhallinta- ja manipulointikeinoja, USA:n sotavoimat on mm. testannut myrkyllisiä kaasuja omilla kansalaisillaan, myös MKULTRA on jo monelle tutuksi tullut mielenhallinta/kidutusoperaatio, jonka koekaniineiksi joutuivat USA:n omat kansalaiset.

Katso Mitä pirua päällemme oikeen sumutetaan dokkari suomitekstityksien kera alta.

Muutamia linkkejä aiheeseen liittyen.

Brittien puolustusvoimat myöntävät partikkeleiden sekä kemiallisten aineiden levityksen vuosien 1940-1979 välillä
Lentomekanikko whistleblower avautuu
Toinen whistleblower avautuu aiheesta

Kiitos vinkistä Rialle. 🙂

Tykkäys ja jakotoiminnot:

80 kommenttia aiheeseen: Mitä pirua päällemme oikein sumutetaan?

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • TheWonderer sanoo:

  Hohoijaa näiden salaliittoteorioiden kanssa…

  Eipä tuonkaan debunkkaamiseen mennyt kuin noin 11 minuuttia:

  http://www.youtube.com/watch?v=q4kkCijEYpg

 • Wespa sanoo:

  Tuossa pätkässä ei debunkata juuri mitään, tyypin ensimmäinen väite on tyypillisesti kieltävä ”mitää todisteita ei dokkarissa näytetä, sumutusta ei tapahdu”. Dokumentin ekalla 10 minuutilla tulee jo selväksi, että kyseistä toimintaa on suunniteltu ja jopa tiedoitustilaisuus pidetään asian tiimoilta näiden ihmisten taholta jotka ovat sumutusta suunnitelleet. Asiasta on myös useita uutisjuttuja ollut maailmalla ja nousseita alumiinitasoja on mitattu maaperästä ja vesistöistä.

  Katselen vielä tuon tarjoamasi videon loppuun ja kommentoin tyypin muihin väitteisiin.

 • TheWonderer sanoo:

  Salaliittoteorioissa, etenkin jos ne koskevat jollain tapaa ilmastoa, mua ärsyttää se että ne tuntuvat aina oikeastaan puolustuvan loppujen lopuksi saastuttavaa energiateollisuutta ja fossiilisia polttoaineita. Puhutaan ”pahasta ilmastosalaliitosta” ja muusta vainoharhaisuudesta. Ketäpä ilmastonmuutoksen kieltäminen oikeastaan hyödyttää?

  No, totta kai öljybisnestä ja saastuttavaa teollisuutta! Eipä ole mikään ihme että ne tutkijat joita denialistit käyttävät lähteinään, saavat usein mittavaa rahoitusta teollisuudelta!

  Ja ne tutkijat (mikä on valtaenemmistö) jotka tiedostavat ilmastonmuutoksen ja ihmisen vaikutuksen siihen, ovat ihan aidosti huolestuneita tilanteesta eivätkä edusta mitään demonista, globaalia salaliittoa. Eivätkä he kaikki muuten tue Al Gorea, johtuen siitä että Gore on ilmeisen myötämielinen energiateollisuudelle. Johtavat, ilmastonmuutoksen tiedostavat tiedemiehet ja ympäristönsuojeluliike ei ole myöskään saanut tavoitteitaan läpi, johtuen juuri teollisuuden mittavasta lobbaamisesta.

  Joten salaliittoteoreetikoiden ja teorioihin uskovien kannattaisi vähän miettiä että kenen joukoissa seisovat.

 • Wespa sanoo:

  Loput pätkästä oli lähinnä tuon tyypin spekulaatiota videolla haastateltavien tyyppien spekulaatiosta. Mihinkään faktoihin ei juurikaan mainitsemassasi videossa otettu kantaa.

  On helppo upottautua spekulaation suohon ja katsella asioita monista eri näkökulmista, mutta ei kannata sulkea silmiä tärkeimmiltä asioilta. Havaintojen mukaan ilmastoon levitetään alumiininanopartikkeleita ja niillä on mahdollisesti terveyteen vaikuttavia haitallisia vaikutuksia joita pitäisi enemmän tutkia. Jo nyt on raportteja mm. hengitysvaikeuksista ja maalaisjärjellä pitäisi jo ymmärtää, että alumiinin lisääntyminen esim. vesistöissä ei ole hyvä juttu. Asialla saattaa olla jopa yhteys eläinten massakuolemiin ympäri maailmaa.

  Voimme aina toki spekuloida, emmehän voi tietää levityksen todellisia motiiveja. Valitettavasti historia näyttää, että USA on testannut erilaisia sotilasprojekteja ihmisillä MKULTRA:sta lähtien.

 • Wespa sanoo:

  Öljybisnestä pitäisi verottaa ilmaston saastuttamisesta, mielestäni se on järkevää. Mutta ei karata nyt aiheesta, ilmastonlämpenemisen estäminen voi olla kerrottu syy nanopartikkeleiden levittämiselle, mutta sen takana voi olla monia muitakin syitä. Voidaan toki kysyä, että kuka hyötyy nanopartikkeleiden levittämisestä. Mielestäni ilmastonlämpeneminen, öljy-yhtiöt, verotus ym. eivät juurikaan liity kuitenkaan itse juuriaiheeseen…

 • Ogeli sanoo:

  Katsokaa tämä video ja erityisesti kohta yhdeksän minuuten jälkeen ja tulkaa sitten sanomaan ettei päällemme ruiskuteta mitään shittiä. http://www.youtube.com/watch?v=_yy3YJBOw_o

  Aurinkokunta on muuttumassa ja maan magneettikenttä on heikkenemässä, siksi on enemmän myrskyjä. Valtaa pitävät tahot leikkivät jumalaa ruiskuttaen ilmaan erilaiisa kemikaaleja siinä toivossa, että saisivat hidastettua ilmastonmuutosta joka ei ole ihmisten aiheuttama. Pidemmän päälle he aiheuttavat vain enemmän vahinkoa. Kaikki ydinvoimalat kannattaisi sammuttaa ennenkuin on liian myöhäistä, Japanissa ovat säteilytasot jo nyt vaarallisen korkealla. Kaikki tämä on vain ihmisen ahneuden ja salailun takia tapahtumassa… Jos uusiutuvaa energiaa käytettäisiin julkisesti niin saataisiin puhdasta energiaa, joka pelastaisi ihmishenkiä, hidastettaisiin ilmastonmuutosta, ei olisi sotia eikä nälänhätää.

  Ei ole tämä muuten ensimmäinen kerta kun ihmisen ahneus vei hänet perikatoon, mutta vielä on mahdollista muuttaa suuntaa johon olemme menossa. Totuuden sanoja tällä videolla.
  https://www.youtube.com/watch?v=E4Kou9TGdi8

 • Ogeli sanoo:

  Miellyttävä totuus:
  http://yhdenlaki.wordpress.com/2009/03/01/63/

  ”Galaktisen mittakaavan muutos on naamioitu ihmisen tuottamien hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi ilmastonlämpenemiseksi, jonka vaikutuksilla pelotteluun ihmisten huomio kiinnitetään.

  Tämä ei tietenkään tarkoita, että meillä ei olisi valtavia ympäristöongelmia, joita fossiilisten polttoaineiden käyttö tuottaa, mutta ilmastonmuutosta ne eivät aiheuta. Ilmastonmuutos on positiivisen tietoisuuden muutoksen sivutuote, joten Al Goren dokumenttielokuvaa mukaillen totuus ei ole lainkaan epämiellyttävä vaan äärettömän miellyttävä.”

  Siitä en ole varma, että haluavatko Bilderbergit, USA:n sotateollinen kompleksi, Big pharma ja muut hallitsevat tahot pitää ihmiset sairaina tai jopa vähentää väestöä toiminnallaan. Kenties… Mutta paha saa kyllä aina palkkansa.

 • Wespa sanoo:

  NASA:n sotasuunnitelma asiakirjassa (josta tulossa tarkempaa analyysiä/infoa parablogiin jossai vaiheessa) on listattu aiheeseen liittyen muutamia kohtia.
  http://koti.mbnet.fi/wespa/paranormaali/nasa-thefutureof-war.pdf

  Sivulla 40 ja 41 puhutaan nanotageista ja smartdustista (älypöly)
  Sivulla 43 puhutaan mekaanisesta pölystä joka keuhkoihin joutuessaan saadaan tekemään erilaisia sille määrättyjä tehtäviä
  Sivulla 55 mainitaan taas tuo mekaaninen mikropöly ja sen kerrotaan olevan ”laillista”

  Liittyy itse aiheeseen tai ei, niin esim. NASA:n tai muun jaoston olisi hyvin helppoa laittaa muutama hävittäjä ilmaan levittämään mitä tahansa. Teoriassa tilanne on siis täysin mahdollinen.

 • Ogeli sanoo:

  Bashar puhuu ilmastonmuutoksesta ja kemikaalivanoista:
  http://www.youtube.com/watch?v=1bD031J6gqI

 • Lentävä Kuisma sanoo:

  Al Gore ei peittele myöskään ongelmaa. Hänen motiiveistaan en ole kyllä täysin vakuuttunut. 90milj. tonnia joka päivä ilmakehään. Bissetölkin verran per/neliömetri vuodessa. Ter veisiä foliohattukortin heiluttujille: http://www.youtube.com/watch?v=SrrWXurroWw

 • Wespa sanoo:

  Lisäsin artikkelin loppuun muutaman lukemisen arvoisen linkin. 🙂

 • Ogeli sanoo:
 • Ogeli sanoo:

  Tuore sääreportti koskien HAARP:ia yms.
  http://www.youtube.com/watch?v=HUVWdvDwRpc

 • http://en.wikipedia.org/wiki/File:Condensation_Trails_contrails_from_Aircraft_Engine_Exhaust.png

  pakokaasuja lentokoneista 1940 luvulta, samaa näköä kemikaalijälkiin.

 • TheWonderer sanoo:

  Wespa on suomen alex jones… hajosin tolle aika pahasti.

 • kuukeli sanoo:

  joo kenenkään on aivan turha edes epäillä sitä että kerrotaanko meille juurikaan mitään muuta totuudesta kuin on pakko kertoa.
  ja eri tapahtumat jotka puhuttavat maailmalla ovat luultavasti jotain muuta olemme eläneet ja elämme valheessa
  aivan kuin maapalloa hallitsisi jokin ulkoavaruudesta tullut toinen rotu ..

 • Wespa sanoo:

  Tottakai lentokoneilla on olemassa jättövanat (contrail), mutta on olemassa myös kemikaalivanoja (chemtrail). Voidaan spekuloida aina kuvakohtaisesti, että kumpi on kyseessä ja miten chemtrail ja contrail eroavat toisistaan.

 • Aliisa sanoo:
 • Ogeli sanoo:
 • Entity sanoo:

  Kiitoksia tästä uutisesta ja sen herättämästä keskustelusta. Tämän innoittamana taidan lukea kirjan tai ehkä jopa toisen, ilman mitään muuta tarkoitusta kuin ajattelukykyni hiominen.
  Joskus haaveilin sellaisesta, että maailman kehittyessä kehittyvät myös kaikki ihmiset, niin että kenenkään ei tarvitsisi häpeillen peitellä älyään ja sitä että ajattelee asioita joskus syvällisestikin. Mutta vanhemmiten olen lipunut yhä syvemmälle vihamieliseen kyynisyyteen. Ei kannettu vesi kaivossa pysy ja vaikka meillä on vielä mainio koulujärjestelmä, meiltä puuttuvat ne kurjat olot, joissa ihmiset ymmärtävät todella mikä arvo tiedolla ja sivistyksellä on. Miksi lukea paksuja kirjoja, joissa on pitkiä sanoja kun voi katsoa youtube-videon, josta ymmärtää melkein kaiken.

 • Ogeli sanoo:

  Kirjoja lukemalla voi viisastua, mutta todellinen viisaus ja ymmärrys tulee kokemuksen myötä.

 • Wespa sanoo:

  Kirjat ja dokumentit ovat kaksi eri median muotoa. Molemmissa näkyy tekijän/tekijöiden oma näkökulma, kokemukset ja ideat. Se, että tykkääkö enemmän tekstimuodosta vai videosta on kait mielipidekysymys. Toki on sellaisia kirjoja joita ei ole dokkarimuodossa ja sellaisia dokkareita joita ei ole kirjamuodossa. Molempi parempi. 🙂

  Mutta kuten Ogelikin mainitsi, kokemus on myös tärkeä oppimisen ja viisauden muoto. 🙂

 • TheWonderer sanoo:

  Sanoisin itse että lukemalla ja kokemalla oppii aivan eri tavalla. Lukemalla (tai vaikka dokkareita katsomalla) voi ehkä jollakin tapaa ymmärtää asioita tai saada niihin näkökulmia, mutta henkilökohtainen kokemus on siitä eri asia että se tekee jonkin asian todelliseksi. En usko että ihmismielelle TV:ssä nähty kuva on yhtä ”totta” kuin paikan päällä havaittu asia.

  Lukeminen kannattaa ja siitä voi oppia hyödyllisiä tietoja, mutta itse laitan aina omakohtaisen kokemisen ensisijaiseksi.

 • Ogeli sanoo:

  Ihmiskuntana olemme tässä pisteessä nyt:
  http://www.youtube.com/watch?v=aKsfuHt1EXg

  Seuraavat vuodet ja vuosikymmenet tulevat määrittämään ihmiskunnan kohtalon.

 • TheWonderer sanoo:

  @Ogeli

  Vallankumousta tuskin tulee lähiaikoina ainakaan länsimaissa. Jos katsoo millaisia ihmiset täällä keskimäärin ovat ja miten he elävät, niin ei ole mitään viitteitäkään mistään vallankumouksesta. Ihmiset äänestävät vaaleissa, usein poliittista keskustaa ja nuoriso on arvoiltaan ennennäkemättömän konservatiivista ja maltillista. Vallankumoukselliset liikkeet ovat täällä täysin marginaalisia tai oikeastaan olemattomia. Ei ole kovin realistista puhua vallankumouksista.

  Siinä olet oikeassa että seuraavien vuosikymmenien aikana ihmiskunta tulee tienhaaraan ja merkittäviä asioita tapahtuu, halusimme tai emme. Syynä on ekosysteemin tuho ja luonnonvarojen ehtyminen. Mutta sitä asiaa ei ratkaista ”levittämällä jotain positiivisia viboja” vaan tarvitaan konkreettista toimintaa ja järjestäytymistä. Hengellisyys, oli se kuinka kauniin kuuloista tahansa, ei voi pelastaa maailmaa. Oikeanlaisena se voi olla ehkä kasvualusta hyvlle ideoille, mutta ennen kuin muutosta tapahtuu tarvitaan rationaalisia ja fyysisiä tekoja.

  Ja toi sun linkittämäsi video on mun mielestä vaan turhanaikaista puhetta. Selitetään että kuinka asiat on pilalla, muttei edes oikeen yritetä tarjota ratkaisua, paitsi ehkä jotain epämääräistä puhetta ”hengellisyydestä” ja ”sydämestä”… Juuri tuon kaltaisten videoiden vuoksi mun uskoni länsimaissa tapahtuviin muutoksiin kohti parempaa vähenee.

  Toisaalta tietyssä mielessä ns.hengellinen vallankumous on jo tapahtunut kun erimuotoinen New Age-hömppä ja länsimainen pseudo-buddhalaisuus ovat melko valtavirtaa. Etenkin vauraan keskiluokan ja rikkaiden keskuudessa.

  Omasta mielestän malli ja keinot nykyaikaiseen vallankumouksellisuuteen löytyvät radikaalista ympäristöliikkeestä, joka tekee konkreettisia tekoja ja on valmis rikkomaan myös lakeja tavoitteiden saavuttamiseksi. Pitää laittaa kova kovaa vastaan. Se kuulostaa raa’alta, mutta en näe oikein mitään muutakaan vaihtoehtoa.

 • TheWonderer sanoo:

  Ja on melko masentavaa miettiä menneisyyttäkin ja vaikka 60-lukua. Silloin nuoriso oli radikaalia ja heitä oli paljon enemmän kuin nykyään (suuret ikäluokat), mutta silti sen ajan vallankumoukselliset epäonnistuivat. Jos silloin ei onnistuttu, niin mitä mahdollisuuksia nykyään on?

  Toivoa ei oikeastaan ole lainkaan. Edessä on tilanne, missä ihmiskunta kärsii itse tuhoamallaan planeetalla yksin ja avuttomana. Onhan se toki vaikea myöntää ja sen vuoksi monet pakeneekin erilaisten esoteeristen aatteiden ja ufo-uskontojen pariin odottamaan ihmettä joka pelastaa kaiken.

 • Ogeli sanoo:

  TheWonderer,

  Syntyihän Occupy Wall street-liikehdintäkin lähes tyhjästä ja hetken aikaa se oli todella iso ilmiö, valitettavasti jostain syystä se ei lopulta ottanut tuulta purjeisiinsa ja kuivui kasaan. Silti olisi hieno oman elinajan aikana nähdä sellaista globaalia henkistä liikkeitä ja yhtenäisyyttä ihmisissä… Ehkä se vaatii jonkun ison tapahtuman, mutta tuskinpa mtiään UFO-massalaskeutumista.

  Ymmärrän, että sinun mielestäsi jonkinlainen aktivismi olisi hyväksi. Kannatatko jonkinlaista ekoterrorismia? Päättäjämme eivät tule eivätkä ole koskaan mitään järkeviä päätöksiä tehneekään. Mielestäni tekojen pitää olla sydämestä, rationaalisuudelle annetaan liikaa painoarvoa. Jos syyllistymme samaan kuin valtaapitävät niin emme ole parempia. Tulta vastaan ei voi taistella tulella. Kaikki asita ovat henkistä loppujen lopuksi, vaikka et itse henkisistä jutuista välittäisikään.

  Minua on sanottu useasti naiiviksi idealistiseksi ja tottahan se on kun en halua kyynisyyteen taipua. Miksi niin moni nuori aikuinen mies näkee maailman tilanteen toivottamana? Elämä ei kuitenkaan kuolemaan lopu. Silti haluan uskoa, että ihmisillä on loistava ja valoisa tulevaisuus edessään kun vaihtoehtona on se, että tuhoamme itsemme ja tämän kauniin planeetan.

  Tämä scifileffa tarjosi muuten upean ja lohduttoman kuvan mahdollisesta lähitulevaisuudestamme:
  https://www.youtube.com/watch?v=2VT2apoX90o

  Lopulta keskellä kaikkea sitä epätoivoa oli myös toivon pilkahdus. Koskaan ei ole liian myöhäistä muuttua.

 • TheWonderer sanoo:

  Occupy-liikkeellä oli hetkensä ja itse jopa uskoin siihen jonkin aikaa. Mutta sekin epäonnistui ja katosi. Missäs se on nyt? Ei yhtään missään. Ja kaoottisuutensa ja suunitelmien puutteensa vuoksi se ei rehellisesti sanottuna olisi ikinä voinut olla mitään muuta kuin mielenilmaus. Sinänsähän positiivinen asia, mutta täysin riittämätön.

  En kannata mitään terrorismia, mutta en sulje voimakeinojen käyttöä pois. Joskus se on vain pakollista. Voi tulla tilanne missä joko tulet ammutuksi tai ammut. Ja kuolleesta aktivistista ei ole enää hyötyä. Se on kylmää rationaalisuutta, mutta pätee tässä maailmassa. Niin se vaan on että maailma on kova paikka, missä pasifistit vaan joutuvat väistämään kovan paikan tullen niitä joilla on aseita.

  Jos maailman historiassa kukaan ei olisi ikinä ryhtynyt aseelliseen vastarintaan ja vallankumoustaisteluun, eläisimme yhä feodalismissa maaorjina vailla mitään oikeuksia. Verettömiä vallankumouksia ei ole.

  En ole koskaan tajunnut tuota ”Jos syyllistymme samaan kuin valtaapitävät niin emme ole parempia”-juttua. Sehän johtaa periaatteessa vain siihen että se mitä fasistisemmaksi meno vallanpitäjien taholta menee, niin sitä enemmän pitää alistua.

  Olen aina sitä mieltä että pahimpaan tulee varautua. Meidän tulee nyt todella tajuta maailman tilan vakavuus. Useimmat ihmiset ryhtyvät nimittäin toimeen vasta kun tilanne on todella huono. Optismismi ja ”kaikki menee vielä hyvin”-ajattelu tekee laiskaksi. Useat ihmiset eivät silloin viitsi tehdä mitään kun he uskovat johonkin ihmeelliseen kohtaloon joka pelastaa itsestään kaiken.

  Loistava tulevaisuus on edessä vain jos me teemme sen eteen paljon töitä. Ja kaikki ei ole aina mukavaa ja mutkatonta. On pahemman laatuista harhaluuloisuutta ajatella että parempi maailma syntyy ilman rankkaa työtä.

  Joskus olen sitä mieltä että olisi vaan paras jos ihmiskunta todellakin tuhoaisi itsensä. Pääsisi maapallo eroon isosta määrää saastaa…

 • TheWonderer sanoo:

  Mitä me tarvitisisimme, on laaja kansalaisaktivismiliike, jolla olisi ideologit, suunnitelma, organisoijat ja suunnitelman toteuttajat. Oikeastaan sen pitäisi toimia armeijan lailla (tosin mahdollisimman vähällä väkivallalla). Vain täsmällisillä suunnitelmilla ja kyvyllä toteuttaa ne, voidaan saavuttaa jotain parempaa.

 • Ogeli sanoo:
 • TheWonderer sanoo:

  Venus Project ja Zeitgeist on mun mielestä ihan kokeilemisen arvoisia asioita. Vaikka tosin haiskahtaa hiukan samalta kuin menneiden vuosien kommunistien utopiat… Mutta sinänsähän Venus-projekti voisi olla yksi suunta mihin tulevaisuudessa mennään. Ja resource based economy vaikuttaa ihan hyvältä. Tosin noissa jutuissa on aina se riski että ajaudutaan käytännön sijasta utopioiden maalailuun.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Epäoikeudenmukaisen tulonjaon kasvaessa yksi mahdollinen skenaario Euroopassa on väkivaltaisen vasemmistoterrorin uusi nousu tyyliin RAF ja Punainen prikaati. Ymmärtäisin, vaikken täysin hyväksykään.

 • Karhu IV sanoo:

  Ei ihmiskunta ole tätä planeettaa tuhonnut, Wonderer. Maapallo tulee olemaan vielä miljoonia ja taas miljoonia vuosia ja sen elämänkaaressa ihmisen teollinen aika tähän saakka on ollut kuin ampiaisen piston aiheuttama tuska ihmisen elämänkaaressa. Kyllä luonto aina palautuu. Välillä on kuiva kausi, välillä on jääkausi, eikä niissä ole mitään palautumistakaan edes, ne ovat osa luontoa. Kaupungit ja rakennukset vielä häviää, kuten kaikki muukin luonnossa, myös muovi, kyllä luonto keksii tavan hävittää sen. Turha pelätä planeetan puolesta että tuhoamme sene, Wonderer. Minusta ihmiset kuuluu tälle planeetalle. Universumissa on milajrdeja ja miljardeja planeettoja, ja ihmiset tällä planeetalla on tämän planeetan yksi rikkauksista.

 • TheWonderer sanoo:

  Vasemmisto ei ole tällä hetkellä mikään uhka Euroopalle. Sen sijaan uusfasistinen oikeisto on. Radikaalien oikeistopuolueiden ja liikkeiden nousulle Euroopassa ei ole näkyvyissä loppua. Sen sijaan radikaali vasemmisto on nykyään olemassa vain historiankirjoissa ja vitseissä. Ei mitään 70-luvun tyylistä uusvasemmistoa ole olemassa tällä hetkellä.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Toki myös äärioikeiston uusfasistit ovat huomionarvoinen uhka, mutta uskoisin tuloerojen kasvun ja palkansaajien kyykyttämisen saati heitäkin heikompiosaisten kohtelun kärjistyessään luovan vahvaa kasvupohjaa militanteille vasemmistoryhmittymille. Pidän tätä mahdollisuutta ehkä jopa astetta vaarallisempana sillä äärivasemmisto vetää puoleensa nuorison turhautunutta älymystöä kun taas äärioikeisto houkuttelee pikemminkin idiootteja. Se, ettei tällä hetkellä ole havaittavissa äärivasemmiston terroritoiminnan paluuta ei tarkoita etteikö sellainen voisi olla kytemässä ja nykyinen politiikka suorastaa ruokkii tuollaisen nousua. Saattaisin itsekin tietyin ehdoin moiseen osallistua. Esimerkiksi Andreas Baader on takuulla nykypäivänä monille (ei kyllä itselleni) Che Guevaraan verrattava esikuva.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Kommenttini ei pääse läpi koska on mukamas identtinen jo lähettämäni kanssa mikä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Voisiko arvon ylläpito korjata asian?

 • Höpönpöpö sanoo:

  Aha. Nyt olikin jo päässyt. Hajaantukaa…

 • Ogeli sanoo:

  Väkivallan ja terrorismin ihannointi on mielestäni hölmöä. Se ei estä valtaapitävien toimia vaan päinvastoin se antaa heille ”oikeuksia” lisätä toimiansa terrorismin vastaiseen sotaan ja samalla voidaan vähentää tavallisilta kansalaisilta entistä enemmän oikeuksia. Amerikassahan muhii jo nyt melkoinen tyytymättömyys toimimatonta yhteiskuntaa ja valtaapitäviä pankkiireita ja johtajia kohtaan. Kolmannen maan valtioissa on nyt jo puhjennut koviakin levottomuuksia puhumattakaan Lähi-idästä.

  Se miksi viime vuosikymmeninä länsimaissa ei ole juurikaan ollut tuollaisia levottomuuksia johtuu lähinnä siitä, että ihmisillä on ollut näennäisesti hyvät oltavat ja ovat fluorisoidun veden vaikutuksen alla keskittyneet vaan telkkarin tapittamiseen ja kaljan kittaamiseen.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Ogeli: ”Väkivallan ja terrorismin ihannointi on mielestäni hölmöä. Se ei estä valtaapitävien toimia vaan päinvastoin se antaa heille ”oikeuksia” lisätä toimiansa terrorismin vastaiseen sotaan ja samalla voidaan vähentää tavallisilta kansalaisilta entistä enemmän oikeuksia”

  Ogeli onnistui vihdoin muodostamaan kaksi perättäistä virkettä, jotka voin itsekin allekirjoittaa sellaisinaan.

 • TheWonderer sanoo:

  Euroopassa on jo köyhyyttä ja huonoimmassa tilanteessa olevissa maissa kuten Kreikassa se on johtanut Kultaisen Aamunkoiton kaltaisen, väkivaltaisen natsipuolueen nousuun. Fasismi, nationalismi ja uusnatsismi on saanut suosiota lähes kaikissa Euroopan maissa. Ja Unkarin kaltaisissa maissa se on jopa vallankahvassa (Jobbik-puolue). Suomeenkin on viime vuosina perustettu usempia kansallismielisiä ja uusfasistisia ryhmiä, jotka tekevät yhteistyötä eurooppalaisten kumppaniensa kanssa. Kannattaa lukea kirja ”Äärioikeisto Suomessa”.

  Vasemmisto on ollut melko hiljainen ja sopeutuvainen kaikkeen ja ottanut iskuja vastaan. On oikeastaan kummallista kuinka passiivinen vasemmisto on ollut. Se ei ole kyennyt ottamaan vahvan opposition paikkaa tai esittää vaihtoehtoja valtaapitävien linjalle, vaan on ajautunut haajaannukseen ja kaaokseen. Myöskään mitään militantti-linjaa ei ole havaittavissa, toisin kuin äärioikeistolla.

  Ja monet nuoret kapinoivat 60- ja 70-luvuilla radikaaliin vasemmistoon kuuluneita vanhempiaan vastaan liittymällä äärioikeistoon tai kannattamalla kovaa kapitalismia. Sehän on suorastaan luonnonlaki että nuoret eivät ole samaa mieltä vanhempiensa kanssa. Sanoisin että aika harva 70-lukulaisen kommarin lapsi jatkaa vanhempiensa kanssa samalla linjalla.

  Olen itse nuori mies, mutta en kyllä tunne yhtäkään nuorta joka ihailisi jollain tavalla Andreas Baaderia. Harva edes tietää kuka hän on. Ja Che Guevarastakin tiedetään vain naama ja että tyyppi liittyi jotenkin Kuubaan. Ja tunnen monia nuoria suomalaisia vasemmistolaisia ja heistä jokainen on pasifisteja, jotka pitävät Baaderin kaltaisia terroristeja häpeällisenä vaiheena vasemmiston historiassa. Che-paidan pitäminen ei vaan ole coolia, vaan ehkä hiukan noloa. Voidaan sanoa melko suurella varmuudella, että militantti vasemmisto on vain osa historiaa, joka tuskin tekee comebackia. Tai jos tekeekin, niin tuskin Euroopassa.

  Mutta jos vasemmisto aikoo pärjätä, niin olisi sen hyvä kyllä muistella menneisyyttään. Koska on nähty että maltillinen sosiaalidemokratia ei oikein toimi ja että vasemmistolla on vastassaan yhä voimakkaampi laitaoikeisto sekä markkinatalouden voimat. Jos vasemmisto haluaa selvitä vielä seuraavallekin vuosikymmenelle, niin olisi sen syytä keskittyä selviytymiseen.

 • Höpönpöpö sanoo:

  En itsekään toki usko, että vasemmistoterrori alkaisi Suomesta. En myöskään pidä välttämättömänä, että sen nousun merkkejä havaittaisiin perinteisissä vaaleissa tai valtamediassa. Militantin suoraan toimintaan ryhtyvän ryhmittymän ei tarvitse alkuun päästäkseen nauttia gallup-suosiosta, ja sen ydin voi koostua vain kourallisesta asiaansa uskovia henkilöitä.

  En toki väitä tietäväni minkäänmoista todennäköisyyttä esittämälleni mahdollisuudelle ja toivon ettei sellaiseen ajauduta. Mutta en myöskään sulkisi ko. mahdollisuutta pois.

  Sitä paitsi 90-luvulla syntyneet kulutuskulttuurin kasvatit ovat mielestäni hyvinkin potentiaalista porukkaa mitä suoraan toimintaan tulee. Itse olen 60-luvun lapsia, mutta ystäväpiirini koostuu 90 prosenttisesti itseäni 20-25 vuotta nuoremmista yhteiskunnallisia asioita aktiivisesti ja globaalisti seuraavista nuorista miehistä ja naisista, joiden tyytymättömyys asioiden nykytilaan nostattaa ainakin puheissa ja ajatuksissa suoraa ja osin väkivaltaistakin toimintaa tukevaa ilmapiiriä.

  Se, ettei jokin asia kuulu omaan kokemuspiiriin ei tarkoita, ettei sitä ole olemassa.

  Rauhanomaiseen demokraattiseen vaikuttamiseen uskovan poliittisen vasemmiston olisi todellakin korkea aika nostaa profiiliaan ja toimia ennen kuin kaupunkisissit ja pommi-iskut ovat taas todellisuutta.

 • TheWonderer sanoo:

  Laitavasemmiston ja -oikeiston ero taitaa tänä päivänä olla se että vasemmisto puhuu väkivallasta, kun taas oikeisto tekee sitä.

  Mutta on totta että pienetkin terroristisolut voivat saada paljon tuhoa aikaan. Mutta laajemman militantin rintaman syntyyn vaaditaan enemmän ihmisiä ja laajempaa suosiota. Mutta laajaa suosiota saavuttaneet militantit ryhmät ovat harvinaisuus, 60- ja 70-lukujen vasemmistoterrorismikin oli pääosin pienien ryhmien yksittäisiä iskuja ja RAF ym. eivät koskaan saavuttaneet laajaa kansansuosiota. Ehkä ainoa laajemmin menestynyt militanttiryhmiä oli USA:n Mustat Pantterit, joka sekin tosin 70-luvulla hävitettiin täysin.

  Olen itse syntynyt 90-luvun alussa ja oman sukupolveni enemmistö on erittäin maltillista. Poliittisesti radikaali nuori on aika harvinainen ilmestys nykyään. Ja kertovathan tilastotkin siitä. En näe oikein ainakaan Suomen nuorisossa mitään merkkejä laajamittaisesta radikalismista. Useimpia kiinnostaa yhä kulutuskulttuuri, elämästä nauttiminen ja viihde. Big Brother ja Idols kiehtovat enemmän kuin Marx ja vallankumouksellisuus. On aika epätodennäköistä että tämä tulee muuttumaan yhtään mihinkään.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Vaikka myös 70-luvulla valtaosa eurooppalaisista nautti hyväosaisuudestaan RAF:n ns. ensimmäinen sukupolvi saavutti kyllä kansan ja etenkin opiskelijoiden riveissä suosion, jota voitaneen pitää huomattavana. Jopa Jean-Paul Sartre osoitti julkisesti tukeaan heille.

  En itsekään usko, että terrorilla Euroopassa vallankumousta saavutettaisiin, mutta pahaa jälkeä sillä aikaan saataisiin. Samalla myös rauhanomaista demokraattista tietä asiaansa ajavan vasemmiston vaikutusvalta heikkenisi entuudestaan.

 • TheWonderer sanoo:

  1968 tapahtuneet opiskelijamellakat osoittivat hyvin sen että kuinka tosipaikan tullen kansan enemmistöt käänsivät selkänsä radikaaleille opiskelijoille. Opiskelijat olivat kuitenkin kansan vähemmistö jonka joukostakin harva oli valmis todelliseen militanttiin toimintaan. Ja kuitenkin tuon aikakauden radikaalin vasemmiston kulta-aika oli melko lyhyt, minkä jälkeen se käytännössä katsoen lakkasi olemasta. Viimeisetkin rippeet pyyhkiytyivät pois Neuvostoliiton hajottua. Ja sen jälkeen kyllä alkoi monilla aika moinen takinkääntö…

 • TheWonderer sanoo:

  Ja filosofien keskuudessa poliittisten ääriliikkeiden kannattaminen on tainnut olla aina Ranskan vallankumouksen päivistä lähtien enemmän sääntö kuin poikkeus.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Aivan, mutta kuten edellä olen esittänyt terrori ei tarvitse tuekseen kansan syviä rivejä, vaikka sen on mahdollista laajaa sympatiaa saavuttaakin.

  Kommunismi aatteena ei ole kuollut, eivätkä kaikki sen nimeen vannovat ole koskaan pitäneet Neuvostoliittoa mitenkään onnistuneena aatteen koekenttänä. Heille tuo järjestelmä edustaa totalitääristä harhaoppia. Lähin ihanne lienee Marxin opeista ammentava pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta, jonka pitkään jatkunut alasajo on kaikkien nähtävissä.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Kiitokset TheWondererille tällä sivustolla tuiki harvinaisesta asiallisesta ajatustenvaihdosta. Siirryn nyt hetkeksi koneeltani produktiivisempiin puuhiin, mutta palaan toki asiaan jos aihetta ilmenee. 🙂

 • Ogeli sanoo:

  Ihmisyys, mielikuvitus ja luovuus:
  http://www.youtube.com/watch?v=AXwLsba2TOY

 • Pauli sanoo:

  Tilastollisesti suomessa on noin 50tuhatta syrjäytynyttä nuorta ihmistä vailla mitään järkevää, johan tästä kasaisi armeijan.
  Väkivallattomasta kansannoususta sen verran että; Mahatma Ghandi, siinä mielessä väkivallaton että vastaanottivat väkivallan mutta eivät sortuneet tekemään samaa muille. (Täysin väkivallaton kansannousu vaatisi sen että ihmiset oppisivat kyseenalaistamaan holhoovia instanssejaan ja valtioitaan ja eivät suostuisi näihin sääntöihin joilla meitä laitetaan ruotuun ja kapinoisivat väkivallattomasti näitä asioita vastaan, hyvin epätodennäköistä siis)

 • TheWonderer sanoo:

  Intian itsenäistymiseen liittyen pitää muistaa se että Gandhi oli vain yksi tekijä siinä eikä hän toimillaan aiheuttanut Intian itsenäistymistä Britti-imperiumista. Intian itsenäistyminen oli myös monesti aseellinen taistelu brittiläisiä siirtomaaherroja vastaan eikä veretön.

 • Ogeli sanoo:

  ”The right man in the wrong place can make all the difference… in the world.”

 • Ratto-Antero sanoo:

  Meidän päälle sumutetaan jotain tosi paranormaalia!

 • Pauli sanoo:

  Et ilmeisestikään ole tietoinen Quit-india liikkeestä jonka pisti liikkeelle Gandhi, ei tämä tietenkään ollut se välitön syy miksi britti-imperialistit lähtivät intiasta mutta suurin syy kuitenkin oli asialle, tämän myötä he tajusivat etteivät voi hallita Intiaa loputtomiin kerta kansalaiset eivät tottele.
  Toki siellä oli myös väkivaltaa mutta lähinnä vasta kun Pakistan halusi irtautua Intiasta ja itsenäistyä, tämä johti siihen että muslimit ja hindut sotivat sitten keskenään. Tosin usein Gandhi paastoamalla vetosi ihmisiin lopettamaan väkivallan ”omiaan” kohtaan.

 • TheWonderer sanoo:

  Brittihallinto kukisti Quit-India-liikkeen, joten se epäonnistui. Liike oli myös monessa mielessä toimimaton ja huonosti organisoitu. Quit-Indialla ei ollut myöskään selkeää toimintaohjelmaa, mikä heikensi sitä.

  Mutta oikeastaan Intian itsenäistymistaistelu oli hyvin pitkä, sen voidaan katsoa alkaneen jo kauan ennen Gandhia 1800-luvulla kansallismielisten liikkeiden synnyttyä. On virheellistä laittaa Gandhin ansioksi sitä että Intia itsenäistyi, koska niin monet muutkin henkilöt vaikuttivat asiaan.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Indian_independence_movement

  Vallankumoukselliset, aseelliset liikkeet aloittivat toimintansa 1900-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä ja toimivat laajalti Intiassa aina itsenäistymiseen saakka. Ja jos otetaan huomioon myös vaikka 1850-luvun kapinointi, niin on selvää että Intian itsenäistyminen oli kaikkea muuta kuin veretön prosessi. Gandhin onnistui ehkä hillitä väkivaltaa, mutta toisaalta hän itse kuoli hinduradikaalin aseen luotiin.

 • Ogeli sanoo:

  Moni vallankumouksellinen johtaja on kuollut luoteihin. Ei se silti heidän saavutuksistaan tee vähempiarvoisia, päinvastoin. Moni pitää heitä inspiroivina ihmisinä ja rauhaa rakentavia ihmisiä tulee jatkossakin olemaan. He ovat vastapaino kaikelle maailman ahneudelle ja itsekkyydelle. Jeesuksenkin teot ovat tuhansien vuosien ajan vaikuttaneet syvällä tavalla ihmisiin ja kyseinen henkilö ei liittynyt uskontoon mitenkään. Tämä on dualistinen maailma, jossa on pahuutta ja hyvyyttä. Pimeyttä ja valoa… Opimme kärsimyksen kautta, mutta voimme kuitenkin lopulta vapautua kärsimyksestä ja jälleensyntymän kierrosta.

  “When I despair, I remember that all through history the way of truth and love have always won. There have been tyrants and murderers, and for a time, they can seem invincible, but in the end, they always fall. Think of it–always.”

 • TheWonderer sanoo:

  En sanokaan että Gandhin väkivaltainen kuolema tekisi hänestä huonomman, mutta on vaan jotenkin ironinen asia että rauhan puolesta saarnaavat tapetaan. Ja monesti rauhanomaisen johtajan kuolema johtaa väkivaltaisuuksiin, kuten USA:ssa tapahtui Martin Luther Kingin murhan jälkeen, rotumellakat tulivat ja väkivalta lisääntyi.

  Se mikä opetus tuolla on, on se että rauhanomainen vallankumouksellisuus on luonnotonta useimmille ihmisille. Väkivallattomuus on utopia mikä särkyy helposti. Totta kai väkivallattomuutta tulee suosia, mutta on muistettava se että mitä todennäköisimmin se päättyy ennemmin tai myöhemmin. Ja siinä vaiheessa päättä se joka osaa taistella ja jolla on aseita. Niin se vaan menee, niin ikävän raa’alta kuin asia kuulostaakin. Me olemme ehkä täällä rikkaassa Suomessa tottuneet epänormaalin rauhanomaisiin oloihin, mitkä eivät ole totta valtaosalle maailmaa. Meidän tulisi pyrkiä eroon mielessämme olevasta ”väkivallattomuuden utopiasta”, jotta olisimme paremmin kosketuksissa todellisuuden kanssa. En kannata väkivaltaa, mutta asiat nyt vaan ovat tietyllä tavalla.

 • Ogeli sanoo:

  Minä en ole koskaan ymmärtänyt nyky-ihmisten eläimenkaltaista väkivaltaista luonnetta. Mielestäni on epäluonnollista vahingoittaa toista elollista olentoa, oli se sitten ihminen, eläin tai puu. Ihmisten tulisi nousta väkivallan yläpuolelle ja sen on ollut moni edelläkävijä valmis näyttämään oman henkensä uhalla. On parempi kuolla väkivallan uhrina kuin olla väkivallan käyttäjä. Toki itsepuolustus on suotavaa, mutta tappaminen ja väkivalta eivät ole ratkaisu vaan ne vain lisäävät ongelmia.

  Ihmisillä on kyllä vielä niin paljon opittavaa, mutta sielullahan on aikaa oppia ikuisesti. Se, että ei usko sielun olemassaoloon ei tarkoita etteikö sellaista olisi. Tosin jokainen on pohjimmiltaan sielunsa, eikä kehonsa. Keho tulee uhoutumaan aikanaan, sieluna tunnettu ikuinen tietoisuus ei koskaan. 🙂

 • Jugi sanoo:

  Pöööö moro moro. Täällä taas! Jugi on palannut, onki ollu ikävä 😉 onko teillä? En oo pitkään aikaan kirjotellu mut nyt alkaa tulla Jugin perus settiä 😉

 • Wespa sanoo:

  Welcome back Jugi! 🙂

 • TheWonderer sanoo:

  @Ogeli

  Ihmiset ovat tiettävästi aina vahingoittaneet ja tappaneet toisiaan. Ihminen, kuten muutkin elävät olennot, on joutunut kamppailemaan säilyäkseen elossa. Ja joskus ainoa tapa olla tulematta tapetuksi on tappaa. Ja ihminen tekee kyllä melkein mitä vaan pysyäkseen itse elossa. Ja koska ihminen jatkaa väkivaltaisuuttaan oloissa missä se ei ole selviämisen kannalta pakollista, on ilmeistä että kyseessä on jokin piirre jota ei voi ohittaa tai kieltää. Toki sitä voi vastustaa, mutta lause ”väkivalta ei ole luonnollista” on valhetta. Enkä periaatteesta kannata valheita, oli totuus mikä vaan.

 • TheWonderer sanoo:

  Totuus ei ole mielestäni helppoa asia hyväksyä. Tiedän kokemuksesta sen että on helpompaa uskoa Jumalaan, suojeleviin avaruusolentoihin ja kuolemattomaan sieluun, tarjoavathan ne paljon lohtua raa’assa maailmassa. Mutta se on vain lohtua. Eikä lohduttelu pelasta ketään taikka mitään. Tosiasiat on vain hyväksyttävä, se on ainoa tie eteenpäin.

 • Ogeli sanoo:

  TheWonderer, tuo on sinun totuutesi. Käytät myös melko varmasti sanaa ”aina”. Oletko ihan varma? Minun totuuteni ei ole välttämättä sinun totuutesi ja absoluuttinen totuus on sitten asia erikseen. Tällä tietoisuuden tasolla ihminen käyttäytyy kuin väkivaltainen eläin joka kamppailee selviytymisestään, mutta se ole aina ollut niin eikä aina tule olemaan niin. On vain olemassa voimia mitkä ruokkivat tätä ihmisten tämänhetkistä taantunutta tietosuuden tasoa.

 • TheWonderer sanoo:

  No ainakin historiantutkimuksen perusteella sota ja väkivalta ovat olleet aina osa ihmiskunnan toimintaa. Toistaiseksi ei ole löytynyt todisteita jostakin väkivallattomuuden aikakaudesta, milloin ihmiset olisivat eläneet kaikki sovussa keskenään. Kysymys onkin että mistä väkivalta ja kiistat johtuvat ja miten niitä voidaan vähentää?

  No tällä hetkellä ihmiskunta elää nyt vaan omalla tietoisuuden tasollaan eikä muusta ole mitään varmaa tietoa. On vain arvailuja ja profetioita, joita ei voi mitenkään varmentaa.

 • Ogeli sanoo:

  No se taas johtuu siitä, että valtavirran historiantutkijat ovat jumittuneet omiin asenteihinsa eivätkä suostu uskomaan, että ennen yli 10 000 vuotta sitten olisi ollut korkeakulttuureita. 🙂

  Siinä mielessä olet osittain oikeassa, että tunnetun historian mukaan ihmiset ovat olleet enimmäkseen väkivaltaisia, poikkeuksia lukuunottamatta. Varhaisten korkeakulttuurien ihmiset olivat meitä henkisesti paljon edellä, mutta silti onnistuivat tuhoamaan itsensä voimakkailla teknologioilla. Silti on ollut ajanjaksoja joissa ihminen on elänyt vuosituhansia tai jopa kymmeniä vuosituhansia harmoniassa ja rauhassa enkä ymmärrä miksi se ei olisi mahdollista tulevaisuudessakin. Ihmisen kohtalo on suunnata tähtiin ja tulla hyväksytyksi osaksi galaktista liittoumaa, jossa on mukana lukemattomia määriä eri sivilisaatioita. Meidän galaksissame koostuu enimmäkseen humanoideista.

  Tietty ahneet ihmiset yrittävät pilata tätä maailmaa mahdollisimman paljon ja teknologiaa on ruvettu hyödyntämään sellaisiin tarkoituksiin, joissa sitä ei pitäisi hyödyntää. Kuten vaikkapa ydin tai vakoiluteknologia. Kuten esim. Tesla osoitti niin oikeissa käsissä teknologia voi olla mullistava juttu, mutta väärissä käsissä taas katastrofaalinen asia. Tällä hetkellä suurin osa hyödyllisestä teknologiasta on pimitetty ja despootit ovat vaan kiinnostuneita maallisesta mammonasta ja öljyvarantojen hallinnasta.

 • TheWonderer sanoo:

  Tietenkin aina voidaan spekuloida mahdollisilla ennen tunnettua historiaa olleilla sivilisaatioilla, mutta se on vain spekulointia. Ehkäpä joskus tulee todisteita ehkä ei, vaikea sanoa. Mutta onhan täysin mahdollista että ne sivilisaatiot tuhoutuivat väkivaltaan ja sotiin. Joten en nyt menisi tässä vaiheessa esittämään väitteitä, kun tietoa on niin vähän tai ei ollenkaan.

  Teknologia on neutraalia ja sitä voi käyttää hyvään ja pahaan. Toistaiseksi vaan vaikuttaa siltä että rahat laitetaan aseteollisuuteen. Asiallehan toki pitäisi yleisen hyvän vuoksi tehdä jotain, mutta mitä? Johtajien vaihtaminen ei ilmeisesti auta. Jos multa kysytään, niin koko helvetin järjestelmä pitäisi hävittää ja ydinaseet ampua avaruuteen…

  Ihmiskunnalla ei ole omasta mielestäni mitään ”kohtaloa”. En usko kohtalon olemassaoloon tai siihen että meillä olisi jokin tehtävä. Mielestäni sellaiset väitteet ovat vain satua. Luullakseni me vain olemme täällä. Jokainen voi tosin keksiä itselleen tarkoituksen ja tehtävän, mutten usko että mitään universaalia, absoluuttisen todellista kohtaloa tai tehtävää on olemassa.

 • TheWonderer sanoo:

  Oon aika lailla ekistentialisti, eli uskon että olemassaolo on ennen tarkoitusta. Ihminen syntyy tänne ilman mitään tarkoitusta ja valitsee asiat joihin uskoo ja on vapaa valitsemaan.

 • TheWonderer sanoo:

  Siis eksistentialisti!

 • Ogeli sanoo:

  Kunnioitan jokaisen uskoa ja jokaisen tapa hahmottaa maailmaa on uniikki. Olisinkos minä sitten deterministi? En tiedä, en oikein halua asettaa itseäni mihinkään laatikkoon. Uskon vapaaseen tahtoon, mutta lopulta kaikki on enemmän tai vähemmän määritelty jo etukäteen Luojan mielen mukaan. Me vain näyttelemme roolejamme maailman näyttämöllä.

 • Ogeli sanoo:

  Tässä myös yksi hyvä video kemikaalivanoista: 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=IqATQtwOY34

 • Entity sanoo:

  Ehkä WTC:n tornit romahtivat juuri lentokoneiden kuljettamien kemikaalien vuoksi. Piruko sen tietää miten kuumana ne palavat. Aika paljon sieltä hyppi ihmisiä kuolemaansa, mahdollisesti ruiskutusaineiden aiheuttamassa joukkopsykoosissa. Ne on kuitenkin suunniteltu lähes homeopaattisessa laimennussuhteessa käytettäviksi.

 • Kappu sanoo:

  ”Ehkä WTC:n tornit romahtivat juuri lentokoneiden kuljettamien kemikaalien vuoksi. Piruko sen tietää miten kuumana ne palavat.”

  Olisko tuo mainitsemasi ”palava kemikaali” ihan koneen polttoainetta joka niissä jysähti?

 • Ogeli sanoo:
 • R. A. Tionaali sanoo:

  ”Siellä niitä vanoja sitten piisaa:”

  Jep, ja vieläpä selitys niille.

  Kannattaa mm. tutustua käsitteisiin ”kastepiste” ja ”suhteellinen kosteus”.

  Sitten harjoituskysymyksenä:
  Mitä tapahtuu suhteelliselle kosteudelle kun (dynaaminen) paine kasvaa ja mitä tästä voi seurata?

 • Ogeli sanoo:

  On tiivistysvanoja ja sitten on näitä kemikaalivanoja, niiden koostumus ja hajoaminen on aivan eri luokkaa. Kuulemma 70-luvulla ei ollut ollenkaan noita kemikaalivanoja, joten mitä on sitten ilmakehälle tapahtunut sillä välin jos silloinkin oli paljon lentokoneita?

  Kai olet lukenut säänmuokkauksesta? Sen ei olisi pitänyt olla käytössä, mutta vaan kun on ollut jo vuosikymmeniä!
  http://en.wikipedia.org/wiki/Weather_modification

  http://www.youtube.com/watch?v=ux8v5ZM6is4

 • R. A. Tionaali sanoo:

  ”Kuulemma 70-luvulla ei ollut ollenkaan noita kemikaalivanoja, joten mitä on sitten ilmakehälle tapahtunut sillä välin jos silloinkin oli paljon lentokoneita?”

  Yksi selittävä tekijä on monikymmenkertaisiksi kasvaneet lentomäärät: Yleellisyydestä on tullut arkipäivää.

  Toinen on aavistuksen kasvaneet lentokorkeudet. Jonkun DC-8n maksimilentokorkeus oli vähä yli 10 kilometriä, kun taas moderni kone esim. Boeing 777 tai vaikka Airbus A330 lentää tavallisesti noin 12 kilometrissä (maksimilentokorkeus 13-14 km).

  Jos olet joskus ollut lentokoneessa, jossa näkyy lentokorkeus, niin olet ehkä saattanut huomata siinä 9-11 kilometrin kohdalla selvän muutoksen lentokoneen vakaudessa. Tämä liittyy juuri myös noihin tiivistymisvanoihin. Tämä hyppy liittyy troposfäärin rajaan nimeltään tropopaussi.

  Muuten, toinen vastaava vakausmuutos tapahtuu n. kilometrissä (riippuen sääoloista), ja liittyy rajakerrokseen (käytännössä tämän yläpuolella on ns. vapaa ilmakehä). Lisätietoa tästä äärimmäisen mielenkiintoisesta ilmiöstä löytyy mm. Wikipediasta ’Planetary Boundary Layer’.

 • R. A. Tionaali sanoo:

  ”Yksi selittävä tekijä on monikymmenkertaisiksi kasvaneet lentomäärät: Yleellisyydestä on tullut arkipäivää.”

  Tilastotarkastuksen jälkeen, matkustajalentoliikenne on vain n. 10 kertaistunut 70-luvulta.

  Jos oletetaan, että koneet ovat pysyneet samanlaisina (ne eivät ole, kuten yllä mainitsin), niin esim.
  2013: kaksi tiivistymisvanaa viikossa => 1970: Kaksi tiivistymisvanaa 2 ja puolessa kuukaudessa.

 • R. A. Tionaali sanoo:

  Jos oletetaan, että koneet ovat pysyneet samanlaisina (ne eivät ole, kuten yllä mainitsin), niin esim.
  2013: kaksi tiivistymisvanaa viikossa => 1970: Kaksi tiivistymisvanaa 2 ja puolessa kuukaudessa.

  Tai käännettynä:
  Jos 1970-luvulla lensi sopivissa tiivistymisvanaolosuhteissa yksi kone yhdellä reitillä, niin tänäpäivänä samassa säätilassa voi lentää 10 konetta 10 eri reitillä.

 • Ogeli sanoo:

  Olen kohtalaisesti asiaa tutkinut ja keskustellut henkilöiden kanssa, jotka ovat vielä enemmän tutkineet ja näyttäisivät päässeen melko hyvin jäljille asiasta. Heidän konsensuksensa on sellainen, että suurin osa kemikaalivanoista on vain tiivistysvanoja, mutta ehkä alle kolmannes on ns. ”aitoja kemikaalivanoja”, syynä siis sääähän vaikuttaminen.

  Vähän kuin sama juttu ufojen kanssa, suuri osa havainnoista ei ole ollut vieraiden sivilisaatioiden edustajia, mutta se ei tarkoita etteikö niitä sellaisia havaintoja olisi siellä ollut mukana.

 • R. A. Tionaali sanoo:

  ”syynä siis sääähän vaikuttaminen.”

  Säähän voi vaikuttaa paljon helpomminkin kuin ruiskuttamalla stratosfäärissä hiukkasia, joilla ei ole tuon taivaallista vaikutusta mihinkään: Yläpilvet vaikuttavat säätilaan hyvin heikosti…Tai edes säteilybudjettiin (lähde: Ota käteesi jokin meteorologian perusteos).

  Helpommalla pääsee kylvämällä esim. hopeajodidia parin kilometrin korkeudella. Katso esim. Wikipediasta Cloud Seeding. Tällä taas ei ole tuon taivaallista tekemistä tiivistymisvanojen kanssa.

  Tuli tuossa mieleen myös yksi mahdollinen eroavaisuus lisää, siis nykymaailman ja 1970-luvun välillä, nimittäin saasteettomuus (etenkin Läntisessä maailmassa).

  Itse melkein väittäisin rankalla mutulla, että nykyään ilmakehässä on paljon vähemmän pienhiukkasia ja muita saasteita – eli tiivistymisytimiä – taivaalla kuin 1970-luvulla -> Vesihöyryä pääsee kerääntymään ilmaan enemmän -> Vesihöyry tiivistyy vedeksi helpommin pienten häiriöiden seurauksena.

  Voi olla sattumaakin, mutta tässä alkuperäinen Blue Marble (eli Apollo 17n vuonna 1972 talvella [etelässä kesä]) ottama kuva:
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/97/The_Earth_seen_from_Apollo_17.jpg

  Tässä taas Maa vähän samalta suunnalta, vuodelta 2012 (tosin keskikesältä [etelässä talvi]):
  http://www.space.com/21668-summer-solstice-longest-day-satellite-photo.html

  Jännästi näyttäisi olevan vähemmän pilviä taivaalla. Tosin voi olla luonnollistakin vaihtelua – vuodenaika, El Niño -oskillaatio, tms – tai jonkin ulkoisen tekijän – Auringon aktiivisuus, kosmiset säteet, otsoniaukko, jne.. – aiheuttamaa.

  Olisi jännä tutkimuskohde tuo pilvisyyden kehitys ja kuinka paljon saasteettomuus (esim. 1800-luvulla ja 1900-luvun alkupuolella smog kirjaimellisesti tappoi ihmisiä) on siihen vaikuttanut.

 • Diss Obey sanoo:

  Mikä tuo ” The Wonderer ” oikein on? Kirjoittaa kuin tietäisi kaiken mutta ei tiedäkkään. Joka asiaan mielipide mutta ei omia.
  Googlettamalla hakemalla artikkeleita ja sitten kirjoittaa kuin olisivat omia kokemuksia.
  Uskoo ja ei usko samoista asioista.

  Nämä asiat mistä täällä puhutaan niin niillä ei ole mitään tekemistä uskomisen kanssa vaan ne on faktoja. On paljon sellaisia jotka lukevat jostain ja eivät viitsi tutkia asioita vaan valitsevat ne ” faktat ” mitkä passaa itselle parhaiten.

  Ja itse kemikaalivanat. Se että ne ovat ilmastomuokkausta on meille ” virallinen ” selitys. Syy on ihan muuta. Ja sana ” ilmastonmuutos ” on sanana meille ihan eri kuin niille jotka sitä tekee.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot