FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Kuukauden kommentti

Petri:

On se hyvin jännä kun vieläkin tätä UFO asiaa pidetään kummallisena ja sille naureskellaan vaikka todisteita puolesta on vaikka kuinka. Hyvin on ihmismassojen aivopesu toiminut minkä USA muistaakseni aloitti joskus 50-luvulla ja tämä aihe piti saada pidettyä piilossa. Ja jos disclosure projektin porukka ole pätevää tekemään luotettavia havaintoja sotilaallisine tutkineen niin sitten ei kukaan ihminen ole.

Kun ottaa huomioon kaikki varmaan jo tuhannet luottavien ja pätevien virallisten tahojen silminnäkijähavainnot sekä niihin liittyvät tutkahavainnot niin tämän pitäisi olla ollut jo pitkän aikaa itsestäänselvä että täällä lentelee muutakin kuin meidän koneita tai sääpalloja.
Mutta ei.. ufoskeptisyys kukoistaa edelleen ja media naureskelee koko asialle ja mikä pahinta, suurimpaan osaan ihmisistä tuo aivopesu toimii yhä!

No ei kai se toisaalta ole ihme kun vuonna 2018 on vielä ihmisiä jotka ihan oikeasti uskovat maapallon olevan litteä 🙂

Mutta toisaalta ymmärrän senkin että ajatus siitä että avaruudessa on paljon meitä älykkäämpiä olentoja on monille hyvin pelottava ja on helpompi pistää sormet korviin ja yrittää sivuuttaa koko asia. Suotakoon se heille joita pelottaa, kaikki eivät oikeasti ole vielä valmiita kohtaamaan totuutta. Tämähän oli juuri silloin 50-luvulla yksi kriteeri sille että tästä aiheesta päätettiin tehdä naurettava ja UFOihin liittyvä havaintoja alettiin salata. Onhan se ehkä ihmiskunnan historian suurin uutinen ja olisi ehkä sekoittanut maailman joten toisaalta ymmärrän että tuohon päätökseen tultiin. Mutta eikö olisi jo nyt aika alkaa raottaa totuuden verhoa.. ja ehkä niin jo tehdään kun aiheesta aina välillä uutisoidaan onneksi ihan vakavasti kuten tässä tiedemiehen puolesta jonka rohkeudelle nostan hattua.

Jim Sparks: Aikamatkustus on jo käytössä

Kontaktihenkilö Jim Sparks oli puhumassa MUFON:n järjestämässä tilaisuudessa.

Hän kertoi tilaisuudessa, että aikamatkustus ei ole pelkästään mahdollista, vaan se on jo käytössä. Jim on ollut yhteydessä avaruusolentoihin kahdenkymmenen vuoden ajan, tilaisuudessa hän kertoi tarkemmin kokemuksistaan joihin liittyi mm. aikamatkustusta ja yksityiskohtia teknologiasta joka mahdollistaa seinien läpi kävelyn.

Avaruusolennoilla kerrotaan olevan hallussaan ylivoimaista aikamatkustusteknologiaa, tätä teknologiaa kerrotaan olleen käytössä myös monissa salaisissa blackbudget -projekteissa.

MUFON:n puhetilaisuus

Coast to coast AM -radio-ohjelman haastattelu

Kongressin järjestämässä puhetilaisuudessa (Citizen hearing of Disclosure) Kanadassa taas saatiin kuulla tietoa siitä, että Maapallolla vierailee ainakin 20 eri avaruusolentorotua, monet niistä ihmisen kaltaisia.

Aikaisemmin myös mm. Andrew Basiago on kertonut aikamatkustuskokemuksistaan.

Lisätietoa ja haastatteluja Jim Sparkista: http://projectcamelot.org/jim_sparks.html

Tykkäys ja jakotoiminnot:

100 kommenttia aiheeseen: Jim Sparks: Aikamatkustus on jo käytössä

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • Entity sanoo:

  Ensimmäisenä miehen kotisivuilla on linkki, josta saa ostaa kirjan, joka kertoo hänen ufo-kokemuksistaan. Myös lahjoituksia otetaan vastaan.
  Minusta on jo jonkin aikaa tuntunut, että olen ilmestyksen partaalla. Jokin tahtoo tulla julki, mutten löydä sanoja sen kuvailemiseen. Epäilen että se mitä on tulossa ei lähellä minua laumaeläinten maailman kanssa. Sosiaalisuus on mahdollistanut upeita asioita, mutta olemme menettäneet kosketuksen maailmaan maailman takana. Silloin syntyy tyhjiö, jonka tuollaiset häpeämättömät huijarit mielellään täyttävät.

 • Wespa sanoo:

  Entity mitä tekisit jos kohtaisit avaruusolentoja ja kävisit heidän kanssaan keskusteluja? Maailmankuvasi muuttuisi täysin ja sinulle avautuisi uusi näkemys todellisuudesta.

  Jim Sparks on lähtenyt sille tielle mille moni muukin kontaktihenkilö, jakamaan tietoa kokemuksistaan ja kertomaan siitä missä mennään. Moni on nähnyt kirjan kirjoittamisen helpoinpana tienä jakaa tietoa, osa ihmisistä kun ei tunnu olevan totuudelle valmis, kirja on hyvä tapa jakaa tietoa vain siitä kiinnostuneille (ja samalla välttää suurempaa julkisuutta aiheen tiimoilta). Toki jotkut ovat ottaneet lähestymistavaksi esim. blogien pitämisen, mutta aikaa vievänä harrastuksena myös rahan tekeminen on täysin normaalia, ihan millä tahansa informaatioalalla.

  Kirjan kirjoittaminen ja tiedon jako ei tee kenestäkään automaattisesti huijaria. Tällainen yleinen ennakkoasenne voi olla vain totuutta vääristävä. Huijarin leima on helppo heittää tutustumatta aiheeseen, vain tutkimalla voi selvittää totuuden.

  Koska Entity pääset tämän raha/huijarioletuksen yli? Kirjan kirjoittaminen on täysin irrelevantti asia avaruusolentojen vierailujen totuuden kannalta, vain sen pitäisi painaa mitä informaatiota jaetaan, mitä siellä kirjan sivuilla lukee. Kannattaa olla kriittinen omista ennakkoasenteista aihetta, sekä henkilöitä kohtaan… Voi aueta uusia ovia. 🙂

  Lisää aikamatkustuksesta:
  http://paranormaaliblogi.net/index.php/2013/05/26/aikamatkustus-on-mahdollista-uskovat-tiedemiehet/

 • Jaahas sanoo:

  Aivan. Jos on kokenut jotain ja haluaa jakaa sen laajalti, vaikka kirjan kautta, niin miksi se katsotaan heti huijariksi? Se toki on joidenkin ensireaktio ja vain mielipide, ei mitään muuta. On siis vain mustaa ja valkoista. Wespa kiteytti asian erittäin hyvin.

 • TheWonderer sanoo:

  Mun on nyt ihan pakko tehdä tunnustus! Olen aikamatkailija ja NWO:n superagentti tulevaisuudesta! 😀

 • Entity sanoo:

  Jos kyse olisi informaation jakamisesta, sen voi tehdä nykyään ihan ilmaiseksi. Jos sinun täytyy ostaa kirja sillä perusteella, että sen on kirjoittanut kontaktihenkilö voidaksesi edes arvioida siinä tehtyjä väitteitä, sanoisin että vaaka painuu huijauksen suuntaan aika vahvasti. Mutta toki, jos tämä on teidän käsityksenne avoimesta ja laajat joukot tavoittavasta informaation jakamisesta, niin mikäpä siinä. Minulla olisi kiinnostuneille sikoja säkissä 150 € laaki, kasvisyöjille on kasvissikoja.

  Kyllä täällä selvästi on jollakin harhakäsityksiä rahasta ja sen merkityksestä, mutta en usko että se joku olen minä.

 • Entity sanoo:

  Ja ihan siitä syystä, että uhkun nyt sappea ja pyhää vihaa, haluan muistuttaa teille että mitenkäs kävi Steven Greerin Sirius-dokumentin? Paljastuiko se(kin) rahastukseksi?

  Uskon ihan täysin siihen että maailmassa on yhtä sun toista mitä emme vielä ymmärrä ja paljon sellaista mikä on joskus ymmärretty, mutta mikä on jäänyt enimmäkseen unohduksiin. Sitä suuremmalla syyllä hyvää tarkoittavatkin humpuukimaakarit pitäisi kuvainnollisesti ampua alas säälimättä, koska he tuovat tarpeetonta sekaannusta jo valmiiksi sekavaan aihepiiriin.

 • Jaahas sanoo:

  ”Jos kyse olisi informaation jakamisesta, sen voi tehdä nykyään ihan ilmaiseksi.”

  Kuinka paljon maailmassa jaetaan tietoa kirjojen kautta, osaatko yhtään sanoa?

 • Karhu IV sanoo:

  Sama kaava toistuu jälleen. Puheessa markkinoidaan huonoja kirjoja / leffoja / muuta myytävää kuten aina näissä. Älykkäät boxin ulkopuolelle näkevät ulologimme eivät jälleen kerran huomaa sitä.

 • Karhu IV sanoo:

  Vain tutkimalla (ostamalla kirjan) voi selvittää totuuden. Voisin itsekin julkaista tuollaista bs ja kaikki ufologit sen ostais kumminkin tuollla perusteella.

 • Möller sanoo:

  Kuinkahan monta erilaista kontaktihenkilöiden kirjaa pitäisi ostaa ja mikähän niistä on se oikea, kun yksi sun toinen sanoo olevansa juuri se oikea kontaktihenkilö. Voi hyvän tähden. Luulisi näillä olevan se yksi ainoa yhteinen kirja ja kaikki olisivat siitä yhtä mieltä.
  Mutta ei. Kaikki kirjoittelee omansa ja pyytelee käsiojossa avustuksia. Jos tällainen todellinen kontaktihenkilö olisi olemassa, ei sen asialla tarvitsisi rahastaa, eikä sellainen olisi edes tarpeen , jos kerran olisi näiden huomattavasti edistyksellisempien kansojen kontakti. Kyllähän me täällä ollaan se kuuluisa kärpäsen kakki Itämeressä, mutta hei…

 • Jaahas sanoo:

  ”…kun yksi sun toinen sanoo olevansa juuri se oikea kontaktihenkilö.”

  Voitko mainita jonkun kontaktihenkilön, joka on sanonut olevansa juuri se oikea ja ainoa joka on oikeassa?

  Kuinka monta kontaktihenkilöä on maailmassa, jotka eivät ole julkaisseet kirjoja? Ja tekeekö se jostakin epäluotettavan, jos julkaisee kirjan? Mä en oikein ymmärrä tätä purnausta. Toki se on hyvä että ollaan kriittisiä, koska niin pitää ollakin, mutta tuo teilaaminen suoralta kädeltä tuntuu aika kohtuuttomalta.

  Kirja on vain yksi väline viedä tietoa eteenpäin, jonka näkee oikeaksi.

 • Ogeli sanoo:

  Kaikesta pitää narista. Eihän tuota kirjaa ole kenenkään pakko ostaa joten missä vika? On vaan mukava leimata kaikki paranormaali huuhaaksi, eikö niin? Antaa ihmisten tehdä mitä haluavat ja voihan tuollaisen kirjan lukea sitten vaikkapa kirjastosta lainattuna fiktiona jos muka pitää sitä huijauksena. Se on totta, että kaiken tiedon saa nykyään halvalla jos ei ilmaiseksi netistä eikä kirjoja sinällään välttämättä tarvitse enää ellei halua tutustua syvemmin johonkin aiheeseen. Kontaktihenkilöitä on maailmanlaajuisesti ollut jo niin paljon, että voidaan puhua täysin todellisesta ilmiöstä enkä nyt puhu mistään massapsykoosista.

 • Wespa sanoo:

  ”Jos kyse olisi informaation jakamisesta, sen voi tehdä nykyään ihan ilmaiseksi”

  Tottakai, silti meillä on kaupat täynnä kirjoja, dokumenttielokuvia yms… Ihmisten pitää myös elättää itsensä.
  Kirjan lisäksi youtubesta löytyy ihan ilmaiseksi herran useita haastatteluja sekä mm. luentoja. Hän on jakanut tietoa ilmaiseksi myös mm. radiossa.

  ”Jos sinun täytyy ostaa kirja sillä perusteella, että sen on kirjoittanut kontaktihenkilö voidaksesi edes arvioida siinä tehtyjä väitteitä, sanoisin että vaaka painuu huijauksen suuntaan aika vahvasti.”

  Kirjasto, kirja-arvostelut, kirjan takakansi… niin tai vaikkapa internet…

  ”Ja ihan siitä syystä, että uhkun nyt sappea ja pyhää vihaa, haluan muistuttaa teille että mitenkäs kävi Steven Greerin Sirius-dokumentin? Paljastuiko se(kin) rahastukseksi?”

  Steven Greerin dokkari oli mielestäni ihan mielenkiintoinen katsaus ja sisälsi paljon mielenkiintoista materiaalia, toki tästä voi olla montaa eri mieltä. Rahastus sanana on muutenkin aika subjektiivinen juttu, mielestäni mitään huijausta ei Greerin dokkari sisältänyt vaikkakin osa saattoi odottaa dokkarilta liikoja.

 • Wespa sanoo:

  ”Luulisi näillä olevan se yksi ainoa yhteinen kirja ja kaikki olisivat siitä yhtä mieltä.”

  Ai vähän niin kuin raamattu vai? En tiedä mitä kirjoja olet lukenut, mutta yleensä kontaktihenkilöiden kirjat kertovat kokemuksista ja niissä on myös erilaista tietoa sisällä…

  Haluaisitko Möller vähän selventää, että mitä kirjoja olet lukenut? Ja mistäköhän johtuu oletuksesi(?) kontaktihenkilöstä jonkinlaisena täydellisenä messiaana joka on tullut pelastamaan ihmiskunnan? 😀

  Ai niin ja hei… joo videolla oleva tyyppi on kirjottanut KIRJAN… sellasen kivan tekstijutun, mutta hei tossa artikkelissa oli toi videokin (tai no muutamakin, mutta katselkaapas vaikka tuo ensimmäinen nyt ekaksi). Saisikohan kenties siitä jotain keskustelun poikasta aikaiseksi, vai luetaanko kaikki herran kirja ekaksi? 😀

 • Haerski sanoo:

  @Wespa
  Terve lähdekritiikki olisi asia, joka voisi itse asiassa nostaa paranormaalien ilmiöiden julkista profiilia, mutta koska te asialle vihkiytyneet tahot vuodesta toiseen hyysäätte ja arvostatte joukoissanne esimerkiksi kaiken maailman Rauni-Leena Luukkasia, jotka – pyydän jo etukäteen anteeksi – eivät vaikuta millään muotoa tasapainoisilta ihmisiltä, koko ”tutkimusalalta” tippuu välittömästi pohja ja se on jo tuomittu jäämään marginaaliin ja vakavan keskustelun ulkopuolelle. Videota en ole katsonut ja kirjaa en todellakaan osta, koska aihepiiri ei kiinnosta sitten pätkääkään, mutta jos sanot, että meidän pitäisi olla kriittisiä omaa järkeä ja kokemuspohjaa kohtaan, jotta voimme KRITIIKITTÖMÄSTI ottaa vastaan minkä tahansa humpuukin, jota meille syötetään, niin ollaan jälleen kerran täysin väärillä linjoilla.

 • Möller sanoo:

  Juuri Wespa niin kuin raamattu, sillä yksi uskontohan tämä on muiden joukossa ja nämä kontaktihenkilöt niitä Messiaita. Niin kauan kun asioista on pelkkiä uskomuksia ja on kyse isommasta ryhmittymästä, eikä ole esittää mitään oikeita perusteita tai faktaa, Koskee niin rikostutkintaa, tiedettä, uskontoja… Jne. Niin kyse on uskosta. Mutta se on jokaisen oma valinta mihin uskoo, jos se tuo lohtua ja luottamusta elämään, niin hyvä . Ja jokainen varmaan ymmärtää, että ei ole kovin kohteliasta alkaa nimiä luettelemaan. Jokainen elättää itsensä miten parhaaksi näkee.
  Ja ei minulla ole aikaa eikä mielenkiintoa kaikkia satukirjoja lukea 🙂

 • Jaahas sanoo:

  ”Ja ei minulla ole aikaa eikä mielenkiintoa kaikkia satukirjoja lukea.”

  Kuinka monta kontaktihenkilön kirjaa olet lukenut? Viitsitkö mainita nimet.

 • Möller sanoo:

  En ensimmäistäkään. Enkä lue ihan helposti. Avaruudenkansojen kustannuksella ei tehdä bisnestä 😉

 • Wespa sanoo:

  Ei ihmekkään, että pidät avaruusolentoihin liittyvää kirjallisuutta/henkilöitä yms. uskontona, jos et ole ensimmäistäkään kirjaa lukenut. Kyse on siis täysin olettamuksesta jolla ei ole minkäänlaista pohjaa.

  En ole itsekään Jimin kirjaa lukenut, mutta en väitä häntä huijariksi pelkän olettamuksen perusteella. Pidän keissin avoimena kunnes tulee parempia perusteluja tai kunnes itse tutustun kirjaan.

  Uskontonäkökannastakin on myös ufokirjoja kirjoitettu, muistan muutaman sivun lukeneeni jotain kirjaa jossa amerikkalainen tyyppi kirjoitti hyvin vahvasti siitä näkökulmasta miten jokainen avaruusolento on saatanan demoni yms… eihän tuota jaksanut muutamaa sivua pitemmälle lukea, informaatiosisältö kun ei oikein iskenyt itselleni.

  Kirjastossa on monenlaisia osastoja, mielestäni yksi mielenkiintoisimmista on rajatiedon hylly, sieltä löytyy vaikka mitä. Suosittelen tutustumaan mm. uforaportteihin, joita on kirjoitettu vuosittain jostain 80 luvulta asti. Sieltä löytyy ufohavainnoista aina kontaktikertomuksiin kaikenlaista informaatiota.

  Kontaktikertomukset ovat pienten piirien juttuja joista henkilöt eivät ole hyötyneet rahallisesti, eivätkä juuri saaneet julkisuuttakaan (muutamaa tunnetumpaa kontaktihenkilöä lukuunottamatta). Aihealue on kuitenkin hyvin mielenkiintoinen ja voi ehkä jopa oppia muutamia mielenkiintoisia juttuja jos uskaltaa vaikka kirjastossa sen kirjan avata, tai jos ei muuta, niin meneehän tuo vaikka mielenkiintoisena scifinäkin.

  Toki on myös muutamia tunnettuja huijauksiakin kontaktikertomuksista Suomessa, jossain kontaktikertomuksessa mm. kerrottiin, että tulevaisuudessa vuonna 2000 piti tulla kaksi Aurinkoa yms.

  On olemassa myös paljon mielenkiintoista tietoa, jota ei kannattaisi ohittaa vain olankohautuksella, avaruusolentojen olemassaolo kun kuitenkin on yksi maailman mielenkiintoisimpia kysymyksiä/vastauksia. 😉

  On helppo tuomita aihealue, josta ei ole tietoa/ymmärrystä.

 • Jaahas sanoo:

  ”Kirjastossa on monenlaisia osastoja, mielestäni yksi mielenkiintoisimmista on rajatiedon hylly, sieltä löytyy vaikka mitä. Suosittelen tutustumaan mm. uforaportteihin, joita on kirjoitettu vuosittain jostain 80 luvulta asti. Sieltä löytyy ufohavainnoista aina kontaktikertomuksiin kaikenlaista informaatiota.”

  Aivan ja ihan ilmaiseksi.

 • Möller sanoo:

  Tää on kuin kusiaispesää sohisi. Aivan kuin Jehovat ja Helluntalaiset 🙂 En tiedä oletteko lapsia vai murkkuja, Lukekaa välillä jotain muuta, niin ette sekoa!

 • Radical sanoo:

  Wespa sanoi: ”Toki on myös muutamia tunnettuja huijauksiakin kontaktikertomuksista Suomessa, jossain kontaktikertomuksessa mm. kerrottiin, että tulevaisuudessa vuonna 2000 piti tulla kaksi Aurinkoa yms.”

  Oikeassa oli. Planeetta X, Niburu löydettiin 1983. Laita YouTubeen hakusanoiksi ”two suns”, niin näet….

  Greer taitaa olla CIA:n sätkynukke, disinformaation levittäjä. Tarun mukaan CIA sai Greerin kontrolliin istuttamalla häneen ja assistenttiin yhtä aikaa syövän. Greer selviytyi, assistentti ei… En luota herraan..

  Kokeilkaa YouTubesta hakua ”Super Soldiers” ja ”Bases” osat 1 – 30 jotain. On paljon mistä emme tiedä mitään..emmekä usko tai kiellämme olemassaolon. Se ei silti tarkoita, että ei voisi olla totta.

 • TheWonderer sanoo:

  En ole tähän päivään mennessä lukenut yhtäkään vakuuttavaa todistusta alieneiden vierailuista Maassa. Kaikki tapaukset on vaan sellaisia että jollekin yksittäiselle ihmiselle on käynyt jotain mitä hän ei ole osannut selittää. Ja sitten pitäisi uskoa siihen? Ja onhan sitten niitäkin ”profeettoja” jotka saavat oikein viestejäkin joltain ihmeen avaruusveljiltä ja siskoilta.

  Kyllä et-jutut on nimenomaan nykyaikaista uskonnollisuutta. Koska niiden totena pitäminen edellyttää sokeaa uskoa jonkun ihmisen kertomuksiin.

 • Jaahas sanoo:

  ”Tää on kuin kusiaispesää sohisi. Aivan kuin Jehovat ja Helluntalaiset En tiedä oletteko lapsia vai murkkuja, Lukekaa välillä jotain muuta, niin ette sekoa!”

  Mitäs ihmeellistä siinä on jos pitää erillaisia asioita enemmän tai vähemmän mahdollisena? Pitäähän moni tiedemieskin mahdollisena mm. että avaruus ei lopu mihinkään, vaikka ei olemassa tieteellistä todistetta asiasta. Ei kai se ole pelkästään tiedemiesten etuoikeus olla pitämättä jotakin mahdollisena, jota ei ole kyetty vielä aukottomasti todistamaan.

  Itse kannatan ehdottomasti aineistoihin paneutumista ja tutkimista.

  Oletko koskaan tullut ajatelleksi, miksi eri maiden valtiot ovat esim. tutkineet, haastatelleet ihmisiä asioiden tiimoilta ja pitäneet Ufo-arkistoja? Pitäisikö meidän pitää heitä nyt uskovaisina?

  Jos pidät itseäsi niin viisaana, niin kerro vaikkapa ”mitä on aika”? Tai selitä aukottomasti, niinkin jokapäiväinen ilmiö, kuin painovoima, mistä se syntyy?

  Jos kautta aikain ne tiedemiehet, jotka ovat tehneet todellista tiedettä, eivät olisi olleet ennakkoluulottomia, niin olisimme yhtä tikku pa*kassa kuin höpsis Möller.

 • Kuolemantuoja sanoo:

  Kyllä aikamatkustelu on mahdollista, jos löytyy vaa älyä ja teknologiaa moiseen.

 • Wespa sanoo:

  ”Kyllä et-jutut on nimenomaan nykyaikaista uskonnollisuutta. Koska niiden totena pitäminen edellyttää sokeaa uskoa jonkun ihmisen kertomuksiin.”

  Joo kaikki kokemuksiin tai kertomaan perustuva tieto voidaan katsoa totta/ei totta -filtterin lävitse. Vaikkapa jokaisen youtubessa olevan vlogin voi katsella noin ja kyseenalaistaa, että puhuukohan henkilö totta. Ihan kaiken voi kyseenalaistaa.

  Aiheeseen tutustuminen ei vaadi sokeaa uskoa, enkä itsekään koe omaavani sokeaa uskoa. Katson itsekin materiaalia monesti kriittisesti ja pyrin tutkimaan aihetta monesta eri näkökulmasta… Kuitenkin takaraivoissa potkii kopkoajan jonkinlainen inspiraatio ja ymmärrys siitä, että tuhannet ihmiset eivät voi vaan puhua potaskaa, monet heistä kuitenkin ihan normaaleja tyyppejä joille nyt on vaan sattunut tapahtumaan harvinaisempia asioita joita kaikki tallaajat eivät koe, ja ymmärrän kriittisyyden aihetta kohtaan.

 • TheWonderer sanoo:

  ”että tuhannet ihmiset eivät voi vaan puhua potaskaa”

  Ei ne itse uskokaan puhuvansa potaskaa. Ja eiköhän se että sadat miljoonat pitää Raamattuna totena, todista ettei täydy olla hullu uskoakseen johonkin mikä tuskin on totta… Satuihin ja legendoihin uskominen ei edellytä hulluutta.

 • Jaahas sanoo:

  ”Ei ne itse uskokaan puhuvansa potaskaa. Ja eiköhän se että sadat miljoonat pitää Raamattuna totena, todista ettei täydy olla hullu uskoakseen johonkin mikä tuskin on totta… ”

  Jokaisella meillä on henkilökohtainen mielipide, pitääkö jotakin enemmän tai vähemmän mahdollisena. Sanoit itse, että ”tuskin”. Eli oman mielipiteesi mukaan annat kuitenkin pienen mahdollisuuden. Tuo on kuitenkin hyvä lähtökohta, kun elämän mysteereitä miettii.

 • Ogeli sanoo:

  Terve kriittisyys ja skeptisyys on hyvä asia, minäkin olen skeptinen tiettyjä asioita (kuten auktoriteetteja) kohtaan. Tiedän esim. että netti on pullollaan feikki CGI UFO-videoita tai huiputtavia ”ufokontakteja”. Tiedän myös, että netti on täynnä hämmästyttäviä ja selittämättömiä ufovideoita sekä uskottavia ihmisiä tarinoineen. Materiaalia ja todistusaineistoa on jo niin paljon ettei ole mitään syytä epäillä vieraiden sivilisaatioiden vierailua maassa. Jopa osa astronauteista on myöntänyt sen! Miksi niin monet muinaiset kulttuurit puhuvat niin paljon ”jumalista jotka tulivat tähdistä”? Suurin osa ihmisistä ei ole kiinnostuneita oudoista asioista ja he eivät ole valmiita itse tutkimaan asioita syvemmin, vasta sitten he uskovat kun joku suuri virallinen auktoriteetti myöntää asian todeksi.

  Monilla paranormaaleihin ja henkisiin asioihin perehtyneillä ihmisillä näyttäisi olevan halu, usko ja kyky ymmärtää asioita suuremmassa mittakaavassa. Suurin osa on myös ymmärtänyt, että virallisten tahot kuten kirkot ja hallitukset ovat vuosisatoja ja vuosikymmeniä piilotelleet tärkeää tietoa ihmiskunnan historiasta ja ovat suorastaan valehdelleet meille.

  Kaikista niistä pienistä paloista koostuu se koko palapeli, jota totuudeksi kutsutaan. On paljon mysteereita joita emme ole vielä kyenneet ratkaisemaan ja niiden selvittäminen tekee elämästä mielenkiintoista.

 • TheWonderer sanoo:

  @Ogeli

  Sanot että epäilet auktoriteettejä, mutta samalla kuitenkin itsekin vetoat auktoriteetteihin, kuten uskonnollisiin myytteihin, paranormaaleja kokemuksia saaneisiin ja astronautteihin. Sanoisin että vain etsit itsellesi ne auktoriteetit jotka tukevat maailmankuvaasi ja hylkäät muut.

  Mutta joka tapauksessa en ole itse törmännyt vielä niihin kiistämättömiin todisteisiin siitä että vieraat sivilisaatiot ovat vierailleet täällä. Enkä ole saanut edes mitään todistetta siitä että vieraita sivilisaatioita edes on!

  Ja aina kun jotain todisteita pyytää tähän liittyen, niin saa vaan jotain epämääräisiä, viihteellisiä ”dokumentteja” (kuten ne Ancient Aliens-hupivideot) tai sitten jotain videoita missä joku ”asiantuntija” selittää kuinka on ihan varma siitä ja siitä. Ja lähteitä tiedolle ei koskaan tule. Tai jos tuleekin, niin on sekin yleensä vain jonkun kertoma tarina (kuten Roswell-jutut) tai sitten jonkin yksittäisen henkilön tekemä ”tietokirja”. Ei taaskaan kannata uskoa kaikkea mitä kuulee. Mutta jos haluaa uskoa, niin uskokoon. Siihen on jokaisella vapaus.

  Mitään ”savuavaa asetta” ei ole alienivierailujen suhteen löytynyt. On vain ääretön määrä tarinoita, myyttejä, kertomuksia ja urbaaneja legendoja, joiden todenperäisyydestä ei ole mitään takeita. Minä uskoin niihin aiemmin, kunnes aloin hieman kyseenalaistamaan. Sitten tajusin tarinoiden heikkouden ja mahdollisen valheellisuuden. Ja onhan niitäkin jotka lyö rahoiksi ufojutuilla. Asia kun on kiehtova, niin aina joku haistaa rahan.

 • Kuolemantuoja sanoo:

  Vähän niikuin mäkin tajusin aikoinaan tarinan Jeesuksesta, että mitä suuria valheita HÄN edustaa.

 • Wespa sanoo:

  Mikä olisi tämä savuava ase joka todistaisi avaruusolentojen vierailun muutamille ihmisille?

  Olisko täällä kenties jotain nähtävää?
  http://www.youtube.com/user/CitizenHearing/videos

  Mitä Roswelliin tulee, niin kaikki silminnäkijät jotka ovat tapaukseen liittyneet, ovat puhuneet avaruusolentojen puolesta. Samoiten useat tutkimukset viittaavat siihen, että avaruusolentoja tuolloin tippui Roswelliin aluksellaan. Sen sijaan armeija on tapauksen tiimoilta jäänyt useammankin kerran kiinni valehtelusta ja muuttanut tarinaansa useaan otteeseen. Silminnäkijät ovat pitäytyneet kertomuksessaan ja armeijalta on todistetusti tullut käsky peitellä asiaa.

 • Möller sanoo:

  Jaahas ei ilmeisestikään tajunnut tuota kärpäsen kakkaa tai ei ole ilmeisesti kuullut edes tuota perisuomalaista sanontaa ja mitä se tarkoittaa 🙂
  Mutta kaikin puolin mukavaa saada keskustelua aikaiseksi. Monet teistä tiedänkin ja pitkään olen seurannut teidän juttuja. En minäkään tänne mitään kirjoittaisi jos asiat ei kiinnostaisi 🙂

 • Kuolemantuoja sanoo:
 • Jaahas sanoo:

  ”Sen sijaan armeija on tapauksen tiimoilta jäänyt useammankin kerran kiinni valehtelusta ja muuttanut tarinaansa useaan otteeseen.”

  Tuo pitää paikkansa! Herää kysymyys, miksi ei vain ilmoitettu, että kokeiltiin uutta konemallia esimerkiksi? Mutta sen sijaan valehdeltiin, sekä uhkailtiin paikallisradiota luvan menetyksellä ja pidettiin lähiasukkaat väkisin taloissaan. Mitä helv*ttiä, jos se kerran oli vain säähavaintopallo?

 • Kuolemantuoja sanoo:

  On sitä nii helppo ihmetellä ”ihmisten kädenjälkiä” 😀

  http://davidpratt.info/andes2.htm

 • Jaahas sanoo:

  Roswellin ”säähavaintopallo” episodin tekee surkuhupaiseksi vielä se, että tarvittiin 2 . divisioonaa armeijan sotilaita ja liuta sotilaspoliiseja suojaamaan kahta palsamiin puun pätkää ja foliopaperin palasta aavikolla. Hah…

 • Möller sanoo:

  Samaa mieltä. Hulluja nuo Jenkit.

 • Möller sanoo:

  Atomi! Lawrence Krauss. Siinä lukemista.

 • Kuolemantuoja sanoo:

  Costa Rican pallit, siis pallot, on aika härskei kavereita. Mut jos tsiigaa dolmeneita (ympäri Eurooppaa esim), vetää hiljaseks. Jotkut argeologit sanoo, että on kymmeniä tuhansia vanhoja, ja jotkut sanoo, että muutamia tuhansia vanhoja. Löytyy termi ns Forbidden acheology (lukekaa itse aiheesta), jossa annetaan ymmärtää, että ihmisten alkuperä, ylipäätänsä ihmisten historia on paljon vanhempi mitä annetaan ymmärtää.

  http://yourtubenews.ning.com/forum/topics/25-000-year-old-buildings-found-in-russia-the-mysterious-dolmens-

  TikTik kysyi Tuktukilta, että miksi me tehdää tällaista, Tuktuk vastasi, no tietenki kunnioittaaksemme jumalia, sekä luontoäitiä.

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8c/Crucuno_dolmen.jpg

 • Kuolemantuoja sanoo:
 • TheWonderer sanoo:

  @Wespa

  Ensinnäkin, olen kyllä katsonut noita citizen hearing on disclosure-juttuja. Mutta eivät ne yksinään todista mitään. Siinähän vaan joukko ihmisiä kertoo näkemyksensä asioista. En tiedä tarkalleen, mutta USA:ssa kai asiasta kuin asiasta voidaan järjestää kyseisenlainen kuuleminen.

  Ja sitten, silminnäkijähavainnot ovat aina äärimmäisen epäluotettavia. Roswellinkin tapauksessa silminnäkijöiden havainnot ovat ristiriitaisia keskenään, joten en pidä niitä uskottavina. Varsinaisia fyysisiä todisteita ei tietenkään ole, on vaan puheita ja juttuja ja epäluotettavia todistajia. Ja muutenkin kyseisestä tapauksesta on kulunut niin paljon aikaa, että fakta ja fiktio ovat pahasti sotkeutuneet siinä ajassa. En oikein tajua miksi Roswell edes on ufoharrastajille niin erityinen tapaus, kun ei se ole kovin uskottava. Paljon mielenkiintoisempia ja vakavastiotettavempia tapauksia on ollut. Todennäköisesti Roswellissa kyseessä oli vaan joku armeijan lentokone tai sääpallo. Tai en oikein tajua miksi se olisi mikään muukaan?

  Ja armeijan valheista sen verran että Roswell tapahtui Kylmän sodan aikana, milloin USA:n armeija harrasti paljon salailua Neuvostoliiton vuoksi, eikä siinä ollut ufoilla mitään tekamistä. Tai no saattoi armeija käyttää ufojuttuja salatakseen asekokeita.

 • TheWonderer sanoo:

  Ufotapausten heikkous on juuri siinä että oikeastaan ainoat todisteet ovat silminnäkijähavaintoja, joita ei voi varmentaa millään tavalla. Toki on kasoittain suttuisia kuvia jotka voivat ihan hyvin olla väärennyksiä ja aika usein monia merkittäviäkin ufokuvia on todistettu väärennöksiksi. Ja nykyään kuvia on niin helppo väärentääkin.

 • Jaahas sanoo:

  ”Tai no saattoi armeija käyttää ufojuttuja salatakseen asekokeita.”

  ”THE” wonderer, miten USA:n armeija oli voinut käyttää ufojuttuja salatakseen asekokeita, jos kerran se ei ole myöntänyt, että kyseessä oli ulkoavaruudesta tippunut alus?

  Mikäli Roswelliin olisi tippunut säähavaintopallo, miksi valehdeltiin, sekä uhkailtiin paikallisradiota luvan menetyksellä ja pidettiin lähiasukkaat väkisin taloissaan kahden palsamiin puun pätkän ja foliopaperin palasen vuoksi?

  Mikäli Roswelliin olisi tippunut White sandistä karannut v2 ohjus, miksi valehdeltiin, sekä uhkailtiin paikallisradiota luvan menetyksellä ja pidettiin lähiasukkaat väkisin taloissaan, koska tuo ohjus olisi ollut tuuskan nuuskana aavikolla?

  Jos kerran Roswellin aavikolle, suhteellisen kauas asutuksesta olisi pudonnut säähavaintopallo tai joku ohjus, niin eikö se kilometri olisi riittänyt suojavyöhykeeksi? Huvittavinta oli vielä se, että armeija oli kutsunut lehdistön kuvaamaan palsamin puun rimoja ja folion palasia. Eikö juuri tuohon aikaan armeijalla olisi ollut muuta tekemistä? Hah…

 • Ogeli sanoo:

  TheWonderer,

  En etsi auktoriteetteja. Minä kyllä etsin tietoa, joka resonoi kohdallani. En ole hylännyt muita auktoriteetteja, mutta en myöskään sokeasti luota heihin enää, koska on jo monesti paljastunut että eivät he meistä oikeasti välitä. On toki paljon hyvää tarkoittavia ihmisiä mädässä systeemissä. Esimerkkinä käytän vaan astronauttejakin jos se vaikka saisi jonkun miettimään asiaa enemmänkin.

  Omien tutkimusteni ja intuitioni perusteella olen vakuuttunut siitä, että on hyvin vahvat näytöt sille, että täällä on todellakin vierailtu ja ihmiset on pistetty alulle muiden sivilisaatioiden toimesta. Ihmiskunnan ja kosmoksen historia on paljon ihmeellisempi kuin olemme voineet kuvitellakaan. Minä en sinällään tarvitse konkreettisia ”todisteita” enää, koska syvällä sisimmässäni on tieto siitä miten asiat ovat. Näemmä miljoonat muut ihmiset ovat päätyneet samaan käsitykseen. En koe, että asioihin uskominen olisi turhanpäiväista vaan se on pikemminkin todella hieno asia.

  I believe in everything until it’s disproved. So I believe in fairies, the myths, dragons. It all exists, even if it’s in your mind. Who’s to say that dreams and nightmares aren’t as real as the here and now?
  ~ John Lennon

 • TheWonderer sanoo:

  @Jaahas

  Tapahtui Roswellissa mitä tahansa, niin ei kukaan ole onnistunut esittämään vielä tähän päivään mennessä mitään todistetta sen puolesta että kyseessä olisi ollut vieraan sivilisaation avaruusalus. Miksi se olisi jokin avaruusalus? Yleensäkin ufointoilijoiden jutuista tulee sellainen käsitys, että aina kun jotain outoa tapahtuu, niin ei kyseessä voi olla mikään muu kuin alienit…

  Ja jos joku vieras sivilisaatio on niin älykäs että kykenee matkustamaan kenties galaksien välisiä matkoja, niin olisiko niiden alukset niin huonoja että ne yhtäkkiä maan kohdalla vaan tippuisivat alas? Tuskinpa.

  Omasta mielestäni alienijutut ovat äärimmäisen epätodennäköisesti totta. Syitä tälle väittämälle:

  -Ei ole löytynyt kiistattomia todisteita elämästä Maan ulkopuolella, eikä varsinkaan älyllisestä elämästä. Joten kaikki puheet vieraasta älystä ovat täysin hypoteettisiä.

  -Jos älyllistä elämää onkin, niin se voi olla ties kuinka kaukana Maasta, aurinkokunnasta tai Linnunradasta. Joten on epätodennäköistä että se sivilisaatio edes koskaan löytäisi meidän planeettaamme.

  -Nykytieteen valossa edes tähtienväliset matkat ovat niin mittavia ettei ainakaan ihmisellä ole niiden taittamiseen keinoja. Pitkät avaruusmatkat ovat toistaiseksi mahdottomia. Ei ole syytä myöskään olettaa että mahdollisella vieraalla sivilisaatiolla olisi siihen sen enempää taitoja. He voivat olla yhtä avuttomia kuin mekin.

  -Mikäli jokin vieras sivilisaatio sattuisi kuitenkin löytämään Maapallon, niin miksi tämä planeetta kiinnostaisi heitä? Miksi he käyttäisivät aikaa ja varantoja ihmislajiin? Kehittyneellä supersivilisaatiolla olisi mahdollista mennä minne tahansa muuallekin planeetalle galaksissa, niin miksi juuri Maa?

  -Ja miksi niiden alieneiden pitäisi käyttäytyä kuin X-fileseissa tai Hollywood-leffoissa? 😀 Jotenkin vaikuttaa siltä että ehkäpä alienijuttujen juuret ovat sittenkin fiktiossa…

 • Wespa sanoo:

  Vastailemas nyt itse muutamiin kohtiin.

  ”Tapahtui Roswellissa mitä tahansa, niin ei kukaan ole onnistunut esittämään vielä tähän päivään mennessä mitään todistetta sen puolesta että kyseessä olisi ollut vieraan sivilisaation avaruusalus.”

  Fyysisiä todisteita ei tietenkään ole nähtävillä, armeija on peitellyt asian piiloon ja kerännyt kaikki todisteet suojiinsa. Sen sijaan on valokuvia sekä todistajalausuntoja. Valokuvissa näkyy objektin outo metalli, joka oli todistajien mukaan vahingoittumatonta, myös aluksen olennoista on todistajalausuntoja. Valokuvissa näkyy myös dokumentaatio/käsky jossa pyydetään peittelemään asiaa ja valehtelemaan kansalaisille.

  Kaikki todistajat puhuvat sen puoleen, että jotain kummaa tapahtui. Kaikki tai ainakin lähes kaikki todistajat kertovat aluksesta, oudosta metallista ja olennoista. Armeija on ainut joka puhuu säähavaintopallosta ja heidän tarinansa on muuttunut useaan otteeseen, heillä on selvä motiivi valehdella kansalaisille (teknologia). Todistajilla (joita on siis useita) sen sijaan ei ole mitään yhteneväistä motiivia keksiä päästään juttuja aluksesta ja olennoista.

  ”Ja jos joku vieras sivilisaatio on niin älykäs että kykenee matkustamaan kenties galaksien välisiä matkoja, niin olisiko niiden alukset niin huonoja että ne yhtäkkiä maan kohdalla vaan tippuisivat alas?”

  Tietojen mukaan alus ammuttiin alas, ilmeisesti tähän käytettiin jotain voimakasta laaseria tms. teknologiaa jolla on myös ohjuksia ammutaan alas. Tähtien välinen matkustus ei tee aluksista automaattisesti tuhoutumattomia. Käsittääkseni myös armeijalle oli yllätys, että laser toimi niinkin tehokkaasti aluksen alas saamiseen.

  ”Ei ole löytynyt kiistattomia todisteita elämästä Maan ulkopuolella, eikä varsinkaan älyllisestä elämästä. Joten kaikki puheet vieraasta älystä ovat täysin hypoteettisiä.”

  Todisteiden saaminen ei tee jostain asiasta taianomaisesti totta, vaan totuus on totuus, on se sitten todistettu tai ei. Toki aiheen ympäriltä voi spekuloida vaikka mitä ja olla uskomatta tai uskoa.

  ”Jos älyllistä elämää onkin, niin se voi olla ties kuinka kaukana Maasta, aurinkokunnasta tai Linnunradasta. Joten on epätodennäköistä että se sivilisaatio edes koskaan löytäisi meidän planeettaamme.”

  Johtuu täysin siitä paljonko elämää on ja millä etäisyyksillä sitä on, tätä emme vielä tiedä, vaan itseasiassa olemme tutkimuksessa aika lapsenkengissä vielä. Etäisyydet ovat toki yksi syy miksi esim. me emme ole vielä löytäneet elämää, mutta se johtuu myös teknologiamme tasosta joka on aika heikkoa (näemme vain lähiplaneettojemme pinnoille).

  ”Nykytieteen valossa edes tähtienväliset matkat ovat niin mittavia ettei ainakaan ihmisellä ole niiden taittamiseen keinoja. Pitkät avaruusmatkat ovat toistaiseksi mahdottomia. Ei ole syytä myöskään olettaa että mahdollisella vieraalla sivilisaatiolla olisi siihen sen enempää taitoja. He voivat olla yhtä avuttomia kuin mekin”

  Tieteellisesti tiedämme jo tapoja matkustaa tähtien välisiä pitkiä matkoja, meiltä puuttuu ainoastaan teknologia. Mm. madon reikien kautta matkustaminen on aika tunnettu tieteellinen teoria. Mitä toisten sivilisaatioiden tasoon tulee, niin on olemassa Maapalloa miljoonia vuosia vanhempia planeettoja joilla elämällä on ollut paljon enemmän aikaa kehittyä. Joskus 1800-luvulla joku viisas ihminen sanoi, että ”kaikki keksinnöt on jo keksitty, mitään ei voi enää keksiä”.

  ”Mikäli jokin vieras sivilisaatio sattuisi kuitenkin löytämään Maapallon, niin miksi tämä planeetta kiinnostaisi heitä? Miksi he käyttäisivät aikaa ja varantoja ihmislajiin? Kehittyneellä supersivilisaatiolla olisi mahdollista mennä minne tahansa muuallekin planeetalle galaksissa, niin miksi juuri Maa?”

  Miksi me tutkimme avaruutta? Miksi muurahaiset kiinnostavat joitain tutkijoita?

  ”Ja miksi niiden alieneiden pitäisi käyttäytyä kuin X-fileseissa tai Hollywood-leffoissa? 😀 Jotenkin vaikuttaa siltä että ehkäpä alienijuttujen juuret ovat sittenkin fiktiossa…”

  X-Filesit ja Hollywoodleffat ovat saaneet inspiraationsa kontaktikokemuksista, ei toisinpäin. Kontaktikokemukset ovat paljon vanhempaa perää ja mm. jotkut X-Filesien tunnetut jaksot perustuvat tositapahtumiin. Myös kuuluisa Harmaa isopäinen olento on saanut siipensä ensimmäisistä kuuluisimmista kontaktikertomuksista.

 • TheWonderer sanoo:

  ”Kaikki todistajat puhuvat sen puoleen, että jotain kummaa tapahtui”

  Niin jotain epänormaalia ja kummaa varmasti tapahtuikin, mutta tuskinpa oli kyseessä mikään avaruusalus. Kaikki outo ja kumma ei liity aina alieneihin! Ja 1940-luvulla eläneet ihmiset hämmästyivät todennäköisesti melko vähästäkin kun lentoliikenne oli vielä melko harvinaista. Meidän on vaikea asettua silloin eläneiden ihmisten asemaan, ajat ovat muuttuneet niin paljon. Joka tapauksessa Roswellin tapaukselle on useita selityksiä.

  Yksi mahdollisuus on myös se että kyseessä on vain paisuteltu urbaani legenda. Useat todistajathan vain toistivat jo ennen julkitulleita kertomuksia asiasta, minkä vuoksi heitä ei voi pitää luotettavina. Ja esimerkiksi 30 vuotta myöhemmin ilmaantuneisiin ”silminnäkijöihin” ei voi nyt kukaan vakavasti luottaa johtuen ajasta ja muistojen epävarmuudesta. Osa todistajista on myöskin vuosien varrella muuttanut kertomuksiaan.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Roswell_UFO_incident#Air_Force_and_skeptics_respond

  ”Tietojen mukaan alus ammuttiin alas, ilmeisesti tähän käytettiin jotain voimakasta laaseria tms. teknologiaa jolla on myös ohjuksia ammutaan alas. ”

  No kyseisenlaista teknologiaa ei edes ollut keksitty Roswellin tapahtuman aikaan. Laserase-teknologia on yhä vain kokeellisella tasolla. Haluaisin tietää että mihin ”tietoihin” viittaat.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Laser#As_weapons

  ”Todisteiden saaminen ei tee jostain asiasta taianomaisesti totta, vaan totuus on totuus, on se sitten todistettu tai ei. Toki aiheen ympäriltä voi spekuloida vaikka mitä ja olla uskomatta tai uskoa.”

  Miten niin ei? Eikö todisteen määritelmä ole se että se todistaa jonkin asian? Ja ET-jutut ovat sitä spekulointia.

  ”Etäisyydet ovat toki yksi syy miksi esim. me emme ole vielä löytäneet elämää, mutta se johtuu myös teknologiamme tasosta joka on aika heikkoa (näemme vain lähiplaneettojemme pinnoille).”

  Heikkoa verrattuna mihin? Entäpä jos me olemmekin kehittynein sivilisaatio?

  ”Tieteellisesti tiedämme jo tapoja matkustaa tähtien välisiä pitkiä matkoja, meiltä puuttuu ainoastaan teknologia. Mm. madon reikien kautta matkustaminen on aika tunnettu tieteellinen teoria. Mitä toisten sivilisaatioiden tasoon tulee, niin on olemassa Maapalloa miljoonia vuosia vanhempia planeettoja joilla elämällä on ollut paljon enemmän aikaa kehittyä. Joskus 1800-luvulla joku viisas ihminen sanoi, että ”kaikki keksinnöt on jo keksitty, mitään ei voi enää keksiä”.”

  Niin teknologia puuttuu ja eikä ole edes varma onko se teknologia mahdollista. Toistaiseksi kyseessä on vain joukko spekulaatioita ja eri mahdollisuuksien tutkimista. Eikä madonreikien olemassaoloakaan ole toistaiseksi todistettu, saati sitten niiden läpi matkustamista.

  Takuulla tullaan kehittymään, mutta ei voida sanoa mihin suuntaan. Voihan hyvin olla että ihminen ei koskaan tule pääsemään Aurinkokuntaa pidemmälle. Tulevaisuutta ei voi ennustaa.

  Ja vaikka on olemassa Maapalloa miljoonia vuosia vanhempia planeettoja, niin ei se tarkoita että niillä olisi yhtään mitään elämää. Esimerkiksi luonnonkatastrofeista ja asteroideista johtuvat lajien joukkotuhot voivat hävittää kehittyneenkin sivilisaation täysin. Jos nyt Maapallo kokisi samanlaisia asioita kuin mitkä tuhosivat dinosaurukset, niin tuskin ihmisistäkään jäisi paljoa jäljelle.

  ”X-Filesit ja Hollywoodleffat ovat saaneet inspiraationsa kontaktikokemuksista, ei toisinpäin. Kontaktikokemukset ovat paljon vanhempaa perää ja mm. jotkut X-Filesien tunnetut jaksot perustuvat tositapahtumiin. Myös kuuluisa Harmaa isopäinen olento on saanut siipensä ensimmäisistä kuuluisimmista kontaktikertomuksista.”

  Asia menee myös toisin päin. Juuri salaliittojuttujen pohjiksi on usein paljastuneet fiktiiviset tarinat kuten romaanit ja elokuvat. Ja X-files ei ole mikään dokumenttisarja. Sen tekijät vain käyttävät aiheinaan urbaaneja legendoja ja myyttejä, mitkä tuskin ovat totta.

  Ja itse asiassa Harmaat olennot saivat alkunsa H.G Wellsin kirjoista jotka kirjoitettiin 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa. Vasta 1960-luvulla alkoivat ne ilmaantua abduktiokokemuksia kokeneiden ihmisten kertomuksiin. Ja tiettävästi H.G Wells ei ollut yhteydessä mihinkään avaruusolentoihin, joten se siitä. Ihmisen aivot vaan keksivät kaikenlaista.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Gray_alien#History

 • Jaahas sanoo:

  ”Tapahtui Roswellissa mitä tahansa, niin ei kukaan ole onnistunut esittämään vielä tähän päivään mennessä mitään todistetta sen puolesta että kyseessä olisi ollut vieraan sivilisaation avaruusalus.”

  Jos USA:n silloinen armeija / hallitus on näin päättänyt, että se oli ja on oltava säähavaintopallo, niin mitä voimme asialle tehdä? Vain ne, jotka ovat omin silmin nähneet, voivat sanoa oliko näin vai eikö ollut.

  Mitä mieltä itse olet sitä, mikä se oli? Onko sinulla esittää mitään järkevää ajatusta?

  Mutta katsoppas…

  Frank Kaufmann, joka teki virkakautensa aikana salaisia operaatioita hallituksen piikkiin kertoo ”The Roswell UFO Crash BBC Documentary – Proof ”- dokumentissa, mitä omin silmin näki Roswellissa 1947. Kaufmann sanoo puhuvansa 1000% varmuudella totta ja kertoo aivan lopuksi tyyneesti, että uskokaa tai olkaa uskomatta.

  http://www.youtube.com/watch?v=0WugJoLib5k

  Kaufmann puhuu dokumentissa seuraavissa kohdissa:

  18:55 – 23:35
  25:45 – 26:25
  29:17 – 29:55
  41:00 – 41:24
  47:00 – 47:20

  Mitä mieltä siis olet, mikä olisi Kaufmannin motiivi, jos kyseessä olisi, että hän valehtelisi? Löydätkö yhtään syytä? Ja jos löytyy, niin mielellään perinpohjaiset perustelut mukaan.

  Tässä vielä Kaufmannia lisää: http://www.youtube.com/watch?v=6SWp_7p43pg

  ”Ja jos joku vieras sivilisaatio on niin älykäs että kykenee matkustamaan kenties galaksien välisiä matkoja, niin olisiko niiden alukset niin huonoja että ne yhtäkkiä maan kohdalla vaan tippuisivat alas?”

  Miksi ei voisi käydä tapaturmia, syystä jos toisesta?

  ”Nykytieteen valossa edes tähtienväliset matkat ovat niin mittavia ettei ainakaan ihmisellä ole niiden taittamiseen keinoja. Pitkät avaruusmatkat ovat toistaiseksi mahdottomia. Ei ole syytä myöskään olettaa että mahdollisella vieraalla sivilisaatiolla olisi siihen sen enempää taitoja.”

  Tiedetään, että aurinkokuntamme on iältään vasta hyvin nuori. Maa-planeetan ikä on arvioitu olevan 4.5 miljardia vuotta vanha. Mitäpä luulisit, että mikäli jotkut toiset siviilisaatiot olisivat esim. 300 miljoonaa tai 800 miljardia maan vuotta meitä edellä, niin henkisesti, kuin teknisesti, niin mihin he pystyisivät? Eli sanot siis, ettei olisi syytä olettaa… Heh… älähän nyt viitsi!

  ”Mikäli jokin vieras sivilisaatio sattuisi kuitenkin löytämään Maapallon, niin miksi tämä planeetta kiinnostaisi heitä? ”

  ”…sattuisi löytämään maapallon?” Entäpä jos he olivatkin täällä jo ennen meitä?

  ”Ja miksi niiden alieneiden pitäisi käyttäytyä kuin X-fileseissa tai Hollywood-leffoissa?”

  Olisiko Hollywood pikkaisen kopioinut materiaalia tietyistä elävistä tarinoista?

 • Wespa sanoo:

  ”Miten niin ei? Eikö todisteen määritelmä ole se että se todistaa jonkin asian? Ja ET-jutut ovat sitä spekulointia.”

  Todiste todistaa jonkin asian, kyllä. Mutta se itsessään ei tee mistään asiasta todellisempaa. Mietitään vaikka tilannetta jossa varuusolentojen olemassaolo todistetaan huomenna. Alkoiko avaruusolentojen olemassaolon todellisuus vasta huomenna, vai olivatko ne olemassa jo aiemmin? Tuossa hypoteettisessa tilanteessa toki asia oli tosi jo aiemmin, vaikkakin todisteet siitä tulivat jäljessä. Armeija ja jotkin muut tahot haluavat pitää meidät pimennossa koska heillä on oma agendansa pitää kansalaisilta totuus piilossa, juuri tämän takia asioita on hyvä keskustella.

  ”No kyseisenlaista teknologiaa ei edes ollut keksitty Roswellin tapahtuman aikaan. Laserase-teknologia on yhä vain kokeellisella tasolla.”

  Julkisella tasolla pitää paikkansa, mutta armeija on hyvä pitämään salaisuuksia ja julkisesti teknologia pysyy noin 50 vuotta jäljessä siitä mitä löytyy salaien jaostojen ym. käytöstä. Tietoni perustuvat johonkin dokumenttielokuvaan/haastatteluun jossa käytiin Roswellia tarkemmin lävitse.

  Pitäisi varmaan tänne Parablogiinkin laittaa yksi mielenkiintoinen Roswellia valottava dokkari nähtäväksi. 🙂

 • Ogeli sanoo:

  Thewonderer, ”Heikkoa verrattuna mihin? Entäpä jos me olemmekin kehittynein sivilisaatio?”

  Tuo vasta naiivi ajatuskin on. Me ihmiset olemme henkisessä kehityksessämme vielä todella alkeellisella tasolla, varsinkin kun tämä maailman aiemmat sivilisaatiot ovat nousseet ja hautautuneet kerta toisensa jälkeen tomuun ja merien pohjiin. Tekninen ymmärrys kulkee käsi kädessä viisauden kanssa. Ihmisellä on älyä, mutta henkinen viisaus on päässyt uupumaan. Emme voi edes ihmisjärjellä ymmärtää sitä miten korkealla tasolla muiden sivilisaatioiden edustajat ovat.

 • TheWonderer sanoo:

  ”Julkisella tasolla pitää paikkansa, mutta armeija on hyvä pitämään salaisuuksia ja julkisesti teknologia pysyy noin 50 vuotta jäljessä siitä mitä löytyy salaien jaostojen ym. käytöstä. Tietoni perustuvat johonkin dokumenttielokuvaan/haastatteluun jossa käytiin Roswellia tarkemmin lävitse.”

  No siinähän onkin todella luotettava lähde! Eikö sulla oikeasti ole mitään muuta kuin ”joku dokumentti/haastattelu”?

  Ja on aika outoa että salaliittoteoreetikot ja ufointoilijat kertovat lähteikseen monesti telkkarissa esitettäviä (viihteellisiä) dokumentteja. Jos olisi olemassa jokin globaalin eliitin salaliitto mikä koittaa estää ”totuutta” avaruusolennoista tulemasta julki, niin voitaisiinko silloin todella tehdä ja levittää vapaasti dokumentteja missä kerrotaan siitä salaliitosta ja avaruusolennoista?

  Todellisista valtioiden salaisuuksista ei voi noin vaan tehdä dokkareita. Kun joku paljastaa jotain oikeita salaisuuksia, kuten vaikka Wikileaks ja Edward Snowden tekivät, tulee paljastuksen tekijöistä jahdattuja ”rikollisia”. En ole kuullut vielä että FBI tai CIA jahtaisivat ufodokumenttien tekijöitä samoin. Ufodokumenteissa haastateltavatkin paljastavat kasvonsa ja nimensä, eivätkä joudu ongelmiin. En voi tajuta miten joku voi luulla että armeijan salaisuuksia paljastaneet ihmiset voisivat tehdä niin ja jatkaa elämäänsä vapaina kansalaisina. Monet ovat voineet jatkaakin paljastusten tekemistä kymmeniä vuosia ja saavat vielä media-alan yhtiöiltä ja kustantamoilta rahoitusta toimintaansa! Ei kuule valtioiden salaisuuksia niin helposti paljastella.

  Todennäköisesti USA:n ja muidenkin maiden hallitukset, armeijat ja tiedustelupalvelut käyttävät ufointoilijoita hyväkseen. Ne tietävät ettei maassa vieraile mitään avaruusolentoja, mutta käyttävät kansalaisten uskoa (USA:ssa noin 50% väestöstä) humanoideihin keinoina peitellä todellisia salaisuuksia, jotka ovat jotain paljon vaarallisempaa. Valtaeliitin kannalta on edukkaampaa jos ihmiset vaan jahtavaat olemattomia lentäviä lautasia eivätkä keskity oikeisiin asioihin kuten uhkaavaan totalitarismiin tai siihen kuinka pankit ja Wall Street ryöstävät maailmaa. Tai kuinka teollisuus uhkaa tuhota koko maapallon ekosysteemin.

 • TheWonderer sanoo:

  Ja otetaan oikeiden salaisuuksien paljastajista vielä esimerkiksi Chelsea (Bradley) Manning joka on joutumassa kenties loppuiäkseen vankilaan paljastettuaan joitain USA:n armeijan likaisia salaisuuksia.

 • Jaahas sanoo:

  ”Ja otetaan oikeiden salaisuuksien paljastajista vielä esimerkiksi Chelsea (Bradley) Manning joka on joutumassa kenties loppuiäkseen vankilaan paljastettuaan joitain USA:n armeijan likaisia salaisuuksia.”

  Tuo kaveri siis paljasti, mikä näkyy mustaa valkoisella. Mutta eihän USA voi vangita ketään Ufo-paljastuksista, kun heidän mukaan Ufoja ei ole.

 • TheWonderer sanoo:

  ”Tuo kaveri siis paljasti, mikä näkyy mustaa valkoisella. Mutta eihän USA voi vangita ketään Ufo-paljastuksista, kun heidän mukaan Ufoja ei ole.”

  Ja eikä USA:n hallitus koe ufopaljastuksia kovinkaan vaaralliseksi asiaksi. Jos kokisi, niin olisivat kaikki paljastuksia tehneet linnassa. Ja syy miksi avaruusolentosalaliittoja ”paljastaneet” ihmiset eivät joudu mikäänlaisen vainon kohteeksi hallitusten taholta, johtuu siitä etteivät he ole paljastaneet mitään todellista. Valtionsalaisuuksia varjellaan todella tehokkaasti ja niiden paljastajat koitetaan hiljentää hinnalla millä hyvänsä, vaikka murhaamalla. Näin ei ole käynyt ufo-paljastuksia tehneille.

  Voi hyvin olla että monet niistä ”paljastajista” ovatkin disinformaatiota levittäviä agentteja. Muistakaa COINTELPRO ja muut samankaltaiset ohjelmat joista on ihan oikeitakin todisteita. Valtioilla on aina paljon salaisuuksia ja salaliittoja on, mutta monesti ne ovat juuri siellä mistä emme niitä ymmärrä etsiä. Ja valtavirtamedia koittaa myös saada meidät katsomaan poispäin todellisista salaisuuksista, lähettämällä esimerkiksi mittavat määrät ”dokumentteja” alieneista, Roswellista ja abduktioista.

  Kannattaa kyseenalaistaa ihan kaikki, myös ne ”totuudet” joihin haluaa uskoa. Itse halusin ennen uskoa että jonkin vieraan sivilisaation edustajat vierailevat täällä Maapallolla, koska olisihan se tosi jännää ja mielenkiintoista! Uskoin koska se toi jännitystä. Mutta kun aloin kyseenalaistaa vuosien jälkeen asioita, niin tajusin ettei niin tapahdu. Kannattaa perehtyä myös vastapuolen argumentteihin, eikä vaan fundamentalistisesti uskoa tietyn puolen näkemyksiä.

  En sano kuitenkaan että humanoidien vierailut olisivat täysin mahdottomia, sanon vaan että se on äärimmäisen epätodennäköinen selitys ufoille.

 • TheWonderer sanoo:

  Minä olen todellakin ”salaliittoteoreetikko”, mutta niin äärimmäinen että näen usein monet salaliittoteoriatkin salaliittoina meidän mielemme sekoittamiseksi! 😀

 • Ogeli sanoo:

  ”Valtionsalaisuuksia varjellaan todella tehokkaasti ja niiden paljastajat koitetaan hiljentää hinnalla millä hyvänsä, vaikka murhaamalla. Näin ei ole käynyt ufo-paljastuksia tehneille.”

  Oletko aivan varma? Ainakin monille vapaan energian keksijöille on käynyt noin. Muuten olen kyllä tavallaan ihan samaa mieltä kanssasi asioiden kyseenalaistamisesta, mutta uskon että eliitin rahasysteemin manipulointi ei ole se suurin petos mitä on tällä planeetalla tapahtunut, vaan vieraiden sivilisaatioidenen edustajien käyntien ja vapaan energian salaaminen.

 • Entity sanoo:

  Se citizen hearinghan oli ilmeisesti lavastettu tapaus, jonka järjestäjistä aika monilla on oma lehmä ojassa noin niin kuin rahanansaitsemis ja julkisuush u o r a a m is mielessä!

  Mutta leikki sijansa saakoon. Ufoja sun muuta hömpänpömppää tutkitaan ihan vakavissaankin. Se että soppaa on hemmentämässä miljoona kumipäätä ei tee alasta varsinaisesti uskottavampaa, vaikka voisi olla ihan hyvä jos ihmiset noin niin kuin yleensä ajattelisivat omilla aivoillaan paljon ja sen lisäksi ottaisivat selvää siitä mitä menneet sukupolvet ovat ajatelleet.

  Itse olen luovuttanut. Tyhmyyden ylistämisestä on tullut maan tapa. Enää ei voi kuin kerätä tammenterhoja talven varalle ja toivoa, että kun pöly jonain päivänä laskeutuu, ihan koko länsimainen sivistys ei ole mennyt jytkyn myötä pöntöstä alas.

 • TheWonderer sanoo:

  ”Oletko aivan varma? Ainakin monille vapaan energian keksijöille on käynyt noin.”

  Vapaa energia on ihan täysin eri asia kuin ufot.

  Jos joku oikeasti olisi keksimässä vapaata ja rajoittamatonta energianlähdettä, niin sitten kyllä voisi käydä huonosti. Mutta on noi vapaa energia-jututkin mun silmissä vähän heikolla pohjalla, kun kaikista jutuista huolimatta ei ole niitä onnistuttu toistamaan. Enkä usko siihen joku amatööri autotallissaan keksii ratkaisun kaikkiin maailman energiaongelmiin. Ja jos on onnistunut, miksi ihmeessä ei ole kuitenkaan levittänyt esimerkiksi jotain teknisiä piirustuksia tai ohjeita?

 • Jaahas sanoo:

  ”Ja eikä USA:n hallitus koe ufopaljastuksia kovinkaan vaaralliseksi asiaksi. ”

  Mistä sinä sen tiedät? Itse pidän hyvin todennäköisenä sitä, että USA:n hallitus on vain voimaton paljastusten edessä, koska eivät voi muutakaan. Jos he pidättäisivät Ufo-paljastuksia tehneitä esim. valtion viroissa olleita, niin sillonhan USA:n hallitus paljastaisivat korttinsa.

 • TheWonderer sanoo:

  ”Mistä sinä sen tiedät? Itse pidän hyvin todennäköisenä sitä, että USA:n hallitus on vain voimaton paljastusten edessä, koska eivät voi muutakaan. Jos he pidättäisivät Ufo-paljastuksia tehneitä esim. valtion viroissa olleita, niin sillonhan USA:n hallitus paljastaisivat korttinsa.”

  Jos näin on, niin USA:n hallitus on aina ollut voimaton asian suhteen, koska tiettävästi kukaan ei ole joutunut vankilaan ufopaljastuksien vuoksi. Kyllä USA:nkin hallitus ja salaiset palvelut ovat käyneet kovin asein muita valtionsalaisuuksia paljastelleiden kimppuun, mutta ns. ufoasioita paljastelleet on jätetty ihan rauhaan aina Roswellin päivistä saakka.

  Ja syytteitä voi aina tekaistakin, niinkin valtiot ovat toimineet. Mutta USA:n valtio ei ole tainnut edes tekaista syytteitä ufopaljastajia kohtaan, ei ainakaan samassa määrin missä esim. kansalaisoikeusaktivisteja kohtaan.

 • Jaahas sanoo:

  ”Jos näin on, niin USA:n hallitus on aina ollut voimaton asian suhteen, koska tiettävästi kukaan ei ole joutunut vankilaan ufopaljastuksien vuoksi.”

  Niinpä. Vahvasti näyttää siltä, että tätä korttia ei haluta paljastaa. Saattaa myös olla niin, kun valtaapitävät tietävät että Ufot ovat todellisuutta, niin ei sitten oikein viitsitä käydä vastahankaan, koska tietävät, että nämä, jotka paljastavat tuon tuosta totuuden Ufoista, ovat täysin oikeassa. Siitähän riemu repeäisi kansan keskuudessa, jos totuus paljastuisi lopullisesti siitä, että hallitus olisi salannut Ufojen olemassaolon kansalta jopa 60 vuoden ajan ja että olisivat vielä pidättäneet henkilöitä, jotka ovat halunneet kertoa totuuden koko maailmalle.

  Saattaa myös olla niin, että esim. USA;n hallitus ei halua aiheuttaa mahdollista sekasortoa kertomalla ainakaan vielä, että Ufot ovat todellisuutta, koska eivät itsekkään ole asioista tarpeeksi perillä. Sepä se olisikin mieluinen viesti kansalle, jos hallitukset kertoisivat, että Ufot ovat todellisuutta, he lentelevät ilmatilassamme miten tahtovat, emmekä tiedä heidän tarkoitusperiään yms…

  Kannattaa aina kuitenkin muistaa se, että eri maiden hallitukset ovat pitäneet Ufo-arkistojaan, haastateelleet ihmisiä asioiden tiimoilta jne. Miksi he ovat tehneet näin? Onko tähän jokin syys, jos niin mikä?

 • TheWonderer sanoo:

  @Jaahas

  Hallitukset salaavat jatkuvasti asioita ja se tiedetään. Eikä se vaikuta aiheuttavan mitään massiivista raivoa kansassa. Syynä on se että enemmistö ihmisistä ajattelee että valtioiden on hyväkin salata jotkin asiat. Ihmiset tietävät että valtioilla on salaisia palveluita ym. joiden toiminnasta ei kerrota julkisuuteen.

  En usko oikein väitteeseen että jos joku valtio sanoisi humanoidien (huom.termi!) käyneen maapallolla, syntyisi siitä sekasorto ja sen vuoksi asia jätetään kertomatta. Itse asiassa luulen ettei asialla olisi merkitystä enemmistölle ihmisistä. Miksi sanon näin? No sen vuoksi että onhan lehdissä ollut tuon tuosta juttua siitä kuinka elämä avaruudessa on todennäköisesti totta ja että valtiot ovat avanneet ufoarkistojaan. Mutta eivätpä nuo asiat ole juuri laajoja kansanjoukkoja liikuttaneet, eivät Suomessa eivätkä muuallakaan. Eikä telkkarin ufodokumenttien katsojaluvut ole mitenkään huimaavia, Big Brother ja Idols ovat suositumpia. Ei ihmisiä vaan kiinnosta aihe niin paljoa. Ufoharrastajia on marginaalisen vähän. Tuskin laajat kansanjoukot menisivät paniikkiin vaikka jotain yllättävää ufoihin liittyen kerrottaisiinkin.

  Hallitusten kiinnostus UFOja kohtaan on selitettävissä sillä että hallituksia nyt yleensä kiinnostaa että keitä maan ilmatilassa on oikein on. Voisihan kyseessä olla vaikka toisen maan armeijan vakoilukone tms. Etenkin kylmän sodan aikaan USA ja Venäjä vahtivat ilmatilojaan neuroottisen tarkkaan.

 • Jaahas sanoo:

  ”Hallitukset salaavat jatkuvasti asioita ja se tiedetään. Eikä se vaikuta aiheuttavan mitään massiivista raivoa kansassa.” ”En usko oikein väitteeseen että jos joku valtio sanoisi humanoidien (huom.termi!) käyneen maapallolla, syntyisi siitä sekasorto ja sen vuoksi asia jätetään kertomatta.”

  Miksi sanot, että ”…käyneen maapallolla…”? Jos sallitukset sanoisivat, että Ufot ovat todellisuutta ja he menevät ja tulevat niinkuin tahtovat.

  Onko Orson Wellesin kuunnelma Maailmojen sota sinulle tuttu?
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Orson_Welles

  ”Hallitusten kiinnostus UFOja kohtaan on selitettävissä sillä että hallituksia nyt yleensä kiinnostaa että keitä maan ilmatilassa on oikein on. Voisihan kyseessä olla vaikka toisen maan armeijan vakoilukone tms.”

  Ja että tuon tähden pitävät Ufo-arkistoja? Oletko koskaan katsonut näiden raporttien sisältöä? Entä kun ovat haastatelleet henkilöitä, jotka ovat ovat väittäneet tavanneensa humanoideja?

 • TheWonderer sanoo:

  ”Ja että tuon tähden pitävät Ufo-arkistoja? Oletko koskaan katsonut näiden raporttien sisältöä? Entä kun ovat haastatelleet henkilöitä, jotka ovat ovat väittäneet tavanneensa humanoideja?”

  Kyllähän hullujakin haastatellaan. Epänormaali käytös ja jutut herättävät huomiota. En minäkään kaikkea voi tietää. Hallituksilla on monenlaisia intressejä kansalaisia kohtaan. Ei se tarkoita että alieneita olisi olemassa.

 • TheWonderer sanoo:

  Ja Maailmojen Sodasta sen verran että se oli mainettaan vähäisempi juttu. Niistä noin 6 miljoonasta ihmisestä jotka kyseisen jutun kuulivat noin miljoona oli asiasta huolissaan. Ja samaan aikaan Euroopassa oli Hitlerin toimien vuoksi alkamassa 2.maailmansota, mikä sai ihmiset ympäri maailmaa hermostumaan. Siinä vaiheessa ei ollut mikään ihme että Maailmojen Sodan kaltainen juttu sai aikaan jonkinasteista paniikkia. Paniikki ei välttämättä liittynyt oikeastaan edes marsilaisiin, vaan aiemminkin ajan yleiseen ilmapiiriin ja henkeen, missä oli aistittavissa suuren sodan alkaminen.

 • Jaahas sanoo:

  ”Kyllähän hullujakin haastatellaan.”

  Miksi he hulluja haastattelisivat? Kyllä takana kai pitäisi olla jonkilaiset intressit, motiivi vai meinaatko että niillä on ihan muuten vain joutilasta aikaa?

  ”En minäkään kaikkea voi tietää.”

  Mitä olet kirjoittanut, ovat vain mielipiteistäsi, ei muuta. Samoin se on minunkin kohdalla.

  ”Siinä vaiheessa ei ollut mikään ihme että Maailmojen Sodan kaltainen juttu sai aikaan jonkinasteista paniikkia. Paniikki ei välttämättä liittynyt oikeastaan edes marsilaisiin, vaan aiemminkin ajan yleiseen ilmapiiriin ja henkeen, missä oli aistittavissa suuren sodan alkaminen.”

  Sanot että ”paniikki ei välttämättä liittynyt…”

  ”Tällainen leikittely oli täysin uutta, ja syntyi pakokauhu, kun tuhannet kuulijat pitivät uutislähetystä totena ja uskoivat marsilaisten todella hyökänneen Yhdysvaltoihin.”
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Orson_Welles

  Ainakin tuossa tiedossa sanotaan, että syntyi pakokauhu, kun tuhannet pitivät uutislähetystä totena.

 • TheWonderer sanoo:

  ”Ainakin tuossa tiedossa sanotaan, että syntyi pakokauhu, kun tuhannet pitivät uutislähetystä totena.”

  Puhuinkin edellisessä viestissäni taustoista, jotka aiheuttivat paniikkiherkän mielialan. Hitler, suursodan aavistaminen olivat saaneet monet varpailleen ja sitten tuli vielä tuo Maailmojen Sota-juttu kaiken päälle. Orson Welles sattui vain pitämään kuunnelman oikeaan aikaan. Jonain toisena vuonna se ei olisi välttämättä merkinnyt mitään.

 • Jaahas sanoo:

  ”Puhuinkin edellisessä viestissäni taustoista, jotka aiheuttivat paniikkiherkän mielialan.”

  Uhka ulkoavaruudesta ja uhka omalta planeetalta ovat kuitenkin kaksi eri asiaa. Aika ohut veto.

 • TheWonderer sanoo:

  ”Uhka ulkoavaruudesta ja uhka omalta planeetalta ovat kuitenkin kaksi eri asiaa. Aika ohut veto.”

  Ei ole, jos ymmärtää katsoa asioita psykologian valossa. Jos ihminen on valmiiksi stressaantunut sekä peloissaan, niin jopa epärealistinenkin uhka saa hänet toimimaan paniikin vallassa. Niin voi käydä meille jokaiselle. Ihmisen aivot eivät toimi aina rationaalisuuden tai logiikan mukaan. Maailmojen Sodan aiheuttama paniikki lienee vain yksi tilanne missä se nähtiin käytännössä.

 • Jaahas sanoo:

  ”Ei ole, jos ymmärtää katsoa asioita psykologian valossa. Jos ihminen on valmiiksi stressaantunut sekä peloissaan, niin jopa epärealistinenkin uhka saa hänet toimimaan paniikin vallassa. Niin voi käydä meille jokaiselle. Ihmisen aivot eivät toimi aina rationaalisuuden tai logiikan mukaan. Maailmojen Sodan aiheuttama paniikki lienee vain yksi tilanne missä se nähtiin käytännössä.”

  Eli tahdot siis nyt sanoa, että Orson Wellesin ”Maailmojen sota” radiokuunnelma, jossa ilmoitettiin marsilaisten hyökänneen yhdysvaltoihin ja jonka seurauksena syntyi pakokauhu, johtui ajan hengestä, koska Hitler oli euroopassa vallassa? En yhdy ajatukseesi edes 1 % verran.

 • Möller sanoo:

  Kuinka monella teillä on ihan vakuuttavia omia kokemuksia tai hyvin läheisille tapahtuneita asioita. Vai luettelko kaikki näistä hömppä kirjoista?

 • TheWonderer sanoo:

  ”Eli tahdot siis nyt sanoa, että Orson Wellesin ”Maailmojen sota” radiokuunnelma, jossa ilmoitettiin marsilaisten hyökänneen yhdysvaltoihin ja jonka seurauksena syntyi pakokauhu, johtui ajan hengestä, koska Hitler oli euroopassa vallassa? En yhdy ajatukseesi edes 1 % verran.”

  Mitenköhän nyt voisin laittaa asian niin että sinäkin sen tajuaisit?

  Paniikkireaktion syynä ei ollut se että kansalaiset uskoivat marsilaisten olevan totta, vaan syynä oli se että he ymmärsivät radiokuunnelmasta jonkin sodan alkanaan. Ei ole kovinkaan vaikea ymmärtää että hyökkäys kotimaata kohtaan aiheuttaa pelkoa. Ja johtuen Hitleristä, monet pelkäsivät jo ennestäänkin sotaa ja olivat varautuneet siihen (1.maailmansotakin muistettiin yhä hyvin). Sitten kun radiossa sanottiin että ”nyt on alkanut hyökkäys Amerikkaa kohtaan”, syntyi paniikki. Tuossa tilanteessa oli ihan sama että ketkä olivat radion mukaan hyökkäämässä, etenkin kun useimmat ihmiset kuulivat vain osia kuunnelmasta.

  Ja 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa länsimaissa uskottiin melko laajalti että esim. Kuussa on elämää. Eikä se synnyttänyt koskaan mitään paniikkia. Joten väite jonka mukaan ”Hallitukset salaavat tiedon avaruusolentojen olemassaolosta sen vuoksi että sen julki tulemisesta syntyisi paniikki” on vailla perusteita.

 • TheWonderer sanoo:

  Lyhyesti sanottuna; Pelon syynä ei ollut hyökkääjien henkilöllisyys, vaan sota yleisesti.

 • Pete sanoo:

  Moi,

  täällä on taas kuumat väittelyt käynnissä! 🙂
  Ajattelin tuoda oman korteni kekoon.

  Tällaisesta aiheesta ei voi kuin saada ”juupas eipäs” -väittelyn aikaan koska asia ei ole yleisesti hyväksytty asia yhteiskunnassa, jolloin on tilanne että mennään pitkälle uskon varassa. Kyse on siitä uskonko kontaktihenkilöiden tarinoita vai en. Jotkut uskoo ja jotkut ei, eikä se väittelemällä muutu miksikään.

  Kokeillaan väittelyn sijaan logiikkaa koska mielestäni sillä päästään hiukan pidemmälle totuuden etsimisessä.

  Laitan alle muutamia pohdittavia asioita. Nämä voivat johtaa totuuden jäljille, tai ainakin antaa viitteitä siitä mikä on todennäköistä ja mikä ei. Käytän sanaa ”ufoja” tässä laajassa merkityksessä, eli kuvaamaan tunnistamattomia lentäviä esineitä jotka ovat jostain muualta kotoisin ja joita ohjailee joku muu älykäs rotu kuin maapallon ihminen.

  Kysymys 1: Onko mitään perustetta edes miettiä onko ufoja olemassa?

  Pohdinta 1: On olemassa tuhansia uforaportteja joka maailmankolkasta, myös hyvin järkeviltä ja hyviltä havainnoijilta mukaanlukien useat selittämättömät tutkahavainnot. Joten kaikki havainnot eivät voi olla tunnistamattomia maapallon ilmiöitä, hallusinaatioita, eikä vain peräkylän mummojen horinoita. Jotain selvästi on olemassa mitä emme pysty selittämään helposti pois ja asiaa kannattaa tutkia tarkemmin.

  Kysymys 2: Onko mahdollista että jossain muualla universumissa edes voisi olla elämää?

  Pohdinta 2: Kun otetaan huomioon:
  a) Universumin lähes ääretön koko
  b) Planeettojen lukumäärä. Mikä kaiketi lähentelee niin käsittämättömiä määriä että järki ei pysy mukana.
  c) Se fakta että tällä pallolla on elämää, eli elämän synty on yleensäkin mahdollista tässä universumissa
  d) Universumin oletettu ikä
  Ottaen huomioon yllä olevat seikat, on lähes varmaa että muuallakin on elämää ja erittäin todennäköisesti todella monessa paikassa tämän paikan lisäksi.

  Kysymys 3: Onko mahdollista että jossain muualla universumissa oleva elämä on pidemmälle kehittynyttä kuin täällä.

  Pohdinta 3: Otetaan huomioon seikat:
  a) Edellisessä kohdassa päätelty planeettojen lukumäärä.
  b) Meidän aurinkomme suht nuori ikä verrattuna universumin ikään.

  Eli maapallo ei ole niitä vanhimpia planeettoja mikä tarkoittaa että tuolla on erittäin todennäköisesti todella paljon huomattavasti vanhempia pleneettoja joilla elämä on voinut kehittyä huomattavasti pidempään kuin täällä. Enemmän aikaa = todennäköisesti useassa paikassa myös pidemmälle kehittynyt äly/teknologia.

  Kysymys 4: Jos kerran on todennäköistä että tuolla jossain on pidemmälle kehittynyttä elämää, niin onko mahdollista että he olisivat käyneet täällä?

  Pohdinta 4: Nykyteknologian perusteella avaruusmatkustus on mahdotonta valtavien etäisyyksien takia. Einsteinin mukaan valonnopeutta ei voi ylittää joten tämän perusteella äkkiä näyttäisi että homma ei onnistu.

  Nyt täytyy kuitenkin muistaa että emme ole kaikkitietäviä, vaan se mikä meille on nyt mahdollista (kännykät jne) oli vielä pari sataa vuotta sitten täysin mahdotonta ja utopiaa. Tästä voimme päätellä että se, mikä nyt on täysin mahdotonta ja utopiaa tulee olemaan tulevaisuudessa jokapäiväistä. Kyse on vain teknologian ja ymmärtämyksen tasosta mikä lisääntyy ajan kanssa.

  Jos toisen pallon muukalaisrotu on vaikka ”vain” 1000 vuotta meitä edellä(mikä on universumin ajassa olematon aika), on todennäköistä että he ovat löytäneet tavan kiertää valonnopeusrajoitus. Paljon todennäköisempää universumin iän huomion ottaen on, että tuolla on rotuja, jotka ovat paljon enemmän kuin tuon 1000 vuotta meitä edellä ja tämän vuoksi on entistä todennäköisempää että avaruusmatkustus on heille hyvin arkipäiväistä.

  Kysymys 5: Jos tuolla on kerta avaruusmatkailijoita niin mikä heitä siiten meissä niin kiinnostaa?

  Pohdinta 5: Yksinkertaisesti uteliaisuus ja halu oppia uutta. Jos he ovat kehittäneet avaruusmatkailun, tarkoittaa se sitä että heillä on halu oppia uutta, muuten he eivät olisi keksineet yhtään mitään.

  Kun meidän tiedemiehemme lähettävät luotaimen marsiin niin miksi he tekevät niin? Koska haluamme oppia tietämään mitä tuolla jossain on. Ja jos meidän tiedemiehemme menevät sekaisin kun joku bakteeri löytyy marsista niin mitä luulet että tiedemiehemme tekisivät, jos he keksisivät luotaimen jolla pääsisi avaruuden ääriin ja siellä näkyisi planeetta joka olisi täynnä elämää. Luuletko että se voisi olla hiukan kiinnostava paikka? Olisiko mitenkään mahdollista että sitä paikkaa haluttaisiin tutkia lähemmin?. On siis erittäin todennäköistä että mikäli tuolla on rotuja joilla on teknologia matkustaa avaruudessa ja he tietävät meistä niin meitä myös tutkitaan ja meistä ollaan todennäköisesti myös äärimmäisen kiinnostuneita.

  Kysymys 6: Jos meitä tarkkaillaan niin miksi ei olla jo otettu avoimesti yhteyttä niin että kaikki tietävät heistä?

  Pohdinta 6: Kun me tutkimme esim. lintuja ja rengastamme niitä, me haluamme että rengastuksen jälkeen lintu jatkaa elämäänsa normaalisti jotta voimme tutkia miten lintu käyttäytyy jokapäiväisessä elämässään. Emme tietenkään halua että lintu traumatisoituu kiinniotosta ja kuolee sen jälkeen nälkään koska silloin emme voi oppia lintujen käyttäytymisestä mitään uutta. Todennäköistä on että sama ajatusmalli pätee kun meitä tutkii kehittyneempi rotu. Meistä ollaan kiinnostuneita ja meitä tutkitaan, mutta se halutaan tehdä piilosta jotta elämämme ei häiriintyisi.

  Kysymys 7: Miksi sitten he näyttäytyvät ollenkaan? Miksi joihinkin ihmisiin muka otetaan yhteyttä?

  Pohdinta 7: Todennäköisesti siksi että meitä totutetaan heidän läsnäoloonsa vähitellen että se ei tulisi suurena shokkina. Menossa on todennäköisesti eräänlainen siedätyshoito, jossa yhä enenevässä määrin kontaktihenkilöt tuovat esille tarinoitaan samalla kun ufohavaintojen määrä kasvaa. Jossain vaiheessa saavutetaan piste, jonka jälkeen kaikille on suht. selvää että muitakin rotuja on, eikä asia ole enää niin pelottava kuin se on ollut. Ehkä tuolloin tapahtuu sitten se kauan odotettu julkinen esilletulo. Mutta niin kauan kuin suurin osa ihmisistä ei ole tuohon kohtaamiseen valmis, on todennäköistä että siedätyshoito jatkuu.

  Kysymys 8: Miksi humanoidit ovat lähes aina ihmismäisiä?

  Pohdinta 8: Monet uforodut mitä ihmiset ovat raportoineet nähneensä ovat ihmismäisiä, eivät kuitenkaan kaikki. useimmilla on pää, kädet ja jalat ja he kävelevät kuten me. On erittäin epätodennäköistä että tämä olisi pelkkää sattumaa. Todennäköisempää on että me olemme jollain tapaa ”samaa sukua”, mahdollisesti meillä on osittäin samaa genetiikkaa. Miten tämä voi olla mahdollista? Ainoa looginen selitys on että samantyyppistä geneettistä materiaalia on levinnyt ympäri galaksia esim. asteroidien mukana tai että nuo rodut ovat käyneet täällä jo silloin kun olimme vielä apinoita ja he ovat risteyttäneet omaa genetiikkaansa meidän alkupräiseen apinamaiseen genetiikkaan. Tämä selitysmalli vaikuttaa todennäköiseltä sillä se selittäisi miksi me itse asiassa muistutamme puoliksi apinaa, puoliksi monia ihmismäisiä uforotuja.

  Tässä siis minun pohdintoja aiheesta. Minun mielestä on siis puhtaasti loogisesti ajattelemalla 99.999% varmaa että ufoja on ja niitä täällä pörräilee meitä seuraamassa. Jokainen saa tietysti ajatella asioista ihan itse enkä yritä kääntää kenenkään päätä, haluan vain tuoda esille erilaisen lähestymistavan kuin sen ”juupas-eipäs” väittelyn.

  -Pete

 • TheWonderer sanoo:

  @Pete

  Jo ensimmäisessä pohdinnassasi lähdit spekuloimaan asioita ja esittämään omia mielipiteitäsi etkä yleisesti todistettuja faktoja.

 • Pete sanoo:

  @TheWonderer

  Siksi tuossa lukeekin ”Pohdinta”, eli tuossa on minun ajatuksiani ja pohdintaa aiheesta.

  Jokainen saa pohtia omien tietojensa mukaan asiaa.
  Ainoa fakta mitä tuossa esitän on kohta 2c, eli että ”maapallolla on elämää” kaikki muu on pohdintaa ja jokainen voi ajatella ja vetää omia johtopäätöksiään.

 • Toveri sanoo:

  Tässä omaa pohdintaani, lainaan vain kysymykset, en pohdintoja joihin vastaan.

  ”Kysymys 1: Onko mitään perustetta edes miettiä onko ufoja olemassa?”

  Vaihda sanan ”ufot” tilalle sana tontut. Niistäkin on lukuisia luetettavia silminnäkijähavaintoja. Ihminen ei ole luetettava havaitsija.

  Kysymys 2: Onko mahdollista että jossain muualla universumissa edes voisi olla elämää?

  Kuinka todennäköistä on elämän syntyminen? Yksi tuhannesta, sadastatuhannesta? Miljardista? Kvadriljoonasta? Me emme tiedä. Planeettoja on paljon, mutta jos todennäköisyys elämän synnylle on lähes olematon, elämä on äärimmäisen harvinaista. Lisäksi avaruusmatkailuun pystyvän lajin kehittyminen evoluution kautta ei ole mikään itsestäänselvyys.

  ”Kysymys 3: Onko mahdollista että jossain muualla universumissa oleva elämä on pidemmälle kehittynyttä kuin täällä.”

  Tästä olen samaa mieltä kanssasi, luultavasti avaruusolennot ovat meitä edellä miljoonia tai jopa miljardeja vuosia.

  ”Kysymys 4: Jos kerran on todennäköistä että tuolla jossain on pidemmälle kehittynyttä elämää, niin onko mahdollista että he olisivat käyneet täällä?”

  Tullaan taas kohtaan 2. jos elämä on hyvin harvinaista, lähin sivilisaatio voi olla 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 valovuoden etäisyydellä meistä. Matkustus ylivalonnopeudella, me emme tiedä, onko se mahdollista. Mielestäni on kyseenalaista olettaa, että ylivalonnopeudella matkustaminen kehittyy ”automaattisesti” kun sivilisaatio kehittyy tarpeeksi. Emme vielä edes tiedä, sallivatko luonnonlait sen.

  ”Kysymys 5: Jos tuolla on kerta avaruusmatkailijoita niin mikä heitä siiten meissä niin kiinnostaa?”

  On aika vaarallista lähteä pohtimaan vieraan älyn motiiveja. Ehkä avaruusolennot ovat täysin tunteettomia ja laskelmoivia olentoja, joita kiinnostaa vain heidän oman lajinsa levittäytyminen mahdollisimman laajalle. Maa tuskin kiinnostaisi tämänkaltaisia olioita lainkaan, korkeintaan vaivautuisivat lähettämään atimateriaohjuksen tulevan kilpailun eliminoimiseksi. SETI-tutkija Seth Shostak on spekuloinut, että edistyneet sivilisaatiot etsisivät energiaa mustien aukkojen ja jättiläistähtien lähistöltä.

  ”Kysymys 6: Jos meitä tarkkaillaan niin miksi ei olla jo otettu avoimesti yhteyttä niin että kaikki tietävät heistä?”

  Jos avaruusolennot tosiaan ovat kiinnostuneita meistä, eikö suora kontakti olisi paljon hedelmällisempi tapa tutustua kulttuuriimme? Et anna mitään esimerkkiä siitä, miten ihmiskunta ”traumatisoituisi” kontaktista.

  ”Kysymys 7: Miksi sitten he näyttäytyvät ollenkaan? Miksi joihinkin ihmisiin muka otetaan yhteyttä?”

  Niinpä… Väite siedätyshoidosta ja ”valmistelusta” on mielestäni yksinkertaisesti typerä. 1800-luvulla uskottiin yleisesti, että Mars kuhisee elämää. Jo silloin ihmiskunta oli hyväksynyt vieraan sivilisaation mahdollisuuden jo aivan naapurissa. Jos avaruusolennot olisivat laskeutuneet Eurooppaan 200 vuotta sitten, mitään globaalia anarkiaa ei olisi syntynyt. Toinen iso ongelma ”siedätyshoidossa” on kysymys: ”miksi juuri nyt?” Jos avaruusolentojen sivilisaatio on miljardien vuosien ikäinen, miksi he ovat valinneet juuri 2000-luvun alun suurille paljastuksille? Miksi he eivät ilmestyneet maanviljelyksen keksimisen aikaan, tai miksi he eivät tulisi vasta vuosituhansien päästä, jolloin ihmiskunta(?) alkaa olla valmis tähtienväliseen matkustamiseen?

  ”Kysymys 8: Miksi humanoidit ovat lähes aina ihmismäisiä?”

  Tähtienvälinen panspermia ei yksinkertaisesti toimi edes lähitähtien välillä. On hyvin epätodennäköistä, että kaksi älykästä lajia olisivat saman genesiksen jälkeläisiä. Ajatus suunnatusta panspermiasta voisi toimia. Kuitenkin tällöin Maa olisi ”siemennetty” vuosimiljardeja sitten. Evoluutio ei missään tapauksessa tällöin johtaisi selvästi ”siementäjien” kaltaiseen lajiin, niin suuri on sattuman osuus evoluutiossa. Vaikka mustekalalla, ihmisellä ja sudenkorennolla on yhteinen esi-isä, eivät nämä lajit näytä lainkaan samalta. Maan elämän luoneet olennot saattaisivat näyttää vaikkapa rauskuilta, ampiaisilta tai aivan täysin kummallisilta. Risteyttämisajatus on järjetön. Ihmisen geeneissä ei ole lainkaan mitään ”vieraaseen” alkuperään viittaavaa. Avaruusolentojen geenimanipuloinnista ei ole minkäänlaisia todisteita, vaikka ihmisen perimää on tutkittu tarkasti.

  Lopuksi on pakko sanoa, että mielestäni pohdinnoistasi loistaa eräänlainen uskovaisuus. Näyttää siltä, että olet jo valmiiksi päättänyt pitää avaruusolentojen vierailuja totuutena ja rakentanut pohdintasi tältä pohjalta. Ainakin kohdassa 8 tämä näkyy aika selvästi. Eikö ole paljon järkevämpää olettaa, että avaruusolennot ovat ihmismäisiä, koska heistä puhuvat ihmiset ovat noh, ihmisiä. Perustelusi avaruusolentojen ihmismäisyydestä kuulostavat mielestäni selittelyltä, eivät rehelliseltä pohdinnalta.

 • Jaahas sanoo:

  ”Paniikkireaktion syynä ei ollut se että kansalaiset uskoivat marsilaisten olevan totta, vaan syynä oli se että he ymmärsivät radiokuunnelmasta jonkin sodan alkanaan.”

  Eli sinun käsityksesi mukaan syy pakokauhuun oli vain se, että jokin sota oli mahdollisesti alkamassa. Mistä tiedät tämän?
  Yrität antaa ymmärtää, että jos luultaisiin kyseessä olevan marsilaiset, niin se ei pelästyttäisi ketään sen enempää, kuin joku maallinen taho. En yhdy ajatuksiisi 0.1 % vertaakaan.

  ”Tällainen leikittely oli täysin uutta, ja syntyi pakokauhu, kun tuhannet kuulijat pitivät uutislähetystä totena ja uskoivat marsilaisten todella hyökänneen Yhdysvaltoihin.”
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Orson_Welles

 • TheWonderer sanoo:

  @Jaahas

  Sota on sota, oli toisella puolella kuka tahansa. Sotatila edellyttää aina tietynlaisia toimia, kuten aseistautmista ja linnoittautumista. Toki kuviteltujen hyökkääjien marsilaisuus saattoi tuoda lisää pelotetta joillekuille. Mutta tämä kaikki (kuten myös sinunkin väittämäsi) ovat ainoastaan spekulointia 1930-luvun amerikkalaisten ajatuksista. Joten turha siitä on tämän enempää kinastella.

  Mutta joka tapauksessa Maailmojen Sodan aiheuttama paniikki oli täysin ainutkertainen tapahtuma. On olennaista huomata etteivät avaruusolentojutut ole koskaan sen jälkeen aiheuttaneet mitään laajamittaista paniikkia. Ufoja on nähty, salaliittoteorioita leviää jatkuvasti, mutta eivätpä ne saa ihmisiä oikein järkyttymään. Tämä kertoo siitä että ainakaan nykyään ihmiset eivät koe aihetta juurikaan uhkaavaksi. Tämän vuoksi on turha olettaa että jostain ufopaljastuksista seuraisi mitään paniikkia. Asian merkitys ei ole vain enemmistölle niin suuri kun ufointoilijoille.

 • Ogeli sanoo:

  Petehän sen asian ytimen kiteyttikin hyvin. 🙂

  Niin ja Toveri, muinaiset ”jumalat” antoivat ihmiselle ja tulen ja opettivat maanviljelyksen jalon taidon. Muutenkin he auttoivat ihmisiä kulttuurien perustamisissa ja tiettyjen monumenttien rakentamisessa…

 • TheWonderer sanoo:

  ”Niin ja Toveri, muinaiset ”jumalat” antoivat ihmiselle ja tulen ja opettivat maanviljelyksen jalon taidon. Muutenkin he auttoivat ihmisiä kulttuurien perustamisissa ja tiettyjen monumenttien rakentamisessa…”

  Tuossa näkemyksessä mua oikeastaan ärsyttää se ihmisen halveksiminen. Ihminen ei muka itse osaa tehdä mitään. Me emme siis itse pysty mihinkään. Kuinka voit ajatella noin?

 • TheWonderer sanoo:

  Itse uskon ihmisen sankarillisuuteen ja kykyyn parempaan. Jumalia tai ylivertaisia avaruusolentoja ei ole. Me olemme itse omia herrojamme. Jos tuon vaan ymmärtää, niin kaikki on mahdollista. Ei täydy odottaa mitään jumalia tai muita satuolentoja apuun.

 • Toveri sanoo:

  ”Niin ja Toveri, muinaiset ”jumalat” antoivat ihmiselle ja tulen ja opettivat maanviljelyksen jalon taidon. Muutenkin he auttoivat ihmisiä kulttuurien perustamisissa ja tiettyjen monumenttien rakentamisessa…”

  Todisteet…? Ai niin, eihän niitä ole. Muinaiset astronautit -”teoria” on yhtä vakavasti otettavaa tavaraa kuin Nooan arkkeja löytävien hihhulien arkeologia. Däniken on jo vanha juttu.

  Ja jos avaruusolennot olisivat olleet meihin yhteydessä muinaisaikoina, miksi he lähtivät? (Tai rupesivat piileskelemään)

 • TheWonderer sanoo:

  Dänikenhän on kaikenlisäksi tuomittu talousrikollinen joka vankilassa ollessaan kirjoitti huuhaajuttuja aikansa kuluksi ja sitten myöhemmin rikastui niillä jutuilla, kiitos hyväuskoisten ihmisten.

  Ei siinä mitään, kyllähän sitä huijariinkin voi luottaa! Mutta enpä minä vaan niin tekisi. Lisäksi Dänikenin jutut ovat niin täynnä virheellistä tietoa ja suoranaisia valheita, että ei voi kuin nauraa.

 • Möller sanoo:

  Varmasti tämä väittely lähti minun provosoinnista. Mutta voin rehellisesti sanoa, että minun hyvin läheisille ihmisille tuli eteen asia jonka vuoksi en pidä minään tällaisia ns. Kontaktihenkilöitä. Ei heistäkään sellaisia julkisuuden haluisia henkilöitä tapahtuman johdosta tullut, eikä ollut mitään intressejäkään. Olin itse hyvin lähellä tätä tapahtumaa. Mutta niinkuin olen todennut. Ei minulla silti ole mitään vakuuksia antaa, kuin pelkkä usko asiaan. Eli uskontoavu niin kauan kunnes kaikki on todellisuutta.

 • Ogeli sanoo:

  TheWonderer,

  Mistä luulet, että halveksin ihmisiä? Tuo on vain muinaista historiaa jos se kiinnostaa, ymmärrän kyllä jos sitä on vaikea hyväksyä. Ihminen on saavuttanut paljon ja ihmisellä on kyky tehdä hyvää sekä pahaa. Silti suurin osa ihmisten ideoista ja keksinnöistä kumpuaa kollektiivisesta alitajunnasta, eetteristä. Eivät asiat synny tyhjästä eivätkä asiat ole merkityksettömiä.

  On paljonkin hienoja ihmisiä kuten on myös ”pahoja” ihmisiä. Kaikki ovat vain Yksi ja sama itsensä piiloutuneena näyttelemään montaa eri roolia. Emme ole sen vähempää kuin Luoja kokemassa itseään ja itsetuntemuksemme kautta voimmekin parhaiten vaikuttaa maailmaan.

  Ei Däniken ollut ensimmäinen, joka puhui muinaisista astronauteista. Mm. Blavatsky ja Edgar Cayce puhuivat heistä. Avaruusolennot lähtivät, koska yhteistyö ei enää toiminut ahneiden ihmisten kanssa. Sen aikainen eliitti halusi vallan itselleen ja orjuutti muita… Käytännössä siis samat syklit toistuvat aina vuosituhansista toisiin ja valtarakenne näyttää aina rakentuvat niin, että erillisyyttä Luojasta voimakkaasti kokeva eliitti haluaa hallita maailmaa kontrolloimalla kaikkea. Vastakohta sille on taas ykseys Luojan kanssa, joka tarkoittaa vapautta, tasa-arvoa ja muiden vapaan tahdon kunnioittamista. Jos tiedät, että kaikki mikä on olemassa on sinä eli Luoja niin miksi haluaisit vahingoittaa tai hallita itseäsi?

  Ihminen on mennyt äärimmäisyyksiin erillisyyden kokemuksessaan uskotellessaan itselleen, että sielu ei ole todellinen asia ja ettei ikuista elämää muka olisi. Se on koettelemusten tie, mutta vapaus löytyy tuntemalla itsensä. Siten voimme lopettaa kollektiivisen kärsimyksen ja uusi mahtava aika voi alkaa.

  The Lament of Hermes

 • TheWonderer sanoo:

  Sielu, jumalat ym. ovat ihmisen yksityisen uskon asioita, joista ei voi väitellä. Tiedän että uskova uskoo, sanoi tai kertoi tällä mitä tahansa. Ja kunnioitan ihmisten uskoa, vaikken itse olekaan asioista samaa mieltä.

  Mutta Blavatsky ja Cayce eivät ole mitään maailman luotettavimpia lähteitä ja heistäkin on useita aiheellisia huijausepäilyjä. Taaskin kerran, en itse usko kenenkään toisen sanoihin sokeasti. Ja olen lähtökohtaisesti niin eri mieltä Blavatskyn ja Caycen kanssa, etten edes ala väitellä asiasta kenenkään kanssa. Heidän maailmankuvansa on vain täysin erilainen kuin omani. En ole esoteerikko tai mystikko, uskon vain siihen mitä näen ja koen.

 • Möller sanoo:

  Hyvin sinänsä sanottu, sillä jos kukaan ei uskoisi mihinkään, tämä olisi vielä pahempi katastrofi. Mutta kuten tuo ihmisen ahneus tuli esiin, niin vaikea on tehdä yhteistyötä ihmisten kanssa. Ei kukaan joka tuon on mahdollisesti todennut , pitäisi kontaktihenkilönä ihmistä joka ahneuksissa yrittää siitä hyötyä. Juuri tavalla jolla ihminen tuhoaa itsensä.

 • Möller sanoo:

  Me olemme tähtien lapsia kaikki. Jokainen atomi meissä on syntynyt tähtien sisällä. . Ymmärtäkää ja käyttäkää ne oikein!

 • Karhu IV sanoo:

  Oli miten oli mutta kyllä jämpti on niin jotta penniäkään ei heru niin kuin roope-ankka sanoo.. jos on kerran tiedossa joku itieto ulkoavaruuden olennoista joka on ihmisille oleellinen, se tulee julkaista ilmaiseksi, kaikki muu on 100% huijausta ja kiskontaa.

 • Wespa sanoo:

  ”Kuinka todennäköistä on elämän syntyminen? Yksi tuhannesta, sadastatuhannesta? Miljardista? Kvadriljoonasta? Me emme tiedä.”

  Alkuräjähdyksen kautta erilaiset aineet lähtivät leviämään. Samanlaisia elämän aineksia kuten esim. vettä ja hiiltä on lukuisilla eri planeetoilla. Elämän syntymisen logiikkaa käyttäen elämää on siis samanlaisissa olosuhteissa synnyttävä. Toki tämä logiikka kattaa vain sen kaltaisen elämän syntymisen minkä itse ymmärrämme (Maapallo), Maapallon kaltaisia planeettoja on lukemattomia, ja paljon vanhempia kuin Maa.

  Jos syntymekanismi on vakio, niin silloin elämää on oltava muuallakin kuin maassa, vaikka samanlaisissa olosuhteissa syntyminen olisi 1/10 000 000. Kuitenkin on syytä olettaa, että samanlaisissa olosuhteissa kun kerran on Maassa syntynyt elämää, niin sitä voi syntyä muuallakin. Todennäköisyyden Maapallon kaltaisen elämän syntymiselle pitäisi olla lähempänä 1/1 kuin 1/2, koska jos Maapallosta olisi täydellinen kopio, olisi siellä myös elämää, koska olosuhteet olisivat pakolliset elämän synnylle, ei ole mitään syytä miksi elämää jäisi syntymättä otollisissa olosuhteissa, tai vaikkapa paremmissa olosuhteissa kuin Maassa.

  + voidaan ottaa huomioon elämän leviämisen teoriat (bakteereita kulkee meteoriittien ym. mukana), sekä elämän tekemisen teoriat (geenimuuntelu, geenikasvatus, DNA-muokkaus yms.)

  Loogisesti ja matemaattisesti asiaa katsomalla tulee helposti tulokseen, että elämää on lukemattomasti universumissa… se on paljon todennäköisempää kuin se, että olisimme ainoat joka itsessään on mielestäni jotenkin naivi ja naurettava väite… en tarkoita tätä pilkallisesti, vaan oikeasti itselleni tuottaa tällä hetkellä lähinnä hilpeyttä se ajatus, että olisimme ainoat elävät olennot kun löydämme jatkuvasti omalta Maapalloltammekin uusia ennen tuntemattomia lajeja

 • TheWonderer sanoo:

  ”kun löydämme jatkuvasti omalta Maapalloltammekin uusia ennen tuntemattomia lajeja”

  Ja tuhoamme noin 27000 joka vuosi sukupuuttoon…

 • TheWonderer sanoo:

  Jos on olemassa muita älyllisiä sivilisaatioita meidän lisäksemme, niin luulen että yksi vakava uhka niiden tuholle ovat ne itse. Muitakin sivilisaatioita voi uhata sama kuin ihmiskuntaa; liiallisesta väestömäärästä johtuvat ekologiset kriisit ja vaikeus asuttaa muita planeettoja. Koska loogisesti ajateltuna jatkuvasti kasvava älyllinen sivilisaatio kohtaa jossakin vaiheessa planeettansa luonnonvarojen rajallisuuden ja kantokyvyn.

  Itse asiassa luulen että ihmiskunta on tämän asian suhteen tienhaaraassa; voimme tuhota itsemme sekä luonnon tai sitten siirtyä kestävään kehitykseen ja siirtyä asuttamaan muita planeettoja. Luulen että tämä vuosisata näyttää sen että minkä suunnan ihmiskunta valitsee. Joka tapauksessa elämme kriiittisiä aikoja, milloin jokaisen on toimittava hyvän asian puolesta mikäli aiomme säilyttää planeetan elinkelpoisena tuleville sukupolville!

 • Entity sanoo:

  Maapallolla populaatioiden kehitys tuntuu noudattavan kaavaa, joka menee suurinpirtein näin: tasaisen kasvun vaihe, kiihtyvän kasvun vaihe, tasannevaihe ja romahdus. Me olemme eläneet kiihtyvän kasvun vaihetta, joka on tuonut meille huiman teknisen edistyksen (enemmän päitä miettimässä asioita) ja maapallon väestönkasvu on ilmeisesti saavuttamassa ympäristön rajat lähivuosina. Euroopan ja Pohjois-Amerikan väkiluku on jopa laskemassa. Eli tästä seuraa se ajatus, että mikäli lajimme noudattaa samanlaista kehitystä kuin muut eliöt tällä planeetalla, olemme menossa kohti huomattavaa harvenemista, tuhoa ja unohdusta.
  Meillä olisi periaatteessa kyky tehdä asialla jotain ja nousta luonnonlakien sanelemasn järjestyksen yläpuolelle, ikään kuin todella kehittyä pelkkiä eläimiä suuremmiksi. Mutta kun seuraa sitä vastenmielisyyttä mitä ihmiskunta kokee kaikkea henkistä kehitystä kohtaan, no, sanotaanko etten harrasta uhkapelejä, jotka on viritetty talon hyväksi.

  Toivoakin on, sillä saattaa olla että oikeissa olosuhteissa oikeat ihmiset saavat junailtua asiat parhain päin niin että hiljainen enemmistö saa edelleen leipää ja sirkushuveja päiviensä kuluksi ja estävät vielä massapsykoosien ja silkan pahantahtoisen typeryyden tuhot, joiden hintana voi olla hyvinkin lajimme sukupuutto. Välillä koen selvänäköisyyden hetkiä ja oivallan miten vähällä järjellä ja sydämellä tätä palloa pyöritetään ja voitteko uskoa, että se hiukan kylmää?

 • Toveri sanoo:

  Wespa, sekoitit nyt elämälle sopivien ympäristöjen määrän ja elämän synnyn todennäköisyyden. Sopivia ympäristöjä on galaksissamme biljoonittain, mutta se ei tarkoita sitä, että elämää olisi biljoonilla planeetoilla. Ei ole olemassa mitään todisteita siitä, että elämää olisi ”pakko” syntyä, kunhan alkuaineet ovat tarpeeksi lilluneet vesilammikossa.

  ”ei ole mitään syytä miksi elämää jäisi syntymättä otollisissa olosuhteissa, tai vaikkapa paremmissa olosuhteissa kuin Maassa.”

  Tämä on täysin tyhjä väite. Elämän synty voi olla puhdasta sattumaa, joka vaatii useita äärimmäisen epätodennäköisiä vaiheita jopa kaikkein suotuisimmissa ympäristöissä. On tosiaan ylimielistä väittää, että ainoa elämä löytyy Maasta, mutta on ihan yhtä ylimielistä väittää, että elämää on kaikkialla. Me emme tiedä, vielä.

 • TheWonderer sanoo:

  ”Toivoakin on, sillä saattaa olla että oikeissa olosuhteissa oikeat ihmiset saavat junailtua asiat parhain päin niin että hiljainen enemmistö saa edelleen leipää ja sirkushuveja päiviensä kuluksi ja estävät vielä massapsykoosien ja silkan pahantahtoisen typeryyden tuhot, joiden hintana voi olla hyvinkin lajimme sukupuutto. Välillä koen selvänäköisyyden hetkiä ja oivallan miten vähällä järjellä ja sydämellä tätä palloa pyöritetään ja voitteko uskoa, että se hiukan kylmää?”

  Voin ymmärtää hyvin. Joskus kyllä tekee pahaa kun ajattelee että millainen porukka johtaa nykyään ihmiskuntaa ja millä motiiveilla. Todellisuushan on se että kaikki valta on kasautunut pienelle porukalle, jonka ainoa halu on kasvattaa omaisuuttaan ja valtaansa keinolla millä hyvänsä. Vaikka se tarkoittaisi planeetan ekosysteemin hävittämistä.

  On ikävä fakta että mikäli nykyisten valtarakenteiden annetaan säilyä, ei ihmislajin enemmistöllä ole aikaa kovin paljoa. Rikas eliittii tulee kyllä selviämään tuhansiakin vuosia, he voivat jo nyt paeta avaruuteenkin, mutta meillä muilla on edessä aika karu tulevaisuus.Tällä hetkellä tulevaisuus vaikuttaa niin synkeältä etten tiedä haluanko elää vaikka 30 vuoden päästä.

  Joskus tekisi mieli vaan vetää päänsä sekaisin päihteillä ja alkaa elää vain unessa tuijottaen telkkaria. Mutta kerran kun on herännyt, ei voi enää palata uneen. Ja herännyt ihminen on mielestäni sellainen joka tiedostaa nykyisen maailmanjärjestyksen ja sen tuhoisuuden. Ja tämän vuoksi monet kieltäytyvät uskomasta todellisuutta, koska se on niin raaka. Herääminen ei ole mukavaa. Mutta kuitenkin olen mielummin valveilla kuin sairaassa unessa.

 • Entity sanoo:

  En tarkoita rikasta eliittiä, koska jos todella asiaa katsellaan maapallon mittakaavassa, myös me kuulumme rikkaiden etuoikeutettujen joukkoon kaikkien ihmisten joukossa.
  Tarkoitan sitä, että ne ihmiset joita tituleerataan suuriksi ja viisaiksi, ihan millä hallinnon tasolla vain, ovat harvemmin mitään erityistä. Osa on keskinkertaisia ja jotkut jopa täysin lahjattomia ja johtajiksi kelpaamattomia -> tavallisia ihmisiä siis.

  Mutta yksittäistä johtajaa enemmän vaikuttaa kulttuuri, joka johtajat luo. Millaisia päätöksiä seurataan, millainen maailmanjärjestys hyväksytään.

 • TheWonderer sanoo:

  @Entity

  Kaikki ihmiset ovat pohjimmiltaan samaa. Kukaan ei ole toista parempi. Toki ihmiset ovat erilaisia, mutta arvojärjestykseen ihmisiä ei voi laittaa.

  Nykyisessä järjestelmässä valtaa eniten saavat häikäilemättömimmät ja ahneimmat. Järjestelmä palkitsee ahneuden ja asettaa sen hyveeksi. Ihmisen arvo mitataan siinä kuinka paljon tämä tuottaa rahaa. Ja onhan myös tutkimuksia joiden mukaan johtajien keskuudessa on tavallista enemmän psykopaatteja.

  Ja muutos alkaa juuri kulttuurin kyseenalaistamisesta. Meidän on kyseenalaistettava nykyisen valtaeliitin ylläpitämä kulttuuri, joka opettaa meitä lapsesta saakka näkemään tietyt ihmiset ”johtajina” ja toiset ”alamaisina”. Meidän on luovuttava siitä että määrittelemme itsemme vain ”työläisiksi” joiden pitää vaan väistää kadullakin isompaa herraa. Meidän pitää nähdä arvo itsessämme ja katkaista siteet materialistiseen ja hierarkiseen valtakulttuuriin.

 • Entity sanoo:

  Tottakai ihmisiä voidaan laittaa järjestykseen ja laitetaankin. Ihmisarvo on jakamaton ja kuuluu kaikille, mutta tasa-arvoon on vielä matkaa. Se kun saavutetaan vasta siinä tilanteessa kun ihan jokaisella on mahdollisuus toteuttaa itseään pidäkkeettä. Tasa-arvo on edelleen päämäärä, jonka eteen pitää tehdä töitä, eikä jotain mikä on ollaan kiistatta saavutettu.

  Väitän jopa että 90% ihmisistä, noin rumasti ja karkeasti sanottuna, seuraa jotakin muuta kuin omaa sisäistä johdatustaan. Periaatteessa olen samaa mieltä, mutta haluan kiinnittää huomiota siihen, että 100 vuotta vanhoista iskulauseista alkaa mennä teho, jos niitä ei kukaan ala päivittää tälle vuosituhannelle.

  Meillä on jokaisella kyky ajatella omilla aivoillamme ja päästä eroon vanhoista ajattelumalleista, muutos tarkoittaa minun mielestäni sitä että on avattava silmänsä ja mielensä ja todella katsottava mitä maailmassa on meneillään, sen sijaan että kuvittelemme jossain lojuvan käsikirjoituksen, joka odottaa lukijaansa.
  Se boksi josta pitäisi päästä ulos elää ja voi hyvin.

  En ole muuten ihan varma saavutanko tällä hiukan röyhkeällä ja hyökkäävällä tyylillä sen mitä yritän. Tahtoisin julistaa itsenäisen ajattelun ilosanomaa, sellainen maailmankatsomuksen, joka pyrkii kaikin keinoin vapautumaan laumaeläimen psyykestä, homehtuneista manifesteista ja toiveajattelusta kumpuavasta taikauskosta.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot